Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Evagelos

Ενημέρωση χ/κ Παρνασσού

Recommended Posts

Με τα τρακτέρ είναι 5-10 λεπτά πιο αργά μιας και πας από Θήβα. Βασικά λιγότερο βενζίνη έκαψα :lol:

Να ναι καλά οι άνθρωποι που μαζεύουν όποιον πέσει από τον ουρανό :lol: (Μη φωνάζετε για 5 λεπτά ήμουν υπέρ τους γενικά κατά τους είμαι)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

2. Βάλτε ένα σήμα στη περιφερειακή να μην πηγαίνουν snowboard γιατί πεθαίνουν στη κούραση από το σπρώξιμο

Να βάλουν και μια πινακίδα μπροστά από την αρχή του Ηρακλή που να λέει "ΟΙ SNOWBOARDERS ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΦΤ" αντε γιατι καμια μέρα θα πιαστούμε στα χέρια.. :lol: :LOL: :P

'βγαλτε το σακιδιο πριν επιβιβαστείτε στο καρεκλακι''

Όλγα αυτό γιατι το λένε;; Πρώτη φορά ακούω χιονοδρομικό να ζηταει να βγάλουμε το σακίδιο στο λιφτ.. έχει να κάνει με το επικίνδυνο-απότομο σταμάτημα του Ηρακλη που περιγράφετε πιο πάνω;;

Δευτέρα θα είμαι στο βουνο κατα πάσα πιθανότητα, με twin tip πεδιλο.. :P:lol:

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

κυριε μικ

ποιες ειναι οι προτεινομενες επομενες μερες για σκι στο παρνασο???

αν ειναι δυνατον να ανεβω και να μην ακουω που μου ρου και συναφη αλλα μονο το χιονι που που διωχνει το σανιδι

ευχ

Al Foutzin, δοκίμασέ το! Εγώ όταν έχω σακκίδιο κάθομαι λίγο πλάγια γιατί δεν κλείνει σωστά η ασφάλεια. Τώρα βέβαια εαν είναι 4 στην καρέκλα, τότε θα πρέπει να έχω το σακκίδιο στο χέρι.

Το σακίδιο εμποδίζει να κάτσει σωστά ο χιονοδρόμος στο καρεκλάκι με αποτέλεσμα να είναι πολύ μπροστά και μπορεί να επέλθει πτώση μέχρι να κατέβει η ασφάλεια.Αυτός πιστεύω είναι ο λόγος.

Edited by Sp

AYΡΙΟ(νωρίς ανέβα θα κλείσει ο καιρός μετά τις 12-1) το ΣΑΒΒΑΤΟ(θα ξαναγράψω μήπως και χαλάσει) την ΚΥΡΙΑΚΗ και βλέπουμε.

Προσοχή προσοχή. Οι ντόπιοι λένε ότι με την αυριανή κακοκαιρία ΔΕΝ πιάνει πάνω από 20-40 πόντους χιόνι τα Κελλάρια. Εγώ βλέπω 40-60. Στα δέντρα θα πάει το 60άρι (ακούς Πάνο?)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Όλγα αυτό γιατι το λένε;; Πρώτη φορά ακούω χιονοδρομικό να ζηταει να βγάλουμε το σακίδιο στο λιφτ.. έχει να κάνει με το επικίνδυνο-απότομο σταμάτημα του Ηρακλη που περιγράφετε πιο πάνω;;:

νομιζω οτι εχει να κανει με το περιστατικό της Κυριακής, ναι

οταν πας για backcountry skiing η για speed flying και το σακιδιο που φορας ειναι > των 10,15,20 λίτρων που φοραμε συνήθως, ο κίνδυνος να πεσεις απο το καρεκλακι ειναι σαφώς μεγαλυτερο και εκει αναγκάζεσαι απο μονος σου να το βγαλεις και να το κρατήσεις διπλα σου.

τα σακιδια που φοραμε στο lift served skiing ειναι λεπτα και περιέχουν κανα sandwitch και ενα έξτρα layer οποτε δεν εμποδίζουν συνηθως τη θεση μας στο λιφτ. προσωπικά δεν το δένω σφιχτά στη μεση οποτε υπαρχει ενα περιθώριο να ανεβει πανω απο την πλατη του καθίσματος της καρεκλας και να μην (με) ενοχλει

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Προσοχή προσοχή. Οι ντόπιοι λένε ότι με την αυριανή κακοκαιρία ΔΕΝ πιάνει πάνω από 20-40 πόντους χιόνι τα Κελλάρια. Εγώ βλέπω 40-60. Στα δέντρα θα πάει το 60άρι (ακούς Πάνο?)

ετσι

ο Χαμομηλιας επιβεβαιώθηκε περσι στις προβλέψεις του. μενει ο Λουκας για φετος

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

νομιζω οτι εχει να κανει με το περιστατικό της Κυριακής, ναι

οταν πας για backcountry skiing η για speed flying και το σακιδιο που φορας ειναι > των 10,15,20 λίτρων που φοραμε συνήθως, ο κίνδυνος να πεσεις απο το καρεκλακι ειναι σαφώς μεγαλυτερο και εκει αναγκάζεσαι απο μονος σου να το βγαλεις και να το κρατήσεις διπλα σου.

τα σακιδια που φοραμε στο lift served skiing ειναι λεπτα και περιέχουν κανα sandwitch και ενα έξτρα layer οποτε δεν εμποδίζουν συνηθως τη θεση μας στο λιφτ. προσωπικά δεν το δένω σφιχτά στη μεση οποτε υπαρχει ενα περιθώριο να ανεβει πανω απο την πλατη του καθίσματος της καρεκλας και να μην (με) ενοχλει

Τα φωτογραφικά; :lol:

Κι εγω το εχω χαλαρο στη μεση και οταν καθομαι το ανεβαζω πανω απο τη πλατη του καθισματος και καθομαι κανονικα.

Τα σακίδια γενικά απαγορεύονται παντού (χαλαρά βέβαια ακόμα και στο εξωτερικό), να τα έχεις στην πλάτη στα καρεκλάκια...

Οι λόγοι είναι δύο, ο πρώτος για τον κίνδυνο του γλιστρήματος, λόγω του ότι δεν καθόμαστε πολύ καλά πάνω στο καρεκλάκι και ο δεύτερος που είναι σημαντικός και έχουν γίνει ατυχήματα, είναι ότι μπορεί να πιαστεί κάποιος ιμάντας στην αποβίβαση και να τραυματιστούμε, μέχρι αρκετά σοβαρά σε κάποιες περιπτώσεις.

Το βγάζουμε λοιπόν η όχι;

Για να πω την αλήθεια, σπάνια το βγάζω (μου αρέσει που μου στηρίζει την ευαίσθητη μέση μου), αλλά προσέχω όταν κάθομαι και πιάνομαι αμέσως με το ένα χέρι από την πλάτη της καρέκλας, στο ύψος της μέσης πίσω μου.

Μετά ελέγχω αν πιάστηκαν πουθενά οι ιμάντες του και ξαναελέγχω πριν την αποβίβαση.

Αν μου ζητηθεί να το βγάλω, το κάνω χωρίς αντίλογο...

Δεν ξέρω για το αν το αυτοκίνητο στο πάρκο της Φτερόλακκας είναι πρόβλημα από θέμα ασφάλειας, αλλά σίγουρα εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να το βλέπω.

Πάω στο βουνό, για να χαρώ τις ομορφιές της φύσης και οτιδήποτε μου θυμίζει τη πόλη με ενοχλεί και αισθητικά και ψυχολογικά.

Αυτή είναι βέβαια προσωπική άποψη και μπορεί πλέον και μειοψηφική-περιθωριακή...

O tempora o mores...γερνάω μάλλον...

Πάντως δεν ζηλεύω πλέον και τόσο, που κάποιοι τυχεροί ομολογουμένως (βλέπε Μικ και Ολγα κλπ), κάνουν πούδρες μεσοβδόμαδα...χαίρομαι που βάζει χιόνι στα βουνά και θα το χαρούμε και οι υπόλοιποι κάποια στιγμή...

Δεν είσαι ο μόνος... ούτε εμένα μου αρέσει η εικόνα ενός σαράβαλου μέσα στο λευκό χιόνι... και δεν αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητά του αφού rails και boxes υπάρχουν ούτως ή άλλως... Και μην ανησυχείς... δεν είναι θέμα ηλικίας... είναι θέμα αισθητικής. Βεβαίως αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και το κάθε ΧΚ μπορεί να κάνει ότι επιθυμεί. Εμείς απλά εκφράζουμε τη γνώμη μας.

:D ..... η σακαράκα σας πείραξε;

Αυτό εδώ πως σας φάινεται : ;

YouTube Video ->

:P

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

ανοητη αμερικανια...τι να περιμενεις αλλωστε απο εναν λαο που βγαζουν γερουσιαστη εναν "ομορφο" που ποζαρει σε περιοδικα στιλ CIAO, ΣΟΚ, Λοιπον...

(οχι οτι εμεις βγαζουμε καλυτερους)

anyway...για το σακιδιο παντου στο εξωτερικο εχει ταμπελες να το βγαζεις. Αν κ κανενας δεν το βγαζει...

Η αληθεια ειναι οτι μια φορα, επειδη καθομουν κ εγω μπροστα καπως, με χτυπησε την μυτη η ασφαλεια απο το λιφτ οταν το ανεβαζαμε για αποβιβαση...απο τοτε προσεχω. :P:D;)

Snow is on my D.N.A.

παιδία καλησπέρα και απο μένα

είναι το πρώτο μου post στο site, παρόλο που αρκετό καιρό παρακολουθώ το forum σας.

για αυριο Παρασκευή,

από Αθήνα για ΧΚΠ υπάρχει πρόβλημα λόγω των αγροτών??

Σήμερα που ανέβηκα Παρνασσό, πήγα μέσω Αλίαρτου βάση των οδηγιών της Τροχαίας Ε.Ο. υποθέτω λόγω των έργων στην Ε.Ο.Α.Λ.

Καλά να πας και καλά να περάσεις !

...Τιμος ακουει...snowclub ακουει...?

Οι σακαράκες κατά την άποψη μου έχουν θέση μόνο σε εταιρίες ανακύκλωσης και όχι σε βουνά όπως ο Παρνασσός και τα Καλάβρυτα.

To ΔΣ εξετάζει την επικινδυνότητα και οχι την την αισθητική πλευρά της τοποθέτησης του αυτοκινήτου όπως και τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη για το τι σημαίνει απόλαυση στα βουνά και -ευτυχώς- είναι αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν όλα τα γούστα.

Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να τα σκαρφαλώνουν πρώτα για να τα σκιάρουν. Άλλοι θέλουν μεν λιφτ, αλλά αντιδρούν σε παραπάνω επεμβάσεις (σαλέ κλπ). Άλλοι πάλι, θέλουν πάρκα με rails, ΚΑΙ σακαράκες για να παίξουν. Δεν βλέπω γιατί ένα βουνό όπως ο Παρνασσός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα γούστα, εφόσον λειτουργεί στα πλαίσια της νομιμότητας και πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Make Parnassos Great Again!

Να βάλουν και μια πινακίδα μπροστά από την αρχή του Ηρακλή που να λέει "ΟΙ SNOWBOARDERS ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΦΤ" αντε γιατι καμια μέρα θα πιαστούμε στα χέρια.. <_<:angry: :angry:

:blink:

To ΔΣ εξετάζει την επικινδυνότητα και οχι την την αισθητική πλευρά της τοποθέτησης του αυτοκινήτου όπως και τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Το ΔΣ εξετάζει για την κρεατομηχανη του Παρνασου αλλά πριν ένα χρόνο το ΔΣ άφησε να γινει το φορουμ μπαχαλο....!

Δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη για το τι σημαίνει απόλαυση στα βουνά και -ευτυχώς- είναι αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν όλα τα γούστα.

Ναι, αν υπάρχει προκατάληψη κ κομπλεξ, σίγουρα δεν έχουμε όλη την ίδια αντίληψη.

Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να τα σκαρφαλώνουν πρώτα για να τα σκιάρουν. Άλλοι θέλουν μεν λιφτ, αλλά αντιδρούν σε παραπάνω επεμβάσεις (σαλέ κλπ). Άλλοι πάλι, θέλουν πάρκα με rails, ΚΑΙ σακαράκες για να παίξουν. Δεν βλέπω γιατί ένα βουνό όπως ο Παρνασσός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα γούστα, εφόσον λειτουργεί στα πλαίσια της νομιμότητας και πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Πιο ακριβώς λειτουργεί στα πλαίσια της νομιμότητας και πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας....?Είσαι σίγουρος γι' αυτό....?

Metero.....που είσαι βρε αγόρι μου.....?

Καιρό έχουμε να τα πούμε.....!

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Μαρία,

1) διάβασε καλά πρώτα τι γράφω:

...εφόσον λειτουργεί στα πλαίσια της νομιμότητας και πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.

2) Θα σε παρακαλέσω ΘΕΡΜΑ να μην προσπαθείς να δημιουργείς προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Έλεος, χιονοδρόμοι είμαστε, όχι οπαδοί ομάδας.

Make Parnassos Great Again!

http://www.parnassos-ski.gr/diary/diary_View.asp?id=91

καλη χιονοβραδιά

οπως λεει και ο ΠΔ καλη χιονοβραδια

αντε να φορτωσει αρκετα και αμα δεν..που θα δλδ.. παρτε μας τηλεφωνο να σας φερουμε λιγο απο εκει που θα ειμαστε <_<

τα λεμε την επομενη κυριακη :angry:

DALTONS POW ROBBERY.....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. costnatsis
      costnatsis
      (47 years old)
    2. gAfaS
      gAfaS
      (41 years old)
    3. mik2fast
      mik2fast
      (43 years old)

• Forum Statistics

• Total Topics