MAC 1,032 Report post Posted November 22, 2010 Για παραδειγμα εχουν γραφτει στον τυπο αποψεις ειδικων που ισχυριζονται οτι ο χρονος αποπληρωμης θα επρεπε να ειναι πολυ μικροτερος απο αυτον που ειχε υπολογισθει για την Αττικη οδο γιατι ο καθημερινος φορτος ειναι πολλαπλασιος απο αυτον που ειχε υπολογισθει. Αυτό σημαίνει λανθασμένη κυκλοφοριακή μελέτη, άρα ο δρόμος είναι κατασκεασμένος σε λάθος βάση, με τελική συνέπεια να μην εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε ... Σε διαβεβαιώ πως έχω βρει πολλά επιμέρους κυκλοφοριακά σφάλματα (προσοχή οχι κατασκευαστικά) στην Αττική Οδό, γιατί όπως φαίνεται κάποιοι δεν πρόβλεψαν τα προφανή. Ποιος ευθύνεται γι' αυτό; Θα πληρώσει κανείς; Όχι βέβαια στην Ελλάδα, αλλά ο απλός κόσμος θα πληρώσει το μάρμαρο και με τα διόδια και με την κυκλοφοριακή συμφόρεση, που είναι συχνό φαινόμενο στην Αττική Οδό. Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 22, 2010 (edited) Άσχετο με το θέμα των διοδίων αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος:Γιατί τα όρια τα όρια ταχύτητας είναι km/h και 120 km/h, ενώ την ίδια στιγμή η μελέτη και η κατασκευή προβλέπουν τουλάχιστο 140 km/h (ναι με τέτοιες προδιαγραφές έχουν γίνει); σε όλο τον κόσμο τα όρια ταχύτητας είναι τόσο ... (εκτός από ορισμένους δρόμους πχ ορισμένες γερμανικές αουτομπάν) και είναι τόσο, διότι το risk assessment έχει βρει ότι αυτή είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα με την οποία μπορείς να πας γρήγορα στην δουλειά σου, σε ένα δρόμο που σου παρέχει τέτοια δυνατότητα χωρίς την ίδια στιγμή να εκτίθεσαι στον κίνδυνο που έχει η καμπύλη των 140 χιλ / ώρα, ο οποίος κίνδυνος είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ απ' ότι αυτός των 120 χιλ / ώρα ... τωρα τα χιλ /ώρα στα τούνελ είναι όριο ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΑΡΑΔΕΔΕΓΜΕΝΟ, διότι στα τούνελ ένα ατύχημα έχει πολλαπλασιαστική δύναμη και γίνεται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ .... στην Γαλλία πχ στο τούνελ του Mont Blanc το μέγιστο είναι 70 χιλ / ώρα και 150 μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον ... άμα πας με 75 χιλ σε περιμένει στην άλλη μεριά ο Γάλλος ή ο Ιταλός και στην χώνει ΧΟΝΤΡΑ !!!! δες και εδώ για να πάρεις μιαν ιδέα ... YouTube Video ->Original Video Σε διαβεβαιώ πως έχω βρει πολλά επιμέρους κυκλοφοριακά σφάλματα (προσοχή οχι κατασκευαστικά) στην Αττική Οδό, γιατί όπως φαίνεται κάποιοι δεν πρόβλεψαν τα προφανή. με ενδιαφέρει να μου πεις τις παρατηρήσεις σου είτε δημόσια είτε με pm ή mail Edited November 22, 2010 by panpanou Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 22, 2010 Δυο που μου ερχονται προχειρα εμενα: 1) Εξοδος σε δυτικη κατευθυνση προς την ΕΟ Αθηνων Λαμιας με μονο μια λωριδα προς Λαμια. Ειναι ισως η πιο πολυσυχναστη εξοδος μετα απο αυτη που παει προς Αθηνα στο ιδιο σημειο (2 λωριδες, αλλα με κακιστη σχεδιαση καμπης). Σημειωτεον οτι η εξοδος προς Λαμια συγχωνευεται στα τυφλα με αλλη μια λωριδα, για να καταληξουν και οι δυο σε μια λωριδα. Επι μονιμου βασεως γινεται το ελα να δεις... 2) Εξοδος Περιφερειακης Υμμητου προς Αττικη Οδο. Δυο λωριδες σε μια. Καθε πρωι μπλοκαρει και μπλοκαρει και την ΑΟ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 22, 2010 Δυο που μου ερχονται προχειρα εμενα: 1) Εξοδος σε δυτικη κατευθυνση προς την ΕΟ Αθηνων Λαμιας με μονο μια λωριδα προς Λαμια. Ειναι ισως η πιο πολυσυχναστη εξοδος μετα απο αυτη που παει προς Αθηνα στο ιδιο σημειο (2 λωριδες, αλλα με κακιστη σχεδιαση καμπης). Σημειωτεον οτι η εξοδος προς Λαμια συγχωνευεται στα τυφλα με αλλη μια λωριδα, για να καταληξουν και οι δυο σε μια λωριδα. Επι μονιμου βασεως γινεται το ελα να δεις... 2) Εξοδος Περιφερειακης Υμμητου προς Αττικη Οδο. Δυο λωριδες σε μια. Καθε πρωι μπλοκαρει και μπλοκαρει και την ΑΟ. αυτά που αναφέρεις Μάκη είναι σφάλματα ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ... και άρα κατασκευαστικά .... εγώ ζητώ να μου επισημανθούν τα κυκλοφοριακά σφάλματα με την ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
kapten 57 Report post Posted November 22, 2010 απαντώ στον Μάκη για την ερώτηση του που αφορά την Αττική Οδό ...θέλω να απαντήσω και για τα υπόλοιπα αλλά δυστυχώς ο χρόνος μου είναι λίγος ... Μάκη, δεν είναι καν από τις πιο ακριβές ανά χιλιόμετρο ... δεν είναι καν από τις πιο ακριβές στα διόδια ... μπορώ να σου παραθέσω ό,τι στοιχεία θες για σύγκριση με παρόμοιους αυτοκινητόδρομους .... Μάκη, στην Αττική Οδό το σύστημα διοδίων που εφαρμόζεται είναι ανοιχτού τύπου με ενιαία χρέωση για όλες τις διαδρομές. Οι οδηγοί δηλαδή, πληρώνουν διόδια μόνο μία φορά κατά την είσοδό τους στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό έγινε εσκεμμένα από την αρχή, με τον σχεδιασμό του έργου !!!... διότι με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους αποτρέπονται οι μικρού μήκους μετακινήσεις ... Η ΑΟ λοιπόν σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να απορροφά μεγάλο μέρος της διαμπερούς κυκλοφορίας των οχημάτων, επιτελώντας το σκοπό που καθόρισαν οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε πριν την κατασκευή του έργου. Η πολιτεία δλδ ζήτησε να γίνει έτσι το έργο !!! και για να έρθουμε στα καθ' ημάς: επαναλαμβάνω ότι η ένσταση μου κατά αυτών που δεν πληρώνουν διόδια, ξεκινά από την ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ .... καλώς ή κακώς, τα διόδια που έχουν επιβληθεί στους αυτοκινητόδρομους είχαν και έχουν την ΕΓΚΡΙΣΗ της πολιτείας και αποτελούν μέρος των συμβάσεων που έχουν συνάψει οι ιδιώτες (κατασκευαστικές κοινοπραξίες) με το Ελληνικό Κράτος ... αυτό αφορά τα πάντα ... από το που θα μπουν σταθμοί διοδίων μέχρι τι τέλος θα πληρώνει ο οδηγός μέχρι τι αύξηση θα έχει το τέλος διοδίων χρόνο με το χρόνο ... οι εταιρίες λοιπόν δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να εφαρμόζουν αυτό που ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ .... επιπλέον δε, οι συμβάσεις αυτές ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ και άρα αποτελούν ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .... επομένως όποιος δεν πληρώνει διόδια = παραβιάζει τον νόμο ... όποιος παρακινεί κάποιον άλλον να μην πληρώνει διόδια = παραβιάζει 2 φορές τον νόμο (+ ποινικό αδίκημα ...) το πρόβλημα προφανώς με το "κίνημα κατά των διοδίων" είναι άλλο : είναι το πρόβλημα που βασανίζει την ελληνική κοινωνία: είναι η ΑΝΟΜΙΑ και η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ που επικρατεί σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής στην Ελλάδα .... Το ελληνικό κράτος παρέχει μια ιδιότυπη ασυλία στην ανομία κάθε είδους. Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου θεωρείται φυσιολογικό να δέρνουν οι διαδηλωτές την αστυνομία με δοκάρια ή να σπρώχνουν έναν αστυνομικό λες και είναι απλώς ο γείτονας με τον οποίο τσακώνονται. Επιτρέπουμε μέσα στα πανεπιστήμιά μας να υπάρχουν θύλακοι απροκάλυπτης παρανομίας, με το πρόσχημα του ασύλου. Αποτέλεσμα : σήμερα ακραίες συμμορίες να κάνουν κουμάντο και να εκβιάζουν τους πρυτάνεις για να μην πάνε καν στον διάλογο για την Παιδεία. Επαγγελματίες μπουκαδόροι κλείνουν με το έτσι θέλω τα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και διώχνουν τουρίστες από τους οποίους τρώνε ψωμί χιλιάδες εργαζόμενοι ή μπλοκάρουν χιλιάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά ... Είμαστε δλδ μιά χωρα που είναι ξέφραγο αμπέλι, στην οποία δεν υπάρχουν κανόνες και ο καθένας με λίγο τσαμπουκά μπορεί να κάνει ό,τι του αρέσει. Η ανομία όμως φέρνει παραπάνω ανομία και αυτή είναι μια σίγουρη συνταγή για να γίνουμε κανονική ζούγκλα αυτό ακριβώς κατά την άποψη μου συμβαίνει και με το κίνημα των διοδίων: κάποιοι αποφάσισαν και είπαν "Δεν πληρώνουμε" και το κάνουν πράξη ακριβώς διότι επικρατεί καθεστώς ανομίας και ατιμωρησίας ... έχω ένα φίλο, τον Μόντε ... γνωστό σε πολλούς από το φόρουμ μας ζει στην Τουρκία τώρα ... μου έλεγε τι κυρώσεις έχουν οι Τούρκοι αν πετάξουν το τσιγάρο τους έξω από το αυτοκίνητο !!!! ή αν διανοηθούν να πάνε με πάνω από 80 χιλ όταν είναι μέσα σε τούνελ στον αυτοκινητόδρομο τους ( 4 + 4 λωρίδες Κωνσταντινούπολη - Άγκυρα !!!) (ας βγει από εδώ μέσα ΕΝΑΣ ΜΑΣ και ας δηλώσει ευθαρσώς ότι πήγαινε με λιγότερο από 120 χιλ μέσα στα δικά μας τούνελ: είτε της ΑΟ, είτε της ΠΑΘΕ, είτε της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ...) δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανείς ... ξέρετε γιατί πάμε με 120; διότι υπάρχει εγκατεστημένο μέσα μας το καθεστώς της ατιμωρησίας ... αν ξέραμε ότι πχ θα μας κάνανε ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ το αμάξι, αν μας πιάνανε με 120 μέσα σε τούνελ, τότε δεν θα κουνιόταν κώλος .... τώρα όμως όλοι είμαστε οδηγάρες ... (μέχρι να γίνει το πρώτο μπαμ δυστύχημα μέσα σε τούνελ και τότε θα βγει ο κάθε χατζηπαπαρδέλας να πει την παπαρολογία του του ...) έτσι λοιπόν και με τα διόδια βγαίνει ο κάθε πικραμένος και λέει τον πόνο του ... (λαμόγια, πουλημένοι, κλέφτες κλπ) αλλά δεν σταματά εκεί .. προχωράει και στην αυτοδικία ... και δεν πληρώνει ή κλείνει τα διόδια ...!!! ΟΚ !! λοιπόν παιδιά, αύριο το πρωί ραντεβού να πάμε όλοι στην εφορία να πάρουμε πίσω τον φόρο που πληρώσαμε πέρυσι ή το ΕΤΑΚ ... άμα μας ρωτήσει κανένας θα του πούμε ότι .... . . . . . . . . . . δεν συμφωνούμε !!!! ξεχασες τους δικτατορες ωχ λαθος τους δημοκρατες ηθελα να πως που νομοθετουν οτι θελουν και οπως θελουν. εγω ειμαι παρανομος,ας ερθουν τα καλα παιδια οι ρομποκοπ που καθονται και τρωνε ξυλο απο τους αλητες που απλα δεν εχουν τι να κανουν και περνουν καδρονια στα χερια τους για να τους δείρουν . α και που σε ,εγω παω κατω απο 120,κερδισα γλυφυτσουρι γιουχου Quote Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 23, 2010 αυτά που αναφέρεις Μάκη είναι σφάλματα ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ... και άρα κατασκευαστικά .... εγώ ζητώ να μου επισημανθούν τα κυκλοφοριακά σφάλματα με την ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ... Κυκλοφοριακη μελετη δεν γινεται ΠΡΙΝ κατασκευαστει το εργο; Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted November 23, 2010 Άσχετο με το θέμα των διοδίων αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος:Γιατί τα όρια τα όρια ταχύτητας είναι km/h και 120 km/h, ενώ την ίδια στιγμή η μελέτη και η κατασκευή προβλέπουν τουλάχιστο 140 km/h (ναι με τέτοιες προδιαγραφές έχουν γίνει); Ερώτημα1: Υπάρχει προδιαγραφή ορίου ταχύτητας του δρόμου στην ευθεία; Ερώτημα2: Το μάτι του ανθρώπου, τι ταχύτητες "αντέχει" ώστε να βλέπει απαραμόρφωτα και με ασφάλεια όλο το φάσμα χρωμάτων στο οπτικό του πεδίο; Ερώτημα3: Ο εκάστοτε δρόμος, για ποιον πολίτη πρέπει να προορίζεται; Γι'αυτόν που είναι σε θέση να πιλοτάρει μαχητικό αεροσκάφος, γι'αυτόν που είναι στον συμβατικό μέσο όρο, ή στο % των πολιτών (από πλευράς ανθρώπινων ικανοτήτων όρασης, αντανακλαστικών......); Οι πινακίδες στην Ελλάδα είναι συχνά εκτός τόπου και χρόνου, αν και βελτιώθηκαν τα πράγματα τον τελευταίο καιρό. Πχ. Ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών είναι κατασκευασμένος για να κινείται 1 όχημα ανά κατεύθυνση με ΛΕΑ (κυμαινόμενου πλάτους), με ανάλογη σήμανση. Αν ήταν αυτή η πραγματική του χρήση, θα ήταν Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ευρώπη. Στην πράξη, η χρήση του είναι εντελλώς διαφορετική, που πρακτικά έχει γίνει αποδεκτή από όλους (αρχές+πολίτες) και περιορίστηκε να είναι από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ευρώπη, με σήμανση εντελλώς διαφορετική σε σχέση με την χρήση του. Φανταστείτε τώρα, 2 οχήματα που κινούνται παράλληλα, βρίσκονται σε στροφή (οι οποίες συνήθως έχουν μικρή ορατότητα, αφού διάφορα φυτά δεν αφήνουν μεγάλο οπτικό πεδίο) και μπροστά να βρίσκεται στην ΛΕΑ ακινητοποιημένο όχημα! Πχ. Στην νέα οδό Κορίνθου-Αθηνών, μετά την Κακιά Σκάλα και τα τούνελ και μετά την κατηφόρα για τα Μέγαρα, έχει μία αριστερή στροφή. Εκεί, αν πας με 140, σου έρχεται κολλητός ο πίσω μη σκεπτόμενος οδηγός. Όμως λόγω της περιορισμένης ορατότητας της αριστερής λωρίδας (ίσως βλέπεις λιγότερα από 70 μέτρα), αν συμβεί ατύχημα μπροστά, ή αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρξει εμπόδιο στην αριστερή λωρίδα, ποιος θα προλάβει να σταματήσει; Άρα πόσο θα πρέπει να είναι εκεί το όριο; Φυσικά, αυτούς τους δρόμους έχουμε, πρέπει να προσαρμόσουμε και την οδηγική μας συμπεριφορά. Όταν πρόσφατα, πηγαίνοντας από Πάτρα Κόρινθο, σε μποτιλιάρισμα με πλήθος αργών και βαριών οχημάτων που η κυκλοφορία ήταν 70- και περιμένεις την σειρά σου για να προσπεράσεις, 2-3 αυτοκίνητα πίσω από το προπορευόμενο αργό όχημα και δέχεσαι προσπέραση από δεξιά για να σου χωθεί μπροστά σου, τότε δεν φταίει ο δρόμος (χωρίς να σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι καρμανιόλα και ότι του αξίζουν διόδια). Quote Share this post Link to post Share on other sites
vperle 1,172 Report post Posted November 23, 2010 Αυτό σημαίνει λανθασμένη κυκλοφοριακή μελέτη, άρα ο δρόμος είναι κατασκεασμένος σε λάθος βάση, με τελική συνέπεια να μην εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε ... Oχι κατ΄αναγκη παντα. Ειναι φανερο οτι μερικες φορες η πραγματικοτητα μας ξεπερνα..... Με τα νεα δεδομενα και επειδη συνδεονται με οικονομικα στοιχεια θα μπορουσε καποιος να πει για να δουμε ποσα υπολογιζατε οτι θα βγαζατε και σε ποσα χρονια και μηπως αυτα εχουν επιτευχθει σε πολυ μικροτερο διαστημα.......λενε τωρα μερικοι σε όλο τον κόσμο τα όρια ταχύτητας είναι τόσο ... (εκτός από ορισμένους δρόμους πχ ορισμένες γερμανικές αουτομπάν)και είναι τόσο, διότι το risk assessment έχει βρει ότι αυτή είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα με την οποία μπορείς να πας γρήγορα στην δουλειά σου, σε ένα δρόμο που σου παρέχει τέτοια δυνατότητα χωρίς την ίδια στιγμή να εκτίθεσαι στον κίνδυνο που έχει .............. τωρα τα χιλ /ώρα στα τούνελ είναι όριο ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΑΡΑΔΕΔΕΓΜΕΝΟ, διότι στα τούνελ ένα ατύχημα έχει πολλαπλασιαστική δύναμη και γίνεται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ .... στην Γαλλία πχ στο τούνελ του Mont Blanc το μέγιστο είναι 70 χιλ / ώρα και 150 μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον ... άμα πας με 75 χιλ σε περιμένει στην άλλη μεριά ο Γάλλος ή ο Ιταλός και στην χώνει ΧΟΝΤΡΑ !!!! Μετα το ατυχημα στη σηραγγα στο mont blanc στα Γαλλο-Ιταλικα συνορα αλλαξαν πολλα οσον αφορα την ασφαλεια των σηραγγων σε ευρωπαικο και παγκοσμιο επιπεδο. Θεσπιστηκαν νεες προδιαγραφες ταχυτητας , σηραγγων διαφυγης, εποπτειας, αερισμου κλπ . Για παραδειγμα απαγορευτηκαν ,περαν ειδικων εξαιρεσεων, οι μονες σηραγγες που φιλοξενουν δυο λωριδες κυκλοφοριας . Στη χωρα μας αυτο ειχε ως συνεπεια να "ξεχασθουν¨" καποια αρχικα σχεδια της Εγνατιας για "προσωρινες" μονες σηραγγες σε καποια σημεια της Χαραξης. Ο σχεδιασμος της ταχυτητας σε εναν αυτοκινητοδρομο δεν εχει ουσιαστικα νοημα σε μια ευθεια με απεριοριστη ορατοτητα φυσικα.Σχετιζεται κυριως με τις καμπυλες της οδου (στροφες). Τα προβληματα της Αττικης οδου δεν συνδεονται φυσικα με λαθος εκτιμησεις μελετων αλλα με συνειδητη επιλογη της πολιτειας σε καποια θεματα. Το παραδειγμα της εξοδου στην Αθηνων Λαμιας σχετιζεται με την υστεροφημια των ανθρωπων που την αποφασισαν ωστε να μη γρεμιστει ενα παρακειμενο κτηριο και να ειναι σιγουροι οτι θα τους βριζουν και θα τους θυμουνται πολλες γεννεες μετα Επι της ουσιας στο σχεδιασμο δεν ηταν αυτη η κυρια εξοδος στη εθνικη απο την Αττικη οδο αλλα σχεδιαζοταν ,ακομα και τωρα, η κατασκευη εξοδου στην εθνικη με σηραγγα στη συνεχεια της σημερινης Βεικου που θα κατεληγε καπου στη Λυκοβρυση. Γεμισε το forum με ειδικους τελικως ευτυχως ενιοτε διατηρουν μερικοι και την ψυχραιμια τους Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 23, 2010 (edited) Κυκλοφοριακη μελετη δεν γινεται ΠΡΙΝ κατασκευαστει το εργο; ναι βρε γίνεται ... στην προκειμένη περίπτωση την κυκλοφοριακή μελέτη την έκανε το ΥΠΕΧΩΔΕ !!! αφού κατέληξε στα συμπεράσματα του σχετικά με τους όγκους κυκλοφορίας και την ΧΡΗΣΗ του δρόμου (δρόμος ΔΙΑΜΠΕΡΟΥΣ κυκλοφορίας και όχι χρήση για τοπικές μετακινήσεις), μετά έκανε και την μελέτη του συστήματος διοδίων (είδος διοδίων, σταθμοί, κόστος κλπ κλπ ) μετά που τελειώσανε αυτά, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ το έργο, ήρθαν οι Κ/Ξες, συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μία από αυτές πήρε το έργο, το κατασκεύασε σύμφωνα ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ που όρισε το ΥΠΕΧΩΔΕ και τώρα το λειτουργεί ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥς ΟΡΟΥς ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ .... ΑΥΤΟ ακριβώς συμβαίνει και με όλους τους άλλους δρόμους ....!!! έρχεται λοιπόν κάποιος τώρα και με το έτσι θέλω λέει "δεν πληρώνω", βγάζοντας έτσι την αγανάκτηση του εναντίον της πολιτείας ή κάποιας κυβέρνησης, με το να μην πληρώνει τα διόδια στον παραχωρησιούχο (= αυτόν που πήρε το έργο από το κράτος και ανέλαβε την κατασκευή του) αυτός όμως (ο παραχωρησιούχος) 1. έχει υπολογίσει (με βάση την σύμβαση) ότι θα εισπράξει τόσα χρήματα από τα διόδια --> θα τα προσθέσει σε αυτά που δανείστηκε από τις τράπεζες --> θα κατασκευάσει το έργο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που του έχουνε δώσει --> θα "τρέξει" (= λειτουργήσει) το έργο για τάδε χρόνια (= να βγάλει το κόστος του και να κερδίσει) και όταν τελειώσει θα το δώσει πίσω στο κράτος ... έτσι δουλεύει το σύστημα των παραχωρήσεων σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!! εμείς εδω στο Ελλάντα ειμαστε μάγκες ... γουστάρουμε ο ιδιώτης να πληρώσει ---> να φτιάξει το δρόμο και μετά τον ανακηρύσσουμε συλλήβδην λαμόγιο κλέφτη κλπ κλπ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει να εισπράττει διόδια .... ε έλεος υπάρχει και όριο ..... Γεμισε το forum με ειδικους τελικως χαχαχαχα .... 80 ως συνήθως Βασίλη !!! εδώ μάθαμε σκι πριν 2 χρόνια και θέλουμε να αναμορφώσουμε το χιονοδρομικό τοπίο στο Ελλάντα !!!! με τους δρόμους δεν θα ασχοληθούμε τώρα;;; . Edited November 23, 2010 by panpanou Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 23, 2010 Θα ηταν προτιμωτερο να διαχωρισουμε το θεμα του δεν πληρωνω διοδια (εγω πληρωνω) απο το θεμα Σχεδιαση/Μελετη/Συμβατικες Υποχρεωσεις/Οικονομικα/Κατασκευη/Διαχειρηση (as in Operations). Αλλα τι να λεω εγω ο ασχετος και να εκνευριζομαι κιολας... Την πολλη καλημερα μου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 23, 2010 (edited) Θα ηταν προτιμωτερο να διαχωρισουμε το θεμα του δεν πληρωνω διοδια (εγω πληρωνω) απο το θεμα Σχεδιαση/Μελετη/Συμβατικες Υποχρεωσεις/Οικονομικα/Κατασκευη/Διαχειρηση (as in Operations). Αλλα τι να λεω εγω ο ασχετος και να εκνευριζομαι κιολας... Την πολλη καλημερα μου... θά' λεγα Μάκη να μην το διαχωρίσουμε διότι το θέμα Σχεδιαση/Μελετη/Συμβατικες Υποχρεωσεις/Οικονομικα/Κατασκευη/Διαχειρηση χρησιμοποιείται ως κύριο επιχείρημα από τους κινηματίες των διοδίων .... ας αφήσουμε τους φίλους του φόρουμ να μαθαίνουν και ας μαθαίνουμε από αυτούς .... Αλλα τι να λεω εγω ο ασχετος .... δεν είσαι άσχετος και το ξέρεις καλά ... είσαι παλιός μηχανικός με μεγάλη εμπειρία ... ενδεχομένως όμως να μην είσαι επαρκώς πληροφορημένος σε μερικά θέματα ... γι αυτό κάνουμε την κουβέντα ... για να αλλάζουμε γνώμες και να μαθαίνουν και οι νεώτεροι μας και εμείς από αυτούς ... σου απαντώ στην ερώτηση σου που αφορά τα διόδια στην ΑΟ ... θέλω να απαντήσω και για τα υπόλοιπα αλλά δυστυχώς ο χρόνος μου είναι λίγος ... 1) Αττικη Οδος (Μια απο τις πιο ακριβες οδους ανα χιλιομετρο και απο τις πιο ακριβες στα διοδια, Μάκη, δεν είναι καν από τις πιο ακριβές ανά χιλιόμετρο ... δεν είναι καν από τις πιο ακριβές στα διόδια ... ό,τι στοιχεία θες για σύγκριση με παρόμοιους αυτοκινητόδρομους είναι στην διάθεση σου .... 1) Αττικη Οδος .... με τον τελειως πρωτοτυπο τροπο που σκαρφιστηκαν για να τα μαζευουν, στην εισοδο, one size fits all). Μάκη, στην Αττική Οδό το σύστημα διοδίων που εφαρμόζεται είναι ανοιχτού τύπου με ενιαία χρέωση για όλες τις διαδρομές. Οι οδηγοί δηλαδή, πληρώνουν διόδια μόνο μία φορά κατά την είσοδό τους στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό έγινε εσκεμμένα από την αρχή, με τον σχεδιασμό του έργου !!!... διότι με αυτό τον τρόπο αποτρέπονται οι μικρού μήκους μετακινήσεις ... Η ΑΟ λοιπόν σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να απορροφά μεγάλο μέρος της διαμπερούς κυκλοφορίας των οχημάτων, επιτελώντας το σκοπό που καθόρισαν οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε πριν την κατασκευή του έργου. Η πολιτεία δλδ ζήτησε να γίνει έτσι το έργο !!! και να εκνευριζομαι κιολας... ώπα αυτό άστο... είμαστε σε επικίνδυνη ηλικία .... Edited November 23, 2010 by panpanou Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted November 23, 2010 Για παραδειγμα εχουν γραφτει στον τυπο αποψεις ειδικων που ισχυριζονται οτι ο χρονος αποπληρωμης θα επρεπε να ειναι πολυ μικροτερος απο αυτον που ειχε υπολογισθει για την Αττικη οδο γιατι ο καθημερινος φορτος ειναι πολλαπλασιος απο αυτον που ειχε υπολογισθει. Τιθενται επισης ερωτηματικα στο κατα ποσο το ιδιο το κρατος θα μπορουσε να παρει τα χρηματα αυτα απευθειας απο τις τραπεζες και αλλα πολλα . Ολα τα παραπανω θα πρεπει φυσικα να ειναι στη διαδικασια ελεγχου απο τον καθε σκεπτομενο πολιτη ξεκινωντας απο την αρχη οτι δεν υπαρχει μονο το ασπρο- μαυρο αλλα και αλλες πολλες αποχρωσεις.... Μιας και το ανέφερες το θέμα, θα πρέπει να πούμε ότι αυτό το θέμα βρωμάει πολύ και δεν χρειάζονται καν γνώμες ειδικών. Μια απλή ανάγνωση της σύμβασης που υπεγράφη (μεταξύ Δημοσίου και κοινοπραξίας) αρκεί για να γίνει κατανοητό το μέγα θέμα που υπάρχει (και θα υπάρχει μέχρι το 2023, αν θυμάμαι καλά). Ποιό είναι αυτό? Πολύ απλά, ο χρόνος αποπληρωμής είναι συνάρτηση των ΚΑΘΑΡΩΝ κερδών που αποκομίζει η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ και όχι του τζίρου. Αυτό είναι πρωτοφανές παγκοσμίως και από μόνο του οδηγεί το χρόνο αποπληρωμής στο μέγιστο (25ετία) με πολύ μικρά κέρδη γαι την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΑΕ αλλά τεράστια κέρδη για τις εταιρίες δορυφόρους που έχουν στηθεί. Φιλικά gtsap Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 23, 2010 (edited) αυτός όμως (ο παραχωρησιούχος)1. έχει υπολογίσει (με βάση την σύμβαση) ότι θα εισπράξει τόσα χρήματα από τα διόδια --> θα τα προσθέσει σε αυτά που δανείστηκε από τις τράπεζες --> θα κατασκευάσει το έργο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που του έχουνε δώσει --> θα "τρέξει" (= λειτουργήσει) το έργο για τάδε χρόνια (= να βγάλει το κόστος του και να κερδίσει) και όταν τελειώσει θα το δώσει πίσω στο κράτος ... έτσι δουλεύει το σύστημα των παραχωρήσεων σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!! εμείς εδω στο Ελλάντα ειμαστε μάγκες ... γουστάρουμε ο ιδιώτης να πληρώσει ---> να φτιάξει το δρόμο και μετά τον ανακηρύσσουμε συλλήβδην λαμόγιο κλέφτη κλπ κλπ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει να εισπράττει διόδια .... ε έλεος υπάρχει και όριο ..... Μετά απο την χασούρα ο παραχωρησιούχος θα αρχίσει να απολύει κόσμο γιατί δεν θα βγαίνει και μετά θα μας φταίνε για άλλη μια φορά αυτοί οι άτιμοι οι επιχειρηματίες. Και για να μην με παρεξηγήσετε κιόλας είμαι εδω και ενα χρόνο εργαζόμενος σε εναν απο αυτούς τους επιχειρηματίες Edited November 23, 2010 by mainalo Quote Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 23, 2010 (edited) Οι επιχειρηματιες σαφως δεν φταινε.Αναλαβανε το εργο τους και θελουν τα κερδη τους.Λογικο. Ομως το ελληνικο κρατος εδωσε τους δρομους ΜΑΣ που τους εχουμε χιλιοπληρωσει για να τους ΞΑΝΑπληρωσουμε. Ειναι σαν να εχεις ενα διαμερισμα 50 τετραγωνικων στα Πατησια να εισαι ο ιδιοκτητης του και ξαφνικα να πρεπει να πληρωνεις ενοικιο οσο μια μεζονετα 150 τετραγωνικων στην Εκαλη. Φυσικα πρεπει να πληρωνεις κοινοχρηστα,ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ,να βαλεις την τεντα σου,να βαψεις τους τοιχους σου,να βαλεις πορτα ασφαλειας(συμβολισμος της συντηρησης του δρομου).Το ποσο αυτο ομως ειναι υποπολλαπλασιο του να πληρωνεις ενοικιο(συμβολισμος της τιμης των διοδιων). 43 ευρω για να πας και να ερθεις Θεσσαλονικη?Με το ρισκο να σου ερθει ενα βουνο στο κεφαλι στα Τεμπη?Οχι ρε παιδια.Οχι. Edited November 23, 2010 by kotsos007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 23, 2010 ναι βρε γίνεται ... στην προκειμένη περίπτωση την κυκλοφοριακή μελέτη την έκανε το ΥΠΕΧΩΔΕ !!! αφού κατέληξε στα συμπεράσματα του σχετικά με τους όγκους κυκλοφορίας και την ΧΡΗΣΗ του δρόμου (δρόμος ΔΙΑΜΠΕΡΟΥΣ κυκλοφορίας και όχι χρήση για τοπικές μετακινήσεις), μετά έκανε και την μελέτη του συστήματος διοδίων (είδος διοδίων, σταθμοί, κόστος κλπ κλπ ) μετά που τελειώσανε αυτά, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ το έργο, ήρθαν οι Κ/Ξες, συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μία από αυτές πήρε το έργο, το κατασκεύασε σύμφωνα ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ που όρισε το ΥΠΕΧΩΔΕ και τώρα το λειτουργεί ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥς ΟΡΟΥς ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ .... ΑΥΤΟ ακριβώς συμβαίνει και με όλους τους άλλους δρόμους ....!!! έρχεται λοιπόν κάποιος τώρα και με το έτσι θέλω λέει "δεν πληρώνω", βγάζοντας έτσι την αγανάκτηση του εναντίον της πολιτείας ή κάποιας κυβέρνησης, με το να μην πληρώνει τα διόδια στον παραχωρησιούχο (= αυτόν που πήρε το έργο από το κράτος και ανέλαβε την κατασκευή του) αυτός όμως (ο παραχωρησιούχος) 1. έχει υπολογίσει (με βάση την σύμβαση) ότι θα εισπράξει τόσα χρήματα από τα διόδια --> θα τα προσθέσει σε αυτά που δανείστηκε από τις τράπεζες --> θα κατασκευάσει το έργο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που του έχουνε δώσει --> θα "τρέξει" (= λειτουργήσει) το έργο για τάδε χρόνια (= να βγάλει το κόστος του και να κερδίσει) και όταν τελειώσει θα το δώσει πίσω στο κράτος ... έτσι δουλεύει το σύστημα των παραχωρήσεων σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!! εμείς εδω στο Ελλάντα ειμαστε μάγκες ... γουστάρουμε ο ιδιώτης να πληρώσει ---> να φτιάξει το δρόμο και μετά τον ανακηρύσσουμε συλλήβδην λαμόγιο κλέφτη κλπ κλπ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει να εισπράττει διόδια .... ε έλεος υπάρχει και όριο ..... χαχαχαχα .... ως συνήθως Βασίλη !!! εδώ μάθαμε σκι πριν 2 χρόνια και θέλουμε να αναμορφώσουμε το χιονοδρομικό τοπίο στο Ελλάντα !!!! με τους δρόμους δεν θα ασχοληθούμε τώρα;;; . Μιας και το ανέφερες το θέμα, θα πρέπει να πούμε ότι αυτό το θέμα βρωμάει πολύ και δεν χρειάζονται καν γνώμες ειδικών. Μια απλή ανάγνωση της σύμβασης που υπεγράφη (μεταξύ Δημοσίου και κοινοπραξίας) αρκεί για να γίνει κατανοητό το μέγα θέμα που υπάρχει (και θα υπάρχει μέχρι το 2023, αν θυμάμαι καλά). Ποιό είναι αυτό? Πολύ απλά, ο χρόνος αποπληρωμής είναι συνάρτηση των ΚΑΘΑΡΩΝ κερδών που αποκομίζει η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ και όχι του τζίρου. Αυτό είναι πρωτοφανές παγκοσμίως και από μόνο του οδηγεί το χρόνο αποπληρωμής στο μέγιστο (25ετία) με πολύ μικρά κέρδη γαι την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΑΕ αλλά τεράστια κέρδη για τις εταιρίες δορυφόρους που έχουν στηθεί.Φιλικά gtsap Όταν όμως το καθαρό κέρδος ξεπερνά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα συμφωνηθέντ!!!!!!!!!!α θα έπρεπε ήδη ο δρόμος να έχει επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο (και να βοηθά με την σειρά στην αναζήτηση εσόδων). Αντ' αυτού η κοινοπραξία έχει διογκώσει τα έξοδα για να συνεχίσει επί μακρών και ουσιαστικά παρανομεί. Για να αποδειχθεί αυτό μπορεί κάλλιστα να γίνει τακτικός έλεγχος και φύλλο και φτερό όλες οι δαπάνες τις κοινοπραξίας και μην μου πει κανείς ότι όλα είναι καλά καμωμένα. Δεν έχει γίνει τακτικός έλεγχος; Σίγουρα έχει γίνει. Έχετε βρεθεί ή ακούσει πως καταλήγουν οι τακτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις; Μάλλον ναι. Χωρίς να έχω ίχνος στοιχείου για το τι έχει συμβεί (εκτός της βεβαιότητας ότι είναι διογκωμένες οι δαπάνες, καθώς είναι κάτι που έχει δημοσιευθεί κατά κόρων από πολλά και έγκυρα ΜΜΕ) σε τυχόν ελέγχους και με βάση του τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ τόσο η κοινοπραξία, όσο και οι ελεγκτές. Αν ο κόσμος εναντιωθεί στην γενικότερη κατάσταση (κοινωνική, οικονομική κλπ), ακόμα και αν αυτό ξεκινήσει μέσω πχ μη πληρωμής διοδίων είναι θεμιτό. Είναι μέσα στα πλαίσια της γενικότερης αντίδρασης. Ποιος θίγεται ατομικά είναι δευτερεύων. Αν όμως παραμείνει μόνο σε αυτό τον τομέα η διαμαρτυρία είναι τσάμπα μαγκιά. ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, που είναι η μεγαλύτερη εργασιακή ανατροπή που έχει προκληθεί στο Έλληνα εργαζόμενο και ας ανατρέψουμε την κατάσταση όσο είναι καιρός. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
kapten 57 Report post Posted November 24, 2010 YouTube Video -> Quote Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted November 24, 2010 Άλλο θέμα προς συζήτηση... ...θα έπρεπε ήδη ο δρόμος να έχει επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο... Θέλουμε να επιστρέψει ο δρόμος στο ελληνικό δημόσιο ; Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 24, 2010 Άλλο θέμα προς συζήτηση... Θέλουμε να επιστρέψει ο δρόμος στο ελληνικό δημόσιο ; Σίγουρα θα θέλουμε Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 25, 2010 Τα μηνύματα που αναφερόντουσαν στην οικονομική κρίση, μείωση μισθών κλπ, μεταφέρθηκαν στο σωστό νήμα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 25, 2010 Σίγουρα θα θέλουμε Φώτη, σε τι βασίζεις την αισιοδοξία σου ότι ο δρόμος θα συντηρείται σωστά και θα βελτιώνεται υπό την σκέπη του δημοσίου (όπως γίνεται τώρα από τους ιδιώτες στον ΠΑΘΕ -μέχρι την Λαμία τουλάχιστον που το ξέρω από πρώτο χέρι- και την Αττική Οδό); Άλλαξε κάτι στο Ελληνικό δημόσιο σε σχέση με τα τελευταία 30 χρόνια; Αν ναι, τι; Αν όχι, η αισιοδοξία σου είναι μια ευχή ότι κάτι ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει, ή απλά αδιαφορία για την κατάσταση των δρόμων μπροστά στον μεγαλύτερο κίνδυνο ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 25, 2010 (edited) Ποινικολογος καταθετει αποψη για τα διοδια Edited November 25, 2010 by kotsos007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 25, 2010 Ποινικολογος καταθετει αποψη για τα διοδια γιατι δεν του λεει καποιος απο που να προμηθευτει ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ YouTube Video ->Original Video :) Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 25, 2010 γιατι δεν του λεει καποιος απο που να προμηθευτει ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ YouTube Video ->Original Video :) Πλακα πλακα το βιντεο με το εργαλειο νο3 επαιξε στο ραδιο αρβυλα και εχει φτασει 60.000 επισκεψεις στο youtube Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 26, 2010 Ποινικολογος καταθετει αποψη για τα διοδια Σωστός ο Κος Δούμας. Απλά φανταζομαι και λογω επαγγέλματος παραήταν ευγενικός, και καλά έκανε στο κάτω κάτω της γραφής. Εμείς είμαστε λιγότερο συζητήσιμοι. Προσοχή όχι αυθάδης. Προσωπικά πάντα μιλάω ευγενικά στους υπαλλήλους, ποτέ τσαμπουκάδες ποτέ νεύρα. Κατεβαίνεις και ανοίγεις την μπάρα..... Μονο μία φορά στα διόδια της ντροπής στην Αθηνών Πατρών, μας κάνανε τους "μάγκες" και είπαν ότι δεν μας ανοίγουνε και ότι θα καλέσουνε την αστυνομία γιατί δεν τους δίναμε τα στοιχεία μας, και πεθάναμε από τον φόβο μας ........και όταν είπαν ότι πρέπει να πάρουν την αστυνομία (ψαρώσαμε τώρα ) τους είπαμε ότι δεν υπάρχει λόγος γιατί την παίρνουμε εμείς για παρακώλυση συγκοινωνιών....φυσικά στο τέλος μας ανοίξανε...... Και για όσους είναι νέοι στο κίνημα ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΩΤΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. Το ότι δεν θέλω να πληρώσω είναι θέμα μεταξύ εμενα και της ιδιωτικής εταιρείας. Οπότε θα ξεκαθαρίσουμε τις διαφορές μας στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Η αστυνομία θα παρέμβει ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΚ. Kαι φυσικά το να μην πληρώσω το νταβατζιλίκι δεν αποτελεί παραβίαση του ΚΟΚ Σωστός λοιπόν ο Κος Δουμας που αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε προσωπικό στοιχείο. Να περιμένει λοιπόν όπως όλοι μας, μερικοί χιλιάδες είμαστε μόνο, την κλήση του στο δικαστήριο ...... Το μεθεπόμενο ΣΚ θα ανέβω Θεσσαλονίκη με ένα φιλαράκι.....ρε λές να πάρω μαζί μου το "Made in Roumeli ergalio", ή αλλιώς "γκλίτσα" ;;;;; Φιλικά Σπύρος Υγ: Κότσος007 τι πατέντα παίζει με τα διόδια της ντροπής στην Αθηνών-Πατρών;;;; Η κωλομπάρες τους δεν σηκώνονται.... Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted November 26, 2010 .....Υγ: Κότσος007 τι πατέντα παίζει με τα διόδια της ντροπής στην Αθηνών-Πατρών;;;;Η κωλομπάρες τους δεν σηκώνονται.... ...Γιατί έχουν βιδώσει τη μπάρα με χοντρές βίδες,κάθετα πάνω στο μπράτσο,οπότε όταν σπρώχνεις τη μπαρα για ν άνοίξει,κρατάν οι βίδες κόντρα Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites