ΜΙΚ 17,604 Report post Posted November 15, 2010 (edited) Όσο για αν θα μιλήσει η διοίκηση του ΧΚΠ. Δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά όσο αργούν προβληματίζομαι το γεγονός ότι η διαχείριση του ΧΚΠ ασκείται από εταιρεία που ανήκει στον Άκτωρα και την Poma. Έμμεσα η Leitner ελέγχει την POma. Τυχαίο; Mπα δεν είναι αύτό το θέμα ο ΑΚΤΩΡ ΕΙΧΕ απλή διαχείρηση και άλλωστε τον διαγωνισμό για λιφτ στη Σαχαρα τον κέρδισε άλλη εταιρία η Doppelmeyer ενώ την διαχείρηση την είχε ο ΑΚΤΩΡ. Αν ήθελε η doppelmeyer μπορούσε να είχε υποβάλλει προσφορά και επέλεξε να μην υποβάλλει. Γιατί δεν υπέβαλλε? Από όσο μάθαμε 90% ότι έπρεπε να αδειοδοτήσουν κάτι χωρις ξεκάθαρο νομικό καθεστώς, 9% γιατί η προδιαγραφή της βίδας ήταν από τη NASA (απλό παράδειγμα οι βαφή ας πούμε σε όλο το κόσμο είναι μικρά ο Παρνασσός ζήταγε 100), 1% η τιμή μιας και πίστεψέ ούτε η Leitner ούτε η Doppelmeyer δεν ήθελε να ΜΗΝ πουλάει ανταλακτικά για υπερσύγχρονα εξειδικευμένα μηχανήματα για 30 χρόνια. Τα λεφτά ήταν μια χαρά και προσωπική μου άποψη δεν υπάρχουν φαντάσματα μην τα ψάχνουμε καν. Μείναμε χωρίς λιφτ γιατί κάποιοι στα ΕΤΑ/ΕΟΤ/ΕΠ. ΤΟΥΡ/ΥΠ ΠΟΛ/ΥΠ.ΓΕΩΡΓ/ΥΠΕΚΑ/ΥΠΑΝ/ΥΠΑΠΑΝΤΗ επέλεξαν εδώ και 30 χρόνια το δρόμο του χύμα και της μη ύπαρξης ξεκάθαρων νόμων που μπορούν να μπουν επακριβώς και τι λιφτ στον Παρνασσό. Υ.Γ. Το ότι κάποιοι μέσα στα τεύχη έβαλαν και την αδειοδότηση των νέων λιφτ το κρίνει ο καθένας όπως θέλει. Καλύτερα αν θέλετε γιατί φανταστείτε να είχαμε δυο αποσυμπλεκόμενα μαζί με τη Σαχάρα και δύο Διες σε κουτιά πληρωμένα από όλους μας για καμιά δεκαριά άκόμα χρόνια. Από την άλλη έκαναν χοντρή πατάτα εκ του αποτελέσματος και τι ακριβώς να πουν? Αλλά για φανταστείτε από την καταγγελία του ΜΙΚ στο Δασαρχείο που σύνολο άντε να ήθελε μισή σελίδα να είχαμε 24 εκ ευρώ λιφτ σε κουτιά όπως έχουμε εδώ και 3 χειμώνες (και δε λέμε σχεδόν κουβέντα) τη Σαχάρα. Και πάλι εκ του αποτελέσματος κάποιοι τότε έκαναν πατάτα πρώτον που τη παράγγειλαν και δεύτερον που δεν έβαλαν και την αδειοδότησή της μέσα. Άλλα δυο λιφτ σε κουτιά στο Καιμακτσαλαν και άλλα 16 εκ ευρώ σε συρτάρια στη Βασιλίτσα μόνο πατάτες ξέρουμε να κάνουμε, να πληρώνουμε μισθούς και λιφτ σε κουτιά. Με 16+24+ τρια λιφτ σε κουτιά χτίζαμε άνετα Bansko αλλά...ζούμε στην Ελλάδα Υ.Γ. 2 Καθόλου έμεσα δεν ελέγχει απλά την έχει αγοράσει επίσης δε νομίζω ο ΑΚΤΩΡ να είχε κανένα θέμα να ψωνίσει dοppelmeyer αν ήθελε edited: Ξέχασα το λιφτ στο Ζυγό. BANSKO αν είμασταν σοβαρή χώρα θα έτρωγες τη σκόνη μας Edited November 15, 2010 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted November 15, 2010 Δεν ξέρω τι εννοείς, όλος ο Δρυμός Τα στοιχεία που δίνει η Ελλάδα στην ΕΕ είναι αυτά που βλέπεις στο kmz. Μήπως μιλάς για τις περιοχές NATURA2000; Από την ίδια πηγή δεδομένων του ΕΚΒΥ πάλι σε χάρτη ΕΔΩ Όμως να πως, προσθέτοντας την λέξη και θα λύναμε κάθε πρόβλημα Είναι εύκολο να δειχτεί σε kmz όλος ο Δρυμός πχ όπως περνάει από Σαχάρα και Άνω Κελλάρια(Όμορφες Λάκκες) ΚΑΙ Dolomites? 80 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,604 Report post Posted November 15, 2010 (edited) http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=23784 FEEL FREE TO EDIT MY POST MODS Και εγώ το παρακάτω έχω σαν Εθνικό Δρυμό όχι μόνο το κομμάτι του kmz σου. Συνεχίζει Φτερόλλακα , Σαχάρα, Όμορφες Λάκκες. Πηγή έχω και εγώ τον χάρτη της Ανάβασης. Και δώρο μια φωτογραφία για να ξέρουμε που έχει χιόνι και που δεν έχει το βουνό. Το ξερό είναι η Φτερόλλακα φαίνονται με χιονούρες τα Κελλάρια και Όμορφες Λάκκες και λούκι Ηρακλή κάτασπρα Edited November 15, 2010 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted November 15, 2010 Πηγή έχω και εγώ τον χάρτη της Ανάβασης. Το ΕΚΒΥ έχει επίσημα στοιχεία. Αλλά επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας από ...επίσημα, θα σου πρότεινα κάτι πολύ απλό. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με Ανάβαση σχετικά με την πηγή των δεδομένων τους. Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted November 17, 2010 Άλλη μία που βρήκα στο αρχείο μου! Photography Share this post Link to post Share on other sites
Ankar 0 Report post Posted November 18, 2010 Θα βγει καινουργιος τιμοκαταλογος 2010-2011 ή ισχυει ο περσινος? Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 18, 2010 ειναι λιγο νωρις για παρνασσο δεκεμβρη βγαζει τον τιμοκαταλογο DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted November 19, 2010 Η μείωση στον ΦΠΑ για τουριστικές επιχειρήσεις θα "πιάσει' και τα χιονοδρομικά;Μήπως,λέω μήπως,γινόταν καμία μείωση τιμής! Photography Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 19, 2010 δεν είναι γενικά για τουριστικές επιχειρήσεις. Μόνο για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις δωματίων. http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted November 24, 2010 ...μουρθε ενα μηνυμα στο φεισμπουκ σχετικα με το ΧΚΠ και αναφορικα με μια συναντηση που ελαβε χωρα εχτες στο ΧΚΠ και αυτο που κρατω ειναι η αναφορα στην παροχη της αρας με 70%εκπτωση γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο? How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 24, 2010 70%???????? DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted November 24, 2010 Μη χαίρεστε! Εννοεί πως αν πάρεις άρα και την εξαντλήσεις θα έχεις κερδίσει 70% από το να αγόραζες ημερήσιες. Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted November 25, 2010 (edited) καποιο παιδι απο το sf forum εβαλε καποια λινκς σχετικα με καποια συναντηση που εγινε προχθες http://parnassos-news.blogspot.com/2010/11/blog-post_23.html edit: και ακομα πιιο φρεσκα νεα στο παρακατω λινκ. οι τιμες μενουν ιδιες... http://www.parnassos-ski.gr/diary/diary_View.asp?id=213 Edited November 25, 2010 by clouseau Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted November 25, 2010 http://parnassos-news.blogspot.com/2010/11/blog-post_23.html μονο που αυτος που έγραψε το άρθρο δεν ρώτησε πως γράφεται η εταιρία που έφτιαξε το master plan..η ECOSIGN (ECOlogical DeSIGN) εγινε ECOSHINE (ο ηλιος λάμπει γενικώς ) "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted November 25, 2010 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted November 25, 2010 νταξει τωρα λεπτομερειες εγω φετος λεω να αφορασω την αρα αφου οι εξτρα ημερες που θα αγορασω θα ειναι με εκπτωση 50% Share this post Link to post Share on other sites
Ankar 0 Report post Posted November 25, 2010 Καλη εκπτωσουλα δινει παντως μεσο web Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted December 6, 2010 Λειτουργία Χ.Κ. Παρνασσού 2010-2011 Με επιστολή της η Διεύθυνση του Χ.Κ. Παρνασσού ενημέρωσε τους Δήμους Αράχωβας, Αμφίκλειας και Παρνασσού καθώς και τα Αστυνομικά Τμήματα Αράχωβας, Αμφίκλειας & Γραβιάς σχετικά με θέματα λειτουργίας του Χ.Κ. την περίοδο 2010-2011. Συγκεκριμένα τους έκανε γνωστό ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό η έναρξη λειτουργίας για την περίοδο 2010-2011 ορίζεται από 01/12/10 με ωράριο λειτουργίας: · Χαμηλή περίοδος (Καθημερινές): από 09.00 έως 16.30 (τελευταία άνοδος χιονοδρόμου), με τελευταία κάθοδο τηλεκαμπίνας στις 17.00. · Υψηλή περίοδος (Αργίες, Σαβ/κα): από 08.00 έως 16.30 (τελευταία άνοδος χιονοδρόμου), με τελευταία κάθοδο τηλεκαμπίνας στις 17.00. Κάθε Σάββατο απόγευμα, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες καιρού και χιονιού, προβλέπεται νυκτερινή χιονοδρομία, με ωράριο από 17.00 έως 20.00, με τελευταία κάθοδο τηλεκαμπίνας στις 21.00, ενώ μετά την 1η Μαρτίου το ωράριο είναι δυνατόν να τροποποιηθεί, ανάλογα με την επικρατούσα θερμοκρασία. Στην ίδια επιστολή η διεύθυνση του Χιονοδρομικού απευθυνόμενη προς τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και τα Αστυνιομικά Τμήματα, παρακαλεί για τις ενέργειές τους, που θα αφορούν τη διασφάλιση ασφαλούς και εύρυθμης κυκλοφορίας των οχημάτων και των επισκεπτών από και προς το Χ.Κ. Παρνασσού, υπενθυμίζοντας ότι η προσέλευση των επισκεπτών του Κέντρου κάθε χιονοδρομική περίοδο είναι περί τις 180.000 άτομα. Αναρτήθηκε από Εφημερίδα "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" στις 4:32 μ.μ. http://parnassos-news.blogspot.com/2010/12/2010-2011.html πως γινεται η εναρξη λειτουργιας να ειναι 1/12/10 ενω να μην ανακοινωθει επισημος τιμοκαταλογος Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted December 10, 2010 Kανά νεο έχουμε για τον καινουργιο τιμοκατάλογο??????? Υπάρχει,λέω τώρα, καμία πιθανότητα να ισχύσουν οι περσινές ετήσιες μέχρι κάποια ημερομηνία????? Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted December 10, 2010 ανακοινώθηκαν http://www.parnassos-ski.gr/gr/incPrices.asp τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted December 10, 2010 Τί εννοεί: GOLDEN 150 ΜΟΝΑΔΩΝ & PARKING; Χρεώνεται το parking??? Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted December 10, 2010 εχω την εντυπωση οτι εννοει θεση παρκινγκ μπροστα απο τα εκδοτηρια. Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 10, 2010 ανακοινώθηκαν http://www.parnassos-ski.gr/gr/incPrices.asp Tα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελη μου..... ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ παιδια και πολι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ .... Ακου 30 ευρω εν μεσω ΚΡΙΣΗΣ και με Αθλιες υπηρεσιες!!!!!!! Και μετα μου λετε για Ημεριδες και Πρασινα αλογα...... Το βλεπω ποοοοοσοοοο μας υπολογιζουν εμας τους πελατες........ Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 10, 2010 Συγγνώμη ρε παιδιά, μόνο εμένα μου φαίνεται λίγο ξεφτίλα να δείχνεις αυτό από μια κάμερα για χιόνι? Χώρια που δείχνει μια κατάσταση οργάνωσης και επιπέδου εξοπλισμού χειρότερη από το μπακάλικο του Χατζηχρήστου. Ας την απενεργοποιήσουν εντελώς... "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted December 10, 2010 Συγγνώμη ρε παιδιά, μόνο εμένα μου φαίνεται λίγο ξεφτίλα να δείχνεις αυτό από μια κάμερα για χιόνι? Χώρια που δείχνει μια κατάσταση οργάνωσης και επιπέδου εξοπλισμού χειρότερη από το μπακάλικο του Χατζηχρήστου. Ας την απενεργοποιήσουν εντελώς... Σωστα τα λεει ο panchristo. τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που ειναι μεσα στο καλαθι των αχρηστων τα θυμαμαι απο περισυ το χειμωνα.......... :LOL: :LOL: Share this post Link to post Share on other sites