Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
eolos

Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2011-12

Recommended Posts

Μήπως δεν είχε χιόνι? Για θυμήσου.

Αναφέρεις να το κλείσουν το μαγαζί αφού βγάζει ζημιές. Καταρχάς θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο παγκοσμίως ποιο χιονοδρομικό είναι κερδοφόρο μόνο από κάρτες λιφτ. Για να μη κουράζεσαι δεν θα βρεις πολλά. Όλα βγάζουν τα λεφτά και τις αποσβέσεις του (πανάκριβου σε ένταση κεφαλαίου) εξοπλισμού από τη γύρω περιοχή.

Ο παραλληλισμός που μπορώ να βρω είναι ένα λιμάνι σε ένα τουριστικό νησί. Πίστεψέ με μέσα μπαίνει το λιμάνι, αλλά...το κλείνεις?

1) Το 2010 θυμάμαι πολύ καλά ότι είχε χιόνι. Μπορώ να σκεφτώ όμως πολλούς λόγους γιατί έπεσαν οι καταγεγραμμενες επισκέψεις στο ΧΚΠ ή έστω απλά τα έσοδα (ο πιο αθώος: πολλές διαρκείας).

2) Για τις ζημίες και την τιμή. Το να συγκρίνει κανείς ένα λιμάνι με ένα ΧΚ είναι άτοπο. Αν κλείσει το ΧΚΠ, θα φτωχύνει η Αράχωβα (αρκετά), και πιθανόν κάποια άλλα χωριά στην περιοχή. Αν κλείσει το λιμάνι πχ της Καρπάθου, οι άνθρωποι εκεί δεν θα έχουν φαγητό, καύσιμα, φάρμακα, και φυσικά τουρισμό. Επίσης, τα λιμάνια στα νησιά είναι μέρος του αμυντικού συστήματος της χώρας. Μη κάνουμε λάθος συγκρίσεις. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θέση μου είναι ότι αν οι ενδιαφερόμενοι για τη χιονοδρομία δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε για τις υπηρεσίες του ΧΚΠ, έστω μέσω διάφανων μεταβιβαστικών πληρωμών (κάλυψη ζημίας από δημοτικούς φόρους), τότε ναι ας κλείσει.

ΥΓ Φαντάζομαι ότι πρόσεξες αυτό που ανέφερα παραπάνω ότι η λογιστική αξία του εξοπλισμού του ΧΚΠ είναι 0. Αυτό επίσης σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αποσβέσεις.

Το 2010 σαν συνολική χρονιά καταρχάς έχασε τα Χριστούγεννα ΔΕΝ είχε χιόνι την αρχή της σεζόν του 2011. Για θυμήσου καλά την σεζόν 2009-2010. Για θυμήσου τα Σαββατακύριακα. Τα θυμάμαι πολύ καλά πόσο σκατόκαιρο είχε όλα τα Σαββατοκύριακα.

Φαντάζομαι πρόσεξες ότι ανέφερα ότι σχεδόν κανένα χιονοδρομικό του κόσμου δεν έχει κρδοφόρο ισολογισμό από κάρτες λιφτ ειδικά αν προσθέσεις και την ανάγκη απόσβεσης των 5-10 εκ ευρώ κάθε καινούργιου λιφτ. Επίσης φαντάζομαι έχεις προσέξει ότι για να εξυπηρετήσει 2.500 max χιονοδρόμων ο Παρνασσός έχει κάτι πανάρχαια λιφτ τα οποία έχουν και τεράστιο εργατικό κόστος αλλά και παράλογα μεγάλο κόστος ανταλλακτικών ειδικά αν σκεφτείς ότι άλλα χιονοδρομικά τον ίδιο κόσμο τον εξυπηρετούν με 3-4 καινούργια λιφτ και όχι με 13.

Το ζουμί το έγραψες παρακάτω

"ενδιαφερόμενοι για τη χιονοδρομία δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε για τις υπηρεσίες του ΧΚΠ, έστω μέσω διάφανων μεταβιβαστικών πληρωμών (κάλυψη ζημίας από δημοτικούς φόρους),"

Εμείς είμαστε, οι Αραχωβίτες και το κράτος είναι το πρόβλημα. Απλά έγιναν ζάμπλουτοι από ένα λιμάνι που δεν πλήρωσαν ποτέ και προφανώς δεν είναι και θέμα εθνικής ασφάλειας. Αλλά όσοι πιστεύουν ότι το Ελληνικό κράτος είναι ζημιωμένο από το ΧΚΠ κάνουν τεράστιο λάθος. Μόνο από ΦΠΑ το κράτος τα έχει πάρει 10 φορές πίσω. Για το Περτούλι δεν ξέρω αλλά από τον Παρνασσό σίγουρα τα έχει πάρει πολλαπλάσια πίσω.

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Φαντάζομαι πρόσεξες ότι ανέφερα ότι σχεδόν κανένα χιονοδρομικό του κόσμου δεν έχει κερδοφόρο ισολογισμό από κάρτες λιφτ ειδικά αν προσθέσεις και την ανάγκη απόσβεσης των 5-10 εκ ευρώ κάθε καινούργιου λιφτ.

για κοιτάξτε και κάτι συμπτώσεις κάτω από το αυλάκι / απέναντι / δεν χρειάζεται να ψάχνουμε μακριά

και δημοσιο χιονοδρομικο και κερδοφορο για δευτερη συνεχη χρονια

Αλλά όσοι πιστεύουν ότι το Ελληνικό κράτος είναι ζημιωμένο από το ΧΚΠ κάνουν τεράστιο λάθος. Μόνο από ΦΠΑ το κράτος τα έχει πάρει 10 φορές πίσω. Για το Περτούλι δεν ξέρω αλλά από τον Παρνασσό σίγουρα τα έχει πάρει πολλαπλάσια πίσω.

Από την στιγμή που δεν υπάρχουν νούμερα, δεν είσαι σε θέση να αποδείξεις ούτε εσύ ότι έχεις δίκιο, ούτε εγώ ότι έχω δίκιο, απλά διαφωνώ πλήρως.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Φαντάζομαι πρόσεξες ότι ανέφερα ότι σχεδόν κανένα χιονοδρομικό του κόσμου δεν έχει κρδοφόρο ισολογισμό από κάρτες λιφτ ειδικά αν προσθέσεις και την ανάγκη απόσβεσης των 5-10 εκ ευρώ κάθε καινούργιου λιφτ.

Παρ'όλο που δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε γι'αυτό, εκτιμώ ότι αυτό συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό. Πιθανώς και σε πλειοψηφία, αν και όταν δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό που μιλάμε, προφανώς δεν ξέρουμε τίποτα. Διότι αν τα έσοδα από πωλήσεις καρτών είναι το 50% των εξόδων, δεν είναι το ίσιο με το αν είναι το 95%.

Όμως ένα χιονοδρομικό κέντρο, δεν έχει ως αποκλειστική "δουλειά" το χιονοδρομικό κομμάτι, αφού εντός της ζώνης ευθύνης του υπάρχουν μία σειρά από δραστηριότητες (σαλέ, ενοικιάσεις, διαφημήσεις, κλπ) που επίσης αφήνουν αρκετά έσοδα και δεν ξέρω γιατί αυτά δεν θα πρέπει να τα συνυπολογίζω, αφού είναι δραστηριότητες του ίδιου του ΧΚ, (που συνήθως ενοικιάζονται σε τρίτους).

Edited by mil

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Ο παραλληλισμός που μπορώ να βρω είναι ένα λιμάνι σε ένα τουριστικό νησί. Πίστεψέ με μέσα μπαίνει το λιμάνι, αλλά...το κλείνεις?

Αυτό το παράδειγμα θα είχε νόημα μόνο αν το συγκεκριμένο νησί ήταν ακατοίκητο και ΟΛΕΣ του οι εγκαταστάσεις γινόντουσαν αποκλειστικά και μόνο για μία συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Παράδειγμα, αν υπήρχε το Χ προϊόν προς εξόρυξη, στο τελικό του κόστος, θα συνυπολόγιζες τις αποσβέσεις όλων των εγκαταστάσεων, μεταφορών, κλπ και όχι μόνο το κόστος εξόρυξης.

Αν το προϊόν ήταν ο τουρισμός, αντίστοιχα θα έβαζες μέσα άυτά τα κοστολόγια.

Όταν όμως έχεις μία κατοικημένη περιοχή, ως κράτος, αναπτύσεις μία πολιτική (αναλόγως της γενικότερης οικονομικής κατάστασης) βελτιστοποίησης του επιπέδου ζωής των κατοίκων. Με το σκεπτικό αυτό, ορεινός δρόμος δεν θα φτιαχνόταν προς ένα χωριό, παρά μόνο σε κάποια σημαντική οικονομική δραστηριότητα (τουρισμός, νταμάρι, κλπ). Οι επενδύσεις στην βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης, είναι συνήθως μη ανταποδοτικές δαπάνες και δεν μπορούν να συνυπολογιστούν με αυτές που εννοείς.

Αντίστοιχα, η κατασκευή ενός λιμανιού, επειδή έχει πάρα πολύ μεγάλο χρόνο ζωής (με την προϋπόθεση της σωστής σχεδίασης βέβαια), θα αποσβαίνεται σε πάρα πολύ μεγάλο χρόνο, τόσο μεγάλο που είναι αμεληταία η απόσβεση ανά έτος.

για κοιτάξτε και κάτι συμπτώσεις κάτω από το αυλάκι / απέναντι / δεν χρειάζεται να ψάχνουμε μακριά

και δημοσιο χιονοδρομικο και κερδοφορο για δευτερη συνεχη χρονια

Δηλαδή, αν τα 30 € για το ΧΚΠ είναι πολλά, τα 25 € για τα Καλάβρυτα τι είναι; Χώρια που αν το ΧΚΠ έκλεινε 7/4 και άνοιγε 1 βδομάδα μετά από τότε που άνοιξε, ξέρεις τι κερδοφορία θα είχε;

Αυτό το παράδειγμα θα είχε νόημα μόνο αν το συγκεκριμένο νησί ήταν ακατοίκητο και ΟΛΕΣ του οι εγκαταστάσεις γινόντουσαν αποκλειστικά και μόνο για μία συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Αλέξη νομίζω ότι είναι σαφές ότι ο Παρνασσός ήταν επιχειρηματικά και τουριστικά ακατοίκητος σε όσο βαθμό μπορεί να αναχθεί. Η αύξηση αξίας των οικοπέδων και οι χιλιάδες βίλες και επιχειρήσεις αποδυκνείουν ότι την ίδια επίπτωση που έχει το να φτιάξεις ένα λιμάνι σε ένα νησί έχει να φτιάξεις ένα χιονοδρομικό σε ένα βουνό. Ανάπτυξη και δουλειές.

Προφανώς μιλάω πάντα αναλογικά και ένα απλό παράδειγμα θα ήταν ένα νησί να έχει ένα μικρό λιμανάκι που μπορεί να πιάσει μόνο καϊκι και ξαφνικά εξετάζεις αν αξίζει να φτιάξεις λιμάνι που θα πιάνει οχηματαγωγό.

Παράλληλα απλό τόνισα στον φίλο aab κατά πόσων αυτό το νέο λιμάνι μετά από 30 χρόνια που είναι πια ζημιογόνο αν το δεις καθαρά σαν επιχείρηση θα αποφασίσεις να το κλείσει και να γυρίσεις στο μικρό λιμάνι με το καϊκι.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Παρ'όλο που δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε γι'αυτό, εκτιμώ ότι αυτό συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό. Πιθανώς και σε πλειοψηφία, αν και όταν δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό που μιλάμε, προφανώς δεν ξέρουμε τίποτα. Διότι αν τα έσοδα από πωλήσεις καρτών είναι το 50% των εξόδων, δεν είναι το ίσιο με το αν είναι το 95%.

Στο Les Arcs το 2009 μου είχαν πει ότι χωρίς καμία απόσβεση εξοπλισμού καλές χρονιές οι κάρτες λιφτ ισοσκελίζουν τα έξοδα και ότι μόνο το Val D Isere είχε κέρδη.

Το ότι τους ανήκει ουσιαστικά το ένα πέμπτο από το νοίκι άπό όλα τα ξενοδοχεία και κυρίως ότι τα πάρα πολλά σπίτι αγορασμένα από Γάλλους πουλήθηκαν μετρητά από την εταιρία που το έχτισε απαντάει σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παρνασσός.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δηλαδή, αν τα 30 € για το ΧΚΠ είναι πολλά, τα 25 € για τα Καλάβρυτα τι είναι; Χώρια που αν το ΧΚΠ έκλεινε 7/4 και άνοιγε 1 βδομάδα μετά από τότε που άνοιξε, ξέρεις τι κερδοφορία θα είχε;

τα 25 € για τα Καλάβρυτα μπορεί να τα κρίνει ο πελάτης των Καλαβρύτων γιατί οι αριθμοί είναι στην διάθεση του (αν δεν κάνω λάθος το ΧΚΚ έχει μορφή ΑΕ και λογικά κάπου θα πρέπει να δημοσιεύει τα οικονομικά του στοιχεία για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να επιβεβαιώσει αν το αντίτιμο είναι λογικό ή όχι - και για σκεφτείτε και ένα αστείο : εάν έχουν ξοδέψει ένα ποσό 200.000 για το νερό που πίνει το προσωπικό, δεν θα τους πάρουν με τις πέτρες ? ) - προσωπικά το ΧΚΚ το βρίσκω επίσης πανάκριβο, αλλά δεν είμαι εκεί πελάτης - το ΧΚΠ είναι στην πράξη μονοπώλιο για μένα - και για να το ξαναεπαναλάβω : το πρόβλημα μου δεν είναι τα 30 € ούτε τα πρόσωπα στο ΧΚΠ - είναι η (λειψή) δημοσίευση στοιχείων που να επιβεβαιώνουν / δικαιολογούν τα 30 €.

Στο Les Arcs το 2009 μου είχαν πει ότι χωρίς καμία απόσβεση εξοπλισμού καλές χρονιές οι κάρτες λιφτ ισοσκελίζουν τα έξοδα και ότι μόνο το Val D Isere είχε κέρδη.

.

κοιτα να δεις ρε παιδι μου ! αυτο που φωνάζω ,τοσο καιρο ,,οτι τα εσοδα τον λιφτ ,στην καλυτερη ειναι μια η αλλη ,,,,, !! έρχονται τωρα , και το επιβεβαιώνουν και ξενα ξενα χκεντρα .!! καλα δεν πιανομε !!! :respect:

κατα τα αλλα , χαπια βερτικο για την νεα ζεσον ,, πρόλαβα και πήρα . !! :yes μην ζαλιστουμε απο την ταχύτητά τον νεον λιφτ :yes:evil:

Edited by PRESIDENT

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Ναι, αλλά υπάρχει ένα κρίσιμο μέγεθος (περίπου σαν το Bansko) πάνω από το οποίο το χιονοδρομικό αρχίζει να προσελκύει τουρισμό εβδομάδας και ξένους χιονοδρόμους εφ΄όσον υπάρξει η κατάλληλη προώθηση. Από αυτό το σημείο και πέρα μπορείς να πιέσεις και την τοπική οικονομία να σου αποδίδει μέρος των αυξημένων κερδών της ώστε να μπορείς να βγάζεις τα έξοδα σου και να επενδύεις στο μέλλον, πράγμα που θα διασφαλίζει και τα δικά της κέρδη.

Κάτω από αυτό το κρίσιμο μέγεθος, δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι συμβαίνει, το βλέπουμε επί δεκαετίες στα χιονοδρομικά μας.

Make Parnassos Great Again!

Χρήστο εκτός από το απαραίτητο κρίσιμο μέγεθος, χρειάζεται και να ξέρεις ποιος είσαι και τι προϊόν μπορείς να πουλήσεις ανταγωνιστικά. Όσοι ενδιαφέρθηκαν και ήρθαν στην ημερίδα του συλλόγου θυμούνται πολύ καλά μια εξαιρετική ομιλία που έλεγε με απλά λόγια "υπάρχουν εκατομύρια πελάτες στην Ευρώπη που ψάχνουν για ένα κανονικό χιονοδρομικό που να συνδυάζει και λίγο ιστορία και λίγο εναλλακτικό χιονοδρομικό τουρισμό από το κλασσικό Άλπεων".

Σε αυτή την αγορά ουσιαστικά η προσπάθεια για διαφήμιση και προσέλκυση δεν έχει καν ξεκινήσει αλλά μόλις μπει το νέο λιφτ θα έχει πολύ περισσότερο νόημα να ξεκινήσει. Πόσο μάλλων αν μεγαλώσει λίγο το ΧΚΠ και ενωθεί με το Γεροντόβραχο.

το πρόβλημα μου δεν είναι τα 30 € ούτε τα πρόσωπα στο ΧΚΠ - είναι η (λειψή) δημοσίευση στοιχείων που να επιβεβαιώνουν / δικαιολογούν τα 30 €.

Kαταρχάς για μένα όπως έχω τονίσει πολλές φορές παλίά είναι τα 30 ευρώ που τα βρίσκω πάρα πολλά.

Παρόλα αυτά σε πολλούς διαβάζω μια λογική που δεν μου βγαίνει. Μπαίνει και γράφει ο υπεύθυνος του ΧΚΠ ΄"ελάτε να σας δείξω τα στοιχεία και να συζητήσουμε". Και συνεχίζετε να τον κατηγορείτε για λειψή δημοσίευση στοιχείων και απόκρυψη.

Επειδή τυγχάνει να τον ξέρω....πηγαίνετε να σας τα δείξει και να συζητήσετε.

Μέχρι να πάτε δεν μπορώ να καταλάβω πως κατηγορείτε κάποιον.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Χρήστο εκτός από το απαραίτητο κρίσιμο μέγεθος, χρειάζεται και να ξέρεις ποιος είσαι και τι προϊόν μπορείς να πουλήσεις ανταγωνιστικά. Όσοι ενδιαφέρθηκαν και ήρθαν στην ημερίδα του συλλόγου θυμούνται πολύ καλά μια εξαιρετική ομιλία που έλεγε με απλά λόγια "υπάρχουν εκατομύρια πελάτες στην Ευρώπη που ψάχνουν για ένα κανονικό χιονοδρομικό που να συνδυάζει και λίγο ιστορία και λίγο εναλλακτικό χιονοδρομικό τουρισμό από το κλασσικό Άλπεων".

Σε αυτή την αγορά ουσιαστικά η προσπάθεια για διαφήμιση και προσέλκυση δεν έχει καν ξεκινήσει αλλά μόλις μπει το νέο λιφτ θα έχει πολύ περισσότερο νόημα να ξεκινήσει. Πόσο μάλλων αν μεγαλώσει λίγο το ΧΚΠ και ενωθεί με το Γεροντόβραχο.

Kαταρχάς για μένα όπως έχω τονίσει πολλές φορές παλίά είναι τα 30 ευρώ που τα βρίσκω πάρα πολλά.

Παρόλα αυτά σε πολλούς διαβάζω μια λογική που δεν μου βγαίνει. Μπαίνει και γράφει ο υπεύθυνος του ΧΚΠ ΄"ελάτε να σας δείξω τα στοιχεία και να συζητήσουμε". Και συνεχίζετε να τον κατηγορείτε για λειψή δημοσίευση στοιχείων και απόκρυψη.

Επειδή τυγχάνει να τον ξέρω....πηγαίνετε να σας τα δείξει και να συζητήσετε.

Μέχρι να πάτε δεν μπορώ να καταλάβω πως κατηγορείτε κάποιον.

Ρε Μιχαλη, δεν ειπαμε οτι εχουμε γεμισει αυθεντιες? Δεν ειπαμε οτι μονο εμεις τα ξερουμε ολα και ολοι οι αλλοι δεν....οποτε ασε καλυτερα το θεμα στις αυθεντιες, αυτοι ξερουν.....

ΥΓ. Εγω εχω να προτεινω στον κ.Δριβα οτι αν γινετε να μιλησει στην Doppermayer ουτως ωστε να παρουν για συμβουλους τους εδω εμπειρογνωμονες.....

Edited by spider

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Όσοι θεωρούν τα 30 ευρώ πολλά, ας λάβουν υπόψη τους ότι το ΧΚΠ, όπως και κάθε ΧΚ, πρέπει να έχει καλή κερδοφορία τις χρονιές με καλή χιόνωση ώστε να καλύψει τη χασούρα τις χρονιές που δεν θα υπάρχουν χιόνια. Τα έξοδα είναι σταθερά: πρέπει να γίνει κάθε χρόνο συντήρηση, πρέπει να υπάρχει το προσωπικό (και να πληρώνεται), κοκ. Τα έσοδα είναι τυχαία. Βέβαια, και για να ξαναγυρίσουμε στα θέματα οικονομικότητας, υπήρχαν στο παρελθόν κάτι χουβαρνταλίκια του τύπου κάρτα με 1 ευρώ επειδή έχει ομίχλη, κλπ. Αυτά, καλώς ή κακώς, πλέον μας τέλειωσαν λόγω των ευρύτερων συνθηκών.

Επιτέλους μπαλώθηκαν οι λακούβες στο δρόμο για τα Κελλάρια

Μετά από πολλές αιτήσεις-ενοχλήσεις του ΧΚΠ προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιτέλους η τελευταία επισκεύασε το δρόμο Λειβάδι-Κελλάρια που ως γνωστόν ήταν γεμάτος λακούβες.

Φυσικά δεν μπήκε νέο οδόστρωμα αλλά μπαλώθηκαν με άσφαλτο όλες οι λακούβες κι έτσι δεν κινδυνεύουν πλέον τα λάστιχα, οι ζάντες και τα ψαλίδια των αυτοκινήτων που ανεβαίνουν στο βουνό.

Η αλήθεια είναι ότι στις δύσκολες οικονομικά μέρες που περνάει η χώρα δεν πίστευα ότι θα δώσουν λεφτά για την επισκευή του δρόμου... να όμως που διαψεύστηκα!!!!

Δυστυχώς τώρα με το νέο φόρουμ δεν ξέρω να τοποθετώ φωτό στα μηνύματά του για να σας βάλω μερικές να δείτε τα έργα. Τεσπα, που θα πάει θα το μάθω κι αυτό!!!

• Like 5

Επιτέλους μπαλώθηκαν οι λακούβες στο δρόμο για τα Κελλάρια

Μετά από πολλές αιτήσεις-ενοχλήσεις του ΧΚΠ προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιτέλους η τελευταία επισκεύασε το δρόμο Λειβάδι-Κελλάρια που ως γνωστόν ήταν γεμάτος λακούβες.

Φυσικά δεν μπήκε νέο οδόστρωμα αλλά μπαλώθηκαν με άσφαλτο όλες οι λακούβες κι έτσι δεν κινδυνεύουν πλέον τα λάστιχα, οι ζάντες και τα ψαλίδια των αυτοκινήτων που ανεβαίνουν στο βουνό.

Η αλήθεια είναι ότι στις δύσκολες οικονομικά μέρες που περνάει η χώρα δεν πίστευα ότι θα δώσουν λεφτά για την επισκευή του δρόμου... να όμως που διαψεύστηκα!!!!

Δυστυχώς τώρα με το νέο φόρουμ δεν ξέρω να τοποθετώ φωτό στα μηνύματά του για να σας βάλω μερικές να δείτε τα έργα. Τεσπα, που θα πάει θα το μάθω κι αυτό!!!

Τέλεια τα νέα!!!!επιτέλους!!!!!

όσο για τις φωτό,πατας εξελιγμένη επεξεργασία και κάτω από το ποστ που γράφεις βγαίνει το attach files

πατάς το κουμπάκι ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ------>βρίσκει τη φωτογραφία απο το pc σου και όταν είναι ετοιμη,

πατας το αποκάτω κουμπάκι Επισύναψη αυτόυ του αρχείου.αν είναι "βαρια" κανει λιγο να φορτώσει.Και τότε σου εμφανίζεται

η επιλογή που δε βλέπεις ακόμα,ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ (βγαίνει κάτω δεξιά).Το πατάς και εκεί που αναβοσβήνει ο κέρσορας,

εκεί προστίθεται.

Καλο κουράγιο!!

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΤΕΡΟΛΑΚΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΣΑΙ

parnassos2.jpg

Στις 20:40 της 8-7-2012 ο Δ.Τ κάτοικος Αμφικλείας ειδοποίησε το Α.Τ Αμφίκλειας ότι στη Φτερόλακα Παρνασσού στη θέση ''ΣΑΧΑΡΑ'' βρισκόταν τραυματισμένος μετά από πτώση που είχε ο Γ.Β. ετών 66 από την Πολύδροσο Φωκίδας...

Δεν χρειάσθηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αμφίκλειας μετέβησαν στο σημείο όπου ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα και ο τραυματίας μεταφέρθηκε με όχημα του Κ.Υ Αμφικλείας στο Γ.Ν. Λαμίας.

Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.Σύμφωνα με πληροφορίες του polydrososparnassou ο άτυχος άνδρας είχε πάει για τσάι, αλλά το πλήρωσε όπως φαίνεται ακριβά, ελπίζουμε όχι με τη ζωή του.

πηγή ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Λίγο εντός και εκτός θέματος...

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Άσε τις λακούβες και πιάσε να σκάβεις λάκους για τους νέους πυλώνες των καινούριων λιφτ!

carpe diem

Άσε τις λακούβες και πιάσε να σκάβεις λάκους για τους νέους πυλώνες των καινούριων λιφτ!

Για την ώρα πήγα κι εγω για τσάι, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς και άλλα ευτράπελα. Εξάλλου εγω στα κατσάβραχα δεν έχω πρόβλημα, το ίσιωμα είναι το αδύνατό μου σημείο!!!

• Like 1

Αγαπητοί φίλοι ,

πως πάει το καλοκαίρι?

Το ΧΚΠ σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί του τον προφήτη Ηλία

http://www.parnassos...x?itemID=SPG424

Οι εργασίες ετήσιας συντήρησης και ... ανάπτυξης ΧΚΠ πάνε μια χαρά .

Ελπίζουμε να τα πούμε κι απο κοντά .

καλο καλοκαίρι ! :animier:

Edited by PanosDrivas

Καλό καλοκαίρι και καλές δουλείες/συντηρήσεις/μπάνια

Πως να πάει? Δε πάει. Μου βάζεις και πανυγηρισμούς στο καλό καλοκαίρι. Αίσχος πάει. Ακούς εκεί καλοκαίρι. Πρέπει να καταργηθεί άμεσα

Υπομονή θα χιονίσει

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το καλοκαίρι, εκλαμβανόμενο ως περίοδος αποτοξίνωσης για όλους τους χιονο-άρρωστους, νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Κακά τα ψέματα, η μυοσκελετική καταπόνηση του συστηματικού τουρίστα χιονοδρόμου είναι σημαντική. Τόσο που (τουλάχιστον) τα κουρασμένα εξ ημών παλληκάρια δεν θα άντεχαν με τίποτα την συνεχή σε 12μηνη βάση ενασχόληση με την χιονοδρομία.

Προσφέρεται δε για άλλες αθλητικές δραστηριότητες που αφ' ενός είναι πιο ήπιες για το σώμα από την χιονοδρομία και αφ' ετέρου το πρετοιμάζουν για την χειμωνιάτικη καταπόνηση (π.χ ποδήλατο, σέρφ, κλπ).

Καλό καλοκαίρι λοιπόν σε όλους και πολλές ευχαριστίες στον κ. Δρίβα για την ενημέρωση, τις εκδηλώσεις αλλά και την υλοποίηση του μεγάλου έργου στο ΧΚΠ.

Φιλικά

Γιώργος gtsap 7ψυχος Douglas

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.