Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

χ.κ. Παρνασσού 2012-2013

Recommended Posts

Ας ορισουμε ενα σημειο συναντησησης το οποιο θα ειναι στανταρ και στανταρ ωρα.

Οπως ειπε και ο Μικ 10πμ στην βαση του Ηρακλη.

Ετσι οποιος ανεβαινει στο βουνο και θελει να γνωρισει ατομα η να δει τους φιλους του θα ξερει που θα τους συναντησει.

Και ετσι δεν θα γραφετε συνεχεια στο φορουμ η κλασικη φραση ¨θα ναι κανεις αυριο στο χκ Παρνασσου¨

Αυτο μπορει να γινει και για υπολοιπα χκ.

Εγω παντως αυριο θα κατσω κανα 5λεπτο στις 10 στη βαση Ηρακλη.

Ας το ξεκινησουμε εστω πιλοτικα.

Τι λέτε?

• Like 4

101277.jpg

Συμφωνω ilias-zak ειναι πρακτικο αυτο που προτεινεις.

Εμενα μη με περιμενετε...... με κρεμασε σημερα ενα συνεργατης και αυριο εγω θα τραβηξω κουπι....... Γκρρρρρρρρρρ.........

Κραταω δυναμεις για το Σ και αν ειναι καλος ο καιρος για Σ/Κ!!!!!!!!

Edited by kaps

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

''WILCO''!

Εγω για καιρο αυριο μια χαρα τον βλεπω. Ισως εχει ενα μικρο θεματακι με αερα για λιγο το μεσημερι μετα τις 11-12 αλλα δεν νομιζω να προκυψει προβλημα. Τωρα οσο αφορα τις Τ ..... μετα το μεσημερι θα υπαρχει θεμα με την ποιοτητα του χιονιου, οπως κ σημερα οπως γραφτηκε παραπανω..........

Σε καθε περιπτωση ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ οσοι ανεβετε και καντε κ καμια κατεβασια για εμας που θα κοιταμε απο τις καμερες....... γ!@μω την τυχη μου.........

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

Και εγω 10:00 στον Ηρακλη.....Ας ελπίσουμε για καλλή μέρα γιατι και εγω πρώτη μου για φέτος.

• Like 2

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Πολύ καλή μέρα η χθεσινή (5/2/2013) στον Παρνασσό. Είχα προγραμματίσει Καλάβρυτα αλλά το ski bus είχε άλλα σχέδια. Λιγοστός κόσμος και μηδενικές ουρές. Κάποια στιγμή είδα ένα μπουφάν snowclub που τελικά ήταν ο dust. You 'll never ski alone σε αυτά τα βουνά. Πάντα υπάρχει κάποιος συνφορουμίτης για κουβεντούλα στα lift.

Άφιξη με ski bus 9:15, ανέβαινα με την Αφροδίτη όπου ήλιος έκανε δειλά την εμφάνισή του. Μερικές φωτογραφίες από την ανάβαση με τον Αίολο

DSC03624_zpsf5c44fe1.jpg

DSC03629_zps5e039594.jpg

3 καταβάσεις στον Περικλή και βουρ στο σαλέ για σπαστό και πρωινό μέχρι να καλυτερεύσει λίγο η κατάσταση στις πίστες. Δεν υπάρχει λόγος να κατεβαίνεις σε πάγο ενώ έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου. Γύρω στις 10:20 επόμενη ανάβαση με τον Ηρακλή και τον ήλιο να έχει ξεπροβάλει για τα καλά.

DSC03632_zpscf289ca7.jpg

DSC03637_zpsf51ace33.jpg

DSC03639_zps3e6b8d5c.jpg

DSC03647_zpsacbaac9c.jpg

DSC03649_zps010283d3.jpg

DSC03650_zps1764c8d2.jpg

DSC03652_zps4d529de8.jpg

DSC03653_zpsb1593f00.jpg

DSC03655_zps988e2ccf.jpg

DSC03657_zps9c38c661.jpg

Ο ΜΙΚ έπεσε πάλι μέσα στιν προβλέψεις και προς το μεσημέρι η ομίχλη άρχισε να κάνει την εμφάνισή της. Στην αρχή από τη μεριά του Ηρακλή και σιγά σιγά και προς τον Περικλή.

DSC03665_zpse4beef31.jpg

DSC03668_zps70d40ba6.jpg

DSC03678_zps5c235c26.jpg

DSC03682_zps9fae9ef1.jpg

DSC03688_zpsf9a9e1a9.jpg

Ο dust δεν καταλαβαίνε τίποτα από ομίχλη και κατέβαινε τον Περικλή ασταμάτητα. Μαζί του και εγώ ακολουθώντας τις συμβουλές του για carvάρισμα. Μηδενική ουρά στο συρόμενο και απανωτές κατεβασιές. Ο λιφτιέρης βαρέθηκε να με βλέπει και να μου λέει "Πάλι εδώ?".

Γύρω στις 15:00 πήρα την Αφροδίτη για την επιστροφή στο parking

DSC03699_zpsf4124164.jpg

Edited by Prokopas
  • Like 8

elan.jpg

Ακόμα μια τέλεια μέρα σήμερα στο βουνό κ με πολλούς φίλους από τα παλιά αλλά και νέους.αρκετος ο κόσμος για μέρα σαν τη σημερινή αλλά με καμία καθυστέρηση πάντα.χιονι παγωμένο εώς πάγο δρόμοι σε αρκετά σημεία που όσο περνούσε η μέρα ψιλοεφτιαχνε.φτερολακα πάγοδρομιο όλη την μέρα.

Ο dust και καρβιν;το διάβασα κ αυτό.χαχαχαχαχαχα...γεια σου ρε προκοπα.

• Like 2

Εσύ ασε τα like και πάρε το κουφάρι σου να ανεβείς στρατε

• Like 1

Εσύ ασε τα like και πάρε το κουφάρι σου να ανεβείς στρατε

Ρε καποιοι δουλεύουν...!! θα ανέβω Μπιλ..!! θα σου τηλ..τους άλλους δε βλέπω..

Πρώτη μέρα για φέτος στον Παρνασσό.

Μέτρια ως αδιάφορη μέρα, καθώς το πρωί οι πίστες ήταν παγοδρόμιο και δυστυχώς συνέχισαν να είναι μέχρι το κλείσιμο,λόγω του ισχυρού αέρα.Κάποια στιγμή πήγε να μαλακώσει λίγο στον Περικλή,αλλά το είδε ο Θεός Αίολος (όχι το λιφτ!) και επανέφερε την τάξη!Οπότε όλα παγωμένα,όλη μέρα!Για Ηρακλή,Φτερόλακκα δεν συζητάμε καν!

Επίσης από την έξοδο του Ηρακλή μέχρι να βρεθείς στον 2οπυλώνα,από πάνω,του Περικλή ήθελες 10λεπτά και έκαιγες 500 θερμίδες μέχρι να τα καταφέρεις,αφού είχαμε κόντρα τον ισχυρό ΝΔ!Ο Ηρακλής κινούταν με την χαμηλότερη ταχύτητα που μπορούσε λόγω Θεού Αιόλου που είχε τις μαύρες του μάλλον!

Τέλος το πάτημα των πιστών δεν ήταν και το καλύτερο,δικαιολογημένα μάλλον καθώς χθες είχε σουπιάσει πολύ το χιόνι.

Στα θετικά ήταν ότι βρήκα τον παλιόφιλο dust και γνώρισα τον Ilias-zak και τους panchristo και panthess!

Οπότε καλά περάσαμε!Με καλή παρέα όλα διορθώνονται!

• Like 2

Μαστερ ΜΙΚ αύριο το πρωί παίζει αυτό που βλέπω στο γιουγουεδερ? Overcast χωρίς ομίχλη με ελαφρύ αεράκι ?

C?

Για πολύ τζογαδόρους αλλά δεν αποκλείετε και να σου κάτσει. ΔΕΝ θα ανέβαινα πάντως

Σε πολύ γενικές γραμμές το youweather και το windguru (και το snowforeacast εδώ που τα λέμε) έχουν τον Παρνασσό πάντα σε μια αισιόδοξη τρύπα του καιρού, του κόβουν χιόνι κλπ. Να κοιτάς τι δίνει και στα Καλάβρυτα και στα Ελληνικά site (poseidon, skiron, EMY) και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Καλα.... μολις τσεκαρα καμερες Παρνασσο....... Οποιος ανεβει αυριο και του κατσει θα ειναι SUPER εστω και για 1 ωρα.......

Από όσο μπορώ να καταλάβω και από τους μετεωρολογικούς σταθμούς που είδα πρέπει να έχει βάλει 15-20 πόντους.

Το καλό είναι ότι το έριχνε χωρίς πολύ αέρα σύμφωνα με τους σταθμούς πάντα....εκτός αν πάγωσαν τα ανεμόμετρα.

• Like 1

Αναμεταδοση απο το σαλε στα κελαρια.χιονι φρεσκο πουδρι πανω απο 40 ποντους.προς ωρας θα λειτουργησει μονο ο αιολος.

• Like 4

Αντιγράφω από http://www.snowreport.gr/parnassos/ τη σημερινή ανακοίνωση του ΧΚΠ:

"ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι snowboardes υποχρεούνται να φορούν λουράκι ασφαλείας γιατί είναι απαραίτητο για την ασφάλεια όλων των χιονοδρόμων στο βουνό. Ήδη τις τελευταίες μέρες υπήρξαν ατυχήματα από snowboard που κατέβαιναν ακυβέρνητα τις πίστες εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι κάτοχοι τους δεν φορούσαν το λουρί ασφαλείας. Κατόπιν τούτου ο έλεγχος από το προσωπικό του ΧΚΠ θα είναι αυστηρός και δεν θα επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των αναβατήρων και των πιστών χωρίς το συγκεκριμένο λουρί!

Παρακαλούνται οι πελάτες να συμμετάσχουν στην εύρυθμη λειτουργία του ΧΚΠ δείχνοντας κατανόηση και συμβάλλοντας με την συμπεριφορά τους σε θέματα όπως:

-να μην παρακάμπτετε τις ουρές στα ταμεία ή τους αναβατήρες από το πλάι,

-να μην καπνίζετε στους χώρους των σαλέ.

-να βάζετε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητό σας όταν πρέπει και όχι όταν κολλήσετε,

-να ακούτε τις συμβουλές των παρκαδόρων για το ασφαλές παρκάρισμά σας στο βουνό,

-να ακούτε επίσης τις συμβουλές και προτροπές των εργαζομένων στο ΧΚΠ για την καλύτερη λειτουργία του χιονοδρομικού και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας."

Πολύ σωστή τοποθέτηση... ας ελπίσουμε να τηρηθεί στο σύνολό της. Για τις ουρές βέβαια νομίζω και η ίδια η διοίκηση μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους (πρέπει ο κόσμος να προωθείται σε συγκεκριμένες θέσεις κι όχι να στριμώχνεται μπουλούκι για να προχωρήσει).

Και να προσθέσω και μια ακόμα δική μου παρατήρηση:

-Προσέχουμε στις ουρές πού πατάμε. Τα πέδιλα κι οι σανίδες είναι η "προέκταση του ποδιού" μας. Όπως δε θέλουμε να μας πατάνε στο πόδι, έτσι πρέπει να να μην πατάμε / χτυπάμε κλπ τον εξοπλισμό των υπολοίπων επίτηδες. Ο μπροστινός / πλαϊνός μας δε βρίσκεται εκεί για να μπορούμε να σταματάμε εμείς. Η φθορά δεν είναι αμελητέα. :girl_devil:

• Like 8

Ξέρει κανείς αν επιτρέπεται η άνοδος στο πάνω πάρκινγκ της Φτερόλακας ? Το περασμένο ΣΚ ο δρομος είχε ανοίξει , αλλά μόνο μία λωρίδα , το πάρκινγκ ήταν ακαθάριστο και δεν επιτεπονταν η άνοδος.

Είναι μεγάλη ευκολία όταν έχεις δυό πιτσιρίκια. Αν είναι ανοιχτά θα κουβαλήσω και σετάκι παραλίας, αναδιπλούμενες καρέκλες, τραπεζάκι, θερμός , κουβαδάκια, τσουγκράνες να τα στήσω δίπλα στη 10, αφού το εξωτερικό μπαράκι φέτος δεν λειτουργεί.

Πέρυσι πάντως τα μικρά πέρναγαν υπέροχα εκεί, ήταν πραγματικά σαν παραλία, απλά αντι να κολυμπάνε έκαναν σκι, τσουλήθρα και έλκυθρο και αντί να παίζουν με την άμμο έπαιζαν με το χιόνι.

• Like 2

Ξέρει κανείς αν επιτρέπεται η άνοδος στο πάνω πάρκινγκ της Φτερόλακας ? Το περασμένο ΣΚ ο δρομος είχε ανοίξει , αλλά μόνο μία λωρίδα , το πάρκινγκ ήταν ακαθάριστο και δεν επιτεπονταν η άνοδος.

Είναι μεγάλη ευκολία όταν έχεις δυό πιτσιρίκια. Αν είναι ανοιχτά θα κουβαλήσω και σετάκι παραλίας, αναδιπλούμενες καρέκλες, τραπεζάκι, θερμός , κουβαδάκια, τσουγκράνες να τα στήσω δίπλα στη 10, αφού το εξωτερικό μπαράκι φέτος δεν λειτουργεί.

Πέρυσι πάντως τα μικρά πέρναγαν υπέροχα εκεί, ήταν πραγματικά σαν παραλία, απλά αντι να κολυμπάνε έκαναν σκι, τσουλήθρα και έλκυθρο και αντί να παίζουν με την άμμο έπαιζαν με το χιόνι.

Captain αυτό είναι πάντως ένα θέμα φέτος. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν τον έχω πετύχει ανοιχτό αυτόν τον κωλόδρομο φέτος και αμφιβάλω αν θα τον ανοίξουνε μετά από χιονόπτωση. Η που θα έχει 2 μέτρα χίονι στην είσοδο, ή που θα είναι η μπάρα κατεβασμένη. Αλήθεια δεν είχαμε μέχρι τώρα μία επίσημη θέση του ΧΚΠ επί του θέματος. Τόσα χρόνια παρκάραμε δίπλα στο σαλέ. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ΌΛΟΙ να πληρώνουνε την άνοδο τους από την 7, την στιγμή που υπάρχει κανονικάτος δρόμος ο οποίος τόσα χρόνια ήταν ανοιχτός και προσβάσιμος. :veryangry: :veryangry: :veryangry:

Φιλικά

Σπύρος

Υγ: τα κουβαδάκια άστα σπίτι, κατάκλειστος θα είναι.....

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Το πρόβλημα με τους snowboarders δεν είναι μόνο στις ουρές και τα καρεκλάκια. Δυστυχώς διαιωνίζεται μια πολύ άσχημη συμπεριφορά από μερίδα της συγκεκριμένης φυλής (στην οποία ανήκω κι εγώ :evil: ) να πηγαίνουν άτσαλα στις πίστες και να σταματούν λίγο πριν τις ουρές στα λιφτ, λες και θα τους σώσουν την απόλαυση 30 μέτρα παραπάνω snowboard (από αυτό που νομίζουν ότι κάνουν τελοσπάντων...). Υπάρχουν πολύ συνετοί και σωστοί snowboarders (γκουχ, γκουχ! :innocent: )που υφίστανται μετά και τον... ρατσισμό εξαιτίας αυτών των βλασταριών...

Το λουράκι ασφαλείας, τώρα, δεν πιστεύω ότι λύνει το πρόβλημα. Αν ο χιονοδρόμος έχει δεμένη την εμπρός δέστρα στο καρεκλάκι, είναι μια χαρά ασφαλές. Αν το λουράκι υπάρχει, αλλά ο χιονοδρόμος αφήνει τη σανίδα στο πλάι για να φτιάξει ένα άλμα ή να κάνει παρέα στους φίλους του, και πάλι το λουράκι δεν έχει νόημα. Έχει νόημα μόνο αν έχεις step-in δέστρες, που ανοίγουν σαν αυτές των σκι. Αυτό που χρειάζεται είναι έλεγχος από τους υπευθύνους μέσα στις πίστες για τη συμπεριφορά των χιονοδρόμων.

Τώρα, όσον αφορά στις ουρές και τα πατήματα, αυτό είναι κάτι που δεν θα καταλάβει εύκολα κάποιος που δεν έχει δικό του εξοπλισμό και σίγουρα δεν διορθώνεται από τη μια μέρα στην άλλη... Είναι χαρακτηριστικό συμπεριφοράς και θέλει καιρό να αλλάξει... Εμένα απλά με έχουν αναγκάσει πλέον να βάζω το σανίδι μου πιό αργά, λίγο πριν τις τελευταίες πόρτες για το λιφτ. Δεν είναι καλό για μένα να βάζω πάλι τις δέστρες και νιώθω πολύ άσχημα που σταματάω στο πλάι κι ίσως κάποιοι εκνευρίζονται, αλλά με έχουν αναγκάσει με την "ευγένειά τους".

:shuriken:

• Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Πέντε χλμ μετά τη στροφή από το λιβάδι θα χρειαστούν αλυσίδες όσοι ανέβουν σήμερα κ αύριο.ο δρόμος για φτερολακα ανοίγει από το πρωί αλλά με καθυστέρηση λόγω ενός ατυχήματος που συνεβει στις εννιά το πρωί.

Καιρός:ομιχλώδες με ανοίγματα συχνά πυκνά.οσο για τα διαστήματα ομίχλης η ορατότητα ξεκινάει από εξήντα μετρα στη χειρότερη μέχρι κ ενάμιση Χλμ στην καλύτερη.οποτε από καιρό πάμε καλά έστω κ μόνο με έναν αιολο.

• Like 1

Respect που άνοιξε 6 και Ερμής.

Λιώστε παιδιά...λιακάδα και powder dreams

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ξέρουμε την κατάσταση του δρόμου από το ΧΚ Παρνασσού μέχρι το Πολύδροσο;

Snow to the people!

-Προσέχουμε στις ουρές πού πατάμε. Τα πέδιλα κι οι σανίδες είναι η "προέκταση του ποδιού" μας. Όπως δε θέλουμε να μας πατάνε στο πόδι, έτσι πρέπει να να μην πατάμε / χτυπάμε κλπ τον εξοπλισμό των υπολοίπων επίτηδες. Ο μπροστινός / πλαϊνός μας δε βρίσκεται εκεί για να μπορούμε να σταματάμε εμείς. Η φθορά δεν είναι αμελητέα. :girl_devil:

+1 γεια στο στόμα σου, εεε συγνώμη, πληκτρολόγιό σου

• Like 4

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...