Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

χ.κ. Παρνασσού 2012-2013

Recommended Posts

Νομιζω οτι ωρες-ωρες ειμαστε υπερβολικοι!!!!!! Απο τη στιγμη που το κεντρο ειναι ανοικτο και εχει ολους τους αναβατηρες σε λειτουργεια δεν καταλαβαινω το σκεπτικο μειωμενης καρτας!!! Ειναι αποφαση του καθενα αν θα τα δωσει ή οχι, αν θα ανεβει η δεν θα ανεβει. Αλλωστε οι "χιονοδρομικες συνθηκες" ειναι κατι υποκειμενικο , αναλογα ισως το επιπεδο του καθενος και γενικα τι θεωρει ως "καλο χιονι".

Ναι εχουμε δικαιωμα να γκρινιαζουμε οταν πληρωνουμε κ αρκετα λιφτ δεν ειναι ανοικτα ή ισως ανοιξουν μεσα στη μερα αλλα να διαμαρτυρομαστε και να ζηταμε εκπτωση για τις συνθηκες ειναι λιγο κουλο......... ;)

Χθες η Παρεα ανεβηκε, ξεραμε τις συνθηκες, τα δωσαμε και περασαμε μια χαρα. Σιγουρα υπαρχουν πολυυυυυυ καλυτερες συνθηκες απο χθες αλλα εμεις το σκι ( αντε κ το SNB) μας το καναμε.

Edited by kaps
  • Like 5

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Aπο την αλλη μερια φιλε kaps απο αυτους που ρισκαρανε χτες και πληρωσαν το 30αρι

θα ρισκαρουν λιγοτεροι την επομενη φορα με παρομοιες μετεωρολογικες προβλεψεις

Το εκπτωτικο εισητηριο θα μπορουσε να μειωσει την απωλεια των εισητηριων

• Like 2

+1 Hellbent!

φέτος θεωρώ ότι μόνο μια μέρα έχασα... επειδή φοβήθηκα το ρίσκο.

Σίγουρα θα είχε περισσότερα εισιτήρια το ΧΚΠ αν μας είχε δημιουργήσει τη σιγουριά ότι δεν μας κοροϊδεύουν :hope: που και που...

είπατε ότι δεν έγινε 12ωρο παρόλο που άνοιξε αργότερα ο καιρός;;;

πως ν' αποφασίσει μετά ο καθένας μας να κάνει τα έξοδα ν' ανέβει

αν δεν είναι σίγουρος ότι θα του φερθούν τίμια;;;

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ για όλα τα χιονοδρομικά της χώρας μας ;)

ή πιστεύουν ότι θα φτάσουν την κάρτα σε τόσο υψηλή τιμή

που δεν θα τους νοιάζει αν θα έχουν κόσμο;;;

• Like 1

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

ολα σχετικά είναι πχ σημερα αρκετοί κλαψούριζαν για αέρα ο ομίχλη κπ αλλά εμείς δε ξενερώσαμε και ουσιαστικά με λιακάδα άντε χαζοσυννεφια λιώσαμε σε υπέροχα ανοιξιάτικα χίνια εκτός και μια χαρά πίστες

σαχαρα διαστημική τα εκτός του οδυσσέα όλα τα λεφτα

τώρα παραέχει αέρα και έκλεισαν διάφορα λιφτ

πολλά μπράβο στο χκπ που δουλέυει ότι μπορεί και κυρίως κλείνει ότι δεν μπορεί

και εγώ πιστεύω ότι χάσαμε σούπερ σανσετ χτες αλλά καταρχάς είμασταν 10 νοματαίοι και κυρίως μπορεί και να είχε τρελό πρόβλημα και το χιόνι και το στρώσιμο. Σε κάθε περίπτωση το χκπ δεν είχε τρόπονα το ξέρει

• Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ποια τιμιότητα ; Γιατί κάπου σας χανω, οι υπεύθυνοι του χκ είδαν οτι οι συνθήκες δεν ειναι καλές και λειτούργησαν με κανονικό ωράριο . Επρεπε να κάνουν 50% έκπτωση στην κάρτα; Λειτουργεί το χκ κανονικα κάτι σας φταίει δεν λειτουργεί κανονικά ξανα κάτι φταίει . Οσοι ξεκινάνε να πανε για σκι αυτές τις μέρες γνωρίζουν οτι οι θερμοκρασίες ειναι υψηλές και η ποιότητα του χιονιού χάλια .

Επίσης γνωρίζουμε όλοι πολυ καλα οτι με το που πιάνει ο Μάρτιος ο κόσμος εξαφανίζεται απο τα βουνά και μένουν μόνο οι φανατικοί . Δεν φταίνε ουτε οι διοικήσεις των χκ για αυτο ουτε η λειτουργία τους αλλα η ψυχολογία του Ελληνα που τραβιεται προς θάλασσα .

• Like 8

9-2-05020.jpg

πολύ σωστά!

με το που μπαίνει ο Μάρτιος μένουν οι φανατικοί...

που έχουν λεφτά να σου θυμίσω... ζούμε στο 2013

αν, λοιπόν, αν το χιονοδρομικό τα καταφέρνει να λειτουργεί με 10 νοματέους

μια χαρά το βρίσκω!

και του χρόνου λιγότεροι... :hope: για να μην έχουν και ουρές τα λιφτ :thumbup:

ή ξαφνικά θα εμφανιστούν οι φανταστικοί πελάτες, που πετάγαν το 30άρι και δεν τους ένοιαζε και θα ξαναγίνουν όλα όπως πριν ;;; όπως το 2008 (για παράδειγμα)

αν όλοι εμείς εδώ πιστεύουμε ότι όλα βαίνουν μια χαρά

τι λόγο έχουμε και να συζητάμε τότε;;;

να το κάνουμε FB το forum να βάζουμε ωραίες φωτό

και να κάνουμε like ο ένας στον άλλο!!!

τέλεια θα είναι! εμένα μ' αρέσει πολύ το FB και είμαι και πολύ του like :animier:

φυσικά το ξέρω ότι η κρίση δε μας έχει αγγίξει όλους το ίδιο... αλλά...

• Like 1

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι μέχρι 25η μαρτίου αν η πρόβλεψη είναι για καλό καιρό έχει πάρα πολύ κόσμο τα σκ. Σήμερα είχε αρκετό και η πρόβλεψη κάποιους ίσως τους φόβισε

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Aπο την αλλη μερια φιλε kaps απο αυτους που ρισκαρανε χτες και πληρωσαν το 30αρι

θα ρισκαρουν λιγοτεροι την επομενη φορα με παρομοιες μετεωρολογικες προβλεψεις

Το εκπτωτικο εισητηριο θα μπορουσε να μειωσει την απωλεια των εισητηριων

Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που πλέον δεν ρισκάρω ούτε μία φορά. Έχω πάει και εξωτερικό, οπότε έχω πάρει και μία γερή δόση, οπότε εδώ ό,τι κάτσει - αν κάτσει.

• Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες περάσαμε πολύ "γιούπι-γιούπι-για-για" καταστάσεις χάρη στο τρελοπαρεάκι του snowclub Σάββατο και Κυριακή. Thank you guys για όλα, την παρέα και τα μαθήματα και τις ξεναγήσεις στο βουνό!!! :happy2:

Και κάτι τελευταίο:

Είμαι περίεργος να δω τι θα χάσω αυτό το ΣΚ.

Χρήστο? Λοιπόν, δεν ξέρω τι λένε οι υπόλοιποι αλλά με τον PhaethonF1 τουλάχιστον αποφασίσαμε ότι εσύ είσαι ο γκαντέμης! :shysterical: Όταν σε πετύχαμε, μια χαρά καιρό είχε. Την επόμενη φορά το καλό που σου θέλουμε να δώσεις το παρόν. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Μια λιακάδα κι άπνοια please και για τα newbies ρε γμτ.

Edited by marizaki
  • Like 7

Δύο φαινομενικά χαμένες μέρες σώθηκαν από:

- τη διάθεση και τον χαβαλέ της παρέας, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή :animier: Πολύ ωραίες συζητήσεις, πλάκες και όλα τα σχετικά

- το θάρρος της παρέας να πηγαίνει παντού και με τις πιό δύσκολες συνθήκες :shuriken: Κανείς δεν μάσησε, ανεξαρτήτως επιπέδου... Με τέτοια περίεργη κατάσταση, η αρχή "no man left behind" εφαρμόστηκε στο έπακρο, για λόγους ασφαλείας... :veryangry: Το έλεγες και καταδρομική εκπαίδευση το όλο σκηνικό...

- την ευγενική χειρονομία από το ζεύγος wraith, που ήρθε σαν θείο δώρο και τους χιλιοευχαριστούμε κι από εδω :respect:

- το αναμβισβήτητο κέρδος όλων μας να δουλέψουμε λίγο παραπάνω την τεχνική μας σε κακό/καλό χιόνι, θυελλώδεις ανέμους, περιορισμένη ορατότητα κτλ :on2long:

Το χιόνι την Κυριακή ήταν καταπληκτικό και όταν πετύχαινες ανοίγματα στον καιρό πραγματικά απολάμβανες κατάβαση.

Συνολικά, ένα σαββατοκύριακο από αυτά που το θυμάσαι για καιρό, κυρίως λόγω του πώς μετατράπηκαν δύο καραμπινάτες "φόλες" σε ωραίες στιγμές.

Άντε να κάνει και καμιά υπερμέρα ΣΚ να τσουλήσουμε λίγο σε χαλί επιτέλους! :popo:

:shuriken:

Edited by PhaethonF1
  • Like 6

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Απλά Γιώργο ο Παρνασσός έχει και μια ενδιάμεση κατάσταση. Καραμπάμ ότι όλη τη μέρα είναι δύσκολο να χαρεί κάποιος σκι και θα έρθουν ελάχιστοι ενώ δουλεύουν και όλα τα λιφτ. Κάποιοι από αυτούς που θα αύξαναν τους ελάχιστους σήμερα το πρωί με ρώταγαν αν αξίζει το 30ντάρι και αν αξίζει η αγορά κάρτας. Χτες δεν ξεκίνησαν καν για πάνω πιστεύω έμειναν για καφέ στην Αράχωβα.

Πιστεύω ότι όπως ο πελάτης έχει πάντα δίκιο "δεν έβγαλα 10/20/40/80άρα κάρτα έτσι γουστάρω πελάτης είμαι, το 30άρι τέτοιες μέρες είναι πολύ" έτσι και το ΧΚΠ έχει πάντα δίκιο "ο πελάτης που έβγαλε 20άρα τα θέλει όλα ανοιχτά και ας πλήρωσε 8-23 ευρώ τη μέρα", ΄΄ετσι υπάρχει και το παν μέτρον άριστο "κλείσε τέσσερα λιφτ και βγάλτο 20-24 ευρώ τη μέρα".

Παρνασσός vs μιζέρια 15-2 αλλά αν είναι μίζερος ο καιρός όσο και να παλεύει το χιονοδρομικό σκι δεν θα χαρούμε

Βρέχει ρε φίλε πως να το κάνουμε, έχει φουλ ομίχλη και μάλλον θα έχει όλη μέρα κλπ κλπ

Όσο σκέφτομαι ότι δε με συμφέρει καθόλου το παραπάνω...δεν έχω καμία αντίρηση αν είναι άδειο και μιζερη μέρα να κλείνουν ΒάκχοΤηλέμαχο1014 μπας έρθει κάνας φίλος παραπάνω

Συμφωνώ με την προλαλήσαντα ο Λάππας είναι το μυστικό. Σήμερα πάντως ήταν καραμπινάτη τέλεια μέρα υπερανοιξιάτικα που απλά ο καιρός σεβάστηκε τη φυσική μας κατάσταση

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Σήμερα είχα την τύχη να γνωρίσω κάποια παιδιά στον Παρνασσό με την βοήθεια του φίλου ΔΕΝ ΞΕΝΕΡΩΝΩ που γνωριζόμαστε από παλιά.Δεν θα αναφερθώ στα παιδιά μήπως και ξεχάσω κανέναν.

Να πω όμως κάτι που μου έκανε τρομερά θετική εντύπωση και πρέπει να αναφερθεί.Έβλεπες μια παρέα να κατεβαίνει και τον MIK (και όχι μόνο) να προσέχει και να προστατεύει την 'αγέλη' μην μείνει κανείς πίσω αλλά και να δίνει βοήθεια όπου χρειάζεται. Είναι κάτι που έχει αξία και πρέπει να τονίζετε.

Ελπίζω να τα ξαναπούμε πάνω.

Edited by oddin
  • Like 8

Scripta Manent

Γερναει αυτος που αρχιζει να ζει μονο με αναμνησεις......

Αγαπητό ΧΚΠ, Αγαπητέ κ. Δρίβα,

Είμαι ένας από τους πελάτες που δίνουν τα τελευταία χρόνια 400 ευρώ για μια 80αρα κάρτα. Πιστεύω ότι οι τιμές σας σε πολυήμερες κάρτες είναι καλές, το 30άρι δυσκολοχώνευτο (αν και μύθος - πόσοι το πληρώνουν;).

Όμως, θα παρακαλούσα να εξηγήσετε δημοσίως (και να συζητήσετε μαζί μας) γιατί:

α) Ούτε μία (αριθμητικώς 1) φορά από όσες ήμουν φέτος στο ΧΚΠ, οι πίστες (όλες, και όταν λέμε όλες εννοούμε όλες) δεν ήταν (στις 9.00) κοτλέ, χωρίς ενώματα, κλπ. Ναι, κάποιες ήταν. Αλλά και άλλες ήταν χωράφια την ίδια ακριβώς μέρα.

β) Γιατί δεν άνοιξε μέχρι σήμερα ο δρόμος κάτω έως άνω πάρκινγκ Φτερόλακας

γ) Πως επισκευάσθηκε ο δρόμος Φυλάκιο-Κελάρια. Αυτό που βλέπω είναι ότι ο χειμώνας φεύγει, οι λακούβες (ξανά)ρχονται.

δ) Μας διαφημίζατε στην αρχή του χειμώνα την περιφερειακή. Επειδή προσωπικά ευχαριστιέμαι αυτή την πίστα, γιατί δεν είναι ανοικτή;

ε) Βλέπω διαφημίσεις για το ΧΚΠ στους δρόμους της Αθήνας. Γιατί παραπλανείτε την (υποψήφια) πελατεία περιλαμβάνοντας πράγματα που δεν προσφέρονται / λειτουργούν;

στ) Παιδί φίλου έχει πρόβλημα στο πόδι γιατί το κλάδεψε snowboard. Πέραν της ευθύνης του καθενός μας, οι χειριστές των lift τι κάνουν; Ή έχετε μια πολιτική ή όχι.

• Like 4

Αγαπητό ΧΚΠ, Αγαπητέ κ. Δρίβα, Είμαι ένας από τους πελάτες που δίνουν τα τελευταία χρόνια 400 ευρώ για μια 80αρα κάρτα. Πιστεύω ότι οι τιμές σας σε πολυήμερες κάρτες είναι καλές, το 30άρι δυσκολοχώνευτο (αν και μύθος - πόσοι το πληρώνουν;). Όμως, θα παρακαλούσα να εξηγήσετε δημοσίως (και να συζητήσετε μαζί μας) γιατί: α) Ούτε μία (αριθμητικώς 1) φορά από όσες ήμουν φέτος στο ΧΚΠ, οι πίστες (όλες, και όταν λέμε όλες εννοούμε όλες) δεν ήταν (στις 9.00) κοτλέ, χωρίς ενώματα, κλπ. Ναι, κάποιες ήταν. Αλλά και άλλες ήταν χωράφια την ίδια ακριβώς μέρα. β) Γιατί δεν άνοιξε μέχρι σήμερα ο δρόμος κάτω έως άνω πάρκινγκ Φτερόλακας γ) Πως επισκευάσθηκε ο δρόμος Φυλάκιο-Κελάρια. Αυτό που βλέπω είναι ότι ο χειμώνας φεύγει, οι λακούβες (ξανά)ρχονται. δ) Μας διαφημίζατε στην αρχή του χειμώνα την περιφερειακή. Επειδή προσωπικά ευχαριστιέμαι αυτή την πίστα, γιατί δεν είναι ανοικτή; ε) Βλέπω διαφημίσεις για το ΧΚΠ στους δρόμους της Αθήνας. Γιατί παραπλανείτε την (υποψήφια) πελατεία περιλαμβάνοντας πράγματα που δεν προσφέρονται / λειτουργούν; στ) Παιδί φίλου έχει πρόβλημα στο πόδι γιατί το κλάδεψε snowboard. Πέραν της ευθύνης του καθενός μας, οι χειριστές των lift τι κάνουν; Ή έχετε μια πολιτική ή όχι.

amphibiowaveflex78fusio.jpg

Αν δεν ειχε αυτο τον αερα σημερα θα ηταν πραγματικα super. Καραsuper ομως ηταν η παρεα και σημερα με αφθονο γελιο και ευκαιριες για να γνωριστουμε καλυτερα. Ανοιξιατικο χιονι σκετη τρελα εντος εκτος και επι ταυτα kai απιστευτα καλοδιατηρημενο μεχρι το τελος της ημερας. Επιτελους μετα απο πενθημερη αδεια παω για δουλεια να ξεκουραστω!!!!!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΣΚΙ!!!!!!!!!

υ.γ. Αλεξανδρε χαρηκα πολυ που σε ξαναειδα. Ετοιμασου για το αλλο σαββατοκυριακο και παρε το Kuga για test drive.

Edited by Δεν Ξενερωνω
  • Like 1

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Σήμερα είχα την τύχη να γνωρίσω κάποια παιδιά στον Παρνασσό με την βοήθεια του φίλου ΔΕΝ ΞΕΝΕΡΩΝΩ που γνωριζόμαστε από παλιά.Δεν θα αναφερθώ στα παιδιά μήπως και ξεχάσω κανέναν.

Να πω όμως κάτι που μου έκανε τρομερά θετική εντύπωση και πρέπει να αναφερθεί.Έβλεπες μια παρέα να κατεβαίνει και τον MIK (και όχι μόνο) να προσέχει και να προστατεύει την 'αγέλη' μην μείνει κανείς πίσω αλλά και να δίνει βοήθεια όπου χρειάζεται. Είναι κάτι που έχει αξία και πρέπει να τονίζετε.

Ελπίζω να τα ξαναπούμε πάνω.

Στο βουνό γενικά ο κανόνας που σέβονται όλοι οι σωστοί χιονοδρόμοι είναι πως πάντα ο εμπειρότερος έχει την "ευθύνη" να βοηθάει τους πιό άπειρους.

Ο ΜΙΚ βοήθησε -πάλι- πολύ κόσμο σήμερα και σε θέματα τεχνικών συμβουλών και σε θέματα καθοδήγησης στις πίστες. :yes

Το πολύ σημαντικό επίσης, όπως θα παρατήρησες, είναι ότι πρακτικά... όλοι προσέχουν όλους, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπως κατά περιόδους οι σημερινές.

:shuriken:

• Like 6

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Για Τεταρτη ειναι κανεις? Με τα τωρινα στοιχεια μια χαρα μερα την βλεπω, αρκει να μεινουν οι ανεμοι εστω στα 4-5(Max κ για λιγο) που δινει. Η Θερμοκρασια γυριζει σε αρνητικα τριτη βραδυ και Τεταρτη μεσημερι δεν ειναι τοσο υψηλη......... χμμμμμ.....

Edited by kaps

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

Παρέα ΣΚ, τέλεια! Σκι ΣΚ, τέλειο! Μαθήματα/ψυχολογική υποστήριξη από ΜΙΚ, ανεκτίμητα! Σαχάρα...no words...μόνο κραυγές! :)

Μανώλη θα έκανες ωραίο στρώσιμο στα πέδιλά σου εχθές!

Αυτή η βδομάδα προβλέπεται δύσκολη χρονικά και οικονομικά οπότε, πρώτα ο καιρός ξανά ΣΚ!

• Like 3

sinox-0.jpeg

Παρέα ΣΚ, τέλεια! Σκι ΣΚ, τέλειο! Μαθήματα/ψυχολογική υποστήριξη από ΜΙΚ, ανεκτίμητα! Σαχάρα...no words...μόνο κραυγές! :)

Μανώλη θα έκανες ωραίο στρώσιμο στα πέδιλά σου εχθές!

Αυτή η βδομάδα προβλέπεται δύσκολη χρονικά και οικονομικά οπότε, πρώτα ο καιρός ξανά ΣΚ!

Το ξερω Αρη. Δυστυχως δεν μπορουσα να ανεβω κ Κυριακη. Τα ερωτευτηκα ομως εστω και στις συνθηκες του Σαββατου. Φανταζομαι τι θα γινοταν Κυριακη........ Χαιρομαι πολυ που περασατε Super!!! ΣΚΔ με βλεπω να ειμαι πανω. Θα τα πουμε!!!!!! ;)

Edited by kaps
  • Like 1

Όσο σκέφτομαι ότι δε με συμφέρει καθόλου το παραπάνω...δεν έχω καμία αντίρηση αν είναι άδειο και μιζερη μέρα να κλείνουν ΒάκχοΤηλέμαχο1014 μπας έρθει κάνας φίλος παραπάνω

Αν και λίγο παραπάνω κάνω την κριτική μου στο ΧΚΠ, θα πρέπει και εμείς να είμαστε δίκαιοι: οι 6, 10,14 τα ΣΚ είναι ο κορμός της προπόνησης των αθλητών. Αν κλείσουν τις 10 & 14, θα γίνει της κακομοίρας

Φέρελπις χιονοδρόμος τελειοποιεί την τεχνική του πιατακίουpost-6036-0-56578200-1363040712.jpg

• Like 8

Εγώ γιατί νόμιζα ότι θα πας για πτήση την Πέμπτη?

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...