Turms 2,694 Report post Posted December 16, 2013 Εδω στα πεζοδρομια πας μια χαρα γιατι ο καθενας ειναι υποχρεωμενος βαση νομου να καθαριζει το πεζοδρομιο μπροστα απο το σπιτι, αλλιως αν γλυστρησει κανεις την πατησες... Αλλα ο δρομος....αλλη φαση. Καποια βραδια αν βγεις εξω, ο δρομος γυαλιζει στο φως λες και εχει κρυσταλακια. και σπασμενα γυαλια...το αμαξι σπινιαρει και με δευτερα και αν πας να περπατησεις, αρχιζει το σοου.... 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted December 16, 2013 Εδω στα πεζοδρομια πας μια χαρα γιατι ο καθενας ειναι υποχρεωμενος βαση νομου να καθαριζει το πεζοδρομιο μπροστα απο το σπιτι, αλλιως αν γλυστρησει κανεις την πατησες... Αλλα ο δρομος....αλλη φαση. Καποια βραδια αν βγεις εξω, ο δρομος γυαλιζει στο φως λες και εχει κρυσταλακια. και σπασμενα γυαλια...το αμαξι σπινιαρει και με δευτερα και αν πας να περπατησεις, αρχιζει το σοου.... Εκεί μάλλον δεν έχετε κράτος, δημάρχους, υπηρεσίες και αρμοδίους... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 17, 2013 Στο Stavanger ημαστε υποχρεωμενοι να ριχνουμε αλατι στο πεζοδρομιο (και να φτυριζουμε το χιονι οταν ειναι φρεσκο). Το δρομο δεν τον καθαριζουν εξεπιτηδες γιατι ΘΕΛΟΥΝ να παγωσει ωστε να καλυφθει η ασφαλτος και να μην φθειρεται απο τα καρφια που εχουν τα χιονολαστιχα (το 96-99). Χιονιζε τον Νοεμβρη και ο δρομος ξεπαγωνε Απριλη-Μαη... Τα παγωμενα αυλακια απο τις ροδιες ηταν το κατι αλλο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted December 17, 2013 Eδω μαλλον δεν ισχυει ο νομος του πεζοδρομιου φαινεται... μονο εξω απο τα μαγαζια καθαριζουν για ευνοητους λόγους. Στο πεζοδρομιο εξω απο την εισοδο του σπιτιου μου 'εχω εναν παγο πάχους 10 εκατοστων. Για να το περάσω δίνω μάχη. Εχτες ειδικα ηταν παγωμενη όλη η αυλή, μα όλη. Για να περπατησεις ηθελες παγοπέδιλα. Και ειναι και κατηφορικη η αυλη οποτε φανταζεστε το πως την κατεβηκα... ευτυχως δεν επεσα αλλα, είχα ενα θέμα. Αυτη η βροχη μας τα χάλασε... ευτυχως απο την αυλη ελιωσε ο παγος αλλα οχι απο το πεζοδρομιο... αυτο δεν ξερω ποτε θα λιωσει. Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 17, 2013 Eδω μαλλον δεν ισχυει ο νομος του πεζοδρομιου φαινεται... μονο εξω απο τα μαγαζια καθαριζουν για ευνοητους λόγους. Στο πεζοδρομιο εξω απο την εισοδο του σπιτιου μου 'εχω εναν παγο πάχους 10 εκατοστων.... Εεεε...χμμμ... για τον παγο του πεζοδρομιου εξω απο το σπιτι σου εισαι υπευθυνη ΕΣΥ!... Τουλαχιστον κατα τον νομο, οπως μου τον εξηγησαν εμενα τοτε... Κι εγω στο νοικι ημουν... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 17, 2013 Αφροδίτη σου στέλνω φτυάρι! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted December 17, 2013 Αφροδίτη σου στέλνω φτυάρι! Για να σπάσει τον πάγο ... μάλλον αξίνα θέλει! Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted December 17, 2013 Mapgass διαφορετικα εγω θα επαιρνα ηλεκτροματσακονο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted December 17, 2013 Εεεε...χμμμ... για τον παγο του πεζοδρομιου εξω απο το σπιτι σου εισαι υπευθυνη ΕΣΥ!... Τουλαχιστον κατα τον νομο, οπως μου τον εξηγησαν εμενα τοτε... Κι εγω στο νοικι ημουν... Στο κτίριο μενει και η ιδιοκτητρια και δεν την βλεπω να αγχώνεται για το θεμα του πεζοδρομιου. Πχ τις προαλλες καθαρισε ολη την αυλη του γκαραζ απο τα χιονια και το πεζοδρομιο δεν το αγγιξε (για αυτο και ο παγος μετα) Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 17, 2013 Ο,τι πεις... εμενα θα τρεχουν αν γινει κατι; Quote Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted December 24, 2013 (edited) Το πρωτο βήμα για τον κακό τον δρόμο ηταν η αγορα των παπουτσιών. Το δευτερο βήμα ήταν η υλοποίηση του. Και αυτο έγινε εχτες. Μια ομαδα αγνώστων κανονισε το meeting κι έτσι πήγα. Δυστυχως χιονια ακομα δεν έχουμε οτι αποκτησαμε λιωσανε. Αλλα εκει που πήγαμε μαλλον δουλευε τεχνιτό χιονι. Αρκετα παγωμενο μπορώ να πω. Δυσκολο πεδιο για αρχάριους. Η Μερετε μου δανεισε τα σκι της, μου τα κέρωσε αν και βαλαμε λαθος κερί και στη σταση του λεωφορειου το αφαιρέσαμε και βαλαμε το σωστο. Η Μερετε με προειδοποιησε για τυχον τουμπες που μπορει να φάω. Μεσ' το προγραμμα ειναι αυτες αλλα μαλλον έχω φυσικο ταλέντο και δεν έφαγα καμία. Τη μια και μοναδικη που έφαγα την εφαγα σταματημένη δε μετραει. Ειχα σταματησει και μιλαγα με μια κοπέλα και εκει που πηγα να ξεκινησω εριξα λαθος το βαρος μου και....faceplant. Δε μπορουσα να σταματησω να γελάω, και βγαλαμε και τη φωτογραφία !! εγω βρηκα και ευκαιρια να ξεκουραστω και λιγο έτσι ξαπλωμενη που ήμουν. Δυο ωρες πανω κατω ελιωσα στον ιδρωτα. [/img] Edited December 24, 2013 by afrodite 3 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 25, 2013 Χεχε! Του τζαμπα η μανα! Κατσε να πας βολτα την ανοιξη στο δασος και θα σου πω εγω αν θα θελεις να ξεχασεις το νοημα της ζωης!!... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 29, 2013 (edited) ωχ...τοσο δυσκολο ειναι??? βασικα εχω δυο αποριες (κυριως προς τον Μακη) 1. πρεπει να ξερεις σκι? 2. ειναι dangerous? υπαρχει πιθανοτητα να ψαχνω κανα γονατο? Edited December 29, 2013 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 30, 2013 1. Oχι...βοηθαει να μαθεις πρωτα XC και μετα να μαθεις και σκι για cross training. Δεν νομιζω οτι ενας που ξερει σκι εχει να ωφεληθει πολλα... 2. Οχι. Με την φτερνα ελευθερη και αν δεν φορας τιποτα ορειβατικες μποτες, δεν μπορει να σου γυρισει το γονατο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted December 30, 2013 Εχω την εντυπωση πως οι Νορβηγοι γραφιοκρατες δεν χαίρουν υψηλου IQ... Πήγα στην αστυνομια σημερα να βγαλω ενα χαρτι που να λεει πως δεν εχω σκοτωσει, βιασει, κλεψει τα τελευταια 100 χρονια κι εγινε ο εξης διαλογος. - Εχετε ταυτοτητα; - Ναι εχω διαβατηριο. - Αυτο ειναι Ελληνικο διαβατηριο. Μου λεει έκπληκτος. - Αφου είμαι ελληνιδα. Του λεω εγω. Βρε μπας και τα νορβηγικα μου ειναι τοσο καλα που τον μπέρδεψα? - Μα χρειάζομαι νορβηγικο διαβατηριο. Να μου λέει αυτος. - Αγάπη μου χώρα άλλαξα οχι ιθαγένεια. - Και πως γίνεται κι έχεις προσωπικό αριθμό χωρις νορβηγικο διαβατήριο; Το βλέμα μου ήταν ολα τα λεφτα εκεινη την ώρα. Σαν να του λέω "θες να το συζητησουμε αυτο τώρα? " Υπεγραψε το χαρτι χωρις πολλες κουβεντες. Ποσο ασχετος Θεέ μου; Τι σχεση εχει ο προσωπικος αριθμος με το διαβατηριο..... καποιος πρεπει να του το εξηγησει. Να σημειωσω πως ο υπάλληλος δουλευε στη ρεσεψιον του αστυνομικου μεγάρου. Εγω πηγα συνηθισμένη απο την ελληνικη γραφειοκρατεια να τορν ρωτησω που μπορω να απευθυνθω για να παρω αυτο το χαρτι. Περιμενα οτι θα με εστελνε στο ταδε γραφειο στον ταδε οροφο, το οποιο μετα θα με εστελνε στο ταδε γραφειο στον ταδε οροφο για σφραγιδα, και μετα θα πηγαινα στο ταδε γραφειο στο ταδε οροφο για να το προτοκολησουν.... Κλασσικα οτι εχουμε συνηθισει απο Ελλαδα. Και το μεγαρο ειχε πολλους οροφους παναθεμα το. Τελικα δεν πηγα σε ΚΑΝΕΝΑ γραφειο. Μια αιτηση υπεγραψα και θα μου ερθει σπιτι μου ταχυδρομικως σε 2-3 εβδομαδες. Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 30, 2013 Αφροδίτη, τι θέρμανση έχετε εκεί; Ρωτάω επειδή στην Ελλάδα έχει γίνει ο κακός χαμός με την τιμή του πετρελαίου με τα γνωστά επακόλουθα στην ατμόσφαιρα των μεγάλων πόλεων. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted December 30, 2013 (edited) Eγω εχω πελετς.... καυστηρας στο υπογειο παιρνει μονος του τα πελετς και τα τροφοδοτει σε ολο οικοδομημα (οταν το πρωτοακουσα νομιζα πως ήταν ποντικια και τρομαξα, αλλα μου εξηγησε η Μερετε πως ειναι πελετς).. Αλλοι εχουν ή αεριο ή πετρελαιο. Θερμανση χειμωνα καλοκαιρι, το καλοκαιρι λογο των θερμενομενων πατωματων στο μπανιο και στην κουζινα. Για να κυκλοφορει το νερο. Αλλα το καλοκαιρι νομιζω δε χρησιμοποιει τα πελτς. Παντως εχω σταθερη θερμορασια 20 βαθμους στο σπιτι και ζεστο νερο ολη μερα. Τοσο ζεστο που στο ντουζ ή θα καιγομαι ή θα παγωνω. Δε μπορω να το συγκεριασω. Σε αλλες πολεις δουλευουν ξυλοσομπες στα σπιτια. Εχουν πολυ ξυλεια εδω.... τα κοβουν για πλακα. Εμεις τα καιμε αυτοι τα κοβουν.... Edited December 30, 2013 by afrodite Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 30, 2013 Μάλιστα. Ο αέρας πως είναι τα βράδια; Σε παίρνει μπόχα από το ξύλο; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 30, 2013 (edited) Χρήστο δεν σε παίρνει η μπόχα από τα ξύλα εδώ. Τα ξύλα έχουν την μυρωδιά που έχουν (ή είχαν αν θες) τα χωρία τόσα χρόνια. Η μπόχα είναι επειδή πετάμε ότι να ναι μέσα στα τζάκια και για αυτό θα χάσουμε πολλά χρόνια από τη ζωή μας. Ένας στους 100 να πετάει από σακούλα μέχρι βερνικομένο ξύλο επίπλου ή δοκάρια οικοδομής πχ μέσα προκαλεί βλάβη όσο άλλα 1000 τζάκια που καίνε ξύλο. Επίσης η απόδοση της ξυλόσομπας ή του λέβητα με πελλετ είναι 5-10 φορές από το ανοιχτό τζάκι, λογικά ο Νορβηγός ζεσταίνεται με 1/5 έως 1/10 του ξύλου με τον Έλληνα με ανοιχτό τζάκι Edited December 30, 2013 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted December 30, 2013 Οχι καθολου. Ουτε γινεται αυτο που γινεται στην Ελλαδα. βεβαια δεν ειναι τοσο πικνοκατοικημενο το οσλο οσο η Αθηνα ή η Θεσσαλονικη. Ολη κι ολη η Νορβηγια εχει 5 εκατ/ρια κατοικους (οσους δηλαδη η Αθηνα) Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted January 12, 2014 Σκόρπιες σκέψεις. Πολλοί αναρωτιουνται πως τα καταφέρνω. Πως μπορώ.... Μερικές φορές κι εγώ την ίδια απορία έχω. Πως μπορώ; Πόσες δυνάμεις ακόμα έχω; Πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτό το μαρτύριο; Απλά υπομένω κι επιμένω. Και προσμένω ένα καλύτερο αύριο. Το πότε θα έρθει μόνο δεν ξέρω. Αλλά δεν μπορεί, κάποτε θα έρθει.Έτσι λέω... Η ανεργία είναι δύσκολο πράμα. Σου χαλάει την ψυχολογία. Τη μια είμαι στα πάνω μου, την άλλη στα κάτω μου. Τη μια γελάω, την άλλη κλαίω. Έχω φτάσει και στα πολύ κάτω μου. Άλλες πάλι φορές, δε νοιώθω απολύτως τίποτα. Κενό. Μπορεί και να έχω φτάσει και στα όρια της κατάθλιψης αλλά δεν νομίζω να έχω μπει στο κέντρο. Δύσκολη λέξη, τρομάζω και να τη γράψω. Την παλεύω όμως όσο μπορώ. Μπορεί να με πιάνει η μούχλα μια μέρα, αλλά την επόμενη φροντίζω να βρω κάτι να κάνω.Αυτές οι πεζοπορίες με τη Μερέτε πχ τα σαββατοκύριακα. Εκεί που το μυαλό μου αδειάζει. Δε σκέφτεται τίποτα απολύτως, απλά απολαμβάνει. Ένα διάλειμμα, μια όαση. Ως πότε; Ως τότε... Είμαι αγωνίστρια, έχω μάθει να παλεύω. Έτσι και βάλω έναν στόχο δεν υπάρχει περίπτωση, θα τον πετύχω ο κόσμος να χαλάσει. Ειδικά αν αξίζει. Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις, αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.....] Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου. Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει· και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη. Η Ιθάκη... το ταξίδι.... Ο προορισμός. Ο στόχος. Τι έχουμε συναντήσει στην πορεία αυτού του ταξιδιού. Τι εμπειρίες έχουμε αποκτήσει. Η μάχη με τους Λαιστρυγόους και τους Κύκλωπες... Κι έχω συναντήσει πολλά. Και κρατάω τα καλύτερα. Τον κόσμο που έχω γνωρίσει.Τους ανθρώπους, Νορβηγους, Έλληνες και ξένους. Τη βοήθεια, την υποστήριξη. Αυτά δεν τα αλλάζω με τίποτα. Νοιώθω τυχερή που υπάρχουν στη ζωή μου. Είμαι τυχερή που τους γνώρισα. Αν το έχω μετανιώσει; Ποτέ δεν μετανιώνω για κάτι που έκανα, αλλά για αυτό που δεν έκανα. Επιτυχία ή αποτυχία; Δεν υπάρχουν αυτές οι λέξεις για μένα. Δεν είναι αποτυχία να μην πετύχεις αυτό που σκόπευες. Αποτυχία είναι να μη το ξαναπροσπαθήσεις. Μέτα το πέσιμο πρέπει να ξανασηκωθείς. Κοιτάς μπροστά και απλά συνεχίζεις. δεν έχεις κι άλλη επιλογή. Μονόδρομος. Διάφορες σκέψεις... τι με έπιασε σήμερα. Μη με λαμβάνετε υπόψιν. Απλά ξενυχτισμένη από το ολονύχτιο πάρτι της Μερέτε. Που να είχα πιει κι όλας.... νομίζω πως αυτή η σαμπάνια με χάλασε. Πολλά φιλιά. Πάμε παρακάτω... http://oslomylove.blogspot.gr/ 4 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted January 12, 2014 φιλενάδα! τα υπόλοιπα... κατ' ιδίαν όπως πάντα! Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted January 12, 2014 Mε επιασε το φιλοσοφικό μου σήμερα... 1 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 12, 2014 χμ...περασα και εγω απο το σταδιο αυτο (ευτυχως για μικρο διαστημα) εδω που ειμαι πιστευω οτι στα ξενα ειναι πιο δυσκολα. Για πολλους λογους που δεν μπορω να απαριθμησω τωρα...Η afrodite πιστευω ξερει καλυτερα. Αλλα απο την αλλη απο ολα αυτα βγαινεις σιγουρα πιο δυνατος. Αυτο και μονο αρκει για να μην το βαζεις κατω. 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted January 12, 2014 Η ζωή είναι ωραία! Αισιοδοξία & χαμόγελο και όλα λύνονται! Σε κάθε δύσκολη κατάσταση υπάρχει και θετική πλευρά! Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites