ritsi 2 Report post Posted April 17, 2013 (edited) Γειά σας και συγχαρητήρια για το φόρουμ σας! Ένας κολλητός μου φίλος ορκίζεται την επόμενη εβδομάδα και σκεφτήκαμε με την υπόλοιπη παρέα να του κάνουμε δώρο έκπληξη εξοπλισμό για σκι. Θα ήθελα τη βοήθεια σας καθώς είμαστε όλοι εντελώς άσχετοι. Έχουμε μαζεψει 375€. Μπορούμε να αγοράσουμε πέδιλα-δέστρες- μπότες; αξίζει με αυτα τα χρήματα; ή έστω αν αγοράσουμε μόνο πέδιλα-δέστρες, τι κόστος έχουν οι μπότες να τις αγοράσει μόνος του; ( δεν ειναι και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση, επομένως δύσκολα θα το κάνει). Αν πιστεύετε ότι αξίζει, θα ήθελα να μου πείτε κάτι συγκεκριμένο στα παραπάνω χρήματα. Ό,τι προτείνετε, αυτό θα αγοράσουμε! χαρακτηρηστικά: ύψος: 1,80-1,85 βάρος: 75-80 επίπεδο σχετικά καλό προς το παρόν μόνο εντός πίστας αν χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία, πολύ ευχαρίστως! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Edited April 17, 2013 by ritsi 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted April 17, 2013 Δώστε του καλύτερα δωροεπιταγή να πάρει ότι του ταιριάζει καλύτερα (ειδικά στο θέμα μπότας). Πρώτα να πάρει μπότα άμα δεν έχει και με ότι περισσεύει πέδιλο. Εγώ από τον Άγιο Βασίλη πχ έχω ζητήσει GoPro Black Edition... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted April 17, 2013 Συμφωνω οτι πρεπει να παρει τις μποτες αυτος κ οχι να του τις αγορασετε εσεις!!!! Θα ηταν μεγα λαθος!!!! Οσον αφορα τα πεδιλα, αυτη την περιοδο μπορειτε να βρειτε σε πολυ καλες τιμες, τοσο απο Ελλαδα αλλα κ απο εξω. Σιγουρα η καλυτερη λυση ειναι μια δωροεπιταγη ή να πατε ολοι μαζι και να διαλεξει αυτος τι ακριβως θελει. Στο φορουμ υπαρχουν οδηγοι αγορας κ για πεδιλα κ για μποτα. Κατι συγκεκριμενο οπως καταλαβαινεις δεν θα σου προτεινει κανεις για ευνοητους λογους. Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted April 17, 2013 Δώστε του καλύτερα δωροεπιταγή να πάρει ότι του ταιριάζει καλύτερα (ειδικά στο θέμα μπότας). Πρώτα να πάρει μπότα άμα δεν έχει και με ότι περισσεύει πέδιλο. Εγώ από τον Άγιο Βασίλη πχ έχω ζητήσει GoPro Black Edition... δεν μας ειπες σου την εφερε ο Αγιος Βασιλης ???????????????? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted April 17, 2013 Ο wraith σας είπε το πιο σωστό. Δωροεπιταγή. Δεν μπορείτε να αγοράσετε μπότα αν δεν τη δοκιμάσει. Όσο για το πέδιλο καλύτερα να πάει ο ίδιος εκεί να συζητήσει με τον υπάλληλο / ιδιοκτήτη σε τι επίπεδο βρίσκεται κλπ. Ακόμα και για κράνος/μάσκα αν δεν έχει και το σκέφτεστε να τα δοκιμάσει πρώτα να δει τι εφαρμόζει καλύτερα. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά στην Ελλάδα με εξαιρετικούς εξοπλισμούς και με εξίσου εξαίρετους κι εξυπηρετικούς υπαλλήλους. Με τα χρήματα που διαθέτετε μπορεί να αγοράσει αξιοπρεπέστατο εξοπλισμό νομίζω, ειδικά μάλιστα τέτοια εποχή (ε και να χρειαστεί και λίγο παραπάνω όλο και κάπιος θειός θα τον ενισχύσει για το πτυχίο). Πάντως φοβερή η πρωτοβουλία σας... αντί για τον κλασικό στυλό... εξοπλισμό σκι. Ουάου!! Βάλτε τη δωροεπιταγή σε ένα κουτάκι με ένα BIC στυλό μέσα ( ) και γράψτε του "καλές δουλειές, καλές απολαβές και καλές καταβάσεις". Στη θέση του θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,771 Report post Posted April 17, 2013 Λάβετε υπ'όψιν ότι καλύτερα είναι να πάρεις δώρο σκι (σε φυσική μορφή, έστω με δυνατότητα αλλαγής), παρά δωροεπιταγή. Για την μπότα σκι όμως τα πράγματα είναι απολύτως ΞΕΚΑΘΑΡΑ, πρέπει να την πάρει αυτοπροσώπως ο ιδιοκτήτης, αφού την δοκιμάσει αρκετή ώρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted April 17, 2013 Ακόμα και η δωρο-επιταγή για συγκεκριμένο κατάστημα είναι πολύ δεσμευτική, ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για αφορά μπότας.. Συνοψίζοντας τις παραπάνω προτάσεις, θα σου πρότεινα να βρείτε ένα άλλο τύπου δώρο να κάνετε στο φίλο σου. Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted April 17, 2013 Δώρο την εγγραφή στο σύλλογο και τα υπόλοιπα τσοντάρισμα στα έξοδα της εκδρομής 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted April 17, 2013 δεν μας ειπες σου την εφερε ο Αγιος Βασιλης ???????????????? Μου είπε να κάνω υπομονή ως τα γενέθλια μου τον Ιούλιο! Κάτι μου είπε για Silver Edition, αλλα το διαπραγματευόμαστε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted April 18, 2013 Μου είπε να κάνω υπομονή ως τα γενέθλια μου τον Ιούλιο! Κάτι μου είπε για Silver Edition, αλλα το διαπραγματευόμαστε... πες του η black h τιποτα αλλα ενημερωσε τον για τις συνεπειες του τιποτα θυμησε του για εκεινες τις ροζ φωτογραφιες που του εχεις απο τα παληα ..... :animier: 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted April 18, 2013 Στο θέμα μας να πω κι εγώ ότι προσωπικά θα μου άρεσε αν έπαιρνα τα πεδιλα στο χέρι,αλλά θα αισθανόμουν καλύτερα αν η επιλογή είχε γίνει από κάποιον φίλο/η σχετικό με το άθλημα.Ωστε να μην υπάρχει πρόβλημα αλλαγής. Θα μπορούσατε να φτιάξετε μια ωραία κάρτα ή σαν κυνηγι θησαυρού ενα παιχνίδι ώστε μεσα στο σπίτι να βρει ενα ομοίωμα πεδιλων(πχ ενα πλειμομπιλ) με μια σημείωση μέσα ότι μπορεί να αποκτήσει τα δικά του αληθινά με το δωρο σας! 1 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
ritsi 2 Report post Posted April 18, 2013 Σας ευχαριστώ για τις εώς τώρα απαντήσεις! Όσον αφορά τις μπότες εννοείται, αν τις πάρουμε τελικά εμείς, ότι θα συννενοηθούμε με το μαγαζί ότι κατά 99% θα πάει να τις αλλάξει. Αυτό είναι βασική προυπόθεση για να κάνουμε την αγορά. Επίσης όσον αφορά τα πέδιλα, ψάχνωντας λίγο στο φόρουμ σας κατάλαβα ότι και αυτή η επιλογή έχει πολλές παραμέτρους και ότι καλύτερα θα ήταν να την κάνει μόνος του. Παρ' όλα αυτά τι γνώμη έχετε για παρακάτω πέδιλα γύρω στα 250€; ταιριάζουν με τα χαρακτηρηστικά του, ή είναι εντελώς άκυρα; Αυτό το μαγαζί το βρήκα στο κέντρο της θεσσαλονίκης και απ' ότι βλέπω έχει και καλές προσφορές! http://www.eshop-ski.gr/index.asp?page=category&id=1&show= Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted April 19, 2013 Η αγορά της μπότας είναι ιδιαίτερη και συνήθως χρονοβόρα διαδικασία. Η καλύτερη μπότα για καθέναν είναι αυτή που κάθεται καλύτερα στο πόδι του. Επειδή κάθε κατάστημα έχει μπότες από μικρό αριθμό εταιρειών είναι μεγάλο ρίσκο να τον περιορίσετε σε ένα μαγαζί. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να του αγοράσετε πέδιλα που όσο να ναι όλες οι εταιρείες βγάζουν από αξιοπρεπή και πάνω και να του δώσετε τα υπόλοιπα σε φάκελο με μια κάρτα για να τα κάνει ό,τι θέλει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted April 19, 2013 Η αγορά της μπότας είναι ιδιαίτερη και συνήθως χρονοβόρα διαδικασία. Η καλύτερη μπότα για καθέναν είναι αυτή που κάθεται καλύτερα στο πόδι του. Επειδή κάθε κατάστημα έχει μπότες από μικρό αριθμό εταιρειών είναι μεγάλο ρίσκο να τον περιορίσετε σε ένα μαγαζί. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να του αγοράσετε πέδιλα που όσο να ναι όλες οι εταιρείες βγάζουν από αξιοπρεπή και πάνω και να του δώσετε τα υπόλοιπα σε φάκελο με μια κάρτα για να τα κάνει ό,τι θέλει. ...και μόλις πάρει το μετρητό,θα το φάει στο Κ.Ψ.Μ. Πάντως είναι δύσκολο αυτό που πάτε να κάνετε....και ο λόγος είναι οι μπότες. Μη δεσμευτείτε με ένα μαγαζί για μπότες γιατί αν δεν του κάνουν και το μαγαζί δεν έχει κάποιες που να του κάθονται καλά,τότε θα κλαψ-κλαψ τα λεφτούλια σας.Από την άλλη,αν του δώσετε μετρητά για να αγοράσει μόνος του,το πιθανότερο θα είναι να τα χρησιμοποιήσει για κάτι άλλο,πιό αναγκαίο(πάρα πάνω γράφεις ότι δεν είναι και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση),οπότε....ό,τι σας φωτίσει! Χαίρομαι που βοήθησα τόσο πολύ! Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
satanael 1 Report post Posted April 23, 2013 Καλύτερα να τον πάρετε και να πατε για ψώνια όλοι μαζι ώστε να πάρει ότι πραγματικά χρειάζεται... και εμένα μου κάνανε δώρο τον εξοπλισμό μου χωρίς να με ρωτήσουν με αποτέλεσμα να δώσουν πολλα. Και ενώ "οδηγουσα" SEATακι βρέθηκα με Ferrari στα πόδια μου που δύσκολα ελέγχο..! Quote Share this post Link to post Share on other sites