mil 8,773 Report post Posted February 15, 2016 Πολύ καλό το σενάριο! Που προτείνεις να δούμε το έργο; Εγώ είμαι λίγο επίμονος με το Ischgl. Θεωρώ ότι μπορείς να βρεις τα πάντα, σε λογικές τιμές αν μείνεις στο διπλανό χωριό, με πολλές εναλλακτικές εντός και εκτός πιστών, με ατελείωτα χιλιόμετρα πιστών κάθε δυσκολίας (πλην πιστών αυτοκτονίας). Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο χρόνος ταξιδιού. Αν είσαι στο peak τους, δηλαδή στις διακοπές του Πάσχα τους, ίσως να προτιμούσα κάποιο μικρότερο σε μέγεθος, ανάλογων υψομέτρων. Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 15, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 3 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted February 15, 2016 Δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο, καθώς δεν ξέρω για τους Δολομίτες, αλλά θα πρότεινα ένα μέτριας έκτασης χιονοδρομικό, χωρίς πάρα πολύ κόσμο, με αρκετές μπλε πίστες και με εύκολη πρόσβαση σε όλες τις πίστες (π.χ όχι κάτι "επιμήκες" όπως το serfauss - fiss), οπότε να μπορείς εύκολα να πηγαίνεις όπου θέλεις αλλά και ανά πάσα στιγμή να μπορείς να δεις την αρχάρια για να κάνετε ένα μικρό ή μεγάλο διάλειμμα μαζί. Κάτι τέτοιο θέλω. Πρόταση; Εγώ είμαι λίγο επίμονος με το Ischgl. Θεωρώ ότι μπορείς να βρεις τα πάντα, σε λογικές τιμές αν μείνεις στο διπλανό χωριό, με πολλές εναλλακτικές εντός και εκτός πιστών, με ατελείωτα χιλιόμετρα πιστών κάθε δυσκολίας (πλην πιστών αυτοκτονίας). Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο χρόνος ταξιδιού. Αν είσαι στο peak τους, δηλαδή στις διακοπές του Πάσχα τους, ίσως να προτιμούσα κάποιο μικρότερο σε μέγεθος, ανάλογων υψομέτρων. Σε ποιό χωριό; Τις μέρες 5-13 Μαρτίου βλέπω. Εγώ λέω όλοι εσείς οι οφτοπικιστες απο πάνω να τα μαζέψετε και να μας αδειάσετε την γωνία ! Πες βρε Γιάννη... που να πάω ; Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 15, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted February 15, 2016 επιβαλλεται, θα ελεγα, να ερθεις σε επαφη με τον αρχοντα του ισχγλ ! αν εισαι καλο παιδι και σας δεχτει θα ειστε μια χαρα ! οπως και να ´χει απο πεδιο εχει πολυ πραμα ! για αρλβεργ πρεπει να ψαξεις αλλα υποθετω οτι θα βρεις (μιας και θα εχεις αμαξι)και σχετικα (για την περιοχη) οικονομικες λυσεις. κανε μου προμοσιον μηπως κονομισω τιποτα και κερασω καμια μπυρα...αλλιως δεν εχει ουτε ελια !! 4 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 16, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 3 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted February 16, 2016 Καλησπέρα... σκεφτόμαστε να επισκεφτούμε την περιοχή (2 άτομα) που απ ότι φαίνεται έχει αρκετό χιόνι. Μεταξύ Lech, Zurs και St Anton που θα προτείνατε να μείνουμε; Υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους; Ευχαριστώ. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
nx250 143 Report post Posted February 16, 2016 Καλησπέρα... σκεφτόμαστε να επισκεφτούμε την περιοχή (2 άτομα) που απ ότι φαίνεται έχει αρκετό χιόνι. Μεταξύ Lech, Zurs και St Anton που θα προτείνατε να μείνουμε; Υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους; Ευχαριστώ. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Θα σου απαντήσει πιστεύω και ο Γιάννης, που είναι ειδικός στο Arlberg, αλλά μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές που επισκέφθηκα την περιοχή, θα σου μεταφέρω την δική μου άποψη. Το χιονοδρομικό χωρίζεται βασικά σε 2 πεδία, από την μία πλευρά το St.Anton,Rendl, St.Christoph και φθάνει δυτικά μέχρι το Stuben, και από την άλλη τα Zurs,Lech, Warth, Schrocken. Τέλος υπάρχει στην ίδια κάρτα και το Sonnenkopf. Τα πεδία αυτά δεν συνδέονται μεταξύ τους με Lift, μόνο με Skibus. Η πλευρά του St.Anton είναι πιο πολυσύχναστη, με περισσότερη νεολαία και πολύ apres ski. Στην άλλη πλευρά έχει πάντα λιγότερο κόσμο και καλύτερη ποιότητα χιονιού. Το μεγάλο "αλλά" για το Lech είναι οι τιμές. Είναι ακριβή περιοχή και ενώ στο St.Anton και στα γύρω χωριά μπορείς να βρεις οικονομική διαμονή, αλλά και οικονομικό φαγητό, στο Lech αυτό είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες!!! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted February 16, 2016 Ευχαριστώ πολύ Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 16, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted February 16, 2016 Καλησπερα, Όπως τα λέει ο φίλος nx250 είναι ! Ο χρόνος που χάνεις στο skibus δεν ξεπερνάει το 15λεπτο ! Απο St.anton μεριά έχει πιο πολυ κόσμο, νεολαία, μπαράκια, νυχτερινή ζωή ´αλλα και πιο πολυ συνωστισμό στις πίστες! Εξαρτάται βεβαια και απο το πότε σκέφτεστε να πάτε προς τα εκεί. Θεωρητικά και με λίγη τύχη θα μπορούσατε ακόμα και στο Lech να βρείτε διαμονή πολύ κατατοπιστικά τα σχόλια σας....σκεφτόμαστε για την επόμενη εβδομάδα..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 16, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 16, 2016 το Πάσχα θα κατηφορίστε? ή οχι? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 16, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 17, 2016 (edited) υπαρχει ενδεχομενο...για κανα 4μερο ισως... ισως τελικα εκεινο τον καφε τον πιουμε σε κανα Lech κατεβαιοντας καμια πιστα ΥΓ αν δεν εχω ξεχασει πως γινεται να τσουλας ως τοτε Edited February 18, 2016 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted February 19, 2016 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 19, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted February 19, 2016 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 19, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted February 19, 2016 Σύμφωνα με αυτά που κατάλαβα, η ένωση αυτή θα προκύψει με κάποια βαγονάκια, που θα λειτουργούν ως μεταφορικό μέσο (πχ ως λεωφορείο), κάτι σαν το Lech-Warth, χωρίς χιονοδρομική πίστα. Δηλαδή να νέα βαγονάκια, δεν προσέθεσαν ούτε ένα χιονοδρομικό χιλιόμετρο;;;;; Να πως ο Παρνασσός έγινε Αυστρία εν μια νυκτί... 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mplamplampla 131 Report post Posted February 20, 2016 Σύμφωνα με αυτά που κατάλαβα, η ένωση αυτή θα προκύψει με κάποια βαγονάκια, που θα λειτουργούν ως μεταφορικό μέσο (πχ ως λεωφορείο), κάτι σαν το Lech-Warth, χωρίς χιονοδρομική πίστα. Δηλαδή να νέα βαγονάκια, δεν προσέθεσαν ούτε ένα χιονοδρομικό χιλιόμετρο;;;;; Μπορεί στα χιλιόμετρα να μην υπάρχει καμία αύξηση και δεν γνωρίζω αν μπορεί μελλοντικά να ανοιχτεί πίστα ή ski route για να κατεβαίνεις κατευθείαν από το tritkopff στο stuben. Αλλά αν το δεις σαν ολοκληρωμένο project , συνδυασμένο με τα νέα albonabahn και tritkopfbahn, τα οποία είναι σύγχρονες καμπίνες δύο κλάδων (καθώς και με τη σχεδιαζόμενη αλλαγή μιας ή δύο εκ των παλαιών καρεκλών στο stuben) θα υπάρξει μια τρομερή αναβάθμιση της περιοχής του stuben, το οποίο μέχρι τώρα ήταν ο φτωχός "συγγενής" της περιοχής αλλά και του trttkopf. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted February 20, 2016 Φτωχός και ακριβός συγγενής θα έλεγα 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 20, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
snowfire 1,292 Report post Posted February 20, 2016 Τι κάνουν πια σ'αυτή την χώρα!Η ski Arlberg ανακοίνωσε νέα γονδολα που θα ενώσει Zurs κ Stuben έτσι θα γίνει η μεγαλύτερη συνδεομενη περιοχή σκι στην Αυστρία με 305km άριστα συνδεδεμένα.4 νέα λιφτ Αυτό το καλοκαίρι,45μυρια έτοιμα για 2016-2017.St Anton,St Chtistoph,Stuben,Zurs,Lech,Schrocken κ Warth θα παρουσιάσουν και την νέα διαδρομή "Run of fame" από το Warth στο Rendl 65km για ημερήσιο trip!Για ετοιμαστείτε οι ενδιαφερομενοι..Σε λίγα χρόνια με τους ρυθμούς που ενωνουνε τα χωριά οι Αυστριακοί θα αφήνουμε τα αυτοκίνητα στα σύνορα κ θα πηγαίνουμε όπου θέλουμε με τα λιφτ...Καλό.. 10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mplamplampla 131 Report post Posted February 20, 2016 Φτωχός συγγενής και συνάμα ακριβός πως γκενεν αφτο ; Απλά σου προσφέρει διαφορετικές συνθήκες ( no big & loud parties, ησυχία, πολυ καλό service, σχεδόν ski-in/out , ολόκληρη βουναρα (albona) μπροστά στην πόρτα σου, την καλύτερη και σιγουροτερη πρόσβαση etc etc etc ). Το φτωχός το εννοούσα μεταφορικά , λόγω ότι είχε παλιά lift. Γιατί φτωχός σε εκείνη την περιοχή της Αυστρίας δεν υπάρχει :-) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites