mil 8,774 Report post Posted February 21, 2016 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted February 21, 2016 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 21, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
mplamplampla 131 Report post Posted February 21, 2016 Κατ'αρχήν υπάρχει ένα "πείραγμα" με τον Γιάννη-σκι. Εν συνεχεία, αν δεις παραπάνω, το αντιμετώπισα λίγο πιο "ορθολογικά", ξανατονίζοντας όμως ότι γενικά σε "συνενώσεις", είμαι πολύ επιφυλακτικός διότι οι περισσότερες που έχω δει, απλά παντρεύουν στατιστικά. Οκ, κατανοητό. Να προσθέσω μόνο ότι υπάρχει ο σχεδιασμός το 2017 να αλλαχτεί και το albonagratbahn , δηλαδή άλλο ένα παλιό καρεκλάκι πάνω από το stuben. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted February 21, 2016 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
nx250 143 Report post Posted February 22, 2016 (edited) Λοιπόν, λίγο πιο σοβαρά, βλέποντας λίγο καλύτερα τον χάρτη, διαπιστώνει κανείς τα εξής: 1)Στο Stuben, αντικαθίσταται το ένα αρχαίο καρεκλάκι (Albona II), με νέο λιφτ, σχεδόν διπλάσιου μήκους, αφού πριν ξεκινούσε από το τέλος του Albona I, ενώ τώρα θα ξεκινάει από κάτω. 2)Αντικαθίσταται το παλαιό αργό βαγονάκι του Zurs, με νέο αποσυμπλεκόμενο, με ενδιάμεση στάση και ολίγον κυκλική διαδρομή. 3)Προστίθεται ένα συνδετικό λιφτ που θα ενώνει την αφετηρία του 1, με τον ενδιάμεσο σταθμό του 2. ΑΡΑ, το project, πρακτικά περιλαμβάνει 4 νέα λιφτ, τρία των 2 χιλιομέτρων, ένα του 1 χιλιομέτρου. Οι αντικαταστάσεις, νομίζω ότι ήταν επιβεβλημένες (υπάρχουν και άλλα αρχαία λιφτ στην περιοχή που θέλουν αντικατάσταση, αλλά απ'ότι φαίνεται πήραν οι μηχανές και εκεί μπροστά). Αυτό που δεν καταλαβαίνω σε πολλές από τις νέες εγκαταστάσεις (όχι μόνο του Arlberg), είναι η προτίμηση σε βαγόνια αντί των καρεκλών, κάτι που με ενοχλεί από πρακτικής πλευράς και πάντα προσπαθώ να αποφεύγω τα βαγόνια. Το άλλο που με ενοχλεί παρακολουθώντας τις εξελίξεις στα χιονοδρομικά, είναι η τάση συνενώσεων χιονοδρομικών περιοχών, προκειμένου να αυξηθούν τα στατιστικά που εμφανίζονται, χωρίς κανένα πρακτικό κέρδος για τους χιονοδρόμους. Αυτό ισχύει και σε πολλές "επεκτάσεις" χιονοδρομικών. Για να αξιοποιηθούν οι χιονοδρομικές περιοχές των βουνών, απαιτούνται προσβάσεις (λιφτ). Για να συνδεθούν αυτές μεταξύ τους, άλλες φορές φτιάχνονται πίστες (που παρουσιάζουν ενδιαφέρον), άλλες φορές δρόμοι αδιάφοροι στους οποίους απλώς τσουλάς/περπατάς (βλέπε το μαρτύριο του σνοουμπορντά), κάποιες φορές βάζουν ένα λιφτ ή λεωφορείο που σε πάει και σε φέρνει, ως μεταφορικό μέσο. Ανάλογα με το εκάστοτε ανάγλυφο του βουνού, υπάρχουν λύσεις χρήσιμες έως άχρηστες (με όλες τις ενδιάμεσες διαβαθμίσεις). Έχω δει άχρηστες συνδέσεις (πχ Sestriere-Mongenevre), όπου την πρώτη φορά έκανα το λάθος να ακολουθήσω την υποτιθέμενη χιονοδρομική σύνδεση, αλλά την δεύτερη δεν έκανα το ίδιο λάθος και πήγα και ήρθα με ταξί (φυσικά δεν ήμουν μόνος μου). Άρα τέτοιες συνδέσεις, είναι απλά παραπλανητικές και τις χρησιμοποιούν για καθαρά διαφημιστικούς λόγους, διότι αντί να σου πουν ότι στο Sestriere υπάρχουν 120 χιλιόμετρα πιστών και στο Montgenevre άλλα 130, φουσκώνουμε τα νούμερα και βγάζουμε ως άθροισμα 400 χιλιόμετρα και κάνουμε όλοι μαζί ΟΥΑΟΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!. Εδώ στο Soelden (και δεν είναι το μόνο μέρος), για να φτιάξουν αξιόπιστη σύνδεση ανάμεσα σε 2 περιοχές, κατασκεύασαν χιονοδρομικό τούνελ, αλλού χιονοδρομική γέφυρα και πάει λέγοντας, τεχνικά έργα που έχουν όμως πρακτικό αποτέλεσμα και λογική. Όμως ποιο το νόημα όταν έχω 2 ανεξάρτητε περιοχές των 150 χιλιομέτρων και λεωφορείο που συνδέει τις περιοχές, που το αντικαθιστώ με βαγονάκι; Απλά λέω μετά ότι έχω μία περιοχή των 300 χιλιομέτρων. Και υπάρχουν αρκετά ανάλογα παραδείγματα. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ δεν είναι απόλυτα η παραπάνω περίπτωση, απλά οι παραπάνω λόγοι με κάνουν πολύ επιφυλακτικό όταν βλέπω ανάλογα projects. Πάντως (πέραν από τις επιβεβλημένες αντικαταστάσεις), αν θα είχα δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στο συγκεκριμένο συνδετικό λιφτ (που στο πήγαινε για Zurs έχει νόημα και χιονοδρομικό αποτύπωμα) και στην σύνδεση Rendl-Kappl, θα προτιμούσα το 2ο με πολύ ενθουσιασμό (καλά, μην μου πεις τις γνωστές δυσκολίες που πιθανώς να απομακρυνθούν σε 1-2 χρόνια, καθαρά υποθετικά αναφέρομαι). Η πληρότητα του Ski bus 3 από μεταξύ Alpe Rauz και Lech δείχνει ότι η ανάγκη για μετακίνηση είναι μεγάλη. Εγώ πιστεύω ότι τα νέα Lift θα βελτιώσουν πολύ την ποιότητα της μετακίνησης. Μπορεί όπως είπε ο Mil να υπάρχει ήδη σύνδεση με λεωφορείο, και τα νέα Lift απλά να εκτελούν χρέη λεωφορείου, αλλά δεν είναι το ίδιο να πηγαίνεις με τα σκι σου μέχρι την τηλεκαμπίνα (που αν κατάλαβα καλά θα είναι μαζί με το Valfagerbahn), από το να κατεβαίνεις στον δρόμο, να περπατάς μέχρι την στάση, να περιμένεις το λεωφορείο, να προσπαθείς να στριμωχτείς με τα σκι στα χέρια (εγώ με δύο ζευγάρια, κουβαλάω και του μικρού μου γιού) και να προσπαθείς να κρατηθείς όρθιος με τον οδηγό να πηγαίνει σαν τρελός στις στροφές. Επίσης στην επιστροφή, όταν αδειάζει ένα γεμάτο λεωφορείο, να περιμένεις στην ουρά της μικρής άγκυρας Rauz για να σε ανεβάσει λίγα μέτρα. Δες πόσο πιο ευχάριστη είναι η μετακίνηση μεταξύ Lech-Warth. Γιατί μόνο στο πήγαινε για Zurs έχει νόημα; Edited February 22, 2016 by nx250 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 22, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted February 22, 2016 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted February 22, 2016 (edited) δικιο εχεις . σε τοσο μεγαλες περιοχες αφιερωνεις 2 μερες στην μια μεγαλη περιοχη (πχ st anton), 2 μερες στην διπλα μεγαλη περιοχη (πχ lech ) , μια μερα πχ petnau και αλλη μια rendl η χιονοδρομικη ενωση γινεται μονο και μονο για να φαινεται σαν συνολο περισσοτερα χλμ . στατιστικα και μονο . για να βγαινει στην λιστα του bergfex πανω πανω . Edited February 22, 2016 by StavRos Quote Share this post Link to post Share on other sites
nx250 143 Report post Posted February 22, 2016 (edited) Κατ'αρχήν δεν έγραψα "μόνο". Αλλά να σου πω το σκεπτικό μου. Όταν έχω μία χιονοδρομική περιοχή με πίστες των 150 χιλιομέτρων (και αρκετά off, κλπ), σημαίνει ότι εκεί μπορώ να περάσω και να ευχαριστηθώ χωρίς να βαρεθώ όχι απλώς μία ημέρα, αλλά μία εβδομάδα. Αν έχω κοντά και άλλη μία αντίστοιχη περιοχή, με την ίδια ποιότητα και ποικιλία πιστών (όπως συμβαίνει στις συγκεκριμένες περιοχές), δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να αποφασίσω μία χιονοδρομική ημέρα μου να την διαθέσω στην περιοχή Α, ή στην περιοχή Β. Επίσης, όταν σε μία χιονοδρομική ημέρα, κατά μέσο όρο, ένας χιονοδρόμος που ανήκει στο 80% αυτών που κάνουν σκι δεν κάνει εύκολα άνω των 50 χιλιομέτρων (και αυτό υπό ευμενείς συνθήκες), είναι εξαιρετικά απίθανο να αποκτήσω την ανάγκη να κάνω εντός της ίδιας ημέρας τα 20 χιλιόμετρα στην Α περιοχή και τα υπόλοιπα 30 στην Β περιοχή, ώστε να προκύψει η ανάγκη μετακίνησης εντός ημέρας. Βέβαια άλλο χρήσιμο, άλλο αναγκαίο. Τώρα αν οι περιοχές Α και Β, μπορούν με 2 ή 3 λιφτ και χιονοδρομικές πίστες να ενοποιηθούν, είναι ευχής έργον. Και το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο ώστε να μην είναι διακριτός ο διαχωρισμός τους. Βέβαια στην πράξη αυτό δεν ισχύει ούτε καν για το χιονοδρομικό του St.Anton, το οποίο στην ουσία είναι 3 "μικρές" οριακά συνδεδεμένες περιοχές (και άλλη μία το Pettneu, σύνολο 4, αλλά η 4η είναι πλήρως ανεξάρτητη). Όμως αυτό το σενάριο δεν υλοποιείται πρακτικά σε καμία σύνδεση χιονοδρομικών που υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια. Επί του προκειμένου, αν είμαι στο Zurs και θέλω να επιστρέψω στο St.Anton, θα πρέπει να ξεκινήσω παίρνοντας 3 λιφτ σερί (προφανώς χωρίς να κάνω σκι) και προφανώς να περιμένω σε 3 ουρές, συν την μικρή άγκυρα που λές. Άρα, αντί να κάνω μία ώρα για να επιστρέψω πίσω στο St.Anton από το οποίο ξεκίνησα, θα προτιμήσω να αφιερώσω αυτή την ώρα στο Zurs κάνοντας σκι (αντί να την αφαιρέσω από το ημερήσιο σκι μου), μέχρι το κλείσιμο στις 16.00 και μετά με λεωφορείο να επιστρέψω στον τόπο διαμονής μου. Αν δεν έχει λεωφορείο, θα πάρω το ΙΧ μου, οπότε δεν θα χρησιμοποιήσω καθόλου την παραπάνω σύνδεση. Αλλά επειδή το project μπορεί να έχει διαφορετική εφαρμογή από την πρόβλεψη που βλέπουμε, ας περιμένουμε να δούμε την εφαρμογή. Τώρα ο λόγος που είπα ότι στο πήγαινε έχει κάποιο νόημα το λιφτ, είναι διότι θα με ανεβάζει 500+ μέτρα υψομετρικής διαφοράς, από τα οποία θα κατέβω τα 200/300 (περίπου), δηλαδή θα κατέβω την μισή ανάβαση που θα κάνω. Αντίθετα στην επιστροφή, θα πρέπει να ανέβω 300 μέτρα, για να κατέβω άλλα 500+ με το βαγόνι, για να πάρω την άγκυρα που θα με βγάλει στο καρεκλάκι που θα με ανεβάσει στην κορυφή που θα με βγάλει St.Anton. Από την άλλη, όταν μιλάμε για τέτοιες περιοχές για σκι, όπου υπάρχει πραγματικά μεγάλο πεδίο, πολλές εγκαταστάσεις, δεν είναι παράλογο ένα μικρό ποσοστό των εγκαταστάσεων αυτών να μην έχει απόλυτο χιονοδρομικό κέρδος αλλά να απευθύνεται σε κάτι "ολίγον περιττό". Επίσης η άλλη σου αναφορά στο βαγόνι μεταφοράς σε Warth, παρόλο που είναι της ίδιας λογικής, άρα καταρχήν έχει ένα μειονέκτημα σύνδεσης, συνδέει 2 περιοχές όπου δεν υπάρχει οδική σύνδεση, άρα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Και αν ξεκινήσεις την ημέρα σου από το St.Jakob (την άκρη του St.Anton) και αποφασίσεις να φτάσεις Warth και να επιστρέψεις, το αρκετά πιθανό είναι ότι δεν θα προλάβεις και το βέβαιο είναι ότι θα κάνεις λιγότερο σκι σε σχέση με το να αποφασίσεις να μην κάνεις αυτό το ταξίδι αυθημερόν, αλλά πας 1 ημέρα στο Gampen, ή μία στο Zurs, ή μία στο Lech-Warth. Και όλες αυτές οι περιοχές δεν είναι "για αυθημερόν". Θα συμφωνήσω μαζί σου, κάθε μια από τις 2 περιοχές του χιονοδρομικού είναι αρκετά μεγάλη για να περάσεις την μέρα σου, και φαντάζομαι ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που ξεκινούν από το St.Jakob για να φτάσουν στο Warth. Από την άλλη όμως, υπάρχουν κάποιοι που εισέρχονται στο χιονοδρομικό από δυτικά, από την περιοχή του Vorarlberg. Όπως ανατολικά, από την πλευρά του St.Anton, πολλοί μένουν στα γειτονικά χωριά επειδή είναι πιο οικονομικά, έτσι και δυτικά πολλοί μένουν στα χωριά της κοιλάδας μεταξύ Bludenz και Stuben. Για όσους έρχονται από δυτικά, η πιο βολική είσοδος είναι το Stuben, ή και το Alpe Rauz. Το Parking του Alpe Rauz το Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο! Αυτοί τώρα θα έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην περιοχή του Lech-Zurs. Επίσης η χρήση του αυτοκινήτου δεν είναι πάντα εύκολη, φέτος το χρησιμοποίησα για να πάω στο Lech δύο φορές, γιατί ο καιρός ήταν θαυμάσιος. Πέρσι που χιόνιζε σχεδόν καθημερινά, ήταν απαραίτητη η χρήση αλυσίδων, οπότε με το Lift γλιτώνεις την ταλαιπωρία. Όσον αφορά τα νέα Lift, Πρέπει να τα δούμε στην πράξη. Μπορεί, επειδή η διαδρομή είναι συνεχόμενη, να μην χρειάζεται να κατεβείς στους ενδιάμεσους σταθμούς και να περιμένεις 3 ουρές. Σε πολλές τηλεκαμπίνες με ενδιάμεση στάση δεν είναι απαραίτητο να κατεβείς. Επίσης δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση της μικρής άγκυρας Rauz, η καμπίνα θα σε αφήνει ψηλά στην βάση του Valfagerbahn, με το οποίο φαίνεται να μοιράζεται το κτίριο. Edited February 22, 2016 by nx250 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 22, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 2 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,695 Report post Posted February 22, 2016 βασικα αν και δεν εχω επισκεφθει την περιοχη παρα μονο για trekking, μην ξεχναμε οτι καποια πραγματα γινονται για διαφορους λογους που δεν εχουν να κανουν κ τοσο με την καθαρη χιονοδρομια οπως πχ μαρκετινγκ ( το Kitzbühel που παρουσιαζεται ως το νο1 μη παγετωνικο χιονοδρομικο που ανοιγει την σαιζον...στην ουσια 2 πιστες δινει αλλα το διαφημιζουν) ανταγωνισμου (οπως πχ αυτη η συνδεση...εγω πιστευω οτι αν δεν ηταν καποια αλλα ΧΚ εκτος Αυστριας τοτε ισως και οι Αυστριακοι δεν θα κανανε κατι τετοιο) παντως πανω απο ολα πιστευω οτι ειναι ενα συνολο παραγοντων λιγο χιονοδρομια (μην βγαζω τα σκι να μπω στο λεωφορειο), λιγο μαρκετινγκ, λιγο ανταγωνισμος και ως κερασακι στην τουρτα ειναι μια φυσιολογικη εξελιξη των πραγματων οπως στα αυτοκινητα βγαινουν καποια πραγματα πλεον που ειναι παντελως αχρηστα και απλα υπαρχουν για να υπαρχουν συν για λογους οπως ειπα παραπανω, ετσι και η εξελιξη οδηγει σε κατι τετοιες αποφασεις τα χιονοδρομικα θελω να πω οτι μπορει στην ουσια να μην βελτιωσει την ζωη ενος χιονοδρομου...ισως εχει αναμονες, παλι θα εινια ολοι παστωμενοι σαν σαρδελες , αλλα απλα δεν γινεται να μην γινει Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted February 23, 2016 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted February 23, 2016 (edited) - Edited January 3, 2017 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,695 Report post Posted February 23, 2016 εγω απλα ηθελα να πω (και δεν το ειπα σωστα) οτι δεν ηταν δυνατον να μην γινει με καποιο τροπο αυτη η συνδεση.... ηταν θεμα χρονου.... οπως επισης αργα ή γρηγορα θα ενωθει το kitzbühel με το SkiWelt, οπως εγινε με Fieberbrunn Saalbach, και μαλιστα φημολογειται στα επομενα χρονια θα δουμε πολλες ακομα τετοιου ειδους ενωσεις...αλλου διαβαζα για Zell am See - Saalbach, αλλου για Zell am See Kaprun Kitzsteinhorn, μέχρι και για Pitztal Sölden....ειναι αυτο που ειπα φυσιολογικη εξελιξη....ειδικα σε καποια ΧΚ οπου το πεδιο δε μπορει να μεγαλωσει εντος του ιδιου ΧΚ, τοτε αναζητειται συνδεση με αλλο Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted February 24, 2016 Και εδώ προσπαθούμε να "συνδέσουμε" τις δημόσιες υπηρεσίες μεταξύ τους 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted March 10, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted March 13, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 15 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted March 13, 2016 απλα !! με μια λεξη ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!! να περασετε καλα 1 Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
nx250 143 Report post Posted March 13, 2016 [emoji106]καλά να περάσετε! Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted March 13, 2016 Αχ. Να περάσετε τέλεια στη βουναρα που πρέπει να είναι στα καλύτερα της!!! Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
jimakos 1,095 Report post Posted March 13, 2016 Εκπληκτική μέρα σήμερα!!! Γιαννης, Στεφάνη, jimakos, jimakena και Αντώνης Γαβαλάς (5*michlen cooker) κάναμε σκι σε zurs - zug και lech! Φυσικα τo weisse ring τα έσπαγε... Δεν έχω λόγια..... Αργότερα θα σηκωσω φωτογραφίες!!! Στάλθηκε από το Lenovo K50a40 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
nx250 143 Report post Posted March 13, 2016 (edited) Εκπληκτική μέρα σήμερα!!! Γιαννης, Στεφάνη, jimakos, jimakena και Αντώνης Γαβαλάς (5*michlen cooker) κάναμε σκι σε zurs - zug και lech! Φυσικα τo weisse ring τα έσπαγε... Δεν έχω λόγια..... Αργότερα θα σηκωσω φωτογραφίες!!! Στάλθηκε από το Lenovo K50a40 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Άντε, το είδες το Arlberg και με ήλιο! Sent from my iPhone using Tapatalk Edited March 13, 2016 by nx250 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted March 13, 2016 (edited) . Edited January 3, 2017 by giannis-ski 10 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted March 13, 2016 γιαννη!!! κρατα μου μια θεση για τον επομενο φεβρουαριο !! με βλεπω σουμπιτο και σολο πικολο επανω !! Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites