dust 4,051 Report post Posted January 20, 2014 Επιστρέφω το Σάββατο από Αυστρία και φέρνω μαζί μου τον χιονιά κύριοι. Τυχαίο; Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 20, 2014 Επιστρέφω το Σάββατο από Αυστρία και φέρνω μαζί μου τον χιονιά κύριοι. Τυχαίο; Πληρώνουμε τις έξτρα βαλίτσες με το πολύτιμο φορτίο όσο όσο... Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted January 20, 2014 Εδω πλεον απαιτουνται πιο ριζικα μετρα...Πείτε μου πού μένει καί πού παρκάρει... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 20, 2014 Πείτε μου πού μένει καί πού παρκάρει... Ακόμα δεν έχετε καταλάβει ποιός φταίει για τον καιρό.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted January 20, 2014 (edited) Επιστρέφω το Σάββατο από Αυστρία και φέρνω μαζί μου τον χιονιά κύριοι. Τυχαίο; Άσε βαλίτσες και φόρτωσε Τσιγουνιές θα κάνουμε Γενάρη (προς Φλεβάρη) μήνα; Δεν μας παίρνει Edited January 20, 2014 by itiotis 1 Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 20, 2014 Σας ευχαριστω για την αγαπη σας!!!! Αγορασα κινητο με δορυφορικο Ιντερνετ για να πιανει παντου!!!! Αντε να ερθει ο dust μπας κ δουμε ασπρη μερα........... 4 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 20, 2014 πλην ελαχιστων εξαιρεσεων στο Τιρολο (ειδικα στο Νοτιο Τιρολο) η εικονα αυτη πιστευω τα λεει ολα ειναι η πιστα των αγωνων στο Kitzbuehel το ερχομενο ΣΚ.... επειδη μαλιστα οι θερμοκρασιες ηταν υψηλες αναγκαστικα... 7 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 20, 2014 ειναι αξιοπεριεργο οτι ενω στο Τιρολο και ισως στην μιση αυστρια, τα πιο πολλα ΧΚ χαροπαλευουν με 50 και 60 εκ (ισως και λιγοτερα) σε καποια αλλα στην Ιταλια κυριως στο Τρεντινο (πχ Madonna Di Campiglio, Passo Tonale κλπ) το χιονι που επεσε ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...μιλαμε για μετρα.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 20, 2014 Ίσως μια νέα φανταστική μπίζνα θα είναι η πώληση χιονιού από χιονοδρομικό σε χιονοδρομικό! 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
evz0nas 144 Report post Posted January 20, 2014 Όντως με τα σημερινά στοιχεία μπορούμε να πούμε ότι από Σάββατο και κυρίως Κυριακή αρχίζει το πάρτυ για μια βδομάδα τουλάχιστον με συνεχόμενα χαμηλά.... Get ready for powder! Ωραια - με το που Γυρίσω απο Γαλλία θα τα βρω όλα Λευκά . Μη ξενερώσω με τη μια :D 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 20, 2014 Ίσως μια νέα φανταστική μπίζνα θα είναι η πώληση χιονιού από χιονοδρομικό σε χιονοδρομικό! Πάντως πολλά χιονοδρομικά του εξωτερικού φροντίζουν και καλύπτουν μέρος της ζημιάς με αντίστοιχα παράγωγα. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowjim 212 Report post Posted January 20, 2014 το snowforcast...τα πηρε πισω τα χιονια........ ............το πιστεύουμε?ε?????ε?????????εεεεεεεεεεεεεεεεεε?????? Quote https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE JIB...AND JIB AGAIN Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted January 20, 2014 Ουφφφφ....Πραγματικά έχω κουραστεί πολύ με αυτή την κατάσταση φέτος.... Τα απογευματινά και λογικά πιο έγκυρα τρεξίματα άλλαξαν κάπως την κατάσταση περιορίζοντας την πρώτη φάση της κακοκαιρίας σε Παρασκευή-Σάββατο....Θα έχουμε αξιόλογα φαινόμενα αλλά όχι αυτά που περιμέναμε....Η δεύτερη φάση αν έρθει θα είναι στα μέσα της άλλης εβδομάδας....αλλά θα δείξει που και πως καθώς όλα εξαρτώνται από τη θέση του Αζορικού.... Επίσης πλέον όλα τα μοντέλα εναρμονίστηκαν πάνω κάτω στο ίδιο σενάριο και όπως αναμενόταν αυτό ήταν του αμερικάνου... Στην ουσία παίζουμε με τη φωτιά.... Παρασκευή στα Χ/Κ της νότιας Ελλάδας στις βάσεις ο υετός θα είναι βροχή δυστυχώς.... Το Σάββατο πρέπει τα Χ/Κ να φορτώσουν όσο πιο πολύ χιόνι μπορούν.....και όσο συνεχιστεί την Κυριακή.... Θα χιονιστούν όλα τα Χ/Κ,αλλά σίγουρα σε κάποια από αυτά η ποσότητα δεν θα επαρκεί για να ανοίξουν...θα πρέπει να περιμένουν και την επόμενη... Καλύτερα φαίνονται να χιονίζονται Βασιλίτσα,Καρπενήσι,Ανήλιο,Μέτσοβο,Καιμάκ,Πηγάδια,Σέλι..... Υψόμετρα περίπου από 1500-1800μ (Β-Ν) Παρασκευή και 1000-1200 (Β-Ν) Σάββατο.... Ελπίζουμε σε καλυτέρευση των στοιχείων...αλλά δεν αποκλείεται και το αντίθετο σενάριο..... Λογικά τα απογευματινά στοιχεία της Τετάρτης θα είναι αρκετά για να δούμε πόσο και που... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
SpyrosA 89 Report post Posted January 20, 2014 Εγώ πλέον με τα άκυρα που έχουμε φάει για πειστώ πλέον θα πρέπει στην κυριολεξία να με θάψει στο Parking για να πω πως τελικά χιόνισε!!! Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kyr 1,833 Report post Posted January 20, 2014 Παιδια αν σας παρηγορει το γεγονος οτι η διαδρομη μοναχο προς νοτιο τιρολο εμοιαζε με ανοιξιατικη εκδρομη σας το επιβεβαιωνω!δρομοι πεντακαθαροι και πλαγιες ολοκληρες σε διαφορα χιονοδρομικα ετοιμες για βοσκι!στο ινσμπρουκ το σαββατο βολταραμε με ανοιχτα τα μπουφαν και χωρις σκουφια και γαντια.για τους ντοπιους καλυτερα μην σας πω μονο αμανικα δεν φοραγαν.αυτα και καληνυχτα... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 20, 2014 ειναι αξιοπεριεργο οτι ενω στο Τιρολο και ισως στην μιση αυστρια, τα πιο πολλα ΧΚ χαροπαλευουν με 50 και 60 εκ (ισως και λιγοτερα) σε καποια αλλα στην Ιταλια κυριως στο Τρεντινο (πχ Madonna Di Campiglio, Passo Tonale κλπ) το χιονι που επεσε ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...μιλαμε για μετρα.... Φέτος είναι μία χρονιά απίστευτη που δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει. Όσο θυμάμαι. Τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted January 20, 2014 Δεν.ξερω τι γίνεται φέτος. 20 βαθμοι πατρα σήμερα ελεος. Τελικά δεν μας θελει 1 Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted January 20, 2014 Αν σας πω ότι Γαλαξείδι και Αράχωβα στις 9 το βράδυ σήμερα είχαν την ίδια θερμοκρασία (13 C) τι θα πείτε;; Στον ελαιώνα της Άμφισσας όμως ήταν μόνο στους 9 C. Πιο νωρίς στη Μαλακάσα, γύρω στις 8 το βράδυ είχε 15 C. Τα έχω χάσει πραγματικά! Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted January 21, 2014 Φέτος είναι μία χρονιά απίστευτη που δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει. Όσο θυμάμαι. Τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο. Πάντως όντως να κανείς τέλη Γενάρη στις αλπεις σε τεχνητό καποιες χρονιές ε,ει ξανασυμβει. Αλλά να μην μπορούν να παράγουν τε,νητο, τέλη Γενάρη είναι ανηκουστο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 21, 2014 Αμ δεν φτάνει που δεν έχουμε χιόνια σήμερα θα γίνουν και καφέ........... Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 21, 2014 Το Σ/Κ παιδιά είναι κοντά. Θα ρίξει πολύ πράμα και φύγαμε Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 21, 2014 Βρε πίσσα κ πούπουλα λέω!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 21, 2014 (edited) Πάντως όντως να κανείς τέλη Γενάρη στις αλπεις σε τεχνητό καποιες χρονιές ε,ει ξανασυμβει. Αλλά να μην μπορούν να παράγουν τε,νητο, τέλη Γενάρη είναι ανηκουστο! Δεν είναι μόνο αυτό. Ο καιρός έχει έρθει παντελώς ανάποδα, με κρύες αέριες μάζες να έρχονται από νότια και θερμές να εγκλωβίζονται βόρεια (!), να έρχονται αποκλειστικά χαμηλά από τον νότο, να φτάνουν στην κορυφογραμμή των Άλπεων που συνήθως σταματούν (αυτό είναι το μόνο ίδιο στον καιρό που έρχεται από νότια) και ενώ φέρνουν βροχές μέχρι και σε ψηλά υψόμετρα των Ν.Άλπεων, φέτος φέρνουν ξαφνικούς αναπάντεχους χιονιάδες και ψιλοβροχές στις Β.Άλπεις. Μεγαλύτερο παράδειγμα οι Δολομίτες τα Χριστούγεννα, με θερμοκρασίες στα 1300-1500 άνω των 10 βαθμών. Ελαχιστότατο χιόνι και αδυναμία παραγωγής ακόμα και τεχνητού χιονιού. Το παγκόσμιο της val GArdena πριν τα Χριστούγεννα σε καταπράσινο περιβάλλον. Και πρόβλεψη για ανήμερα τα Χριστούγεννα για 20-30 πόντους, αλλά σε υψόμετρα άνω των 2000 μέτρων. Δηλαδή χιονια στο μισό χιονοδρομικό. Και τελικά, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις, έριξε 60 εκατοστά μέχρι κάτω. Ο καιρός αυτός έπιασε ένα "κλασικό" και μικρό κομμάτι της Αυστρίας, που είχε (όπως συνήθως) καλά ύψη χιονιού και τίποτα άλλο. Γενικά ο καιρός φέτος είναι παρατεταμένα ανάποδος. Σου αποδεικνύει ότι το 2 είναι μεγαλύτερο του 10. Στατιστικά, 1 φορά στα 20, ή στα 30 ή στα 40 χρόνια τυχαίνει και κάτι τέτοιο. Τι να κάνουμε. Edited January 21, 2014 by mil 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
donniedelsol 30 Report post Posted January 21, 2014 με τοση αναμονη για χιονι φετος, εχω καει στο mountain bike λεμε !!! 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted January 21, 2014 Πάντως πολλά χιονοδρομικά του εξωτερικού φροντίζουν και καλύπτουν μέρος της ζημιάς με αντίστοιχα παράγωγα. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό Άρη! Όταν το παιχνίδι χοντραίνει ,οι τιμές των αξιών καθορίζουν τα γεγονότα και όχι το αντίστροφο Ας ελπίσουμε λοιπόν να μην έχει σορτάρει ο Σόρος την χιονόπτωση γιατί δεν θα χιονίσει ποτέ :D 4 Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites