spaka 1 Report post Posted January 29, 2009 Σε ποιο σημειο ακριβως φανηκε ρε παιδια οτι υπαρχει ανταγωνισμος? Να εξαιρεσουμε βεβαια που καποιος κανει πλακα σε καποιον που εχει το θαρρος. Ας μην δημιουργουμε θεμα ενω δεν υπαρχει. Το post ασχολειτε με το πως βλεπει ο καθενας τον εαυτο του. Και η αυτοκριτικη παντα βοηθαει. Σιγουρα δεν ειναι τροπος αυτος μετρησης του επιπεδου (τουλαχιστον ο 2ος). Εγω απαντησα αυτο που απαντησα γιατι αναφερεται σε καλες συνθηκες καιρου και καταστασης πιστας. Αν αλλαξει κατι απο αυτα τρωω τα μουτρα μου Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 29, 2009 Αθλήματα που εχουν τεχνική,ταχύτητα,απόσταση,επίτευξη,επιδειξη κ.α. είναι απο την φύση τους ανταγωνιστικά, Το σκι είναι μια ασχολία που την κάνεις μόνος σου παρέα με άλλους έχει όλα τα στοιχεία να θεωρείται ενα απο τα πιο ανταγωνιστικα αθλήματα σε όλες τις μορφές του ΑΛΛΑ Αυτό δεν αφαιρεί ομως ουτε την ψυχαγωγία ούτε την χαρά της παρέας ,μην τρελαθούμε κιολας, ποσο μάλλον οταν δεν εξαρτάσαι απο κανεναν για να κάνεις το σκι σου οπως θελεις και οπως μπορεις οπου θελεις (οπως αντιθετα πχ στο ποδόσφαιρο και ολα τα ομαδικά που χρειαζεται ολοι να ειναι σε κοντινο επιπεδο για να χαρεις το αθλημα/δραστηριοτητα ή ακόμα και στον χορο ζευγαριων που κανεις εσυ Γιωτα, ή μήπως στον χορό δεν κοιτάς πως χορευουν οι καλυτεροι σου και θελεις να χορεψεις το ιδιο ή καλυτερα απο αυτους καποια στιγμη...) Στο σκι δεν είναι κακό να "ανταγωνίζεσαι" τον Αερα,Μακαλου,jey,Μικ ή στην τελική τον λίγο καλυτερο σου, το μονο που σου δίνει είναι στόχο για να γινεις εσύ καλύτερος μιας και δεν μπορεις να "βλαψεις" τον καλυτερο σου για να κανει χειροτερο σκι απο σενα (εκτος και αν πεσεις πανω του βλ. Ηλια Αδαμ). Αν θεωρείται ότι δεν έχετε αναγκη να γινετε καλυτεροι "εγω περναω καλά με οσο ξέρω" τότε δυστυχώς για εσάς οι επισκέψεις σας στο βουνό έχουν ημερομηνια λήξης... θα βαρεθείτε σύντομα... Το σκι είναι αδιακοπο κυνηγι της "καλυτερης στροφής" ,"βαθυτερης πουδρας" ,"μεγαλυτερης κλίσης"... και θελετε δεν θελετε αυτό περνάει μέσα απο επιπεδα τεχνικης καταρτισης,φυσικης καταρτισης,ηλικιας κλπ. Σίγουρα στο τέλος της ημερας ολοι το ιδιο ευχαριστιμένοι είμαστε αλλά σε όποιο επιπεδο και να βρίσκεστε όλοι προσπαθούμε για το επόμενο κλικ στην τεχνική μας. Οσον αφορά την βαθμολόγιση απο τα βιδεακια που είδα, μπορει να ειναι χωρις ουσια πιο πραγματικα επιπεδο βρισκεστε, αλλά έχει την πλάκα του να ασχοληθείς έστω και θεωρητικα μαζί τους. Πρώτα απ'ολα στο level 6 η πιστα που κάνει της ανοιχτές στροφές δεν εχει την μπλε κλίση που φανταζεστε (της Σαραντοβρυσης στο Καιμακ ή του Περικλη στον Παρνασσό) αλλά είναι πολύ καλυτερη σαν την κοκκινη του Ηρακλη ή την Κρέμαση του Καιμακ. ενω οι κλειστές στροφες που επιδυκνειουν έχουν πλατος κανα 3αρι μετρα(?) (στενος διαδρομος) και γίνεται σε περισσοτερο κλίση. Που πχ ο φιλος μου ο skimad στην Γαλλία φέτος οπως κρίνω εγώ δεν κατέβηκε καμία φορά κόκκινη με τέτοιο control , τόση σταθερότητα ,τόσο πειθαρχημενα ποδια και χέρια και σε τέτοιο περιορισμένο πλάτος. Όσο για το level 7 φυσικά και δεν έχει ουτε την τεχνική ούτε την ταχύτητα ουτε το ρυθμό ουτε καν του σκιερ με το κόκκινο που ειναι σαφως υποδεεστερος απο τον πράσινο. ακόμα και ο τύπος με τα μαυρα λειπει απο αυτό το βιδεακι και ο κοκκινος δεν κανει στο απατητο... Αν μου επιτρέπει το σχολιο μου για το επιπεδο του ο Χρήστος σύμφωνα με τα βιδεακια που ειδα θα έλεγα οτι έχει την τεχνική κατάρτιση του 4, την ταχύτητα του 5 και θελει να κανει σκι οπως του 6 και αυτό μπερδευει το όλο σύστημα... Το σώμα είναι πρόθυμο αλλα ο νους αδυνατεί να ακολουθήσει (τεχνικα), για τον Χρήστο θα πρότεινα να ελαττώσει ταχύτητα και να δουλέψει με υπομονη αυτά που έμαθε στην Γαλλία. Οσο γρηγοροτερα κινείσαι απο το επιπεδό σου και απο την ταχυτητα που μπορεις να κοντρολαρεις τόσο το σώμα σου μπαίνει σε "κατασταση επιβιωσης" παίρνει λάθος στάση και ουσιαστικα κανεις σκι με τεχνικα λαθη που αν γινουν "συνηθεια" τοτε θελει πολυ προσπαθεια για να ξεσκαλωσεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 29, 2009 Ξεκινήστε speedflying. Όλοι οι Έλληνες θα είμαστε στο επίπεδο 1. Για μένα η μοναδική χρηστικότητα του συστήματος είναι να ξέρεις αν μπορείς να πας με τον άλλο κάπου. πχ κάποιος που είναι επίπεδο 2 καλό είναι να μη πάρει καν το καρeκλάκι της 6. Έγώ θα το συνοψίσω έτσι: το επιπεδο του ο Χ, σύμφωνα με τα βιδεακια που ειδα θα έλεγα οτι έχει την τεχνική κατάρτιση του Ζ, την ταχύτητα του Ω και θελει να κανει σκι οπως του Φ και αυτό μπερδευει το όλο σύστημα... Επίσης τη μία μέρα που είχε ήλιο/τέλοιο χιόνι έκανε σαν χ και την επόμενη με συννεφιά/πάγο χ -2. Οπότε περνάμε στη κουβέντα προσαρμοστικότητα. Υ.Γ. Ο μόνος ανταγωνισμός που υπάρχει στο σκι είναι ο εξής :"ναι σου επιτρέπω να βιάσεις τη πούδρα που βρήκα πρώτος, αχα έφαγες τούμπα, τη βάζω εγώ" Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted January 29, 2009 στο ενδιάμεσο πείτε μου και σε πιο χκ είναι τα γυρίσματα Άντε ρε ακόμη? Δεν ήταν ειρωνική η ερώτηση Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted January 29, 2009 Επίσης τη μία μέρα που είχε ήλιο/τέλοιο χιόνι έκανε σαν χ και την επόμενη με συννεφιά/πάγο χ -2. Οπότε περνάμε στη κουβέντα προσαρμοστικότητα. Σωστός ο Μικ.Είναι κι αυτό, το οποίο το συναντούν οι περισσότεροι των ενδιάμεσων επιπέδων. Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 29, 2009 στο ενδιάμεσο πείτε μου και σε πιο χκ είναι τα γυρίσματα Tέτοια όνομα πίστας είχαν και οι 3 κοιλάδες και μάλιστα μπλε (Βioley), κάπου υπάρχει και το σήμα τους... άρα πολύ πιθανόν να έγινε εκεί. Τωρα αν θελεις να σου βρω που ειναι και οι μαυρες Επίσης τη μία μέρα που είχε ήλιο/τέλοιο χιόνι έκανε σαν χ και την επόμενη με συννεφιά/πάγο χ -2. Οπότε περνάμε στη κουβέντα προσαρμοστικότητα. οχι σε αυτο μην δινετε σημασία... αλλιώς βάλε και την μέρα που είχες πονοδοντο, την φορα που δεν κοιμηθηκες το προηγουμενο βράδυ, την ημέρα που φορεσες αναποδα της μποτες, ή ανεβηκες με 2 αριστερες... μην γελάτε έχουν γινει και τα 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted January 29, 2009 ...την ημέρα που φορεσες αναποδα της μποτες...μην γελάτε έχουν γινει... Αποκλείεται να γίνονται τέτοια πράγματα. Κρύβε λόγια... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted January 29, 2009 Eπειδή μόλις τώρα διάβασα... προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν με την δήλωση μου.Και επειδή δεν μου αρέσουν οι παρεξηγήσεις να διευκρινίσω ότι αυτό που έγραψα ήταν περισσότερο για την πλάκα παρά στα σοβαρά...Και κακώς έγραψα γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς και την ακριβή διαφορά μεταξύ των 10 επιπέδων.Αλά σκέφτηκα οκ ας γράψω κάτι για χαβαλέ.Ούτε ξέρω σε ποιο επίπεδο είμαι και ούτε με νοιάζει...Και συνεχώς θέλω να μαθαίνω περισσότερα.Όσο για το τελευταίο με τα ''8αρια''εννοούσα ότι θέλω να μάθω καινούργια πράγματα και να βελτιώσω την τεχνική μου από αυτού που ξέρουν περισσότερα από εμένα.Τώρα 8άρια 10αρια 6άρια ή οτιδήποτε άλλο λίγο με απασχολεί.Και ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μια δήλωση που περισσότερο παραπέμπει στο χαβαλέ θα προκαλούσε τόσα σχόλια.....Και ούτε πιστεύω ότι μπορούμε μόνοιμας να κρίνουμε το επίπεδο μας.Αυτό μπορείνα τι κάνει κάποιος δάσκαλος ίσως που θα μας δει...Και συμφωνώ ότι προέχει πρώτα η ασφάλεια και να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted January 29, 2009 Μόλις τώρα διάβασα όλα τα ποστ από αυτό το θέμα και διακρίνω χαβαλέ από πολλούς.Αλλά μάλλον ο δικός μου παρεξηγήθηκε.Είμαι μόλι 2 εβδομάδες στο σύλλογο και δεν ήρθα για να ανταγωνιστώ κανέναν από εδώ,ούτε θέλω και ούτε μπορώ.Αν ήθελα ανταγωνισμό ή ίσως να δείξω τις ικανότητες μου θα γραφόμουν σε κάποιον ΕΟΣ...αν είχα τις γνώσεις.Εγώ αυτό που θέλω είναι να κάνω σκι με καλή παρέα και να βελτιώνομαι όσο μπορώ.Ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 29, 2009 Βαγγέλη οχι δεν εχει παρεξηγηθει ο χαβαλές σου απο τα παιδιά...και δεν χρειαζεται να απολογείσαι σε κανέναν ανεβείτε το ΣΚ θα κάνουμε τα βιδεακια σε real time Quote Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted January 30, 2009 ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το ποσο ευκολα μια δηλωση ,ενα αστειο ,ενας χαβαλες ,η μια γνωμη μπορει να παρεξηγηθει οταν ολοι βρισκονται πισω απο μια οθονη και οχι βλεποντας ο ενας το προσωπο του αλλου. Εμεις γνωριζουμε καλα ο ενας τον αλλον ,και αλληλοπειραζομαστε σε καθε ευκαιρια. Αυτο ειναι και το κλιμα (της μεγαλης παρεας) που εκλαβανεται θετικα απο πολλους "επισκεπτες" ,προσπαθουν να ενταχθουν στο κλιμα ,,και μετα αποφασιζουν να γινουν μελη. Τουλαχιστον οσους δεν γνωριζουμε ακομα καλα γιατι ηρθαν προσφατα κοντα μας ,θα ηταν καλο να τους δινουμε πιστωση χρονου μεχρι να τους γνωρισουμε. ....... @ Βαγγελης να εισαι σιγουρος οτι το εναυσμα για τα σχολια δεν το εδωσες εσυ με την πλακα που εκανες. Εκφραστηκε απλα μια αντιρρηση και κατοπιν συζητηθηκε ,για το ποσο χρησιμη ειναι αυτη η "αξιολογηση" ,και μαλιστα σε εναν συλλογο. Παντα θα υπαρχουν διαφορετικες γνωμες...... μπορουμε να ειμαστε λιγο πιο χαλαροι ???????? Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemos 0 Report post Posted January 30, 2009 vagelis μην ανησυχεις ειναι εδω ο μεντορας σου να σου δειξει πως να παιρνεις τις στροφες!!! παντως επειδη εγω ζαλιζομαι με τα μεγαλα νουμερα οποιος ενδιαφερεται να κατεβει επιπεδο μπορει να εποικηνωνησει μαζι μου,με Pm η μεσω του φορουμ. Με 2-3 μερες ιδιαιτερα δε θα ξερει να φοραει ουτε τα σκι του! προλαβετε!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted January 30, 2009 Παιδιά, τα φόρουμ είναι ακριβώς για να γίνεται συζήτηση και να προβάλονται διαφορετικές πλευρές των ζητημάτων! Επειδή εγώ ξεκίνησα τον "αντίλογο", διευκρινίζω ότι δεν τίθεται θέμα καμμιάς παρεξήγησης με κανέναν και ποτέ θα έλεγα! Πάντα, σχολιάζεται μία ατάκα, μία ιδέα, μία πρόταση και όχι το άτομο που την έγραψε! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted January 30, 2009 Βαγγέλη οχι δεν εχει παρεξηγηθει ο χαβαλές σου απο τα παιδιά...και δεν χρειαζεται να απολογείσαι σε κανέναν ανεβείτε το ΣΚ θα κάνουμε τα βιδεακια σε real time Το δικό μου επίπεδο παρακαλώ όπως λάβει το όνομά μου αντί αριθμού!!!!! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted January 30, 2009 Το δικό μου επίπεδο παρακαλώ όπως λάβει το όνομά μου αντί αριθμού!!!!! δεν θα μπορουσε να γινει αλλιως........... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 30, 2009 συμφωναμε τα βιντεο που ειδα εχω μια υποψια οτι ειμαι στο επιπεδο 4. με φιλοτιμες προσπαθειες να γινει 5 μεχρι το τελος αυτης της σεζον,αν τα καταφερω θα ειμαι ευχαριστημενος απο την αποδοση μου για φετος.μην ξεχνω οτι περισι ξεκινησα και εκανα μονο 6 φορες και φετος εχω κανει αλλες 5 μεχρι τωρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 30, 2009 Αν μου επιτρέπει το σχολιο μου για το επιπεδο του ο Χρήστος σύμφωνα με τα βιδεακια που ειδα θα έλεγα οτι έχει την τεχνική κατάρτιση του 4, την ταχύτητα του 5 και θελει να κανει σκι οπως του 6 και αυτό μπερδευει το όλο σύστημα...Το σώμα είναι πρόθυμο αλλα ο νους αδυνατεί να ακολουθήσει (τεχνικα), για τον Χρήστο θα πρότεινα να ελαττώσει ταχύτητα και να δουλέψει με υπομονη αυτά που έμαθε στην Γαλλία. Οσο γρηγοροτερα κινείσαι απο το επιπεδό σου και απο την ταχυτητα που μπορεις να κοντρολαρεις τόσο το σώμα σου μπαίνει σε "κατασταση επιβιωσης" παίρνει λάθος στάση και ουσιαστικα κανεις σκι με τεχνικα λαθη που αν γινουν "συνηθεια" τοτε θελει πολυ προσπαθεια για να ξεσκαλωσεις. και αυτο θα κανω απο δω και περα.εκτος και αν θελω να προλαβω κανεναν γρηγορο κανιβαλο ειπαμε φετος επειτα απο 9 χρονια θα μαθω σκι. εγω ημουν η κλασικη περιπτωση χιονοδρομου που ελεγε ο φιλος μου ο ΜΙΚ(κανω χρονια σκι αλλα δεν ξερω σκι) Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
sotiris7 0 Report post Posted January 31, 2009 και αυτο θα κανω απο δω και περα.εκτος και αν θελω να προλαβω κανεναν γρηγορο κανιβαλο ειπαμε φετος επειτα απο 9 χρονια θα μαθω σκι. εγω ημουν η κλασικη περιπτωση χιονοδρομου που ελεγε ο φιλος μου ο ΜΙΚ(κανω χρονια σκι αλλα δεν ξερω σκι) τοσα χρονια χαμενα ............................να με μαθει καποιος και μενα Quote ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΓΥΨΟΥΣ!!!! Share this post Link to post Share on other sites