Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kostas-vet

Μαγνητικη Σχαρα Μεταφορας Snowboard Αυτοκινητου?

Recommended Posts

Ρε παιδια αξιζουν οι μαγνητικες σχαρες οροφης αυτοκινητου?Το σκεφτομαι μηπως το βαζω και στο jeep αλλα και στο yaris γιατι εχω ματωσει με βενζινες του τζιπ για χιονοδρομικα.....Καλαματα Μαιναλο 50 ευρω,Καλαβρυτα βαραω 65 αρι αν το παταω και λιγο.....Οποτε λεω να παιρνω το μικρο πλεον.Ουσιαστικα για 2 snowboard και 1 σκι να χωραει με νοιαζει.

Edited by kostas-vet

Nidecker Score

Για 2 snowboard και 1 σκι μάλλον θέλεις 2 μαγνητικές.

Οι μαγνητικές πάντως έχουν τα θεματάκια τους. Ένα εξ

αυτών είναι ότι περιορίζουν πολύ την ταχύτητα

(αυτό είναι και καλό διότι σου κάνει οικονομία). Ένα άλλο

που δεν μπόρεσα ποτέ να το χωνέψω είναι ότι υπάρχει

πάντα το ενδεχόμενο να φύγει-ξεκολλήσει και τότε ....

Έχω να σου προτείνω κάτι διαφορετικό. Αν έχεις ήδη

σχάρες (δηλαδή μπάρες και σκι racks) τότε με ένα μικρό

πρόσθετο έξοδο αγοράζεις "ποδαράκια" για το yaris

και είσαι τζετ.

Αυτή την δουλειά την κάνω συχνά (για άλλο λόγο)

και παίρνει ελάχιστο χρόνο (σ.σ. έχω thule μπάρες).

Φιλικά

7ψυχος

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

ασε που μπορει να σου γρατζουνησουν τον ουρανο...

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Εγώ που είμαι επιφυλακτικός στις μαγνητικές, τις χρησιμοποιώ με ρέγουλα. Δεν έχω αποκτήσει κανένα πρόβλημα, είναι πρακτικές και έχεις και ένα λουρί που το βάζεις μέσα στην πόρτα για έλεγχο (μην τυχόν ξεκολλήσουν).

Όταν πηγαίνεις όμως με ταχύτητες ελεγχόμενες, θεωρώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα, όπως εγώ ποτέ δεν είχα υποψία προβλήματος.

Αν θέλεις να πηγαίνεις με 160+, τότε καλύτερα να αλλάξεις τρόπο μεταφοράς και όχι απλώς σχάρες οροφής.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Αν δεν σε πειράζουν οι γρατσουνιές που θα αποκτήσει ο ουρανός σου και οι σχετικά χαμηλές ταχύτητες 120-130 τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα , εχω για πάνω απο 4 χρονια χωρίς κανένα πρόβλημα . Μόνο το λουράκι να βάζεις απο μέσα έτσι για σιγουριά .

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Στο Yaris δεν εχω σχαρες καθολου.Στο jeep εχω σχαρες και μια βαλιτσα Thule που πηρα το καλοκαιρι,αλλα για ελαχιστα δεν χωραει η σανιδα...!Σκεφτομαι ισως πουλησω την βαλιτσα και παρω ενα λιγο μεγαλυτερο μοντελο να χωραει το snowboard.Γιατι αν ειναι βαλε βγαλε την βαλιτσα ή να εχω το αγχος μην φυγει κανας μαγνητης.

Nidecker Score

Δεν βαζω μαγνητικη πανω στο αυτοκινητο.τελος

• Like 3

Τελικα την πουλαω γιατι θα χρειαστω μεγαλυτερη και λογω δουλειας και πολυπληθους ζωοοικογενειας!!Ανεβασα ηδη τις φωτο στις αγγελιες εδω μεσα!

Nidecker Score

ασε που μπορει να σου γρατζουνησουν τον ουρανο...

να τις βαλεις και μανενα τσιροτο,

Οταν βαζουμε μαγνητικες στο αυτικινητο προσεχουμε ολα να ειναι λεια.....

o τρελος του χωριου......

Εξαρτάται από τον/την συνοδηγό Ηλία (και από το μήκος των σκι φυσικά)

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Πρώτα απ'όλα, αν διαβάσει κανείς τις οδηγίες χρήσης (στην Ελλάδα δεν το κάνουν πολλοί), θα δει πως τόσο οι μαγνητικές όσο και οι συμβατικές σχάρες έχουν όριο ταχύτητας. Δεν ξέρω πόσο είναι στις μαγνητικές, δεν είχα ποτέ, (σίγουρα λιγότερο από τις κανονικές) αλλά στις κανονικές είναι 130 με 140 χλμ/ώρα. Έχω μαμίσιες σχάρες της Mercedes (ουσιαστικά της Thule). Μέχρι πριν μερικά χρόνια είχα τα αντίστοιχα racks (για 2 snowboards) και βάση οδηγιών έπρεπε να πηγαίνεις μέχρι τα χλμ. που ανέφερα. Πλέον, λόγο και 2 παιδιών, δεν με χωράει το αυτοκίνητο... αντί λοιπόν να πάρω λεωφορείο, αποφάσισα να βάλω μπαγκαζιέρα. Πέρα από το ότι με βολεύει γιατί χωράνε πάνω 5 σανίδες και μπορώ να ανεβαίνω καταδρομική με μεγαλύτερη ομάδα στο χιονοδρομικό, χωράει κι ένα σωρό πράγματα των παιδιών σε άλλα ταξίδια. Αν δεν κάνω λάθος δίνει όριο ταχύτητας 140 ή 160 χλμ/ώρα. Ως τα 100 χλμ. δεν ακούγεται κανένας θόρυβος. Από 'κει και πάνω ακούς τον αέρα.

• Like 2

να υπενθυμισω βεβαια σε ολους τους φιλους οτι οι ταχυτητες πανω των 130 χιλιομετρων την ωρα ειναι παρανομες στην ελλαδα οποτε οποια και να βαλεις θα εισαι οκ εαν τηρεις τον κωδικα

• Like 2

να υπενθυμισω βεβαια σε ολους τους φιλους οτι οι ταχυτητες πανω των 130 χιλιομετρων την ωρα ειναι παρανομες στην ελλαδα οποτε οποια και να βαλεις θα εισαι οκ εαν τηρεις τον κωδικα

Σωστό κι αυτό! ^_^;)

Να το θέσω αλλιώς.

Οι ταχύτητες άνω των 130χλμ/ώρα σημαίνουν σημαντικά αυξημένη κατανάλωση.

Προχτές τα 420 χιλιόμετρα της διαδρομής Ελληνικό-ΧΚΠ-Ελληνικό μου στοίχισαν ακριβώς €43 με ταχύτητες από 100-130χλμ/ώρα, άντε κανένα 140άρι σε προσπέραση. Παλιότερα, όταν οδηγούσα με 30/40χλμ/ώρα γρηγορότερα στον αυτοκινητόδρομο, μου στοίχιζε περίπου €65 στην ίδια διαδρομή και με παραπλήσιες τιμές βενζίνης και με το άγχος για πρόστιμα κλπ.

Οι σχάρες πάντως, όπως και οι μπαγκαζιέρες αυξάνουν συγκλονιστικά τις απαιτήσεις σε καύσιμο.

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Να το θέσω αλλιώς.

Προχτές τα 420 χιλιόμετρα της διαδρομής Ελληνικό-ΧΚΠ-Ελληνικό

Εγω κάνω 150 χλμ για να πάω Παρνασσο η Καρπενήσι πήγαινε έλα κ μου φαίνονται πολλά....

Πάντως κ εγω που έχω μπαγκαζιερα έχω προσέξει αυξημένη κατανάλωση λόγο αντίστασης περισσότερο κ όχι λόγο ταχυτητας( άλλωστε κ να θέλω να το πατησω , δε θέλει αυτο...)

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

εγω χρησιμοποιω μαγνητικες εδω και 4 χρονια.μεχρι και 140 που πατησα δεν ειχα προβλημα.την περασμενη εβδομαδα τις εβαλα στο αμαξι ενος φιλου,και με πηρε ο υπνος και αυτος ξεχαστηκε,ξυπνησα απο το βουιτο και πηγαινε με 170.ευτυχως ηταν ακομα επανω..απο θεμα γρατζουνιων εγω προσωπικα περναω ενα υγρο πανακι τον ουρανο και ενα στεγνο,και κολλαω,και ακομα δεν ειδα γρατζουνια..βεβαια την σιγουρια της σταθερης σχαρας δν την εχεις αλλα αν δεν πηγαινεις καραπλακωμενος δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα..

Για 2-3 σεζόν χρησιμοποιούσα μαγνητικές με ταχύτητες γύρω στα 170. Κάθομαι και το σκέφτομαι τώρα και μου σηκώνεται η τρίχα με την χαζομάρα που με έδερνε. Μπορεί όντως να μην έχεις πρόβλημα ποτέ. Αλλά μπορεί και να έχεις. Και τότε θα τρέχεις και ΔΕΝ θα φτάνεις.

Make Parnassos Great Again!

Να το θέσω αλλιώς.

Προχτές τα 420 χιλιόμετρα της διαδρομής Ελληνικό-ΧΚΠ-Ελληνικό μου στοίχισαν ακριβώς €43 με ταχύτητες από 100-130χλμ/ώρα, άντε κανένα 140άρι σε προσπέραση. Παλιότερα, όταν οδηγούσα με 30/40χλμ/ώρα γρηγορότερα στον αυτοκινητόδρομο, μου στοίχιζε περίπου €65 στην ίδια διαδρομή και με παραπλήσιες τιμές βενζίνης και με το άγχος για πρόστιμα κλπ.

Οι σχάρες πάντως, όπως και οι μπαγκαζιέρες αυξάνουν συγκλονιστικά τις απαιτήσεις σε καύσιμο.

Βάλε και τη διαφορά της τιμής στη βενζίνη και θα δείς ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Γενικά καλό είναι όταν αναφέρουμε κατανάλωση να χρησιμοποιούμε όρους όγκου καυσίμου κι όχι κόστος γιατί δε βγαίνει και πολύ νόημα.

Αλλιώς θυμίζει αυτόν που τον ρωτήσανε ποια η γνώμη του για τις αυξημένες τιμές και απάντησε:

"Εγώ πάντα 20€ έβαζα"

Ένας "σχετικά ακριβής" τρόπος για να το μετρήσεις είναι να βάλεις βενζίνη κοντά στην αφετηρία του ταξιδιού μέχρι επάνω κυριολεκτικά (έχεις μαζί και ψιλά για να μη ψάχνεται ο υπάλληλος), κι όταν επιστρέψεις ξαναγεμίζεις ακριβώς έτσι, παρατηρώντας την ένδειξη της αντλίας (= ποσότητα που καταναλώθηκε).

Καλό θα ναι να γίνει στο ίδιο βενζινάδικο για να είσαι σίγουρος ότι θα σε κλέψει εξίσου με το πρώτο γέμισμα και η μέτρηση θα είναι πιο ακριβής.

• Like 2

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Προχτές τα 420 χιλιόμετρα της διαδρομής Ελληνικό-ΧΚΠ-Ελληνικό μου στοίχισαν ακριβώς €43 με ταχύτητες από 100-130χλμ/ώρα.

6λτ / 100χλμ... καλή φάση!

Εγώ από την άλλη, με 9λτ /100χλμ, έχω κάπως πιο ανεβασμένο κασέ...! :huh:

Εγω παντως με το δικο μου θελω 48 ευρω η διαφορετικα 56 λιτρα γκαζι.μαγνητικες δεν βαζω που να με ........τε

• Like 1

το δικο μου (τερας) θελει κανα 70αρι Λουτσα- ΧΚΠ- Λουτσα σε υπερ χαλαρους ρυθμους (max 120), ενω για 140-160 παει 80-85 ευρος... και ολα αυτα χωρις σχαρες :)

περσι ειχα βαλει μπαγκαζιερα που γεμισαμε 4 ατομα με σανιδια, σκι κλπ και πηγαμε ΧΚΚ και πηγε κανα 90αρι αν θυμαμαι καλα.

σημερα πηγα με το snow bus!

το δικο μου (τερας) θελει κανα 70αρι Λουτσα- ΧΚΠ- Λουτσα σε υπερ χαλαρους ρυθμους (max 120), ενω για 140-160 παει 80-85 ευρος... και ολα αυτα χωρις σχαρες :)

περσι ειχα βαλει μπαγκαζιερα που γεμισαμε 4 ατομα με σανιδια, σκι κλπ και πηγαμε ΧΚΚ και πηγε κανα 90αρι αν θυμαμαι καλα.

σημερα πηγα με το snow bus!

Πω ρε φίλε Κλουζό, τί αμάξι έχεις; Και νόμιζα πως το δικό μου καίει πολλά! Εγώ θέλω Μαρούσι - Χ.Κ.Κ. - Μαρούσι κανά 90άρι συνολικά. Με τις σημερινές τιμές βενζίνης και διοδίων δηλαδή και με 4 άτομα μέσα (+σανίδες στην μπαγκαζιέρα).

Τώρα, το ski bus είναι ναι μεν μια λύση που βολεύει, αλλά :

ΘΕΤΙΚΑ:

Σε πάει και σε φέρνει άνετα, ενώ εσύ μπορείς να χαλαρώσεις, να κοιμηθείς κ.τ.λ.

Είναι φθηνό

ΑΡΝΗΤΙΚΑ:

Δεν ανεβαίνει όλες τις μέρες στο βουνό και όλα βασίζονται στην συγκρότηση πυρήνα ταξιδιωτών

Πρέπει να το πάρεις από συγκεκριμένο σημείο, δεν φεύγεις από το σπίτι σου

Φεύγει αρκετά νωρίς και επιστρέφει αρκετά αργά / δεν μπορείς να ακολουθήσεις άλλο πρόγραμμα δηλαδή.

Προσωπικά, θεωρώ καλύτερο να μαζέψεις μια ομάδα από φίλους (ή γνωστούς π.χ. από το forum) και να ανέβεις μια καταδρομική πάνω, που με ένα μέσο αυτοκίνητο θα σου κοστίζει για 4 άτομα πάνω κάτω 20 ευρώ, κοντά στην τιμή του ski bus δηλαδή, και με δικό σου μέσο...!

Βέβαια, δεν μπορείς να τα έχεις όλα... οπότε διαλέγεις και παίρνεις! ;)