Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2014 - 2015

Recommended Posts

Από το parking στα Κελλάρια πριν 1.5 ώρα. Σχεδόν μέχρι πριν το Λιβάδι ρίχνει.3e6239a88cbc1ac3a49f6ba3ae616aaa.jpg

Edited by ashbury
  • Like 5

φανηκε στην πραξη σημερα οτι το combi ειναι 2 συζευγμενοι αναβατήρες.

η αφροδιτη λειτουργησε κανονικα ενω ο βακχος οχι.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

φανηκε στην πραξη σημερα οτι το combi ειναι 2 συζευγμενοι αναβατήρες.

η αφροδιτη λειτουργησε κανονικα ενω ο βακχος οχι.

Φάνηκε στην πράξη ότι οι περισσότερες από τις αμπελοφιλοσοφίες που γράφουμε όλοι μας εδώ χωρίς να ξέρουμε γεμίζοντας σελίδες χωρίς λόγο είναι αβάσιμες. Στο μέλλον ίσως να το σκεφτόμαστε πριν γράψουμε σενάρια.

Κωστή δεν σου είχε προκαλέσει απορία διάφορα καλά αμάξια πάντα παρκαρισμένα πρώτη μούρη? Αν δεν κάνω λάθος είχε 800 ευρώ παλιά.

jimkarry έχω βιντεάκι με το polo, να κάνει στην άκρη το Hummer γιου γνωστού ιδιοκτήτη γυάλινου σαλέ στο χιονοδρομικό, όπως ανεβαίναμε από Πολύδροσο να περάσω. 240 ευρώ έκαναν τα χιονολάστιχά μου, τα δικά του πρέπει έκαναν κάνα χιλιάρικο αλλά επειδή δεν ήταν χιονολάστιχα δεν είχε ελπίδα...

Καλή σεζόν σε όλους, δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν θα έχει αρκετό χιόνι για σκι ο Παρνασσός(Κελλάρια κεντρικές πίστες) την Πρωτοχρονιά

Edited by ΜΙΚ
  • Like 5

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ριχνει επανω με πολυ αερα ομως ...απο τι φαινεται απο το live κατι θα γινει...

Ριχνει επανω με πολυ αερα ομως ...απο τι φαινεται απο το live κατι θα γινει...

Αυτή είναι και η δική μου ανησυχία. Τα πνεύματα του βουνού τι λένε;

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Από 30-40 εκατοστά κυμαίνεται το φρέσκο χιόνι μέχρι στιγμής. Πολύς αέρας, πολλά ανεμοσούρια!!!

Ακόμη δεν έχει γίνει εκτίμηση της καταστάσεως αλλά αύριο που δεν θα έχει αέρα θα ανοίξουν κάποιες πίστες.

Νεώτερα το απόγευμα!

• Like 4

Μια μικρη παρατηρηση μονο:

Καντε κατι με τα cheapis,ετησια κτλ γιατι αν χθες με τοσο λιγο κοσμο που ειχε παει για καφε φαγαμε τοση ωρα για να βγαλουμε τις καρτες,σκεψου τι θα γινει την πρωτη μερα λειτουργιας....

Ευτυχως εγω ξεμπερδεψα (των φρονιμων τα παιδια......) :yes :yes :yes

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Ερώτηση: Σωτήρη, έχω δύο κάρτες από πέρσι, που έχουν μέσα ακόμα μονάδες. Ξέρω ότι φυσικά δεν ισχύουν φέτος, αλλά μπορώ τουλάχιστον να βάλω μονάδες σε αυτές από το internet για να μην περιμένω στην ουρά χωρίς λόγο (και να γλιτώσω και το €3) ;

Make Parnassos Great Again!

Μια μικρη παρατηρηση μονο:

Καντε κατι με τα cheapis,ετησια κτλ γιατι αν χθες με τοσο λιγο κοσμο που ειχε παει για καφε φαγαμε τοση ωρα για να βγαλουμε τις καρτες,σκεψου τι θα γινει την πρωτη μερα λειτουργιας....

Ευτυχως εγω ξεμπερδεψα (των φρονιμων τα παιδια......) :yes :yes :yes

Δηλαδη ποσο χρονο εφαγες?

Edited by george A.

Ερώτηση: Σωτήρη, έχω δύο κάρτες από πέρσι, που έχουν μέσα ακόμα μονάδες. Ξέρω ότι φυσικά δεν ισχύουν φέτος, αλλά μπορώ τουλάχιστον να βάλω μονάδες σε αυτές από το internet για να μην περιμένω στην ουρά χωρίς λόγο (και να γλιτώσω και το €3) ;

Χρηστο <γραφεις> πανω στα παλια που σβηνουν, αρα κανενα προβλημα.

εγω εχω 3 χρονια την ιδια καρτα.

• Like 1

Εννοείται Χρήστο! Απλά να το κάνεις όταν το ΧΚΠ δουλεύει σε πλήρη λειτουργία που η τιμή θα είναι κανονική και όχι εκπτωτική.

Edited by sotogiannop1
  • Like 1

ανοιξε ο αιολος?

Το πρόβλημα με τα cheapis είναι ότι δεν έχουμε μηχάνημα που να τα διαβάζει το barcode και πρέπει να μπαίνω εγώ στον υπολογιστή για να τα τσεκάρω. Εντάξει μια φορά το χρόνο δεν πειράζει να χάσεις και 3 λεπτά....

Αυτό ήθελα να σας γράψω αλλά η εμμονή μου να απαντάω στις ερωτήσεις.....

Ναι λοιπόν άνοιξε γύρω στις 12 ο Αίολος και αύριο θα ανοίξουν και άλλες πίστες για χιονοδρομία. Περισσότερα το απόγευμα!

Edited by sotogiannop1
  • Like 1

αν εχεις i-phone ή smartphone κατεβασε την εφαρμογη να μην παιδεύεσαι..

στις καμερες μια χαρα φαινεται ο αιολος...

ο περικλης οχι και τοσο...

στο εξαπλο στην γουβα πρεπει να ειναι καλα.

η πρωτη απο-παγοποιηση του εξαπλου σημερα, περιμενουμε εντυπώσεις.

............στο εξαπλο ......

.....Α ρε μεγαλεία ...... :yes:yes:thumbup: :thumbup:

www.zermatt.ch

στις καμερες μια χαρα φαινεται ο αιολος...

ο περικλης οχι και τοσο...

στο εξαπλο στην γουβα πρεπει να ειναι καλα.

η πρωτη απο-παγοποιηση του εξαπλου σημερα, περιμενουμε εντυπώσεις.

Τώρα, ΘΕΛΩ να είμαι θετικός για τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ΧΚ αλλά δεν μπορώ να μην το γράψω: εδώ και μήνες λέγαμε ότι ήταν αναγκαία τα στοιχειώδη χωματουργικά έργα συντήρησης στις ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ πίστες (πχ Περικλή). Αυτό δεν είναι κάτι που θα γινόταν μόνο εδώ, στο ΧΚΠ, γίνεται ετησίως σε όλα τα ΧΚ, μιας και οι βροχές μαζί με το λιώσιμο των χιονιών επιφέρουν αλλάγες στις πίστες (δημιουργούνται ρυάκια, βγαίνουν πέτρες στην επιφάνεια κλπ)... Αν είχαν γίνει τα κατάλληλα έργα (και αναφέρομαι στο να περάσει ένα βαρύ όχημα και να ισιώσει την πίστα, δεν αναφέρομαι σε επεκτάσεις κλπ), τα χθεσινά 30-40εκ χιόνι θα είχαν κάνει (σχεδόν) όλες τις πίστες έτοιμες για χιονοδρομία.. αντιθέτως ο καθένας μπορεί να δει στις κάμερες τις άπειρες πέτρες κατά μήκος του Περικλή (που και πέρσι το ίδιο πρόβλημα είχε και γι'αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε σχεδόν καθόλου) και - είμαι σίγουρος - ότι παρόμοια εικόνα θα έχει και ο Ηρακλής, όπως και οι υπόλοιπες πίστες. Αν φαινόταν ο Βάκχος (όπου έγιναν έργα) θα καταλαβαίνατε αμέσως την διαφορά..!

Είναι κρίμα, δόθηκαν τόσα χρήματα για την αναβάθμιση των αναβατήρων, έτσι ώστε να μπορεί πολύ περισσότερος κόσμος να ανεβαίνει πάνω, μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότερες πίστες θα είναι καλές μόνο για πετροσκι!

Και αν μας διαβάζει κανένας από τους "πραγματικούς" υπεύθυνους του ΧΚΠ, τα χωματουργικά μπορεί να κοστίσουν κάτι παραπάνω στον ετήσιο προυπολογισμό (ψίχουλα βέβαια σε σχέση με το ποσό που δαπανήθηκε στα lift) αλλά θα κάνουν το ΧΚΠ πραγματικά ανταγωνιστικό, μιας και οι πίστες θα λειτουργούν με ελάχιστο χιόνι, θα χρειάζονται λιγότερο συντήρηση (τα ρατρακ χρειάζονται βενζίνη) και θα κρατάνε περισσότερο στον χρόνο, ειδικά όταν θα έχει μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα από την τελευταία χιονόπτωση. Όλα αυτά μεταφράζονται σε μεγαλύτερο κέρδος για το ΧΚΠ, το οποίο ως επιχείρηση οφείλει να είναι κερδοφόρα (και αυτό νομίζω το έχουμε καταλάβει όλοι, χιονοδρόμοι και μη).

Τώρα δυστυχώς δεν μας μένει παρά να περιμένουμε τις επόμενες χιονοπτώσεις, που ελπίζουμε να καλύψουν (κυριολεκτικά) όλα όσα αμελήσαμε να κάνουμε τότε που μπορούσαμε.. Υπομονή!

Όσο αφορά τις ετήσιες κάρτες, είναι ονομαστικές. Γιατί δεν θέλετε να σας στείλουμε με email τις αποδείξεις, να φτιάξετε μια λίστα και με την ταυτότητα να παραλαμβάνουμε την κάρτα μας;; Αν είμασταν λίγο περισσότερο Ευρωπαίοι θα μπορούσαμε να σας στείλουμε και τον κωδικό της περσινής κάρτας και, αφού ελέγξετε ότι έχουμε αγοράσει την ετήσια, να μας την φορτώσετε πάνω (όπως όταν αγοράζουμε πόντους από το internet).. αλλά μάλλον βλέπω πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ε;

Edited by Theodoros Kafasis
  • Like 1

head-i-supershape-titan-skis-freeflex-pr

Λοιπόν ο στόχος του ΧΚΠ για αύριο:

Αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Βάκχος (για βόλτα), Ηρακλής, Ερμής (για βόλτα), Νο6 (για βόλτα) & Νο7 (για βόλτα)

Πίστες: Αίολος, Διηάνειρα (με διάδρομο από αναβατήρα Ηρακλή) και baby 1&2.

Σε όσα λέει παραπάνω ο Theodoros Kafasis, σίγουρα τα χωματουργικά χρειάζονται και είναι πολύ χρήσιμα. και όπως όλοι γνωρίζετε έχουν γίνει από παλιά στον Περικλή και φέτος στον Βάκχο. Ωστόσο η χθεσινή χιονόπτωση βρισκόταν κάτω από 8-9 μποφόρ αέρα. Αυτός ο αέρας κυριολεκτικά το ξύρισε το χιόνι γι αυτό και βλέπεται τόσες πέτρες μέσα στις πίστες.

Edited by sotogiannop1
  • Like 1

για την καρτα θα συμφωνήσω απόλυτα.

για τα χωματουργικά, που ειναι και υδραυλικά, πάντα με μελέτες (πραγματικές ε? , οχι copy-paste) και απο φορέα που ..κρατα τον λογο του (οχι αλλα να λεει και άλλα να φτιάχνει).

και αν στα κελάρια εχουμε νταμαρι (πολλους τους ενόχλησε η εκφραση, ας πουμε αλπικη ερημο γιατι λειβαδι δεν μπορεις να το πεις τωρα πια), αλλου εχουμε πραγματικο προβλημα. Προσφατα πεσαν να με φανε γιατι εβαλα τις φωνες για το <έγκλημα> στο μαιναλο, θα φυγει ολο το χωμα κατω , τα περισσοτερα ελληνικα βουνα εχουν μια φλίδα χωμα πανω απο το βραχο.

Αν θες πέρα απο το οικονομικο η αγωνία μου για τα φαραωνικα εργα στην φτερο εχει να κανει με τα χωματουργικά.

πάρα πολυ καλά σωτηρη, παρατηρω οτι οι παλιες αξιες ειναι χρησιμες...

το ημερησιο ποσο θαναι? (να φορτωσει ο χρηστος)

Edited by vro

Τώρα δυστυχώς δεν μας μένει παρά να περιμένουμε τις επόμενες χιονοπτώσεις, που ελπίζουμε να καλύψουν (κυριολεκτικά) όλα όσα αμελήσαμε να κάνουμε τότε που μπορούσαμε.. Υπομονή!

Όσο αφορά τις ετήσιες κάρτες, είναι ονομαστικές. Γιατί δεν θέλετε να σας στείλουμε με email τις αποδείξεις, να φτιάξετε μια λίστα και με την ταυτότητα να παραλαμβάνουμε την κάρτα μας;; Αν είμασταν λίγο περισσότερο Ευρωπαίοι θα μπορούσαμε να σας στείλουμε και τον κωδικό της περσινής κάρτας και, αφού ελέγξετε ότι έχουμε αγοράσει την ετήσια, να μας την φορτώσετε πάνω (όπως όταν αγοράζουμε πόντους από το internet).. αλλά μάλλον βλέπω πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ε;

Έχεις απόλυτο δίκιο κάθε χρόνο όλα τα χκ της Νότιας Ελλάδας θέλει συντήρηση το υπόστρωμα με ελαφρά χωματουργικά, νομίζω και στο Μαίναλο θα φανεί του χρόνου. Δεν έγιναν = κοτρώνες. Φάτε λοιπόν 20 πόντους νέο χιόνι Βορινό να μας απασχολήσει του χρόνου πάλι το πρόβλημα.

Σωτήρη κάνε τη ζωή απλή όλων μας γράψε τη λίστα με τα ονόματα και δώστην στα ταμεία, άμα ανέβεις μια μέρα στα Κελλάρια τι θα γίνει? θα περιμένουμε να γυρίσεις? Τέλος φρέντο καπουτσίνο γλυκό.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

αχ μηχανικος δεν ειμαι, γεωργος ειμαι.

καθε φορα που οργωνεις βγαζεις πέτρες...(αμ δε που τελείωνουν καποτε...)

ο ορισμος του ελαφριου και του βαριου χωματουργικου?

φρεντο καπουτσινο γλυκο. εεεεεφθσασεεεε

θα τον πιειτε στο πόδι ή χαμέ????

• Like 1

Είναι κρίμα, δόθηκαν τόσα χρήματα για την αναβάθμιση των αναβατήρων, έτσι ώστε να μπορεί πολύ περισσότερος κόσμος να ανεβαίνει πάνω, μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότερες πίστες θα είναι καλές μόνο για πετροσκι!

Πραγματικα πιστευεις οτι δοθηκαν αυτα τα χρηματα για να ανεβαινει περισσοτερος κοσμος επανω; Το πιστευει κανεις αλλος αυτο;

Παναγιωτης, Π.Φαληρο

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Eirini:))
      Eirini:))
      (33 years old)
    2. giorgakiss
      giorgakiss
      (36 years old)
    3. Michael K
      Michael K
      (35 years old)
    4. vag_
      vag_