giomiki 2,822 Report post Posted January 8, 2015 Καποια προγνωση για αερα για Σαββατο? Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 8, 2015 Βασίλη....... βλέπω βγάλαμε την καρτούλα και για το εισητηριάκι ΤΙΠΟΤΑ........... 15 Ευρωπουλάκια???? καθημερινή????? για μία πίστα?????!!!!! Η ταχύτητα του λέου λιφτ βλέπω παγιώνεται μειωμένη...... Ο Αυστριακός λέει φοβάται τις ριπές του αέρα που αυτομάτως φρενάρουν το λιφτ που με την σειρά του χαλάει τις αποστάσεις στα καμπινοκάρεκλα.... κτλ, κτλ, κτλ, Αμ καλά έλεγε ο ΜΙΛ ότι στο τέλος θα λειτουργήσουν δύο ξεχωριστά λιφτ και θα βρούμε την ησηχία μας, έτσι και αλλιώς στο χρόνο που περιμένεις στον ενδιάμεσο προλαβαίνεις να αλλάξεις και λιφτ, να υπενθυμίσω ότι την Παρασκευή που δούλευαν χωριστά πέταγαν!!!!!...... www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 8, 2015 Καποια προγνωση για αερα για Σαββατο? Θα το ξαναδούμε αύριο το πρωι, 50-50, γράφουμε στο thread του καιρού μη τα χαλάμε των χιονοδρομικών. Σε ένα παράλληλο σύμπαν ύστερα από 30 χρόνια χιονοδρόμοι είδαν νέο λιφτ εκεί που υπήρχε ένα κάρβουνο αργό και χαιρόντουσαν. Υπάρχει και το thread της αναβάθμισης που νομίζω μπορούμε να τα συζητήσουμε όλα. Σε δεύτερο παράλληλο σύμπαν είχαν μπει δυο λιφτ όπως θέλετε, κόστισαν 2-3 εκ παραπάνω και θέλουν διπλή συντήρηση και το πάνω εξαπλό καρεκλάκι τους είχε κάνει όλους χαρούμενους. (ενώ τώρα που έχει και καμπίνα κλαίμε) Βαγγέλη εσύ προτείνεις στον Αυστριακό να πετάξει το manual και να το δουλέψει με τσιγάρο στο στόμα, παίζοντας τάβλι και κομπολόι the greek way? Την λέξη στρώσιμο να την ξεχάσουμε? Γιατί δεν συνεχίζουμε στο thread της αναβάθμισης? μπήκε πάει τέλειωσε, πάμε για σκι Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 8, 2015 (edited) αν εννοείς το 80, ναι το εβγαλα... προσπαθησα να το πουλησω 200 ευρω, κανεις δεν το ηθελε... πιστευω οτι 200 ευρω θα τα εδινα φετος...(μπορει και οχι...) η αλλη επιλογη ηταν να τα αφησω στην θυριδα ως πιστωση, αλλα σχεδον ποτε δεν αγοραζω απο κει.... 15 ειχε οχι 12? εγω ειδα μονο το 1 μοναδα... τι να πεις... αν ημουν θρησκευόμενος θα ελεγα <ο θεός τους τιμωρεί>. το καλυτερο ακουστηκε χθές <αν ο ελληνικος λαος μυριζωταν το τι εχει γινει εδω πανω, θα μας ετρωγε ζωντανους>. μιχαλη, πραγματικοτητα ειναι το λιφτ, αρα το συζητάμε εδω.... στην αναβαθμιση, αν θες, συζητάμε για την χαλιμά. Edited January 8, 2015 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 8, 2015 Το στρώσιμο θα αλλάξει τις ριπές του αέρα ?????? 1 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 8, 2015 Τι λιφτ να έβαζαν? Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 8, 2015 αυτα που τους αναλογούν <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 8, 2015 Εγώ παντως ημουν ευτυχισμένος χτες με το νέο λίφτ που μας έδωσε σκι σε διαστημική πίστα σε μέρες που παλιότερα απλά θα κλαίγαμε την μοίρα μας. Σιγά τον τρελό χρόνο που χάνεις κιόλας μεχρι να πας πάνω. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 8, 2015 (edited) θα συμφωνησω με τον χρηστο, αν δεν ηταν τα νεα λιφτ δεν θα ειχε και κανενα ενδιαφερον... αυριο λεω να πάω καλάβρυτα να δω πως ειναι ο συνδιασμος χιονι+παλια λιφτ σε αντιθεση με τον οχι χιονι+νεα λιφτ. οτι και να λέμε το κρασ τεστ θελει χιονι και λαοθαλασσα, εκει θα φανει το ποσα απιδια εχει ο σακος. Edited January 8, 2015 by vro 5 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 8, 2015 Νομίζω η άνοδος 1750-2250 έχει νόημα μόνο αν γίνεται πιο γρήγορα, δηλαδή π.χ. αναλογία 1-1 και άρα κυρίως καθημερινές, που αυτό δεν επιβαρύνει πολύ τις ουρές του ενδιάμεσου. Το ζήτημα είναι καθαρά αντικείμενο θεωρίας ουρών (σόρυ, συγκοινωνιολόγος), δεν ξέρω αν γίνεται optimization από πίσω, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 8, 2015 Δεν εχει καμία απολύτως λογική να αναγκάζεις τους χιονοδρόμους να βγουν έξω στα 1950 να πάρουν τα σκι στα χέρια και να ξαναμπούν σε άλλη καμπίνα ή καρεκλάκι για να γλιτώσουν... 2 λεπτά της ώρας. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 8, 2015 ακριβως "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 8, 2015 Πολύς προβληματισμός για το combi..... Πόσο κόστισε τελικά αυτή η "τεχνολογία"; Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis Fourlis 31 Report post Posted January 8, 2015 χαλαρωστε λιγο με το λιφτ...ακομα δεν υπαρχει εμπειρια ως προς πως πρεπει να δουλευει αναλογα με τις συνθηκες που επικρατουν...προφανεστατα κ ακομα πειραματιζονται...3 μερες πηγα κ ειδα 3 διαφορετικες λειτουργιες με συν κ πλην...μολις ρολαρει λιγο το πραμα πιστευω θα βγαζουν το καλυτερο setup για την καθε μερα...οσο αφορα τη ταχυτητα παει μια χαρα πανω κ οτι παει πιο αργα απο ηρακλη τ ακουω βερεσε...δε ξερω αν παει με 3.5 η με 4 η με 5 αλλα με 1 σιγουρα δε παει οπως ο παλιος βακχος...κ κυριως καμπινατα ζεστα κ ησυχα...μιλαμε για πολυ ησυχα... Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted January 8, 2015 ΚΛΑΚ ΚΛΑΚ [emoji1] 5 Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 8, 2015 Χρήστο, δεν ξέρω αν το σχόλιό σου έχει αναφορά στο δικό μου, πάντως με τον τρόπο που το είδα να λειτουργεί εγώ το Σάββατο δεν είχε κανένα νόημα να βγαίνεις έξω, γιατί έχανες ακόμα περισσότερο χρόνο, όμως ακόμα και η αναμονή στη μέση ήταν σημαντική. Επίσης, στο 1750 δεν ήταν όλες οι καμπίνες για 2250, οπότε είχες κι εκεί μια έξτρα αναμονή. Δηλαδή γενικά το 1750-2250 σαν προσπάθεια ήταν προβληματικό. Ξαναλέω, αυτά είναι πρώτες παρατηρήσεις, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τη βελτιστοποίηση βάσει σεναρίων. Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 8, 2015 ηρακλης 4,5 μ/sec (καινουργιος) απο sr εξαπλο 5 μ/sec απο πινακιδα στην κορφη προφανως το πανε σιγα, να υπενθυμισω οτι την πρωτη χρονια λειτουργιας του ηρακλη κάηκε το μοτερ του.... χθες η τιμη της καμπινας επαιζε στο χρηματιστηριο, limit up 36.000,00 ευρω, οσο ενα μεταχειρισμένο μονοκινητηριο. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted January 8, 2015 20 χιλιαρικα η καμπίνα! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 8, 2015 Μάθαμε και κάτι άλλο χτες. Ότι ο λόγος που οι καμπίνες πηγαίνουν 2244 και 1950 με αναλογία 1 προς 3 και όχι 1 προς 1 είναι ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από το σύστημα κάποιες καμπίνες, το κόστος για την αγορά των οποίων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Πάντως ειλικρινά με την χτεσινή λειτουργία εγώ δηλώνω υπέρ ευχαριστημένος. Μακάρι να δουλέψει όλο το βουνό και να το απολαύσουμε. Και μακάρι να μην αυτοκτονήσει η χώρα και να προχωρήσουν οι επόμενες φάσεις εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού. 6 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 8, 2015 χαλαρωστε λιγο με το λιφτ...ακομα δεν υπαρχει εμπειρια ως προς πως πρεπει να δουλευει αναλογα με τις συνθηκες που επικρατουν...προφανεστατα κ ακομα πειραματιζονται...3 μερες πηγα κ ειδα 3 διαφορετικες λειτουργιες με συν κ πλην...μολις ρολαρει λιγο το πραμα πιστευω θα βγαζουν το καλυτερο setup για την καθε μερα...οσο αφορα τη ταχυτητα παει μια χαρα πανω κ οτι παει πιο αργα απο ηρακλη τ ακουω βερεσε...δε ξερω αν παει με 3.5 η με 4 η με 5 αλλα με 1 σιγουρα δε παει οπως ο παλιος βακχος...κ κυριως καμπινατα ζεστα κ ησυχα...μιλαμε για πολυ ησυχα... κόστος; Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted January 8, 2015 (edited) Καταπληκτικος ηλιος, χιονι ελαχιστο, πετρες αρκετες αλλα φαινονται, κοσμος λιγος με ουρες στο μηδεν, επιστρεφω στο city το απογευμα, δεν αξιζει διανυκτερευση υγ. νομιζω πως βρεθηκα ξανα στο Engadin λογω καμπινας Edited January 8, 2015 by karakw 4 Share this post Link to post Share on other sites
flocon 675 Report post Posted January 8, 2015 Θυμάμαι ότι τα παλιά "αυγά" ανέβαιναν από το πάρκινγκ εφόσον υπήρχαν επιβάτες (εκτός και αν ήθελαν να στείλουν καμπίνες πάνω για να κατεβάσουν κόσμο, το μεσημέρι κυρίως). Το ίδιο συμβαίνει με τις οκταθέσιες από το ενδιάμεσο και πάνω ή ανεβαίνουν και άδειες (αν έχει ελάχιστο κόσμο στο ΧΚ); Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 8, 2015 Μάθαμε και κάτι άλλο χτες. Ότι ο λόγος που οι καμπίνες πηγαίνουν 2244 και 1950 με αναλογία 1 προς 3 και όχι 1 προς 1 είναι ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από το σύστημα κάποιες καμπίνες, το κόστος για την αγορά των οποίων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Πάρα πολύ σημαντική πληροφορία, βασικά αλλάζει εντελώς τα δεδομένα άνω στα οποία κάνουμε κριτική. Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 8, 2015 Ναι Χρήστο και εγώ χθες πανευτυχής ήμουν για το κρύο που γλύτωσα και ενθουσιασμένος με το νέο λιφτ με την νέα πίστα με… με…. Με… αλλά βλέπω ένα λιφτ που ίσως έχει πρόβλημα με τις ριπές των ανέμων (το άκουσες και εσύ!!) δηλαδή τι???? Ένα λιφτ που κάνει για την σάλα????? Και εάν χθες τα δύο λεπτά δεν ήταν πρόβλημα όταν ο κόσμος είναι περισσότερος τι θα γίνει????? Βέβαια πάντα υπάρχει και η Ελληνική λύση που μπορεί εφαρμοστεί μόλις φύγει ο Αυστριακός …….. και τα ανεμόμετρα αρχίσουν να μετρούν διαφορετικά τον αέρα όπως γινόταν μέχρι σήμερα που διαφορετικά μέτραγαν τις καθημερινές διαφορετικά τα Σ/Κ και τις αργίες…….. Εάν εφαρμοστεί το μανιουαλ την κάτσαμε…… 1 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis Fourlis 31 Report post Posted January 8, 2015 Εγω εχω δει να δουλευει με 3 διαφορετικα σεναρια (εκτος και αν κανω τρομερο λαθος): 1750-1950 Καμπινες μονο 1950-2250 1 καμπινα 1 καρεκλα 1750-2250 1 καμπινα για 2250 και 3 για 1950 και απο 1950-2250 1 καμπινα 3 καρεκλες 1750-2250 Καμπινες μονο 1950-2250 1 καμπινα 3 καρεκλες Οταν ρωτησα μου ειπαν οτι το συστημα ειναι προγραμματισμενο για 1:1 ή 1:3 χωρις να μπορει ν αλλαξει, χωρις να αλλαζει στη διαρκεια της μερας και χωρις περαιτερω λεπτομερειες... Νομιζω πρεπει να περιμενουμε λιγο να το δουλεψουν για να ρολαρει.. Share this post Link to post Share on other sites