vro 10,270 Report post Posted January 4, 2015 (edited) λυση 2, η αναποδη, βαζω το σπαστηρι εκει που ηταν ,<παρκινκ κελλάρια>, φθανω βλαχολακα απο τον υπάρχωντα δρομο των κεραιων. κατα προτιμηση... πέρσυ. βεβαια μενει το υπολοιπο εργο στην φτερο... αρα λυση τρια 2 σπαστηρια ενα κελαρια μεχρι βλαχολακα και ενα κατω παρκινκ φτερο μεχρι το σαλε, στην δε 6 κανω τις 5-6 τρυπες...ορειβατικα και στηνω πυλωνες με ελικοπτερα, λεμε τωρα... προφανως το σπαστηρι κατω παρκινκ φτερο κλπ κλπ, δεν θα ελεγα πανω παρκιν γιατι ο χωρος εκει δεν φτανει γιατι... εχουμε το διπλο γκαραζ του κομπι συν της οκταθεσιας συν συν μηχανη της οκταθεσιας . Δηλαδη παρτε το γκαραζ που υπαρχει στα 1750 στα κελλαρια και κολληστε το εκει που ειναι τωρα η ηρα, ταυτοχρονα βαλτε τον πανω σταθμο της νεας ηρας απο ..πανω...... εχουμε ακόμα το τομπογκαν που θελει εργα στον δρομο και τις ανεμογενητριες που θα μπουν εκει που ειναι οι κεραιες οταν ξεσκιζουμε τα ελατακια κατεβαινωντας μετα την εισοδο της καλλιοπης συν τις γραμμες του ηλεκτρικου που ελπιζω να ειναι υπογειες,συν την αποκατασταση της πλαγιας της σαχαρας που προβλέπει η χρυσοπληρωμένη μελέτη (που ελπιζω να μην ειναι μονο για τα ματια) συν την λιμνη στα κελλάρια που δεν ειναι απλο εργο, εχει τεραστια χωματουργικα συν τις αλλαγες χρησης (ηδη ξερω 2 και εχει και αλλες...) είπε κανεις για γνωστο βουνό? δεν μπορω να αντεξω και να μην σχολιασω οτι πουθενα στον κοσμο δεν υπάρχουν 2 κομπι και μια καμπίνα που να καλύπτουν μια τοσο μικρη χιονοδρομικη εκταση, μα πουθενα... Edited January 4, 2015 by vro 3 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted January 4, 2015 Ωραία φίλε vro όλα αυτά που αναφέρεις (αν και δεν καταλαβαίνω ούτε τα μισα) αλλά νομίζω ότι αυτό που ενδιαφέρει το 80% των χιονοδρόμων είναι αν, μετά από όλα αυτά τα έργα, θα έχουμε κάπου να κάνουμε σκι ικανοποιητικά, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Και για να μην παρεξηγηθώ ας εξηγήσω τι εννοώ: δεν με ενδιαφέρει που θα μπουν τα lift, οι υποσταθμοί, το tobogan, η λίμνη και οι ανεμογεννήτριες. Αυτό αντιθέτως που με καίει είναι αν θα έχω μια (τουλάχιστον) πίστα που να έχει ενδιαφέρον χιονοδρομικά, δηλαδή να έχει ικανό μήκος, πλάτος και κλίση, έτσι ώστε να μην περιμένω 10' έξω από το lift και 5' πάνω σ'αυτό για να κάνω στο τέλος 2' σκι σε μια μπλε πιστούλα (βέβαια, αυτοί οι αριθμοί είναι σαφώς βελτιωμένοι από πέρσι που ήταν 20-15-2). Δεν καταλαβαίνω γιατί οι μεγάλες επεκτάσεις είναι εκτός συζήτησης... μου φαίνεται αδιανόητο.. το ΧΚΠ δεν έχει 11.000 στρέμματα δικά του; γιατί δεν τα εκμεταλεύεται; ΟΚ με τα άγρια ζώα αλλά οι Αυστριακοί, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί είναι όλοι ανεύθυνοι και γουστάρουν να καταστρέφουν την φύση; Δεν νομίζω γιατί όσοι έχουν πάει έξω έχουν δει τον σεβασμό που τρέφουν για το περιβάλλον. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο στα βουνά μας; (όσο όμορφα και να'ναι, σίγουρα ΔΕΝ είναι οι Άλπεις..) Και επειδή ήδη ξέρω ότι η απάντηση είναι 'οχι', τότε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ας αξιοποιήσουμε ό,τι ήδη έχουμε: - Αυτός ο Οδυσσέας έχει εκείνο το άμοιρο συρόμενο που τον εξυπηρετεί, γιατί δεν μπορούν να κάνουν νέα χωματουργικά (σωστά) για να γίνει κανονική πίστα; Έτσι όπως είναι, με την πέτρα που έχει πάνω του, και 2 μέτρα χιόνι να ρίξει, πάλι απροσπέλαστος θα είναι! - Ο Ηρακλής τα ίδια. - Η πίσω πλευρά του βουνού, το συνδετικό δρομάκι από το τέλος του συρόμενου (9) εώς την αρχή της Σαχάρας γιατί δεν μπορεί να γίνει μια κανονική πίστα, ας γίνει σχεδόν κάθετη, ας αποκτήσει επιτέλους και ο Παρνασσός μια μαύρη! Και ας σηκώσουν το πιατάκι της Σαχάρας πιο ψηλά! Τώρα αυτό δεν είναι επέκταση, το δρομάκι υπάρχει ήδη! - Το επόμενο είναι επέκταση: Από την βάση του συρόμενου 9 χάθηκε να κατεβάσουν μια πίστα προς την βάση του Ηνίοχου..; (επιστημονική φαντασία, ξέρω, αλλά ήθελα να το πω!) - Και φυσικά ας πλατύνουν την 6 εώς κάτω, μαζί με την Ήρα που σε ορισμένα σημεία είναι θεόστενη! Και όλα αυτά τα έργα μπορούν να κοστίσουν λιγότερο από τα επόμενα 17 εκατομύρια που θα δώσουν για τα νεα υπερδιαστημικά lift της Φτερόλακας!! Τα οποία μάλλον θα χρησιμοποιηθούν για να μεταφέρουν τους επισκέπτες στα ζεστά, πάνω-κάτω και παντού! Και προς θεού, δεν με πειράζουν οι επισκέπτες, ας πάνε όπου θέλουν αλλά ας φτιάξουν και κάτι για εμάς! Ας μην ξεχνάμε ότι στο εξωτερικό οι επισκέπτες παίρνουν και καρεκλάκια, δεν χρειάζεται σώνει και καλά να είναι σε καμπίνες! Όλα αυτά τα λέω γιατί καταντάει πια ενοχλητικό να βλέπω ότι γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο δύσκολο να κάνω το σκι που θέλω στην χώρα μου! Τώρα που γράφω αυτές τις σειρές, έχουμε δυο χιονοδρομικά δίπλα στην Αθήνα, το ένα έχει τρομερά υπερμοντέρνα lift αλλά δεν έχει πίστες (ή δεν είναι στρωμένες ή δεν είναι ανοικτές) και το άλλο έχει τρομερή διάστρωση των πιστών αλλά δεν έχει lift (ή είναι απαρχαιωμένα και αργά ή δεν λειτουργούν)!! Και δεν μπορώ να τα ρίξω όλα στα χιονοδρομικά γιατί ξέρω ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τον καιρό.. μπορούν όμως να προβλέψουν τις συνέπειες του! Οι μεν θα μπορούσαν να έχουν πατήσει τις πίστες νωρίτερα πριν ο αέρας ξυρίσει το χιόνι από το βουνό (αν δεν έχουν την αναγκαία τεχνογνωσία ας την αναζητήσουν.. 17 εκατομύρια είναι πολλά λεφτά) και οι δε θα μπορούσαν να ξεπαγώσουν τα lift πριν ανοίξουν τις πίστες (βεβαία αυτοί δεν έχουν λεφτά..). Τελοσπάντων, τόσο εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, θα δώσω και άλλες ευκαιρίες στα χιονοδρομικά μας, πήρα και την ετήσια για να τα βοηθήσω αλλά στο τέλος θα ξαναπάω πάλι έξω (Βουλγαρία, Αυστρία ή αλλού) και θα αφήσω τα χρήματα μου εκεί (πάλι).. δεν είναι κρίμα (η ερώτηση απευθύνεται σε όσους παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις για τα ελληνικά ΧΚ) ο καθένας σαν και εμένα (και δεν είμαστε λίγοι) να αφήνει 2-3.000 ευρώ ετησίως στο εξωτερικό; Δεν θα ήταν καλύτερα όλα αυτά τα χρήματα να έμεναν στην χώρα μας; ΥΓ: Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εργαζόμενους στα 2 ΧΚ που επισκέφτηκα φέτος.. τουλάχιστον αυτοί δουλεύουν σκληρά και συνεχώς κια μάλιστα όχι κάτω από ιδιαίτερα καλές συνθήκες! 11 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 4, 2015 Σχετικό-άσχετο: Η Νέα Αφροδίτη είναι υπερπιστάρα και πρέπει να μπορεί να λειτουργεί πάντα. Ο Παρνασσός πρέπει σε κάποια στιγμή να αποκτήσει τεχνητή χιόνωση ώστε να μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό. 9 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 4, 2015 (edited) ποιο ειναι το 9? την πρωτη χρονια που μπηκε ο ακτωρας εγιναν χωματουργικα σε ολον τον ηρακλη και στον μισο οδυσσέα (αγνοώ γιατι εγινε μόνο στο μισο). μαλιστα δεν μπήκε μονο μπουλντωζα αλλα και σπαστηρας... τα χρονια περασαν και πετρες ξαναβγηκαν, ετσι ειναι η φυση... τοτε μαλιστα εγινε και σπορα...γκαζον (κουκος αηδόνι κοστισε), δεν φυτρωσε τιποτα. αν δεν κανω λαθος ο δρομος απο οδυσσεα σε σαχαρα εγινε απο τον παππο (τα ακουσε τοτε...), δυσκολο κοψιμο και ευτυχως εσωσε κοσμο απο το να πέσει στην δολινη. Βεβαια εκανε και την σαχαρα απο μυθο...πιστα. Δυσκολα να φτασει συρωμενο ως πάνω-πανω και ακομα πιο δυσκολο να μην το θαψει. Edited January 4, 2015 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
GeORgE_TEX 40 Report post Posted January 4, 2015 καταπληκτική μέρα σήμερα! Λιακάδα με ελαχιστο άνεμο, αρκετο κόσμο, αλλα μηδενικές ουρές (τουλαχιστον στον Ηρακλή)! Πρέπει να χιονισει να δοθούν όλα τα κελάρια για να φανει η αξία του καινούργιου αναβατήρα μιας και σήμερα όλα οδηγούσαν στον περικλοαίολο.... Λίγοι ήταν αυτοί που προτιμούσαν Βάκχο-Αφροδίτη! Μακάρι όταν το κέντρο λειτουργήσει κανονικά να βλέπουμε τις σημερινές εικόνες... Πολλοί χιονοδρόμοι στις πίστες και ελάχιστοι στις ουρές!!!! Καλή σαιζόν σε όλους! 2 Share this post Link to post Share on other sites
maylo 132 Report post Posted January 4, 2015 Σχετικό-άσχετο: Η Νέα Αφροδίτη είναι υπερπιστάρα και πρέπει να μπορεί να λειτουργεί πάντα. Ο Παρνασσός πρέπει σε κάποια στιγμή να αποκτήσει τεχνητή χιόνωση ώστε να μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό. Oπως επισης να γινουν εκτεταταμενες λιθοτριψιες σε ολες τις πιστες του χιονοδρομικου ωστε να λειτουργει απροσκοπτα και με μικρη ποσοτητα χιονιου. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted January 4, 2015 Σχετικό-άσχετο: Η Νέα Αφροδίτη είναι υπερπιστάρα και πρέπει να μπορεί να λειτουργεί πάντα. Ο Παρνασσός πρέπει σε κάποια στιγμή να αποκτήσει τεχνητή χιόνωση ώστε να μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό. Πιστάρα για εξάσκηση επίσης είναι ο Διας αλλά τον αδικεί το πιατάκι. Ελπίζω από φέτος χιονιού επιτρέποντως να πάει πιο γρήγορα. 5 Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 4, 2015 Η κατάσταση στην περιοχή αρχαρίων/ελκύθρων/επισκεπτών που έκανε ΜΠΑΜ ότι πήγαινε για ατύχημα. Όπως μάθαμε, το ατύχημα τελικά έγινε (όποιος έχει παραπάνω πληροφορίες ας μας πει, ακούσαμε όμως για αρκετά άσχημο περιστατικό). Σήμερα μας είπαν ότι ο χώρος είχε οριοθετηθεί σαφώς καλύτερα. ΔΕΝ χρειάζεται μαντικές ικανότητες για να προβλέψεις ότι μπορεί να γίνει σφαγή εκεί. ΔΕΝ χρειάζεται να έχεις λεφτά για πετρέλαια και ρατράκ. Χρειάζεται η κοινή λογική ότι ΕΙΔΙΚΑ από τη στιγμή που πλέον δουλεύει πολύ πιο "ενιαία" η πίστα μέχρι το 1750, το σημείο αυτό πρέπει να είναι οργανωμένο καλύτερο. 1 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 4, 2015 (edited) Και μια συλλεκτική στιγμή... Ναι, κάνω ΣΚΙ. Ναι, έχω καινούρια στολή, εγώ είμαι, δεν είναι άλλος... https://www.youtube.com/watch?v=F_JLOX6sKAQ Edited January 5, 2015 by PhaethonF1 10 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted January 4, 2015 ΜΙΚ για την Τρίτη πως το βλέπεις? Παγοδρόμιο? Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted January 4, 2015 Στα θετικά του Σαββάτου (σήμερα δεν ανεβήκαμε) επίλυση του ζητήματος στα ταμεία και η πετυχημένη διαχείριση των ούρων στα λιφτ....Νέο λιφτ με καμπίνες που φτάνουν κορυφή είτε από το 1750 είτε από το 1950 και Ηρακλής μαζί έδωσαν μηδενική σχεδόν αναμονή στις ουρές. Κλειστή καμπίνα ως πάνω. ... χλιδή! 3 Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 5, 2015 Γιάννη, την Κυριακή το καμπινοκάρεκλο (δεν μου αρέσει ο όρος "υπερλιφτ" και δεν είναι....) δούλευε με μεγαλύτερη ταχύτητα ή την 'κάτσαμε" ???? www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 5, 2015 Πιστάρα για εξάσκηση επίσης είναι ο Διας αλλά τον αδικεί το πιατάκι. Ελπίζω από φέτος χιονιού επιτρέποντως να πάει πιο γρήγορα. Εάν είχα καταλάβει καλά όταν γράφτηκε χρειάζονται χωματουργικά..... τα οποία θα γίνουν του χρόνου στην δεύτερη φάση..... www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 5, 2015 Η κατάσταση στην περιοχή αρχαρίων/ελκύθρων/επισκεπτών που έκανε ΜΠΑΜ ότι πήγαινε για ατύχημα. Όπως μάθαμε, το ατύχημα τελικά έγινε (όποιος έχει παραπάνω πληροφορίες ας μας πει, ακούσαμε όμως για αρκετά άσχημο περιστατικό). Σήμερα μας είπαν ότι ο χώρος είχε οριοθετηθεί σαφώς καλύτερα. ΔΕΝ χρειάζεται μαντικές ικανότητες για να προβλέψεις ότι μπορεί να γίνει σφαγή εκεί. ΔΕΝ χρειάζεται να έχεις λεφτά για πετρέλαια και ρατράκ. Χρειάζεται η κοινή λογική ότι ΕΙΔΙΚΑ από τη στιγμή που πλέον δουλεύει πολύ πιο "ενιαία" η πίστα μέχρι το 1750, το σημείο αυτό πρέπει να είναι οργανωμένο καλύτερο. 20150103_140811.jpg Συμφωνω 100%. Εγω παντως εγινα μαρτυρας ατυχηματος. Στο τελειωμα της αφροδιτης που εχει το τελευταιο αποτομο πριν τελειωσει η πιστα, πανεξυπνος πατερας ειχε βγαλει το παιδι του για εκληθρο. Τον αποφευγω τελευταια στιγμη, φωναζοντας του "οχι εκληθρο εδω" αλλα δυστυχως ο σανιδας πισω μου επεσε πανω στο ελκηθρο με αποτελεσμα το παιδι να πεσει κ ενα εκληθρο να κατεβαινει μονο του μεχρι κατω.... ευχομαι να μην επαθε κατι το παιδι. Πρεπει ΑΜΕΣΑ να υπαρξει οργανωση και εποπτεια!!! Ειναι σιγουρο οτι θα γινει σοβαρο ατυχημα!!! Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 5, 2015 (edited) Οσον αφορα το Χ/Κ... Ανεβηκαμε Σ/Κ. Σκι ευχαριστηθηκαμε, ουρες σχεδον ανυπαρκτες, καλους φιλους ειδαμε, αλλα το βουνο θελει ακομα πολυ χιονι.... αν δεν ριξει συντομα παλι η κατασταση δεν ειναι καλη. Πολυ πετρα. Το νεο σουπερ λιφτ τα σπαει!!! Σου δινει πλεον την αισθηση οτι δεν εισαι Ελλαδα αλλα εξωτερικο. Το προβλημα υπαρχει στη διαχειριση. Απο οτι μου ειπαν το συστημα οταν λειτουργει ως ενα λιφτ μπορει να δουλεψει ειτε 1-1 (1 σαλε 1 κορυφη) ειτε 3-1. Δεν υπαρχει η δυνατοτητα προσαρμογης αναλογα με τον κοσμο κα μαλιστα δεν γινεται να αλλαξει η αναλογια μεσα στη μερα!!! Αποτελεσμα? Ουρες για κορυφη και οι καμπινες για κορυφη αδειες!!! Παλι καλα που δεν ειχε πολυ κοσμο.... Κατι πρεπει να αλλαξει σε αυτο.... Πρεπει να γινει κατι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με το καπνισμα στο σαλε!!! Ακομα και στο αναψυκτηριο στα 2250 καπνιζαν ΕΛΕΟΣ!!! ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ το καπνισμα σε κλειστους χωρους!!! Ποσο δυσκολο ειναι να εφαρμοστει αυτο σε αυτη τη χωρα;;;;; Edited January 5, 2015 by kaps 11 Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 5, 2015 Τοσο δυσκολο ειναι να δουλευει σαν ενα λιφτ ολη μερα με 2 καρεκλες μια καμπινα; 1 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 5, 2015 για να ειμαι σωστός ξεχασα ενα πολυ σημαντικο, που το εμαθα απο το skimag του δεκεμβρη που βρηκα στην οστρακίνα θα γινει εγκατασταση ηλεκτροπαραγωγου ζευγους στην φτερο. αγνοω βεβαια την δυναμικότητα του (δηλαδη αν θα καλύψει ολο το χιονοδρομικο ή καποια λιφτ), οπως αγνοω και την θεση του, αλλά φυσικα θα ειναι καπου που μπορει να φτασει το βυτιο. επισης εδω στο φορουμ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ Η ΣΤΕΝΩΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ 1950 ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ. ναι μεν, κουφό το χιονοδρομικο, αλλά μηπως δεν φωναξαμε αρκετα? μηπως? επίσης ειχαν γινει αναλογοι προβληματισμοι για το πως θα δουλευουν τα λιφτ, το μειγμα των φορεων κλπ κλπ, αν λεω, αν, ειχαμε σταθει με μεγαλυτερη σοβαροτητα στο θεμα, πιθανα να ειχαμε γλυτωσει αρκετη ταλαιπωρία. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 5, 2015 (edited) Σε καλή ποιότητα και wide Edited January 5, 2015 by ΜΙΚ 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted January 5, 2015 Γιάννη, την Κυριακή το καμπινοκάρεκλο (δεν μου αρέσει ο όρος "υπερλιφτ" και δεν είναι....) δούλευε με μεγαλύτερη ταχύτητα ή την 'κάτσαμε" ???? Ίδια ταχύτητα Βαγγέλη Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis Fourlis 31 Report post Posted January 5, 2015 Καλησπερα... Ανεβηκαμε και σημερα πανω!! Μια χαρα χιονιζε το πρωι ειχε 2-3 ποντους φρεσκο χιονι και συνεχιζε να χιονιζει μεχρι τις 3:30 που φυγαμε.. Ελπιζω να συνεχισει ολο το βραδυ η χιονοπτωση.. Μ αυτο το χιονι καλυφθηκαν οι πολλες πετρες και μεσα στις πιστες ηταν πολυ ωραια!!! Το εισητηριο παλι 15 και απ την ετησια παλι 2 μοναδες... Αναμονες πουθενα ουτε στα εκδοτηρια ουτε στα λιφτ εκτος απο κανα μισαωρο στη καμπινα για Βακχο απο 1950.. Ρωτησα και γω οπως ο φιλος παραπανω και μου ειπαν οτι ο Βακχος ειναι προγραμματισμενος μονο για 1-3 ή 1-1 απο 1950-2250 και δεν αλλαζει μεσα στη μερα!!! Σημερα λογω χιονοπτωσης προτιμουσαν ολοι την καμπινα και τα 3 6πλα φευγαν σχεδον αδεια...συνολικα μια καλη μερα σημερα!!! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 5, 2015 Βασίλη, όταν λες "καλύφθηκαν πολλές πέτρες" για γίνε λίγο πιο... λιανός. Εννοείς πλέον πας από την κορυφή μέσα στον Ηρακλο-Περικλή χωρίς να περάσεις από χωράφι με πέτρες? Στρώσιμο έγινε καθόλου πουθενά? Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted January 5, 2015 (edited) Βασίλη, όταν λες "καλύφθηκαν πολλές πέτρες" για γίνε λίγο πιο... λιανός. Εννοείς πλέον πας από την κορυφή μέσα στον Ηρακλο-Περικλή χωρίς να περάσεις από χωράφι με πέτρες? Στρώσιμο έγινε καθόλου πουθενά? Ναι, πές μας γιατί θέλω να δοκιμάσω τα νέα (μεταχειρισμένα) μου σκι αλλά με την πέτρα που έφαγα την τελευταία φορά σε Βάκχο και Ηρακλή το σκέφτομαι (πολύ) σοβαρά! Edited January 5, 2015 by Theodoros Kafasis Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 5, 2015 μπαγασα μιχαλάκη εκανες πως τραβας και εκλεψες στην ουρα... πολυ ωραια εικονα, η γυναικα μου λεει οτι δεν εχεις αλλάξει καθολου (απο την βασιλω...) εχει και παραθυρακια το υπερ-λιφτ πολυ και...διπλο ουρίδι στα 1950, το ενα για το εξαπλο, το άλλο? <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
old skier 526 Report post Posted January 5, 2015 Γραφουμέ με μικρά. Τα κεφαλαία δείχνουν ότι φωνάζουμε Ευχαριστω για την επισημανση. Θα κανω υπακοη, αλλα νομιζω οτι σημασια εχει τι γραφουμε και οχι πως το γραφουμε . Προσοχη δεν εννοω πως το διατυπωνουμε. Αλλωστε τα κεφαλαια και τις υπογραμμισεις και τα bold τα χρησιμοποιουμε για να τονισουμε κατι και οχι για να φωναξουμε. Αν διαβασες προσεχτικα το κειμενο η τοποθετηση μου εχει να κανει με αυτο ακριβως οτι δηλ. πρεπει να σταματησουμε να γρινιαζουμε. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 5, 2015 διπλο ουρίδι στα 1950, το ενα για το εξαπλο, το άλλο? για την καμπινα 1 "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites