Tasos19s 11 Report post Posted January 26, 2017 (edited) Το παραπανω ποστ ειναι καθαρα χιουμοριστικο... Αφιερωσε χρόνο στη βελτιωση σου ειτε με μαθηματα, ειτε με φιλους, ή ακομα και μονος σου διαβαζοντας και δοκιμαζοντας. Και πιστεψε με ακομα και τα νοικιαρικα πιανουν 3ψηφιους αριθμους. Σοφα λογια ταλιμπαν! Αυτά τα πήγα τέρμα δεν πήγαιναν με τίποτα παραπάνω. Είχαν και πολλές φθορές από κάτω. Τώρα το θέμα μου είναι ότι θέλω ένα ανάλογο καινούργιο πέδιλο αλλά όχι αγωνιστικό με 500€ 200-300€ περίπου πιστεύω ότι θα διέθετα Υπάρχει κάτι αναλογο; Δεν με χαλάει και αυτό το salomon crossmax 07 αλλά δεν τα πουλάνε Ναι μου αρέσει η ταχύτητα αλλά όχι κάτι περισσότερο από αυτό. Σίγουρα πιο αργά κατεβασματα Edited January 26, 2017 by Tasos19s Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted January 26, 2017 Αυτά τα πήγα τέρμα δεν πήγαιναν με τίποτα παραπάνω. Είχαν και πολλές φθορές από κάτω. Τώρα το θέμα μου είναι ότι θέλω ένα ανάλογο καινούργιο πέδιλο αλλά όχι αγωνιστικό με 500€ 200-300€ περίπου πιστεύω ότι θα διέθετα Υπάρχει κάτι αναλογο; Δεν με χαλάει και αυτό το salomon crossmax 07 αλλά δεν τα πουλάνε Ναι μου αρέσει η ταχύτητα αλλά όχι κάτι περισσότερο από αυτό. Σίγουρα πιο αργά κατεβασματα Ο στοχος που εγραψα το παραπανω κειμενο ειναι να αποφυγεις ασκοπη παραπανισια δαπανη... Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
Tasos19s 11 Report post Posted January 26, 2017 Ο στοχος που εγραψα το παραπανω κειμενο ειναι να αποφυγεις ασκοπη παραπανισια δαπανη... Οκ ευχαριστώ. Δεν θέλω να κάνω εξωφρενικες καταβάσεις. Τα Atomic gs πιο πάνω που είδα είναι για πιο extreme φάση και δεν είμαι για τέτοια Ένα πιο χαλαρό, πιο φθηνό, σκληρό πέδιλο και σταθερό για πίστα ψάχνω. Blizzard magnum νομίζω 7.2 μήπως ξέρεις αν θα μου ταιριαξουν; τα βρήκα σε μαγαζί εδώ 250€ με δεστρες καινούργια σετ Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted January 26, 2017 Αυτά τα πήγα τέρμα δεν πήγαιναν με τίποτα παραπάνω. Είχαν και πολλές φθορές από κάτω. Τώρα το θέμα μου είναι ότι θέλω ένα ανάλογο καινούργιο πέδιλο αλλά όχι αγωνιστικό με 500€ 200-300€ περίπου πιστεύω ότι θα διέθετα Υπάρχει κάτι αναλογο; Δεν με χαλάει και αυτό το salomon crossmax 07 αλλά δεν τα πουλάνε Ναι μου αρέσει η ταχύτητα αλλά όχι κάτι περισσότερο από αυτό. Σίγουρα πιο αργά κατεβασματα Στις στροφες τα δοκιμασες καθολου?Γενικα πιστευω πως δεδομενου οτι χρησιμοποιουμε τα σκι για αθληση/διασκεδαση και οχι σαν μεσο μετακινησης απο το Α μερος στο Β και μαλιστα με τον πιο γρηγορο τροπο (λες και παμε να πληρωσουμε τον οαεε πχ μην μας κλεισει και ετσι παιρνουμε το παπακι για να παμε γρηγορα) ειναι σημαντικο εκτος απο τη σταθεροτηρα στις υψηλες ταχυτητες (τα 85 χλμ πολλους τους κανουν να τρομαζουν) να τα κρινουμε με βαση τις επιδοσεις τους στις στροφες. Πχ τι να κανεις ενα αμαξι που μπορει να παει με 250 αν μια ανοιχτη στροφη δεν μπορει να την παρει με 60. Επισης ειναι πιο ασφαλες για ολους μας. Θα ελεγα συμβουλευσου τον δασκαλο που σε μαθαινει για τον τυπο του σκι που πρέπει να στραφεις. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted January 26, 2017 Οκ ευχαριστώ. Δεν θέλω να κάνω εξωφρενικες καταβάσεις. Τα Atomic gs πιο πάνω που είδα είναι για πιο extreme φάση και δεν είμαι για τέτοια Ένα πιο χαλαρό, πιο φθηνό, σκληρό πέδιλο και σταθερό για πίστα ψάχνω. Blizzard magnum νομίζω 7.2 μήπως ξέρεις αν θα μου ταιριαξουν; τα βρήκα σε μαγαζί εδώ 250€ με δεστρες καινούργια σετ Δεν το εχω δοκιμασει το πεδιλο αλλα απο την περιγραφη τους στο skis.com φαινεται αρκετα καλο! Επισης η εμπειρια μου με την Blizzard 2 χρονια τωρα ηταν αρκετα καλη! 1 Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
Tasos19s 11 Report post Posted January 26, 2017 Στις στροφες τα δοκιμασες καθολου? Γενικα πιστευω πως δεδομενου οτι χρησιμοποιουμε τα σκι για αθληση/διασκεδαση και οχι σαν μεσο μετακινησης απο το Α μερος στο Β και μαλιστα με τον πιο γρηγορο τροπο (λες και παμε να πληρωσουμε τον οαεε πχ μην μας κλεισει και ετσι παιρνουμε το παπακι για να παμε γρηγορα) ειναι σημαντικο εκτος απο τη σταθεροτηρα στις υψηλες ταχυτητες (τα 85 χλμ πολλους τους κανουν να τρομαζουν) να τα κρινουμε με βαση τις επιδοσεις τους στις στροφες. Πχ τι να κανεις ενα αμαξι που μπορει να παει με 250 αν μια ανοιχτη στροφη δεν μπορει να την παρει με 60. Επισης ειναι πιο ασφαλες για ολους μας. Θα ελεγα συμβουλευσου τον δασκαλο που σε μαθαινει για τον τυπο του σκι που πρέπει να στραφεις. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τα salomon ήταν μια χαρά σε όλα. Και στριβουν και είναι σταθερά αν θες να πας γρήγορα. Δεν θέλω να κατεβαίνω με την ταχύτητα αυτή. Απλά επειδή με πιάνει ορισμένες φορές τρέλα τα αμολαω και έπιασα αυτά τα χιλιόμετρα. Δεν έχω δάσκαλο και ούτε πρόκειται να πάρω στα 30 μου. Ότι έμαθα μόνος μου αρκεί. Τον χαβαλέ μου κάνω και όσο μάθω δεν με ενοχλεί. Στριβουν κανονικά και μπαίνω σε όποια πίστα να ναι δεν έχω πρόβλημα. Φυσικά δεν έχω τεχνική όπως κάποιοι άλλοι. Ανέφερα κάποια πράγματα σαν ανώτατο όριο. Εννοείται θα κάνω σκι σε πιο αργους ρυθμούς απλά το salomon αυτό μου έκατσε καλά σε όλα. Θέλω αν μπορέσω να βρω ένα ανάλογο αλλά καινούργιο όχι τόσο παλιό μοντέλο Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει ακριβώς σαφές τι πέδιλο ταιριάζει στον καθένα αλλά σαν πιο έμπειροι θα πέσετε σίγουρα αρκετά κοντά σε κάποιες από τις προτάσεις σας Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted January 26, 2017 Τα salomon ήταν μια χαρά σε όλα. Και στριβουν και είναι σταθερά αν θες να πας γρήγορα. Δεν θέλω να κατεβαίνω με την ταχύτητα αυτή. Απλά επειδή με πιάνει ορισμένες φορές τρέλα τα αμολαω και έπιασα αυτά τα χιλιόμετρα. Δεν έχω δάσκαλο και ούτε πρόκειται να πάρω στα 30 μου. Ότι έμαθα μόνος μου αρκεί. Τον χαβαλέ μου κάνω και όσο μάθω δεν με ενοχλεί. Στριβουν κανονικά και μπαίνω σε όποια πίστα να ναι δεν έχω πρόβλημα. Φυσικά δεν έχω τεχνική όπως κάποιοι άλλοι. Ανέφερα κάποια πράγματα σαν ανώτατο όριο. Εννοείται θα κάνω σκι σε πιο αργους ρυθμούς απλά το salomon αυτό μου έκατσε καλά σε όλα. Θέλω αν μπορέσω να βρω ένα ανάλογο αλλά καινούργιο όχι τόσο παλιό μοντέλο Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει ακριβώς σαφές τι πέδιλο ταιριάζει στον καθένα αλλά σαν πιο έμπειροι θα πέσετε σίγουρα αρκετά κοντά σε κάποιες από τις προτάσεις σας Για τον δασκαλο διαφωνώ απολυτα, εδω ξεκινανε αλλοι να μαθαινουν σε πολυ μεγαλύτερη ηλικία.Τα blizzard μια χαρα ειναι οπως λεει και ο μαυρανθρωπος τα πιο προσφατα μοντελα απ το cross max αν δεν κανω χοντρο λαθος ειναι τα x pro. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tasos19s 11 Report post Posted January 27, 2017 Για τον δασκαλο διαφωνώ απολυτα, εδω ξεκινανε αλλοι να μαθαινουν σε πολυ μεγαλύτερη ηλικία. Τα blizzard μια χαρα ειναι οπως λεει και ο μαυρανθρωπος τα πιο προσφατα μοντελα απ το cross max αν δεν κανω χοντρο λαθος ειναι τα x pro. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Σωστά ευχαριστώ πολύ. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted January 27, 2017 Τέλος Φλεβάρη έχει σκι τεστ στα Καλαβρυτα. Μπορείς να δοκιμάσεις σε μια μέρα πολλά. Ένα πεδιλο των 500 ευρώ το πέρνεις χαλαρά 250 μετά απο δυο σεζόν καινούργιο!!! Δυστυχώς τα πιστοπεδιλα ειναι τα πρώτα που φεύγουν και ίσως δεν βρεις ακριβώς αυτό που έχεις βάλει στο μάτι!!! Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 27, 2017 (edited) Δεν έχω δάσκαλο και ούτε πρόκειται να πάρω στα 30 μου. Ότι έμαθα μόνος μου αρκεί. Τον χαβαλέ μου κάνω και όσο μάθω δεν με ενοχλεί. Θα χαρώ να κάνουμε σκι παρέα να δεις πόσο λάθος είναι αυτή η φράση που γράφεις. Γενικά όπως και τη φράση "δεν έχουν χιονοστιβάδες τα Ελληνικά βουνά" πρέπει πάντα να τονίζουμε πόσο λάθος είναι. Ταυτόχρονα αν πάρεις δάσκαλο το πέδιλο που θα σου προτείνουμε να πάρεις αν δεν πάρεις δάσκαλο θα είναι για επίπεδο πολύ πιο κάτω από αυτό που θα φτάσεις με δάσκαλο. Salomon έχω τα x-pro αλλά πίστεψέ με με αυτά που γράφεις αν τα πάρεις θα τρως συνέχεια σούζες. Έχει τα x-max ti, διασκεδαστικά, στριφτερά, πιο φιλικά που μάλλον είναι για σένα αλλά και πάλι χωρίς μάθημα δεν θα τα χαρείς τόσο. Με μάθημα θα πετάς με τα x-max. Edited January 27, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Tasos19s 11 Report post Posted January 27, 2017 Δεν αμφιβάλω για τα όσα λέτε παιδιά. Ούτε το παίζω έξυπνος. Ούτε νομίζω ότι ξέρω να κάνω σκι. Απλά ένα πέδιλο να βρω για τις 3-4-5 φορές τον χρόνο που ανεβαίνω για σκι. Καλάβρυτα δύσκολα. Να ξεκινήσω από Πτολεμαιδα να κάνω 500χλμ για ski test δεν υπάρχει περίπτωση Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted January 27, 2017 Καινουργιε φιλε της παρεας μας καλως ηρθες!Οι περισσοτεροι εδω μεσα αν εχουν χρονο και χρημα μια στο τοσο ολο και καποιο μαθημα κανουν ,ειτε με φιλο που δεν θελει χρημα ,ειτε με δασκαλο.Οσο κανεις σκι τοσο περισσοτερο το ευχαριστιεσαι και οσο βελετιωνεις την τεχνικη σου ,ακομα περισσοτερο το ευχαριστιεσαι.Ενα πεδιλο αποκτωντας καλυτερη τεχνικη εχει να σου δωσει πολλα περισσοτερα απ οτι νόμιζες πριν που δεν ειχες. Πεδιλο αξιωσεων καινουργιο με 200-250 ευρω δεν βρισκεις ! Επομενως ή θα αρκεστεις σε κατι παλαιοτερο ή και μεταχειρισμενο ή θα βαλεις καλυτερα το χερι στην τσεπη ! Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Tasos19s 11 Report post Posted January 27, 2017 Καινουργιε φιλε της παρεας μας καλως ηρθες!Οι περισσοτεροι εδω μεσα αν εχουν χρονο και χρημα μια στο τοσο ολο και καποιο μαθημα κανουν ,ειτε με φιλο που δεν θελει χρημα ,ειτε με δασκαλο.Οσο κανεις σκι τοσο περισσοτερο το ευχαριστιεσαι και οσο βελετιωνεις την τεχνικη σου ,ακομα περισσοτερο το ευχαριστιεσαι.Ενα πεδιλο αποκτωντας καλυτερη τεχνικη εχει να σου δωσει πολλα περισσοτερα απ οτι νόμιζες πριν που δεν ειχες. Πεδιλο αξιωσεων καινουργιο με 200-250 ευρω δεν βρισκεις ! Επομενως ή θα αρκεστεις σε κατι παλαιοτερο ή και μεταχειρισμενο ή θα βαλεις καλυτερα το χερι στην τσεπη ! Ένας φίλος που έκανε από μωρό μου δείχνει και ότι αρπαξω Δηλαδή ένα πέδιλο όπως το blizzard magnum 7.2 που έχει κι αυτός δεν θα μου κάνει? Να δώσω 4-5 κατοσταρικα το αποκλείω πάντως. Δεν με νοιάζει να είναι παλαιότερες χρονιές η ακόμα και μεταχειρισμενο Μετά το πεδιλο έχω να πάρω και μποτες. Μην το ξεχνάω. Πήρα ποδήλατο 1000€ έκανα 2-3 χρόνια εντατικά και τώρα κάθεται στο γκαράζ. Μόνο για καφέ βγαίνει. Σε 1-2-3 χειμωνες δεν ξέρω ίσως και τα σκι καταλήξουν στο γκαράζ. Πότε δεν ξέρεις. Οπότε δεν θέλω να δώσω 600€ 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted January 27, 2017 (edited) Τα magnum τα έχω δοκιμάσει σε σκι τεστ και μου άρεσαν παραάλη πολύ. Πηγαιναν πολυ γρήγορα παντού.Στριβαν καταπληκτικά, είχαν μεγάλη σταθερότητα στα πολλά.Ειναι καθαρά all mountain πεδιλο για πίστες στρωμενες πίστες χωράφια και λιγότερο για εκτός.Νομίζω το δίνει 70/30 μέσα/εξω.Τουλάχιστον τόσο το κρίνω.Μου φάνηκε όμως Πολυ βαρύ και ηταν-ειναι ο λόγος που το εβγαλα από το μυαλό μου. Για μενα αντε κοιτα κανα ελαν οποιοδήποτε πιστιαρικο τουριστικό μεσαίας σκληρότητας και βουρ στο πατσα. Συνηθισε λίγο τα πεδιλα και από του χρόνου κανεις και κανα μαθηματακι, αμα γουσταρεις Μην νομίζεις ότι αυτοί που σου προτείνουν μαθηματακια, τα κάνουν κι οι ίδιοι. Είμαστε ξευτερια στα του Εστουχ. Edited January 27, 2017 by ilias-zak 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tasos19s 11 Report post Posted January 27, 2017 Τα magnum τα έχω δοκιμάσει σε σκι τεστ και μου άρεσαν παραάλη πολύ. Πηγαιναν πολυ γρήγορα παντού.Στριβαν καταπληκτικά, είχαν μεγάλη σταθερότητα στα πολλά.Ειναι καθαρά all mountain πεδιλο για πίστες στρωμενες πίστες χωράφια και λιγότερο για εκτός.Νομίζω το δίνει 70/30 μέσα/εξω.Τουλάχιστον τόσο το κρίνω.Μου φάνηκε όμως Πολυ βαρύ και ηταν-ειναι ο λόγος που το εβγαλα από το μυαλό μου. Για μενα αντε κοιτα κανα ελαν οποιοδήποτε πιστιαρικο τουριστικό μεσαίας σκληρότητας και βουρ στο πατσα. Συνηθισε λίγο τα πεδιλα και από του χρόνου κανεις και κανα μαθηματακι, αμα γουσταρεις Μην νομίζεις ότι αυτοί που σου προτείνουν μαθηματακια, τα κάνουν κι οι ίδιοι. Είμαστε ξευτερια στα του Εστουχ. Πιστεύω ότι αυτά τα blizzard θα με καλύψουν. Ο φίλος μου πάει παντού. Μπήκαμε όπως λες σε απάτητο και παντού και δεν είχε πρόβλημα. Εγώ στο απάτητο είχα πρόβλημα δεν πήγαιναν τα salomon. Τα blizzard κανένα θέμα Και στα 250€ είναι περίπου καλά για μένα νομίζω 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted January 27, 2017 Πάρε τα Blizzard , μια χαρά θα να κάνεις το κέφι σου. Εχω Blizzard magnum 7,4, σε 1,63 με 100άρες μπότες. Πολύ καλά σε όλες τις καταστάσεις. Σε πολύ κλειστές στροφές δε βοηθάνε αλλά δεν είναι slalom πέδιλο ούτε θέλεις τέτοιο. Σταθερότατα σε γρήγορες ανοικτές στροφές σε δύσκολα πεδία. 1 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 27, 2017 (edited) Φίλε @Tasos19s, διάβασα διαγωνίως τα προηγούμενά σου ποστ από το πρώτο μέχρι τώρα και μου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση κάποια πράγματα. <<WARNING: LONG POST AHEAD>> Δεν θα κάνω ακριβή αναφορά σε όσα έχεις γράψει, όμως με πολύ φιλική διάθεση και καλή πρόθεση, επέτρεψέ μου να σου πώ τα ακόλουθα: Στο φόρουμ του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας υπάρχουν πολλά μέλη (φόρουμ ή Συλλόγου) με πολλές γνώσεις, εμπειρίες κλπ σε σχέση με τη χιονοδρομία. Καθώς φαίνεται η φήμη αυτή σε έφερε κοντά μας ώστε να ζητήσεις συμβουλές και προτάσεις. Αν πραγματικά εκτιμάς τις γνώμες των περισσοτέρων εδώ, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια από τα "αξιώματα/παραδοχές" σου, μιας και η πλειοψηφία προτάσεων/συμβουλών/συστάσεων έτσι όπως διαφαίνεται μέσα από τα κατά τόπους μηνύματα για συμβουλές τεχνικής, επιλογής εξοπλισμού κλπ, εστιάζει σε κάποια πολύ βασικά και θεμελιώδη σημεία, με πρώτο αυτό της ασφάλειας (δικής σου και των υπολοίπων). Θα επανέλθω σ' αυτό παρακάτω. Απ' όσο κατάλαβα από τα μηνύματά σου (ίσως έχω λάθος οπότε ελέυθερα με διορθώνεις αν χρειάζεται), το σκι το απολαμβάνεις αρκετά έως πολύ αν και νιώθεις κάπως αβέβαιος για αυτό το commitment μακροπρόθεσμα. Σε συνδυασμό με τις παραδοχές που κάνεις για έλλειψη τεχνικής, καθώς και το ότι οι επισκέψεις σου σε ετήσια βάση λες ότι περιορίζονται σε μονοψήφιο αριθμό, το να σκέφτεσαι να επενδύσεις σε πέδιλα, πριν επενδύσεις σε μπότες (όπως λες ακριβώς πιο πάνω) μαζί με το γεγονός ότι αρέσκεσαι σε ταχύτητες (που προσωπικά μου φαίνονται μεγάλες για αυτά που αναφέρεις) προσωπικά μου φαίνεται ότι σε έχει βάλει σε ένα μονοπάτι λίγο-πολύ αδιέξοδο, που επιπλέον δε θα σου προσφέρει όλα όσα προσδοκάς. Βλέποντας ενδεχομένως και κάποιο βίντεό σου από το βουνό θα μπορούσα να πώ περισσότερα ή διαφορετικά. Κοντολογίς όμως, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσεις σε μια τέτοια αγορά τώρα. Εξηγούμαι γιατί: Πρώτα απ' όλα, το σκι είναι μια δραστηριότητα που έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις εξοπλισμού-τεχνικής-τόπου-χρόνου (καθώς και το πώς αυτά πρέπει να συνδυάζονται) που αν τις παραβλέψεις απλώς θα αποκτήσεις μια στρεβλή άποψη για τη χιονοδρομία. Στη "καλύτερη" περίπτωση, απλώς θα γλιστράς πάνω σε χιόνι, θα βιώνεις αδρεναλίνη (επειδή υπέβαλες τον εαυτό σου σε έντονες καταστάσεις), θα επιβιώνεις σε δύσκολο τερέν (ένας Θεός ξέρει πώς), θα έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι είσαι όσο καλός χρειάζεσαι (τύπου: "εντάξει δεν πάμε και για αγώνες"), με μικρή ή μεγάλη ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Στην ενδιάμεση περίπτωση, κάτι τέτοιο θα σε οδηγήσει σε έναν κάποιο κορεσμό και θα σε κάνει να το παρατήσεις από βαρεμάρα ή επειδή θα νομίσεις ότι τελικά δεν σε ενδιαφέρει, έχοντας δει στη πραγματικότητα μόνο ένα μικρό κομμάτι της δραστηριότητας που λέγεται SKI. Γλιτώνοντας τα χειρότερα. Στη χειρότερη περίπτωση, (που απεύχομαι απόλυτα) η άγνοια κάποιων κινδύνων που παραμονεύουν θα σε οδηγήσει - στατιστικά μιλώντας, μόνο ο Ύψιστος ξέρει με σιγουριά - να την εγκαταλείψεις από ατύχημα που θα έχεις ΕΣΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, από λάθος επιλογές. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να διερευνήσεις το πιθανό ενδιαφέρον σου, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις χωρίς να δαπανήσεις κι ένα σκασμό λεφτά θα είναι να το πάρεις σωστά από την αρχή. Στο σημείο που βρίσκεσαι ίσως χρειαστεί να κάνεις 1-2 βήματα πίσω στα βασικά, αφήνοντας κατά μέρος το τι σε ευχαριστεί. ΚΑΙ ο φίλος σου αν ξέρει πραγματικά καλά θα σε συμβουλέψει να αποκτήσεις σταθερά θεμέλια. Κάποια χρήματα ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κατ' εμέ, να τα διαθέσεις σε μαθήματα. Αφού δεν ξεκίνησες το σκι με μαθήματα, είναι καιρός να κάνεις μερικά τώρα. Αν δεν έχεις μπότες (αυτό κατάλαβα), τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις με ελάχιστο έξοδο αυτές, χωρίς υπερβολές στην επιλογή (δεν είσαι αρχάριος αλλά ούτε προχωρημένος). Θα μπορούσες έτσι, μια χρονιά να νοικιάσεις πέδιλα με τη σεζόν (δίνουν αυτή τη δυνατότητα πολλά καταστήματα) που θα είναι κοντά σε σένα και εννοείται δεν θα σου κοστίσουν όσο ένα καινούργιο ζευγάρι (που μπορεί να μη σου ταιριάζει κιόλας και να το "παντρευτείς" στο τέλος - να μην πω να σε απομακρύνουν κιόλας από το άθλημα). Στη περίπτωση που επιμένεις στην αυτοδιδαχή θα πρέπει να "ποντάρεις" (κι ίσως κάνεις λάθος) ότι κάποιες συμβουλές που θα σου δώσουν φίλοι και γνωστοί αφενός ότι θα πρέπει να είναι "σώνει και καλά" σωστές (εσύ δεν έχεις το κριτήριο της διάκρισης), αφετέρου ότι θα ανταποκρίνονται ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ/ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ. Πράγμα όχι ακατόρθωτο αλλά όχι εύκολο επίσης. Αυτός ο δρόμος είναι μακρύς, έχει πολλές ώρες θέασης βίντεο (πάλι δύσκολο να επιλέξεις τα σωστά και καλά για τη περίπτωσή σου), πολλές δοκιμές στο βουνό και ταιριάζει περισσότερο σε κάποιον που είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους και να μη τα παρατήσει σύντομα (αυτή τη σιγουριά λες ότι δεν την έχεις), ανεβαίνοντας αρκετές φορές κάθε χρόνο. Επίσης απαιτεί και αυτο-πειθαρχία, ώστε να κάνεις μάθημα στον εαυτό σου και να μην κάνεις αυτά που θα απλώς θα σε ευχαριστούν. Το ότι ο φίλος σου κάνει χρόνια δυστυχώς δεν αποκαλύπτει ούτε το πόσο καλό σκι κάνει, αλλά πολύ περισσότερο ούτε αν είναι μεταδοτικός, μεθοδικός και εν γένει καλός "δάσκαλος" (αμφίβολο). Επέτρεψέ μου επίσης να σου πω ότι με την παραδοχή που ο ίδιος κάνεις ότι δεν κατέχεις και δεν σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις τεχνική αρτιότητα, το να πειραματίζεσαι με κλίσεις και ταχύτητες είναι επί το ευγενικότερο "πρόκληση της τύχης" (δικής σου ή/και άλλων). Αυτό είναι και το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου και με απασχόλησε πρώτο, αλλά θεώρησα ότι θα έπρεπε κυρίως να δώσω απάντηση σε αυτά που εσύ ρωτάς. Είναι όμως κάτι που θα πρέπει να σε απασχολήσει έντονα, και ανάγεται στο περί ασφάλειας που θα αποκτήσεις ΓΡΗΓΟΡΑ μέσα όμως από ΣΩΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Τον δρόμο της αυτοδιδαχής τον επέλεξα προσωπικά εξ ανάγκης (οικονομικής) και σε βάθος χρόνου τον έχω μάλλον μετανιώσει, αν και σύντομα ανακάλυψα την κοινότητα του ΕΣΤΟΥΧ απ' όπου πήρα αρκετές συμβουλές (άλλες πετυχημένες κι άλλες όχι - δεν λέω σωστές/λάθος). Θα είχα μάθει και θ απολάμβανα συντομότερα αρκετά πράγματα. Αλλά αυτά είναι προσωπικές επιλογές με συνέπειες για τον καθένα. Από την άλλη, εγώ ξέρω ότι θα σταματήσω το σκι όταν δεν θα μπορώ να κάνω πλέον για κάποιον λόγο που με ξεπερνάει (οικονομικό, σωματικό ή άλλο) . Όχι γιατί φοβάμαι ότι θα το βαρεθώ. Χιονοβλαμμένος is my name. Edited January 27, 2017 by panchristo 6 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 27, 2017 Τέλος Φλεβάρη έχει σκι τεστ στα Καλαβρυτα. Μπορείς να δοκιμάσεις σε μια μέρα πολλά. Ένα πεδιλο των 500 ευρώ το πέρνεις χαλαρά 250 μετά απο δυο σεζόν καινούργιο!!! Δυστυχώς τα πιστοπεδιλα ειναι τα πρώτα που φεύγουν και ίσως δεν βρεις ακριβώς αυτό που έχεις βάλει στο μάτι!!! Sent from my iPhone using Tapatalk Γιατί παραπληροφορείς βρε άθλιε, αύριο μευθαύριο είναι. http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=19746 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Tasos19s 11 Report post Posted January 27, 2017 Φίλε @Tasos19s, διάβασα διαγωνίως τα προηγούμενά σου ποστ από το πρώτο μέχρι τώρα και μου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση κάποια πράγματα. <<WARNING: LONG POST AHEAD>> Δεν θα κάνω ακριβή αναφορά σε όσα έχεις γράψει, όμως με πολύ φιλική διάθεση και καλή πρόθεση, επέτρεψέ μου να σου πώ τα ακόλουθα: Στο φόρουμ του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας υπάρχουν πολλά μέλη (φόρουμ ή Συλλόγου) με πολλές γνώσεις, εμπειρίες κλπ σε σχέση με τη χιονοδρομία. Καθώς φαίνεται η φήμη αυτή σε έφερε κοντά μας ώστε να ζητήσεις συμβουλές και προτάσεις. Αν πραγματικά εκτιμάς τις γνώμες των περισσοτέρων εδώ, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια από τα "αξιώματα/παραδοχές" σου, μιας και η πλειοψηφία προτάσεων/συμβουλών/συστάσεων έτσι όπως διαφαίνεται μέσα από τα κατά τόπους μηνύματα για συμβουλές τεχνικής, επιλογής εξοπλισμού κλπ, εστιάζει σε κάποια πολύ βασικά και θεμελιώδη σημεία, με πρώτο αυτό της ασφάλειας (δικής σου και των υπολοίπων). Θα επανέλθω σ' αυτό παρακάτω. Απ' όσο κατάλαβα από τα μηνύματά σου (ίσως έχω λάθος οπότε ελέυθερα με διορθώνεις αν χρειάζεται), το σκι το απολαμβάνεις αρκετά έως πολύ αν και νιώθεις κάπως αβέβαιος για αυτό το commitment μακροπρόθεσμα. Σε συνδυασμό με τις παραδοχές που κάνεις για έλλειψη τεχνικής, καθώς και το ότι οι επισκέψεις σου σε ετήσια βάση λες ότι περιορίζονται σε μονοψήφιο αριθμό, το να σκέφτεσαι να επενδύσεις σε πέδιλα, πριν επενδύσεις σε μπότες (όπως λες ακριβώς πιο πάνω) μαζί με το γεγονός ότι αρέσκεσαι σε ταχύτητες (που προσωπικά μου φαίνονται μεγάλες για αυτά που αναφέρεις) προσωπικά μου φαίνεται ότι σε έχει βάλει σε ένα μονοπάτι λίγο-πολύ αδιέξοδο, που επιπλέον δε θα σου προσφέρει όλα όσα προσδοκάς. Βλέποντας ενδεχομένως και κάποιο βίντεό σου από το βουνό θα μπορούσα να πώ περισσότερα ή διαφορετικά. Κοντολογίς όμως, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσεις σε μια τέτοια αγορά τώρα. Εξηγούμαι γιατί: Πρώτα απ' όλα, το σκι είναι μια δραστηριότητα που έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις εξοπλισμού-τεχνικής-τόπου-χρόνου (καθώς και το πώς αυτά πρέπει να συνδυάζονται) που αν τις παραβλέψεις απλώς θα αποκτήσεις μια στρεβλή άποψη για τη χιονοδρομία. Στη "καλύτερη" περίπτωση, απλώς θα γλιστράς πάνω σε χιόνι, θα βιώνεις αδρεναλίνη (επειδή υπέβαλες τον εαυτό σου σε έντονες καταστάσεις), θα επιβιώνεις σε δύσκολο τερέν (ένας Θεός ξέρει πώς), θα έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι είσαι όσο καλός χρειάζεσαι (τύπου: "εντάξει δεν πάμε και για αγώνες"), με μικρή ή μεγάλη ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Στην ενδιάμεση περίπτωση, κάτι τέτοιο θα σε οδηγήσει σε έναν κάποιο κορεσμό και θα σε κάνει να το παρατήσεις από βαρεμάρα ή επειδή θα νομίσεις ότι τελικά δεν σε ενδιαφέρει, έχοντας δει στη πραγματικότητα μόνο ένα μικρό κομμάτι της δραστηριότητας που λέγεται SKI. Γλιτώνοντας τα χειρότερα. Στη χειρότερη περίπτωση, (που απεύχομαι απόλυτα) η άγνοια κάποιων κινδύνων που παραμονεύουν θα σε οδηγήσει - στατιστικά μιλώντας, μόνο ο Ύψιστος ξέρει με σιγουριά - να την εγκαταλείψεις από ατύχημα που θα έχεις ΕΣΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, από λάθος επιλογές. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να διερευνήσεις το πιθανό ενδιαφέρον σου, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις χωρίς να δαπανήσεις κι ένα σκασμό λεφτά θα είναι να το πάρεις σωστά από την αρχή. Στο σημείο που βρίσκεσαι ίσως χρειαστεί να κάνεις 1-2 βήματα πίσω στα βασικά, αφήνοντας κατά μέρος το τι σε ευχαριστεί. ΚΑΙ ο φίλος σου αν ξέρει πραγματικά καλά θα σε συμβουλέψει να αποκτήσεις σταθερά θεμέλια. Κάποια χρήματα ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κατ' εμέ, να τα διαθέσεις σε μαθήματα. Αφού δεν ξεκίνησες το σκι με μαθήματα, είναι καιρός να κάνεις μερικά τώρα. Αν δεν έχεις μπότες (αυτό κατάλαβα), τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις με ελάχιστο έξοδο αυτές, χωρίς υπερβολές στην επιλογή (δεν είσαι αρχάριος αλλά ούτε προχωρημένος). Θα μπορούσες έτσι, μια χρονιά να νοικιάσεις πέδιλα με τη σεζόν (δίνουν αυτή τη δυνατότητα πολλά καταστήματα) που θα είναι κοντά σε σένα και εννοείται δεν θα σου κοστίσουν όσο ένα καινούργιο ζευγάρι (που μπορεί να μη σου ταιριάζει κιόλας και να το "παντρευτείς" στο τέλος - να μην πω να σε απομακρύνουν κιόλας από το άθλημα). Στη περίπτωση που επιμένεις στην αυτοδιδαχή θα πρέπει να "ποντάρεις" (κι ίσως κάνεις λάθος) ότι κάποιες συμβουλές που θα σου δώσουν φίλοι και γνωστοί αφενός ότι θα πρέπει να είναι "σώνει και καλά" σωστές (εσύ δεν έχεις το κριτήριο της διάκρισης), αφετέρου ότι θα ανταποκρίνονται ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ/ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ. Πράγμα όχι ακατόρθωτο αλλά όχι εύκολο επίσης. Αυτός ο δρόμος είναι μακρύς, έχει πολλές ώρες θέασης βίντεο (πάλι δύσκολο να επιλέξεις τα σωστά και καλά για τη περίπτωσή σου), πολλές δοκιμές στο βουνό και ταιριάζει περισσότερο σε κάποιον που είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους και να μη τα παρατήσει σύντομα (αυτή τη σιγουριά λες ότι δεν την έχεις), ανεβαίνοντας αρκετές φορές κάθε χρόνο. Επίσης απαιτεί και αυτο-πειθαρχία, ώστε να κάνεις μάθημα στον εαυτό σου και να μην κάνεις αυτά που θα απλώς θα σε ευχαριστούν. Το ότι ο φίλος σου κάνει χρόνια δυστυχώς δεν αποκαλύπτει ούτε το πόσο καλό σκι κάνει, αλλά πολύ περισσότερο ούτε αν είναι μεταδοτικός, μεθοδικός και εν γένει καλός "δάσκαλος" (αμφίβολο). Επέτρεψέ μου επίσης να σου πω ότι με την παραδοχή που ο ίδιος κάνεις ότι δεν κατέχεις και δεν σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις τεχνική αρτιότητα, το να πειραματίζεσαι με κλίσεις και ταχύτητες είναι επί το ευγενικότερο "πρόκληση της τύχης" (δικής σου ή/και άλλων). Αυτό είναι και το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου και με απασχόλησε πρώτο, αλλά θεώρησα ότι θα έπρεπε κυρίως να δώσω απάντηση σε αυτά που εσύ ρωτάς. Είναι όμως κάτι που θα πρέπει να σε απασχολήσει έντονα, και ανάγεται στο περί ασφάλειας που θα αποκτήσεις ΓΡΗΓΟΡΑ μέσα όμως από ΣΩΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Τον δρόμο της αυτοδιδαχής τον επέλεξα προσωπικά εξ ανάγκης (οικονομικής) και σε βάθος χρόνου τον έχω μάλλον μετανιώσει, αν και σύντομα ανακάλυψα την κοινότητα του ΕΣΤΟΥΧ απ' όπου πήρα αρκετές συμβουλές (άλλες πετυχημένες κι άλλες όχι - δεν λέω σωστές/λάθος). Θα είχα μάθει και θ απολάμβανα συντομότερα αρκετά πράγματα. Αλλά αυτά είναι προσωπικές επιλογές με συνέπειες για τον καθένα. Από την άλλη, εγώ ξέρω ότι θα σταματήσω το σκι όταν δεν θα μπορώ να κάνω πλέον για κάποιον λόγο που με ξεπερνάει (οικονομικό, σωματικό ή άλλο) . Όχι γιατί φοβάμαι ότι θα το βαρεθώ. Χιονοβλαμμένος is my name. Είσαι 100% σωστός σε αυτά που λες και για μένα και γενικά τι πρέπει να γίνει Δυστυχώς δεν έχω μόνιμη δουλειά. Μπορεί του χρόνου να δουλεύω κάπου και να μην έχω περιθώρια για τέτοια χόμπι. Πχ πρόπερσι ούτε άδεια ούτε ρεπό είχα δυνατότητα να πάρω. Όποτε δεν ξέρεις πως θα πάει του χρόνου ο χειμώνας Έτσι παράτησα και το ποδήλατο λόγο διαφόρων υποχρεώσεων δουλειάς και 2ης δουλειάς που είναι η μουσική σε γάμους και εκδηλώσεις. Με αυτά και με αυτά να πω ότι θέλω να κάνω σκι για την αδρεναλίνη όπως είπες φυσικά σε πιο λογικά πλαίσια. Λίγο βελτίωση θα προσπαθήσω να έχω όσο μπορώ και τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν όπως μαθήματα και λοιπά. Δεν με συγκινεί ο τρόπος που κατεβαίνουν άλλοι σκιέρ και στο λίγο που πηγαίνω έτσι το θεωρώ βαρετό ανιαρό και χάσιμο χρόνου. Έχω συνδυάσει το σκι με λίγο γρήγορες καταβάσεις όχι στα 85χλμ που ανέφερα. Μην παρεξηγηθώ. Βίντεο έχω να σου δείξω αλλά τι να δεις όπου βρω κατηφόρα τρέχω πολύ δεν θα δεις κάτι Κάποιες φορές πάω εντελώς σιγά κάνοντας κανονικό σκι αλλά στο τέλος της πίστας λέω τι έκανα; Τζάμπα κατέβηκα. Άντε πάλι πάνω από την αρχή. Έχω αυτήν την παράξενη τρέλα λίγο με την ταχύτητα όπως ειπα. Δεν μπορώ να πάω σιγά μου την σπάει. Βασικά δεν θέλω όχι δεν μπορώ. 6-7 χρόνια κάνω σκι με αυτά που νοικιάζω και πιθανόν είναι για αρχάριο σκι η λίγο πιο μέτριο. Απλα επειδή δίνω τζάμπα λεφτά στην ενοικίαση ειπα να πάρω κάτι λίγο καλύτερο και να μου μείνει. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις παιδιά. Ξέρω ότι προσπαθείτε να με προστατέψετε και για το καλό μου λέτε πράγματα αλλά 500€ δεν θέλω να δώσω για εξοπλισμό. Μπορώ να πάρω κάτι πιο φθηνό και να κάνω την δουλειά μου. Απλα θέλω να έχω τα δικά μου να τα μάθω να τα ξέρω να μην έχω κάθε φορά διαφορετικά πέδιλα. Μέχρι τώρα έχω φορέσει αυτές τις δυο εβδομάδες 4 διαφορετικά. Μόνο το salomon μου άρεσε. Atomic ενός φίλου μου αρέσαν αλλά μόλις πήγα να τα αμολυσω άρχισαν να τρέμουν και την έφαγα την τούμπα. Ήταν πιο στριφτερα αλλά δεν τα θέλω τόσο για αργό σκι Λάθος η σωστός αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθαω. Το κάνω επειδή μου αρέσει. Ο φίλος μου Βαγγέλης γνωρίζει πολύ καλά. Κι μπορεί να με βοηθήσει αλλά τον ακολουθαω λίγο όπως κατεβαίνει και βαριέμαι δεν μου αρέσει. Αν δεν μπορείτε να με καταλάβετε η να με βοηθήσετε στην επιλογή μου κανένα πρόβλημα έτσι ειπα να πάρω απόψεις δεν μπήκα εδώ για να ακούσω ότι είμαι καλός σκιέρ η να μου χαϊδέψει τα αυτιά. Μαθήματα δεν πρόκειται να κάνω για διάφορους λόγους 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 27, 2017 Οι επιλογές καθενός (ακόμα και όταν πρόκειται για δυνητικά βλαπτικές για κείνον) είναι σεβαστές. Προσωπικά και νομίζω αρκετοί απ εδώ θα σου την "έλεγαν" (ευγενικά ή μη) επί του πεδίου αν γινόσουν επικίνδυνος για τους υπόλοιπους, γιατί απλά δεν έχεις κανένα τέτοιο δικαίωμα. Νοίκιασε ακριβότερα μοντέλα από τα απλά και θα σου έρθει φτηνότερα από το να αγοράσεις, αφού αυτό είναι το μόνο που σε νοιάζει. Αν είναι σημαντική για σένα η σωματική σου ακεραιότητα πάρε κανα κράνος και κανά back protector, κάνε μια ιδιωτική ασφάλεια για έξοδα απώλειας εργασίας (χωρίς να πεις ότι κάνεις σκι γενικά γιατί μάλλον δε θα σε καλύπτει), και με εφόδιο την ευχή της μητρός χάραξε το δρόμο σου. 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted January 27, 2017 Οι επιλογές καθενός (ακόμα και όταν πρόκειται για δυνητικά βλαπτικές για κείνον) είναι σεβαστές. Προσωπικά και νομίζω αρκετοί απ εδώ θα σου την "έλεγαν" (ευγενικά ή μη) επί του πεδίου αν γινόσουν επικίνδυνος για τους υπόλοιπους, γιατί απλά δεν έχεις κανένα τέτοιο δικαίωμα. Νοίκιασε ακριβότερα μοντέλα από τα απλά και θα σου έρθει φτηνότερα από το να αγοράσεις, αφού αυτό είναι το μόνο που σε νοιάζει. Αν είναι σημαντική για σένα η σωματική σου ακεραιότητα πάρε κανα κράνος και κανά back protector, κάνε μια ιδιωτική ασφάλεια για έξοδα απώλειας εργασίας (χωρίς να πεις ότι κάνεις σκι γενικά γιατί μάλλον δε θα σε καλύπτει), και με εφόδιο την ευχή της μητρός χάραξε το δρόμο σου. Άστον άνθρωπο να κανει ότι θέλει ρε Πάνου, αμα πια.Άλλο ρωτάει.Αν έχει άποψη πρότεινε.Εγινες ασφαλιστής? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tasos19s 11 Report post Posted January 27, 2017 Οι επιλογές καθενός (ακόμα και όταν πρόκειται για δυνητικά βλαπτικές για κείνον) είναι σεβαστές. Προσωπικά και νομίζω αρκετοί απ εδώ θα σου την "έλεγαν" (ευγενικά ή μη) επί του πεδίου αν γινόσουν επικίνδυνος για τους υπόλοιπους, γιατί απλά δεν έχεις κανένα τέτοιο δικαίωμα. Νοίκιασε ακριβότερα μοντέλα από τα απλά και θα σου έρθει φτηνότερα από το να αγοράσεις, αφού αυτό είναι το μόνο που σε νοιάζει. Αν είναι σημαντική για σένα η σωματική σου ακεραιότητα πάρε κανα κράνος και κανά back protector, κάνε μια ιδιωτική ασφάλεια για έξοδα απώλειας εργασίας (χωρίς να πεις ότι κάνεις σκι γενικά γιατί μάλλον δε θα σε καλύπτει), και με εφόδιο την ευχή της μητρός χάραξε το δρόμο σου. χαχαχα μαλλον παρεξηγηθηκα. δεν εχω διαθεση να φαω το κεφαλι μου. κι εγω μπορω να την πω επι του πεδιου σε αυτους με τα snowboard που ειναι σαν κινητες βομβες και καθονται μονιμως με πλατη στην κατηφορα στο κεντρο της πιστας. δεν προκαλεσα κανενα τετοιο γεγονος ουτε θελω να ενοχλω κανεναν και γι αυτο προτιμω μερες χωρις πολυ κοσμο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 27, 2017 (edited) Άστον άνθρωπο να κανει ότι θέλει ρε Πάνου, αμα πια.Άλλο ρωτάει.Αν έχει άποψη πρότεινε.Εγινες ασφαλιστής? Αν θυμάμαι καλά, καταστατικός σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση της ασφάλειας στη χιονοδρομία. Ως μέλος του ΕΣΤΟΥΧ αυτό θεωρώ ότι εξυπηρετεί πρωτίστως το ποστ μου, κι αυτός είναι ο λόγος που το έγραψα. Για κάτι πέδιλα και σανίδες που κυκλοφορούν αδέσποτα θερίζοντας κορούλες έμπειρων σκιερ όπως εσύ και η κούκλα σου. Θέλουμε και δράσεις για την ασφάλεια κατά τα άλλα? Να σε δω άμα θα σε φάει κανένας πισώπλατα τι θα λες. Αν διάβασες καλά (ξαναδές εδώ), στην αρχή του απάντησα να μην κάνει την αγορά, σεβόμενος ότι αυτό ρώτησε. Φίλε @Tasos19s, διάβασα διαγωνίως τα προηγούμενά σου ποστ από το πρώτο μέχρι τώρα και μου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση κάποια πράγματα. <<WARNING: LONG POST AHEAD>> Δεν θα κάνω ακριβή αναφορά σε όσα έχεις γράψει, όμως με πολύ φιλική διάθεση και καλή πρόθεση, επέτρεψέ μου να σου πώ τα ακόλουθα: Στο φόρουμ του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας υπάρχουν πολλά μέλη (φόρουμ ή Συλλόγου) με πολλές γνώσεις, εμπειρίες κλπ σε σχέση με τη χιονοδρομία. Καθώς φαίνεται η φήμη αυτή σε έφερε κοντά μας ώστε να ζητήσεις συμβουλές και προτάσεις. Αν πραγματικά εκτιμάς τις γνώμες των περισσοτέρων εδώ, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια από τα "αξιώματα/παραδοχές" σου, μιας και η πλειοψηφία προτάσεων/συμβουλών/συστάσεων έτσι όπως διαφαίνεται μέσα από τα κατά τόπους μηνύματα για συμβουλές τεχνικής, επιλογής εξοπλισμού κλπ, εστιάζει σε κάποια πολύ βασικά και θεμελιώδη σημεία, με πρώτο αυτό της ασφάλειας (δικής σου και των υπολοίπων). Θα επανέλθω σ' αυτό παρακάτω. Απ' όσο κατάλαβα από τα μηνύματά σου (ίσως έχω λάθος οπότε ελέυθερα με διορθώνεις αν χρειάζεται), το σκι το απολαμβάνεις αρκετά έως πολύ αν και νιώθεις κάπως αβέβαιος για αυτό το commitment μακροπρόθεσμα. Σε συνδυασμό με τις παραδοχές που κάνεις για έλλειψη τεχνικής, καθώς και το ότι οι επισκέψεις σου σε ετήσια βάση λες ότι περιορίζονται σε μονοψήφιο αριθμό, το να σκέφτεσαι να επενδύσεις σε πέδιλα, πριν επενδύσεις σε μπότες (όπως λες ακριβώς πιο πάνω) μαζί με το γεγονός ότι αρέσκεσαι σε ταχύτητες (που προσωπικά μου φαίνονται μεγάλες για αυτά που αναφέρεις) προσωπικά μου φαίνεται ότι σε έχει βάλει σε ένα μονοπάτι λίγο-πολύ αδιέξοδο, που επιπλέον δε θα σου προσφέρει όλα όσα προσδοκάς. Βλέποντας ενδεχομένως και κάποιο βίντεό σου από το βουνό θα μπορούσα να πώ περισσότερα ή διαφορετικά. Κοντολογίς όμως, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσεις σε μια τέτοια αγορά τώρα. Εσύ, από την άλλη, ως πρότερο μέλος ΟΕ χιονοδρομίας γιατί κάνεις δημόσια τον Δικηγόρο του? Edited January 27, 2017 by panchristo 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 27, 2017 Παιδιά ο σύλλογος μπορεί μόνο να συμβουλέψει, όχι να υποχρεώσει. Εμείς -στο βαθμό που γνωρίζει και μπορεί ο καθένας- προτείνουμε τόσο εξοπλισμό όσο και τρόπους βελτίωσης της τεχνικής ( = και της απόλαυσης). Το αν θα ακολουθήσει κανείς τις συμβουλές αυτές είναι επιλογή του. 3 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 27, 2017 Προφανώς είναι επιλογή του. Αλήθεια, παραβλέπουμε τον (δια)παιδαγωγικό χαρακτήρα που εξ ορισμού έχει το φόρουμ; Με πόση υπευθυνότητα συμμετέχουμε σε αυτό το εργαλείο, αποσκοπώντας τελικά στη πραγμάτωση των σκοπών του ΕΣΤΟΥΧ? Ειδικά για τα μέλη του συλλόγου... Τροφή για σκέψη. Over and out. 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites