Pant 2,497 Report post Posted March 9, 2015 Μπα pant μέχρι τις 20 του μήνα και πιθανότατα μέχρι Απρίλη θα πάμε με μπόλικη δροιά και Βοριαδάκια, οι Abdul τελειώσαν φέτος εκεί στις 15 Φεβρουαρίου Ετσι ΜΙΚ γιατί σκοπεύω φέτος να κάνω Πάσχα στο ΧΚΠ (αλήθεια, θα είναι ανοικτό Αύριο θα πάω Πήλιο, μάλλον ομίχλη θα ΄χει, αλλά έχει και δένδρα. Κάτι θα γίνει. Περαστικά ! Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Kabman 1,004 Report post Posted March 9, 2015 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 09-03-2015 ΕΩΣ 13-03-2015 Με σποραδικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ξεκινάει η βδομάδα. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες μέχρι και την Παρασκευή με σχετική βελτίωση στα βορειοανατολικά. Άνεμοι από BA διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - την Πέμπτη θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ με την ίδια ένταση - και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.Αναλυτική πρόγνωση και σχολιασμός για το Σαββατοκύριακο:http://www.youweather.com/el-gr/article/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF-09-03-2015-%CE%AD%CF%89%CF%82-13-03-2015.htmlΤο YouWeather ανανεώνει πλέον 4 φορές την ημέρα σε ανάλυση 0.25 της μοίρας με επιπλέον χρήση σημειακής μοντελοποίησης. 1 Quote www.YouWeather.com Share this post Link to post Share on other sites
Kabman 1,004 Report post Posted March 9, 2015 Η πρόγνωση για το Χ.Κ.Καλαβρύτων απλά δεν υπάρχει! http://www.youweather.com/el-gr/weather-forecast/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%81%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD.html 8 Quote www.YouWeather.com Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted March 9, 2015 Απο το 2008 θα ζητησω για πρωτη φορα μια προβλεψη για το σκ στην οιτη παρακαλω. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted March 9, 2015 Δημήτρη Καλαβρυτα πανε για 2 m η εχω χαθεί στην μετάφραση; Ερχεταιιι "Ενταξει παιδια λύθηκε το προβλημα με τα αδέσποτα σανίδια στη Στυγα, θάφτηκε και ησυχάσαμε. Πάρτε μαθημα να μάθετε την Άγκυρα" 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sermak 361 Report post Posted March 9, 2015 Η πρόγνωση για το Χ.Κ.Καλαβρύτων απλά δεν υπάρχει! http://www.youweather.com/el-gr/weather-forecast/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%81%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD.html Τι είναι η παγωμένη ομίχλη; Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 9, 2015 (edited) Μόλις ήρθε ένα fax από το δικηγορικό γραφείο του Βελζεβουλ ότι επειδή δεν θα ξανακάνω σκι φέτος μπορεί να καταγγελθεί η σύμβαση με υπαιτιότητα του διαβόλου για να σας φτιάξει ο καιρός. Πόσα δίνετε? Για πολύ τολμηρούς αύριο το πρωί νομίζω δεν θα είναι εντελώς συμπαγής η νέφωση σε κανένα χκ. Είναι καλό το ρίσκο με καλή πιθανή επιβράβευση αλλά ανεβείτε νωρίς νωρίς νωρίς θα κλείνουν κούμουλα αστάθειας. Για λιγότερο τολμηρούς η Τετάρτη μοιάζει να είναι με ακόμα λιγότερο συμπαγή νέφωση, θα το δούμε και αύριο. Και οι δύο μέρες έχουν καταιγίδες αστάθειας/ψυχρομετωπιάρικες/δε ξέρω πια τι γίνεται άνοιξη είναι χαμός, οπότε νωρίς νωρίς και πούδρεεεες για την επόμενη. Θα θαφτείτε στο χιόνι Πέμπτη Παρασκευή αλλά και η Πέμπτη μοιάζει να έχει ελπίδες για καθαρό πρωινό. Αν δώσετε καλή προσφορά μπορεί και να σας έχουμε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο μπροστά σας, επειδή ακόμα δεν έχετε δώσει θα έχει παλιόκαιρο να κρατήσουμε και το γούρι. Mήτς μου παγμν μιχλ θα χ΄τ΄Σαββατ'? σκιάχτηκα. Τι είναι η παγωμένη ομίχλη αλήθεια? Edited March 9, 2015 by ΜΙΚ 3 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted March 9, 2015 θα το φυλάξω για τεταρτη 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ChristosFRC4 59 Report post Posted March 9, 2015 Τι είναι η παγωμένη ομίχλη; Παγωμένη ομίχλη (η επίσημη ξένη ονομασία του φαινομένου καλείται ως Rime Ice , με διακυμάνσεις ανάλογα το πάχος του. πχ Hard Rime Ice). Ο τρόπος δημιουργίας του είναι παρόμοιος με αυτόν της παγωμένης βροχής. Στην περίπτωση αυτή έχουμε την ομίχλη η οποία αποτελείται απο εκατομμύρια υδροσταγονίδια σε υπέρτηξη. Βρισκόμενα σε επαφή με δέντρα ή άλλες επιφάνειες δημιουργούν ίνες πάγου πάνω σε αυτά. Το φαινόμενο το συναντάμε και εδώ στην Ελλάδα πολύ συχνά πάνω στα βουνά. Πόσες φορές έχουμε δει κάτασπρα τα έλατα με στρώμα πάγου? Είναι ακριβώς απόρροια ακριβώς αυτού του φαινομένου. http://www.romanticasheville.com/rime_ice.htm 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sermak 361 Report post Posted March 9, 2015 Παγωμένη ομίχλη (η επίσημη ξένη ονομασία του φαινομένου καλείται ως Rime Ice , με διακυμάνσεις ανάλογα το πάχος του. πχ Hard Rime Ice). Ο τρόπος δημιουργίας του είναι παρόμοιος με αυτόν της παγωμένης βροχής. Στην περίπτωση αυτή έχουμε την ομίχλη η οποία αποτελείται απο εκατομμύρια υδροσταγονίδια σε υπέρτηξη. Βρισκόμενα σε επαφή με δέντρα ή άλλες επιφάνειες δημιουργούν ίνες πάγου πάνω σε αυτά. Το φαινόμενο το συναντάμε και εδώ στην Ελλάδα πολύ συχνά πάνω στα βουνά. Πόσες φορές έχουμε δει κάτασπρα τα έλατα με στρώμα πάγου? Είναι ακριβώς απόρροια ακριβώς αυτού του φαινομένου. http://www.romanticasheville.com/rime_ice.htm Η επόμενη ερώτηση είναι: "πόση ορατότητα έχεις;" Quote Share this post Link to post Share on other sites
evz0nas 144 Report post Posted March 10, 2015 (edited) Καλημερα, Πλέον είμαι σίγουρος... Το Βουνο και και Καιρός παίζουν Ζαρια!!! Και αυριο που θαμαστε πανω , θα χιονιζει πατσαβουρες. ΣΤΑΝΤΑΡ Edited March 10, 2015 by evz0nas 10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 10, 2015 (edited) Για πολύ τολμηρούς αύριο το πρωί νομίζω δεν θα είναι εντελώς συμπαγής η νέφωση σε κανένα χκ. Είναι καλό το ρίσκο με καλή πιθανή επιβράβευση αλλά ανεβείτε νωρίς νωρίς νωρίς θα κλείνουν κούμουλα αστάθειας. Tι άλλο θες να γράφω αγόρι μου πες μου? Τι? ΑΝΕΒΑ? Να πληρώσεις. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟ SNOWFORECAST. Υπάρχει το youweather Κοίτα κουμουλάρα που βάζει σιγά σιγά. Κοίτα Παρνασσό από ατυχία το κούμουλο είναι στο χιονοδρομικό, στα Καλάβρυτα από τύχη είναι στη Δυτική πλαγιά του Αυγού και κάνουν σκι στην Ανατολική. Αύριο ακόμα λιγότερο συμπαγής η νέφωση, νωρίς νωρίς νωρίς Μπράβο ρε Χρήστο υπέροχο, άντε ανοίξτε κάνα thread με τέτοια. Μάκη αν δεν κάνω λάθος σε χιονοδρομικό μια χαρά μόλις ξημερώσει. Είναι ο καιρός που ομιχλιάζει τους κάμπους και από πάνω βλέπεις θάλασσα σύννεφου και είσαι στη λιακάδα. Τα υπόλοιπα ας μας τα πει ο Λάππας μιας και ήταν ερώτηση των εξετάσεών του. edit: Να τους φάγαμε, έκλεισε γερό κούμουλο τώρα Edited March 10, 2015 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted March 10, 2015 (edited) Τώρα αύριο ανεβαίνεις ή δεν ανεβαίνεις; Και αν ναι σε ποιο από τα δύο; Edited March 10, 2015 by Velissarios Quote Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted March 10, 2015 Τώρα αύριο ανεβαίνεις ή δεν ανεβαίνεις; Και αν ναι σε ποιο από τα δύο; Έλα Παρνασσό μπας και βρεθούμε φέτος........ Και δείχνει λίγο καλύτερο καιρό...... 2 Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted March 10, 2015 Και να σκεφτείς οτι τα νέα Lift τα έχω δει μόνο στις ...ειδήσεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted March 10, 2015 Κι εγώ μόνο στις αφίσες του Συντάγματος, αλλά αν δεν σεβαστούν λιγάκι περισσότερο τον πελάτη, θα με βρίσκουν απέναντι (κυριολεκτικά και μεταφορικά). 3 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Kabman 1,004 Report post Posted March 10, 2015 Παιδιά αύριο Παρνασσό θα είναι σχετικά καλά. Λίγες νεφώσεις πυκνότερες το πρωί και με καλυτέρευση προς το μεσημέρι: http://www.youweather.com/el-gr/weather-forecast-low-clouds/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%8D.html Εγώ το κανόνιζα για αύριο αλλά τελικά θα το αφήσω για την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. Quote www.YouWeather.com Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 10, 2015 (edited) Με μικρή επιφύλαξη μιας και δεν αποκλείεται με αρκετή γκαντεμιά να υπάρχει μικρή πιθανότητα και να σου σπάσει τα νεύρα η ομίχλη, αύριο νωρίς νωρίς θα ανέβαινα για μια υπέροχη μέρα σκι. Επίσης είναι πολύ πιθανό αύριο τα σύννεφα αστάθειας να δώσουν εξαιρετική παράσταση, ακόμα και να πιάσει χιονοκαταιγίδα για πιστόπουδρο πιο μετά. Βγάλτε καμιά φώτο σύννεφα. Edited March 10, 2015 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted March 10, 2015 Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει χιονίσει σήμερα Καλάβρυτα,όπως φαίνεται από την κάμερα,παρότι δίναν υετό τα μοντέλα.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted March 10, 2015 Εγω γιατι αυτα που βλεπω ειναι πολυ θετικα;φρεσκαρισμα παρασκευη προς σαββατο και κυριακη βοριαδακι με ηλκοφανεια;;;;και τρελη θεα λυβικο και αιγαιο! Βαγγεεεεεεελη, τι μου ταζεις να σου πω τις πηγες μου;:-)))))))) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted March 10, 2015 Παρακαλω μην ξεχασετε την αναμνηστικη πλακετα στον κυριο που ανοιξε το τοπικ μαρτιου.απλα δεν υπαρχει ο ανθρωπος. 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted March 10, 2015 Παρακαλω μην ξεχασετε την αναμνηστικη πλακετα στον κυριο που ανοιξε το τοπικ μαρτιου.απλα δεν υπαρχει ο ανθρωπος.Εισαι υποχρεωμενος να ανοιξεις τον 12/15 μην σου πω και 11/15[emoji2] 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted March 11, 2015 (edited) Εντελως αποτυχιμενες οι οι μετερεολογικες προβλεψεις αυτη την φορα ιετος και νεφοκαλυψη ,οτι νανε Edited March 11, 2015 by Hellbent 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 11, 2015 (edited) Τι λέτε ρε ψυχασθενείς? dust οι μισοί είναι στο νοσοκομείο και οι άλλοι μισοί βαράνε το κεφάλι που χάσαν τις καλές μέρες και ανέβηκαν τις μέρες με ομίχλη. Στα Καλάβρυτα σκάβουν σκάβουν σκάβουν και σε βρίζουν που τώρα βρήκε να χιονίσει. Ολόσωστά πέσαν όλες οι προβλέψεις. Άνοιξη είναι, κούμουλα αστάθειας. ΣΥΣΦΙΞΗ Βαριέμαι να γράφω σήμερα έχω να κράξω το Φαλακρό Edited March 11, 2015 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 11, 2015 Για Οίτη το ΣΚ Μιχάλη; Quote Share this post Link to post Share on other sites