Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
spider

Ιανουάριος 2016

Recommended Posts

Τ.Π.Α. Δεν μας βλέπω να κάνουμε σκι, φέτος, στην Ελλάδα.

Είπαμε χάλια, αλλά υπερβάλλεις. :)

(προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά, όπως είπε κι ο Αρκάς)

Practice makes perfect

προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά...

Έτσι μπράβο. Το καλοκαίρι είναι κοντά. Λίγο έμεινε...

• Like 6

Ναι...δύο μέρες, πριν λίγο άκουσα 21 βαθμοί τη Δευτέρα :P

Practice makes perfect

Tα 00Ζ σήμερα ταφόπλακα...

Σας το είπα, πάρτε και σείς από ένα ηρεμιστικό κάθε μέρα και θα δείτε, θάρθουν και τα χιόνια. :snow2:

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Κανένα νόημα να ασχολούμαστε. Κοιμηθείτε ήρεμα κάθε βράδυ, βγείτε, πιείται, διασκεδάστε σα να είναι Νοέμβρης. Θα έρθει όταν είναι... Ζζζζζζζεν

Εγώ λέω να ξανακερώσω-ξαναξύσω, έτσι για τη φόρμα.

:shuriken:

• Like 9

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Είναι λίγο ζόρικο να είσαι αρρωστάκι με το σκί στην Ελλάδα.

Ειδικά αρχές σεζόν θυμάμαι πάντα έτσι ήταν..δεν ήσουν ποτέ σίγουρος αν θα κάνεις σκι.

Υπάρχουν και χρονιές σαν την φετινή ή την σεζόν '06-'07 που το τραβάει και λίγο παραπάνω.

Γι' αυτό προσπαθήσετε να κολλήσετε κι άλλο μικρόβιο.

Πετάξτε, τρέξτε, σκαρφαλώστε, ποδηλατήστε... Σαν το σκί δεν είναι αλλά μια δόση την παίρνεις.

Και το βασικότερο ανεβείτε βουνό ΚΑΙ τον Απρίλη που έχει τα καλύτερα χιόνια να ρεφάρετε ότι χάσατε

• Like 15

Αρκεί να μην κλείνουν τα χιονοδρομικά με πολύ χιόνι.

• Like 2

Practice makes perfect

Θέλω κάτι να γράψω και 'γω αλλα δεν έχω τίποτα να πω. Αυτό το θρεντ είναι σαν μια αίθουσα αναμονής, σαν ένας χώρος σαλέ με ξύλινα τραπέζια, σκαμπο και πατώματα. Χιόνι μπορει να μην ρίχνει αλλα κρύο κάνει για 5-6 ξύλα στην φωτιά, άλλος παίζει τάβλι, άλλος σκάκι, άλλος ρίχνει πασιέτζα , άλλοι μαλλιοτραβιουντε για το πόσες μοίρες θα κόψει αζιμουθιο το ερχόμενο θερμό , αλλος περιμέχει το ψυχρό και έτσι κυλούν ο καιρός...και τα δάκρυα...μπυρες...

IMGP6847_zpsyacvxsdw.jpg

Μικ, Vanzel με δυό μαρκαδόρους στα χέρια, έναν πράσινο και έναν κόκκινο και σφουγγάρια μπροστά απο έναν πιανκα λευκο σχεδιάζουν και σβήνουν! Ξανά και ξανά για το που στο διάλο θέλουν να πάνε οι κυκλώνες... γμω τον αντικυκλώνα. Τα μοντέλα δεν μας τα λένε καλά. Τα μοντέλα ,τα μοντέλα.. τα μοντέλα ... :(

tumblr_ns0ev47dU61qzkyono1_1280_zpshmdfx

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 ,σήμερα γυρνουσα στις δημοσιες υπηρεσίες και δουλειά δεν έκανα, κλασικά. Τους παρακολουθώ εδώ, τους ζηλεύω , τους φθονώ. Μια μέρα πριν το Σαββατοκυριακο και αντι να βάζω βαξ πάω για κολύμπι στην πισίνα... με τέτοιο ήλιο που έχει σήμερα εδώ στον βορά που αλλου να πάω.

• Like 7

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Αν ημουν στην θεση σου θα ξημεροβραδιαζομουνα στο πολυχωρο WE και θα σκιαριζα συνεχως στον εξομυωτη σκι ετσι για να μου φυγουν τα νευρα και η στεναχωρια!!!

• Like 4

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

2+3+1 και η 4 για μετά

Κώστα το σκεφτόμουν αυτό που λες. Κλάψα μίρλα μιζέρια που δεν έχει χιόνι και χάσαν ένα μηνα σκι και αρκετοί συμπολίτες μας δεν πάνε ποτέ για σκι Απρίλη που κερδίζεις ένα μήνα σκι

Λοιπόν τα δοκιμάσαμε όλα. Έφτασε η ώρα να δοκιμάσουμε και αυτό. Να υποσχεθούμε ότι σαν θυσία αν γίνουν όπως τα γράφω παρακάτω δεν θα κάνει ο Λαππας σκι φέτος.

Η εικόνα που έχουμε με τα σημερινά στοιχεία είναι για 3 σερί χαμηλά 15 με 25 του Γενάρη και η σεζόν θα είναι κομπλέ από χιόνι.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 5

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Καλησπέρα και πάλι.....

Μην περιμενετε νεότερα...η κυκλοφορία χαοτική στην Ευρώπη με αποτέλεσμα προγνωσιμότητα για την ώρα 0.

Χ/Κ κλειστά στην ουσία....μέχρι και τα Καλάβρυτα εντελώς κλειστά και λογικό.Μόνο το διπλό στην Βασιλίτσα και αυριο λεει και Ελιμεία.από Κυριακή πάπαλα κι αυτά....

Μέχρι και την Πέμπτη 14/01 τα έχουμε πει....Δεν θα αλλάξει κάτι.

Όλο το στοίχημα είναι από 15 και μετά...

Ένα πιθανό σενάριο είναι συνέχιση νοτιάδων με βροχούλες και λίγα χιόνια.....

Ένα άλλο σενάριο που πολλοί ενθουσιάζονται αλλά εμένα δεν μου αρέσει καθόλου....καποιοι τους αρέσει γτ φαίνεται κατάβαση ψύχους αρκετή για να χιονίσει στο κεντρο της Αθήνας,οπότε θα δούν το χιόνι στην πόρτα τους....πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ένα πέρασμα για την υπόλοιπη Ελλάδα στην αρχή της κακοκαιρίας με 10-20 εκ στα Χ/Κ...άντε 30....ας είμαι αισιόδοξος.

Mετά όμως;Μετά φαίνεται να μας καπακώνει ο αντικυκλώνας για ένα 15νθημερο τουλάχιστον....οπότε;20-30εκ πάνω σε χώμα και μετά ήλιος 15 μέρες;;;;Χμμμ δεν μου ακούγεται πολύ καλό.....

Υπάρχουν και άλλα πολλά σενάρια....όλα όμως είναι σενάρια αφού αυτή τη στιγμή τα μοντέλα δεν έχουν κάτι στανταρ σε στανταρντ θέση....οπότε αυτοσχεδιάζουν σβήνουν,γράφουν και πάλι τα ίδια μέχρι να μπουν τα πραγματικά δεδομένα στις βάσεις τους και να δούμε τι θα γίνει.....χαμηλα αλλάζουν θέσεις συνεχώς και αντικυκλώνες πάνε και έρχονται εκατοντάδες χιλιόμετρα παίζοντας με τα νεύρα μας....

Η κυκλοφορία όπως τείνει να εξελιχθεί μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί τζοκερ....είμαστε ικανοί για το καλύτερο με συνεχόμενες κακοκαιρίες και πολύ χιόνι,για μια κακοκαιρία όπως ανέλυσα και μετά καλοκαίρι,αλλά και για το χειρότερο,δηλαδή να χάσουμε και τη μία αυτή κακοκαιρία και να μας πλακώσει ο αντικυκλώνας νωρίτερα,το οποίο σενάριο δεν είναι τόσο πιθανό.....

Το χειρότερο πάντως είναι ότι ξεκινάμε από το 0 (αν όχι σήμερα Τρίτη θα είμαστε όλοι στο 0)....από νερό και χώμα....ενώ επρεπε να έχουμε μια καλή βάση τουλάχιστον.

Για αρχή κρατάμε την πτώση της θερμοκρασίας από Τετάρτη και Πέμπτη σε φυσιολογικά επιπεδα και βλέπουμε....

Κρατάμε την ανάσα μας μέχρι τα απογευματινά τρεξίματα Κυριακής-Δευτέρας για να έχουμε μια πιο σαφή άποψη.....ή βγάζουμε εισητήρια για Άλπεις όπου φαίνεται να ήρθε ο χειμώνας εκεί.....

• Like 5

Η εικόνα που έχουμε με τα σημερινά στοιχεία είναι για 3 σερί χαμηλά 15 με 25 του Γενάρη και η σεζόν θα είναι κομπλέ από χιόνι.

Έλα που έγινε αυτό;Εγώ άλλα βλέπω και άλλα γράφω.....όχι ότι δεν παίζει,αλλά είναι ένα από τα πολλά σενάρια....

Να ξέρεις το ΔΣ έχει προμηθευτεί αρκετή πίσσα και πούπουλα για το Στάθη που θα περισσέψουν.....οπότε πες ότι δεν είναι σίγουρο εντελώς μήπως και γλιτώσεις.....

Και επειδή ο Λάππας δεν παίζει να μην κάνει σκι.... τους περνάνε πολλοί από μυαλό για θυσία,όπως αυτούς που τάζουν χαμηλά και μετά δεν έρχονται....

• Like 3

Η εικόνα που έχω λοιπόν. Καλά ο Στάθης είναι καμμένος ήδη.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αν ημουν στην θεση σου θα ξημεροβραδιαζομουνα στο πολυχωρο WE και θα σκιαριζα συνεχως στον εξομυωτη σκι ετσι για να μου φυγουν τα νευρα και η στεναχωρια!!!

Δεν εχω νεύρα μωρέ, ειμαι ζεν,λεμε και καμιά τρελα να ευθυμησουμε. Αυτο το πατερν με τον καιρο ομως, που ειναι εξω απο το μεσο δείγμα κρατα καλα απο τον περασμενο Μαιο. (Λογω και καλοκαιρινης δουλειας τον καιρο τον παρακολουθώ σχεδον ολο τον χρόνο ),τουλάχιστον για την περιοχη της κ.Μακεδονίας εχω δει πολλες φορές περιεργα πράγματα, βροχές και ισχυρους ΒΑκους καταμεσης Ιουνίου για παραδειγμα με τον βαρδαρη σπάνια να μας επισκέπτεται. 5 χρόνια ειμαι Θεσσαλονίκη, φέτος ο καιρος ειναι τελείως διαφορετικός...

Τα χειρότερα δεν τα τραβαμε εμείς, αλλά οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις δραστηριοτητες εκει εξω. Πραγματικά δηλαδή ειναι κρίμα, σε τεντωμένο σχοινί με το ενα πόδι! ..

• Like 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

κράτα μικρό καλάθι Μιχάλη....

9-2-05020.jpg

Και ενω τα καλάθια παραμενουν άδεια, μικρα ή μεγαλα, αυτη εδω η παρεα στην αναζήτηση χιονιου τράβηξε πολλα. 20λεπτακι φιλμ, χαλαρωτικό με πολλες ιδέες και αστειες εκδοχές..δειτε το! :)

• Like 6

Εκείνο που κατάλαβα εγώ είναι ότι αυτό το διάστημα, δεν υπάρχει πρόγνωση πάνω από 4-5 μέρες. Όλα είναι οριακά και έτσι θα λέμε μόνο για να γίνεται κουβέντα...

Α και να μην το ξεχνάμε!

post-5112-0-91568600-1452332494_thumb.jpg

• Like 3

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Ο χειμώνας πέρασε.

Μήν αγχώνεστε λοιπόν, διότι το καλοκαίρι θα έρθει σίγουρα.

Χαλαρώστε για να απολαύσετε τους επόμενους έντεκα καλοκαιρινούς μήνες.

Μήν είστε αχάριστοι.

• Like 4

...:D λοιπον γελάω με το παρακατω φιλμ γιατι αυτοί βρεθηκαν σε αυτο το pow-park μετα απο ενα απλό τηλεφώνημα μεσα σε 48 ωρες ,το πολυ, περνώντας την πρώτη διαθεσιμη πτήση. Εγω βεβαια πιστευω οτι ηταν εκει σε λιγότερο απο 24 ωρες. Ετσι ειναι η ζωή, ..ΆΔΙΚΗ! :D

• Like 3

Τα νεότερα από τα μοντέλα είναι ότι .....δεν υπάρχουν νεότερα.....!!!!!!!!!!!!

Α συμφώνησαν ότι Παρασκευή μας επισκέφτεται ένα χαμηλό με βροχές στις βάσεις και χιόνι ψηλότερα.......μέχρι Σάββατο μεσημέρι....

Μετά θα δούμε....στα υπόλοιπα συμφώνησαν ότι διαφωνούν!

• Like 1