Jump to content
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2017-18

Recommended Posts

Γιατί εάν σε κάτι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το ΧΚΠ από το 1976 μέχρι σήμερα, είναι οι συντηρήσεις και η ασφαλής λειτουργία των αναβατήρων του!

Τώρα για το εάν το βουνό θα πάει καλά. Η άποψή μου είναι ότι με τον Ξυπόλιτο στο τιμόνι...πόσο κάλα να πάει? Το είπα άλλωστε με τρόπο και στο προηγούμενο post που ανάρτησα:

4. Παραμένουν στις θέσεις τους οι Βέρνερ και Παπαγεωργίου (κάτι είναι κι αυτό...).

Ρε Σωτήρη μας κάνεις πλάκα? Διας Σαχάρα Οδυσσέας 10 14 χαλάνε ή δεν χαλάνε συνέχεια? Ηρακλής έχει 50 παραβάσεις και παρακάμψεις μπας δουλέψει ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΜΠΑΛΑ ΤΟΥ 2011?

Τι συντηρήσεις και μπαρμπούτσαλα μας λες. Χάλια είναι ήταν και θα είναι οι συντηρήσεις οι οποίες γινόντουσαν τόσα χρόνια με μοναδικό μέλημα την κονόμα της Poma και του Γαβρηιλίδη που σε πλήρωνε. Προφανώς και είχαν και στο νου τους την ασφάλεια δεν είναι εγκληματίες ούτε ήθελαν να πάνε φυλακή. Κανένας πάντως δεν δούλευε πολλές χρονιές για να χαρεί σκι ο κόσμος και το ξέρεις όπως σίγουρα ξέρεις και δεν μιλάς για τα τελευταία χρόνια.

Λίγο τσίπα ρε Σωτήρη λίγο

Τώρα το γράφεις για τον Ξυπόλλιτο? Αν δε σε πιέζαμε στο προηγούμενο post θα μέναμε ότι όλα πάνε καλά πεταλούδες και λουλούδια σύμφωνα με τον Σωτήρη Γιαννόπουλο

Θερμή παράκληση το Προεδρείο να προστατέψει τα μέλη από ανθρώπους που ξέρουν την αλήθεια γιατί δεν χαίρεται σκι κουνούπι τόσα χρόνια και δεν την λένε, παραπλανούν συνεχώς κατά σύστημα και να προσπαθήσει να κάνει ο ΣΤΧ επιτέλους κάτι μπας χαρεί σκι κουνούπι φέτος στον Παρνασσό

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχάλη, το ποιός πλήρωνε τον Σωτήρη, δε μας αφορά. Εργαζόταν και πληρωνόταν. Δικό του θέμα.

Στα περί προστασίας των μελών κλπ, αν ξέρεις κάτι γράψ' το ευθέως, να ξέρουμε ποιον να κράξουμε. Ο Σωτήρης πάντως, από το 2003 είναι ένας από 'μας και δεν δέχομαι υπονοούμενα γι' αυτόν.

• Like 3

Mα αφού μας γράφει επίτηδες ψέματα ρε φίλε.

Για αυτό δεν ιδρύσαμε τον Σύλλογο για να μην μας λένε ψέματα και να μαθαίνει ο χιονοδρόμος ακριβώς τι συμβαίνει?

Αν αμφιβάλλεις ότι λέει ψέματα αυτός που λέει αυτό "Γιατί εάν σε κάτι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το ΧΚΠ από το 1976 μέχρι σήμερα, είναι οι συντηρήσεις και η ασφαλής λειτουργία των αναβατήρων του!" μπορείς να τηλεφωνήσεις σε οποινδήποτε εργαζόμενο ή ακόμα και συστηματικό χιονοδρόμο του ΧΚΠ

Σου υπενθυμίζω τι έλεγε πρόπερσι όπου "ανοιχτά Κελλάρια Φτερόλλακα" και φτάναμε πάνω και όλοι ήξεραν ότι η Φτερόλλακα θα ήταν κλειστή μιας και υπήρχε πρόβλεψη για μέτριο αέρα και δώσαν ρεπό. Τότε τον καλύπτατε επειδή δούλευε εκεί και θα έχανε τη δουλειά του και θα πείναγαν τα παιδιά του. Τώρα που δεν δουλεύει και δεν κινδυνέυει να χάσει τη δουλειά του τι τον καλύπτουμε?

Συντηρήσεις αχαχαχαχαχαχαχα σε λίγο θα μας πει ότι έγιναν και με μόνο μέλημα την βέλτιστη οικονομία

Αν δεν δέχεσαι υποννούμενα για κάποιον που επίτηδες προκάλεσε ζημιά στο σκι μας μπορείς να μην τα δεχτείς αλλού εδώ μιλάμε για χιονοδρομία.

Τα παραπάνω είναι γεγονότα δεν είναι υποννούμενα. Για να μην είναι προσωπικά το 90% των στελεχών που εργάζονται στο ΧΚΠ (ΕΤΑΔ-Διευθυντές-υπεύθυνοι ενημέρωσης) μας λένε συστηματικά ψέματα και συστηματικά κάνουν ζημιά στο σκι μας.

Αν μου πεις ότι Οδυσσέας, Διας, Σαχάρα, Περικλής, 10, 14 δούλευαν άριστα και δεν έγινε ποτέ η τραμπάλα του Ηρακλή του 2011 είμαι συκοφάντης. Δυστυχώς για όλους έιναι γεγονότα

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Σωτηρη ειναι προχειρος μειοδοτικος διαγωνισμος.

Πρωτη φορα μπαινει στην ιστοσελιδα της εταδ η οποια δεν ειναι δημοσιο και με νομο εχει εξαιρεθει απο την διαυγεια.

Μαλιστα, την συντηρηση την κανει το προσωπικο της εταδ ή του εργολαβου;

Εχει η εταδ προσωπικο που κανει συντηρηση;

Δηλαδη οσο υπαρχει εβεταμ δεν μπορει ναρθει κοινοπραξια απι την εε;

Για το της επιθεωρησης θα τι ξαναδιαβασω.

Παντως το πηλιο εχει παρει σημα λειτουργιας. Θα ψαξω αν την επιθεωρηση την εχει κανει η εβεταμ.

Βασίλη όταν λέω προσωπικό του ΧΚΠ δεν εννοώ μόνο της ΕΤΑΔ. Τις συντηρήσεις τις κάνουν το προσωπικό του εργολάβου και της Doppelmayr. Κι αυτοί προσωπικό είναι...

Επίσης για την ΕΒΕΤΑΜ δε λέω ότι αυτό γίνεται επίτηδες και όλο αυτοί κάνουν τον έλεγχο, απλά οι ξένες εταιρείες μάλλον μας έχουν κλασμένους....

Στο ΜΙΚ τι να πω... ότι και να πω θα πει ότι σας κοροϊδεύω, οπότε ΣΙΩΠΗ! Οι αντιπαραθέσεις με έχουν κουράσει! Εχω ένα σωρό προβλήματα (όπως φαντάζομαι και όλοι εδώ μέσα), που το τελευταίο που με νοιάζει είναι να σκάω για τον Παρνασσό!

Όμως όταν μαθαίνω κάτι από πάνω θα σας ενημερώνω, γιατί έχω καθήκον να το κάνω στο σύλλογο που εχω υπηρετήσει τόσα χρόνια! Τώρα δεν εργάζομαι πάνω, οπότε οι πηγές μου δεν είναι από την ΕΤΑΔ αλλά από τους γνωστούς αγνώστους.... Βέρνερ, Παπαγεωργίου κ.λπ. Όλοι τους ξέρετε...οπότε μπορείτε κι εσείς να τους τηλεφωνείται να σας τα λένε....

Για τον Ξυπόλιτο όμως, θέλω να πω ότι δεν το χάιδεψα! Στις 16 Ιανουαρίου πέρσι, μια μέρα αφού έγινε της πουτάνας στο βουνό, του τα έχωσα άγρια μέσα από τη σελίδα μου στο facebook, φαντάζομαι οι φίλοι μου από εκεί θα το θυμούνται! Μάλιστα μου απάντησε και του τα έσουρα ξανά! Αποτέλεσμα να με διαγράψει και να μη μου μιλάει!!! χαχαχαχαχα! Επίσης έκανα και παρέμβαση εναντίον του στην εκπομπή του Ευαγγελάτου, που ασχολήθηκε με το θέμα, κάποιοι πιστεύω ότι με άκουσαν! Οπότε δεν περίμενα φέτος για να πω... ότι ο Ξυπόλιτος δεν κάνει!

Τελειώνω με αυτό που είπα παραπάνω. Εάν, σύμφωνα με το ΜΙΚ πάντα, ο Παρνασσός είναι μπουρδέλο στις συντηρήσεις, που παίρνει τις πιστοποιήσεις κάθε χρόνο..... Τότε τα ΧΚ που δεν έχουν καν ειδικό σήμα λειτουργίας και δουλεύουν, ΤΙ ΕΙΝΑΙ??? Αλήθεια ποιος θα ασχοληθεί με αυτά??

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για το σύλλογο!

Ρε Σωτήρη μας κάνεις πλάκα? Διας Σαχάρα Οδυσσέας 10 14 χαλάνε ή δεν χαλάνε συνέχεια? Ηρακλής έχει 50 παραβάσεις και παρακάμψεις μπας δουλέψει ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΜΠΑΛΑ ΤΟΥ 2011?

Τι σημαίνει "χαλάνε συνέχεια"; Τι είδους βλάβες είναι; Μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές; Φταίει η συντήρηση ή είναι κατασκευαστικά προβλήματα; Τι είδους συντήρηση είναι; Βάζουμε λίγο γράσο ή αντικαθίστανται στοιχεία των αναβατήρων; Ποιες οι προδιαγραφές λειτουργίας των αναβατήρων ανάλογα με το χρόνο λειτουργίας; Ποιες είναι οι παραβάσεις λειτουργίας;

Για τον Ξυπόλιτο όμως, θέλω να πω ότι δεν το χάιδεψα! Στις 16 Ιανουαρίου πέρσι, μια μέρα αφού έγινε της πουτάνας στο βουνό, του τα έχωσα άγρια μέσα από τη σελίδα μου στο facebook, φαντάζομαι οι φίλοι μου από εκεί θα το θυμούνται! Μάλιστα μου απάντησε και του τα έσουρα ξανά! Αποτέλεσμα να με διαγράψει και να μη μου μιλάει!!!

ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΡΟΠΕΡΣΙ. Ακριβώς τα ίδια είστε φίλε. Ή και οι δύο σωστοί ή και οι δύο λάθος. Διάλεξε.

Τελειώνω με αυτό που είπα παραπάνω. Εάν, σύμφωνα με το ΜΙΚ πάντα, ο Παρνασσός είναι μπουρδέλο στις συντηρήσεις, που παίρνει τις πιστοποιήσεις κάθε χρόνο..... Τότε τα ΧΚ που δεν έχουν καν ειδικό σήμα λειτουργίας και δουλεύουν, ΤΙ ΕΙΝΑΙ??? Αλήθεια ποιος θα ασχοληθεί με αυτά??

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για το σύλλογο!

Eδώ συμφωνούμε απόλυτα

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τι σημαίνει "χαλάνε συνέχεια"; Τι είδους βλάβες είναι; Μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές; Φταίει η συντήρηση ή είναι κατασκευαστικά προβλήματα;

Βγάλαν δε βγάλαν όλοι μαζί συνολικά 20 ώρες λειτουργίας χωρίς προβλήματα πέρσι. 80 μέρες χιόνι

Φταίει η συντήρηση που ο κος Γιαννόπουλος μας λέει ότι είναι άριστη. Κατασκευαστικά αυτά τα λιφτ σε όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου δουλευουν....

Παδιά δεν έχω τίποτα με κανένα Γιαννόπουλο. Όσο όμως ο Γιαννόπουλος, ο Δρίβας, ο Βέρνερ, ο Παπαγεωργίου, ο Οικονόμου και εσύ φίλε χειριστή (οι οποίοι όλοι τουλάχιστον προσπαθούνε να χαρεί ο κόσμος σκι) και όλοι αυτοί που ξέρουν τους λόγους που καταστρέφεται το σκι μας δεν μιλάνε δημόσια, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βελτιωθεί κάτι.

Και ο Σύλλογος για αυτό ιδρύθηκε, τουλάχιστον να μην τους αφήνει να μας λένε ψέματα και να συνεχίζει να ρωτάει και να τους καλεί σε όλους τους τόνους να μιλήσουν δημόσια.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Aφού είναι τόσο χάλια το βουνό γιατί πάτε για σκι ακόμα εκεί; Μιχάλη σε σένα το λέω. Εκτός και αν ξέρετε διάφορα και δεν τα λέτε...

• Like 1

9-2-05020.jpg

Ψυχραιμια

Παντως με τοσα κρατικα χιονοδρομικα ( παρνασσος, καλαβρυτα, σελι, βασιλιτσα, πηλιο,μετσοβο, φαλακρο, καιμακ αλλα και τα ταχα ιδιωτικα 3,5, πισοδερι, μαιναλο κλπ)

Μια υπηρεσια πιστοποιησης και ελεγχου θα εκανε χρυσες οικονομιες.

Αλλα ναι θα γινουμε...σοβιετια....

Ε σκαστε και...ξυλωθητε....

Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Aφού είναι τόσο χάλια το βουνό γιατί πάτε για σκι ακόμα εκεί; Μιχάλη σε σένα το λέω. Εκτός και αν ξέρετε διάφορα και δεν τα λέτε...

Γιατι αγαπάμε το σκι και το βουνό και περνάμε υπέροχα εκεί όταν είμαστε τυχεροί και όλα παν καλά (τις μισές μέρες περίπου)

Επειδή είναι άχρητοι/ψεύτες/κλέφτες οι μισές μέρες πάνε στράφι ή/και το μισό βουνό είναι κλειστό, αυτό δε σημαίνει ότι δεν περνάμε υπέροχα εκεί.

Θα αισθανόμουν πολύ ηττημένος και κορόιδο αν έκοβα το σκι και αν δεν έβλεπα αυτό το τόσο όμορφο βουνό όσο πιο συχνά μπορούσα. Επίσης θα αισθανόμουν πολύ ητηημένος και κορόιδο αν δεν έγραφα όσα γράφω

Τέλος στα Καλάβρυτα είναι χειρότερα και στο Μαίναλο πολύ χειρότερα. στο Καρπενήσι πολύ πολύ χειρότερα και στο Πήλιο πολύ πολύ πολύ πολύ χειρότερα

Να κόψετε εσείς το σκι όσο θέλετε ή/και να πάτε Βουλγαρία, εγώ τον Παρνασσό αγαπάω και θα κάνω σκι 3 φορές τη βδομάδα αυθημερών από Αθήνα.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Βγάλαν δε βγάλαν όλοι μαζί συνολικά 20 ώρες λειτουργίας χωρίς προβλήματα πέρσι. 80 μέρες χιόνι

Φταίει η συντήρηση που ο κος Γιαννόπουλος μας λέει ότι είναι άριστη. Κατασκευαστικά αυτά τα λιφτ σε όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου δουλευουν....

Παδιά δεν έχω τίποτα με κανένα Γιαννόπουλο. Όσο όμως ο Γιαννόπουλος, ο Δρίβας, ο Βέρνερ, ο Παπαγεωργίου, ο Οικονόμου και εσύ φίλε χειριστή (οι οποίοι τουλάχιστον προσπαθούνε να χαρεί ο κόσμος σκι) και όλοι αυτοί που ξέρουν τους λόγους που καταστρέφεται το σκι μας δεν μιλάνε δημόσια, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βελτιωθεί κάτι.

Και ο Σύλλογος για αυτό ιδρύθηκε, τουλάχιστον να μην τους αφήνει να μας λένε ψέματα και να συνεχίζει να ρωτάει και να τους καλεί σε όλους τους τόνους να μιλήσουν δημόσια.

Δεν απάντησες σε κανένα από τα ερωτήματά μου.

Για τον Σύλλογο, όταν όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από την χιονοδρομία και τον Παρνασσό δεν αντέδρασαν, δεν διαμαρτυρηθήκαν, δεν ασχολήθηκαν, μήπως είναι ουτοπικό να περιμένουμε καταφέρει να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί;

Δεν απάντησες σε κανένα από τα ερωτήματά μου.

Για τον Σύλλογο, όταν όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από την χιονοδρομία και τον Παρνασσό δεν αντέδρασαν, δεν διαμαρτυρηθήκαν, δεν ασχολήθηκαν, μήπως είναι ουτοπικό να περιμένουμε καταφέρει να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί;

Nα προσπαθήσει ζητάω.

Δεν είμαι υπεύθυνος της λειτουργίας των αναβατήρων, δεν εργάστηκα ποτέ επάνω απάντησα αυτό που γνώριζα που νομίζω σε καλύπτει. Σαν πελάτης βλέπω κλειστά λιφτ που βγάζουν συνέχεια βλάβες περίπου κάθε 30 λεπτά λειτουργίας. Τι άλλο δηλαδή να φταίει εκτός από συντήρηση εάν σε όλο το κόσμο αυτά τα λιφτ βγάζουν μια βλάβη κάθε 100 ώρες.

Τα υπόλοιπα έπρεπε να τα είχε ρωτήσει ο Σύλλογος επίσημα. Ο Σωτήρης άνετα μπορεί να στα απαντήσει, για να δούμε θα το κάνει

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Επειδή θα αδικήσω.... Ο Σύλλογος τα έχει ρωτήσει επίσημα, τα ΕΤΑΔ δεν έχουν απαντήσει. ΄Αρα ο Σύλλογος πρέπει να βγει δημόσια μαζί με όσους λες να ενημερώσει.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ούτε εγώ γνωρίζω αφού δεν δούλεψα ποτέ εκεί. Υποθέτω ότι είναι ηλεκτρολογικές βλάβες, που προέρχονται από τις "κουρασμένες" ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (Η Σαχάρα όμως ;). Πως όμως ο ελλειμματικός Παρνασσός ( ή το κάθε ΧΚ) να βρει κονδύλια για αντικατάσταση όταν οι επιχειρηματίες σφύριζαν αδιάφορα μετρώντας τα μαύρα υπερκέρδη τους (στις καλές εποχές); Ποια διοίκηση ακόμα και εαν ήθελε να κάνει κάτι θα το κατάφερνε;

Να κόψετε εσείς το σκι όσο θέλετε ή/και να πάτε Βουλγαρία, εγώ τον Παρνασσό αγαπάω και θα κάνω σκι 3 φορές τη βδομάδα αυθημερών από Αθήνα.

3 φορες την βδομαδα κ αυθημερον πως γινεται? :dizzy:

(χωρις διαθεση ειρωνειας ρωταω)

Snow is on my D.N.A.

Ούτε εγώ γνωρίζω αφού δεν δούλεψα ποτέ εκεί. Υποθέτω ότι είναι ηλεκτρολογικές βλάβες, που προέρχονται από τις "κουρασμένες" ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (Η Σαχάρα όμως ;). Πως όμως ο ελλειμματικός Παρνασσός ( ή το κάθε ΧΚ) να βρει κονδύλια για αντικατάσταση όταν οι επιχειρηματίες σφύριζαν αδιάφορα μετρώντας τα μαύρα υπερκέρδη τους (στις καλές εποχές); Ποια διοίκηση ακόμα και εαν ήθελε να κάνει κάτι θα το κατάφερνε;

Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα του Παρνασσού που είναι πανεύκολο να διορθωθεί. Λεφτά υπάρχουν και απλά είναι τόσο άχρηστοι που πήραν 30 μύρια και ξέχασαν να πάρουν 500.000 για να δουλέψει σωστά το βουνό. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο υπόλοιπο.

Και ο Δίας καινούργιος είναι.

Το ζουμί είναι ότι αν θέλουν μπορούν να δουλέψει με τα ίδια λεφτά ακριβώς όπως ζητάνε οι χιονοδρόμοι. Δεν θέλουν και κυρίως η σημερινή διοίκηση δεν έχει ιδέα τι σημαίνει σκι ενώ θέλει επίτηδες να απαξιώσει το βουνό. Αν δεν θέλει επίτηδες να το απαξιώσει απλά νομίζουν ότι αν κάνουν οικονομίες από παντού θα έχουν καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα. Φυσικά ξεχνάνε ότι και το ΧΚΠ δεν θα έχει έσοδα και το κράτος θα χάσει άλλα τόσα σε φόρους, θέσεις εργασίας κλπ

Αν τους 20-30 ανθρώπους που τριγυρνάνε στο 1750 και στα ΕΤΑΔ χωρις να κάνουν τίποτα χρήσιμο και πέφτει κάθε μήνα το μηνιάτικο τους βάλεις να κάνουν κάτι χρήσιμο ή/και τους διώξεις φτάνουν τα λεφτά για καθημερινή λειτουργία όλου του χιονοδρομικού, πάτημα και επιδιόρθωση όλων των προβληματικών αναβατήρων.

Επίσης όλα λύνονται αν το κράτος και οι επαγγλματίες καταλάβουν τι πλουτοπαραγωγική πληγή είναι το χιονοδρομικό όταν δουλεύει σωστά (και πόσο ζημιά προκαλεί αν δουλέυει όπως δουλεύει) και αυτό λέω να φωνάξει δυνατά ο Σύλλογος.

3 φορες την βδομαδα κ αυθημερον πως γινεται? :dizzy:

(χωρις διαθεση ειρωνειας ρωταω)

Kυριακή Τετάρτη Παρασκευή πχ. Όποτε έχει καλό καιρό και καλό χιόνι

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τότε τον καλύπτατε επειδή δούλευε εκεί

Μιχάλη, κακώς χρησιμοποιείς δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο. Μή τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Και, βασικά, είναι άδικο για τον σύλλογο. Ο Σωτήρης γράφει επώνυμα στο forum και ελέγχεται σε οτιδήποτε, από όσους τον διαβάζουν.

• Like 1

Αν δεν δέχεσαι υποννούμενα για κάποιον που επίτηδες προκάλεσε ζημιά στο σκι μας μπορείς να μην τα δεχτείς αλλού εδώ μιλάμε για χιονοδρομία.

Δεν δέχομαι υπονοούμενα. Αρκετά. Γιατί αν τα δεχθώ, θα πρέπει να συμπεριλάβω και τα δικά σου γραφόμενα. Εσύ δηλαδή ό,τι γράφεις είναι σωστό; Τεκμηριωμένο; Η μόνη αλήθεια;

Όλοι οι άλλοι (οι των χ/κ) είναι κουτοί και άσχετοι κι εσύ είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος/φωστήρας/σωτήρας που τα ξέρει όλα;

Βάζεις υπογραφή κάπου καθημερινά για να δουλέψει ένα βουνό; Παίρνεις ευθύνη για κάτι;

................... ενώ θέλει επίτηδες να απαξιώσει το βουνό. .....................

Το βουνό το απαξίωσε επίτηδες αυτός που υπέγραψε να γίνει αυτό που κάποιοι ονομάζουν .....αναβάθμιση, ή ανακαίνιση, ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτός που παραλαμβάνει ένα απαξιωμένο προϊόν, δεν συμμετέχει στην απαξίωση του, αλλά στην διαχείριση του απαξιωμένου "αρχικού κεφαλαίου".

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Το βουνό το απαξίωσε επίτηδες αυτός που υπέγραψε να γίνει αυτό που κάποιοι ονομάζουν .....αναβάθμιση, ή ανακαίνιση, ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτό δεν λέγεται απαξίωση .

Για αυτό μπορείς να πεις οτι χάθηκαν χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πιο σωστά.

Αλλά σιγουρα οχι απαξίωση . Σιγουρα ο παρνασσός ειναι καλύτερος απο οτι ηταν πρίν τα εργα.

Τωρα αν αυτό δεν αξιζε 30 και αξιξε 5 ειναι αλλο θέμα.

• Like 3

Δεν δέχομαι υπονοούμενα. Αρκετά. Γιατί αν τα δεχθώ, θα πρέπει να συμπεριλάβω και τα δικά σου γραφόμενα. Εσύ δηλαδή ό,τι γράφεις είναι σωστό; Τεκμηριωμένο; Η μόνη αλήθεια;

Όλοι οι άλλοι (οι των χ/κ) είναι κουτοί και άσχετοι κι εσύ είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος/φωστήρας/σωτήρας που τα ξέρει όλα;

Βάζεις υπογραφή κάπου καθημερινά για να δουλέψει ένα βουνό; Παίρνεις ευθύνη για κάτι;

όχι είμαι πελάτης χιονοδρόμος που ο Σωτήρης όταν εργαζόταν εκεί μου είπε ψέματα όπως έλεγε σε όλους τους χιονοδ΄ρομους. Και ο ίδιος μπορεί να το παραδεχτεί. Παράλληλα συνεχίζει να γράφει μόνο τα ελάχιστα θετικά και να αποκρύπτει την αλήθεια που είναι ότι φέτος δεν έχει οργανωθεί τίποτα και πάμε για ακόμα μια μάπα σεζόν. Και ο ίδιος μπορεί να το παραδεχτεί.

Επαναλαμβάνω για αυτό ιδρύθηκε ο Σύλλογος

mil σωστά το λες. Μπορούμε να προσπαθήσουμε φέτος να κάνουμε καλύτερο σκι?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

.........................

2. Μετά το πέρας των συντηρήσεων καλείται κάποια πιστοποιημένη με ISO εταιρεία (από την Ελλάδα ή το εξωτερικό) να κάνει ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ στους αναβατήρες. Αυτή η εταιρεία (σύμφωνα με τη νομοθεσία) είναι αυτή που δίνει στο Χ/Κ την πιστοποίση ότι όλα έχουν γίνει καλώς και ότι οι αναβατήρες είναι άρτια συντηρημένοι και μπορούν να λειτουργήσουν για την ερχόμενη σεζόν!

Η μόνη ελληνική εταιρεία που είχε ISO μέχρι το 2016 που δούλευα στο ΧΚΠ ήταν η ΕΒΕΤΑΜ. Ο διαγωνισμός γίνεται λόγω του ότι η ΕΤΑΔ είναι δημόσιο και πρέπει να γίνει. Προσωπικά όμως δεν θυμάμαι άλλη εταιρεία να έχει έρθει για πιστοποίηση στο βουνό. Η ΕΒΕΤΑΜ πιστοποιεί όλα τα ΧΚ την χώρας, ή τουλάχιτσον όσα έχουν σήμα λειτουργίας και τηρούν τους κανονισμούς!

..................................................

Η ΕΒΕΤΑΜ πιστοποιεί τα ΧΚ της χώρας, ή τους αναβατήρες των ΧΚ της χώρας;;;;;

Διότι άλλο να μην πιστοποιείται ένα ΧΚ γιατί υπάρχει λιφτ επικίνδυνο, άλλο να μην υπάρχει πυροσβεστήρας στο σαλέ και λιφτ πιστοποιημένο (χωρίς να υπονοώ κάτι για την ασφαλή λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων ενός ΧΚ, απλά εδώ αναφερόμαστε στα λιφτ).

Όταν πιστοποιεί η Χ εταιρεία, δεν θα πρέπει να υπάρχει ένα εγχειρίδιο λειτουργίας του αναβατήρα, που να αναφέρονται οι ώρες λειτουργίας (υπογεγραμμένο από τον υπεύθυνο λειτουργίας του αναβατήρα), με τις συντηρήσεις που γίνονται σε πρώτο βαθμό (από τους εργαζόμενους, δηλαδή απλές επεμβάσεις γρασαρίσματα, κλπ) και τυχόν συμβάντα-συντηρήσεις ή βλάβες; Αν για παράδειγμα χαλάσει ένα ράουλο, αυτό έχει δικαίωμα να το εκτελέσει ο εργαζόμενος τεχνικός ασφαλείας, ή να έρθει προσωπικό πιστοποιημένο από την εταιρεία κατασκευής; Και κατά τον επόμενο έλεγχο (από την ΕΒΕΤΑΜ), δεν θα πρέπει να γίνει και κάποιος εντοπισμένος και στο συγκεκριμένο ράουλο έλεγχος (παράδειγμα το ράουλο); Και ανά πόσες ώρες λειτουργίας πρέπει να ελέγχει και να υπογράφει η ... κάθε ΕΒΕΤΑΜ; Δηλαδή η υπογραφή της, είναι κάτι ....ζόρικο που δεν χωράει πλάκες....

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Αυτό δεν λέγεται απαξίωση .

Για αυτό μπορείς να πεις οτι χάθηκαν χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πιο σωστά.

Αλλά σιγουρα οχι απαξίωση . Σιγουρα ο παρνασσός ειναι καλύτερος απο οτι ηταν πρίν τα εργα.

Τωρα αν αυτό δεν αξιζε 30 και αξιξε 5 ειναι αλλο θέμα.

Συμφωνώ και αυτό είναι το σωστό. Το σημειώνω, επειδή χάνουμε τις έννοιες, διότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι δόθηκαν 35 μύρια και έγινε δουλειά για 50, ενώ έγινε δουλειά για 5. Και το -30, βαφτίζεται ως "απαξίωση από αυτόν που το δουλεύει", ή "απαξίωση από την ΕΤΑΔ", ή δεν ξέρω από ποιον άλλον.

Η συνεχώς αναφερόμενη έννοια ως "απαξίωση των εγκαταστάσεων", υποκρύπτει εντέχνως (και κατά την γνώμη μου σκοπίμως, για αυτούς που ξέρουν με δόλο, για αυτούς που δεν ξέρουν από άγνοια έως ανοησία) το ότι πληρώσαμε φεράρι και μας ήρθε φρενάρι δηλαδή κρύβει τα -30 μύρια λόγω ελλιπούς σχεδιασμού και μεταθέτει αλλού την ευθύνη. Η απαξίωση θα έπρεπε να αναφερόταν στα 5 που μας ήρθαν (από τα 35) και δεν λειτουργούν για 5 αλλά για ακόμα λιγότερα.

mil σωστά το λες. Μπορούμε να προσπαθήσουμε φέτος να κάνουμε καλύτερο σκι?

Βέβαια. Ο σύλλογος κάνει 2 εκδρομές στο εξωτερικό, αρκετά οικονομικές.

Όλοι ευπρόσδεκτοι.

• Like 2

Βέβαια. Ο σύλλογος κάνει 2 εκδρομές στο εξωτερικό, αρκετά οικονομικές.

Όλοι ευπρόσδεκτοι.

μας δουλευεις τωρα μπορεις να συγκρίνεις τις υπερπιστες του Παρνασού με αυτες στις Αλπεις που ειναι γεμλατες κοσμο

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • ωραία χθες Σάββατο σήμερα όμως ο αέρας μας τα χάλασε 🥺.  Και του χρόνου παιδιά !
    • Μία φαντατική μέρα σήμερα Σάββατο, χωρίς πολύ κόσμο, αναμονές 0, καλός κόσμος, αρκετοί γνωστοί, αρκετά παιδάκια, πολλά χαμόγελα και πολύ καλό αλλά λίγο γενικά χιόνι. Από όλες τις ποιότητες. Και χειμωνιάτικο ελαφρύ και παγωμένο και στουμπόχιονο. Από όλα. Δεν ξέρω αν θα αντέξει τους νοτιάδες τις επόμενες μέρες για να φτάσει μέχρι το επόμενο ΣΚ. Δύσκολο το βλέπω. Εγώ πάντως το αποχαιρέτισα για φέτος, αλλά αν γίνει κανένα θαύμα και φτάσουν το άλλο ΣΚ δε θα δυσκολευτώ να ξαναπάω 😛 Πολύ καλή λειτουργία, παντού πιστέρ, στρώσιμο διαστημικό, η νέα Στύγα μεγάλη υπόθεση ότι και να λέμε.  Ευχαριστούμε ΧΚΚ για τις όμορφες στιγμές φέτος, για την ειλικρίνεια, τη προσπάθεια, τη θετική διάθεση και το σεβασμό στα έξοδα που κάναμε για τη τρέλα μας. Και του χρόνου καλύτερα, με λίγη παραπάνω έμφαση στην ασφάλεια (όσον αφορά στους άσχετους καμικάζι). Το ότι αλλού είναι το χιόνι και αλλού το ΧΚ είναι γνωστό και φαίνεται στις φωτό παρακάτω, αλλά δεν είναι ευθύνη του ΧΚ. Άλλη ιστορία αυτή. Και του χρόνου!      
    • Εγω πανω απο 10 χρονια ειχα
    • Η τελευταία τους περιπέτεια είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή από τις προηγούμενες. Άφησαν το σκάφος τους επίτηδες να κολλήσει σε ένα φιόρδ στην Γροιλανδία και ξεχειμώνιαζαν μόνοι τους στον πάγο.    
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. karragiorgia
      karragiorgia
      (55 years old)
    2. Kris
      Kris
      (47 years old)
    3. pierion musses
      pierion musses
      (30 years old)