vro 10,274 Report post Posted November 14, 2017 Α εσυ εισαι αλλου για αλλου.... Λες για την αγαπημενη μου τριτοκοσμικη καντινα στην βαση της 10. Αν ειναι δυνατον να γυρισουμε πισω στην εποχη με τα σουβλακια, το μπλουβαιν, τσι μπυρες.... τις πανινες πολυθρονες, το αμαξι στο πανω παρκινκ της φτερο, τα παιδια αμολα, την γυναικα στα....μας και γενικα βαλκανοτριτοκοσμικες καταστασεις που μας οδηγησαν στην πτωχευση και στους καμπινεδες.... 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 14, 2017 Α, η... καντίνα στην βάση της 10 και τα σουβλάκια ήταν που μας οδήγησαν στην πτώχευση. 2 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted November 14, 2017 (edited) Χαρά στο κουράγιο σας να διαβάζετε τις προκυρήξεις του Δημοσίου χωρίς να έχετε 'άμεσο' εννομο συμφέρον (π.χ. ενδιαφέρον για την προκύρηξη. Και αν το κάνατε ,δηλαδή το διαβάσατε, και αφου το θέμα πηρε και κάποια πολιτική χροιά , μήπως πήρε και το μάτι σας κανένα αντίστοιχο http://aftodioikisi.gr/ota/dimoi/gkafa-se-prokiryxi-dimou-sti-diavgia-kosta-prosarmose/ φαινόμενο διαπλοκής; πέραν του γενικότερου: αλλά θέλω, άλλα λέω ότι θέλω και θα κάνω, και οταν ερθει η κατάλληλη στιγμή κάνω αυτά που ηθελα και τα έκρυβα για να μου δώσετε τα φράγκα και τις αδειες. Edited November 14, 2017 by ted Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,730 Report post Posted November 14, 2017 Α, η... καντίνα στην βάση της 10 και τα σουβλάκια ήταν που μας οδήγησαν στην πτώχευση. τα σουβλάκια μας εκαναν ευρωπη ,α ν ηταν και πιττογυρα θα βαραγαν κανονι τα χιονοδρομικά στις Αλπεις 2 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,274 Report post Posted November 14, 2017 (edited) Ted Βαθμολογια 0 ως σνοουκλαμπφορουμιτης. Για κανε μια βολτα απο το τοπικ στο σελι για να μαθεις οτι τα ρατρακ ο....μπαμπινιωτης στα ελληνικα τα λεει....εβερεστ. Απλα τα ιντερνετικα....κομαντο....του συριζα ειναι καλυτερα απο τους....ρεηντζερ. .. Τον παχατουριδη τον κρεμασανε στην μπουγαδα, το δσ στο σελι που ειναι δικο τους....ακρα του ταφου σιωπη.... Τι να σας κανω νεοφιλελεδες που κοιμαστε ορθιοι.... Edited November 14, 2017 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted November 14, 2017 (edited) Σωτήρη ελπίζω τα προβλήματα να τα ξεπέρασες. Ελπίζω παράλληλα καταλάθος να έσβησες τα post μου στο facebook και να μην έκανες ξανά ακριβώς αυτό που κατακρίνεις όταν σου το έκαναν άλλοι. Περιμένουμε ενημέρωση από την συνάντηση με την Υπουργό (ελπίζω να της τα έχωσες γερά και όχι μόνο να της χαμογέλαγες) και ελπίζω να έχεις καλύτερα νέα από τα δικά μου που όσοι αναφέρεις παραπάνω λένε ότι θα έχουμε μια κάκιστη έως τραγική και ακόμα και καταστροφική σεζόν για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Μιχάλη ανέβηκα για δουλειά στην Εκθεση. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της επίσκεψης της υπουργού ειπώθηκαν μόνο δυο κουβέντες, αφού δεν υπήρχε ο απαραίτητητος χρόνος. Απλά περνάει και χαιρετά τους εκθέτες, έτσι γίνεται! Της είπα ότι ''τουρισμός δεν είναι μόνο η θάλασσα και τα νησια αλλά και η ορεινή Ελλάδα και τα χιονοδρομικά''. Και μου απάντησε, ''το γνωρίζω και κάνω ότι μπορώ''! Τι περίμενες εσύ να πει... Όσον αφορά την ανάρτηση, αυτή την έκανα κατόπιν προτροπής τους εργοδότη μου (για την έκθεση). Γι αυτό και είχε τον ίδιο με την υπουργό και όχι την αφεντομουτσουνάρα μου! (εγώ δεν έβγαλα καν φωτογραφία μαζί της) Όταν έβαλες τα σχόλια από κάτω πειράχθηκε και μου ζήτησε να τα διαγραψω. Εγω του είπα ότι δεν διαγράφω ποτέ φίλο και ότι θα διαγράψω όλο το post. Έτσι απλά έγινε.. Εάν ήθελα να το παίξω Ξυπόλιτος είχα πολλές φορές την ευκαιρία να σε διαγράψω με αυτά που μου σέρνεις... Πάντως όταν γράφεις ή γράφετε γενικά (όλο τον κόσμο αφορά αυτό) στο χρονολόγιο κάποιου στο facebook, καλό να είναι να σέβεστε τη φιλόξενία και να μην γράφετε αρνητικά, γιατί δεν ξέρετε σε πόση δύσκολη θέση μπορείτε να τον φέρετε.... Edited November 14, 2017 by sotogiannop1 4 Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted November 14, 2017 Άσχετο ... στη βάση της 10 .. η φωτογραφεία σου όμορφη .. ο πιτσιρικάς πρέπει να είσαι εσυ ; ...το bar ήταν πάνω στην 6..... με καφέ και brandy η Βοτρυς η Μεταξα αυτό δεν το θυμάμαι . Σουβλάκια μόνο Λειβαδιά μηχανήματα επίστρωσης χιονιού (ratrak or snow groumer) η λέξη δεν έχει ελληνοποιήθει... λειτουργούν σε όλα τα Ελληνικά χιονοδρομικά με μοναδικό σκοπό να οργώνουν τα βουνά για να μη απολαμβάνουν οι Έλληνες μεσοαστικής τάξεις ,με αποτέλεσμα να πάρουν τα σανίδια τους στον επ ωμου για να απολαύσουν τα βουνά ορειβατοντας (χαχα μου αρέσει ,τη κανείς .. ορειβατώ. Α ρε president se ξεπέρασα ) αυτά τα λέμε μέχρι να έρθει (αν έρθει) χιονιάς ως τότε ας δούμε τα σκάνδαλα που θα καταγράφουν στο snowclub.gr forum 1 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,274 Report post Posted November 14, 2017 Αχ βαγγελη 2013 ή 2014 η φωτο... Αλλοιμονο κομματι πουρό ειμαι. Ειχε βρωμικο σουβλακι το ξυλινο... Φυσικα ουτε υγειονομικο ειχε ουτε πυρασφαλεια. Τιγκα ητανε,με λιακαδα ψαχναμε να βρουμε καρεκλα, χαμε καθομασταν. Αλλα τοτε η φτερο ειχε λιγοτερο τσιμεντο και μεγαλη ουρα στην εξι. Τωρα εχει πολυ πιο πολυ τσιμεντο και λιγο λιγωτερη ουρα στην 6 (δυο ουρες ειναι το σωστο). Και ομως οπως στο περιστερι ξεχασανε την γνωστη ατακα για τον κωστα ετσι και στο σελι στις προδιαγφαφες βαλαν οτι θαναι εβερεστ, αφου καναν κοπυ παστε απο την προσφορα. 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 14, 2017 Μιχάλη ανέβηκα για δουλειά στην Εκθεση. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της επίσκεψης της υπουργού ειπώθηκαν μόνο δυο κουβέντες, αφού δεν υπήρχε ο απαραίτητητος χρόνος. Απλά περνάει και χαιρετά τους εκθέτες, έτσι γίνεται! Της είπα ότι ''τουρισμός δεν είναι μόνο η θάλασσα και τα νησια αλλά και η ορεινή Ελλάδα και τα χιονοδρομικά''. Και μου απάντησε, ''το γνωρίζω και κάνω ότι μπορώ''! Τι περίμενες εσύ να πει... Όσον αφορά την ανάρτηση, αυτή την έκανα κατόπιν προτροπής τους εργοδότη μου (για την έκθεση). Γι αυτό και είχε τον ίδιο με την υπουργό και όχι την αφεντομουτσουνάρα μου! (εγώ δεν έβγαλα καν φωτογραφία μαζί της) Όταν έβαλες τα σχόλια από κάτω πειράχθηκε και μου ζήτησε να τα διαγραψω. Εγω του είπα ότι δεν διαγράφω ποτέ φίλο και ότι θα διαγράψω όλο το post. Έτσι απλά έγινε.. Εάν ήθελα να το παίξω Ξυπόλιτος είχα πολλές φορές την ευκαιρία να σε διαγράψω με αυτά που μου σέρνεις... Πάντως όταν γράφεις ή γράφετε γενικά (όλο τον κόσμο αφορά αυτό) στο χρονολόγιο κάποιου στο facebook, καλό να είναι να σέβεστε τη φιλόξενία και να μην γράφετε αρνητικά, γιατί δεν ξέρετε σε πόση δύσκολη θέση μπορείτε να τον φέρετε.... 1. Ο Εργοδότης σου δεν έχει πάρει χαμπάρι τι καταστροφή θα γίνει στο ΧΚΠ και σε άλλα χιονοδρομικά φέτος? 2. Η Υπουργούς είναι Υπουργός και οφείλατε να την αντιμετωπίσετε σαν αυτή που κατέστρεψε τα χιονοδρομικά της Ελλάδας 3. Α δηλαδή για να μη γίνεις Ξυπόλυτος δε με σβήνεις, απλά με σβήνεις 4. Αφού ξέρεις τι καταστροφή θα γίνει φέτος στον Παρνασσό και σε άλλα χιονοδρομικά γιατί δεν την λες? Δημοκρατία έχουμε ότι θέλουμε θα γράφουμε εφόσον δεν σε προσβάλλει προσωπικά. Την άποψή σου, και την επαγγελματική σου δουλειά θα την κρίνουμε όσο θέλουμε, Ο εργοδότης σου εφάρμοσε δικατορία/κομμουνισμό εύγε του και έυγε σου που τον άκουσες Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,274 Report post Posted November 14, 2017 άστο βρε Μιχάλη να πεσει κατω.... το μονο που εφαρμοσε ο εργοδοτης ειναι το διευθηντικο δικαιωμα. δεν εχουμε κομμουνισμο και δικτατορια του προλεταριατου. Το αφεντικο πληρωνει και μεσα στα πλαισια του νομου δεν σου πεφτει λογος. μην αγοραζεις βρε αδελφε. με το ζορι να μας κανεις σοβιετια. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 14, 2017 Με όλα αυτά που διαβάζω σε αυτό το νήμα τον τελευταίο καιρό κατάλαβα ότι...... Σωτήρη Γιαννόπουλε, όπως καταλαβαίνεις για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον Παρνασσό τα τελευταία 10-15 χρόνια φταίς εσύ και μόνο εσύ. Σου προτείνω να αλλάξεις ονομα, επώνυμο να κάνεις αλλαγή ταυτότητας και να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια για εξωτερικό μήπως γλυτώσεις. Share this post Link to post Share on other sites
Powder Sucks 227 Report post Posted November 14, 2017 Όσο εσείς γκρινιάζετε, κλαίτε, μιζεριάζετε κλπ για το ΧΚΠ δείτε πως περνάνε κάποιοι άλλοι που δεν έχουνε καθόλου χιονοδρομικό: https://m.youtube.com/watch?v=bo_kZVGC2Kg 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 15, 2017 Ρε Γιώργο και συ μη γράφεις ανακρίβειες σε παρακαλώ ήδη έχω γράψει το αντίθετο από αυτό που λες Δε φταίει για όλα ο Σωτήρης μη τα ξαναλέμε, ίσως μάλιστα ήταν από τους καλύτερους στη δουλειά του, το έχω ξαναγράψει. Με όλα αυτά που διαβάζω σε αυτό το νήμα τον τελευταίο καιρό κατάλαβα ότι...... Σωτήρη Γιαννόπουλε, όπως καταλαβαίνεις για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον Παρνασσό τα τελευταία 10-15 χρόνια φταίς εσύ και μόνο εσύ. Σου προτείνω να αλλάξεις ονομα, επώνυμο να κάνεις αλλαγή ταυτότητας και να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια για εξωτερικό μήπως γλυτώσεις. Ρε παιδιά απλά βλέπω σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες την καταστροφική σεζόν να είναι άμεσα ορατή μπροστά μας και ούτε ο Σωτήρης, ούτε ο Σύλλογος ούτε κανένας δεν έχουν κάνει το παραμικρό και μάλιστα επιμένουν να μην να μας ενημερώνουν. Σας γράφω εδώ καθημερινές μόνο Βάκχος. Οδυσσέας, Διας, Σαχάρα, Περικλής πρακτικά δεν είναι με μόνιμη βλάβη, το προσωπικό και η οργάνωση δεν φτάνουν ούτε για στοιχειώδη λειτουργία, ενημέρωση δεν θα υπάρχει και δεν βλέπω κανέναν άλλο να το γράφει ενώ το ξέρει. Το xionodromika.gr συνατήθηκε ακόμα και με την Υπουργό και δεν έκανε τίποτα. Το snowreport δεν γράφει τίποτα. Ο ΣΤΧ τίποτα (ακόμα) Τι άλλο να πούμε δηλαδή? Να πούμε μπράβο Σωτήρη που ήξερες και ξέρεις για την καταστροφή και δεν μας λες κουβέντα (ενώ το μόνο σου post είναι γιούπι μπήκε ο Οδυσσέας) αντίθετα μπράβο που όταν σχολιάζουμε που χαμογελάς με την Υπουργό μας σβήνεις. Ε πάρτε το χαμπάρι ο Οδυσσέας και που μπήκε δεν μπορεί καν να δουλέξει κανονικά. Διοίκηση δεν έχει, κόσμο δεν έχει, λιφτ δεν έχει τι άλλο θέλουμε για να δούμε ότι πάμε για καταστροφική σεζόν? Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted November 15, 2017 Ted Βαθμολογια 0 ως σνοουκλαμπφορουμιτης. Για κανε μια βολτα απο το τοπικ στο σελι για να μαθεις οτι τα ρατρακ ο....μπαμπινιωτης στα ελληνικα τα λεει....εβερεστ. Απλα τα ιντερνετικα....κομαντο....του συριζα ειναι καλυτερα απο τους....ρεηντζερ. .. Τον παχατουριδη τον κρεμασανε στην μπουγαδα, το δσ στο σελι που ειναι δικο τους....ακρα του ταφου σιωπη.... Τι να σας κανω νεοφιλελεδες που κοιμαστε ορθιοι.... Ε οχι 0 κυριε καθηγητά. και νεοφιλελές; . πολύ αυστηρός ειστε. πειτε μου μονο πότε μπορώ να ξαναδώσω το μαθημα και ποια ειναι η ύλη. 1 Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post Posted November 16, 2017 (edited) Πως θα λειτουργήσει φέτος το ΧΚΠ; Tι θα κάνει η Φτερόλακα, ο Οδυσσέας, ο Ηρακλής, η Σαχάρα, ο Δίας…..; Tι εκπτώσεις θα προβλέπονται; Θα λειτουργήσει το internet ticket; Θα υπάρξει καμιά συνέργεια; Τέλος πάντως, ποιος είναι ο σχεδιασμός του μεγαλύτερου στην Ελλάδα ΧΚ και με ποιό σκεπτικό …Τι λέει η διοίκηση του; Τι λένε και τι κάνουν οι φίλοι ΧΚΠ ή οι σύλλογοι των ντόπιων επαγγελματιών ή οι πολιτικοί άρχοντες; Θεωρώ πως το να υπάρχουν προβλήματα στην συντήρηση, λειτουργία, ανάπτυξη του ΧΚΠ είναι κάτι δύσκολο αλλά φυσικό, ανεκτό και σίγουρα, όχι μη αντιμετωπίσιμο, όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου.(Πολλά χιόνια-λίγα χιόνια, παγοποιήσεις-ξηρασίες, φτώχεια-ξετσιπωσιά, απογοήτευση- ριγμένη ψυχολογία , υψηλά κόστη, αβεβαιότητα, χαοτική κατάσταση ελληνικού δημοσίου, άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις «νάνων» κ.λπ) Αυτό που δυσκολεύομαι να «καταπιώ» είναι το έλλειμμα επικοινωνίας της ΕΤΑΔ ΑΕ προς τους φίλους του ΧΚΠ καταρχήν, και κατόπιν προς τους πελάτες του.(φαινόμενο όχι τωρινό , αλλά διαχρονικό) Νομίζω ότι θα’ταν πολύ χρήσιμο για την εταδ αε, το χκπ και τους φίλους του χκπ, η οικοδόμηση μιας μακροχρόνιας ΣΧΕΣΗΣ, η οποία αν θέλαμε να ήταν βιώσιμη , θα πρεπε φυσικά να βασίζεται σε ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ & ΛΟΓΙΚΗ. Ακολουθούν αποσπάσματα από … Νέλλα Αθηνά (2012): Διδακτορική Διατριβή, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα οποία θεώρησα σχετικά με τα προαναφερόμενα και τα καταθέτω για την ενημέρωση σας "Τουρισμός Εμπειρίας Καταναλωτών (Consumer Experience Tourism) Ο CET αποτελεί μια μορφή τουρισμού που αποσκοπεί στη δημιουργία δεσμών μεταξύ του καταναλωτή και της επωνυμίας. Είναι σημαντικό να επισημανθεί εξ’ αρχής πως το κρίσιμο σημείο εξέτασης της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού είναι η σχέση του καταναλωτή με την επωνυμία ή την επιχείρηση και όχι (απλώς) η σχέση του με την τουριστική εμπειρία (Mitchell and Mitchell, 2001a). …….. Εξίσου σημαντική για τον CET είναι η θεωρία των στάσεων, που προέρχεται από την επιστήμη της ψυχολογίας. Σύμφωνα με τη θεωρία των στάσεων, οι στάσεις αποτελούν μια διαρκή οργάνωση συναισθηματικών, αντιληπτικών και γνωστικών διαδικασιών (Krech and Crutchfield, 1948). Βάσει αυτού του ορισμού, προκύπτει η κλασική τρισδιάστατη θεώρηση των στάσεων: γνωστική (cognitive), συναισθηματική/ συγκινησιακή (affective/ emotional) και διάσταση της δράσης (conative or behavioural-tendency), (Triandis, 1971, Williams, 1981, Breckler, 1984, Wilkie, 1994)............. ........ Η τρισδιάστατη θεώρηση στηρίζεται στην άποψη των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων ότι κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά αποτελεί έναν συνδυασμό διανοητικών, συγκινησιακών και φυσικών διαστάσεων που εκφράζονται με απλά λόγια στα ρήματα «σκέπτομαι-αισθάνομαι-ενεργώ» (Σιώμκος, 1994). ........................... Tο τρισδιάστατο μοντέλο θεώρησης των στάσεων,(μοντέλο C-A-B (cognition, affect, behaviour) είχε σημαντική επίδραση στο πεδίο της καταναλωτικής συμπεριφοράς (Holbrook, 1986). ........... Με άλλα λόγια, οι καταναλωτές που έχουν παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής ενός προϊόντος και έχουν δεχτεί γνωσιακά ερεθίσματα έχουν πιο υψηλές πιθανότητες να αναπτύξουν συναισθηματικούς δεσμούς και να γίνουν πιο «αφοσιωμένοι» σε αυτό, λόγω της εξοικείωσής τους με την παραγωγή του, της άμεσης επαφής τους με τους εργαζόμενους, τη διαπίστωσή τους για την τήρηση των διαδικασιών ποιότητας αλλά και λόγω εσωτερικών κινήτρων (Mitchell and Orwig, 2002). Από την πλευρά της επιχείρησης, οι γνωστικές και συναισθηματικές επιδράσεις αναμένονται να επηρεάσουν τις συμπεριφορικές προθέσεις. Τα οφέλη που προσδοκά η επιχείρηση από αυτή τη δραστηριότητα δεν περιορίζονται στην ενίσχυση της αγοραστικής αφοσίωσης των πελατών της και την αύξηση των πωλήσεων, της κερδοφορίας και του μεριδίου αγοράς αλλά επεκτείνονται στην εικόνα της και την επικοινωνία της με το εξωτερικό περιβάλλον. Για παράδειγμα, η ιστορική εξέλιξη του προϊόντος και η παραγωγική του διαδικασία μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία διαμόρφωσης της αντιληπτής εικόνας του. Επίσης, μια εμπειρία CET μπορεί να αποτελέσει έναυσμα δημιουργίας θετικού word of mouth, εφόσον έχει προηγηθεί μια ικανοποιητική εμπειρία για τους επισκέπτες.__ .... καλό μας χειμώνα... σκέπτομαι συναιθάνομαι ενεργώ στα ΚΟΤ.bmp Edited November 16, 2017 by PanosDrivas 5 Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted November 16, 2017 (edited) (ΜΙΚ), Μιχάλη, εγώ δεν έχω καμμιά πληροφόρηση ότι το βουνό θα πάει χειρότερα από πέρσι. Η εντύπωση που έχω είναι ότι θα πάει μία από τα ίδια. Ούτε καλύτερα αλλά ούτε και χειρότερα. Ωστόσο επειδή λείπω από το βουνό 19 μήνες, μπορεί οι πληροφορίες μου να είναι ελλειπείς! Εάν εσύ έχεις κάτι χειροπιαστό πες το, να το μάθουμε κι εμείς! Το δικό μου συμπέρασμα είναι: Ο Ξυπόλιτος όλο φεύγει...αλλά μένει! Άρα όντως το ΧΚΠ δεν έχει διευθυντή! Το προσωπικό για 3η συνεχόμενη χρονιά πληρώνεται με 500-700 ευρώ! Άρα μην έχουμε απαιτήσεις από αυτό! Ωστόσο υπάρχουν και τα θετικά, Οικονόμου, Τουρκοχωρίτης, Βέρνερ, Παπαγεωργίου, Στεφανόπουλος, Κολοβαλής, Παναγιωτής, Πάντος, Καλλιμάνης, και 5-6 ικανοί ακόμη, παραμένουν στις θέσεις τους! Αυτοί θα τραβήξουν το κουπί και το βουνό θα δουλέψει και φέτος, εάν όχι καλύτερα, έστω όπως πέρσι! Το ίδιο συμπέρασμα βγάζω κι απ' όλα τα ΧΚ της χώρας που βρίσκομαι σε επαφή. Όλα είναι έτοιμα και στη χειρότερη περίπτωση θα δουλέψουν όπως πέρσι... Πάντως όχι χειρότερα! Μόνο μελανό σημείο το ΧΚ 3-5 Πηγάδια, το οποίο κινδυνεύει να μη λειτουργήσει καν! Αυτό εάν γίνει, θα έναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Και την ευθύνη αποκλειστικά θα την έχει ο Δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο της Νάουσας και οι συν αυτώ! Η ευκαιρία για μια χιονοδρομία όπως την ονειρεύσαι, και την ονειρευόμασταν πολλοί εξ ημών, δεν έχει καμιά ελπίδα σε εποχές κρίσης και μνημονίου! Αφού δεν έγιναν καλύτερα τα πράγματα την εποχή του ''λεφτά υπάρχουν'', τώρα ξέχνα το, μην έχει αυταπάτες! Edited November 16, 2017 by sotogiannop1 4 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 16, 2017 Εγώ εξακολουθώ να ελπίζω ότι ακριβώς λόγω μνημονίου μπορεί να αλλάξει κάτι. Βασικά το βλέπω ως την μόνη ελπίδα. 6 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
flocon 675 Report post Posted November 16, 2017 Εγώ εξακολουθώ να ελπίζω ότι ακριβώς λόγω μνημονίου μπορεί να αλλάξει κάτι. Βασικά το βλέπω ως την μόνη ελπίδα. Αναφέρεσαι αποκλειστικά στην ελληνική χιονοδρομία; Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,274 Report post Posted November 16, 2017 Μα εχουν προβλεψη τα μνημονια για την αναπτυξη της ελληνικης τουριστικης χιονοδρομιας. Ειναι στο τριτο μνημονιο το αρθρο 3 στο υποκεφαλαιο toto3. 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 16, 2017 (edited) Συμφωνώ με Λάππα (διαφωνώ ότι έχει σχέση με το μνημόνιο όμως). Η μόνη ελπίδα για τη χώρα είναι να αρχίσουμε να κάνουμε το λογικό και ότι θα έκανε κάθε χώρα αν είχε τα όρη Παρνασσός και Καιμάκ και 3-5 και Φλακρό και Βασιλίτσα και Καλάβρυτα. Το λογικό είναι στο θέμα μας όπως το λέει η ίδια η Υπουργός Τουρισμού ότι τουριστική πηγή ανάπτυξης υπάρχει να την αξιοποιήσουμε και τουρισμό 4 εποχών. Απλά τα ΕΤΑΔ λειτουργούν λες και θέλουν την καταστροφή των χιονοδρομικών. Για να γράψουν πχ 300.000 ευρώ καλύτερο (λιγότερο ζημιογόνο) ισολογισμό να καταστρέφουν ένα χιονοδρομικό που φέρνει εκατομμύρια στην Εθνική Οικονομία και αν δούλευε σωστά θα έφερνε πολύ παραπάνω από 300.000 απλά από φόρους στο κράτος. (ΜΙΚ), Μιχάλη, εγώ δεν έχω καμμιά πληροφόρηση ότι το βουνό θα πάει χειρότερα από πέρσι. Η εντύπωση που έχω είναι ότι θα πάει μία από τα ίδια. Ούτε καλύτερα αλλά ούτε και χειρότερα. Ωστόσο επειδή λείπω από το βουνό 19 μήνες, μπορεί οι πληροφορίες μου να είναι ελλειπείς! Εάν εσύ έχεις κάτι χειροπιαστό πες το, να το μάθουμε κι εμείς! Το δικό μου συμπέρασμα είναι: Η ευκαιρία για μια χιονοδρομία όπως την ονειρεύσαι, και την ονειρευόμασταν πολλοί εξ ημών, δεν έχει καμιά ελπίδα σε εποχές κρίσης και μνημονίου! Αφού δεν έγιναν καλύτερα τα πράγματα την εποχή του ''λεφτά υπάρχουν'', τώρα ξέχνα το, μην έχει αυταπάτες! Σωτήρη νομίζω ότι διαφωνούμε σε δυο θέματα. Εσύ χαρακτήρισες την περσινή σεζόν καταστροφική στην αρχή και μετά καλή. Εγώ με χαλασμένους Δια, Οδυσσέα, Σαχάρα, Περικλή,10, 14 τη χαρακτηρίζω καταστροφική συνολικά. Επίσης μην ξεχνάμε ότι είχαν πανεύκολο καιρο μετά το Φλεβάρη, προφανώς και όλα θα δουλεύουν. Το ίδιο θα είναι και φέτος. ΄Ολα χαλασμένα και με τον πρώτο δύσκολο καιρο όλα κλειστά. Διοίκηση 0 ενημέρωση 0 γενικά σχεδόν όλα 0. Παράλληλα χαρακτηρίζω καταστροφικό το να μη δουλεύει καθημερινές σοβαρό χιονοδρομικό (μόνο Βάκχος ή μόνο Ηρακλής μάλλον ). Εφόσον στους σκοπούς του Συλλόγου που μας φιλοξενεί στο forum του είναι η εβδομάδα σαν σκι και όχι το μόνο Σαββατοκύριακο σημαίνει ότι αυτό είναι καταστροφικό ειδικά από την στιγμή που έχουμε άλλα 6 ολοκαίνουργια λιφτ και ένα μεγάλο πεδίο κλειστό. Τέλος αν είχα το χιονοδρομικά.gr το snowreport.gr και το snowclub.gr όλα όσα γράφεις θα τα είχα πρώτη σελίδα με τίτλο "Κουντουρά καταστροφή της Χιονοδρομίας". Αλλά μάλλον εσείς έχετε δίκιο καλύτερα να σιωπούμε και έχει ο Θεος και εγώ είμαι ο παράλογος. Για να μη το πάρει προσωπικά η Κουντουρά η Κεφαλογιάννη ήταν χειρότερη. Σκότωσε 32 εκατομύρια που ήταν η ελπίδα μας να φτιάξουμε καλό χιονοδρομικό και όχι combiβλακειες χωρίς επέκταση. Edited November 16, 2017 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 16, 2017 Μιχάλη είσαι απο ότι βλέπω στην Ο.Ε χιονοδρομίας. Τι έχει κάνει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια για τα προβλήματα που έχουν τα χιονοδρομικά μας; Και ακόμα περισσότερο για τον Παρνασσό. Share this post Link to post Share on other sites
flocon 675 Report post Posted November 16, 2017 Μου αρέσει πολύ το πάθος του MIK. Οι περισσότεροι θα του απαντήσουν "Καλά ρε φίλε, περιμένεις να σωθεί η Ελλάδα από τη χιονοδρομία;"... Το θέμα όμως είναι ότι αυτοί που τα λένε (ή οι περισσότεροι απ'αυτούς) ουσιαστικά δεν περιμένουν τίποτα από πουθενά. Ενώ, αν όλοι είχαν μια τόσο δα φλογίτσα για κάποιο τομέα και τον στήριζαν όπως ο ΜΙΚ τη ελληνική χιονοδρομία, ίσως κάτι γινόταν στο τέλος... Sorry pour le οφ τοπικ 7 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 16, 2017 (edited) Μιχάλη είσαι απο ότι βλέπω στην Ο.Ε χιονοδρομίας. Τι έχει κάνει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια για τα προβλήματα που έχουν τα χιονοδρομικά μας; Και ακόμα περισσότερο για τον Παρνασσό. Ας απαντήσουν τα Προεδρεία γιατί από τις 25 εισηγήσεις μου δεν έγινε πραξη καμία και οδηγήθηκα σε παραίτηση. Ακόμα απορώ γιατί με βγάζει σαν μέλος της ΟΕ Η Ελλάδα πρέπει να διορθώσει 10.000.000 πράγματα. Το σκι είναι το θέμα εδώ, ίσως ο λιγότερο σημαντικό και απλά βλέπουμε πόσο το καταστρέφει λες και το κάνει επίτηδες. Edited November 16, 2017 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted November 16, 2017 (edited) Ας απαντήσουν τα Προεδρεία γιατί από τις 25 εισηγήσεις μου δεν έγινε πραξη καμία ....... Πρέπει να μάθουμε .? Edited November 16, 2017 by vaggelis Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,695 Report post Posted November 16, 2017 (edited) σε μια κριση, παντα υπαρχουν ευκαιριες. Θα μπορουσαν πολλα ΧΚ της χωρας να βγουνε κερδισμενα μακροπροθεσμα απο την κριση. Και πολλοι χιονοδρομοι επισης. Αλλα οταν γινονται πραγματα οπως αυτα που διαβαζα για Παρνασσο, κ οταν σε καποια αλλα γινονται τα ιδια κ χειροτερα ξεχαστε το. Στην κριση θα φυγουνε σιγουρα οι πελατες των Χριστουγεννων, της Καθαρας δευτερας κ της 25 Μαρτιου Αλλα στην κριση, ο κολημενος με το σκι πχ εμεις, θα κανουμε το σ***το παξιμαδι, θα κοψουμε αλλα κ θα παμε για σκι. Αν λοιπον ενας παρνασσος (με μπολικο χιονακι) λειτουργουσε αψογα, θα σκεφτομουνα (οπως λεει ο ΜΙΚ) το εξης "μηπως τωρα για να κανουμε οικονομια αντι να παω Αλπεις να παω Παρνασσο κ να τσιμπησω κ μια βδομαδα ακομα???" Δυστυχως ομως τα ΧΚ υπολειτουργουν, κ τελικα χανουνε αυτους τους ΚΑΛΟΥΣ πελατες. Γιατι θα παω στον Παρνασσο, θα ειναι καθημερινη, θα εχω δυο λιφτ ανοιχτα κ θα κλαιω τα λεφτα μου. Κ στο τελος θα πω "βρε αντε απο εδω...καλυτερα να κοψω 4 ΣΚ απο τον Παρνασσο κ να σιγουρεψω τις Αλπεις" Το μεγαλο προβλημα στην Ελλαδα , και οχι μονο στον Τουρισμο, ειναι οτι σκεφτομαστε με μυαλο αρπαχτης...ελα μωρε, ας την βγαλουμε φετος κ για του χρονου βλεπουμε...ετσι ομως δεν βγαινει τιποτα...η νοοτροπια των επαγγελματιων του χωρου (πλην εξαιρεσεων) ειναι νοοτροπια καφενειου...ταβλι...ριχνουμε τα ζαρια κ οτι κατσει...αν εχουμε 6αρες ωραια...αλλιως του χρονου παλι....η νοοτροπια αυτη ειναι παντου στην ζωη...απο Τουρισμο ως Διπλωματια κ Εξ.Πολιτικη. Οταν ολος ο κοσμος παιζει σκακι κ σκεφτεται δεκαετιες μπροστα εμεις ριχνουμε τα ζαρια κ οτι κατσει. Προσφατα διαβασα στο γερμανικο ski magazin για το brand name των ΧΚ. Και πως οι Δολομιτες , χωρις τρελα υψη χιονοπτωσεων επενδυσανε μακροπορθεσμα, φτιαξανε ενα ονομα κ τωρα ειναι μες τις κορυφαιες περιοχες στον κοσμο για χιονοδρομια. Σε αντιθεση για παραδειγμα με την Cortina που εμεινε κολημενη στο παρελθον, κ εμεινε πισω σε σχεση με τις υπολοιπες δολομιτικες αλπεις. Σε ενα αλλο αρθρο ελεγε για καποια χιονοδρομικα στις ΗΠΑ (δεν θυμαμαι ακριβως πια). Τα εν λογω ΧΚ, αποφασισανε να διαθεσουν τα κερδη κ σχεδον το 100% απο το ποσο για επενδυσεις των επομενων χρονων στην αγορα δυο οικογενειακων χιονοδρομικων κοντα σε 2 μεγαλουπολεις. Ο στοχος ηταν να κανουν τα οικογενειακα αυτα ΧΚ ακομα πιο ωραια κ ελκυστικα για οικογενειες...Γιατι? γιατι τα παιδα που πανε με τους μπαμπαδες τα ΣΚ για σκι σε αυτα τα μικρα ΧΚ, ειναι οι mellontikoi πελατες των μεγαθηριων στα Rocky Mountains που καναν αυτες τις επενδυσεις.... Αυτη η νοοτροπια ειναι απλα επιστημονικη φαντασια για τον ελληνικο τουρισμο...κ οχι μονο χιονοδρομικο..καθε λογης.... Edited November 17, 2017 by Turms 15 Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites