Jump to content
Koumparos

Καταστροφικές Φωτιές

Recommended Posts

Ελπίζω όσοι ζείτε στην Ανατολική Αττική να είστε όλοι και όλες καλά.

Αυτό που βλέπω από την τηλεόραση, παρόλο που δεν το ζω άμεσα, με σοκάρει απίστευτα. Μιλάμε δεν ξέρω τι να πω.

Αν μπορεί κάποιος από εσάς που ξέρει εκείνα τα μέρη ας μας πει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα ακούμε και τα βλέπουμε από τα μμε.

Υγεία, να είστε όλοι σώοι. Τα σπίτια ξαναφτιάχνονται. Οι ζωές, ανθρώπινες ή μη, όχι.

Edited by Koumparos
  • Like 2

Δυστυχώς Γιώργο φαίνεται πως είναι.
Σήμερα το πρωί ο αδερφός μου μου είπε ότι δεν μου έλεγε χθες το απόγευμα, που του τηλεφώνησα και τον βρήκα στο Ζούμπερι. Είχε ήδη περάσει με τη μηχανή μέσα από την κόλαση στο Κόκκινο Λιμανάκι. Μου περιέγραφε πως την κατάσταση που βίωσε, μόνο σε σύγχρονες πολεμικές ταινίες την έχει δει. Κι όσο μπορούσε να δει από τους καπνούς ...

Πριν 2 χρόνια είχα βρεθεί στο Κόκκινο Λιμανάκι και δυστυχώς είχα κάνει το σχόλιο, ότι αν πιάσει φωτιά εκεί θα γίνει μεγάλος χαμός, αφού τα κλαδιά από τα πεύκα έφταναν στα μπαλκόνια.
Και το χειρότερο, που μάλλον αυτό ήταν η αιτία που κάηκαν ζωντανοί πολλοί, η παραλία είναι στη βάση ενός γκρεμού, και η πρόσβαση γίνεται μόνο από συγκεκριμένα μονοπάτια. Έλα στη θέση αυτών των ανθρώπων μέσα στη νύχτα με τις φλόγες να τους κυνηγούν ...

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Τα λόγια είναι περιττά τέτοιες στιγμές....

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων...

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων

Μπορείτε να διαβάσετε ένα ωραίο άρθρο του aexon (Γκικας) από καιρικής πλευράς και όχι μόνο

https://ontotita.wordpress.com/2018/07/24/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B1/

Προσωπικά μόλις είδα την φωτιά στην Κινέττα όπου μένει πολύ φίλος και έτρεμα, μπήκα και είδα καιρό για το πότε θα κόψει ο αέρας. Στην άκρη του ματιού μου είδα και τον αέρα στην Πεντέλη χωρίς να με πολυνοιάζει αλλά θυμάμαι το κοίταξα η πρόγνωση ήταν για 50-60 χλμ αέρα.

Μετά από 3-4 ώρες ο αέρας ήταν 100++χλμ. Με 50χλμ παλεύεις μια φωτιά και φτάνει στη θάλασσα σε 3 ώρες, με 100++ δεν την παλεύεις και φτάνει στη θάλασσα σε 20 λεπτά.

Φοβάμαι πως η επιστήμη έπεσε έξω και έχει ευθύνη. Αν θέλετε και έναν λόγο είναι ότι βασίζεται σε προηγούμενα δεδομένα καιρού παρόμοιου για να βγει η πρόγνωση και δυστυχώς είναι πάρα πολύ σπάνιο να έχει 8 μποφόρ Δυτικό, 20 Ιουλίου μετά από καύσωνα.

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Πόλεμος...
Θλίβομαι και οργίζομαι. Περισσότερο το δεύτερο όσο περνάνε τα χρόνια.
Γιατί δεν αλλάζει τίποτα και ξέρω ότι θα έρθουν κι άλλα...

post-7080-0-17404100-1532508059_thumb.jpg

• Like 4

Practice makes perfect

Φίλε Μιχάλη καλά τα λές. Γι΄ αυτό έπρεπε να πάρουν από πρίν τα μέτρα τους. Εσύ που είσαι ένας ερασιτέχνης μετεορολόγος με πολύ απλούς υπολογισμούς έπεσες μέσα, δυστυχώς.... Η κατάσταση μυριζε μπαρούτι από την αρχή.....Κόκκινος συναγερμός λέει και π@π@ρια μέντολες....

Θυμαμαι όταν υπηρετούσα στην Κρήτη γινόντουσαν μικτες περιπολίες στα δάση, δηλ, ένας πυροσβέστης, ένας αστυνομικός και ένας στρατιωτικός επιβιβαζόντουσαν σε ένα τζιπάκι και φέρνανε βόλτες στο δάσος.

Εδώ όταν χιονίζει στην Αττική και ρίχνει 5 πόντους χιόνι στα ΒΠ κλείνουν για πλάκα τους δρόμους γιατί ΕΓΩ, εσύ Μιχάλη, και όποιος άλλος φίλος θα διαβάσει αυτό το ποστ είμαστε ανίκανοι να έχουμε ένα ζευγάρι αλυσίδες μέσα στο αυτοκίνητο και λέμε δεν βαριέσαι θα με βγάλει......

Κλείσανε κανα δρόμο τωρα προληπτικά έστω? Nα μου πούν ρε αδερφέ , απαγορεύεται να περάσετε απο εδώ κύριε λογω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς...... Αλήθεια πόσος κόσμος επιχειρούσε στην ευρύτερη περιοχή πρίν την πυρκαγιά? Πόσοι πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, εθελοντές κτλ είχαν πάρει συγκεκριμένες οδηγίες από μία γ@μημένη αρχή για συγκεκριμένες ενέργειες πρόληψης? Ποιό είναι επιτέλους είναι το γ@μημένο σχέδιο ΠΡΟΛΗΨΗΣ αυτού του μπουρδέλου που ονομάζεται κράτος? ......

Αλήθεια κανά φίλο στην πυροσβεστική έχετε ρε παιδιά? Tυγχάνει να έχω κολλητό..... ξέρετε πότε τους έδωσε η υπηρεσία τελευταία φορά άρβυλα, μιλάω για το κλιμάκιο του τουλάχιστον? Δεν μιλάω για αεροπλάνα, οχήματα κτλ...μιλάω για άρβυλα.....το 2008 λοιπόν.....Εχει βγεί να πεί κανείς για τα ληγμένα φίλτρα που φέρουν τα μηχανήματα που γεμίζουν τις μπουκάλες οξυγόνου που κουβαλάνε αυτοί οι ανθρωποι , που πρέπει να βάλουν τον Θεό βύσμα για τους το αλλάξουνε? H συζήτηση αυτή εάν αρχίσει θα πάει μακριά.....

Ελλάδα 2018.....εν καιρώ ειρήνης από μία νεροποντή και από μία πυρκαγιά μετράμε ήδη πάνω από 100 νεκρούς....

Κατα τα άλλα όλα καλά.....έχουμε πλεόνασμα και νιώθω κάπως καλύτερα τώρα.....λίγο λιγότερο άνετα θα πρέπει να νιώθουν αυτοί που είναι στις σακούλες πτωμάτων...

5b58322f1900002800c6abe1.jpeg?cache=LBcg

• Like 2

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

η επιστήμη δεν φέρει καμια ευθύνη.

ευθύνη έχει το κράτος γιατί ήταν ανύπαρκτο στην πρόληψη...ευθύνη έχουν k οι κάτοικοι γιατί ξέρουν σε τι κράτος ζούνε k παρόλα αυτά το εμπιστεύτηκαν

-------------

Ασφαλή στην παραλία της Νέας Μάκρης είναι τα 621 παιδιά που βρίσκονταν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων.

Οι δυνατοί άνεμοι σε συνδιασμό με την ανεξέλγκτη πορεία της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε Νέο Βουτζά και Μάτι ανάγκασε του υπευθύνους για προληπτικούς λόγους, να απομακρύνουν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

Μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και για προληπτικούς λόγους αναφορικά με την πυρκαγιά στην Πεντέλη, εκκενώθηκαν επίσης τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας του Στρατού Ξηράς στον 'Αγιο Ανδρέα και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε νωρίτερα και το κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Τα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που βρίσκονταν σε κατασκηνώσεις στις περιοχές Μάτι, Άγιος Ανδρέας και Αγία Μαρίνα, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Οι Αρχηγοί των Προσκοπικών Τμημάτων βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς των συμμετεχόντων και ενημερώνουν τις οικογένειες για τις εξελίξεις.

-----------------

αυτά γίνανε περίπου στις 20.00 την δευτερα

γιατι δεν δοσανε εντολη να εκκενοθουν και οι οικισμοι? οταν η φωτια εφτασε στιν Λ Μαραθωνος τι περιμενανε???

giati αφισανε τον κοσμο στα σπιτια να βρεθει χαφνικα αντιμετωπος με την φωτια?

Edited by Turms
  • Like 2

Snow is on my D.N.A.

πιο κριμα γιατι πληρωσανε τιν νυφη καποια παιδακια....που δεν φταινε σε τιποτα για τις §"$"§$"§ που κανανε οι γονεις τους...ειτε που χτισανε στο δασος, ειτε που ειπανε "ελα μωρε σιγα, δεν θα φτασει εδω" ειτε γιατι ψηφισανε αχριστους αντηρωπους ετσι για αντιδραση

• Like 2

Snow is on my D.N.A.

Οι κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγιο Ανδρέα εκκενώθηκαν μεθοδικά και αποτελεσματικά βάσει σχεδίου χάρη στην άμεση κινητοποίηση του δημοτικού μηχανισμού. Μέσα στην αποφράδα νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη τα παιδιά μεταφέρθηκαν ασφαλή, με λεωφορεία, σε τρία κύματα, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι Πηγή: Protagon.gr

προφανως καποιος στον δημο αυτον ξερει την δουλεια του..και την εκανε οπως και οταν επρεπε

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Προτείνω, σ αυτές τις δύσκολες ώρες, και σε όλους όσους αισθάνονται πίκρα, αγανάκτηση, θυμό, φόβο, you name it...να ανατρέξουν στον ορισμό και την έννοια της φράσης : κοινωνική συνείδηση.

...όσο για το τόπι, αυτό χαθηκε...

Edited by giannis-ski
  • Like 1

βασικα δεν κανο πολιτικη...εδω μιλαμε για επιπεδο τοπικης κοινωνιας οπου ο κοσμος ψηφιζει με κριτηρια οτι να ναι...οχι παντως πολιτικα...

και δεν χαθηκε κανενα τοπι...

η κοινωνική συνείδηση που κολαει?

οι ευθυνες για οτι εγινε πανε σε ολους...απο πολιτες εως δημαρχους κλπ. Οι μονοι που δεν φταινε ειναι τα παιδια.

Edited by Χρήστος Λάππας
  • Like 2

Snow is on my D.N.A.

Δυστυχώς "Πομπηία"... Θλίψη και οργή...

Ελπίζω όσοι ζείτε στην Ανατολική Αττική να είστε όλοι και όλες καλά.

Αυτό που βλέπω από την τηλεόραση, παρόλο που δεν το ζω άμεσα, με σοκάρει απίστευτα. Μιλάμε δεν ξέρω τι να πω.

Αν μπορεί κάποιος από εσάς που ξέρει εκείνα τα μέρη ας μας πει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα ακούμε και τα βλέπουμε από τα μμε.

Υγεία, να είστε όλοι σώοι. Τα σπίτια ξαναφτιάχνονται. Οι ζωές, ανθρώπινες ή μη, όχι.

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Petros Tsantilas

A ski won't change your life...

unless you ride it

Μήπως θα έπρεπε σάν σύλλογος να οργανώσει συνκεντρωση τροφίμων κλπ και να αφήσουμε στην άκρη τις ημερίδες με τούς περιφερειάρχες για το μέλλον τίς χιονοδρομίας

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Με βάση τις ανακοινώσεις των φορέων τα ήδη συγκεντρωμένα τρόφιμα είναι ήδη πολλά και δεν χρειάζονται άλλα (προς το παρόν φαντάζομαι).

Εκκλήσεις γίνονται για Αιμοδοσία, πράγμα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε, όσο κοντά ή όσο μακριά.

Επίσης χρειάζονται και χέρια βοηθείας εκεί γύρω για διάφορες εργασίες.

• Like 2

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Με βάση τις ανακοινώσεις των φορέων τα ήδη συγκεντρωμένα τρόφιμα είναι ήδη πολλά και δεν χρειάζονται άλλα (προς το παρόν φαντάζομαι).

Εκκλήσεις γίνονται για Αιμοδοσία, πράγμα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε, όσο κοντά ή όσο μακριά.

Επίσης χρειάζονται και χέρια βοηθείας εκεί γύρω για διάφορες εργασίες.

αα!!τοτε οκ δεν χρειαζεται να ασχοληθούμε περισσοτερο

τι λες τωρα ..ποτε τα τροφιμα και νερα φαρμακα ειναι αρκετα σε τετοιες καταστροφες .. δηλαδη να μην κανουμε τιποτα σαν συμπαρασταση .τελεια!!

"Το με βάση τις ανακοινώσεις των φορέων" το είδες;

Άσε τι λέω εγώ. Ούτε για φάρμακα μίλησα. Ούτε να μην κάνουμε κάτι.

Συμφωνούμε όμως όπως είπες κι εσύ στο να μην κάνουμε τίποτα (δύο αρνήσεις=μια κατάφαση ;) ).

Edited by panchristo
  • Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Κρυβεσαι-στε πίσω απο τον τροπο διατυπώσεις τον λέξεων .Ενώ καταλαβαίνετε απολυτα το νοημα αυτών που θελω να πω !!.. :yes

Εχμ, που να κολλάει η κοινωνική συνείδηση ?

allios to katalaba ego...pao paso

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Αίμα παιδεία!! Αυτό χρειάζονται περισσότερο τώρα, αν και σε αυτό το τομέα ανταποκρίθηκαν πολύ συνάνθρωποι μας και υπήρχε και αναμονή αλλά είναι κάτι πολύ χρήσιμο!!!

Προφανώς θα χρειαστούν και αλλά πράγματα αλλά όπως είπε ο Πάνος προς το παρών έχουν καλυφθεί με το παραπάνω οι ανάγκες.

Δεν νομίζω ότι πρέπει μα κάνουμε κάτι σαν σύλλογος (ασχολούνται άλλοι φορείς) παρά μόνο να ζητήσουμε από τα μέλη μας να προσφέρουν σε οποία δομή επιθυμούν ότι μπορούν. Δεν είναι ώρα για marketing.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 3

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Μια ανακοίνωση του συλλόγου για εθελοντική προσφορά θα αρκούσε .

100 άνθρωποι, εκατοντάδες κατοικίδια χάθηκαν ,οποίοι μπορούμε ας ερθουν σε επαφή με του δήμους και να δηλώσουν εθελοντές

• Like 1

Το 2007 ειχαμε παει βοηθεια στους πυροπληκτους αργοτερα, αφου πλεον τους ξεχασαν ολοι, αλλα οι αναγκες παρεμειναν. Σημερα πιθανον οι δωρεες σε τροφιμα ειναι υπερεπαρκεις, σε ενα μηνα απο τωρα?

Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι, δωστε αιμα, προσφερθειτε εθελοντες. Αργοτερα το ξανακοιταμε.

• Like 4