karakw 567 Report post Posted May 5, 2019 Θα έλεγα ότι άλλο μάθημα κι άλλο παρεΐστικο σκι, αλλά επειδή ακόμα και στα μαθήματα, έφαγα μάλλον τις περισσότερες ώρες σε πιστάρες και λούκια με μαθητές-κομμάντο κάθε ηλικίας (Ashbury etc - pun intended [emoji23]) δε μπορώ να παραπονεθώ για φέτος! (Πάντως η 80άρα των 600 ευρώ, ναι, φαγώθηκε.) Άντε γ.......σου Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krits 1,239 Report post Posted May 5, 2019 Φέτος άλλαξαν άρδην τα πλάνα. Αλλά οκ, θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα. 3 φορές Καλάβρυτα Έφαγα μια 6άρα στον Παρνασσό Να είμαστε ολοι γεροί, του χρόνου περισσότερα και καλυτερότερα με τις όμορφες παρέες στα βουνά και χωρίς τραυματισμούς και άλλα απρόοπτα. 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tecto 40 Report post Posted May 6, 2019 Πρώτη φορά στη ζωή μου (ετών 36) έκανα σκι φέτος τη Τσικνοπέμπτη, 28/02. Συνολικά από τότε για φέτος: 4 φορές Παρνασσό 4 φορές Καλάβρυτα 10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted May 6, 2019 (edited) πφφφ...εγω το ρεκορ μου δεν προκειται να το πιασω ποτε ξανα...αν δεν κανω λαθος ηταν καπου πανω απο 50 μερες το 2014-2015....αλλες εποχες... φετος παντως καλυτερα απο περσυ (μονο 2 ημερες) φετος φτασαμε τις 5....ολες στο Saas Fee.(μεγαλεια) κοστος δεν εχω ιδεα...η ετησια παντως εκανε 255 ευρω...τουλαχιστον εκανα αποσβεση... το πιο θετικο στην ολη υποθεση...απεκτησα ski buddy... καλα να ειμαστε και βλεπουμε PS το αρνητικο : πλεον πρεπει με τον ηλιο να προσεχω παρα πολυ....αυτο σημαινει οτι στο spring ski (pou lene sto USA) το αντι ηλιακο πεφτει με το κιλο...γυαλιζο σαν παγετωνας στον ηλιο ασε που ακομα και αν σταζω απο ιδρωτα το κρανος δεν βγαινει απο το κεφαλι ακομα και οτνα κανω διαλειμα και καθομαι εξω στον ηλιο ειδικα οταν σκαω μυτη το πρωι στα λιφτ ειμαι σαν κατι ταινιες των 80ς που εχουν ασπρη μυτη απο το αντι ηλιακο Edited May 6, 2019 by Turms 8 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,248 Report post Posted May 6, 2019 Δεν καταθέτω τις φορές αλλά δυο μεγάλα ερωτηματικα. Η φετινή γενναιόδωρη χρόνια θα αποτελέσει την εξαίρεση της εικοσαετίας ή απλά της δεκαετίας; 10 χρόνια πριν πόσα ζευγάρια σκι θα είχατε λυώσει; Διαπίστωση Με εξαίρεση κάποιων συγκεκριμένων ημερών, η φετινή χρονιά πέρα από ποσότητα είχε πολύ καλή ποιότητα. Παρατηρήθηκε όμως το φαινόμενο τα χιονοδρομικά να συγχαίρουν εαυτό για τα έργα του Θεού. Το θα μπορούσε να είναι χειρότερα και κάναμε το ανθρωπινως δυνατό, φορέθηκε κατά κόρο φέτος. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είδους αρμαγεδώνα γλυτώσαμε. Η εκτίμηση μου είναι ότι σταθήκαμε απείρως τυχεροί και ότι ο βασιλιάς είναι απλά ...γυμνός. 13 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted May 6, 2019 Έγραψα 12-13 ημέρες συν πλην, σχεδόν όλες με πούδρες εκτός από 2-3 φορές που έκανα μόνο πίστα γιατί το εκτός ήταν είτε σκληρό είτε μπαγιάτικο.Όλες στον Παρνασσό.Με τις μισές σχεδόν να είναι υπερμέρες με φανταστικά λούκια, δέντρα, Τυρία. Α κι εκείνο το έπος της Φτερολάκας με αχνή ζάχαρη 50 εκατοστών, που μου υπενθύμισε ότι χρειάζομαι κάτι φαρδύ για εκείνες τις μέρες και μόνο.Εξωτερικό δεν είχε φέτος για διάφορους λόγους.Πάνε τα φοιτητικά χρόνια που το κοντέρ σταμάταγε στις 30+ ημέρες, με αποκορύφωμα μια χρονιά με 3 ταξίδια εξωτερικό και 40+ ημέρες. Νομίζω η φετινή χρονιά ήταν επική για τον λόγο ότι σχεδόν όλα τα ΣΚ ήταν λιακαδερά με πούδρες και είχαμε μεγάλες ποσότητες χιονιού από νωρίς. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν ήταν η πιο επική χρονιά, πάνε οι χρονιές που ήμασταν Ιαπωνία. Προ του 2010 δηλδή. Αλλά ίσως επειδή είχαμε χρόνια να ζήσουμε τέτοιο όνειρο, πολλοί από εμάς λένε ότι η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη 10 Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΠΟΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 1,288 Report post Posted May 6, 2019 Φέτος έγραψα μόλις 10μέρες.. 3 καλάβρυτα και 6 η 7 παρνασσό.. δεν θυμαμαι καλά..έξωτερικο δέν είχε που θα έιχε ακκμα 3 4 μερούλες .τα οικονομικά ήταν στενεμένα φέτος..( η παρέα πήγε 4 μέρες alta batia εγώ δέν ) παρόλο που η χρονία είχε πολύ χιόνι εγώ δέν ευνοήθηκα από τις κακοκαιρίες (αφού σχεδόν όλες ήταν καθημερινές και εγώ δέν μπορλω να λείπω σκ )και έτσι έφαγα 3 φόλες που δέν άνοιξε το χκπ και μία που άνοιξε στι 1 με πάρα πολύ ομίχλη και τα ρατράκ να πατάνε εκεξνη την ώρα και έτσι φύγαμε μετά από 2 κατεβασίες Αφροδίτη. Επίσης να σημειώσω οτί έχασα τουλάχιστον 4 μέρες που σκεφτόμενος το πώς και εάν θα δουλέψει το ΧΚΠ δέν ξεκίνησα καν.. και την μία ηή δύο από αυτές έχασα υπέμέρες... παρόλο την πλούσια χρονία από χιόνια έκανα το λιγότερο σκί ever. Λίγο ο καιρός λίγο τα τερτίπια του ΧΚΠ με έκαναν να έεχω χαμηλό σκόρ εφέτο.. Όπως και να έχει καλές ήταν και αυτες. Καλό καλοκαίρι σε όλους να είναι σύντομο και δροσέρο.. και εύχομαι σε αυτό το δίαστημα να γινουν όλα όσα πρέπει για να έχουμε του χρόνου μίσ πιό επαγγελματική και βίωσιμη λειτουργία για τα χιονοδρομικά μας.. 7 Quote WORK FOR IT! Share this post Link to post Share on other sites
nikos1890 141 Report post Posted May 6, 2019 Φέτος ήταν οι λιγότερες φορές που έκανα σκι στην Ελλάδα ελέω Στύγας, καθώς δεν συμπαθώ καθόλου τον Παρνασσό για διάφορους λόγους , ο κυριότερος είναι ότι χωρίς την Φτερόλακα,τα Κελάρια είναι για μένα ένα αδιάφορο χιονοδρομικό - κατώτερο κατά την δική μου άποψη από τα Καλάβρυτα. Και επειδή τα περισσότερα Σαββατοκύριακα δουλεύω και δεν μπορώ να βρίσκομαι στο βουνό και οι υπεύθυνοι έχουν επιλέξει να κλείνουν την Φτερόλακα τις καθημερινές,επιλέγω Καλάβρυτα αντί Παρνασσού. Η πρόταση μου για την επόμενη σεζόν προς την διοίκηση είναι να ανοίγουν την Φτερόλακα Παρασκευή η Δευτέρα ,ανάλογα με τον καιρό και φυσικά με έγκαιρη πληροφόρηση, έτσι ώστε αρκετοί - θέλω να πιστεύω - να εκμεταλλέυονται το Σαββατοκύριακο πρίν και μετά και βάζοντας την άδεια τους εκεί.Έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση σε αυτές τις καθημερινές και θα ''βγαίνουν'' τα έξοδα λειτουργίας της Φτερόλακας. Έτσι φέτος έκανα : 1 Καλάβρυτα 2 Παρνασσό και 10 Bansko. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
TripleX(Gr) 30 Report post Posted May 6, 2019 Μια εικόνα χίλιες λέξεις!! 12 φορές Παρνασσος ~ 300χλμ 3 φορές Madonna di Campiglio ~ 100 χλμ Μαγευτική χρονιά με τελευταία κατεβασία 02/05 Ήδη έχω withdrawal symptoms [emoji51] Ραντεβού 20/07 του Προφητη Ηλία για να προσευχηθούμε για τη νέα χρονία! Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
old skier 526 Report post Posted May 6, 2019 πάλι καλά που έκανα και 10 φορές φέτος ( έχοντας την καλύτερη παρέα την μεγάλη μου κόρη - η μικρή απέχει διότι σπουδάζει στην Πάτρα Πολυτεχνείο ) 5 παρνασσό 5 χελμό ( οι 4 καθημερινές ) 22/12/18 1η φορά ( ανήμερα τα Χριστούγεννα δέκατα μια εβδομάδα αντιβίωση βήχας - είχα να αρρωστήσω πάνω από 10 χρόνια ). 19/1/19 η επόμενη μετά την ανάρρωση , τραυματισμός στο γόνατο στον ηρακλή στο τελείωμα της πίστας λόγω του καταπληκτικού στρωσίματος !!! 2/2/19 η επόμενη στο χελμό και γόνατο να πονάει.........25/3/19 και ενώ το γόνατο βελτιωνόταν όσο έκανα σκι !!! - ειδικά στις καλοστρωμένες πίστες του ΧΚΚ, πάλι παρνασσός τραυματισμός στο ίδιο γόνατο στον ηρακλή στο τελείωμα της πίστας αφού έχω μπει στην διανειρα λόγω πάλι του καταπληκτικού στρωσίματος - λακούβα στην άκρη της πίστας !!! . Τέλος. Το γόνατο ακόμη πονάει . έχω ποστάρει για τις παραπάνω μέρες. δεν ξέρω αν μετράει που με πονεμένο γόνατο 2-5/5/19 ανεβοκατέβηκα όλες τις μονές στα Μετέωρα ( αφού δεν μπορούσα να κάνω σκι είπα να το ρίξω στο περπάτημα ) . πάλι καλά που δεν τραυματίστηκα πιο σοβαρά . μέχρι του χρόνου θα έχει περάσει .... τις επόμενες μέρες θα ανεβάσω και για λόγους στατιστικής για να δείτε ποιες ήταν οι καλές σεζόν τα στοιχεία που κρατάω από το 1988 από τότε που πήρα στα σοβαρά το άθλημα . για να σας ζεστάνω 1990-91 (8/12/90-4/5/91) 45 φορές. ( 12 τον ΔΕΚ ,,, 2 τον ΜΑΙ ). πάνω από 10 φορές παρέα με τον GIOVANI και τους φοιτητές της γυμναστικής ακαδημίας. παρέα με τον Τριφέρη, Μιχ Γκίνη, Βασ.Μπουτσορή, έχει ενδιαφέρον και η διακύμανση των ετών σε φορές και σε χιονοπτώσεις - χιονοκάλυψη . ( υπάρχουν και πολύ άσχημες σεζόν απελπιστικά άσχημες ) 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lalakis81 94 Report post Posted May 7, 2019 Δεν ξέρω αν είμαι οφ τοπικ αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να γράφουμε και πόσες μέρες κάναμε σε ελληνικά χιονοδρομικά σερί 2 ημέρες και πάνω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted May 7, 2019 δυο μερες σερι σε ελληνικο ΧΚ εχω να κανω απο την σαιζον 2005-2006 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted May 7, 2019 Δεν ξέρω αν είμαι οφ τοπικ αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να γράφουμε και πόσες μέρες κάναμε σε ελληνικά χιονοδρομικά σερί 2 ημέρες και πάνω. Είναι η πρώτη χρονιά που δεν κατάφερα να πάω για ski 2 συνεχόμενες ημέρες . Το ρεκόρ μου σε συνεχόμενες μέρες ski σε ελληνικό Χ.Κ. είναι 10. Η φετινή lift served σαιζόν μου έκλεισε με ~10 στο Χ.Κ. Καλαβρύτων και 1 στο X.K. Παρνασσού. Ωραία όλα, αλλά δε χόρτασα. Βέβαια... χορταίνεται το ski; Έγινε και 1 ορειβατικό στη Πάρνηθα! Ίσως από τις πιο όμορφες στιγμές της σαιζόν. Στοχεύω σε 3 ορειβατικά ακόμα. Δύσκολη η φετινή σαιζόν για 'μένα. Άσχημο το ότι καταφέραμε μόνο μια φορά να ανέβουμε οικογενειακώς. Το θετικό είναι ότι η μεγάλη κόρη ακόμα θυμάται τις ασκησούλες από το μάθημα. Ακόμα θετικότερο ότι και οι 2 κόρες αγαπούν τα χιόνια :heart: Και κάπου εδώ σταματώ. Αρνούμαι να γράψω περισσότερα και να με πάρει από κάτω... όσο υπάρχουν ακόμα χιόνια στα βουνά μας :Shame On You: . Ο υπόλοιπος απολογισμός τον Ιούλιο 8 Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted May 7, 2019 Μια εξαιρετική σεζόν και για μένα λοιπόν! Η πρώτη "κανονική" μετά από αρκετά χρόνια και χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που είχα απομακρυνθεί από το σκι τις προηγούμενες χρονιές. Συνολικά 15 φορές, όλες στον Παρνασσό. Έναρξη με εκείνη την επική μέρα μισού και πλέον μέτρου ανάλαφρης πούδρας στις αρχές Ιανουαρίου! Οι υπόλοιπες 13 με απίθανο καιρό και η μία με απίθανο σκι παρότι σε ομίχλη! Ακριβή χιλιόμετρα δεν ξέρω μιας και άρχισα να χρησιμοποιώ την εφαρμογή από την 5η φορά και μετά (έχει γράψει 350 χλμ για τις υπόλοιπες 10 παρόλα αυτά!) Το βασικότερο όμως είναι ότι φέτος έκανα μια προσπάθεια να "μηδενίσω" τις φόλες μετά από στρατηγικές αποφάσεις που γράφει και ο Γιώργος! Οπότε είχα 15 φορές με επικό σκι, έκανα λούκια που τα προηγούμενα χρόνια έβλεπα από μακριά και γενικότερα ίσως η σεζόν με το ποιοτικότερο σκι από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου! Εάν το ΧΚΠ ήταν και λίγο πιο κοντά σε σοβαρό χιονοδρομικό και δούλευε ελάχιστα πιο καλά, θα είχα προσθέσει και 4-5 αδιανόητες μέρες "δεκαετίας". Και του χρόνου με υγεία!! 7 Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Alef 52 Report post Posted May 7, 2019 Φέτος πέρα από μία καταπληκτική εβδομάδα τον Ιανουάριο στο Serre Chevalier, ανέβηκα τρεις μόλις φορές στον Παρνασσό από μία Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Αν και το χίονι ήταν φέτος άφθονο και εξαιρετικής ποιότητας ειδικά στο τέλος της σαιζόν, ήταν οι λιγότερες φορές που έχω ανέβει τα τελευταία χρόνια. Από τη μία η αλλαγή στην πολιτική χρέωσης των πολυήμερων καρτών (χρέωση 2 μονάδων τα σκ) αποτέλεσε ένα αντικίνητρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αφετέρου η λειτουργία του χιονοδρομικού φέτος ήταν η χειρότερη που θυμάμαι. Ενδεικτικά και τις τρείς φορές που ανέβηκα: Το πρωί ήταν ανοιχτές μόνο οι μισές πίστες στα Κελλάρια. Ο Ηρακλής άνοιγε κάποια στιγμή αργότερα. Ο Δίας δεν άνοιξε. Το λίφτ στη Σαχάρα δεν άνοιξε. Καταλαβαίνω ότι όλα τα παραπάνω μπορεί να εντάσσονται στη λογική περιορισμού των εξόδων και επίτευξης καλύτερων οικονομικών αποτελεσμάτων αλλά θα ήταν χρήσιμο να είχαμε μια υπεύθυνη ενημέρωση αν άξιζε τελικά μια τόσο καλή σαιζόν να χαραμιστεί έτσι. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted May 7, 2019 Δεν υπαρχουν λογια για τη φετινη χρονια.. Δεκεμβρη με Μαη ειχες δυνατοτητα για lift served ski με συχνοτατα φρεσκαρισματα για τους πουδρομανεις. Δεκεμβρης. Εναρξη σεζον 21/12 Κελλαρια, πρωτη φορα να φυγουν τα πολλα! Συνεχεια 26/12 Φτερολακκα με ολιγον απο Βακχο και Ηρακλη στο τελος. Γεναρης. 2 και 7 του μηνος Καλαβρυτα. 8 πεφτει η Στυγα, rip. Η συνεχεια του μηνος αφιερωμενη στο Μαιναλο (3) και στον Παρνασσο (2). Φλεβαρης. Ο καλυτερος μηνας εβερ προσωπικα. Πολυ Χελμο (4), πολυ αυγο! 2 Παρνασσο (εγινε της φτερολακκας πραγματικα), 1 Μαιναλο, 1 Ζηρεια. Μαρτης. 3 μεγαλες κακοκαιριες, μια στην αρχη μια στη μεση και μια στο τελος του μηνα, ενδιαμεσα ηλιος και ζεστες. Παρνασσο 2 φορες και τις 2 μονο Φτερολακκα. Καλαβρυτα 3 με κλεισιμο στις 31/3. Αποκορυφωμα το Μαιναλο μια ημερα πριν με ασυλληπτο για την εποχη χιονι. Απριλιος. Αστατος καιρος σχεδον ολο το μηνα και ολα τα χκ πλην Παρνασσου κλεινουν ενω εχουν φουλ χιονι. Ο,τι μας εμεινε το τιμησαμε, 3 μερες Παρνασσο με κλεισιμο σεζον 21/4 με ατομικο ρεκορ σε distance & vertical. Το μυαλο ειναι ακομα στο βουνο αλλα τελειωσε το budget. Ολα μονοημερα, στο κυνηγι της πουδρας. Συνολο 26. Dream season, παντα τετοια ευχομαι και τα ΧΚ να μην ανοιγουν τα επιμαχα lifts 3 μερες μετα τις χιονοπτωσεις. Εγω προσωπικα θα πηγαινα αλλες 4-5 τουλαχιστον, συν 2 που πηγα Μαιναλο γιατι τα αλλα 2 δεν.. Και για να κλεισει η σεζον οπως πρεπει θα συνεχισω την παραδοση: Ξερω πως εχω κανει το σωστο οταν με προσπερναει 7:15 στην εθνικη οδο πουδρες ξερω πως θα βρω οταν στο παρκινγκ το ασημι χοντα δω ολη μερα στο βουνο τον ακολουθω τα μονοπατια της πουδρας να διαβω Νομιζω καταλαβατε περι ποίου ομιλω Γειασάν του μεγα πουδροφαγου vro Ολα βγαλμενα απο τη ζωη, δεν υπηρξε φορα να ανεβω και να μην ειναι εκει. Βαλτε του ενα trace θα τρελανει το μηχανακι! Και του χρονου με υγεια για ολους! 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Νικόλας MJT 194 Report post Posted May 7, 2019 Λοιπόν, βγάζω τα τεφτέρια μου. Έναρξη 15/12 με 2 μέρες Μπάνσκο. Συνέχεια με 6 μέρες Δολομίτες (Sellaronda χ/κα, 3 Zinnen και Cortina, ήτοι 6 χ/κ). Μετά ετήσια κάρτα Πισοδέρι 90€ (συνολικά 7 μέρες χ/κ Πισοδέρι). Επίσης, έγραψα: 3 μέρες Μπόροβετς, 1 μέρα Καρπενήσι, 2 μέρες Παρνασσό, 1 μέρα Σέλι, 1 μέρα 3-5 Πηγάδια, 1 μέρα Βασιλίτσα και άλλες 3 μέρες Μπάνσκο. Αυτά όσον αφορά σκι σε χιονοδρομικά κέντρα. Συνεχίζουμε με ορειβατικό σκι που το κοντέρ έγραψε: 1 μέρα Βασιλίτσα, 2 μέρες Πισοδέρι και 1 μέρα Βαρνούντας (απέναντι δλδ), 2 μέρες Σμόλικας (μεταξύ των οποίων Δρακόλιμνη), 6 μέρες Όλυμπος (νυκτερινή ανάβαση Πετροστρουγκα, 1 φορά Σκούρτα, 2 φορές Ξερολάκκι και 2 ΚΕΟΑΧ), 2 μέρες Τύμφη. Σύνολο: 27 μέρες σκι σε χ/κ + 14 μέρες ορειβατικού σκι = 41 μέρες χιονοδρομίας Και το σημαντικότερο, με καλή παρέα και χωρίς τραυματισμούς. Και του χρόνου, πάντα τέτοια και καλύτερα! ΥΓ. Ελπίζω σε ακόμα 1 μέρα (+1;) ορειβατικό σκι σε επόμενο διήμερο Παρνασσό αν βρω συνοδοιπόρο /-ους για 18-19/5, αναλόγως καιρού. 13 Quote <p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;"><span style="font-size:14px;"><em><span style="text-align:center;background-color:rgb(34,34,34);">'''</span></em></span>Riding in the air nocturnal</span></p> <p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;">Living free</span></p> <p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;">Rip ride<span style="font-size:14px;"><em><span style="text-align:center;background-color:rgb(34,34,34);">''</span></em></span></span> Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,248 Report post Posted May 7, 2019 Δεν υπαρχουν λογια για τη φετινη χρονια.. Δεκεμβρη με Μαη ειχες δυνατοτητα για lift served ski με συχνοτατα φρεσκαρισματα για τους πουδρομανεις. Δεκεμβρης. Εναρξη σεζον 21/12 Κελλαρια, πρωτη φορα να φυγουν τα πολλα! Συνεχεια 26/12 Φτερολακκα με ολιγον απο Βακχο και Ηρακλη στο τελος. Γεναρης. 2 και 7 του μηνος Καλαβρυτα. 8 πεφτει η Στυγα, rip. Η συνεχεια του μηνος αφιερωμενη στο Μαιναλο (3) και στον Παρνασσο (2). Φλεβαρης. Ο καλυτερος μηνας εβερ προσωπικα. Πολυ Χελμο (4), πολυ αυγο! 2 Παρνασσο (εγινε της φτερολακκας πραγματικα), 1 Μαιναλο, 1 Ζηρεια. Μαρτης. 3 μεγαλες κακοκαιριες, μια στην αρχη μια στη μεση και μια στο τελος του μηνα, ενδιαμεσα ηλιος και ζεστες. Παρνασσο 2 φορες και τις 2 μονο Φτερολακκα. Καλαβρυτα 3 με κλεισιμο στις 31/3. Αποκορυφωμα το Μαιναλο μια ημερα πριν με ασυλληπτο για την εποχη χιονι. Απριλιος. Αστατος καιρος σχεδον ολο το μηνα και ολα τα χκ πλην Παρνασσου κλεινουν ενω εχουν φουλ χιονι. Ο,τι μας εμεινε το τιμησαμε, 3 μερες Παρνασσο με κλεισιμο σεζον 21/4 με ατομικο ρεκορ σε distance & vertical. Το μυαλο ειναι ακομα στο βουνο αλλα τελειωσε το budget. Ολα μονοημερα, στο κυνηγι της πουδρας. Συνολο 26. Dream season, παντα τετοια ευχομαι και τα ΧΚ να μην ανοιγουν τα επιμαχα lifts 3 μερες μετα τις χιονοπτωσεις. Εγω προσωπικα θα πηγαινα αλλες 4-5 τουλαχιστον, συν 2 που πηγα Μαιναλο γιατι τα αλλα 2 δεν.. Και για να κλεισει η σεζον οπως πρεπει θα συνεχισω την παραδοση: Ξερω πως εχω κανει το σωστο οταν με προσπερναει 7:15 στην εθνικη οδο πουδρες ξερω πως θα βρω οταν στο παρκινγκ το ασημι χοντα δω ολη μερα στο βουνο τον ακολουθω τα μονοπατια της πουδρας να διαβω Νομιζω καταλαβατε περι ποίου ομιλω Γειασάν του μεγα πουδροφαγου vro Ολα βγαλμενα απο τη ζωη, δεν υπηρξε φορα να ανεβω και να μην ειναι εκει. Βαλτε του ενα trace θα τρελανει το μηχανακι! Και του χρονου με υγεια για ολους! Με σαλίγκαρο πας για σκι;; Με 90 το πάω το σαράβαλο για να κάνω οικονομία στην βενζίνη. Φεύγω αναγκαστικά αξημέρωτα και όταν δεν υπολογίζω καλά φτάνω πολύ νωρίς.... 4 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted May 7, 2019 Στο χρόνο μετά την εγχείριση, ακόμα και οι λίγες ώρες που έκανα στο Καρπενήσι με αφήνουν ευχαριστημένο.Αν και κουράστηκα αφού το σώμα μου είχε ξεμάθει, τουλάχιστον δεν πόνεσα. Βέβαια από δω και πέρα πρέπει πάντα να προσέχω περισσότερο, άλλωστε έχω τροποποιήσει πολλές καθημερινές κινήσεις.Ελπίζω του χρόνου σε περισσότερες μέρες και με καινούρια πέδιλα. 7 Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted May 7, 2019 Με σαλίγκαρο πας για σκι;; Με 90 το πάω το σαράβαλο για να κάνω οικονομία στην βενζίνη. Φεύγω αναγκαστικά αξημέρωτα και όταν δεν υπολογίζω καλά φτάνω πολύ νωρίς.... Με ατος, παρεμφερες του σαλιγκαρου δλδ. Κ γω φευγω νωρις για οικονομια στη βενζινη. Παντως εκεινη τη μερα εγω πηγαινα με τα 90 και εσυ με περιπου 110. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
SolKan 133 Report post Posted May 14, 2019 Προσωπικό ρεκόρ και για εμένα εφέτος 1 καλαβρυτα 1 Καρπενήσι 4 Παρνασσός 1 ski welt 6 zermatt 6 st. Moritz 6 st Anton Καλή υπομονή καλοκαίρι είναι θα περάσει ... Sent from my iPhone using Tapatalk 11 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted May 27, 2019 Όχι πολλά, αλλά με μόνο 2 ΣΚ ,όλα τα άλλα ήταν αυθημερόν.. .3/δεκ , 4/γεν, 3/φλεβ, 4/Μάρτη,3/Απρίλιος,3/Μάιο σύνολο 20. Με μόνο 20, έκανα και σκεφτόμουνα σκι από 2/12-26/5, όλα εκτως από ένα τέλεια...αν τα επιανα κάνοντας 2 βδομάδες Άλπεις και 1 Βουλγαρία, πρώτον δεν θα ήταν όλες καλές, δεύτερον και πιο βασικό , θα τελείωνα με το σκι σε 3 βδομάδες αντί για 6μηνες..... με το ορειβατικό παρατείνεις την σεζόν τουλάχιστον για ένα μήνα και επίσης κάθε εξόρμηση ,είναι ένα διαφορετικό "ταξίδι" και όχι μια από τα ίδια ,όπως όταν πηγαίνεις στο ίδιο χκ.... δοκιμάστε το :-) 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted May 27, 2019 (edited) Του λόγου μου, περίπου 25 μέρες σκι, συμπεριλαμβανομένης της εκδρομης στο St. Moritz (6+2), 3 Παρνασσοί και το υπόλοιπο Καλάβρυτα. Συγγνώμη, υπάρχει κανείς που το χορταίνει; Edited May 27, 2019 by panchristo 7 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted May 27, 2019 Το λιγοτερο σκι της τελευταιας 10ετιας.....λογω προβληματος υγειας ξεκινησα με καθυστερηση 45 ημερων... ISCHGL....22 SEE.....6 KAPLL....3 GALTUR.....4 SOLDEN ....5 SERFAUS ....4 OETZ .....1......καλα μπανια!! 10 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted May 27, 2019 Ακόμα δεν τον μπαναρατε τον από πάνω ?’ 6 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites