Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 20, 2019 Αν κάποιος καταφέρει να κάνει 9 συνεχόμενες μέρες στον Παρνασσό με όλα τα λιφτ σε λειτουργία, εγώ υπόσχομαι να ανεβοκατεβαίνει ο Μιχάλης γυμνός τον Βάκχο μια ολόκληρη μέρα. 6 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
arispetro 173 Report post Posted December 20, 2019 75 20 Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post Posted December 20, 2019 (edited) από όσο κατάλαβα... έχουμε μια πθαμί έως ένα γόνα χιόνι στον Αίολο- Περικλή και ίσως ένα κώλο χιόνι στον Φαέθωνα... pas mal για βόλτα αρχαρίων και επισκεπτών , Λευκά Χριστούγεννα κ.λπ, και βλέπουμε... Για τιμοκατάλογο επιφυλλάσομαι να τον δώ προσεκτικότερα και να σχολιάσω αργότερα .... το βασικό που με απογοητεύει (αν κατάλαβα καλά) είναι ότι δεν αξιοποιείται η δυνατότητα του συστήματος έκδοσης εισιτηρίων και ελέγχου πρόσβασης skidata (αγορασμένου από 2008), για πολυήμερα ανοικτών ημερομηνιών που θα΄ταν μια επιβράβευση/προσέλκυση του τακτικού χιονοδρόμου, (που δεν επιθυμεί όμως την ετήσια), θα αποσυμφόριζε την ουρά των ταμείων ημέρες και ώρες αιχμής θα "έχτιζε" έναν πυρήνα φίλων του ΧΚΠ με την προσωποποιημένη κάρτα ΧΚΠ, θα βοηθούσε στην ενίσχυση των καθημερινών πριν και μετα τα ΣΚ ίσως και της εβδομάδας ΧΚΠ/Παρνασσοχώρια θα αντιμετώπιζε το "απρόβλεπτο" της λειτουργίας του βουνού με την "ελαστικότητα"της ανοικτής ημερομηνίας Ελπίζω επίσης να δω σύντομα την αξιοποίηση του internet ticketing που λειτουργούσε από 2009 μέχρι το 2014 και στην συνέχεια αντί να βελτιωθεί καταργήθηκε. Σήμερα 21/12 (στην αρχή του χειμώνα) έχουμε την ελάχιστη μέρα - μέγιστη νύχτα (χειμερινό ηλιοστάσιο). Από αύριο αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα και νά'ρχεται το καλοκαίρι...ψυχραιμία....να το φιλοσοφήσουμε.... Edited December 20, 2019 by PanosDrivas 2 Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post Posted December 20, 2019 (edited) .. Edited December 20, 2019 by PanosDrivas Share this post Link to post Share on other sites
nikmarg 21 Report post Posted December 21, 2019 Πω!!! Με συγχωρείτε αλλά διαβάζω και δεν αντέχετε άλλο να μην σχολιάσω, ο φίλος ο MIK έχει φέρει την καταστροφή τόσο κλαμα ούτε η Μάρθα βουρτση. Φίλε μου αν δεν σου αρέσει μπορείς να πας σε άλλα χιονοδρομικά,δεν σε κρατάει κάνεις. Εγώ δηλαδή που μένω Καναδά και κάνω σκι στο Whistler κάθε βδομάδα και έρχομαι Παρνασσό τις γιορτές που είναι κοντά μου,τη πρέπει να κανω δηλαδή να τραβάω τα μαλλιά μου.; Share this post Link to post Share on other sites
nikmarg 21 Report post Posted December 21, 2019 Αν εσείς σαν χιονοδρομοι δεν καταναλώσετε πρώτη στο βουνό ποιος θα το κάνει, μόνο με το εισιτήριο δεν βγαίνει το μαγαζάκι, Τα λεφτά που κάνει το χιονοδρομικό είναι στο φαγητό και στο ποτό και μετα έρχονται τα passes. Πρέπει να χαλάσουμε λεφτά όλοι μας για να δούμε upgrades στο βουνό Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 21, 2019 (edited) Πω!!! Με συγχωρείτε αλλά διαβάζω και δεν αντέχετε άλλο να μην σχολιάσω, ο φίλος ο MIK έχει φέρει την καταστροφή τόσο κλαμα ούτε η Μάρθα βουρτση. Φίλε μου αν δεν σου αρέσει μπορείς να πας σε άλλα χιονοδρομικά,δεν σε κρατάει κάνεις. Εγώ δηλαδή που μένω Καναδά και κάνω σκι στο Whistler κάθε βδομάδα και έρχομαι Παρνασσό τις γιορτές που είναι κοντά μου,τη πρέπει να κανω δηλαδή να τραβάω τα μαλλιά μου.; Αν μου πεις τα άλλα χιονοδρομικά τα οποία να είναι καλύτερα ή έστω ισάξια με σύγχρονα λιφτ σε απόσταση λογική θα πάω. Αν δεν σου αρέσει να διαβάζεις τα γεγονότα από ένα χιονοδρομικόπου θα μπορούσε να είναι καλό και σήμερα είναι παρατημένο από τα ΕΤΑΔ μπορείς να πας σε άλλες ιστοσελίδες με ένα κλικ. Εγώ για να πάω για σκι αλλού θέλω αεροπλάνο ή πολλές ώρες οδήγησης. Επίσης σκέψου το ενδεχόμενο να αγαπάω πολύ αυτό το βουνό και να θέλω το καλό του. Τέλος σκέψου το ενδεχόμενο να το έχω δει να δουλεύει φανταστικά και να ξέρω ότι είναι φανταστικό βουνό για σκι. Αν κάποιος καταφέρει να κάνει 9 συνεχόμενες μέρες στον Παρνασσό με όλα τα λιφτ σε λειτουργία, εγώ υπόσχομαι να ανεβοκατεβαίνει ο Μιχάλης γυμνός τον Βάκχο μια ολόκληρη μέρα. Με την υποδομή που έχει το χιονοδρομικό σήμερα πρέπει να είναι Αλκυωνίδες άντε με κάνα δυο χιόνια χωρίς αέρα των 15 πόντων. Φιλαράκι αναφερόμουν προφανώς σε μια σφαίρα κατάβαση με λιακάδα και αμέσως μέσα για ντύσιμο. Ολόκληρη μέρα μου κάνει ότι αν δεν έχει βγει ο ήλιος το πρωί η κατάβαση θα προκαλέσει πολλές και ανεπανόρθωτες ζημιές σε κύρια σημεία που θα χρειαστούν ανδρολόγο. Άντε στην τρίτη κατάβαση νομίζω θα είναι για χειρούργο ανδρολόγο. Αν εσείς σαν χιονοδρομοι δεν καταναλώσετε πρώτη στο βουνό ποιος θα το κάνει, μόνο με το εισιτήριο δεν βγαίνει το μαγαζάκι, Τα λεφτά που κάνει το χιονοδρομικό είναι στο φαγητό και στο ποτό και μετα έρχονται τα passes. Πρέπει να χαλάσουμε λεφτά όλοι μας για να δούμε upgrades στο βουνό Έχω γράψει αναλυτικά ότι δεν βγαίνει από τις κάρτες το μαγαζάκι αλλά μπορεί να βγει όπως βγαίνουν όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου οικονομικά. Με έσοδα από την γύρω περιοχή. Από τα σάντουιτς και τους καφέδες του ή των σαλέ βγαίνουν ελάχιστα και αν πας στο Whistler μπορείς να μιλήσεις με την διοίκηση να καταλάβεις πόσο λάθος είναι η τοποθέτησή σου. Χαιρετίσματα στον Καναδά, σε ζηλεύουμε και έχουμε κάθε δικαίωμα να κλαιγόμαστε. Εσύ ζεις σε οργανωμένη χώρα, εμείς έχουμε μείνει εδώ και προσπαθούμε να γίνουμε σοβαρή χώρα. Μέχρι τότε δεν θα χαρακτηρίσουμε κανέναν για να εκφρασεί όπως θέλει την άποψή του αρκεί να μην χαρακτηρίσει κανεναν Βασιλάκη Καίλα, Χίτλερ και Μάρθα Βούρτση. Φιλιά η Μάρθα Edited December 21, 2019 by ΜΙΚ 8 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,495 Report post Posted December 21, 2019 ..., εγώ υπόσχομαι να ανεβοκατεβαίνει ο Μιχάλης ... Εισαι λαρτζ τύπος τελικά... (να ευθυμήσουμε λίγο) 1 Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted December 21, 2019 Αφού ξεκίνησε ανάποδα φέτος η σεζόν στον Παρνασσό, τί τι ψάχνετε; 5 Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted December 21, 2019 Έφερες τα πάνω κάτω 2 Share this post Link to post Share on other sites
kosaitis 689 Report post Posted December 21, 2019 Ότι και να λέτε εδώ θα ξανάρθετε που στρώνουμε ωραία τις πίστες.Φωτογραφια απο 18-12-2019 Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted December 21, 2019 Έφερες τα πάνω κάτω μπα, τα πλάι κάτω Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,724 Report post Posted December 21, 2019 Αυτά τα πακέτα των τριών ημερών και των εννέα ημερώντερ τα διαφημιστικά που είναι Αρκετά φτηνά δεν μπορούμε να τα πάρουμε σαν σύλλογος και να τα μοιράσουμε στα μέλη μας;;;; 3 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 21, 2019 Πολύ καλή η ιδέα του Κώστα εάν το επιτρέπουν οι κανονισμοί. Ότι και να λέτε εδώ θα ξανάρθετε που στρώνουμε ωραία τις πίστες.Φωτογραφια απο 18-12-2019 Απλά για να μην αδικούμε το στρώσιμο ακόμα δεν ανοίξανε (και χάνουμε το δίκιο μας όταν ανοίξουν) το πρώτο στρώσιμο που κάνεις για να κάτσει το χιόνι είναι αυτό, γενικά πατάς όσο λιγότερο μπορείς μέχρι να κάτσει το χιόνι χωρίς να σε νοιάζει αν είναι αχταρμάς. Πάλι καλά που το κάνανε. Το 2017 δεν το είχανε κάνει... 3 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted December 21, 2019 Τελικά κάπου έχει ένα δίκιο ο vro. Ο τιμοκατάλογος ξεσκίζει κάποιες κατηγορίες πελατών που είναι οι πιστοί του πελάτες. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν στρεβλώσεις που πιθανόν έπρεπε να διορθωθούν. Όμως, οι απότομες αλλαγές προκαλούν δυσαρέσκεια ειδικά όταν το περιβάλλον (τα άλλα ΧΚ) επιδοτεί αυτές τις συμπεριφορές. Ενδεικτικά (στην ετήσια), 1) Στους μαθητές / φοιτητές +25% 2) Η ενηλίκων +12% 3) Η αθλητών +25% 4) Στην 3η ηλικία -3% αν και παίζει να κατήργησε τα ειδικά εισιτήρια για τους >75 Τελικά, το πρόβλημα είναι πόσο επιχείρηση είναι ή / και πρέπει να είναι το ΧΚΠ. ΔΙότι όποιος νομίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν τραγουδάνε οι κάτω απ' τ' αυλάκι "εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Μιχαλοπούλου" κοιμάται όρθιος Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted December 21, 2019 Δυστυχώς μέχρι να γίνουν ανταγωνιστικά τα Καλάβρυτα (δηλαδή να μπουν σε κανένα ΕΣΠΑ ας πουμε) ο Παρνασσός θα έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Btw κάποιοι φίλοι είχαν αγοράσει ετήσια μέσω του site Happydeals.Παρελαβαν κανονικά την κάρτα τους και γενικώς ισχύει σαν ετήσια η έχουν αντιμετωπίσει τίποτα προβλήματα; Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 21, 2019 Εμένα μου ήρθε κουπόνι το οποίο εκτύπωσα. Ακόμα δεν έχω ανεβεί στο βουνό βέβαια για να δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted December 21, 2019 Όποτε θες έλα εδώ πάνω (με δικά μου έξοδα-παξιμάδια, ώστε να μην ξοδέψεις από τα δικά σου) να σε πάω σε κάποια χωριά, 10 λεπτά από το σπίτι μου και να σου γνωρίσω κάποιους ανθρώπους που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΩΡΑ για να μπορέσουν να ΦΑΝΕ!!!!!! να ταίσουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!! για να μην ΚΡΥΩΝΟΥΝ... για να ΖΗΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια!!!!! καθαροί στην καρδιά!!!!!!!!!!!!!! Και μόλις τους συναντήσεις και μιλήσεις μαζί τους, και σου πουν τα προβλήματά τους, πες τους και εσύ το μεγάλο πρόβλημα που έχεις: ότι εσύ κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να πας για σκι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Και ξέρεις κάτι; αυτοί οι άνθρωποι, είναι τόσο 'Ανθρωποι, με Α κεφαλαίο που θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν, να σου δώσουν από το δικό τους παξιμάδι για να μπορέσεις εσύ να πας για σκι!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Άρα έχεις λύσει όλα τα άλλα προβλήματα της ζωής που ανέφερα πιο πάνω. Τα οποία τα θεωρώ λίιιιιιιιιγο πιο σημαντικά από το σκι. Συγνώμη κιόλας που τα θεωρώ πιο σημαντικά. Προς συντονιστές: ΟΧΙ, δεν ζητάω καμία ΣΥΓΝΩΜΗ για το εκτός θέματος. Άλλες φορές ζητούσα. Τώρα ΟΧΙ. Κατ´ αρχήν, να ομολογήσω ότι με άγγιξε η τοποθέτηση σου, αλλά αυτά έπρεπε έτσι ακριβώς να τα πεις και στο αφεντικό σου( που την δημιούργησε και την συντηρεί με αφοσίωση !…την φτώχεια !!) Θινκ εμπαουτ ιτ ! οχι στον vro !?! https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,724 Report post Posted December 22, 2019 (edited) Νομίζω ότι πρέπει το ΔΣ να κινηθεί άμεσα Τα πακέτα για διαφήμιση του Παρνασου ποιος μπορεί να διαφημίσει καλύτερα από ένα σύλλογο χιονοδρομίας ;;;; Πρόεδρε και ΓΓ ( δικηγόροι και οι δυο ) νομίζω μπορείτε να τους πείσετε εύκολα να πάρετε τριήμερα πακέτα με χρηματα του συλλόγου και να τα δώσετε μετά σε μέλη . Μοναδική ευκαιρεια αύξησης μελών ταμιακά εντάξει από το πουθενά !!!! Με αυτό τον τρόπο θα 1. αύξηση μελών 2.αυξηση εσόδων για το σύλλογο 3. Έμπρακτα προσφορά στα μέλη ΥΓ δεν είμαι δικηγόρος ούτε υπεύθυνος marketing οδοντίατρος είμαι που μου αρέσει να διοργανώνω εκδρομες στις Άλπεις ... Edited December 22, 2019 by gatz 2 Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted December 22, 2019 Αν εσείς σαν χιονοδρομοι δεν καταναλώσετε πρώτη στο βουνό ποιος θα το κάνει, μόνο με το εισιτήριο δεν βγαίνει το μαγαζάκι, Τα λεφτά που κάνει το χιονοδρομικό είναι στο φαγητό και στο ποτό και μετα έρχονται τα passes. Πρέπει να χαλάσουμε λεφτά όλοι μας για να δούμε upgrades στο βουνό Δηλαδή αν καταναλώσω στο chalet τι θα αλλάξει. Το ξέρεις ότι τα νοικιάζουν με τη σεζόν τα chalet? Που τα διάβασες αυτά; Ήμαρτον ρε παιδιά που φταίμε που δεν καταναλώνουμε εκεί που θέλουν να μας γδάρουν. Που χρεώνουν τη σεσλονγκ. Όχι φίλε μου. Πρώτα θα με σεβαστούν και μετά θα καταναλωσω. Πρώτα θα λειτουργούν σωστά και μετά θα συζητήσουμε γιατί δεν πάνε και άλλοι καθημερινές. Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted December 22, 2019 Όποτε θες έλα εδώ πάνω (με δικά μου έξοδα-παξιμάδια, ώστε να μην ξοδέψεις από τα δικά σου) να σε πάω σε κάποια χωριά, 10 λεπτά από το σπίτι μου και να σου γνωρίσω κάποιους ανθρώπους που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΩΡΑ για να μπορέσουν να ΦΑΝΕ!!!!!! να ταίσουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!! για να μην ΚΡΥΩΝΟΥΝ... για να ΖΗΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια!!!!! καθαροί στην καρδιά!!!!!!!!!!!!!! Και μόλις τους συναντήσεις και μιλήσεις μαζί τους, και σου πουν τα προβλήματά τους, πες τους και εσύ το μεγάλο πρόβλημα που έχεις: ότι εσύ κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να πας για σκι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Και ξέρεις κάτι; αυτοί οι άνθρωποι, είναι τόσο 'Ανθρωποι, με Α κεφαλαίο που θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν, να σου δώσουν από το δικό τους παξιμάδι για να μπορέσεις εσύ να πας για σκι!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Άρα έχεις λύσει όλα τα άλλα προβλήματα της ζωής που ανέφερα πιο πάνω. Τα οποία τα θεωρώ λίιιιιιιιιγο πιο σημαντικά από το σκι. Συγνώμη κιόλας που τα θεωρώ πιο σημαντικά. Προς συντονιστές: ΟΧΙ, δεν ζητάω καμία ΣΥΓΝΩΜΗ για το εκτός θέματος. Άλλες φορές ζητούσα. Τώρα ΟΧΙ. Και δημόσια και συγνώμη για το άσχετο αλλά θα ήθελα να παραμείνει mods, εκτός αν ξεφύγει όποτε φτιάχνουμε νήμα. Επειδή έγινε θέμα και μπανταρίστηκε ο vro (ορθά, το χάνεις Βασίλη. Δεν τα λύνουμε έτσι) δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η προσωπική επίθεση. Μιλάμε για το σκι και συγκεκριμένα για τον Παρνασσό , όχι για την παγκόσμια φτώχεια, Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted December 22, 2019 (edited) εγώ πιστεύω ότι το κόστος σκι στον Παρνασσό ειναι πολύ φτηνό με αποτελεσμένα εγώ ,ένας πως το λένε εδώ στην Ελλάδα ....... να ανακατεύουμε με τούς παξιμαδιού-άφαγους ....... και τούς περίεργους του Παρνασσού που παίζουν χιονοπόλεμο και μολύνουν το περιβάλλον με την παρουσία τούς και αυτός ο σύλλογος οφείλει να προσφέρει vip κάρτες σε κάθε ένα για να τούς πιέσει να πληρώσουν την συνδρομή τους ότι και να λέτε ο Παρνασσός ειναι μονόδρομος εκτός και αν προτιμάτε ,πού δεν το πιστεύω, την Βουλγαρία .... και καλά Χριστούγεννα με γαλοπούλα ,γουρούνια , κρασιά και ότι άλλο έχετε στην ψυχή σας και αν θέλετε στείλτε κάτι και στα παιδιά στο φιλυρο (θεσσαλονικης) Edited December 22, 2019 by vaggelis 2 Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted December 23, 2019 Συγκρίνοντας αυτό που είδα την Τρίτη με αυτό που βλέπω σήμερα στηνν διαδραστική....... δυστυχώς τουλάχιστον χαμηλά έχασε πολυυυυυυύ χιόνι... οπότε πάμε για την επόμενη....... εαν και όταν!!!!!!!! 1 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted December 23, 2019 Ευχή για φέτος, το Baby3 (Φαέθονας) που ξεκινάει με θράσος μόνο του τη φετινή σεζόν στον Παρνασσό, να συνεχίσει τη λειτουργία του και μεσα στη σεζόν, με συνεπή αποχιονισμό και σωστές κλίσεις στο στρώσιμο. Το σαλεδάκι Βάκχου δεν λειτουργεί, αλλά θα μπορούσε να εξοπλιστεί με πάγκους τριγύρω, ώστε να υπάρχει και στα Κελάρια εξωτερικός χώρος με καθίσματα... χωρίς χρέωση. Εναλλακτικά, είστε και φέτος καλεσμένοι τα μεσημεράκια στο αυτοσχέδιο hot spot μας, Black Dudes Café, έξω από το σπιτάκι του Βάκχου. 13 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 24, 2019 (edited) Μα θα είναι μαγικά Χριστούγεννα αύριο με τα παιδάκια μου να κάνουν τις πρώτες τους βόλτες και την πρώτη επαφή με το σκι σε υψόμετρο 2250 μέτρων με θέα τη μισή Ελλάδα. Έχει και καφετέρια δίπλα να κάνουν πιπι και να ζεσταθούν. Φανταστικά. Τι? Θα είναι κλειστή η καφετέρια? Αν θέλουν πιπι, νερό, ζέστη πρέπει να πάρουμε ένα τελεφερίκ και να περπατήσουμε 150 μέτρα ανηφόρα? Ποιος λογικός άνθρωπος το έκανε επίτηδες αυτό. Συγνώμη αν είμαι Μάρθα Βούρτση αλλά νομίζω όλοι όσοι έπαιζαν στις ταινιες θα παραπονιόντουσαν για αυτό, ακόμα και ο ΘΒ 000. Edited December 24, 2019 by ΜΙΚ 5 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites