Jump to content
giannis-ski

Η καραντίνα θέλει καλοπέραση …

Recommended Posts

Εχμ...πίτα σφολιάτα με κιμά, κρεμμύδια, πράσσο και.... μοτσαρέλα. 
ευκολη σύντομη νόστιμη ! 

905D87FF-A5B1-42C4-A16C-28BC4A949D78.jpeg

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Backhendl !!!  ( παναρισμενα κομμάτια από κοτόπουλο )

Όσοι από εσάς επισκεφτήκατε εστω και μια φορά τις αυστριακές Άλπεις θα το έχετε τουλάχιστον διαβάσει στις 

καρτες των εστιατορίων . Όσοι από εσάς το τίμησαν ξέρω ότι τώρα θα χαμογελούν αναπολώντας ! 

Εύκολη και νοστιμότατη συνταγή και σχετικά γρήγορη αν και θα ήταν καλό να μαριναριστεί το κοτόπουλο σε γάλα καρύδας με τα απαραίτητα καρυκεύματα από το προηγούμενο βράδυ ! 5E5E3DE7-597B-400E-A116-99B770D8661B.thumb.jpeg.1838e44baea706b14840a8407faf7fda.jpeg

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να έχει  μαριναριστεί με αντισηπτικό , Κατά τον τεμαχισμό να φοράτε χειρουργικά γάντια ,η μάσκα πάντα μα πάντα φοριέται εάν δεν έχετε κακό του κεφαλιού σας  και η μάσκα πρέπει να είναι ιατρική όχι η μάσκα του Ζορό 

και τώρα η συνταγή της ημέρας 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paella ! 

Για τους λίγο πιο «προχωρημένους» αλλά αξίζει τον κοπο ! 

Σε 40-45 λεπτά είναι έτοιμη , μπάι δε γουει … !! 

3F06B4D5-48BE-49C3-80A4-5C458BA26B7F.jpeg

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ!! .....η "μπιζνα"των "skiers-boarders" σε καλει να μας δειξεις τι αλλο καλο ξερεις να φτιαχνεις!!

  • Haha 2

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφού δεν μπορούμε να τσουλησουμε και είμαστε κλεισμένοι σπίτι η μαγειρική ηρεμεί, το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πόσα κιλά θα βάλουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία.
f7952d0ad753f6483b8c8198882d324f.jpgf76c3741dd7e1e4f10d88a9f61b38a03.jpg7888e1dec29107d92399a8677e164aa8.jpg084669be957db81e7692904a50cb9988.jpgcf13ebf53b4f4a58ecd0aaa9e6f1cc2e.jpg274ed2712052db532c1f7be5c91b8145.jpg4f11c590c8b30a9203de73d50fdfcc9b.jpg6775120e8abd3afb87deebe2a5fa5dee.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λαχανοντολμάδες που τους έχει σκεπάσει η μπεσαμέλ, Παστίτσιο και χοιρινό σελινάτο με αυγολέμονο.

 

Έχω ανεβάσει τις φώτο στη μικρότερη ανάλυση που μου έδινε το tapatalk και δεν φαίνονται καθαρά.

 

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

 

 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, geovas77 said:

Λαχανοντολμάδες που τους έχει σκεπάσει η μπεσαμέλ, Παστίτσιο και χοιρινό σελινάτο με αυγολέμονο.

 

Έχω ανεβάσει τις φώτο στη μικρότερη ανάλυση που μου έδινε το tapatalk και δεν φαίνονται καθαρά.

 

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

 

 

 

 

Ρε φιλε...

Τι τον θες τον κορωνοϊο; Τελος Απριλιου θα σου βγαινει η χολιστερινη απ'τα ρουθουνια!

Just kidding!

Ευτυχως που αποφασισε ο μειραξ ν'αλλαξει δουλεια, και μενει μαζι μας. Σημερα γαριδες σωταρισμενες με σκορδο και βασιλικο πανω απο μακαρονια με πεστο!

Κατι τσιμπησαμε και σημερα!...

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/28/2020 at 9:18 AM, giannis-ski said:

Backhendl !!!  ( παναρισμενα κομμάτια από κοτόπουλο )

Όσοι από εσάς επισκεφτήκατε εστω και μια φορά τις αυστριακές Άλπεις θα το έχετε τουλάχιστον διαβάσει στις 

καρτες των εστιατορίων . Όσοι από εσάς το τίμησαν ξέρω ότι τώρα θα χαμογελούν αναπολώντας ! 

Εύκολη και νοστιμότατη συνταγή και σχετικά γρήγορη αν και θα ήταν καλό να μαριναριστεί το κοτόπουλο σε γάλα καρύδας με τα απαραίτητα καρυκεύματα από το προηγούμενο βράδυ ! 5E5E3DE7-597B-400E-A116-99B770D8661B.thumb.jpeg.1838e44baea706b14840a8407faf7fda.jpeg

Γιάννη μην στέλνεις μόνο φωτογραφίες, θέλουμε και την συνταγή! Τώρα χρόνο έχουμε άφθονο για μαγειρική!!!  (και για την Paella)!

Edited by nx250
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω προτιμω να μαγειρευω φαγητα που βγαινουν πολλες μεριδες και φτουρανε. Οι περισσιες πανε στην καταψυξη για αργοτερα.

Σημερα ειπε η μαμα:

Σημερα εχει πιττα!

Τι προτιματε;

Τυροπιττα, κρεατοπιττα η σπανακοπιττα?

Το εχω παρακανει η μου φαινεται?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόλις συνειδητοποίησα ότι πλησιάζω την ηλικία της πρεσβυωπίας (ακόμα την αποφεύγω λόγω μυωπίας)

Ο λόγος; το ότι τα δύο τ στις λέξεις του Μάκη είναι δυσδιάκριτα και συγχέονται με Π.

 

Μάκη, παρακαλώ με ένα Τ η πίτες, να μην μπερδευόμαστε...

  • Like 1
  • Haha 2

15471092846_60d380fc17_o.jpgvoe-1516-racetiger-speedwall-gs-uvo-rgb_w990.jpg

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

 

Austrian Level 2 Ski Instructor

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, panchristo said:

Μόλις συνειδητοποίησα ότι πλησιάζω την ηλικία της πρεσβυωπίας (ακόμα την αποφεύγω λόγω μυωπίας)

Ο λόγος; το ότι τα δύο τ στις λέξεις του Μάκη είναι δυσδιάκριτα και συγχέονται με Π.

 

Μάκη, παρακαλώ με ένα Τ η πίτες, να μην μπερδευόμαστε...

Η αρχη της απλοποιησης των ξενων λεξεων δεν με βρισκει συμφωνο. Δεν προκειται να γραψω ποτε τρενο.

Η pitta ειναι ιταλικη λεξη και την εξελληνιζω σαν πιττα, οπως ετσι μαθαμε εμεις οι αρχαιοι. Πηγαινε να παρεις ενα ζευγαρι γυαλια, θα σου ανοιξει καινουριους κοσμους ?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχμ...δεν ξέρω πως και τι μάθατε εσείς οι «αρχαίοι» νεοέλληνες , αλλά η λέξη πίτα είναι ελληνική 

https://el.wiktionary.org/wiki/πίτα.   Και γράφεται με ένα τ, όπως ακριβώς έγραψε ο πανχριστος ! 

Αλλο που τα ιταλακια την εκμεταλλεύτηκαν και μας την πλασάρουν τώρα σαν ιταλική μαεστρία. 
…να ουμ ας ουμ ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://el.wiktionary.org/wiki/πίτα

Για να περνά η ώρα μας όταν δεν μαγειρεύουμε  πράγματι το πίτα με ένα τ είναι όπως λέει  https://el.m.wiktionary.org/wiki/μεσαιωνικά_ελληνικά αλλά το πιττα με δυο τ είναι (παρωχημένο)

https://el.m.wiktionary.org/wiki/πίττα#Αρχαία_ελληνικά_(grc)

και ήμαστε στην αρχή .... χαθήκαμε εάν συμπεριλάβουν και τον Μάιο ....

αλλά  πιτόγυρο  με ένα τ είναι απλό πιτόγυρο με δυο τ είναι το με απ ‘όλα .... κουράγιο μπόρα είναι .......

 

 

  • Like 1
  • Love 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σημερα το μενου ειχε Seared Marinated Ahi Tuna with Orange Soy sauce.

Καλο βγηκε και βολευει γιατι και το κατεψυγμενο Ahi ειναι γευστικοτατο.

 

http://www.allrecipes.com/recipe/39455/marinated-tuna-steak/

 

Edited by MakisM
Προσθεσα την συνταγη
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οπλιστειτε  με δυναμη και αντοχη γιατι κατα κει παει η δουλεια...

Μια στατιστικη  μελετη που διαβασα σχολιαζει πως τελος Μαιου ,αρχες Ιουνιου με ευρος ενα δεκαημερο τα περιστατικα θα ειναι πλεον ελαχιστα. Αρα ...

Edited by leonidastria
  • Like 4

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οπλισμένος λοιπόν με δύναμη και αντοχή, όπως λέει και ο φίλος leonidastria αποφάσισα σήμερα 

να τζαμαρω (κοινώς : αυτοσχεδιασω )

Steinbeißer (δεν ξέρω πως λέγεται αυτό το ψάρι στα ελλήνικος ? ) με κριθαράκι και φρέσκια ρίγανη .

 

 

A84F0E41-1AD1-4E0E-B905-A62A72CECEB5.jpeg

697DBC07-286C-401D-861C-FA8DE7FD9FB0.jpeg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά το ψάρι χρειάζεται ένα  Αρμενοβιλ  

375C1203-9249-43C2-8748-5ECD90D67273.jpeg

  • Love 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχμ...μιας και στην γερμανολανδη έπεσε φέτος το Πάσχα μια μόλις εβδομάδα πριν το ελληνικό είπα να 

«προπονηθώ» για το ερχομενό Σάββατο ....

Μαγειρίτσα αλλά χωρίς έντερα κλπ. Απλά με αρνίσιο κρέας. 
στην τελευταία φωτογραφία η «ανταμοιβή» που εισέπραξα σήμερα το πρωί....?

89752890-4BB0-40D4-8E3D-CCAD216D0A08.jpeg

3A3E5963-F1CC-48F8-82DE-E4A2A20CD9FB.jpeg

3CDD245A-5560-4F8B-9BEA-633294453397.jpeg

Edited by giannis-ski
  • Like 6
  • Love 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apfelstrudel mit Vanillesoße...λεπτό φύλλο πίτας ( με ένα «τ» !) με γέμιση από μήλα, σταφίδες και κανέλλα με

σάλτσα βανίλιας. 

υπάρχει άραγε κάποιος που να έχει επισκεφτεί το τιρολο και να μην το έχει τιμήσει ? 
 

εδω μια … «πατριωτική» παραλλαγή με φέτα, μανιτάρια, άνηθο και μαϊντανό. 
 

λεει, λέει !  ?

D03C9402-6AEA-413F-8F7A-F9D8D18F01F2.jpeg

2DFE0ACB-CEF9-4C36-AEC2-3CEB5B392DC5.jpeg

BB65B61F-0F49-4503-86B5-5AFB9DD10A23.jpeg

D1C8F715-9E34-4327-9527-73F5A425B284.jpeg

Edited by giannis-ski
  • Like 6
  • Love 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Καλαβρυτα 1943
    • Ευχαριστω παντως ολους για τις αποψεις σας και συμβουλες σας. Απλα ρωτησα μηπως καποιος εχει δοκιμασει τα ελαστικα της Nokian καποια απο αυτα που ανεφερα να μου πει την εμπειρια του. Τις υπολοιπες μαρκες λιγο πολυ τις γνωριζω κι εχω δοκιμασει ελαστικα τους μονο Nokian δεν εχω δοκιμασει.
    • Δεν ειναι μεγαλη η διαφορα μολις 11mm φαρδυτερο, ουτε με το ματι δεν το καταλαβαινεις. Πιο στενο απο 225  μπορω να βαλω 215  ειναι μεγαλο σε ογκο το αμαξι και βαρυ, με ενα calculator που βρηκα για τις διαστασεις ελαστικων και τις διαφορες τους αυτες οι διαστασεις ειναι μεσα στο οριο ασφαλειας σε 18αρα ζαντα....μετα πρεπει να αλλαξω ζαντα και δεν μπαινω σε τετοια διαδιακασια.
    • Με 18αρα ζαντα δεν κανεις off road σοβαρο.....αντε κανεναν χωματοδρομο σε καμια παραλια και αρκετα βατο οχι extreme καταστασεις. Τα Bridgestone ειναι καλα ελαστικα αλλα λιγο σκληρα, ειχα παλιοτερα σε αλλο αμαξι. ΅Ειναι πιο summer λαστιχο για πιο σπορ οδηγηση αλλα διαβασα σε reviews οτι χανουν στο χιονι. Τα Goodyear ειναι οντως πολυ καλα στο χιονι  και για την χρηση που θελω απλα με προβληματιζει επειδη ειναι μετριας ελαστικοτητας λαστιχα γενικως το ποσο καλα ειναι σε μεγαλες ταχυτητες στην εθνικη σε κρατημα αλλα και ανεση και  θορυβο. και μιλαω για πανω απο 160, 180 χλμ...!!! Δεν θελω ελαστικο off road αλλοστε κι αυτα που εχω δεν ειναι, αλλο αν λεγονται cross contact ειναι θερινο λαστιχο με αναλογια 90 ασφαλτο και 10 χωμα. Και επειδη ειναι θερινο γι αυτο και στο χιονι δεν ειναι καλα.  Οταν τα  δοκιμασα στο χιονι την πρωτη φορα ηταν καινουργια και δεν γλιστρουσαν τοσο λογω και του grip control που εχει το αμαξι για χιονι mode αλλα μετα τον ενα χρονο γλιστραγανε. Θελω λαστιχο με μαλακη γομα επειδη χρησιμοποιω πολυ εθνικη και επαρχιακους δρομους να εχω καλο κρατημα σε μεγαλες ταχυτητες και σε στροφες. Δε με νοιαζει αν φαγωθει πιο γρηγορα απλα η Nokian ειναι πιο εξιδικευμενη εταιρια σε χειμερινα ελαστικα κι εχει πολυ καλα μοντελα για χιονι και βρεγμενο απο τις αλλες. Η δευτερη μου επιλογη ειναι τα Continental All season Contact που ειναι πολυ ισσοροπημενα λαστιχα σε καθε καιρο κι ειναι τα μονα με δεικτη οικονομιας Β στις διαστασεις μου που με ενδιαφερει κι αυτο αφου κανω αρκετα χιλιομετρα (πανω απο 20.000) τον χρονο. Nokian στην ελλαδα εφερνε τα weatherproof που ειναι κι αυτα εξ ισου καλα στο χιονι αλλα τα αντικατεστησε με τα seasonproof. Τα πρωτα τα εχω βρει σε εναν στην Αθηνα στην τιμη των 126 το ενα. Βασικα κι αυτα που φοραω τωρα δεν τα λες και φτηνα εχουν 550 ευρω η τετραδα. Επειδη ομως θα δωσω τοσα λεφτα για λαστιχα θελω οσο γινεται ενα ισορροπημενο λαστιχο για ολο τον χρονο γι αυτο και επιλεγω all season. Επειδη ομως κανουμε και το σκι μας οσο συχνα μπορουμε θελω να εχει και μια καλη οσο γινεται προσφυση στο χιονι.
    • Ο λογος που θελω να βαλω λιγο φαρδυτερο ελαστικο ειναι οτι θελω να εχω λιγο περισσοτερο κρατημα στο πισω μερος του αυτοκινητου διοτι με μηκος 4.70 το 225 το θεωρω λιγο πιο ασαφες στις στροφες και το εχω παρατηρησει οτι λογω του οτι οδηγω λιγακι πιο γρηγορα απο το κανονικο αναγκαζω τα λαστιχα πισω να φτανουν στο οριο τους στην προσφυση ,βεβαια το ESP μου διορθωνει την κατασταση  αμεσως μολις αφησω το γκαζι αλλα με την πειρα των 40 + χρονων οδηγησης καταλαβαινω οτι θελει λιγο μεγαλυτερη επιφανεια ελαστικου στον δρομο λογω μηκους και βαρους. Αλλοστε μην νομιζεις οτι η διαφορα απο το 225 στο 235  ειναι μεγαλη, μολις 11mm. Ουτε με το ματι δεν φαινεται και η ανωτατη διαφορα ταχυτητας ειναι  2 χλμ περισσοτερο στα 140....!!! Οσο πεφτει η ταχυτητα μειωνεται στο 1 χλμ η διαφορα.Απλα προβληματιζομαι αν τα συγκεκριμενα ελαστικα που εχω επιλεξει κανουν και για πιο light off road. Δλδ να μην σκεφτομαι να παρω εναν χωματοδρομο  βατο για το αμαξι αυτο και να αρχισει να τραυματιστει  το λαστιχο απο τις μικρες πετρες και τα χαλικια.Δεν λεω να παω σε δυσβατους δρομους με  κοτρωνες. Φυσικα τα περισσοτερα λαστιχα για SUV εχουν ενισχυμενα πλαινα για να στηριζουν το βαρος τους. Ρωτησα παντως κι εναν λαστιχα εδω που εχω και μου ειπε οτι μπορω να βαλω 235 η διαφορα τιμης ειναι μικρη απλα μου ειπε οτι ειναι πολυ καλα λαστιχα αυτα που φοραω εχουν 550 ευρω η τετραδα αλλα αφου θα δωσω τοσα χρηματα και δεν ειμαι ικανοπιημενος προσωπικα ηθελα να βαλω κατι για light χιονι και βροχη κι οχι για λασπη και αμμο. Εψαξα και για all terrain με το σημα της νιφαδας αλλα ειναι θορυβωδης στην ασφαλτο και ειδικα εγω που τρεχω στην εθνικη με 180 και 190 δεν ειναι για μενα. Δινω προταιραιοτητα πρωτα στο κρατημα σε βρεγμενο γιατι εδω που ειμαι(Ευβοια) εχει αρκετες βροχες και λιγοτερα χιονια.
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. baker1
      baker1
      (54 years old)
    2. stefi
      stefi
      (37 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      16,777
    • Total Posts
      451,252
  • Member Statistics

    • Total Members
      7,774
    • Most Online
      208

    Newest Member
    ncfun88sktcom
    Joined
×
×
  • Create New...