Jump to content
vro

Χ.Κ. Καλαβρύτων 2022-25

Recommended Posts

Nikos Alexandropoulos Ανδρόνικος Μάριος Βασίλειος Christos Makris 
22/07/2025

Ενημέρωση σχετικά με τη φωτιά.  Από πληροφορίες των ΑΡΧΩΝ:

Η φωτιά ξεκίνησε σε γειτονικό χωράφι του Festival. ΟΧΙ στο χώρο του festival.

Το Bee Trip Festival διεξήχθη 4-07/07/2025 σε ιδιωτικό χώρο. Από τις 12/07 έχουμε κλείσει τον χώρο του festival και κανένα μέλος μας δε βρίσκεται εκεί έκτοτε, όπως επίσης κανένας εξοπλισμός. Τέλος, έχουμε επιμεληθεί καταλλήλως τον χώρο τριγύρω του Festival ώστε να μην υπάρχουν σκουπίδια ή εύφλεκτα αντικείμενα που να μπορούσαν να πυροδοτήσουν μία επικείμενη πυργκαγιά. 

Οι εργαζόμενοι του γειτονικού χωραφιού όπως και οι εργασίες που επιτελούσαν , είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΕΣ και ουδεμία σχέση έχουν με το festival, ούτε γνωρίζουμε για ποιό λόγο συμβαίνουν εξ αρχής καθώς και ούτε τον ιδιοκτήτη.

Τέλος, είμαστε άναυδοι και συντετριμμένοι. Όποια λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση. Κάνουμε κυριολεκτικά ό,τι περνάει από το χέρι μας στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε κι εμείς  στη διαχείριση. 

Ευαριστούμε περισσότερο όλους τους φίλους μας για την υποστήριξη και τη συνείδησή τους όπως και για τα μηνύματ συμπαράστασή σας.

Bee Trip Festival Team

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Έχουν ξυπνήσει όλοι και στήνουν αρπαχτές (φεστιβάλ, ρέηβ πάρτι, κλπ) πάνω στα βουνά και μέσα σε ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ δαση. Και όταν γίνει η στραβή δε φταίει η δικιά τους αρπαχτή αλλά η αρπαχτή του γειτονα που κάνει κι αυτός το δικό του ρέηβ παρτι.

Ξέρετε τι σημαίνει καμένο ελατόδασος;

Όταν κάηκε η Πάρνηθα γράφτηκε (τεκμηριωμένα) ότι απαιτούνται 600 χρόνια για να επανέλθει στη πρότερη κατάσταση. Το έλατο δεν είναι πεύκο που η φωτιά είναι μέσα στη βιολογία του. Που φυσιολογικά καίγεται κάθε 50-100 χρόνια. Αν το έλατο καεί, πάει χάθηκε. 

Θα πρέπει να γίνει ατύχημα και να καούν καμιά εικοσαριά άτομα για να απαγορευτούν όλες αυτές οι αηδίες. 

Edited by pka
  • Like 1

Η πυρκαγιά δεν είχε καμία σχέση με φεστιβάλ, πάρτι κλπ:

Φωτιά στην Κορινθία: Εφτιαχναν λυόμενα στο δάσος

Γιάννης Σουλιώτης24.07.2025 • 07:38
φωτιά-στην-κορινθία-εφτιαχναν-λυόμεν-563730982
Αποψη από τη χθεσινή, μεγάλη αναζωπύρωση που σημειώθηκε στο Μαυροβούνι Φενεού Κορινθίας. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 340 πυροσβέστες με 15 πεζοπόρα τμήματα και 75 οχήματα. [INTIME NEWS]

Φόρτωση Text-to-Speech...

«Εγώ με τον τροχό κοπής μετάλλων έκοψα οκτώ σιδεράκια των 20 εκατοστών. Δευτερόλεπτα αργότερα συνειδητοποίησα ότι στα όρια του χώρου μου και συγκεκριμένα στην περίφραξή μου είχε δημιουργηθεί μια εστία δύο μέτρα πλάτος περίπου, προφανώς από σπινθήρες που δημιούργησε ο τροχός».

Αυτό δήλωσε στην προανακριτική απολογία του ο 34χρονος Ελληνας που συνελήφθη ως υπαίτιος για τη μεγάλη πυρκαγιά της Τρίτης στον Φενεό Κορινθίας, που μετέτρεψε σε στάχτη 12.000 στρέμματα δάσους.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένα δεύτερο άτομο, υπήκοος Καζακστάν, 33 ετών. «Ηρθε τρέχοντας ο Απόστολος, ο οποίος συνέχιζε να κάνει εργασίες στο χωράφι όταν εγώ ξάπλωσα και μου είπε πήραμε φωτιά, τρέχα να τη σβήσουμε. Βγήκα έξω και είδα να υπάρχει φωτιά στο χωράφι το διπλανό και να φεύγει η φωτιά», κατέθεσε απολογούμενος ο 33χρονος.

Εις βάρος και των δύο σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ)δικογραφία αρχικά για εμπρησμό από αμέλεια, με τον αρμόδιο εισαγγελέα ωστόσο να προχωρεί σε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα), παραπέμποντάς τους στον ανακριτή, όπου θα απολογηθούν σήμερα.

φωτιά-στην-κορινθία-εφτιαχναν-λυόμεν-563730769

Από την έρευνα της Πυροσβεστικήςπροέκυψε ότι ο 34χρονος τα τελευταία δύο χρόνια εκμεταλλεύεται οικόπεδο στη θέση «Μόσια» Φενεού. Εκεί αποθηκεύει εργαλεία και πρώτες ύλες κατασκευάζοντας ξύλινα λυόμενα σπιτάκια, τα οποία διαθέτει προς πώληση.

Στα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού δήλωσε ότι εδώ και περίπου ένα μήνα είχε εγκατασταθεί στον συγκεκριμένο χώρο κάνοντας διακοπές και κατασκευάζοντας οικίσκους. Είπε, ακόμη, ότι τη Δευτέρα πήγε να μείνει μαζί του ο 33χρονος υπήκοος Καζακστάν, με τον οποίο είναι παιδικοί φίλοι, προκειμένου και εκείνος να κάνει διακοπές και να τον βοηθάει στην κατασκευή των λυόμενων σπιτιών.

Ο εισαγγελέας αναβάθμισε το κατηγορητήριο σε εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο, που είναι κακούργημα.

Για την ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ο 34χρονος ισχυρίστηκε στην προανακριτική απολογία του: «Πήγα στο καφενείο του χωριού για να πάρω καφέδες και πρωινό, όπου συνάντησα τον πρόεδρο του χωριού και τον ρώτησα αν υφίσταται κάποια απαγόρευση τη συγκεκριμένη ημέρα σε σχέση με τις εργασίες λόγω της έντονης ζέστης. Εκείνος μου απάντησε ότι δεν υπάρχει, αλλά ότι είναι οριακά στο να απαγορεύονται οι εργασίες και με συμβούλεψε να προσέχω».

φωτιά-στην-κορινθία-εφτιαχναν-λυόμεν-563730652

Ο ίδιος περιγράφει ότι επέστρεψε στον χώρο του και γύρω στη 1 μ.μ. αποφάσισε να κόψει με τροχό κάποια σιδεράκια των 20 εκατοστών, τα οποία είχε σκοπό να τοποθετήσει στις στέγες των οικίσκων.

«Ο φίλος μου λίγο πριν από τις 3 μ.μ. πήγε στο τροχόσπιτο που έχω στον χώρο για να ετοιμάσει φαγητό, ενώ εγώ με τον τροχό κοπής μετάλλων έκοψα οκτώ σιδεράκια». Δευτερόλεπτα αργότερα, από τους σπινθήρες ξέσπασε πυρκαγιά, με τον 34χρονο να περιγράφει ότι κατέβαλε προσπάθεια να τη σβήσει πριν πάρει διαστάσεις, δίχως πάντως να τα καταφέρει.

«Κατευθείαν φώναξα τον φίλο μου και ρίξαμε όσο νερό είχαμε δίπλα μας στους κουβάδες, ρίξαμε τους πυροσβεστήρες και ταυτόχρονα πήρα τηλέφωνο για να έρθει βυτίο με νερό γιατί η φωτιά είχε αρχίσει να επεκτείνεται (…). Ο λόγος που δεν κατάφερα να κατασβέσω ή έστω να περιορίσω τη φωτιά είναι ότι η δεξαμενή με το νερό βρισκόταν στην είσοδο του χωραφιού, ενώ η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις έξω από την περίφραξη του χωραφιού μου, οπότε αναγκαζόμουν να διανύσω μεγάλη απόσταση ανηφορικά για να ρίξω νερό».

Παρόμοιο είναι το περιεχόμενο τηςαπολογίας του 33χρονου υπηκόου Καζακστάν, ο οποίος υποστηρίζει ότι όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εκείνος είχε πάει για ξεκούραση στο τροχόσπιτο. «Οι δυο μας προσπαθούσαμε να τη σβήσουμε με κουβάδες νερού από μια δεξαμενή. Δεν καταφέραμε να τη σβήσουμε, αλλά προηγουμένως ο Κωνσταντίνος πήρε τοντηλεφωνικό αριθμό 112 και ενημέρωσε για τη φωτιά».

Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που πραγματοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς ολοκληρώθηκε την 7η Ιουλίου και, ως εκ τούτου, δεν προκύπτει καμία διασύνδεσή του με τη μεγάλη, καταστροφική πυρκαγιά.

Μάλιστα, οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Από τις 12/7 έχουμε κλείσει τον χώρο του φεστιβάλ και κανένα μέλος μας δεν βρίσκεται εκεί έκτοτε, όπως επίσης κανένας εξοπλισμός. Τέλος, έχουμε επιμεληθεί καταλλήλως τον χώρο τριγύρω του φεστιβάλ ώστε να μην υπάρχουν σκουπίδια ή εύφλεκτα αντικείμενα που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια επικείμενη πυρκαγιά».

https://www.kathimerini.gr/society/reportaz/563730991/fotia-stin-korinthia-eftiachnan-lyomena-sto-dasos/

• Sad 1

Make Parnassos Great Again!

Όταν ακούω τροχό καλοκαιριατικα και με αέρα μου ανεβαίνει η πίεση . Να πιάσουμε να δούμε τώρα αν υπήρχαν οι σχετικές άδειες βιοτεχνικής εγκατάστασης και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά πυρασφάλειας ή να εμπιστευτούμε τις τοπικές αρχές που ξέρανε τα πάντα ;

Ποτέ τροχό υπαίθρια μόνος και χωρίς πυροσβεστήρα έτοιμο στα χέρια του βοηθού σου. Εσύ βλέπεις τι κόβεις και ο βοηθός τι καίγεται. 

• Like 3

1 hour ago, vro said:

Ποτέ τροχό υπαίθρια μόνος και χωρίς πυροσβεστήρα έτοιμο στα χέρια του βοηθού σου. Εσύ βλέπεις τι κόβεις και ο βοηθός τι καίγεται. 

Ακριβώς έτσι. Το έχω ζήσει, είναι φοβερό πως εξαπλώνεται η ψωτιά στα ξερόχορτα.

Practice makes perfect

On 7/24/2025 at 10:00 AM, vro said:

Να πιάσουμε να δούμε τώρα αν υπήρχαν οι σχετικές άδειες βιοτεχνικής εγκατάστασης

Τί άδειες ρε Βασίλη; Ρώτα μόνο ΑΝ έχουν λευκό ποινικό μητρώο και τα λέμε μετά...

• Like 3

Κάποτε στεναχωριομουν για τις φωτιές και είχα και ένα μόνιμο άγχος για τις επόμενες , την καταστροφή που θα φέρουν , τον θάνατο κτλ χλωρίδα - πανίδα. 

Βλέποντας βεβαίως πως η πολιτεία θέτει άλλες προτεραιότητες γιατί η πολιτεία είναι ο καθρέφτης του μέσου πολίτη , παρά την προστασία των βουνών , του δάσους , των πληθυσμών της πανίδας κτλ , είπα σταματώ να μαραζώνω και έμεινε ένα θυμός , θα απαλλαγώ κι από αυτό... 

Εξάλλου ο δικός μας καιρός στο κοσμολογικό ημερολόγιο είναι τόσο λίγος όσο μια σταγόνα στον ωκεανό. Η φύση ούτε που μας δίνει σημασία.

Αφήστε τα να καούν , αυτό θέλατε δεκαετίες τώρα με την συστηματική κατάργηση ειδικών φορέων προστασίας τους ....και να θέλανε τώρα ξαφνικά και ως δια μαγείας να τα προλάβουν , δεν μπορούν , έχει τελειώσει το έργο.

Απλά πλέον τους παρατηρείς κάθε φορά που καίγεται ένα δάσος να βγαίνουν στα πάνελ και να λες , τουλάχιστον δεν  κατάντησα σαν αυτούς. Σε ένα άλλο σύμπαν , παράλληλο , θα ειναι οκ τα πράγματα. Ξεφτίλες.... έχετε αυτό που σας αξίζει.

• Like 2

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

16 hours ago, ΑΛΕΞΗΣ said:

Έχει σχέση με τη νέα Στύγα;

Εκεί ψηλά θάψανε το  άγαλμα.