Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 4, 2009 Άρη το ιδιο χρώμα με σένα θέλω (αν δε σε πειράζει ) εκτος και αν το εχει σε μαυρο! Το έψανχα στη Γαλλια και σε ολόκληρο 3 Vallees δεν το βρήκα.. Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted February 5, 2009 Πήρα αυτό το Scott Fission από το Skishop ρωτα τον Δημητρη ντε Quote Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted February 5, 2009 Έχω και εγώ το Scott Fission και ειναι πανάλαφρο πραγματικά. Οι μόνες μερες που δεν το αντεχω ειναι οι ΠΟΛΥ ζεστές. BTW, Το προηγουμενο Σαββατο με τις πολλές πουδρες στο ΧΚΠ, τσουλαγα καταχαρουμενος βυθισμένος μεχρι το γόνατο στα απάτητα του Οδυσσέα. Ξαφνικά σε καποιο transition, βρήκε η σανιδα μια κοτρώνα με αποτέλεσμα να σταματήσει ακαριαία και εγώ να συνεχίσω την πορεία μου με την ιδια ταχύτητα (καταραμένη αδράνεια) και να φυτευτώ με τα ΜΟΥΤΡΑ στο απάτητο. Πραγματικά ηταν πολύ βιαιη η εκτίναξη μου και έσκασα με τρομερή δυναμη (FACE-first) στο χιονι, έτσι που αν υπήρχε βράχος απο μέσα, θα ειχα σπάσει τα δοντια/σαγόνι/μουρη μου. Ευτυχως δεν υπήρχε παρα φρέσκο απάτητο και το περιστατικό κατέληξε σε γελια αντι για κλάματα. Που ειναι ο άλλος που ελεγε αν φοράμε και μπρατσάκια στη Θάλασσα? Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted February 8, 2009 Κι εγώ είχα ψηφίσει σκέφτομαι να αγοράσω και να που αγόρασα σήμερα!Στη Νάουσα το πήρα ένα Blizzard είναι το οποίο μου φάνηκε καλό και ελαφρύ!Έπεισα και έναν φίλο μου να αγοράσει και με τις παγωμένες πίστες σήμερα στα Πηγάδια ούτε που το πολυσκέφτηκε.... Αχρείαστο να είναι πάντως! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kangchenjunga 185 Report post Posted February 23, 2009 Σάββατο 21/2 Παρνασσός ώρα 1330 στην κάτω είσοδο του σαλέ μπροστά από τούς χιονοστρωτηρες έπεσε από την οροφή ένα κομμάτι πάγου περίπου (όσο πρόλαβα να δω) στα 3X2 μετρά και έσκασε μερικά εκατοστά δίπλα από μια σκιέρ. Φορούσε μόνο σκουφάκι. Όλοι μπροστά στο σαλέ μείναμε να κοιτάμε. Η σκιέρ έμεινε παγωμένη για κάνα δεκάλεπτο προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι έγινε. Δεν το παίζω έξυπνος, ούτε εγώ έχω αλλά θα πάρω οπωσδήποτε! Μπορεί να συμβεί όταν δεν το περιμένουμε! Αρκεί να συμβεί μια φορά Δεν έχω Φώτο αλλά το σημείο είναι εκεί που βρίσκονται πολλές φόρες τα μελή του Συλλόγου. Προσοχή για το μέλλον!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 27, 2009 exm... αν φας στο κεφάλι τέτοιο κομμάτι σιγά μην σε σώσει το κράνος... μπορει να ζυγίζει και 500κιλά..., θεωρω βεβαια οτι ειναι λίγο υπερβολή να έπεσε τόσο μεγάλο κομμάτι 3χ2 μέτρα χ 15cm υψος τοτε μιλάμε για 1 κυβικο ouch... πακτωμένο το 1κυβικο μπορεί να ζυγιζει κανα 900αρι κιλά κανονικά η σκεπή πρέπει να έχει "φρυδι" να μην γλυστράει ο πάγος και να πέφτει... ριχνετε καμια ματια ψηλά πριν πλησιασετε το κτιριο τωρα που θα εχουμε και ηλιοφανειες και θα λιωνουν... Quote Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted February 27, 2009 Σάββατο 21/2 Παρνασσός ώρα 1330 είναι εκεί που βρίσκονται πολλές φόρες τα μελή του Συλλόγου.[/u] Προσοχή για το μέλλον!!! ευχαριστω τον Albeto για την επισημανση ,και τον Nickel που το ανεσυρε γιατι δεν το ειχα δει εκει κανουμε διαλειμμα με τα παιδια !! (βεβαια μεσα - μεσα κοντα στην τζαμαρια - αλλα στο εμπα - εβγα ??) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 27, 2009 Nαι ναι ξέρω εντάξει θα το ερευνήσουμε Σήμέρα έφυγε speedflying μια σκάλα βαρους 10-20 κιλών και έκανε σκι μπροστά στο σπίτι μου από οροφή σε φορτηγάκι του ΟΤΕ που φρέναρε. Κατέβηκε μια μπλε πίστα χωρίς να επιβραδήυνει και προσγειώθηκε στο πίσω λάστιχο ολοκαίνουργιας Mercedes. Έσπαγε πόδι άνετα. Έπρεπε να δείτε τη φάτσα του οδηγού της Mercedes ενώ ερχόταν. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post Posted February 28, 2009 Φόρεσα κι εγώ το κρανάκι του Lidl που είχα πάρει. Αν και το έχω πάρει μάλλον μεγάλο (ήταν ένα τελευταίο τεμάχιο), αφού το έσφιξα από την ειδική "στρόφιγγα" εφάρμοσε αρκετά καλά πάνω από το buff. Το φόρεσα χωρίς να με ενοχλήσει καθόλου για 4 ώρες σερί αλλά κάπου εκεί άρχισε να με φαγουρίζει στο μέτωπο μάλλον γιατί είχε τραβηχτεί το buff (το ίδιο παθαίνω και με το κράνος της μηχανής και του ποδηλάτου, το δέρμα μου δεν ανέχεται καλά την επαφή με το υλικό του padding). Επίσης, από την ελαφριά πίεση με πόνεσε το πτερύγιο του δεξιού μου αυτιού (τα παθαίνω και με τα ακουστικά της μουσικής αυτό). Όμως, γενικά δεν ήταν καθόλου ενοχλητικό, αντίθετα ήταν πολύ ζεστό, καλύτερο από σκούφος, και άνετο. Το κεφάλι μου ένιωθε πολύ ευχάριστα εκειμέσα! Για να δούμε και τις επόμενες φορές για περισσότερες ώρες ή με περισσότερη ζέστη! Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το χρώμα, που είναι ένα απλό γκρι με κάτι τράιμπαλ γραμμές. Θα πάω να πάρω ειδικούς μαρκαδόρους να το κάνω χρωματιστό -λέω να το κάνω με τυρκουάζ και πορτοκαλί βούλες, καλό, ε? Α! σχετικό-άσχετο, αλλά σκοπέυω να το παίρνω μαζί μου και το καλοκαίρι στο νησί (χωρίς χιόνια ) και να το φοράω όταν νοικιάζω σκούτερ -μου φαίνεται πολύ πιο ασφαλές από τις μπουρούχες που μου δίνουν τα Rent a bike μόνο και μόνο για να μην με γράφουν. Αυτό του σκι είναι και ελαφρύ και χωράει και στο σάκο μου -ενώ το full face κράνος μηχανής που έχω τελικά δεν το παίρνω ποτέ μαζί μου γιατί πρέπει να το βάλω μόνο του σε άλλο σάκο και είναι και βαρύ και έτσι κάθε φορά μένει σπίτι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted February 28, 2009 ........κρανακι ,αλυσιδες........ πανετοιμη σε βρισκω !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post Posted February 28, 2009 ναι, έτοιμη και για ... ύπνο: 2η μέρα σήμερα και ακόμα δεν έχω συνέλθει από την κούραση και το πιάσιμο λολ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 2, 2009 Το κράνος αποδείχτηκε τουλάχιστον απαραίτητο στην εκδρομή της Βασιλίτσας. Ο alexk έφαγε ένα πιατάκι στο κεφάλι που του προκάλεσε βαθούλωμα στο κράνος. Αν δεν το φόραγε θα ηταν στο νοσοκομείο. Ας μας πει λεπτομέρειες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
alexk 53 Report post Posted March 3, 2009 (με ανήσυχη φωνή)Ναι Ράνια... σε ακούω καθαρά.. το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια του "Νυχτερινού" στην κορυφής της Αλλη-μίας στη Βασιλίτσα... με το που άφησα το πιατάκι μου, καθυστέρησα (ελάχιστα δεύτερα) να απομακρυνθώ, γιατί δεν έβλεπα την ...τύφλα μου, κοιτάω αριστερά και βλέπω να βγαίνει ο επόμενος, γυρίζω το κεφάλι δεξιά και συνεχίζω ν' απομακρύνομαι και τότε... τρώω μια απίστευτη ...σφυριά στο κεφάλι, που παραλίγο να πέσω κάτω. 'Ηταν το πιάτο που μόλις είχε αφήσει ο επόμενος.... Εκτός από το στιγμιαίο σοκ και το δυνατό κρότο, συνέχισα το Snowboard μου και κατέβηκα σαν κύριος (με φράκο, παπιγιόν και ψηλό καπέλο!) Στη βάση του συρόμενου το συζήτησα με δικούς μας, που αμέσως είδανε βαθούλωμα στο κράνος, εκεί που τώρα θα είχα τα ράμματα ή την ...τρύπα. Συμπέρασμα: ΨΩΝΙΣΤΕ ΚΑ'ΝΑ ΚΡΑΝΟΣ alexk άπο Χ.Κ.Βασιλίτσας... για το Snow Club... Ράνια???? (συνέχεια του ...Δελτίου Ειδήσεων) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 3, 2009 Mάλιστα Αλέξανδρε Κάππη. Ακούσαμε όλοι την εμπειρία του φίλου μας χιονοδρόμου-παλιοσανιδά. Συστήνουμε λοιπόν την αγορά κράνους αν θέλειτε να αποφύγετε τις σταυροβελονιές σε αντίστοιχες καταστάσεις. Ας περάσουμε τωρα στη συνέχεια του δελτίου μας. Χαμός έγινε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας όπου ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
xalkideos 0 Report post Posted March 17, 2009 Εγώ πάλι έγινα τυχερός κάτοχος εμπειρίας κρούσης του μηχανισμού του πιατακίου (δηλ. αυτό το σιδερένιο πραγματάκι των 20+ κιλών) στην κεφάλα μου, που δεν φόραγε φυσικά κρανάκι ..... σε κάνει να το ξανασκεφτείς όπως και να έχει .... Βασιλίτσα φυσικά, ο δάσκαλος μου εκμυστηρεύτηκε ότι δεν είχε περάσει μια εβδομάδα που την είχε φάει και αυτός Quote Share this post Link to post Share on other sites
nek70 5 Report post Posted March 17, 2009 Και αυτό είναι το λιγότερο που να δεις κάτι βράχια να έρχονται καταπάνω σου να τους φωνάζεις και αυτά να μην φεύγουν γιαυτό πάντα κρανάκι Quote Share this post Link to post Share on other sites
msketos 0 Report post Posted March 18, 2009 Και αυτό είναι το λιγότερο που να δεις κάτι βράχια να έρχονται καταπάνω σου να τους φωνάζεις και αυτά να μην φεύγουν γιαυτό πάντα κρανάκι Φίλτατε και κράνος να φοράς όσο και να τα φωνάζεις δεν θα φύγουνε :LOL: :LOL: Και στην περίπτωση που δεν φύγουνε, δεν νομίζω να την γλυτώσεις. Δεν μιλάμε για πιατάκι αλλά για βράχια..! Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά. Γίνε πιο συγκεκριμένος: διαστάσεις βράχου, βάρος, σχήμα κλπ. Πάντως πέρα από την πλάκα, κράνος χρειάζεται. Μπορεί να μην σου χρησιμέψει 50 φορές που θα πάς, αλλά αν την 51 να φανεί η χρήση του. Εγω προσωπικά δεν έχω γιατί όλο λέω θα πάω θα πάω και ακόμα πηγαίνω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nek70 5 Report post Posted March 18, 2009 Δεν μου έχει τύχη μέχρι τώρα να κατευθύνομαι στα βράχια με το κεφάλι, φυσικά εξαρτάται από το μέγεθος του βράχου αλλά είναι διαφορετικό να φοράς κράνος από το να έχεις γυμνό και εκτεθειμένο το κεφάλι σου σε κάθε κίνδυνο Εγώ φοράω τα τελευταία 3 χρόνια και με έχει σώσει αρκετές φορές από διάφορα περιστατικά Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted March 18, 2009 Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω φορέσει. Καταλαβαίνοντας αρκετά τον κίνδυνο τον τελευταίο καιρό, έκανα την παραγγελία μου προ εβδομάδας. Όμως επειδή ο θεός μας κάνει πλάκα, είπε να μου υπενθυμίσει ότι άργησα........κατεβασιά σε λούκι μαζί με Νικελ, ΤIlt την Παρασκευή (άγια ημέρα), γλύστρα στην στροφή και βουρ με το κεφάλι προς τα κάτω με στόχευση τα βράχια.......................την γλίτωσα στο χιλιοστό, καθώς πρόλαβα να φέρω το πόδια μου προς τα κάτω και σηκώθηκα δίπλα τους.................. ΚΡΑΝΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Φώτης ΥΓ. ήρθε και το κρανάκι με την νέα μου μάσκα..... Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
PID 0 Report post Posted March 18, 2009 Με 'γειά το κρανάκι! Πάρα πολύ ωραίο αν και το τελευταίο που απασχολεί είναι η εμφάνισή του! Να μην τα ξαναλέω κι εγώ και γίνομαι κουραστικός. Τα έχω γράψει κι εδώ... http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...0231&st=920 Κράνος παντού και πάντα. Εντός και εκτός πίστας!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kello 0 Report post Posted March 18, 2009 Εγώ πήρα φέτος κρανάκι και από τότε που το φόρεσα, σκέφτηκα πως έκανα σκι πριν, χωρίς αυτό! (ωραιο κρανάκι Φώτη - καλοφόρετο!) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 228 Report post Posted March 18, 2009 Στο ζαχάρωμα είμαι κι εγώ! Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted March 18, 2009 εσυ οπωσδηποτε γιατι μας στραβωνεις στο βουνο με την αντηλια χαχαχαχα :P :P Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted March 19, 2009 (edited) Απεβίωσε η ηθοποιός Νατάσα Ρίτσαρντσον Πεμπτη, 19 Μαρτιου 2009 08:47 Πέθανε σε ηλικία 45 ετών η Βρετανίδα ηθοποιός Νατάσα Ρίτσαρντσον, η οποία είχε τραυματιστεί στο κεφάλι όταν έκανε σκι στον Καναδά. Η Ρίτσαρντσον νοσηλευόταν στη Νέα Υόρκη από την Τρίτη και στο πλευρό της βρίσκονταν συνέχεια ο σύζυγός της ηθοποιός Λίαμ Νίσον και οι δύο γιοι τους Μάικλ 13 ετών και Ντάνιελ Τζακ 12 ετών. «Ο Λίαμ Νίσον, οι γιοι του και όλη η οικογένεία είναι συντετριμμένοι από τον τραγικό θάνατο της Νατάσας. Αισθάνονται ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη και την αγάπη του κόσμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Αλαν Νίερομπ. Η γνωστή ηθοποιός, έπεσε κατά τη διάρκεια μαθήματος σκι σε μια πλαγιά του Μοντ Τρεμπλάν και κατά την πτώση δεν φορούσε κράνος. Κατόρθωσε να επιστρέψει περπατώντας στο δωμάτιο της ενώ γελούσε και αστειευόταν. Ωστόσο μια ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς εκδήλωσε ζαλάδες και έντονο πονοκέφαλο. Πολλά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Στην ανακοίνωση της οικογένειας δεν αναφέρονται τα αίτια του θανάτου. Η Νατάσα Ρίτσαρντσον γεννήθηκε τον Μάιο του 1963 στο Λονδίνο και ακολούθησε τα βήματα της μητέρας της, Βανέσα Ρεντγκρέιβ κυρίως στο θέατρο και τον κινηματογράφο τόσο στην Βρετανία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο Τόνι για τον ρόλο της Σάλι Μπόουλς στο «Καμπαρέ». Πηγη: Ναυτεμπορικη http://www.naftemporiki.gr/t+z/story.asp?id=1643053 Edited March 19, 2009 by MakisM Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted March 19, 2009 Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω φορέσει. Καταλαβαίνοντας αρκετά τον κίνδυνο τον τελευταίο καιρό, έκανα την παραγγελία μου προ εβδομάδας.Όμως επειδή ο θεός μας κάνει πλάκα, είπε να μου υπενθυμίσει ότι άργησα........κατεβασιά σε λούκι μαζί με Νικελ, ΤIlt την Παρασκευή (άγια ημέρα), γλύστρα στην στροφή και βουρ με το κεφάλι προς τα κάτω με στόχευση τα βράχια.......................την γλίτωσα στο χιλιοστό, καθώς πρόλαβα να φέρω το πόδια μου προς τα κάτω και σηκώθηκα δίπλα τους.................. ΚΡΑΝΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Φώτης ΥΓ. ήρθε και το κρανάκι με την νέα μου μάσκα..... Μεγειες φιλε Φωτη.Το smith απαιχτο,απο τα καλυτερα κρανακια!!!! Το εψαχνα στο coursevel αλλα δυστυχως δεν το βρηκα!!!!!Πολυ καλη αγορα και πολυ ανθεκτικο φιλε!!!! Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites