Bjorg 187 Report post Posted March 27, 2014 Πολύ χρήσιμο το βίντεο, αλλά έχω ένα βασικό ερώτημα: τι ήταν και για ποιό λόγο βρίσκονταν εκεί αυτά τα μεταλλικά κατασκευάσματα? Έχουμε καταλάβει πως έπεσε εκεί πάνω ο κύριος? Φαντάζομαι ό,τι και να ήταν... φαίνονταν από μακριά μιας κι ήταν βαμμένα κόκκινα... από το χρώμα, όχι από το αίμα του τύπου! (spooky) Όπως και να έχει, το κράνος θα σε προστατεύσει (ολικά ή μερικά) από το απρόβλεπτο, είτε αυτό είναι ένα αντικείμενο ή ένας χιονοδρόμος εκεί που δεν θα έπρεπε μέσα στην πίστα, είτε μια πτώση (με πολλά ή με λίγα χλμ), ακόμα κι από το lift! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted March 27, 2014 Όχι, το ρωτάω από ειλικρινή απορία, δεν αναγνωρίζω την κατασκευή :-P Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
papadani 203 Report post Posted March 27, 2014 Καλημέρα σε όλη την παρέα, τα θέματα ασφάλειας είναι σημαντικά και πρέπει να τα προσέχουμε ιδιαίτερα. Το κράνος μας δίνει σίγουρα μεγαλύτερη και καλύτερη προστασία. 'Ολοι το καταλαβαίνουμε, άσχετα αν επιλέγουμε αρκετές φορές να μην συμβαδίσουμε με την λογική της αυτοπροστασίας μας, αλλά με την "αισθητική " μας, είτε αυτό είναι η γενικότερη εμφάνιση μας, είτε είναι τα μαλιά μας.....πχ η κόρη μου 20 ετών σπανίως θα το φορέσει και τις περισότερες φορές θα την δείτε να το έχει ως προστασία του αγκώνα της...Ούτε εγώ είχα σε νεότερη ηλικία το ομολογώ και τρέμω αναλογιζόμενος τις τρέλλες που έκανα (δεν έχει σημασία αν είμαστε εντός ή εκτός πίστας). Η άποψη μου είναι οτι καταφέρνουμε περισσότερα καθοδηγώντας με την προσωπική μας πρακτική, παρά με την παράθεση των εμπειριών μας, οπότε ας το φοράμε όσοι έχουμε κράνος ΠΑΝΤΟΤΕ και σε κάθε περίσταση ανεξάρτητα από τις κλιματολογικές συνθήκες. Καλές και ασφαλείς καταβάσεις, ιδιαίτερα τώρα στο τέλος της σαιζόν. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 28, 2014 Πράγματι πάντως, το κράνος χαλάει το μαλλί...! Γι'αυτό κι εγώ, αν ποτέ κάνω καμιά στάση σε κανά σαλέ (λέμε τώρα... νερό και snickers πάνω στο lift και πάμε γι'άλλα!) δεν το βγάζω ποτέ! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted March 29, 2014 Φιλεδάκι για το μαλι ...Ειναι μια καποια λυση! 2 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος-Κορινθος 747 Report post Posted November 26, 2014 Την Δευτέρα έχει το γνωστό Γερμανικο Σ/Μ κράνη για σκί. Εχει πάρει κανείς πέρσυ να μου πεί αν αξίζει τον κόπο; Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 26, 2014 Δεν παίζουμε με την ασφάλειά μας! Γενικά προτιμάμε κράνη από εταιρίες με πείρα και εξειδίκευση σε εξοπλισμό ασφαλείας! Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,237 Report post Posted November 26, 2014 το πρωτο δικό μου ηταν απο τον ...γερμανο. ταβγαλε τα λεφτά του... τοχω ακόμα για να βλέπω το βαθουλωμα και να θυμαμαι τι μ@λ@κ@ς ημουνα.... αν ο λόγος ειναι ο οικονομικος καλύτερα απο τον..γερμανο παρα το τίποτα. δεν χρειαζεται να κανεις δυσκολα πραγματα για να φορας... η συγκρουση κάλιστα γινεται και μες στην πίστα και η πτώση πολλες φορες γινεται και στην ευθεία... μια συμβουλη, αν υπάρχει δυνατοτητα ανοιχτα χρώματα. 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
kyr 1,833 Report post Posted November 26, 2014 Την Δευτέρα έχει το γνωστό Γερμανικο Σ/Μ κράνη για σκί. Εχει πάρει κανείς πέρσυ να μου πεί αν αξίζει τον κόπο;περυσι αγόρασα από το συγκεκριμένο δυο κρανακια που δεν νομίζω ότι είναι και για πέταμα.ειναι ελαφριά κρατάνε ζεστό κεφάλι και αφτια και ελπίζω όταν και αν χρειαστεί να κάνουν την δουλειά τους!παντως η αλήθεια είναι ότι "ότι πληρώσεις παίρνεις". 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kyr 1,833 Report post Posted November 26, 2014 το πρωτο δικό μου ηταν απο τον ...γερμανο. ταβγαλε τα λεφτά του... τοχω ακόμα για να βλέπω το βαθουλωμα και να θυμαμαι τι μ@λ@κ@ς ημουνα.... αν ο λόγος ειναι ο οικονομικος καλύτερα απο τον..γερμανο παρα το τίποτα. δεν χρειαζεται να κανεις δυσκολα πραγματα για να φορας... η συγκρουση κάλιστα γινεται και μες στην πίστα και η πτώση πολλες φορες γινεται και στην ευθεία... μια συμβουλη, αν υπάρχει δυνατοτητα ανοιχτα χρώματα. γιατι ανοιχτά χρώματα; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος-Κορινθος 747 Report post Posted November 26, 2014 το πρωτο δικό μου ηταν απο τον ...γερμανο. ταβγαλε τα λεφτά του... τοχω ακόμα για να βλέπω το βαθουλωμα και να θυμαμαι τι μ@λ@κ@ς ημουνα.... αν ο λόγος ειναι ο οικονομικος καλύτερα απο τον..γερμανο παρα το τίποτα. δεν χρειαζεται να κανεις δυσκολα πραγματα για να φορας... η συγκρουση κάλιστα γινεται και μες στην πίστα και η πτώση πολλες φορες γινεται και στην ευθεία... μια συμβουλη, αν υπάρχει δυνατοτητα ανοιχτα χρώματα. Σίγουρα μια διάφορα τιμής υπάρχει,απλα με ενδιέφερε να μάθω αν τελικά αξίζει τα 20€ που κοστίζει. Ενα επώνυμο που έχω βρει είναι περιπου στα 60€. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted November 26, 2014 Δευτέρα; Το έβγαλαν κάπου; Εγώ πάντως πέρσι που πήρα όταν το χρειάστηκα που έπεσα ανάσκελα με το κεφάλι κάτω μ'έσωσε. Μετά βέβαια πήρα άλλο καθαρά για αισθητικούς λόγους. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted November 26, 2014 γιατι ανοιχτά χρώματα; Γιατί αν πάρεις μαύρο, την άνοιξη θα ψήνεται πιο γρήγορα το κεφάλι σου, all other things being equal. 5 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,430 Report post Posted November 26, 2014 Στο φυλλάδιο τους. Επίσης εξωτερικό ρουχισμό τη Δευτέρα και ισοθερμικά / φλις την Πέμπτη Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted November 26, 2014 Στο φυλλάδιο τους. Επίσης εξωτερικό ρουχισμό τη Δευτέρα και ισοθερμικά / φλις την ΠέμπτηΔεν τα βρήκα στο ίντερνετ, περίεργο :/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
kyr 1,833 Report post Posted November 26, 2014 Γιατί αν πάρεις μαύρο, την άνοιξη θα ψήνεται πιο γρήγορα το κεφάλι σου, all other things being equal. την άνοιξη ας κάνω σκι και ας ψήνομαι ολόκληρος!! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted November 26, 2014 Fanis όντως την επόμενη εβδομάδα έχει χιονοδρομικό εξοπλισμο. Όσοι έχουν πιτσιρικια είναι ευκαιρία καθότι κάθε χρόνο μεγαλωνουνε και υποχρεωτικά κάθε 2 χρόνια τα αλλάζουμε.Όσοι είναι στο κλαμπ ξέρουν. Εγώ θα τσιμπισω παντως ένα παιδικό κρανακι. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tarbh Dearg 91 Report post Posted November 26, 2014 Οχι και ψησιμο ρε παιδια. Σιγα! Εγω με μαυρο ειμαι και ειμαι υπερ κομπλε με καλο καιρο ανοιξη 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted November 26, 2014 Οχι και ψησιμο ρε παιδια. Σιγα! Εγω με μαυρο ειμαι και ειμαι υπερ κομπλε με καλο καιρο ανοιξηΜήπως ξεθώριασε ρε; Quote Share this post Link to post Share on other sites
giomiki 2,822 Report post Posted November 26, 2014 Last year στα Καλαβρυτα έβγαλε τα λεφτά του σε ενα άσχημο πέσιμο...γενικά δεν είναι φθηνιαρικο κράνος αν και φθηνο,είναι ελαφρύ και ανετο και θεωρώ πως κανει αρκετά καλά αυτό που πρεπει...γιατί όχι; 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 26, 2014 Έχω φρίξει με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι... Είναι βέβαιο ότι τηρεί όλες τις προδιαγραφές; Ότι είναι φτιαγμένο από κατάλληλα υλικά; Ότι έχει τον απαραίτητο σχεδιασμό να προστατεύει το κεφάλι από πολλούς τύπους χτυπημάτων και κραδασμών; Και όποιος πρόσεξε καλύτερα πριν, δεν μίλησα για επώνυμα κράνη, αλλά για κράνη από εταιρίες με εξειδίκευση στον τομέα της προστασίας. Διακινδυνεύεις το πιο εκτεθειμένο και ευαίσθητο σημείο του σώματός σου για μερικά ευρώ παραπάνω; Υπάρχουν πολύ καλά κράνη, από πολύ καλές εταιρίες και σε πολύ καλές τιμές. Ψάξτε...για τον εαυτό σας και την υγεία σας. Α, και μια και το είπαμε, όσοι δεν το έχετε δει, αξίζει τον κόπο... 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted November 26, 2014 Πάντως Αρη τις προδιαγραφές τις πληρεί. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted November 26, 2014 (edited) Έχω φρίξει με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι... Είναι βέβαιο ότι τηρεί όλες τις προδιαγραφές; Ότι είναι φτιαγμένο από κατάλληλα υλικά; Ότι έχει τον απαραίτητο σχεδιασμό να προστατεύει το κεφάλι από πολλούς τύπους χτυπημάτων και κραδασμών; Και όποιος πρόσεξε καλύτερα πριν, δεν μίλησα για επώνυμα κράνη, αλλά για κράνη από εταιρίες με εξειδίκευση στον τομέα της προστασίας. Διακινδυνεύεις το πιο εκτεθειμένο και ευαίσθητο σημείο του σώματός σου για μερικά ευρώ παραπάνω; Υπάρχουν πολύ καλά κράνη, από πολύ καλές εταιρίες και σε πολύ καλές τιμές. Ψάξτε...για τον εαυτό σας και την υγεία σας. Συμφωνώ και εγώ πήρα το καλοκαίρι με 45Εύρω πολύ ωραίο κρανάκι. Αλλά μη φρικάρεις ... ναι για κάποιους αυτά τα 20 είναι θέμα και είναι περίπου μια μέρα για σκι. Edited November 26, 2014 by KonKan 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 26, 2014 Αλλά μη φρικάρεις ... ναι για κάποιους αυτά τα 20 είναι θέμα και είναι περίπου μια μέρα για σκι. Αυτό ακριβώς είναι που με φρικάρει. Μιλάμε για μια μέρα σκι. Αν στο σύνολο ο Έλληνας "θυσίαζε" (τι ειρωνεία θεέ μου) 3 μέρες σκι, τη μια για ένα κράνος της προκοπής και τις άλλες δύο για μαθήματα, δεν θα ήμασταν στο επίπεδο που είμαστε. Και επειδή τον τελευταίο καιρό, ως άνεργος, είμαι κι εγώ από αυτούς που μετράνε και το τελευταίο ευρώ για να κάνω σκι, σε τέτοια πράγματα δεν παίζω. Πάντως Αρη τις προδιαγραφές τις πληρεί. Ηλία πως το ξέρεις; 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,728 Report post Posted November 26, 2014 Έχω φρίξει με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι... Είναι βέβαιο ότι τηρεί όλες τις προδιαγραφές; Ότι είναι φτιαγμένο από κατάλληλα υλικά; Ότι έχει τον απαραίτητο σχεδιασμό να προστατεύει το κεφάλι από πολλούς τύπους χτυπημάτων και κραδασμών; Και όποιος πρόσεξε καλύτερα πριν, δεν μίλησα για επώνυμα κράνη, αλλά για κράνη από εταιρίες με εξειδίκευση στον τομέα της προστασίας. Διακινδυνεύεις το πιο εκτεθειμένο και ευαίσθητο σημείο του σώματός σου για μερικά ευρώ παραπάνω; Υπάρχουν πολύ καλά κράνη, από πολύ καλές εταιρίες και σε πολύ καλές τιμές. Ψάξτε...για τον εαυτό σας και την υγεία σας. Θα έχεις προσέξει, ότι όλος ο εξοπλισμός, όχι μόνο στο σκι, έχει μία πολύ μεγάλη γκάμα τιμών, που πάρα πολύ συχνά επηρεάζεται από το design και θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, ή με προδιαγραφές. Στο θέμα προδιαγραφών, από το συγκεκριμένο κατάστημα, έχω κάποιες εξαιρετικές εμπειρίες, όπου τα προϊόντα του τα πήγαν περίφημα, όταν τα επώνυμα και 5 φορές ακριβότερα τα έπαιξαν και εκτέθηκα. Έτσι η προκατάληψη μου ίσως να μην είναι αντικειμενική. Όμως αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι ότι τα προϊόντα που λανσάρει το κατάστημα, είναι από καλής μέχρι αρκετά καλής ποιότητας, πάντα εντός προδιαγραφών (άραγε τι σημαίνει αυτό στο κράνος και τι προδιαγραφές έχει το ακριβό μου κρανάκι. Ίσως να μην είναι ποιοτικά τα προϊόντα του ποιοτικώς στην κατηγορία high end. Αλλά και το κράνος του Bogner, με 400 ευρώπουλα, μπορεί επίσης να μην ανήκει στην high end κατηγορία ποιοτικώς, αλλά στην high end design κατηγορία, κάτι που δεν κατακρίνω, αλλά αν δεν μου περισσεύουν τα 400, δεν έχω πρόθεση να δώσω. Συμπερασματικά, αν το φορέσω στο κεφάλι και μου κάτσει καλά, θα το αγοράσω. Αν φορέσω και το κρανάκι των 250 ευρώ και καταλάβω ότι έχει διαφορά, θα το προτιμήσω. Όμως μέχρι τότε, θα προτιμήσω να δώσω τα 20 ή τα 30 (ή δεν ξέρω πόσο το πουλάνε). Όμως νομίζω ότι αυτό που θα έπρεπε να δούμε, είναι όταν μιλάμε για προδιαγραφές, ποιες είναι αυτές και τι θα πρέπει να προσέχουμε, πέραν του χρωματικού συνδυασμού μας με το μπουφάν. Ποιες είναι οι προδιαγραφές; 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites