giomiki 2,822 Report post Posted November 26, 2014 Δεν αμφιβάλλω οτι η αγορά κράνους απο σουπερ μάρκετ βρίσκει κάποιους εντελώς αντίθετους και βεβαίως υπάρχει λογική σε αυτό.Παρολα αυτα πρόκειται για μια τίμια αγορά που όπως είπε και ο Ηλίας πιο πανω πληροί τις προδιαγραφές τουριστικής χιονοδρομίας.Ίσως να μπορούσε να είναι και στο ράφι ενος ski shop.Το κεφάλι μας δεν το ρισκαρουμε ουτε λόγω κρίσης ουτε για 20-30 ευρώ πανω κατω,πολυ σωστα Αρη, είναι μια επιλογη όμως που μπορεί να οδηγήσει πιο πολλους να φορούν κράνος στο βουνο... 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted November 26, 2014 Προδιαγραφές που επιβάλει η ευρωπαϊκή ένωση Αρη.Τι δεν καταλαβαινεις? Για να βγουν στην αγορά πρέπει να τις πληρούν. Από το Γερμανό είπαμε να αγορασουμε, όχι από κινέζικο. Δηλαδή είναι ψεύτικες οι προδιαγραφές εννοεις?Η δεν τις πιστευειςζ? O μιλ τα έγραψε πολύ ωραία παραπάνω. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giomiki 2,822 Report post Posted November 26, 2014 Στο manual εκτός απο τις προδιαγραφες και τις συμμορφωσεις με την ευρωπαϊκή νομοθεσία αναφέρει οτι είναι Class B helmet και απευθύνεται σε τουριστες χιονοδρομους-σε ελευθερη αποδοση-ενω τα Class A helmets έχουν πιο αυστηρές προδιαγραφές και προορίζονται για high performance καταστάσεις,αγωνιστική χρηση κλπ. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 26, 2014 Αλέξη, μην αλλάζεις θέμα, δεν μίλησα για design. Μίλησα για κράνη που στόχο έχουν την ασφάλεια. Οι προδιαγραφές είναι συγκεκριμένες. Ηλία και ξέρω και καταλαβαίνω, γι' αυτό ρωτάω και μιλάω. Τι να πω ρε παιδιά. Η Παναγιά μαζί σας... Βέβαια με αφορμή αυτή τη νοοτροπία, ξαναφέρνω την πάγια πρότασή μου ότι τέτοιου είδους αθλήματα/ασχολίες δεν θα πρέπει να καλύπτονται από τα κρατικά ταμεία, αλλά να γίνονται με ατομική ευθύνη, άρα και με αντίστοιχη (ημι)υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλεια ή με μεγαλύτερο premium στα κρατικά ταμεία. Quote Share this post Link to post Share on other sites
giomiki 2,822 Report post Posted November 26, 2014 Αρη,η παροιμια ''ακριβοί στα πιτουρα...'' οπως και το θεμα της νοοτροπίας δεν μας χαρακτηρίζει ολους...χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινα τη μοτοσυκλέτα μου,ποτέ χωρίς κράνος αλλά δυστυχώς δεν μπορω να έχω κράνος των 600 ευρώ άλλα των 150...στο βουνο ας αρχίσουμε όλοι να φοράμε κράνος πιστοποιημενο και- γιατί όχι-προσιτο και κάτι θα έχει αλλαξει στη νοοτροπία μας προς το καλυτερο παντα... 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted November 26, 2014 (edited) ASTM F2040: This is the most common snow helmet certification. This U.S.-based standard covers nonmotorized recreational snow sports including skiing and snowboarding. All snow helmets sold at REI meet this certification. Look for the ASTM sticker on the inside of the helmet to ensure its certification. http://www.astm.org/Standards/F2040.htm CE EN1077: This is a European certification for alpine skiing and snowboarding helmets. Some helmets are certified to both ASTM and CE EN standards, though one could conceivably meet the CE EN standard but not the ASTM standard. Currently, a few snow helmets sold at REI have both endorsements. http://www.en-standard.eu/csn-en-1077-helmets-for-alpine-skiers-and-snowboarders/ Μπορούμε σαν σύλλογος να πληρώσουμε να τα πάρουμε, η ομάδα μεταφράσεων να τα μεταφράσει και έτσι να έχουμε τα στάνταρ. Edited November 27, 2014 by KonKan 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 27, 2014 Αρη,η παροιμια ''ακριβοί στα πιτουρα...'' οπως και το θεμα της νοοτροπίας δεν μας χαρακτηρίζει ολους...χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινα τη μοτοσυκλέτα μου,ποτέ χωρίς κράνος αλλά δυστυχώς δεν μπορω να έχω κράνος των 600 ευρώ άλλα των 150...στο βουνο ας αρχίσουμε όλοι να φοράμε κράνος πιστοποιημενο και- γιατί όχι-προσιτο και κάτι θα έχει αλλαξει στη νοοτροπία μας προς το καλυτερο παντα... Χρήστο, προφανώς και δεν τους βάζω όλους στο ίδιο σακί! Στο δεύτερο σκέλος δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted November 27, 2014 (edited) Είναι πραγματικά κρίμα να μη φοράς κράνος επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε και από που θα σου έρθει. Προσωπικά όλοι μας μπορεί να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας αλλά έχουμε και σε όλους τους υπόλοιπους? Δυστυχώς πολλοί παλαβοί κυκλοφορούν εκεί έξω που σκοπό έχουν τους κανιβαλισμούς και τα εφετζιλίκια στο βουνό. Εγώ προσωπικά είχα πάρει κράνος από τα Lidl και είχα πει πως μόλις μπορέσω οικονομικά θα πάω να τσιμπήσω και ένα επώνυμο όπως και έκανα. Τώρα ποιο είναι καλύτερο και γιατί είναι κάτι που δεν το ξέρω και δε θέλω να το μάθω και ποτέ. Από το τίποτα όμως κάτι ήταν και αυτό Δε νομίζω όμως να πουλάει κάτι που δεν τηρεί τις προδιαγραφές. Με αυτό το σκεπτικό δεν ξέρουμε για καμιά εταιρεία τίποτα απολύτως. Edited November 27, 2014 by fANis 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted November 27, 2014 Συμφωνώ και εγώ πήρα το καλοκαίρι με 45Εύρω πολύ ωραίο κρανάκι. Αλλά μη φρικάρεις ... ναι για κάποιους αυτά τα 20 είναι θέμα και είναι περίπου μια μέρα για σκι. Οτι πιο λαθος ιδεολογια μπορει να ειπωθει η να γραφτει. ολα τα χομπι ειναι επικινδυνα και εχουν μεσα προφυλαξης.πριν ξεκινησεις λοιπον καλο ειναι να τα εχεις λαβει αυτα τα μετρα. το κρανος του lidl δεν ειναι κακο αλλα δεν ειναι και για μια ζωη.εμενα μια φορα επεσε παγος απο το λιφτ πανω και τα λεφτα του τα εβγαλε.εκει ομως καταλαβα και την αξια οτι πρεπει να δαπανησω μια η δυο η τρεις μερες σκι για να παρω κατι καλυτερο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kyr 1,833 Report post Posted November 27, 2014 Το κρανακι μου το οικονομικό την δεύτερη μέρα που το φόρεσα στην προσπάθεια μου να ξεκουμπωσω από πίσω το κουμπι(εκεί που πιάνει την μάσκα)μου έμεινε το κουμπί στο χέρι!τυχαιο;δε νομίζω!!ειπαμε "ότι πληρώνεις παίρνεις". 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted November 27, 2014 μια άποψη από μια άλλη οπτική γωνια λέει :τι δουλειά έχει το lidl (και όλα τα παρόμοια) με τα ski-helmets ? δηλαδή αν πάω και φορέσω μια άσπρη ρόμπα και κάνω προσφορες του είδους"σας φτιάχνω τα δόντια μισοτιμής" λέτε να έχω επιτυχία ? 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted November 27, 2014 Αυτο που λεμε γιαννη ειναι πως εαν δεν σου φτανει ο παρας,καλυτερα του lidl παρα τιποτα.αλλα σε πρωτη προτεραιοτητα να ειναι η αντικατασταση του. Σε καμια περιπτωση ομως να γινει προτεταιοτητα το σκι απο την ασφαλεια. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kyr 1,833 Report post Posted November 27, 2014 μια άποψη από μια άλλη οπτική γωνια λέει : τι δουλειά έχει το lidl (και όλα τα παρόμοια) με τα ski-helmets ? δηλαδή αν πάω και φορέσω μια άσπρη ρόμπα και κάνω προσφορες του είδους "σας φτιάχνω τα δόντια μισοτιμής" λέτε να έχω επιτυχία ? υπερβαλεις φίλε! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted November 27, 2014 (edited) Αυτο που λεμε γιαννη ειναι πως εαν δεν σου φτανει ο παρας,καλυτερα του lidl παρα τιποτα.αλλα σε πρωτη προτεραιοτητα να ειναι η αντικατασταση του. Σε καμια περιπτωση ομως να γινει προτεταιοτητα το σκι απο την ασφαλεια. Γι΄ αυτό και συμφώνησα με τον Άρη ότι όταν κάνεις σκι καλό είναι να διαθέσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις κάτι ποιο ποιοτικό και μάλιστα από κάποιον που έχεις εξειδίκευση στον ιδικό αυτό εξοπλισμό. Σχολίασα απλός το ύφος του Άρη που βγήκε από τα ρούχα του που κάποια μέλη του συλλόγου μιλάνε για κράνος από τα Lidl. Δεν έβαλα θέμα σύγκρισης. Μπορεί να το διατύπωσα λάθος. Ο giomiki το έθεσε καλύτερα. * Δεν έχω βάλει ποτέ κράνος. Φέτος πήρα επηρεασμένος από σας. Edited November 27, 2014 by KonKan 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted November 27, 2014 η ιδανική και καλύτερη λύση είναι να πάει κάποιος στο ειδικό για τέτοια είδη κατάστημα και να συμβουλευτεί τον ειδικευμένο πωλητή. γιατί αλλιώς κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει πια κάποιος ειδικότερος τις πωλήτριας του aldi . και μετά η ασφάλεια μας σας πάει περίπατο διπλα στις ολλανδικές ντομάτες που δεν είδαν ήλιο ποτε τους. αλλα σε καλή και οικονομική τιμή ! 3 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted November 27, 2014 Το κράνος μου για το ski/snowboard κόστιζε 120 ευρώ, αλλά άνετα βρίσκεις αντίστοιχης ποιότητας ή το ίδιο σε προσφορές μέχρι και 70. Κι επίσης μια χαρά λύσεις στα 50-70 ευρώ. Πραγματικά, μιλάμε για την τιμή 2-3 ημερήσιων καρτών, δεν πιστεύω ότι σε βάθος 1 έτους ήδη κάποιος θα θυμάται και θα κλαίει αυτά τα λεφτά για το κράνος. 3 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
giomiki 2,822 Report post Posted November 27, 2014 Oτι φοραμε στο βουνο,ειτε για να τσουλήσουμε ειτε για να προστατευτούμε από κρυο,χιονι,βροχη και την ''κακια στιγμη'' είναι αγορασμενο από καποιο εξειδικευμενο κατάστημα και εκει θα απευθυνθούμε παλι για ότι χρειαστούμε.Απλα καποιοι από εμας δοκιμάσαμε την συγκεκριμενη προσφορα και εχουμε μεινει ευχαριστημένοι με το νου ισως σε μια πιο επωνυμη αγορα καποια άλλη στιγμη...προσωπικα,μεσα από το forum,εξισου θα απετρεπα καποιον από την αγορα του αν το προιον ηταν κακης ποιοτητας,ελαττωματικο η΄ επικινδυνο... 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted November 27, 2014 Σαν Νέος με καινούργιο εξοπλισμό πήρα τα πάντα και στο τέλος άφησα το κράνος λέγοντας ότι θα είμαι χαλαρός και θα πάρω στην πορεία. Μετά από 5 λεπτά ώριμης σκέψης κατάλαβα πως δεν πρέπει να παίζω με αυτά και πήρα ένα κράνος σε πολύ καλή τιμή στα 50 ευρώ από 80. Πέρα από ασφάλεια πιστεύω πως δίνει και μια έξτρα ψυχολογική σιγουριά στον αναβάτη. 3 Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted November 27, 2014 Πρόσεξε μόνο μην αφήσεις αυτήν την ''έξτρα ψυχολογική σιγουριά'', να σου ανεβάσει το επίπεδο που κάνεις σκι/σνόουμπ γιατί τότε την πάτησες..... 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted November 27, 2014 μακαρι να φοραγαν περισσοτερα ατομα κρανος στο βουνο, κι'ας ηταν και απο το lidl. 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
kyr 1,833 Report post Posted November 27, 2014 Την πρώτη χρόνια που πήγα Αυστρία ένιωθα σαν το μ@λακα του βουνού!φορανε κράνος οοοοοοοοοολοι! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted November 27, 2014 μιας και εμενα με επηρεασατε απο εδω ,εδω και 2 χρονια εχω αγορασει ενα κρανακι στα 50-60 ευρω επωνυμο, περσυ επεισα τον μικρο μ αδερφο και πηρε ενα απο το συγκεκριμενο καταστημα το οποιο το φοραει καθε μερα, συμφωνω σιγουρα οτι απο το τιποτα ειναι σιγουρα καλυτερο ενα κρανος εστω και απο τα λεγομενα καταστηματα (εγω δεν τα σνομπαρω- αγοραζω υπερβολικα απο ημπεη και σκεφτομαι πολλα τελευταια για το μαρκετιν) επισης για καποιον που ανεβαινει 5 φορες στο βουνο,ενα κρανος απο το γερμανικο καταστημα ειναι ενταξει επισης θα θεσω ενα ερωτημα για το οποιο ακουσα και αποψεις πιο πριν ποιος μας λεει οτι για τα κρανη πρεπει απαραιτητα να κοστιζουν 400 ευρω για να ειναι καλα? ποιος μας λεει οτι δεν ειναι μαρκετιν ολο αυτο? αγοραζω τηλεφωνα*(αγορασα ενα χθες 150 ευρω απο κινα,και τα ιδια χαρακτηριστικα σε σαμσουνγκ εχει 700 ευρω) οποτε λιγο τροφη για σκεψη θελω να δωσω ,αν η τιμη ενος κανονικου κρανους ειναι οντως 20 ευρω και τα αλλα 100 τα δινουν για το μαρκετιν+ τζιρο ποιος μπορει να μας το εγγυαται? γενικα το οτι οι τιμες κοστους με αυτες π πουλιουνται δεν παιζει να εχουν τεραστια διαφορα? σιγουρα δεν τα ισοπεδωνω ολα,δεν συγκρινω ενα κρανος των 400 ευρω με αυτο του γερμανικου καταστηματος, αλλα λεω τωρα δεν σημαινει οτι θα μπορουσε να εχει και αυτο καλυτερη ποιοτητα? (συγκριτικα παντως το κρανακι του αδερφου μ ειναι αρκετα πιο ελαφρυ απο το δικο μ) Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted November 27, 2014 (edited) μιας και εμενα με επηρεασατε απο εδω ,....Αυτο το ποστ τα λεει ολα.εστω κι εναν να καταφερεις ειναι επιτυχια για τον συλλογο.σ ευχαριστουμε για το σχολιο. Edited November 27, 2014 by dust 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted November 27, 2014 Εγώ πήρα κράνος για να βάζω πάνω την κάμερα... 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted November 27, 2014 Αυτο το ποστ τα λεει ολα.εστω κι εναν να καταφερεις ειναι επιτυχια για τον συλλογο. σ ευχαριστουμε για το σχολιο. haha εγω ευχαριστω Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites