aussie 102 Report post #426 Posted November 27, 2014 Για την διευκόλυνση της συζήτησης στο παρακάτω link θα βρείτε τις προδιαγραφές για τα τύπου Class A & B http://snowheads.com/ski-forum/viewtopic.php?t=96089 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post #427 Posted November 27, 2014 Πρόσεξε μόνο μην αφήσεις αυτήν την ''έξτρα ψυχολογική σιγουριά'', να σου ανεβάσει το επίπεδο που κάνεις σκι/σνόουμπ γιατί τότε την πάτησες.....Εννοείται πως όχι. Τα όρια είναι όρια που πρέπει να βάζουμε εμείς απλά εγώ φοβάμαι πολλές απλές κινήσεις μου στο βουνό δεν κάνω ταρζανιες ακόμα. Γι'αυτό και θεωρώ πως θα μου δώσει τη σιγουριά που θα πω "και ας πέσω σε μια στροφή θα εχω το κράνος" Θεωρώ πως πολλοί από εδώ μέσα μάθαμε γιατί πρέπει να φοράμε κράνος. Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post #428 Posted November 27, 2014 Πέρα από κανα δυο πτώσεις στις οποίες με έχει προφυλάξει το δικό μου, τα δυο πιο τρανταχτά περιστατικά ήταν στον "νεκρό" χρόνο του σκι, όταν μια άγκυρα στο ΧΚΚ και ένα πιατάκι Περικλή στο ΧΚΠ μου 'ρθαν κατακέφαλα. Το πρώτο από δικό μου λάθος και το δεύτερο από του λιφτιέρη που πήγε να το ξεμπλοκάρει χωρίς να μου πει να κάνω στην άκρη. Για να μη νομίζουμε ότι προφυλάσσει μόνο στις πτώσεις. 2-3 ράμματα (το λιγότερο) σε κάθε περίτπωση μου τα γλύτωσε πιστεύω... 5 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος-Κορινθος 747 Report post #429 Posted November 27, 2014 * Δεν έχω βάλει ποτέ κράνος. Φέτος πήρα επηρεασμένος από σας. Και 'μένα με επηρεάσατε όλοι στο φόρουμ, γι' αυτό θέλω να πάρω φέτος. Υ.Γ. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Απ' το να πληρώσω δύο φορές, θα προτιμήσω να πάρω ένα και καλό. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post #430 Posted November 28, 2014 To κράνος είναι κάτι που πρέπει να δουν όλοι σοβαρά δεν είναι πολυτέλεια, προστατεύει σε μεγάλο βαθμό αν και δεν φτάνει μόνο αυτό , χρειάζεται να βάζουμε και το μυαλό μας να δουλεύει .Αγόρασα ένα giro στην πρώτη ευκαιρία και τώρα είμαι στο δεύτερο μιας και εκείνο χάλασε .Γενικά και εγώ και τα παιδιά μου δεν κάνουμε ski χωρίς κράνος. 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
OliaTax 2,868 Report post #431 Posted November 28, 2014 Εγώ πήρα κράνος για να βάζω πάνω την κάμερα... Κ όχι μόνο. !! Και για να τεριαζει κ με την στολή σου. Είναι απαραίτητο το κράνος κ επιπλεον όταν έχει πολυ κρύο σε κρατάει κ ζεστό. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
orck 97 Report post #432 Posted November 28, 2014 Οποτε τα Lidl πουλουν κρανος κλασης ασφαλειας Β με 20ευρω, στην υπολοιπη αγορα τι μπορει να βρεθει, κλαση ασφαλειας και τι τιμη;Προφανος δεν ξερω για το συγκεκριμενο προιον αλλα οτι εχω αγορασει απο το συγκεκριμενο καταστημα ειναι φτηνο αλλα οχι φτηνιαρικο, παντα εχουν προδιαγραφες.Νομιζω οτι θα ειμασταν πολυ καλυτερα σαν χιονοδρομοι (σαν ανθρωποι γενικοτερα) εαν διοχετευαμε ολη την ενεργεια μας για αρχη να φορανε ΟΛΟΙ κρανος στο βουνο και οχι να παρουν ολοι ενα μοδατο, εμφανισιμο, ακριβο κρανος. Ενα βημα καθε φορα.Ενα παραδειγμα που πιστευω οτι ειναι παρομοιο με αυτο που συζηταμε εδω ειναι οτι υπαρχει κρανος για μηχανακι με 75ευρω με καλυτερα αποτελεσματα σε chash test απο κρανος αξιας 200ευρω. Δεν το λεω εγω ουτε ο μαστορας που πειραζει παπια, αλλα το ιδιο υπουργειο μεταφορων στην Αγγλια, http://sharp.direct.gov.uk. Η τιμη πωλησης δεν ειναι παντα καθρεπτης τις ποιοτητας του. 3 Quote Παναγιωτης, Π.Φαληρο Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,727 Report post #433 Posted November 29, 2014 Να ξαναπώ την γνώμη μου για το συγκεκριμένο κατάστημα. Το lidl κάθε χρόνο φέρνει προϊόντα χιονοδρομικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του κράνους. Τα προϊόντα του lidl, δεν είναι προϊόντα high end στην κατηγορία τους, δεν είναι τα πιο απαιτητικά που απευθύνονται σε επαγγελματίες, ή σε αποστολή στην Ανταρκτική, ή σε φανατικούς ερασιτέχνες-χομπίστες. Ειδικά οι τελευταίοι, οφείλουν να έχουν στην γκαρνταρόμπα τους κάποιο απαιτητικό αντικείμενο που θα χρησιμοποιούν, που δεν πρόκειται να το βρουν ποτέ στα lidl. Από εκεί και πέρα, τα προϊόντα του lidl, έρχονται 2-3 ημέρες το έτος, έχουν τιμές κράχτη (ίσως και κάτω του κόστους διότι δεν αποτελούν το κύριο εμπορικό προϊόν του καταστήματος), συνήθως έχουν περιορισμένα νούμερα και φυσικά είναι άδικη και άτοπη οποιαδήποτε σύγκριση με προϊόντα κάποιου εξειδικευμένου καταστήματος του χώρου. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα εξειδικευμένα καταστήματα, εμπορεύονται μόνο ποιοτικά προϊόντα, ή ότι δεν εμπορεύονται ΚΑΙ ευτελή ποιοτικώς προϊόντα, που κάποιες φορές τα χρυσοπληρώνουμε, όπως ήδη την έχουμε πάθει. Όμως τα προϊόντα του lidl δεν είναι για πέταμα. Ειδικά για τις Ελληνικές συνθήκες, όταν σκοπεύουμε να ανεβάσουμε φίλους στο βουνό, οι οποίοι θα έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα, σε επιλεγμένες καιρικές συνθήκες, μπορούν κάλλιστα να βολευτούν με προϊόντα του συγκεκριμένου καταστήματος. Τις συγκεκριμένες βολικές και επιλεγμένες ημέρες, οι προδιαγραφές των προϊόντων είναι καταλληλότατες. Όμως εγώ, θα πάρω το μπουφάν το vist, γιατί δεν θα το χρησιμοποιήσω 2 φορές τον χρόνο στο βουνό, διότι θα το βάλω και στο εξωτερικό, υπό άγνωστες καιρικές συνθήκες, κλπ, κλπ. Επίσης στο παιδί μου, που μπορεί και εντός της σεζόν να αλλάξει νούμερο, δεν θα του προαγοράσω μπουφάν vist, αλλά κάτι φτηνότερο, γιατί μπορεί να το χρησιμοποιήσει 2-3 φορές συνολικά και μάλλον σε καλές συνθήκες. Και αν μου κάτσουν οι αντίξοες συνθήκες, ή δεν θα πάμε όλοι στο βουνό, ή θα του αγοράσω και το απαιτητικό ρούχο, όμως σε στοχευμένη αγορά, της τελευταίας στιγμής αν ο υφιστάμενος εξοπλισμός είναι "εκτός προδιαγραφών". 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,803 Report post #434 Posted November 29, 2014 Πάντως στο κόστος, θα πρέπει να συνυπολογίζουμε και τη διάρκεια ζωής ενός κράνους, η οποία περιορίζεται μετά απο χτυπήματα.Δεν το αγοράζεις για "μια ζωή". 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post #435 Posted November 29, 2014 (edited) ας ακολουθήσω το πράδειγμα του κυριου mil και ας ξαναπώ κι εγώ την γνώμη μου για τέτοιου είδους edit (εδώ δεν χωράνε συγγνώμες)lidl/aldi/etc.το θέμα είναι στην ουσία θέμα "ηθικής"πάνω απ όλα !αυτοί κυριες και κύριοι είναι μέρος τις edit που σας γονάτισαν και σας έκαναν να λέτε το ψωμί ψωμάκι! anyway...δεν θέλω όμως να το συνεχίσω γιατί θα πάει μακρυά η βαλίτσα. έχω όμως να κάνω μια σοβαρότατη πρόταση !εφ όσον λοιπόν είμαστε στην απόλυτη πλειοψηφία μας σαν μέλη του συλλόγου σύμφωνοι ότι το κράνος είναι must για όλους γιατί δεν ψάχνει το δέλτα σίγμα - όπως με τις vist φόρμες - και μια καλή/δίκαιη από όλες τις απόψεις προσφορα από κάποιον κατασκευαστή τις προκοπης ? και με το logo του συλλόγου άμα λάχει να oum. Παρακαλούμε θερμά να αποφεύγονται τέτοιες εκφράσεις στο forum! Edited November 29, 2014 by Χρήστος Λάππας 5 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post #436 Posted November 29, 2014 Πολύ καλή ιδέα. Ο Σύλλογος προωθεί τη νοοτροπία να φοράμε κράνος. Στην φετινή κοπή πίτας (Βασιλίτσα), μετά από κλήρωση μοίρασε στα μέλη νομίζω 10 κράνη? 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post #437 Posted November 29, 2014 Να ξαναπώ την γνώμη μου για το συγκεκριμένο κατάστημα. Το lidl κάθε χρόνο φέρνει προϊόντα χιονοδρομικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του κράνους. Τα προϊόντα του lidl, δεν είναι προϊόντα high end στην κατηγορία τους, δεν είναι τα πιο απαιτητικά που απευθύνονται σε επαγγελματίες, ή σε αποστολή στην Ανταρκτική, ή σε φανατικούς ερασιτέχνες-χομπίστες. Ειδικά οι τελευταίοι, οφείλουν να έχουν στην γκαρνταρόμπα τους κάποιο απαιτητικό αντικείμενο που θα χρησιμοποιούν, που δεν πρόκειται να το βρουν ποτέ στα lidl. Από εκεί και πέρα, τα προϊόντα του lidl, έρχονται 2-3 ημέρες το έτος, έχουν τιμές κράχτη (ίσως και κάτω του κόστους διότι δεν αποτελούν το κύριο εμπορικό προϊόν του καταστήματος), συνήθως έχουν περιορισμένα νούμερα και φυσικά είναι άδικη και άτοπη οποιαδήποτε σύγκριση με προϊόντα κάποιου εξειδικευμένου καταστήματος του χώρου. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα εξειδικευμένα καταστήματα, εμπορεύονται μόνο ποιοτικά προϊόντα, ή ότι δεν εμπορεύονται ΚΑΙ ευτελή ποιοτικώς προϊόντα, που κάποιες φορές τα χρυσοπληρώνουμε, όπως ήδη την έχουμε πάθει. Όμως τα προϊόντα του lidl δεν είναι για πέταμα. Ειδικά για τις Ελληνικές συνθήκες, όταν σκοπεύουμε να ανεβάσουμε φίλους στο βουνό, οι οποίοι θα έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα, σε επιλεγμένες καιρικές συνθήκες, μπορούν κάλλιστα να βολευτούν με προϊόντα του συγκεκριμένου καταστήματος. Τις συγκεκριμένες βολικές και επιλεγμένες ημέρες, οι προδιαγραφές των προϊόντων είναι καταλληλότατες. Όμως εγώ, θα πάρω το μπουφάν το vist, γιατί δεν θα το χρησιμοποιήσω 2 φορές τον χρόνο στο βουνό, διότι θα το βάλω και στο εξωτερικό, υπό άγνωστες καιρικές συνθήκες, κλπ, κλπ. Επίσης στο παιδί μου, που μπορεί και εντός της σεζόν να αλλάξει νούμερο, δεν θα του προαγοράσω μπουφάν vist, αλλά κάτι φτηνότερο, γιατί μπορεί να το χρησιμοποιήσει 2-3 φορές συνολικά και μάλλον σε καλές συνθήκες. Και αν μου κάτσουν οι αντίξοες συνθήκες, ή δεν θα πάμε όλοι στο βουνό, ή θα του αγοράσω και το απαιτητικό ρούχο, όμως σε στοχευμένη αγορά, της τελευταίας στιγμής αν ο υφιστάμενος εξοπλισμός είναι "εκτός προδιαγραφών". Θα συμφωνήσω με το φίλο μου στο ότι για διαφόρους λόγους μπορούμε να αγοράσουμε διάφορα κατώτερων προδιαγραφών και από όποιο κατάστημα θέλουμε,για κράνος όμως θα προτιμούσα ένα από μια εταιρία του χώρου με εξασφαλισμένα τα στάνταρ του.Επίσης δεν νομίζω εκτός συλλόγου να ζητήσει κανείς κράνος με το λογότυπο μας, για πιο λόγο να το κάνει.Νομίζω ότι μόνο μέσα στο σύλλογο θα υπάρχει ενδιαφέρον. Quote Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,409 Report post #438 Posted November 29, 2014 Ο δικηγόρος του διαβόλου ρωτάει: Το συγκεκριμένο κράνος έχει πιστοποίηση συμμόρφωσης σε κάποια πρότυπα. Το επώνυμο κράνος, που δεν αναφέρει τίποτα σχετικό, πως συγκρίνεται; Επειδή είναι ΧΨΩ, συνεπάγεται αυτόματα ότι πληρεί τα πρότυπα; Quote Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post #439 Posted November 29, 2014 Όχι φίλε μου αυτόματα δεν συνεπάγεται τίποτα,αντίθετα πρέπει πάντα να είσαι υποψιασμένος και πάντα να αναζητάς πιστοποιητικά και αν δεν υπάρχουν να μην αγοράζεις.Μου έχει τύχει να επιστρέψω προϊόν και να ζητήσω αντικατάσταση από τον επίσημο αντιπρόσωπο με κάτι άλλο που πληρούσε τα στάνταρ, αφού είχα μιλήσει με αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς να αυτές να δώσουν καμία σημασία. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,099 Report post #440 Posted December 4, 2014 μου επεσε στα χερια το κράνος απο τον...γερμανο. ΑΞΙΟΠΡΕΠΈΣΤΑΤΟ συγγνώμη αλλα με 20 ευρω επρεπε ναχα παρει καμμια πενταδα να κάνω το καλύτερο δωρο για τις γιορτες. 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post #441 Posted December 4, 2014 έτσι κάπως θα ήταν και το σκεπτικό των ινδιάνων τις νότιας αμερικής όταν τους πάσαραν οι ισπανοί τα χρωματιστά γυαλάκια για πολύτιμους λίθους."ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΙ ! "...( οι λίθοι )λέω τώρα εγώ... 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post #442 Posted December 7, 2014 Κι εγώ αγόρασα και φέτος ένα Medium! Το 4ο που αγοράζω ανά τα χρόνια. Το δοκίμασα λίγο στο σπίτι και ταιριάζει τέλεια στο κρανίο μου! Το περσινό (το έχω πάει στην Τήνο και δεν μπορώ να τα συγκρίνω τώρα) ήταν Large και δεν ξέρω κι αν είχε το ίδιο καλούπι, αλλά μου ήταν λίγο μεγάλο και με πονούσε και στο πίσω μέρος κι έτσι συνέχισα να φοράω αυτό άσπρο του άβαταρ μου, που το είχα πάρει από το Αλδι -όταν αυτό υπήρχε στην Ελλάδα. (Και έχω πασάρει και στην sister μου που έχει φουντωτά μαλλιά ένα ακόμα Large που είχα αγοράσει παλιότερα και πάλι ήταν μεγάλο). Ευχαρίστως θα αγόραζα επώνυμο, αρκεί να ήταν με φανταχτερά χρώματα και σχέδια, αλλά όπου έχει σκαλώσει το μάτι μου δεν έχω δει τιμή κάτω από 100€ -αντε 80 στις εκπτώσεις, προφανώς πληρώνεις φίρμα και ντιζάιν... Αν ξέρετε φυσικό κατάστημα (για να μπορώ να πάω να δοκιμάσω) που έχει επώνυμο κράνος σε χρώμα ζωηρό ή/και πολύχρωμο, με βουλίτσες, λουλουδάκια, κλπ, ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί, γαλάζιο κλπ και τελική τιμή κάτω από 60 ευρώ πέστε μου! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blue hunter 1,147 Report post #443 Posted December 7, 2014 Πριν τρια χρονια αγορασα απο Ελλην.καταστημα κρανος της γνωστης εταιριας Blizzard με 100 euro.Μετα απο περιπου 1 μηνα το βρηκα σε μαγαζι στο Borovets με τιμη 90 leva ιδιο ακριβως μα ακριβως στο κουτι του.Το εισαγουμε εμεις το εισαγουν και οι Βουλγαροι - τα συμπερασματα δικα σας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post #444 Posted December 7, 2014 Όλα σχετικά είναι. Επιμένω πάντως ότι στην Ελλάδα μπορείς να βρεις προσφορές. Προ διετίας αγόρασα Rossignol κράνος γυναικείο - πανέμορφο κατά την άποψή μου - στα 60 ευρώ από το κατάστημα montana στο Μαρούσι. Στα online shops δεν το είχα βρει λιγότερο από 90.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post #445 Posted December 7, 2014 Μη συγκρινουμε τιμες ελλαδας με αλλα κρατη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,099 Report post #446 Posted December 7, 2014 το κρανάκι του γερμανου ειναι μάλλον ανοιχτου τυπου, ελαφρυ, με σχετικά καλο σχεδιο, αερισμο, δεσίματα. Λέει οτι ειναι πιστοποιημενο τυπου Β. Τα ιδια ευρω θα πληρωσει σε αγωγες ο γερμανος με τον πχ γάλλο, αν δεν ειναι σωστο. Προσωπικά προτιμω ενα ποιο κλειστο τυπο. Εδωσα προπερσυ 60 ευρω και πηρα ενα τετοιο στις εκπτώσεις. Κριμα να μην το εχει ο γερμανος με 20 ευρω. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post #447 Posted December 7, 2014 για τιμές και προϊόντα :στα γερμανικά τελωνεία γίνεται χαμός από απομιμήσειςγνωστών προϊόντων κάθε είδους. μιλάμε για πολλές χιλιάδες τόνους ετησίως ! τα προϊόντα είναι από κίνα η άλλες χώρες τις ασίας. τώρα τελευταία οι απομιμήσεις έχουν σχεδόν τελειοποιηθεί έτσι ώστε η διαφορές ( πέραν των υλικών που πιστοποιούνται κατόπιν χημικής εξέτασης ) πρακτικά να μην είναι ορατές !τώρα βεβαια...αν η χημική σύσταση του τέλειου κατά τ αλλα ( χρώματα κι αρώματα ) κράνους σας χαλάσει το δέρμα, τα μαλλιά, δημιουργήσει αλλεργίες etc., τι να σας πω...ας μιλήσουν ίσως οι χημικοί ανάμεσα μας... Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,099 Report post #448 Posted December 7, 2014 (edited) οκο αλλά ολα παραγωνται στην κίνα. αλλωστε δεν το πηρα απο ενα μαγαζακι της αραχωβας, απο εναν μικρο- εισαγωγέα, απο no-name στην ουσία κατάσταση, αλλά απο μια μεγάλη ομορυθμη εταιρεία με πολλά υποκαταστηματα στην ελλάδα.(lidl) τι καλύτερο μπορω να κάνω? Edited December 7, 2014 by vro Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,344 Report post #449 Posted December 7, 2014 Το περσινό (το έχω πάει στην Τήνο και δεν μπορώ να τα συγκρίνω τώρα) ήταν Large Στην Τήνο; Για τάμα; 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,099 Report post #450 Posted December 7, 2014 για ποδηλατο- αν του βγάλεις τα αυτιά. εχεις ενα προβλημα με την αεροδυναμική, αλλά μπορεις να φανταστεις οτι καβαλάς τσόπερ. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites