Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
apoplanitarxis

Walkie Talkie και GPS

Recommended Posts

Πρός kostasbmw αλλά και άλλους που ασχολούνται με αυτά, εχω το KENWOOD TH-D7 το οποίο εχει δυο μπάντες. Μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο να μπει σε συχνότητες των PMR και να μιλάει με αυτά;

Το είχα γράψει λίγο παλαιότερα ρίξε μια ματιά :)

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...pic=5609&st=100

Και ότι άλλη απορία θέλεις στην διάθεσή σου :P

Υπόψη, ότι η χρήση ραδιοερασιτεχνικών ασυρμάτων όπως το Kenwood TH-D7 απαιτεί άδεια

Λέει ο Χ.Λάππας (και εννοούν κλειδωμένα )

ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Γνωρίζει κανείς αν τα PMR 446 είναι νόμιμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα ενδιαφέρομαι για την νομιμότητα της χρήσης τους στην Ιταλία.

Ευχαριστώ

g tsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Γνωρίζει κανείς αν τα PMR 446 είναι νόμιμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα ενδιαφέρομαι για την νομιμότητα της χρήσης τους στην Ιταλία.

Ευχαριστώ

g tsap

Ναι είναι νόμιμα στις χώρες της Ε.Ε

Bρηκα απο εναν φιλο αυτο...

http://www.e-acorn.com/view_product.php?pr...7b52e75638eb36f

Κανει για την snowclubitiki δουλεια που το θελω?

:( Φιλε JiKL , αυτα που κοιτας δεν ειναι κατι το αξιολογο.Βασικα δεν εχουν τα λεγομενα υποκαναλα,αρα

θα μας ακους αλλα δεν θα μπορεις να μας μιλησεις!!!

ΜακηςΜ τα λεω σωστα?Για βοηθα λιγο τον φιλο μας. ;)

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Σε ευχαριστω πολυ Spyder...

Ετσι και αλλιως ειναι ενος φιλου(τα εχει για ασχετο λογο) και ειπα αν κανουν να τα δανειστω καμια φορα για το βουνο....

Αυτα πως επικοινωνουν μεταξυ τους? Σε ολοκληρο το καναλι?

Αυτο το 14 καναλια με βαζει σε υποψιες... :( Τα νορμαλ PMR εχουν 8 καναλια και καθε καναλι 39 συχνοτητες CTSS (ξεχασα καποιο S;; :P ). Το εχουμε ξαναπει αρκετες φορες, τα 'υποκαναλα' δεν ειναι ξεχωριστα καναλια, πχ το 8/20 ειναι το 8. Αν καποιος ειναι στο 8/19, οταν εμεις εκπεμπομε στο 8/20 η συσκευη του αγνοει την εκπομπη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (ο καθενας στο υποκαναλο του...). Απλα περιοριζεται το μπαχαλο που ακους (...οσο περιοριζεται στο 8/20... :D Ακουει ο Λαππας; ακουει ο ElGreco? Πατερααα...! Jennifer, Jennifer... ;) ).

Οποιος θελει PMR παρτε συνεταιρικα με ενα φιλο σας ενα ζευγαρι 30-40 Ε το ζευγος πανε...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Οποιος θελει PMR παρτε συνεταιρικα με ενα φιλο σας ενα ζευγαρι 30-40 Ε το ζευγος πανε...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Εγώ με τον Evan είχαμε σήμερα αυτά μαζί μας τα οποία τα παραλάβαμε απο το Κάστρο το πρωι που ανεβαίναμε στο βουνό... (Πράγμα για το οποίο θέλω να ευχαριστήσω το παλικάρι που έχει το μαγαζί...)

Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει PMR (ούτε και ο Evan) και γενικά δεν σας ακούγαμε πάντα καθαρά... Έτσι είναι γενικά η επικοινωνία ή μήπως έχουν κάποιο πρόβλημα τα PMR μας;;

Ευχαριστώ!!

Διαμαντής.

5249.jpg

Once you go Mac, you never go back!

Μια χαρά είναι τα cobraκια. Cobra έχω και γω και ο Μάκης νομίζω και μέχρις στιγμής έκαναν τίμια την δουλειά τους.

Μια χαρά είναι τα cobraκια. Cobra έχω και γω και ο Μάκης νομίζω και μέχρις στιγμής έκαναν τίμια την δουλειά τους.

Και μαλιστα 2 απο τα 4 Cobra μου τα εχω παρει απο τον e-mimikos οπως και σεις. Εξαιρετικο μαγαζι και πολυ καλος ανθρωπος! :lol:

Τα μηχανακια μπορουμε να τα ξεψαχνισουμε απανω, την επομενη φορα. Χαρηκα που σας γνωρισα! :lol:

Συναντηση στο Flocafe Αμαρουσιου συντομα!

Φιλικα

ΜακηςΜ

Τελικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Σήμερα πήγα και χτύπησα το PMR Yaesu 246.

VX-246-3.jpg

Μεγάλο και βαρύ (substantial μου έρχεται στο μυαλό), υπόσχεται καλύτερη λήψη από το TTi έχοντας αρκετά μακρύτερη κεραία.

Του έγινε ο κατάλληλος προγραμματισμός ώστε να αποδίδει 5W και τώρα με κοιτάζει από τον τεράστιο :lol: φορτιστή του πάνω στον οποίο θα πρέπει να παραμείνει κανένα 10ωρο για το πρώτο "γέμισμα"

Κακή εντύπωση μου έκανε ότι δεν έχει καμία απολύτως ρύθμιση του squelch ενώ για να χρησιμοποιήσεις τις λειτουργίες DTMF paging πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστό software. Επίσης, το manual είναι μόνο μια σελίδα, αλλά ούτως ή άλλως, δεν έχεις και πολλά να μάθεις. Είναι ένα επαγγελματικό PMR and no mistake.

Ελπίζω η απόδοση να δικαιώσει την αγορά.

Make Parnassos Great Again!

ωχχχχχχχ,

τώρα θα ακούνε τον Λάππα στον Παρνασσό απο την Courchevel......

:lol::o<_<

...great things are done when men and mountains meet....

Θα έχουμε σύνδεση Φαλακρό-Παρνασσο <_<

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

θα του στείλουμε καμιά μαθητριούλα για ιδιαίτερο ..θα συνέλθει στο άψε σβήσε <_<

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

αφηστε την ισχυ στην ησυχια της γιατι εχουμε πει δεν παιζουμε σε αυτες τις συχνοτητες

καλοριζικο μιστερ Κρις

αλλα μια σελιδα manual πρωτη φορα εχω δει <_<:D:o:D:lol:

θα του στείλουμε καμιά μαθητριούλα για ιδιαίτερο ..θα συνέλθει στο άψε σβήσε :lol:

Ωχ, ωχ...τον πηρανε χαμπαρι οι παντες... <_<

Δεν γνωρίζω αν το Midland μπορεί να βγάλει μεγαλύτερη ισχύ, Ηλία.

Κώστα σε όλες τις ιστοσελίδες που το έψαξα αναφέρεται ότι το 246 μπορεί να ανέβει στα 5W με προγραμματισμό. Δεν είναι καμιά περίεργη πατέντα, η συσκευή φτιάχνεται από το εργοστάσιο για να βγάζει 5W (όπως και τα VHF/UHF της εταιρίας) και το μειώνουν στο 0.5W για να τηρεί τις προδιαγραφές PMR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Make Parnassos Great Again!

αλλα μια σελιδα manual πρωτη φορα εχω δει :o:D:D:D:D

Πρέπει να ξέρεις και που να ψάξεις ;)

Εγώ βρήκα manual με έξι σελίδες :D

:lol: Τώρα που το βλέπω καλύτερα είναι όντως μία σελίδα αλλά σε πέντε γλώσσες <_<