bialex 276 Report post Posted February 27, 2008 Πρός kostasbmw αλλά και άλλους που ασχολούνται με αυτά, εχω το KENWOOD TH-D7 το οποίο εχει δυο μπάντες. Μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο να μπει σε συχνότητες των PMR και να μιλάει με αυτά; Το είχα γράψει λίγο παλαιότερα ρίξε μια ματιά http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...pic=5609&st=100 Και ότι άλλη απορία θέλεις στην διάθεσή σου Υπόψη, ότι η χρήση ραδιοερασιτεχνικών ασυρμάτων όπως το Kenwood TH-D7 απαιτεί άδεια Λέει ο Χ.Λάππας (και εννοούν κλειδωμένα ) ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted February 27, 2008 Γνωρίζει κανείς αν τα PMR 446 είναι νόμιμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα ενδιαφέρομαι για την νομιμότητα της χρήσης τους στην Ιταλία. Ευχαριστώ g tsap Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted February 27, 2008 Γνωρίζει κανείς αν τα PMR 446 είναι νόμιμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα ενδιαφέρομαι για την νομιμότητα της χρήσης τους στην Ιταλία. Ευχαριστώ g tsap Ναι είναι νόμιμα στις χώρες της Ε.Ε Quote Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted March 1, 2008 Bρηκα απο εναν φιλο αυτο... http://www.e-acorn.com/view_product.php?pr...7b52e75638eb36f Κανει για την snowclubitiki δουλεια που το θελω? Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted March 1, 2008 Bρηκα απο εναν φιλο αυτο... http://www.e-acorn.com/view_product.php?pr...7b52e75638eb36f Κανει για την snowclubitiki δουλεια που το θελω? Φιλε JiKL , αυτα που κοιτας δεν ειναι κατι το αξιολογο.Βασικα δεν εχουν τα λεγομενα υποκαναλα,αρα θα μας ακους αλλα δεν θα μπορεις να μας μιλησεις!!! ΜακηςΜ τα λεω σωστα?Για βοηθα λιγο τον φιλο μας. Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted March 2, 2008 Σε ευχαριστω πολυ Spyder... Ετσι και αλλιως ειναι ενος φιλου(τα εχει για ασχετο λογο) και ειπα αν κανουν να τα δανειστω καμια φορα για το βουνο.... Αυτα πως επικοινωνουν μεταξυ τους? Σε ολοκληρο το καναλι? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 2, 2008 Αυτο το 14 καναλια με βαζει σε υποψιες... Τα νορμαλ PMR εχουν 8 καναλια και καθε καναλι 39 συχνοτητες CTSS (ξεχασα καποιο S;; ). Το εχουμε ξαναπει αρκετες φορες, τα 'υποκαναλα' δεν ειναι ξεχωριστα καναλια, πχ το 8/20 ειναι το 8. Αν καποιος ειναι στο 8/19, οταν εμεις εκπεμπομε στο 8/20 η συσκευη του αγνοει την εκπομπη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (ο καθενας στο υποκαναλο του...). Απλα περιοριζεται το μπαχαλο που ακους (...οσο περιοριζεται στο 8/20... Ακουει ο Λαππας; ακουει ο ElGreco? Πατερααα...! Jennifer, Jennifer... ). Οποιος θελει PMR παρτε συνεταιρικα με ενα φιλο σας ενα ζευγαρι 30-40 Ε το ζευγος πανε... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted March 2, 2008 Ευχαριστω πολυ Μακη Quote Share this post Link to post Share on other sites
DiTz 0 Report post Posted March 2, 2008 Οποιος θελει PMR παρτε συνεταιρικα με ενα φιλο σας ενα ζευγαρι 30-40 Ε το ζευγος πανε... Φιλικα ΜακηςΜ Εγώ με τον Evan είχαμε σήμερα αυτά μαζί μας τα οποία τα παραλάβαμε απο το Κάστρο το πρωι που ανεβαίναμε στο βουνό... (Πράγμα για το οποίο θέλω να ευχαριστήσω το παλικάρι που έχει το μαγαζί...) Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει PMR (ούτε και ο Evan) και γενικά δεν σας ακούγαμε πάντα καθαρά... Έτσι είναι γενικά η επικοινωνία ή μήπως έχουν κάποιο πρόβλημα τα PMR μας;; Ευχαριστώ!! Quote Διαμαντής. Once you go Mac, you never go back! Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted March 2, 2008 Μια χαρά είναι τα cobraκια. Cobra έχω και γω και ο Μάκης νομίζω και μέχρις στιγμής έκαναν τίμια την δουλειά τους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 3, 2008 Μια χαρά είναι τα cobraκια. Cobra έχω και γω και ο Μάκης νομίζω και μέχρις στιγμής έκαναν τίμια την δουλειά τους. Και μαλιστα 2 απο τα 4 Cobra μου τα εχω παρει απο τον e-mimikos οπως και σεις. Εξαιρετικο μαγαζι και πολυ καλος ανθρωπος! Τα μηχανακια μπορουμε να τα ξεψαχνισουμε απανω, την επομενη φορα. Χαρηκα που σας γνωρισα! Συναντηση στο Flocafe Αμαρουσιου συντομα! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted May 19, 2008 Τελικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Σήμερα πήγα και χτύπησα το PMR Yaesu 246. Μεγάλο και βαρύ (substantial μου έρχεται στο μυαλό), υπόσχεται καλύτερη λήψη από το TTi έχοντας αρκετά μακρύτερη κεραία. Του έγινε ο κατάλληλος προγραμματισμός ώστε να αποδίδει 5W και τώρα με κοιτάζει από τον τεράστιο φορτιστή του πάνω στον οποίο θα πρέπει να παραμείνει κανένα 10ωρο για το πρώτο "γέμισμα" Κακή εντύπωση μου έκανε ότι δεν έχει καμία απολύτως ρύθμιση του squelch ενώ για να χρησιμοποιήσεις τις λειτουργίες DTMF paging πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστό software. Επίσης, το manual είναι μόνο μια σελίδα, αλλά ούτως ή άλλως, δεν έχεις και πολλά να μάθεις. Είναι ένα επαγγελματικό PMR and no mistake. Ελπίζω η απόδοση να δικαιώσει την αγορά. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted May 19, 2008 Λαππα το αγοραζω ευρω τι λες για τα Midland G7? Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted May 19, 2008 Αν είναι αυτό που έχει ο Batucada πάρτο με κλειστά τα μάτια. Απλά είναι μεγάλο. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted May 19, 2008 και μπορει να βγαλει παραπανω ισχυ? Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted May 19, 2008 ωχχχχχχχ, τώρα θα ακούνε τον Λάππα στον Παρνασσό απο την Courchevel...... Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted May 19, 2008 Θα έχουμε σύνδεση Φαλακρό-Παρνασσο Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted May 19, 2008 τς τς τς παω να μαθω κατι και θα μου τον τσαντισετε... Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted May 19, 2008 θα του στείλουμε καμιά μαθητριούλα για ιδιαίτερο ..θα συνέλθει στο άψε σβήσε Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted May 19, 2008 αφηστε την ισχυ στην ησυχια της γιατι εχουμε πει δεν παιζουμε σε αυτες τις συχνοτητες καλοριζικο μιστερ Κρις αλλα μια σελιδα manual πρωτη φορα εχω δει Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted May 19, 2008 θα του στείλουμε καμιά μαθητριούλα για ιδιαίτερο ..θα συνέλθει στο άψε σβήσε Ωχ, ωχ...τον πηρανε χαμπαρι οι παντες... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted May 19, 2008 Δεν γνωρίζω αν το Midland μπορεί να βγάλει μεγαλύτερη ισχύ, Ηλία. Κώστα σε όλες τις ιστοσελίδες που το έψαξα αναφέρεται ότι το 246 μπορεί να ανέβει στα 5W με προγραμματισμό. Δεν είναι καμιά περίεργη πατέντα, η συσκευή φτιάχνεται από το εργοστάσιο για να βγάζει 5W (όπως και τα VHF/UHF της εταιρίας) και το μειώνουν στο 0.5W για να τηρεί τις προδιαγραφές PMR της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted May 19, 2008 αλλα μια σελιδα manual πρωτη φορα εχω δει Πρέπει να ξέρεις και που να ψάξεις Εγώ βρήκα manual με έξι σελίδες Τώρα που το βλέπω καλύτερα είναι όντως μία σελίδα αλλά σε πέντε γλώσσες Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted May 19, 2008 Είναι σε 6 διαφορετικές γλώσσες! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted May 19, 2008 Με πρόλαβες Quote Share this post Link to post Share on other sites