KonstantinosV 0 Report post Posted February 12, 2008 pmr με 69 κανάλια? Λίγο δύσκολο το βλέπω al_foutzin. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 12, 2008 Merci! Δεν είναι?? φτου.. Το είχα ξεθάψει το 2003 όταν το χρησιμοποιησα σε ένα ταξίδι σε Ιταλια-Ελβετια (ο vperle θα θυμάται ) με αυτοκινητο..και με (μας) είχε βόλεψει οπότε είπα μπας και με ξαναβολέψει τώρα.. Κατα σύμπτωση μόλις τώρα και γω βρήκα στο google το site που γράφεις ..του στειλα e-mail για να δουμε. Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 12, 2008 ειναι uhf μηχανημα με fm διαμορφωση συχνοτητες απο 433.075-434.775 Mhz ισχυς 10mW ERP που το βρηκες ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 12, 2008 Ιδεα δεν έχω το ξέθαψα από εαν συρτάρι..γιατι? Με "τρομάζει" το "που το βρήκες?" ...... ......Λες να μου χτυπήσουν την πόρτα και να εμφανιστεί κανας πράκτορας? Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 12, 2008 οχι απλα χρησιμοποιειται σε χιονοδρομικα απο διαφορες ομαδες που δουλευουν εκει ειναι πολυ καλο καλο ειναι να το εχεις ζευγαρι για να εχει καποια χρησιμοτητα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 12, 2008 Α..ειπα και γω ..δυστυχως το "ταίρι" του έχει χαθει νομίζω. Ευχαριστώ πάντως! Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 12, 2008 Κώστα, ευχαριστώ για το κατάστημα. Με την πρώτη ευκαιρία θα επικοινωνήσω μαζί τους και βλέπουμε. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vperle 1,172 Report post Posted February 13, 2008 Ορεστη καλημερα Στην Ελλαδα αντιπροσωποι ειναι η http://www.cobra-center.gr/HTML/index1.html με αρκετους αντιπροσωπους σε πολλες πολεις Χαιρετω Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 13, 2008 Βασιλη Καλημέρα Στο site αυτό βρήκα ενα που τουλάχιστον εξωτερικά είναι ίδιο (ALAN 441) αλλα διαφέρει στα επιμέρους σημαντικά δηλαδη άλλες συχνότητες,άλλη ισχυ, ... όμως δεν κατάφερα να βρω κάτι για το δικό μου.. Anyway το μόνο που μου απομένει είναι να το δοκιμάσω στο βουνο.. Ευχαριστώ πάντως! υγ kostabmw 10mW δεν είναι κάπως λίγα? Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 13, 2008 οχι βεβαια γιατι οσο ανεβαινει η συχνοτητα εκπομπης γινεται και ποιο βλαβερη παρτο μαζι σου και πηγαινε σε ενα μαγαζι και θα σου βρουν ταιρι αν θελεις το ιδιο νομιζω οτι υπαρχει θα σου πω Quote Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted February 17, 2008 Εγω τα ξαναγραφω, αντε να δεις μετα... ==================================================================== Το 8/20 ειναι η συχνοτητα του Snowclub και χρησιμοποιειται για επικοινωνια μεταξυ των μελων. Δεν ειναι ουτε πειρατικος ραδιοσταθμος που εκπεμπει ανεκδοτα ουτε συχνοτητα ραδιοταξι. Στις συνομιλιες ασυρματου, η στοιχειωδης ετικεττα ειναι να ξεκινησεις την συνομιλια λεγοντας 3 φορες το ονομα αυτου που καλεις (ωστε να προλαβει να το ακουσει, ιδιως αν αρχισεις να μιλας ΠΡΙΝ πατησεις το κουμπι εκπομπης ). Μετα λες ποιος εισαι. Ετσι οι υπολοιποι που δεν τους ενδιαφερει η συνομιλια, παυουν να δινουν προσοχη... Οι συνομιλιες καλο ειναι να ειναι περιεκτικες και συντομες. Ισως περιμενουν αλλοι ουρα να χρησιμοποιησουν τη συχνοτητα. Το 8/20 ειναι η βιτρινα μας στον ασυρματο. Λεμε σε ολους τους καινουριους, αν εχεις PMR θα μας βρεις στο 8/20. Ας κρατησουμε τη βιτρινα καθαρη. Κοινες βωμολοχιες (μ@λ...κα, πο...στη, γ@μ@...το κλπ κλπ κλπ) καλο θα ειναι να αποφευγονται. Σε περιπτωση ατυχηματος η αλλης επειγουσας αναγκης, βγαινετε στο 8/20 και λετε: Snowclub, Snowclub, Snowclub. Eδω Χ (ΜακηςΜ για μενα). ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ. Μετα περιγραφετε την επειγουσα αναγκη και τι βοηθεια θελετε. Στη συχνοτητα μετα μπαινει καποιος, μονο οταν εχει κατι να προσφερει. Πχ. ΜακηςΜ εδω, ειμαι δυο λεπτα πιο πανω και κατεβαινω. (Οι υπολοιποι πια δεν χρειαζεται να κανουν το ιδιο, απλα πανε εκει....) Μετα... Nickel εδω, σταματησα στο Ιατρειο και σας στελνουν το ρατρακ. Στο τελος της επειγουσας αναγκης, αυτος που την καλεσε (ΜακηςΜ ας πουμε...) λεει: Snowclub, Snowclub, Snowclub. Eδω Χ (ΜακηςΜ για μενα).Η ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ. Φιλικα ΜακηςΜ Με την μικρή Ραδιοερασιτεχνική μου εμπειρία (8 χρόνια) δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτά που αναφέρει ο Μάκης. Εντάξει ίσως είναι υπερβολή να πούμε τρεις φορές το όνομα του καλούντος σε μία κουβέντα ΄καφενείου΄ αλλά ίσως επιβάλλεται σε emergency καταστάσεις. όσον αφορά την άποψη του Κώστα με το αναφέρουμε πρώτα το όνομά μας αυτό συνηθίζετε στα Βραχέα ενώ στα vhf και uhf συνηθίζετε να αναφέρουμε πρώτα το όνομα του καλούντος και μετά το δικό μας. Στα pmr δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κάποιον να χρησιμοποιεί τους παραπάνω κανόνες (εξάλλου είναι πάρα πολλοί αυτοί που μιλούν στο κανάλι αλλά θα συνιστούσα στα μέλη του συλλόγου και του forum να το κάνουν ώστε να βγαίνει μία καλή επαγγελματική εικόνα προς τον ΄΄αέρα΄΄. Μόνο στην αρχή ξενίζει λίγο,μετά βγαίνει μόνο του. Και μερικά tips 1. Εάν κάποιος παρεμποδίζει μια συνομιλία μας καλό θα είναι να του δώσουμε ένα κενό να μιλήσει ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν απευθύνεται σε εμάς και κατόπιν να τον αγνοήσουμε (σαν να μην υπάρχει) και ούτε να αναφερόμαστε καθόλου σε αυτόν, (να μην του κάνουμε καμία παρατήρηση εκτός από μία ) αλλά να συνεχίζουμε κανονικά την συνομιλία μας. 2.( πολύ σημαντικό):Ανάμεσα στις απαντήσεις μας να αφήνουμε κενό 2 δευτερολέπτων ώστε να μπορεί κάποιος να παρέμβει 3.Πατώντας το PTT να μην μιλάμε κατευθείαν αλλά να παίρνουμε μία βαθιά ανάσα και μετά να ξεκινούμε να μιλάμε ώστε να ακόυει ο συνομιλητής μας KAI την αρχή της φράσης μας για να αποφεύγουμε το traffic. Βασίλης sv3fux Υ.Γ. Μάκη μπράβο. Εχεις πολύ καλή γνώση σε πολλά ΄΄τεχνικά ΄΄θέματα Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 18, 2008 βασιλη εχεις δικιο για το θεμα κλησης στα βραχεα (εμενα μου εχει μεινει συνηθειο και καλω το ιδιο παντου) οταν παιρνεις τηλεφωνο ομως τι λες?? απλα πραγματα ειμαι ο βασιλης μπορω να μιλησω με το κωστα φαινεται ποιο νορμαλ απο το καλεις και να λες ακουει ο κωστας η ο μακης γιατι υπαρχει περιπτωση καποιος που ακουει να θελει να σου πει κατι και ετσι ξερει και ποιος μιλαει η καλει φιιλικα Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 18, 2008 Οταν παιρνεις τηλεφωνο δεν λες τιποτε!!!...Περιμενεις πρωτα να σου απαντησουν! Λοολ Ντριιιν!! Ναιαιαιαια!! Ποιους ειν'....?? Ναιαιαιαι....?? Παρακαλωωωω....? γεια σου θεια, ειμαι ο ΚωσταςBMW! Ο ποιοοοοοοος....?? Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 22, 2008 Βρήκα και το υπό κατασκευή site (ακόμα γιαπί είναι ) των XTNi και XTNid. Τα μηχανήματα είναι αρκετά πιο μεγάλα από ότι νόμιζα, παρόλα αυτά, ψήνομαι να χτυπήσω ένα αν καταφέρουμε να το φέρουμε Ελλάδα σε λογική τιμή. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 25, 2008 Αν δεν με δουλεύουν οι Korn και ElGreco, το Σάββατο που ήμουν στην κορυφή του Οδυσσέα και μιλούσα στο TTi, με άκουγαν και τα παιδιά στα Καλάβρυτα. Απίστευτο το τι εμβέλεια μπορεί να δώσει το line of sight, ακόμα και στα ταπεινά pmr. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted February 25, 2008 ΔΕΝ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΡΕ ................... ΑΠΙΣΤΕ Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted February 25, 2008 http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=8491 Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Bert 0 Report post Posted February 25, 2008 Αν δεν με δουλεύουν οι Korn και ElGreco, το Σάββατο που ήμουν στην κορυφή του Οδυσσέα και μιλούσα στο TTi, με άκουγαν και τα παιδιά στα Καλάβρυτα. Απίστευτο το τι εμβέλεια μπορεί να δώσει το line of sight, ακόμα και στα ταπεινά pmr. Αλήθεια λένε τα παιδιά, σε άκουσα και εγώ από το parking των Καλαβρύτων. Quote Share this post Link to post Share on other sites
matfield 59 Report post Posted February 25, 2008 εγω ακουγα απο το ανω διακοπτο καθως κατεβαινα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikos 0 Report post Posted February 26, 2008 Μια ερώτηση. Πρίν 4-5 χρόνια είχα πάρει τα παρακάτω walkie-talkie απο Αμερική. Motorola T5500AA http://direct.motorola.com/ENS/web_product...SA&language=ENS Και αυτά θεωρούνται PMR? Θα μπορώ να σας ακούσω αν τα έχω μαζί μου στο βουνό? Quote Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς Nea Kifisia Weather Station Locus-delicti.com Blog Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 26, 2008 Οχι! Δουλευουν σε διαφορετικες συχνοτητες (GMRS/FRS): Τα PMR εχουν τις ακολουθες συχνοτητες: 446.00625 MHz 446.03125 MHz 446.05625 MHz 446.08125 MHz 446.01875 MHz 446.04375 MHz 446.06875 MHz 446.09375 MHz Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 26, 2008 Παραλίγο να την πατήσω και εγώ σε κάποια στιγμή. Αμερική και Ευρώπη έχουν διαφορετικές συχνότητες στα licence-free radios. Αν αγοράσεις GMRS/FRS, δεν θα μπορείς να επικοινωνήσεις με όλους τους υπόλοιπους που διαθέτουν PMR446 (όλα τα μέλη του snowclub). Αν διαθέτεις ζευγάρι θα μπορείς φυσικά να τα χρησιμοποιήσεις στην Ελλάδα, αλλά θα είναι παράνομα, παρόλο που κανείς δεν θα το γνωρίζει. Μερικές επιπλέον πληροφορίες για τους λόγους που υπάρχουν διαφορετικά standards σε Ευρώπη και Αμερική μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 27, 2008 Πρός kostasbmw αλλά και άλλους που ασχολούνται με αυτά, εχω το KENWOOD TH-D7 το οποίο εχει δυο μπάντες. Μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο να μπει σε συχνότητες των PMR και να μιλάει με αυτά; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 27, 2008 Μόλις τώρα το δοκίμασα σε ένα παροπλισμένο TH-G71 (το μικρό αδελφάκι του δικού σου και το πρώτο μου amateur radio ) και μπορεί να εκπέμψει στην 446, οπότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Το κανάλι 8/20 του snowclub είναι η συχνότητα 446.093,75 με CTCSS 131.8. Υπόψη, ότι η χρήση ραδιοερασιτεχνικών ασυρμάτων όπως το Kenwood TH-D7 απαιτεί άδεια. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 27, 2008 εξαρταται απο τα βηματα του μηχανηματος αν ειναι και ξεκλειδωτο μην αγχωνεσε θα το δουμε Quote Share this post Link to post Share on other sites