7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted January 9, 2013 off topic ON Με ρέγουλα παιδιά τα τζακουζι και τις σαουνες. Αυτού του είδους η χαλάρωση έχει αρνητικά αποτελέσματα την επόμενη ημέρα στο βουνό. off topic OFF 1 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,733 Report post Posted January 9, 2013 Το να είσαι σχεδόν μισάωρο με το αμάξι μακριά από το χωριό είναι τεράστιο μείον αν θέλετε την γνώμη μου. Ότι και να λέμε και για οποιονδήποτε προορισμό. ¨Εχεις δίκιο εξ'ορισμού. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted January 9, 2013 off topic ON Με ρέγουλα παιδιά τα τζακουζι και τις σαουνες. Αυτού του είδους η χαλάρωση έχει αρνητικά αποτελέσματα την επόμενη ημέρα στο βουνό. off topic OFF Και φυσικά έχεις στο μυαλό σου το Monetier όπου μετά από 2 ώρες απόλαυσης στα καταπληκτικά λουτρά την επόμενη δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα πόδια μας! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted January 9, 2013 Χρήστο πιστεύω ότι για΄αυτούς που θέλουν να χιονοδρομούν η μισή ώρα απόσταση από το κατάλημά τους δεν είναι κάτι το φοβερό, ιδίως όταν είσαι χωρίς άλλες υποχρεώσεις από πίσω σου ( παιδιά κ.τ.λ.). Και αυτό γιατί είναι όπως ξέρεις τόσο μεγάλη η σωματική κόπωση που μετριέται με μονάδα μέτρησης την αντίστοιχη της ψυχικής και πνευματικής ικανοποίησης από αυτά που έκανες - είδες- μύρισες- άκουσες κατά την διάρκεια της χιονοδρομίας και θές να τα ξαναφέρεις στην μνήμη σου πάλι και πάλι και πάλι έως την επόμενη μέρα που θα ξεκινήσεις εκ νέου την χιονοδρομία. Αυτό το ισοζύγιο όταν είναι πλήρες , έχεις ελάχιστο χώρο - χρόνο για παρατεταμένο '' apre ski''. Τώρα γι' αυτους που ψάχνουν για '' ολίγο απ΄όλα'' πιστεύω ότι θα πρέπει να μειώσουν την αντίστοιχη μονάδα μέτρησης της ικανοποίησης για να έχουν '' λίγο απ΄όλα''. Συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω τοποθέτηση του mil. 'Οταν πάμε για σκί πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Πάμε για σκί και γεμίζουμε με ικανοποίηση με το σκί , τον ήχο από τα πέδιλα , την πλαγιά που μας προκαλεί , το τεστάρισμα των δυνατοτήτων μας, το χάζεμα στο λιφτ, τις εικόνες που θέλουμε να φυλακίσουμε μέσα μας. Το ισοζύγιο είτε είσαι ski in -ski out είτε είσαι μισή ώρα απόσταση από το κατάλημά σου είναι το ίδιο. Τουλάχιστον γιά μένα, και όταν δεν '' κουβαλάω'' υποχρεώσεις..... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 9, 2013 Το να είσαι σχεδόν μισάωρο με το αμάξι μακριά από το χωριό είναι τεράστιο μείον αν θέλετε την γνώμη μου. Ότι και να λέμε και για οποιονδήποτε προορισμό. οταν η τιμη απο 120 την βραδια πεφτει πχ στα 48 , τοτε αρχιζεις να το σκεφτεσαι Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 9, 2013 Υ.Γ. παραμονη εναρξης λειτουργιας του ΧΚ πηγαμε στα Burger king...ημουνα μετα απο 4 ωρες ταξιδι και θελαμε να παμε να φαμε να την πεσουμε για ζπνο. γενικα τρωω στα ταξιδια παντα ΒΚ οταν πηγαινω στο ΧΚ την πρωτη μερα...το εχω σαν παραδοση. Αλλα στο εν λογω μερος μακραν το χειροτερο των χειροτερων φαγητο που εχω φαει σε ΒΚ, και σε τιμες ισως πιο ακριβες απο τα Mc Donalds στο Ζερματτ... τραγικοι. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted January 9, 2013 οταν η τιμη απο 120 την βραδια πεφτει πχ στα 48 , τοτε αρχιζεις να το σκεφτεσαι σε ποιο ποστ αναφέρθηκε αυτό????για πες πληροφορίες!!!!! Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 9, 2013 σε ποιο ποστ αναφέρθηκε αυτό????για πες πληροφορίες!!!!! Προφανώς εννοεί ότι αν είσαι μισή ώρα απο το χιονοδρομικο κ η τιμη πέφτει τόσο , τότε το σκέφτεσαι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 9, 2013 (edited) ναι απλα δεν ειναι στο Ischgl εχεις καθε μερα πηγαινε ελα και ειναι στο πουθενα για afterski Μα δεν είναι μόνο το ischgl... Σε λιγότερο απο 10 λεπτά είσαι See,5 λεπτά απο το See είναι το Kapl και στη συνέχεια το Ischgl.εμεις μόλις τελειώναμε απο το σκι μαζεύαμε το Γιάννη απο τα après ski μπαράκια και αυτός ήθελε κ άλλο.party animal ο τρελογερος.αν θέλαμε γυρνουσαμε σπιτι και αν μας έπιανε ο οίστρος είμασταν πάλι πισω.....Πρόβλημα κανένα, περάσαμε σαν να είχαμε τον προσωπικό μας οδηγο- υπηρέτη , έτοιμο να μας ικανοποιήσει την ποιο τρελή μας επιθυμία.Για παράδειγμα μια μερα κάποιοι ήθελαν νυχτερινο στο Galtur και κάποιοι άλλοι διασκέδαση στο ischgl.όλοι ικανοποιηθηκαμε άσχετα αν του ανθρώπου του αλλάξαμε τα φώτα στα δρομολόγια...Και έχω πολλα τέτοια παραδείγματα να πω για αυτο τον άνθρωπο...... Και όλα αυτά σχεδόν τσάμπα...... 290 ευρω δε νομίζω να είναι πολλα για διαμονή με πρωινό και όλες οι μετακινήσεις μέσα.και όταν λέω όλες,ΟΛΕΣ......... ΥΓ.απο Μόναχο κ μετα έτσι; Edited January 9, 2013 by captainhook3 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 10, 2013 Προφανώς εννοεί ότι αν είσαι μισή ώρα απο το χιονοδρομικο κ η τιμη πέφτει τόσο , τότε το σκέφτεσαι. ακριβως.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted January 10, 2013 Πάντως βρέ παίδες ο Γιάννης50 πρέπει να είναι μυθικό πρόσωπο σ΄εκείνα τα μέρη. Φίλος που δεν έχει καμία σχέσει με φόρα κ.τ.λ. τον έχει γνωρίσει στο apre ski του ischgl και σε ανύποπτο χρόνο μου ανέφερε για έναν έλληνα ..... Εγώ το πολεμάω χρόνια τώρα μπάς και καθήσει κάποια εξόρμηση για εκεί και μόνον μαζί του αλλά δεν ..... Σας ζηλεύω (με την καλή έννοια) που μαζί του έχετε κανονίσει τις διακοπές σας . Νάναι καλά ο άνθρωπος... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,716 Report post Posted January 10, 2013 Το να είσαι σχεδόν μισάωρο με το αμάξι μακριά από το χωριό είναι τεράστιο μείον αν θέλετε την γνώμη μου. Ότι και να λέμε και για οποιονδήποτε προορισμό. μονο μια λεξη περιγραφει το απολυτο ski in ski out Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,733 Report post Posted January 10, 2013 Πάντως βρέ παίδες ο Γιάννης50 πρέπει να είναι μυθικό πρόσωπο σ΄εκείνα τα μέρη. Φίλος που δεν έχει καμία σχέσει με φόρα κ.τ.λ. τον έχει γνωρίσει στο apre ski του ischgl και σε ανύποπτο χρόνο μου ανέφερε για έναν έλληνα ..... Εγώ το πολεμάω χρόνια τώρα μπάς και καθήσει κάποια εξόρμηση για εκεί και μόνον μαζί του αλλά δεν ..... Σας ζηλεύω (με την καλή έννοια) που μαζί του έχετε κανονίσει τις διακοπές σας . Νάναι καλά ο άνθρωπος... Εγώ τον έχω γνωρίσει, αλλά δεν έχω κάνει διακοπές μαζί του. Έχουμε κάνει όμως μαζί 2-3 φορές σκι εκεί και μετά βόλτα στο χωριό. Μερικοί τον αντιμετωπίζουν -λανθασμένα κατά την γνώμη μου- ως τουριστικό πράκτορα. Ως επαγγελματία που προσφέρει διακοπές και υπηρεσίες. Ο άνθρωπος κάνει το κέφι του και περνάει καλά. και τον ακολουθούν αρκετοί που τον γνώρισαν, άλλοι από πρώτο χέρι, άλλοι μέσω τρίτου ή τέταρτου συνδέσμου. Και στην τελευταία περίπτωση, συνήθως ο καθένας φαντάζεται ο,τιδήποτε. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted January 10, 2013 Άν κάποιος λίγο παρακολουθεί τα τεκτενόμενα του ischgl από το φόρουμ θα καταλάβει ότι ο άνθρωπος είναι ακριβώς όπως το λές, και γι' αυτό το λόγο παραμένει για μένα μυθικό πρόσωπο..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
oddin 24 Report post Posted January 10, 2013 Και εγώ τον Γιάννη τον γνώρισα τυχαία οταν άκουσα να μιλάει Ελληνικά στην μέση του δρόμου,το πήρα χαμπάρι και τον ρώτσα αν είναι ο Γιάννης. (Φυσικά έχοντας διαβάσει απο εδώ). Πήγαμε για καφεδάκι αλλα η παρέα μας ήταν λίγο ξενέρωτη για τα γούστα του Tην επόμενη μέρα σκιάραμε και λίγο μαζί Quote Scripta Manent Γερναει αυτος που αρχιζει να ζει μονο με αναμνησεις...... Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 10, 2013 Όπως πολυ σωστά είπε ο mil ο Γιαννης κάνει το κέφι του και ίσως να βγάζει τα έξοδα του για να κάνει το χόμπι του βοηθώντας άτομα να το κάνουν κ αυτοί οικονομικά σε ονειρεμενα χιονοδρομικά...... Quote Share this post Link to post Share on other sites
NikosTheWhite 18 Report post Posted January 10, 2013 Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Ποια διαδρομή συμφέρει καλύτερα από Μόναχο για Ischgl; Μέσω Garmisch η μέσω Innsbruck; Αξίζουν τα παραπάνω χιλιόμετρα να πας μόνο εθνική μέσω Innsbruck; Quote Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted January 10, 2013 Σε μία εβδομάδα χιονοδιακοπών, έχω τόσο λίγο χρόνο που δεν θα σπαταλούσα καθόλου από τον πολύτιμο χρόνο μου για τα "άλλα κόλπα". Η γνώμη μου είναι απλά υποκειμενική και όχι αντικειμενική και δεν βρίσκει εφαρμογή σώνει και καλά στις επιθυμίες των άλλων. Έτσι ένα πρόγραμμα σαν του Γιάννη, με εκφράζει περισσότερο, αν και απ'ότι τον έχω δει κάποιες λίγες φορές (άρα δεν μπορώ να έχω σίγουρη γνώμη) συνήθως αυτός έχει περισσότερες αντοχές από την παρέα του. και πάλι 2 Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,733 Report post Posted January 10, 2013 Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Ποια διαδρομή συμφέρει καλύτερα από Μόναχο για Ischgl; Μέσω Garmisch η μέσω Innsbruck; Αξίζουν τα παραπάνω χιλιόμετρα να πας μόνο εθνική μέσω Innsbruck; Θα δεις πολλές παλιότερες αναφορές. Συνήθως αν είσαι στον δρόμο το Σάββατο, που είναι η ημέρα αλλαγών αυτών που έρχονται και αυτών που φεύγουν για τις εβδομαδιαίες διακοπές τους, θα βρεις παντού κίνηση και να υπολογίζεις αρκετή καθυστέρηση (συνήθως). Ο δρόμος μέσω Garmish, είναι χιλιομετρικά συντομότερος, όμως αν πέσεις σε κίνηση, την έκανες. Ο αυτοκινητόδρομος πέφτει σε τοπικούς δρόμους χωριών, με φανάρια για την κίνηση και τους πεζούς. Επίσης περνάει και από κάποιο πάσο, όχι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά μπορεί να συναντήσεις μποτιλιάρισμα. Βέβαια τα πράγματα από την εθνική μπορεί να είναι επίσης προβληματικά, συνήθως όμως υπάρχει έστω και χαμηλή ροή. Βέβαια αναλόγως καιρικών συνθηκών και ώρας μετακίνησης, αλλάζει η κίνηση υπέρ του ενός ή του άλλου δρομολογίου, όμως δεν είμαι σε θέση να διαλέξω. Ξεκινώντας από το αεροδρόμιο, θα επέλεγα να ΜΗΝ μπω στο Μόναχο και να πάρω την κατεύθυνση των συτοκινητοδρόμων. Έχω φάει 2 φορές το απίστευτο μποτιλιάρισμα προς Garmisch. Αν είχα πρόβλημα στην εθνική οδό, θα επέλεγα μία παράκαμψη (που χρονικά μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη αν ο αυτοκινητόδρομος δεν έχει κίνηση) που περνάει μέσω της λίμνης Achensee και είναι μία πιο γραφική διαδρομή. Γενικά όμως θα προτιμούσα αυτοκινητόδρομους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mik2fast 21 Report post Posted January 10, 2013 Υ.Γ. παραμονη εναρξης λειτουργιας του ΧΚ πηγαμε στα Burger king...ημουνα μετα απο 4 ωρες ταξιδι και θελαμε να παμε να φαμε να την πεσουμε για ζπνο. γενικα τρωω στα ταξιδια παντα ΒΚ οταν πηγαινω στο ΧΚ την πρωτη μερα...το εχω σαν παραδοση. Αλλα στο εν λογω μερος μακραν το χειροτερο των χειροτερων φαγητο που εχω φαει σε ΒΚ, και σε τιμες ισως πιο ακριβες απο τα Mc Donalds στο Ζερματτ... τραγικοι. +10000000000000 Μακραν τα πιο τζαμπα λεφτα σε φαι που εχω δωσει ποτε....ουτε σε συνοικιακο γυραδικο που δεν εχει δουλεια δεν εχω φαει τοσο χαλια... Τα μονα λεφτα που ενιωσα οτι δεν αξιζαν σε ταξιδι στην Αυστρια Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,733 Report post Posted January 10, 2013 +10000000000000 Μακραν τα πιο τζαμπα λεφτα σε φαι που εχω δωσει ποτε....ουτε σε συνοικιακο γυραδικο που δεν εχει δουλεια δεν εχω φαει τοσο χαλια... Τα μονα λεφτα που ενιωσα οτι δεν αξιζαν σε ταξιδι στην Αυστρια Συγνώμη παιδιά, μην το πάρετε προσωπικά...... Αλλά αυτό που λέτε ότι κάνετε είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Πηγαίνεται σε ένα από τα τόσα εστιατόρια, έχουν καταπληκτικό φαγητό, έστω και για μία σούπα δική τους. Δοκιμάζεται κάτι ντόπιο. Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ακριβό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mik2fast 21 Report post Posted January 10, 2013 Συγνώμη παιδιά, μην το πάρετε προσωπικά...... Αλλά αυτό που λέτε ότι κάνετε είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Πηγαίνεται σε ένα από τα τόσα εστιατόρια, έχουν καταπληκτικό φαγητό, έστω και για μία σούπα δική τους. Δοκιμάζεται κάτι ντόπιο. Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ακριβό. Το εκανα και αυτο και μαλιστα ολες τις υπολοιπες μερες αλλα την μια απο τις 7 μερες ειπαμε να φαμε κατι γρηγορο γιατι ειχαμε και ελκηθρο μετα...Γενικα οσες φορες βγηκαμε εξω με την συζυγο τις 6 απο τις 7 φορες τρωμε ντοπιες συνταγες..Εεεεεε την μια θα φαμε και κατι προχειρο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted January 10, 2013 Εγώ πάντως ..μετά από ενός χρόνου ξεροστάλιασμα ..πέρυσι το έχασα λόγο Παρνασου ... Μεγάλη ΗΤΑ λέμε φέτος την χιονοβδομάδα μου την έκλεισα με τον Γιάννη50 από το καλοκαίρι ....και είμαι σίγουρος διαβάζοντας Τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις αυτών που τον επισκεφτήκαν και από εδώ και από άλλα Forum ότι θα περάσω τουλάχιστον απίθανα ......άσε και που όσα χρόνια πάω Αυστρία δεν έχω ξαναβρεί κάτι ποιο οικονομικό !!!!! (Μεσιε Λαπας ...Πολύδροσος Φτερόλακα μου έπαιρνε μια ώρα και κάτι και με ρίσκο να μη ξαναδώ την Κρήτη Δεν με χαλάει λοιπόν καθόλου το μισάωρο ιδίως όταν οδηγεί άλλος και δεν έχω και έννοια γενικός για πάρκινγκ αμάξια κλπ.... ) 1 Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted January 10, 2013 (edited) ... Edited October 10, 2017 by gianis50 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted January 10, 2013 (Μεσιε Λαπας ...Πολύδροσος Φτερόλακα μου έπαιρνε μια ώρα και κάτι και με ρίσκο να μη ξαναδώ την Κρήτη Είναι λιγότερο από μισή ώρα δρόμος, εκτός αν τον κάνεις με τα πόδια, ή αν πέτυχες freak χιονοθύελλα. Και δεν είναι αυτό που θα χαρακτήριζα ως ιδανικό arrangement για ξεκούραστες διακοπές. Πέρσι ήμουν στο Les Deux Alpes (και σε άλλα 3 χιονοδρομικά ) και το διαμέρισμα μας ήταν ΜΕΣΑ στις πλαγιές. Έβγαινες από το σαλεδάκι, έβαζες τα πέδιλα σου και ήσουν στην καρέκλα. Αν είναι να κάνω μισάωρα ταξίδια κάθε μέρα, προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να μείνω σε πιο κοντινό σημείο, ή να αλλάξω προορισμό. Δεν λέω ότι έχω δίκιο ή άδικο, αυτή είναι απλά η άποψη μου για το πως εγώ θέλω τις διακοπές μου στις Άλπεις. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτεραιότητες. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites