Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΣΤΧ Safety

Χειμερινά Ελαστικά (Χιονολάστιχα)

Recommended Posts

Ναι και μετά τον γάμο έριξε και 2 μέτρα χιόνι Αυγουστιάτικα στην Ρόδο και κάναμε Heli ski στον Ατάβυρο.....

Βιον ανθοσπαρτον τοτε... και καλους απογονους!!... :angry::P:D

ΥΓ: @Sp Που χαθηκες εσυ βρε;
Σας παρακολουθώ όλη την περίοδο...Μπαίνω ανώνυμα όμως!!! :angry:

Σας παρακολουθώ όλη την περίοδο...Μπαίνω ανώνυμα όμως!!! :angry:

Welcome back ...και επωνυμα βρε Σταθη :P και καλη σαιζον να'χουμε!

Παρεμπιπτοντως, σημερα εχουμε συναντηση στο ΣΕΦ. Σε βολευει να ερθεις να πουμε ενα γεια κι απο κοντα; :D

Φιλικα

ΜακηςΜ

Welcome back ...και επωνυμα βρε Σταθη :angry: και καλη σαιζον να'χουμε!

Παρεμπιπτοντως, σημερα εχουμε συναντηση στο ΣΕΦ. Σε βολευει να ερθεις να πουμε ενα γεια κι απο κοντα; :P

Φιλικα

ΜακηςΜ

Σήμερα το απόγευμα έχει συνάντηση και ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου και κατά 99% θα είμαι εκεί :D

Πριν την αρχη στης σαιζον, ψεκαζω ΟΛΑ τα λαστιχα γυρω απο τις πορτες με σπρεϋ σιλικονης. Επισης τα κλειδια και τις κλειδαριες (εσωτερικα)... ;)

Έχεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα που χρησιμοποιείς ή ότι να 'ναι από κάποιο μαγαζί με χρώματα κλπ;

Έχεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα που χρησιμοποιείς ή ότι να 'ναι από κάποιο μαγαζί με χρώματα κλπ;

Οποια βρω... ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Να βάλω και εγώ μια υπόθεση εργασίας.

Audi A4 quattro με:

1.κανονικά λάστιχα :lol:

2.χιονολάστιχα :lol:

3.πανία-κάλτσες 4

4.πανιά-κάλτσες 2(μπροστά)

5.αλυσίδες (αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι χωράνε με τα 17άρια)

Η εμπειρία πολλών μελών είναι δεδομένη αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία από quattro θα βοηθούσε πολύ.

Ακούω γνώμες λοιπόν :P:lol:

Βασίλης

Audi A4 quattro με:

1.κανονικά λάστιχα :lol:

3.πανία-κάλτσες 4

Η εμπειρία πολλών μελών είναι δεδομένη αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία από quattro θα βοηθούσε πολύ.

Ακούω γνώμες λοιπόν :P:lol:

Βασίλης

1. μια χαρά αλλά πάντα υπάρχει ρίσκο

2. δύο χαρές από τότε που τα έβαλα με κοιτούν σα χαζοί με τον τρόπο που ανεβαίνει και κατεβαίνει το αυτοκίνητο (φυσικά πάντα χρειάζεται προσοχή) PIRELLI - Winter SOTTOZERO

3. δεν ξέρω δεν απαντώ σε πολύ δύσκολες συνθήκες ή μακροχρόνια παραμονή στο βουνό δανείζομαι ένα ακόμη ζευγάρι για να υπάρχει

4. Τα έχω πάντα μαζί μου δεν τα χρειάστηκα με τα απλά λάστιχα και φυσικά όχι με τα χιονολάστιχα είναι σφραγισμένα από την ημέρα που τα αγόρασα

5. αλυσίδες δεν αγόρασα για το audi ποτέ.

Έχω εμπειρία σε διάφορες συνθήκες κυρίως στον Παρνασσό και στα Καλάβρυτα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο εξωτερικό με το Α6 με τα ίδια χιονολάστιχα

Επίσης έχω φύγει μια φορά ελεγχόμενα σε δύσκολες συνθήκες κατεβαίνοντας για Σουβάλα με το honda HRV χωρίς χιονολάστιχα και αλυσίδες είχα τις αλυσίδες μαζί μου αλλά δεν τις είχα βάλει (χαζομάρα και τεμπελιά νόμιζα ότι είχα το audi) χρειάστηκα την άμμο το φτυάρι που τα είχα μαζί μου και το σκοινί ρυμούλκησης που δεν το είχα και από τότε το έχω πάντα και αυτό με βοήθησαν παιδιά από το χιονοδρομικό που κατεβαίναν τυχαία (χωρίς φυσικά να με χρεώσουν όπως ακούστηκε από άλλους)

Άποψη μου το a4 quattro είναι κορυφαίο με χιονολάστιχα φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το HRV με ή χωρίς αλυσίδες

Audi A4 quattro με:

1.κανονικά λάστιχα :P

3.πανία-κάλτσες 4

1) Θα έλεγα να μην το τολμήσεις, μπορεί να βρεθείς προ πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων.

2) Ο απόλυτος συνδυασμός.

3+4) Ο κατασκευαστής τι λέει; Τα 4 μου φαίνονται υπερβολή.

5) Ο κατασκευαστής τι λέει; Μπαίνουν αλυσίδες σε αυτό το αυτοκίνητο με αυτές τις ζάντες; Αν όχι, μπορεί να γίνει ζημιά, ακόμα και αν με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι χωράνε.

Make Parnassos Great Again!

Οι κλασικές αλυσίδες δεν νομίζω ότι χωράνε.Ίσως κάποιος τύπος χωρίς πλα'ι'νά.

Τα 4 πανία τα αναφέρω για να υπάρχει όμοια πρόσφυση και να μην ''μπερδεύεται'' το quattro.

Βέβαια για τα παραπάνω θα κοιτάξω το manual μιας και τώρα δεν το έχω μπροστά μου.

Όσο για τα χιονολάστιχα το ξέρω ότι θα είναι η καλύτερη λύση αλλά είναι λίγο μεγάλο το κόστος για ζάντες και λάστιχα(τουλάχιστον για φέτος) μιάς και υπάρχει και άλλο αυτοκίνητο (μουλάρι) για τις χειμερινές εξορμήσεις.

Αν πας σε κάποιο λαστιχάδικο θα βρεις σιδερένιες ζάντες με τάσια και μπορεί να τις πάρεις και τσάμπα αν αγοράσεις τα ελαστικά από εκείνον.Εκτός αν θεωρείς απαραίτητο να έχεις όμορφες αλουμινένιες ζάντες όλο το χρόνο.

Αν πας σε κάποιο λαστιχάδικο θα βρεις σιδερένιες ζάντες με τάσια και μπορεί να τις πάρεις και τσάμπα αν αγοράσεις τα ελαστικά από εκείνον.Εκτός αν θεωρείς απαραίτητο να έχεις όμορφες αλουμινένιες ζάντες όλο το χρόνο.

Σωστή σκέψη αλλά είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί σε τουτού με 17άρες ζάντες.

Φιλικά

gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Και γιατί δεν κρατάς τις ίδιες ζάντες και να αλλάζεις λάστιχα 2 φορές τον χρόνο; Δεν είναι τόσο τραγικό και οι 17άρες δεν είναι εξωφρενικά μεγάλες για χιονολάστιχα.

Πέραν από την δυσκολία του να βρεθούν σιδερένιες σε αυτή τη διάσταση πάντως, θεωρώ λίγο χαζό* να έχεις ξοδέψει 2 σκασμούς χρήματα σε ένα αυτοκίνητο που σου αρέσει και μετά να του πετάξεις πάνω σιδερένιες ζάντες. Αν πιστεύεις ότι η τωρινή διάσταση σου είναι πολύ φαρδιά για το βουνό, Βάλε κάτι παραπάνω και πάρε ελαφρώς μικρότερες αλουμινίου (δες στο βιβλίο του κατασκευαστή ποιο είναι το μικρότερο μέγεθος που μπαίνει), ή ανέβαινε με το "μουλάρι" στο βουνό.

*Ναι, οκ, εντάξει ΤΟ ΞΕΡΩ ότι στο εξωτερικό όλοι έτσι κάνουν B)

Make Parnassos Great Again!

Αδελφέ και που θα βάλεις τις 2 αλυσίδες σου? μπροστά ή πίσω?

το quattro εχει μονιμη κινηση 60% πισω / 40% μπροστά

τι δεν θέλεις τιμόνι ή κώλο?

με φιλο που κατεβαίναμε απο το βουνο με τις αλυσίδες μπροστά.. όταν σε στροφή ακούμπησε οχι πατησε.... ακουμπησε λεμε....το πεταλι διπλωσε και κολήσαμε στο απεναντι χιονοτοιχίο... B) ευτυχως δεν επαθε τιποτα...

Το ανέβασμα δε χωρις αλυσίδες ήταν τόσο τραγικό που απο τύχη και ικανοτητα του οδηγου δεν τσακιστηκε το αμαξι αφου ανεβαινοντας απο Φτερολακκα στα Κελλάρια στην ανηφόρα πριν το 1750, σπινιαρισε με τα τεσσερα και γλυστρισε προς τα πισω για καμια 100 μέτρα με τους τροχους μπλοκαρισμενους... ακόμα δεν καταλαβα πως εκανε την οπισθογωνία ο φίλος και απεφυγε τη μπαριέρα...

1750 - Αγόριανη-Σουβάλα πρέπει να μας πήρε κανα 3ωρο με αλυσίδες και απιστευτα γλυστριματα... το αμάξι ήταν ενα Subaru Legacy,αυτόματο , μιας εβδομάδας ,το επόμενο ΣΚ είχε χιονολάστιχα και απο τρόμος είχε γινει τρένο.

για το Α4 225/55/17 πρεπει να φοράς, μπορεις να βρείς απο κανα τετρακοσοπεντακοσάρι μέχρι ενα χιλιάρικο.

Δεν χρειαζεσαι ζάντες, δίνεις 20-40 ευρά και σου τις περνάνε μεσα σε 15 λεπτά.

Audi A4 quattro με:

2.χιονολάστιχα ;)

3.πανία-κάλτσες 4

Ακούω γνώμες λοιπόν B):P

Βασίλης

να σου απαντησω και εγω (ΤΤ Q - προσοχη ειναι με haldex - το Α4 Q εχει μονιμη τετρακινηση)

1. με κανονικα λαστιχα (225/45/17) παω μια χαρα στο πατημενο και σε ελαχιστο απατητο χωρις ταρζανιες (δεν ξερω αν βοηθαει το οτι οδηγουσα σε παγο 7 χρονια) - θελει παρα πολυ ηρεμες κινησεις και προβλεψεις - στα 10 χρονια που ανεβοακατεβαινω εχω κολλησει μια φορα σε ανηφορα οταν ο μπροστινος με το suv το εριξε στο χαντακι - και εξαρταται πολυ και απο τα λαστιχα (μαλακα-σκληρα και χαραξη τους πχ η ωραια πρωτη δεξια ανηφορικη στροφη απο το μεγαλο παρκινγκ στην βαση της φτερολακκας προς τα κελλαρια με αλλα λαστιχα βγαινει και με αλλα οχι - το ιδιο και ο δρομος για το σαλε της φτερολακκας) για το απατητο ακολουθω την λυση 5 μεχρι εκει που κοιλιαζει το αυτοκινητο

2. το σκεφτομαι για να αρχισω και εγω τις ταρζανιες :P αλλα ελα που δεν πανε αρκετα γρηγορα στο στεγνο - συνηθως απο Λιβαδι Αραχωβας μεχρι Αθηνα

3 - 4 τα πανια τα θεωρω αχρηστα - φθειρονται πολυ γρηγορα και ευκολα για τα λεφτα τους - κατα την γνωμη μου καλυτερα να παρεις spikes

5. μια χαρα χωρανε (οι λεπτες - και σε πιο χαμηλο αυτοκινητο απο το Α4)

με φιλο που κατεβαίναμε απο το βουνο με τις αλυσίδες μπροστά.. όταν σε στροφή ακούμπησε οχι πατησε.... ακουμπησε λεμε....

μεγιστο λαθος - σε κατηφορικη στροφη με αλυσιδες μπροστα ουτε καν ακουμπαμε - πρωτα ισιωνουμε και μετα φρενο.

ευκολα λεγεται και γραφεται - μεχρι να το μαθεις ομως στην πραξη εχεις αγορασει αρκετα οικοπεδακια B)

Audi A4 quattro με:

1.κανονικά λάστιχα ;)

2.χιονολάστιχα :)

3.πανία-κάλτσες 4

Ακούω γνώμες λοιπόν 8) 8)

Βασίλης

Φίλε Βασίλη, από την στιγμή που είσαι φανατικός του αθλήματος (συνεπάγεται ότι βρίσκεσαι συχνά στο βουνό) και θέλεις να ανεβαίνεις με το καλό σου το τουτού η λύση είναι μία και φυσικά είναι τα χειμερινά. Προσωπικά μου έχει τύχει να σταματήσω με το δικό μου το κάρο που κατέβαινε τρένο με τα χειμερινά από Φτερόλακα προς Σουβάλα, να βοηθήσω στο σπρώξιμο ΑUDI 1.8 TQ Avant που είχε αγοράσει οικόπεδο( έφυγε ευθεία στην στροφή) το οποίο φυσικά φορούσε καλοκαιρινά. Εχει τύχει μια άλλη φορά ακριβώς μπροστά στα μάτια μου AUDI A8 4.2 Quattro να μην μπορεί να κάνει ούτε μπροστά ούτε πίσω στην ευθεία :blink: , το quattro είχε "τρελαθεί" και δεν ήξερε που να δώσει, και τελικά με χίλια ζόρια το πήγε λίγο στην άκρη.

Το κόστος το καταννοώ ότι είναι λίγο ακριβό αλλά: ρίξε μία ματιά στο βιβλιαράκι του κατασκευαστεί να δείς τι προτείνει η ίδια η ΑUDI. Εγώ φοράω 225/45/17 καλοκαιρινά ,και 195/65/15 χειμερινά, και είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα (διαφορά 0,1% μου φαίνεται)......Και εάν δεν θέλεις να βάλεις 15άρες σιδερένιες που φοράω εγώ ( προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να "ασχημαίνει" το αυτοκίνητο 3 μήνες το χρόνο), μπορείς να βρείς μία ωραία τετράδα 15άρες αλουμινίου (γύρω στα 150ευρώ), και εάν πάλι δεν γίνεται με τίποτα να βάλεις 15άρες, μπορείς να βρείς ένα συνδυασμό με 16άρες. Σίγουρα το δικό σου παίρνει 16άρες, το καινούργιο το Α4 TQ με τα 211 άλογα, η Αudi το δίνει "μαμά" με 255/55/16......

Γενικότερα απο 17άρες και πάνω το κόστος των ελαστικών αρχίζει και γίνεται μεγάλο. Και μην νομίζεις ότι θα έχεις καμιά τρελή διαφορά εάν βάλεις 17άρια χειμερινά από το να αγοράσεις μία τετράδα μεταχειρισμένες 16άρες και μία τετράδα χειμερινών. Για τις 15άρες δεν το συζητώ το κόστος είναι ακόμα μικρότερο....

Επίσης δεν θα σου πρότεινα να κρατήσεις τις 17άρες γιατί είμαι κατά του βάλε βγάλε ελαστικά 2 φορές το χρόνο.

Και μην ξεχνά ότι με μία μικρότερη - ποιο φθηνή διάσταση γλυτώνεις χλμ, από τα ακριβά, φαρδιά καλοκαιρινά σου, οπότε σε βάθος χρόνου μην νομίζιες, μία η άλλη σου έρχεται.

Επίσης σκέψου ότι κάτι να σου συμβεί, το αυτοκίνητο μπορεί να πάθει ζημιά μεγαλύτερη από το κόστος των ελαστικών που θα μπορούσες να είχες αγοράσει. Βασικά είναι κρίμα ένα τόσο καλό και ακριβό αυτοκίνητο να είναι "βάρκα γυαλό" σε συνθήκες που ουσιαστικά είναι το στοιχείο του ( βάλε πχ " audi quattro snow" στο you-tube και θα καταλάβεις τι εννοώ)........

Κοινώς από την στιγμή που παίζει και "μουλάρι" για τις χειμερινές εξορμίσεις, η γνώμη μου είναι να μην αρκεστείς σε ημίμετρα με το Audi......

Και γιατί δεν κρατάς τις ίδιες ζάντες και να αλλάζεις λάστιχα 2 φορές τον χρόνο; Δεν είναι τόσο τραγικό και οι 17άρες δεν είναι εξωφρενικά μεγάλες για χιονολάστιχα.

Πέραν από την δυσκολία του να βρεθούν σιδερένιες σε αυτή τη διάσταση πάντως, θεωρώ λίγο χαζό* να έχεις ξοδέψει 2 σκασμούς χρήματα σε ένα αυτοκίνητο που σου αρέσει και μετά να του πετάξεις πάνω σιδερένιες ζάντες.

*Ναι, οκ, εντάξει ΤΟ ΞΕΡΩ ότι στο εξωτερικό όλοι έτσι κάνουν :P

Ασε ρε Χρήστο δεν ξέρουν αυτοί οι άχρηστοι στο εξωτερικό :lol: .......Αλλωστε εμείς εδώ στην Ελλάδα φημιζόμαστε για την καλαισθησία μας :P

Φιλικά

Σπύρος

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Κατ'αρχήν ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Το Α4 φοράει 225/50/17.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω η καλύτερη περίπτωση είναι χιονολάστιχα σε 16 ίντσες και μάλλον σε αλουμινένιες σε αντίστοιχη διάσταση βέβαια.

Θα εξαρτηθεί και απο πόσο θα χρησιμοποιώ το Α4 στο βουνό.

Όπως το σκέφτομαι τώρα για σκι στο ΧΚΚ αυθημερόν θα παίρνω το μουλάρι (MATRIX) και σε πιό μακρινά το Α4.

Εκτός και ψηθώ τόσο πολύ και παίρνω συνέχεια το καινούργιο. 8) 8)

....

Εκτός και ψηθώ τόσο πολύ και παίρνω συνέχεια το καινούργιο. 8)8)

Χ...ζει η αρκουδα στο δασος; :P;):blink:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Audi A4 quattro με:

2.χιονολάστιχα ;)

3.πανία-κάλτσες 4

Ακούω γνώμες λοιπόν 8) 8)

Βασίλης

Μιας και πιάσαμε τα τετρακίνητα, ενυπώσεις από Χ3-3i-auto

1. Mε λάστιχο :lol:-20 (Pirelli Scorpio STR). Πολύ ποιο μακριά από δικίνητο αλλά αν σταματήσεις σε ανηφόρα ή έχει λίγο πάγο, ζόρικα. Δεν νιώθεις την ασφάλεια και τη σιγουριά που πρέπει.

Δοκίμασα επί 15-20 μέρες μήπως αποφύγω το επιπλέον έξοδο (τα 18άρια πονάνε λίγο στην τσέπη και όχι μόνο :blink: ), αλλά πρυτάνευσε η λογική της ασφάλειας και αποφυγής δυσάρεστων εκπλήξεων. Η τετρακίνηση από μόνη της δεν είναι πανάκεια

2. Με Nokian WRG2, πολύ ποιο μακρυά απ' ότι φαντάζεται κάποιος. Σε βαθύ χιόνι, κλείνουμε το DSC,ESP ή όπως αλλιώς το λέει η κάθε εταιρεία, γιατί μπορεί να ακινητοποιηθούμε χωρίς να το καταλάβουμε. Όπως λέει και ο Λάππας, καλή τετρακίνηση (μόνιμη ή πολύ γρήγορη στην εμπλοκή της) και χιονολάστιχο, γίνονται απόλυτος συνδυασμός.

3+4. Η ΒΜW συνιστά 2 πίσω. Έχω ένα σετ, πάντα , μαζί μου, αλλά είναι ακόμη σφραγισμένο

5. Με την μέχρι τώρα εμπειρία μου, αν κολλήσω θα είναι σε πολύ βαθύ χιόνι, επειδή θα κρεμάσει το αυτοκίνητο.. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζονται αλυσίδες αλλά ερπύστριες.

Δεν έχω πάρει ακόμη.

Γενικά για κίνηση σε χιόνια υπάρχει ένα δικό μου αξίωμα που λέει

15% συνθήκες

25% εμπειρία και γνώση οδηγού

30% τετρακίνηση

30% λάστιχο

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Μιας και πιάσαμε τα τετρακίνητα, ενυπώσεις από Χ3-3i-auto

1. . Η τετρακίνηση από μόνη της δεν είναι πανάκεια

Μου έχει τύχει να είμαστε παρέα από 5 αυτοκίντα, 3 πισωκίνητοι και 1 μπροσθιοκίνητος όλοι με χειμερινά, και να έχουμε σταματήσει για να περιμένουμε τον 5ο της παρέας να φορέσει στο 285 λάστιχο του Χ5 κάτι πανιά, μάλλον κουβέρτες :D , γιατί πολύ απλά δεν ανέβαινε. Το ίδιο παλικάρι είδε και έπαθε να το κατεβάσει από το ΧΚΚαλαβρύτων στην Εθνική Οδό πρόπερσυ σε εκείνη την ιστορική κακοκαιρία που η Αθήνα είχε φάει μισό μετρο :(:P .......μάλλον του χρόνου τον βλέπω και αυτόν με χειμερινά.....

2. Με Nokian WRG2, πολύ ποιο μακρυά απ' ότι φαντάζεται κάποιος. Σε βαθύ χιόνι, κλείνουμε το DSC,ESP ή όπως αλλιώς το λέει η κάθε εταιρεία, γιατί μπορεί να ακινητοποιηθούμε χωρίς να το καταλάβουμε. Όπως λέει και ο Λάππας, καλή τετρακίνηση (μόνιμη ή πολύ γρήγορη στην εμπλοκή της) και χιονολάστιχο, γίνονται απόλυτος συνδυασμός.

Απλά απο τα κορυφαία χειμερινά για SUV

3+4. Η ΒΜW συνιστά 2 πίσω. Έχω ένα σετ, πάντα , μαζί μου, αλλά είναι ακόμη σφραγισμένο

5. Με την μέχρι τώρα εμπειρία μου, αν κολλήσω θα είναι σε πολύ βαθύ χιόνι, επειδή θα κρεμάσει το αυτοκίνητο.. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζονται αλυσίδες αλλά ερπύστριες.

Δεν έχω πάρει ακόμη.

Μου φαίνεται ότι βγαίνουν μόνο για Land Cruiser, σκέφτεται άλλωστε να τις πάρει ο Ηλίας :lol::lol:

Φιλικά

Σπύρος B)

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Παιδια τελειωσε το τεστ 2009 by ADAC

Δειτε ΕΔΩ

Για οσους μπερδευτουν με τα γερμανικα

Αποτελεσματα για 185/60 R 14

Πρωτα 6

Vredestein Snowtrac 3

Fulda Kristall Montero 3

Continental ContiWinterContact TS800

Bridgestone Blizzak LM30

Goodyear UltraGrip 7+

Dunlop SP Winter Response

και για 205/55 R 16

Πρωτα 5

Continental WinterContact TS830

Goodyear UltraGrip 7+

ESA-TECAR Super Grip 7

Dunlop SP Wintersport 3D

Hankook Icebear W440

Εντυπωση μου εκανε η χαμηλη θεση της Michelin στα μεγαλα , και η απουσια της στα μικρα :D

Καλη αναγνωση :blink:

* 23tf2mr.gif** I whidud.gif Snow **jv5ehi.gif*

καλησπερα παιδια.

εχω ενα κλιο 1.4 και θελω να βαλω χειμερινα λαστιχα σε διασταση 185/55-15 ή 195/50-15. τωρα φοραει την δευτερη διασταση σε καλοκαιρινα.

εχω καταληξει στα εξης... ΝΟΚΙΑΝ WR G2, MICHELIN ALPIN, MICHELIN ALPIN PRIMACY PE3, GOODYEAR ULTRA GRIP 7+

ποιο απο αυτα ειναι πιο αθορυβο και ανετα στην εθνικη οδο?

αυτο που με ενδιαφερει πανω απο ολα ειναι... 1ον) ποιοτητα κυλισης και θορυβος σε εθνικη. 2ο) κρατημα σε στεγνο και βρεγμενο 3ο) κρατημα σε χιονι-παγο.

ειμαι Σλοβακια τωρα και πηγαινοερχομαι ελλαδα γιαυτο με ενδιαφερει πανω απολα η εθνικη οδος. (ειναι 1800χιλομετρα Ελλαδα-Σλοβακια)

Από αυτά που αναφέρει έχω δοκιμάσει

ΝΟΚΙΑΝ WR G2 σε Χ3 με δείκτη 240km,

Απόλυτα ικανοποιημένος σε εθνική οδό ακόμη και με υψηλές θερμοκρασίες (20+) και ταχύτητες (200+), αν και όπως είναι φυσικό σε τ΄΄ετοιες ακραίες περιπτώσεις ψιλοσαπουνιάζουν λόγω μαλακής γόμας όπως όλα τα χιονολάστιχα.

Άνετα και δεν θα έλεγα θορυβώδη. Σε άσφαλτο βρεγμένη, χιονισμένη κλπ, πάρα πολύ καλή συμπεριφορά για να μην πω καταπληκτική.

Βοηθά βέβαια η τετρακίνηση

MICHELIN ALPIN σε Α4

Άνετα κι αυτά, επίσης όχι ιδιαίτερα θορυβώδη αλλά από συμπεριφορά σε δύσκολες συνθήκες περίμενα κάτι καλύτερο, χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα.

GOODYEAR ULTRA GRIP 5 σε yaris

Με είχαν ενθουσιάσει από συμπεριφορά σε δύσκολες συνθήκες. Λίγο θορυβώδη.

Αλλά δεν ξέρω και πόση σχέση έχουν με τα 7+ που αναφέρεις.

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif