anemar 6 Report post Posted December 24, 2008 Ακολουθώντας την σεβαστή άποψη του κυρίου MakisM (αρκετά post πριν), τοποθετούνται στο Χ3, αύριο..... ΝΟΚΙΑΝ WR G2 235/50/18 101V XL τιμή 850€ με τοποθέτηση Αρκετά καλύτερα από τα 925 χωρίς τοποθέτηση του elastika-online. Να παρακαλάς μόνο μην κύριε MakisMας, μην βγούνε πατάτα...το κρίμα στο λαιμό σου 215/60/16 XL που εβαλα εγω κοστισε 520 με τοποθετηση. Ισως να τα εβαζες σε πιο μικρες ζαντες θα ηταν καλυτερα και για την συμπεριφορα στο χιονι (πιο στενα) και για το πορτοφολι σου! Τωρα τα εβαλες βεβαια ,ευχομαι να μας βγουν καλα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted December 24, 2008 To σκέφτηκα Ανέστη αλλά 1. Δεν έχω μικρότερες ζάντες 17'' (έπρεπε να αγοράσω...) 2. Η διαφορά τιμής 17-18 είναι κοντά στα 150 3. Το σκέφτηκα και γω, αλλά είναι το τρίλιτρο, πολλά τα άλογα για 215/55/17. Οπότε πάλι 235 θα πήγαινα στο πέλμα. Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted December 24, 2008 Ξερει κανεις αν τα χιονολαστιχα αυξανουν την καταναλωση σε μικρο ιχ συγκρητικα με τα καλοκαιρινα (και πιο φαρδια)? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 25, 2008 Ξερει κανεις αν τα χιονολαστιχα αυξανουν την καταναλωση σε μικρο ιχ συγκρητικα με τα καλοκαιρινα (και πιο φαρδια)? Γρηγορη στη δικια μου περιπτωση σε 1300αρι που φοραγα 195/45/15 και τωρα σε χειμερινα 165/70/13, σε 40αρι ντεποζιτο κερδιζω περιπου 30-40 χλμ παραπανω. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
leonp 0 Report post Posted December 25, 2008 (edited) Στις δοκιμές ελαστικών (adac) γράφουν για κάθε χειμερινό ελαστικό πόσο επιδρά στην κατανάλωση (άλλα λίγο άλλα πολύ). Δύσκολο να συγκρίνω με τα καλοκαιρινά λάστιχα γιατί πρώτο, το αμάξι με το κρύο καίει περισσότερο και δεύτερο δεν κάνω τις ίδιες διαδρομές. Edited December 25, 2008 by leonp Quote Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted December 25, 2008 Το σκέφτηκα και γω, αλλά είναι το τρίλιτρο, πολλά τα άλογα για 215/55/17. Οπότε πάλι 235 θα πήγαινα στο πέλμα. Δεν παιζει αυτο.... Quote ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
The John 12 Report post Posted December 26, 2008 Πρωτη επαφη με χιονι για τα nonian W (175/65/14) και δεν απεδωσαν τα αναμενόμενα Σε λασπη - βρεγμενο - στεγνο , ειχαν αφησει πολυ καλες εντυπωσεις , σημερα σε μερικα χιλιοστα χιονιου ... δεν εδωσαν αυτο που περιμενα (συγκρινομενα με τα ultragrip 6 που ειχα πριν ) Quote *********************** * ** I Snow *** *********************** Share this post Link to post Share on other sites
msketos 0 Report post Posted December 26, 2008 Φιλε MakisM σωστη η παρατηρηση σου περι τετ-α-κε . απλα θελω να δω τι ρολο βαρανε και αν ειναι να παρω αλλα 2αν δεν βγουν και τοσο καλα (σε συγκριση με τα παλια ουλτραγκριπ 6 που με ενθουσιασαν) θα ηθελα να δωκιμασω και καποια αλλα @ Nifadas καλα καταλαβες.. ενα ζευγαρι πηρα (= 2 λαστιχα) , για τον ανωθεν λογο. Δεν είμαι ειδικός, ίσα ίσα το αντίθετο απλά ψάχνω και εγώ για χειμερινά αλλά με 1 ζευγάρι μπορεί το αμάξι να σου αφήσει καλές εντυπώσεις πάνω σε χιόνια?? Απ'ότι έχουν αναφέρει και οι πιο έμπειροι παραπάνω κατάλαβα πως όχι. Μήπως με άλλο ένα ζευγάρι σου άλλαζε η γνώμη? Ετσι δεν θα χρειαστεί να τα φορέσεις σε άλλο αμάξι και να πάρεις τα ultra grip 7 όπως είχες αναφέρει. Ας μιλήσουνε οι πιο γνώστες περι αυτού. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted December 27, 2008 Quote Share this post Link to post Share on other sites
royale 375 Report post Posted December 27, 2008 Ένα μόνο έχω να πω για τα Winter Carving της Pirelli: Δ Ε Ν Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν ! ! ! Quote The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding... Share this post Link to post Share on other sites
Weasel 0 Report post Posted December 28, 2008 Ένα μόνο έχω να πω για τα Winter Carving της Pirelli: Δ Ε Ν Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν ! ! ! τι θες να πεις ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted December 28, 2008 Ότι είναι πολύ καλά. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
royale 375 Report post Posted December 29, 2008 Ότι είναι πολύ καλά. Χρήστο, σε θυμήθηκα προχθές (Σάββατο) που ανέβαινα απο τη μεριά της Αμφίκλειας και στο Δόκανο έριχνε χιονάνθρωπους! Και λέω "έχω τάξει ανάβαση, τώρα ήταν καλή ευκαιρία"! Συνήθως με τέτοιες καιρικές καταστάσεις η κοπέλα δεν ακολουθεί, οι κολλητοί δύσκολα, οπότε ανέβηκα μόνος. Αλλά δεν είχα κινητό σου να σε πάρω αν ήθελες να έρθεις παρέα! Τα λάστιχα είναι υπεράνω κριτικής. Δε χωράει το μυαλό μου πως στο καλό φρενάρουν έτσι στον πάγο. Βγάζουν καρφάκια από μέσα; Είναι ο spiderman κρυμένος κάτω από το αυτοκίνητο και πετάει απόχη; Έχουν μικρά αλεξιπτωτάκια που ανοίγουν με το πάτημα του φρένου; Ζούν μέσα τους Ελοχίμ; Δεν ξέρω, αλλά ειλικρινά δεν περίμενα τέτοιο κράτημα... Quote The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding... Share this post Link to post Share on other sites
Αννα 57 Report post Posted December 29, 2008 Πρώτη φορά ταξίδεψα με χιονολάστιχα (Nifadas στο τιμόνι), προς και από ΧΚΠ αυτές τις αρκετά "δύσκολες" μέρες, με χιόνι, πάγο και με πολλά αμάξια μπροστά και πίσω μας (την ώρα της αναχώρησης από το ΧΚΠ), που κάνανε τα δικά τους... Απίστευτη πρόσφυση, αίσθηση ασφάλειας και ελέγχου! Δεν το ήξερα ότι υπάρχουν τέτοιου τύπου λάστιχα! Μας έσωσαν! (Michelin Alpin πήρε, νομίζω). Καλές χιονογιορτές, με αργές ταχύτητες! Μην ξεθαρρεύουμε! Ο κίνδυνος της υπερβολικής σιγουριάς είναι μερικές φορές μεγαλύτερος από τους άλλους, τους συχνούς και κοινούς... Quote *καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση* Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted December 29, 2008 Τα λάστιχα είναι υπεράνω κριτικής. Δε χωράει το μυαλό μου πως στο καλό φρενάρουν έτσι στον πάγο. Βγάζουν καρφάκια από μέσα; Είναι ο spiderman κρυμένος κάτω από το αυτοκίνητο και πετάει απόχη; Έχουν μικρά αλεξιπτωτάκια που ανοίγουν με το πάτημα του φρένου; Ζούν μέσα τους Ελοχίμ; Δεν ξέρω, αλλά ειλικρινά δεν περίμενα τέτοιο κράτημα... <_ src="%7B___base_url___%7D/uploads/tongue.png" alt=":P"> Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted December 29, 2008 να κανουμε και ενα σεμιναριο πως μπαινουν οι αλυσιδες .. μετα δεν θα σας παρει πανω απο 10 λεπτα Προσοχη ! καμια φορα ακομα και με χιονολαστιχα μπορει να χρειαστουν αλυσιδες Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
arvii 0 Report post Posted December 29, 2008 να κανουμε και ενα σεμιναριο πως μπαινουν οι αλυσιδες .. μετα δεν θα σας παρει πανω απο 10 λεπτα Προσοχη ! καμια φορα ακομα και με χιονολαστιχα μπορει να χρειαστουν αλυσιδες Φυσικά !!!! και το οτι "κάποιοι" φορούν χιονολάστοιχα δεν σημαίνει οτι το αυτοκίνητο θα φρενάρει εάν πηγαίνουν πατημένοι στην κάθοδο και ειδκά στις 3-4 κατηφορικές φουρκέτες! Quote Η ΕΤΑ μας ξέσκισε... όμοροι δήμοι ΑΥΞΗΣΗ 62,5% από 200€ -> 320€ !!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted December 29, 2008 Υπόψη ότι και με αλυσίδες μπορεί να κάνεις ξεγυρισμένο τετακέ (this is the voice of experience speaking <_> Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted December 29, 2008 Υπόψη ότι και με αλυσίδες μπορεί να κάνεις ξεγυρισμένο τετακέ (this is the voice of experience speaking ) καθώς πρόσφυση έχεις μόνο στους 2 τροχούς. εσυ ειχες πανια φιλε μου και οχι αλυσιδες :P :P Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
arvii 0 Report post Posted December 29, 2008 Υπόψη ότι και με αλυσίδες μπορεί να κάνεις ξεγυρισμένο τετακέ (this is the voice of experience speaking ) καθώς πρόσφυση έχεις μόνο στους 2 τροχούς. εσυ ειχες πανια φιλε μου και οχι αλυσιδες :P :P Φυσικά και μπορείς να κάνεις εύκολα τετακέ με αλυσίδες οπως και με σκέτα χιονολάστοιχα... γι'αυτό λέει και ο "πέφτω και μαθαίνω" οτι θέλεις αλυσίδες στα χιονολάστοιχα σε περιπτώσεις πάγου με τον οποίο συμφωνώ Quote Η ΕΤΑ μας ξέσκισε... όμοροι δήμοι ΑΥΞΗΣΗ 62,5% από 200€ -> 320€ !!! Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted December 29, 2008 Υπόψη ότι και με αλυσίδες μπορεί να κάνεις ξεγυρισμένο τετακέ (this is the voice of experience speaking ) καθώς πρόσφυση έχεις μόνο στους 2 τροχούς. Είδα ένα μεγαλοπρεπές Παρασκευή βράδυ.....αλλά πήγαινε γυρεύοντας πατώντας φρένο μέσα στην φουρκέτα. Ευτυχώς είχα κρατήσει σημαντική απόσταση. Ποιο εύκολο είναι να γυρίσεις με αλυσίδες πάντως λόγω της μεγάλης διαφοράς στη πρόσφυση. Ενώ χωρίς αλυσίδες έχεις και μια ''ελπίδα'' να φύγεις με τα τέσσερα :P ΥΓ. Τα nokian wr g2 δοκιμάστηκαν ακόμη και σε οριακές συνθήκες εκτός δρόμου. Καταπληκτικό λάστιχο για τα SUVλακοειδή... Τρομερό grip σε κάθε περίπτωση. Ούτε ABS, ουτε DSC χρειάστηκε να δουλέψουν.... Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
The John 12 Report post Posted December 29, 2008 Πρωτη επαφη με χιονι για τα nonian W (175/65/14) και δεν απεδωσαν τα αναμενόμενα Σε λασπη - βρεγμενο - στεγνο , ειχαν αφησει πολυ καλες εντυπωσεις , σημερα σε μερικα χιλιοστα χιονιου ... δεν εδωσαν αυτο που περιμενα (συγκρινομενα με τα ultragrip 6 που ειχα πριν ) Βλεπω στο tirerack.com εχει σε light snow & deep snow traction ξεχωριστες βαθμολογιες , αν θεωρησω light snow αυτο που αναφερω παραπανω (μια κρουστα φρεσκου χιονιου λιγων χιλιοστων ) θα βαλω 5 στο nokian W σε αυτη την κατηγορια Σε <βαθυτερο χιονι οστοσω ξεδιπλωσε τις αρετες του , διωχνοντας την αρχικη δυσαρεσκεια , βαζω...μμμμ 8 ( ισως το αδικω και αξιζει παραπανω ) Παιδια μηπως εχετε κανα βινετακι απο το μαγικο Pirelli Winter Carving ? Θα ηθελα να το δω εν δραση Quote *********************** * ** I Snow *** *********************** Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted December 29, 2008 Μου προτάθηκε από λαστιχά το Pirelli Winter Carving το οποίο είδα φορεμένο στο αμάξι του, αλλά δεν το αγόρασα γιατί πιστεύω οτι είναι αρκετά μαλακό και θα έχει υπερβολική φθορά όσο θα κινούμαι μέσα στην αθήνα. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα περί γρήγορης φθοράς του εν λόγω χιονολαστίχου; Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 29, 2008 Τα λάστιχα είναι υπεράνω κριτικής. Δε χωράει το μυαλό μου πως στο καλό φρενάρουν έτσι στον πάγο. ... Εγω ξερω πως! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Barbie 3 Report post Posted December 30, 2008 Ουφ! Ανάθεμα κι αν κατάλαβα τίποτις.... παρόλο που διάβασα όλο το σεντόνι... Λοιπόν, έχουμε και λέμε... έχω ένα αυτοκινητάκι Ford Fiesta 1400 , το οποίο αγοράστηκε ελαφρώς μεταχειρισμένο... τα λάστιχα που έχει επάνω είναι της μαμάς του τα οποία θα τα αντικαταστήσω το φθινόπωρο του 2009.... Έχουμε και λέμε... αν θέλω να παω μια βολτίτσα μέχρι το χκ με το αυτοκινητάκι μου (Ρουλα, όπως βλέπεις το έχω πάρει ζεστά το θέμα...) χιονίζει και ο δρόμος χρειάζεται αλυσίδες....τι κάνω??? 1. να βάλω αλυσίδες? 2. να βάλω "κουβέρτες"? 3. να βάλω χιονολάστιχα? 4. να κάτσω σπίτι ?? αυτό που θέλω πάνω από όλα είναι η ασφάλεια και φυσικά επειδή θα είναι "μοναδική" εμπειρία οδηγώντας σε τέτοιες συνθήκες, λέω να φτάσω σώα και αβλαβής στο χκ αλλά και να επιστρέψω στο σπιτάκι μου... Ααα αύριο θα τσεκάρω το βιβλίο του κατασκευαστή για να σας πω τις διαστάσεις των ελαστικών, τις διαστάσεις από τις ζάντες (αλουμινίου μας κάνουν...) και λοιπές πληροφορίες.... Αυτά... για πείτε.... -Β- Quote φτου ξελευτερία στους αστακούς... οοουυυππππςςςς...ξέχασα να δέσω τις μπότες μου!!! μετά τους αστακούς, σειρά έχουν τα Κ...αρχαριάκια!!!! ZZZZZZZZZZZZUUUUUPPPPPPPPPPPEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRR Share this post Link to post Share on other sites