Sp 480 Report post Posted August 20, 2009 Δεν περιμένω από ένα τέτοιο ελαστικό να συμπεριφέρεται σαν "καθαρόαιμο" χειμερινό,απλώς θέλω να ανεβαίνω χωρίς αλυσίδες σε εύκολες συνθήκες.Μετά ξέρω ότι θα βάλω αλυσίδες.Δυστυχώς να πάρω και χειμερινό,οικονομικά δεν έχω τη δυνατότητα. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted August 20, 2009 Σε εύκολες συνθήκες, πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάς ότι θα έχει ένα ελαστικό που σου δίνει λίγα πράγματα παραπάνω από το καθαρό summer tire που λένε κι οι Αμερικάνοι. Το κόστος τώρα, είναι μια παράμετρος η οποί αφ' ενός συνολικά δεν διαφοροποιείται (καθώς αλλάζεις χειμερινά-καλοκαιρινά) αφ' ετέρου απαιτεί εφ' άπαξ καταβολή ενός σεβαστού ποσού. Γι' αυτό και έγραψα ότι ο καθένας πρέπει να κρίνει αν τον συμφέρει, ανάλογα και με το πόσο συχνά χρειάζεται πραγματικά τις δυνατότητες ενός χειμερινού ελαστικού. Αλλιώς, και τα all season είναι μια τίμια πρόταση. Ελπίζω να βοήθησα. Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted August 20, 2009 Εδώ είναι μια κριτική του ελαστικού από χρήστες. http://www.tyretest.com/ganzjahresreifen/d...sons/index.html Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted August 22, 2009 Μια πλαϊνή άποψη του ελαστικού που με ενδιαφέρει είναι η παρακάτω.Μαζί με το Μ+S έχει και εικονίδιο νιφάδας http://www.autobild.de/artikel/test-ganzja...84.html?bild=20 Γερμανικά δεν ξέρω,όποιος βγάλει άκρη ας μου πει! Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted August 23, 2009 Εγώ παιδιά φοράω τα χιονολάστιχα χειμώνα-καλοκαίρι, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επειδή δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα λόγω ύπαρξης και δεύτερου αυτοκινήτου, δε με συμφέρει να έχω 2 σετ. Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted August 23, 2009 Προς gtsap και υπόλοιπους : γιωργο ανεφερα αυτο το ελαστικό διοτι εαν προσεξεις στο σαιτ εχει ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ επανω του.Και ειναι το μονο all terain ελαστικό που εχει τέτοια.Κατα συνεπεια ειναι ΚΑΙ χιονολαστιχο ΚΑΙ all terain και για αυτον το λογο σκεφτομαι να το βαλω. Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
sv2 0 Report post Posted September 14, 2009 Τον χειμώνα που μας πέρασε τοποθέτησα τα Vredestein Wintrac 4 xtreme και έμεινα πολύ ικανοποιημένος (άπό το 1980 φοράω πάντα χειμερινά τον χειμώνα). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted September 14, 2009 Τώρα μύρισα χειμώνα, με την κουβέντα για τα χιονολάστιχα! Καλωσήλθες, Γιώργο. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted September 15, 2009 Προς gtsap και υπόλοιπους :γιωργο ανεφερα αυτο το ελαστικό διοτι εαν προσεξεις στο σαιτ εχει ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ επανω του.Και ειναι το μονο all terain ελαστικό που εχει τέτοια.Κατα συνεπεια ειναι ΚΑΙ χιονολαστιχο ΚΑΙ all terain και για αυτον το λογο σκεφτομαι να το βαλω. Φαίνεται ενδιαφέρον λάστιχο. Και all terain και winter tire. Από επιδόσεις on road δεν ξέρω πως τα πάει. Από διαστάσεις και δείκτη ταχύτητας δεν με καλύπτει όμως αν και θα είχε πλάκα η μπέμπα με τέτοιο λάστιχο Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 15, 2009 Τον χειμώνα που μας πέρασε τοποθέτησα τα Vredestein Wintrac 4 xtreme και έμεινα πολύ ικανοποιημένος (άπό το 1980 φοράω πάντα χειμερινά τον χειμώνα). γι'αυτο ειχες απο τα λιγα cayenne που πηγαιναν καλά στο χιόνι Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted September 15, 2009 Να δω την Ιταλίδα με χιονολάστιχα και ας πεθάνω. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
sv2 0 Report post Posted September 15, 2009 Να δω την Ιταλίδα με χιονολάστιχα και ας πεθάνω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted September 15, 2009 Ok, Τώρα τα είδα όλα! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted September 15, 2009 σουπερ χιονολαστιχο η κοκκινιαρα!!! Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 16, 2009 φέτος στο καινουριο σκεφτομαι μεταξύ wintrac extreme της Vredestein και του Ultra Grip 2 της Goodyear... μάλλον προς το 2ο με βλέπω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 16, 2009 φέτος στο καινουριο σκεφτομαι μεταξύ wintrac extreme της Vredestein και του Ultra Grip 2 της Goodyear... μάλλον προς το 2ο με βλέπω... Εγω στο Saxo εχω τα Ultragrip 6. Που θα βρεις τα 2? Δεν θα 'ναι μπαγιατικα; Quote Share this post Link to post Share on other sites
The John 12 Report post Posted September 16, 2009 και γω την ιδια σκεψη εκανα μηπως ο φιλος μας ενοει αυτο http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repository/ugp2/index.jsp ? Quote *********************** * ** I Snow *** *********************** Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted September 16, 2009 και γω την ιδια σκεψη εκανα μηπως ο φιλος μας ενοει αυτο http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repository/ugp2/index.jsp ? A μαλλον... βλεπεις ο φιλος μας εχει μπει στα performance... Quote Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted September 16, 2009 Τα αποτελέσματα του τεστ χειμερινών ελαστικών (διαστάσεων 195/65 R15) της ADAC Όσο χαμηλότερη είναι βαθμολογία, τόσο καλύτερα ανταποκρίνεται το λάστιχο στις συγκεκριμένες συνθήκες. Κλικ σε κάθε ένα για αναλυτικά αποτελέσματα. Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 19, 2009 μπορεις να βάλεις για τα V.? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dinoswild 0 Report post Posted October 2, 2009 Παιδιά για Forester 2007 τι λάστιχα προτείνετε? Nokian WR G2 - 215/60R16 99 H XL Goodyear Eagle UltraGrip 215/60R16 95 H ή GISLAVED NORDFROST? Ευχαριστώ Παίδες διάβασα την συζήτηση και θέλω να ρωτήσω για την αποτελεσματικότητα των πανιών. Είναι αποτελεσματικά; Ουσιαστικά αντικαθιστούν τις αλυσίδες; Ανεβαίνουν κανονικά kαι σε μεγάλες ανηφόρες; Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί δεν είναι και φτηνές! Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted October 2, 2009 Guys and Gals , έχει ανεβεί κανένας/καμιά στο ΧΚΠ/ΧΚΚ με χιονολάστιχο και αυτοκίνητο με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς ? (πχ BMW 3άρα ή 5άρα , MX5, Honda S2000) C? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted October 2, 2009 Νομίζω πως ο porfirio με μια bmw ειναι ένας απο αυτους που ανεβαίνουν με πισοκίνητο αμαξι και χιονολάστιχα. Και απο ότι θυμάμαι ανεβαίνει αρκετά "εύκολα".. Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 2, 2009 Παίδες διάβασα την συζήτηση και θέλω να ρωτήσω για την αποτελεσματικότητα των πανιών. Είναι αποτελεσματικά; Ουσιαστικά αντικαθιστούν τις αλυσίδες; Ανεβαίνουν κανονικά kαι σε μεγάλες ανηφόρες; Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί δεν είναι και φτηνές! Τα πανια, στα ορια των δυνατοτητων τους ειναι οκ. Πλεονεκτηματα: Μπαινουν πιο ευκολα απο τις αλυσιδες Μειονεκτηματα: Πρεπει να αποφασισεις ποτε θα τα βαλεις (τοτε ειναι μαλλον αργα) Εχεις καλη προσφυση μονο σε 2/4 τροχους Φθειρονται γρηγορα (5000 χλμ) Δεν κανουν καλη δουλεια στις μεγαλες ταχυτητες/στροφιλικια, εχουν την κακη σηνηθεια να βγαινουν χωρις προειδοποιηση. Δεν ξερεις οτι βγηκε, το μαθαινεις στην επομενη στροφη/φρεναρισμα, με οτι αυτο συνεπαγεται Πρεπει να σταματησεις στην ακρη του δρομου να τα βαλεις/βγαλεις. Κινδυνευεις να σε φαει καθε καφρος με "τζιπ" η και χωρις... Αν δεν τα βγαλεις στην ασφαλτο, η ζωη τους ελλατωνεται σε καποιες εκατονταδες μετρα Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted October 2, 2009 Τα πανιά τα είχα για χρόνια πολλά, το σετάκι αντέχει περίπου 2,5 χρόνια σκληρής χιονοδρομικής χρήσης. Είναι εξαιρετικά σε κράτημα και πολύ εύκολα στην τοποθέτηση, σχετικά εύκολα στο βγάλσιμο. Αλλά χιονολάστιχα ΔΕΝ είναι. Έχω κάνει τετ ακέ ξεγυρισμένο με τα autosock, όπως βέβαια έχω κάνει και με σιδερένιες αλυσίδες. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites