Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΣΤΧ Safety

Χειμερινά Ελαστικά (Χιονολάστιχα)

Recommended Posts

Δεν περιμένω από ένα τέτοιο ελαστικό να συμπεριφέρεται σαν "καθαρόαιμο" χειμερινό,απλώς θέλω να ανεβαίνω χωρίς αλυσίδες σε εύκολες συνθήκες.Μετά ξέρω ότι θα βάλω αλυσίδες.Δυστυχώς να πάρω και χειμερινό,οικονομικά δεν έχω τη δυνατότητα.

Σε εύκολες συνθήκες, πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάς ότι θα έχει ένα ελαστικό που σου δίνει λίγα πράγματα παραπάνω από το καθαρό summer tire που λένε κι οι Αμερικάνοι.

Το κόστος τώρα, είναι μια παράμετρος η οποί αφ' ενός συνολικά δεν διαφοροποιείται (καθώς αλλάζεις χειμερινά-καλοκαιρινά) αφ' ετέρου απαιτεί εφ' άπαξ καταβολή ενός σεβαστού ποσού.

Γι' αυτό και έγραψα ότι ο καθένας πρέπει να κρίνει αν τον συμφέρει, ανάλογα και με το πόσο συχνά χρειάζεται πραγματικά τις δυνατότητες ενός χειμερινού ελαστικού.

Αλλιώς, και τα all season είναι μια τίμια πρόταση.

Ελπίζω να βοήθησα.

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Μια πλαϊνή άποψη του ελαστικού που με ενδιαφέρει είναι η παρακάτω.Μαζί με το Μ+S έχει και εικονίδιο νιφάδας :P

60081009_a646fcba33.jpg

http://www.autobild.de/artikel/test-ganzja...84.html?bild=20

Γερμανικά δεν ξέρω,όποιος βγάλει άκρη ας μου πει!

Εγώ παιδιά φοράω τα χιονολάστιχα χειμώνα-καλοκαίρι, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επειδή δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα λόγω ύπαρξης και δεύτερου αυτοκινήτου, δε με συμφέρει να έχω 2 σετ.

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Προς gtsap και υπόλοιπους :

γιωργο ανεφερα αυτο το ελαστικό διοτι εαν προσεξεις στο σαιτ εχει ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ επανω του.Και ειναι το μονο all terain ελαστικό που εχει τέτοια.Κατα συνεπεια ειναι ΚΑΙ χιονολαστιχο ΚΑΙ all terain και για αυτον το λογο σκεφτομαι να το βαλω.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Τον χειμώνα που μας πέρασε τοποθέτησα τα Vredestein Wintrac 4 xtreme και έμεινα πολύ ικανοποιημένος (άπό το 1980 φοράω πάντα χειμερινά τον χειμώνα).

p2011830m.jpg

Προς gtsap και υπόλοιπους :

γιωργο ανεφερα αυτο το ελαστικό διοτι εαν προσεξεις στο σαιτ εχει ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ επανω του.Και ειναι το μονο all terain ελαστικό που εχει τέτοια.Κατα συνεπεια ειναι ΚΑΙ χιονολαστιχο ΚΑΙ all terain και για αυτον το λογο σκεφτομαι να το βαλω.

Φαίνεται ενδιαφέρον λάστιχο.

Και all terain και winter tire.

Από επιδόσεις on road δεν ξέρω πως τα πάει.

Από διαστάσεις και δείκτη ταχύτητας δεν με καλύπτει όμως ;)αν και θα είχε πλάκα η μπέμπα με τέτοιο λάστιχο :(:P

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Τον χειμώνα που μας πέρασε τοποθέτησα τα Vredestein Wintrac 4 xtreme και έμεινα πολύ ικανοποιημένος (άπό το 1980 φοράω πάντα χειμερινά τον χειμώνα).

γι'αυτο ειχες απο τα λιγα cayenne που πηγαιναν καλά στο χιόνι <_<

σουπερ χιονολαστιχο η κοκκινιαρα!!!

DALTONS POW ROBBERY.....

φέτος στο καινουριο σκεφτομαι μεταξύ wintrac extreme της Vredestein και του Ultra Grip 2 της Goodyear... μάλλον προς το 2ο με βλέπω...

φέτος στο καινουριο σκεφτομαι μεταξύ wintrac extreme της Vredestein και του Ultra Grip 2 της Goodyear... μάλλον προς το 2ο με βλέπω...

Εγω στο Saxo εχω τα Ultragrip 6. Που θα βρεις τα 2? Δεν θα 'ναι μπαγιατικα; :)

και γω την ιδια σκεψη εκανα :lol:

μηπως ο φιλος μας ενοει αυτο

http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repository/ugp2/index.jsp

?

A μαλλον... βλεπεις ο φιλος μας εχει μπει στα performance... :)

Τα αποτελέσματα του τεστ χειμερινών ελαστικών (διαστάσεων 195/65 R15) της ADAC

Όσο χαμηλότερη είναι βαθμολογία, τόσο καλύτερα ανταποκρίνεται το λάστιχο στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Κλικ σε κάθε ένα για αναλυτικά αποτελέσματα.

Παιδιά για Forester 2007 τι λάστιχα προτείνετε?

Nokian WR G2 - 215/60R16 99 H XL

Goodyear Eagle UltraGrip 215/60R16 95 H

ή GISLAVED NORDFROST?

Ευχαριστώ

Παίδες διάβασα την συζήτηση και θέλω να ρωτήσω για την αποτελεσματικότητα των πανιών. Είναι αποτελεσματικά; Ουσιαστικά αντικαθιστούν τις αλυσίδες; Ανεβαίνουν κανονικά kαι σε μεγάλες ανηφόρες; Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί δεν είναι και φτηνές!

Guys and Gals , έχει ανεβεί κανένας/καμιά στο ΧΚΠ/ΧΚΚ με χιονολάστιχο και αυτοκίνητο με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς ? (πχ BMW 3άρα ή 5άρα , MX5, Honda S2000)

C?

Νομίζω πως ο porfirio με μια bmw ειναι ένας απο αυτους που ανεβαίνουν με πισοκίνητο αμαξι και χιονολάστιχα. 8) Και απο ότι θυμάμαι ανεβαίνει αρκετά "εύκολα"..

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Παίδες διάβασα την συζήτηση και θέλω να ρωτήσω για την αποτελεσματικότητα των πανιών. Είναι αποτελεσματικά; Ουσιαστικά αντικαθιστούν τις αλυσίδες; Ανεβαίνουν κανονικά kαι σε μεγάλες ανηφόρες; Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί δεν είναι και φτηνές!

Τα πανια, στα ορια των δυνατοτητων τους ειναι οκ.

Πλεονεκτηματα:

Μπαινουν πιο ευκολα απο τις αλυσιδες

Μειονεκτηματα:

Πρεπει να αποφασισεις ποτε θα τα βαλεις (τοτε ειναι μαλλον αργα)

Εχεις καλη προσφυση μονο σε 2/4 τροχους

Φθειρονται γρηγορα (5000 χλμ)

Δεν κανουν καλη δουλεια στις μεγαλες ταχυτητες/στροφιλικια, εχουν την κακη σηνηθεια να βγαινουν χωρις προειδοποιηση.

Δεν ξερεις οτι βγηκε, το μαθαινεις στην επομενη στροφη/φρεναρισμα, με οτι αυτο συνεπαγεται

Πρεπει να σταματησεις στην ακρη του δρομου να τα βαλεις/βγαλεις. Κινδυνευεις να σε φαει καθε καφρος με "τζιπ" η και χωρις...

Αν δεν τα βγαλεις στην ασφαλτο, η ζωη τους ελλατωνεται σε καποιες εκατονταδες μετρα

Φιλικα

ΜακηςΜ

Τα πανιά τα είχα για χρόνια πολλά, το σετάκι αντέχει περίπου 2,5 χρόνια σκληρής χιονοδρομικής χρήσης. Είναι εξαιρετικά σε κράτημα και πολύ εύκολα στην τοποθέτηση, σχετικά εύκολα στο βγάλσιμο. Αλλά χιονολάστιχα ΔΕΝ είναι. Έχω κάνει τετ ακέ ξεγυρισμένο με τα autosock, όπως βέβαια έχω κάνει και με σιδερένιες αλυσίδες.

Make Parnassos Great Again!