anemar 6 Report post Posted December 5, 2008 Εχω ακουσει στην αγορα Michelin,Continental,Goodyear,Nokian,Fulda,Vredestein,Gislaved,Matador,Barum,Uni royal,Avon,Pirelli και διαφορα αλλα, αλλα SAVA πρωτη φορα ακουω.Δεν τα εχω δει και σε καποιο test. Απο τιμη πως ειναι?Αν ειναι κοντα σε καποιο επωνυμο-δοκιμασμενο προτιμησε το δευτερο.Αν εχει αρκετα πιο χαμηλη τιμη ξανασκεψου το. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 5, 2008 Sava ειναι τα πρωτα χιονολαστιχα χωρις καρφια που δοκιμασα στη ζωη μου στην Νορβηγια σε ενα Polo 1100. Η συμπεριφορα τους ηταν σαν μάγια . Δεν γλυστρισαν ποτε σε χιονι-παγο! Γλυστρησαν ομως σε ενα κυμα καυσωνος (22C) στο στεγνο... Ακομα και να μην εχουν εξελιχθει απο τοτε ειναι καταπληκτικα λαστιχα ιδιως για την τιμη τους. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted December 5, 2008 Λοιπον μεχρι να μου απαντησετε εψαξα λιγακι στο ιντερνετ.... Ο λαστιχας μου δινει τα Sava 230E kai ta michelin alpin 280E (πουλαει πολλα θερινα mIchelin και εχει μεγαλη εκπτωση απο την εταιρεια... αλλα μου ειπε οτι χειμερινα πουλαει κυριως sava! Οι ντοπιοι ορεσιβιοι πομακοι ειναι ενθουσιασμενοι μου ειπε, και οντως ειδα πολλους απο αυτους να τα εχουν φορεμενα ηδη στα τουτου τους) Η διαφορα στην τιμη δεν ειναι και πολυ μεγαλη, αλλα στο tyre test. com βλεπω βαθμολογια 1,8 για τα alpin και 2,3 gia ta sava. Το σιτε αυτο ειναι αξιοπιστο? Και η διαφορα αυτη στην βαθμολογια ειναι μεγαλη ή αμελητεα? Εχω μπερδευτει λιγο Quote Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted December 5, 2008 Ρε Γρηγορη αφου εχεις 4κινηση βαλε τα πιο φτηνα και θα εισαι αρχηγος.....!!! Quote ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted December 5, 2008 Ρε Γρηγορη αφου εχεις 4κινηση βαλε τα πιο φτηνα και θα εισαι αρχηγος.....!!! Φιλαρακο για το μικρο τα θελω αυτα, λες να τα εβρισκα τοσο φτηνα για το HRV? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 5, 2008 Ειχα και Michelin Alpin στη Mercedes C200K. Πισωκινητο γουρουνι βεβαια, αυτοματο και κοντα 2 τονους. Στις φουρκετες του Παρνασσου ειπα το δεσποτη Παναγιωτη Δεν νομιζω ομως οτι εφταιγαν τα λαστιχα... Παντως εγω παω +1 με τους Πομακους . Εξ αλλου, για να επιτυχω την ιδια συμπεριφορα στον παγο οπως τα Sava με Michelin επρεπε λεει να εχω τα Arctic Alpin (δεν ξερω αν βγαινουν πια...) Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 5, 2008 Απο το μεσημερι φορω χειμερινα παπουτσακια στο τουτου μου (μακαρι να νοιωσουν και χειμωνα συντομα). Εβαλα τα Nokian W σε μαμα διασταση για το τουτου (αγορασα και τις σιδερενιες ζαντες που ειχα "πεταξει" οταν ειχα βαλει αλουμινιου) και το πακετακι ηρθε στα 240 €υρωπουλα. Μια χαρα τιμη την ειδα, οταν για ενα ζευγαρι μονο σε 195/45/15 μεχρι τωρα πληρωνα κατι παραπανω απο 200€. Βεβαια τωρα, εχω να συνηθισω την οδηγηση με αυτα, και ηδη μου φαινετε καπως το φρεναρισμα... αλλα θα ερθει η στιγμη που θα τα αγαπησω (ευχομαι συντομα... ) Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted December 6, 2008 . Εξ αλλου, για να επιτυχω την ιδια συμπεριφορα στον παγο οπως τα Sava με Michelin επρεπε λεει να εχω τα Arctic Alpin (δεν ξερω αν βγαινουν πια...) Φιλικα ΜακηςΜ Mακη αυτος ακριβως ειναι και ο λογος (κρατανε πολυ καλα στον Παγο τα Sava ειπαν οι χρηστες στο λαστιχα), που τα πρτιμανε και εδω οι δικοι μας! Πεισθηκα αν προλαβω σημερα παω να τα βαλω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
The John 12 Report post Posted December 8, 2008 Ειδα σημερα τα Sava escimo S3 δειχνουν ωραια ( αφη - σχημα πελματος - τιμη ) Στα σχετικα τεστ τα βλεπω χαντακωμενα , βεβαια http://i36.tinypic.com/qq25c8.png αλλα η διαφήμιση πολυ μ΄αρεσε http://en.sevenload.com/videos/IDRk31H-Com...-Sava-Eskimo-S3 φιλε Γρηγορη εριμενουμε εντυπωσεις (αν τα πηρες ) Quote *********************** * ** I Snow *** *********************** Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted December 8, 2008 αλλα η διαφήμιση πολυ μ΄αρεσε http://en.sevenload.com/videos/IDRk31H-Com...-Sava-Eskimo-S3 :LOL: Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,716 Report post Posted December 11, 2008 εβαλα και εγω χειμερινα παπουτσακια bridgestone blizzak lm-25 πρωτη φορα βαζω καθαρα χειμερινα λαστιχα, πηρα και ενα ζευγαρι pmr midland g8 και περιμενω χιονι ..................................... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted December 11, 2008 εβαλα και εγω χειμερινα παπουτσακια bridgestone blizzak lm-25 πρωτη φορα βαζω καθαρα χειμερινα λαστιχα, πηρα και ενα ζευγαρι pmr midland g8 και περιμενω χιονι ..................................... Και για τα 2 εκανες πολυ καλη επιλογη... Τα λαστιχα αν και ακριβουτσικα στην τιμη τα αξιζουν και με το παραπανω τα λεφτα τους..Πολυ καλη συμπεριφορα στο χιονι,δυσκολα θα σε προβληματισουν..Λιγοτερο καλα στον στεγνο δρομο Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
royale 375 Report post Posted December 13, 2008 Κι εγώ στο group σας απο φέτος. Το Pandaκι 4x4 που έχω μόλις εξοπλίστηκε με μια τετράδα Pirelli Carving. Είναι hardcorίλα σαν επιλογή, το ξέρω, αλλά αποφάσισα να του βάλω επιθετικά χειμερινά μιας και θα τα φοράει μόνο για 3 μήνες. Όσο για φρεσκάδα, κανένα παράπονο. 29η εβδομάδα του 2008 παραγωγή παρακαλώ... Quote The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding... Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted December 13, 2008 ποσο σου κοστισαν τα ιδια εβαλα στο γκολφ 290ε Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted December 13, 2008 Κι εγώ στο group σας απο φέτος.Το Pandaκι 4x4 που έχω μόλις εξοπλίστηκε με μια τετράδα Pirelli Carving. Είναι hardcorίλα σαν επιλογή, το ξέρω, αλλά αποφάσισα να του βάλω επιθετικά χειμερινά μιας και θα τα φοράει μόνο για 3 μήνες. Όσο για φρεσκάδα, κανένα παράπονο. 29η εβδομάδα του 2008 παραγωγή παρακαλώ... Αυτό παίζει να είναι και το απόλυτο όπλο στο χιόνι. Ελαφρύ, τερακίνητο, ψηλό με στενά χιονολάστιχα. Respect! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
royale 375 Report post Posted December 14, 2008 Korn, 270 μου στοίχισαν. Τη θεωρώ καλή τιμή, υπό την έννοια ότι επιπλέον μου κρατάει αυτός τα καλοκαιρινά μου λάστιχα στην αποθήκη του και δε μου χρεώνει τις αλλαγές. Χρήστο, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Κερδίζεις δωρεάν μεταφορά προς ΧΚΠ/ΧΚΚ όταν -πρώτα ο Θεός- ρίξει τουλούμια και έρθει η ώρα για τα δύσκολα! Μέχρι στιγμής μόνο μια φορά είχα τύχει σε πολύ άσχημες συνθήκες και με έβγαλε ασπροπρόσωπο ο "πιτσιρίκος". Εγώ, ένα Niva κι ένα Defender είμασταν οι μόνοι που φτάσαμε χωρίς αλυσίδες στο πάρκινγκ. Τότε δεν είχε καν χιονολάστιχα, φέτος περιμένω να δω βελτίωση (πάντα με πολύ προσοχή εννοείται). Quote The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted December 14, 2008 Ωραίος! Ευχαριστώ για την προσφορά, δεκτή φυσικά! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted December 14, 2008 Korn, 270 μου στοίχισαν. Τη θεωρώ καλή τιμή, υπό την έννοια ότι επιπλέον μου κρατάει αυτός τα καλοκαιρινά μου λάστιχα στην αποθήκη του και δε μου χρεώνει τις αλλαγές. Χρήστο, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Κερδίζεις δωρεάν μεταφορά προς ΧΚΠ/ΧΚΚ όταν -πρώτα ο Θεός- ρίξει τουλούμια και έρθει η ώρα για τα δύσκολα! Μέχρι στιγμής μόνο μια φορά είχα τύχει σε πολύ άσχημες συνθήκες και με έβγαλε ασπροπρόσωπο ο "πιτσιρίκος". Εγώ, ένα Niva κι ένα Defender είμασταν οι μόνοι που φτάσαμε χωρίς αλυσίδες στο πάρκινγκ. Τότε δεν είχε καν χιονολάστιχα, φέτος περιμένω να δω βελτίωση (πάντα με πολύ προσοχή εννοείται). ευχαριστω Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Αννα 57 Report post Posted December 14, 2008 Κι εγώ στο group σας απο φέτος.Το Pandaκι 4x4 που έχω μόλις εξοπλίστηκε με μια τετράδα Pirelli Carving. Είναι hardcorίλα σαν επιλογή, το ξέρω, αλλά αποφάσισα να του βάλω επιθετικά χειμερινά μιας και θα τα φοράει μόνο για 3 μήνες. Όσο για φρεσκάδα, κανένα παράπονο. 29η εβδομάδα του 2008 παραγωγή παρακαλώ... Σε τι διάσταση τα αγόρασες? τα μαμισια τι ήτανε? ρωτώ γιατί ένας φίλος που αγόρασε παντακι 4χ4 του φόραγε χιονολαστιχα 185/65/14 απο το εργοστασιο και μου φανηκε υπερβολική διάσταση θανκς Quote *καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση* Share this post Link to post Share on other sites
royale 375 Report post Posted December 14, 2008 Άννα, όσα Panda 4x4 έχουν τις αλουμινένιες ζάντες, φοράνε 185/65/14. Το ίδιο και το δικό μου. Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα ζευγάρι απο τις απλές, σιδερένιες ζάντες και να τις έχει μόνο για το χειμερινό σετ ελαστικών του. Αυτές όντως δέχονται πιο στενή διάσταση, συγκεκριμένα 165/70/14. Νίκος Quote The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding... Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted December 19, 2008 Ακολουθώντας την σεβαστή άποψη του κυρίου MakisM (αρκετά post πριν), τοποθετούνται στο Χ3, αύριο..... ΝΟΚΙΑΝ WR G2 235/50/18 101V XL τιμή 850€ με τοποθέτηση Αρκετά καλύτερα από τα 925 χωρίς τοποθέτηση του elastika-online. Να παρακαλάς μόνο μην κύριε MakisMας, μην βγούνε πατάτα...το κρίμα στο λαιμό σου ;) Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
as002 25 Report post Posted December 19, 2008 Ακολουθώντας την σεβαστή άποψη του κυρίου MakisM, τοποθετούνται στο Χ3, αύριο..... ΝΟΚΙΑΝ WR G2 235/50/18 101V XL τιμή 850€ με τοποθέτηση Αρκετά καλύτερα από τα 925 χωρίς τοποθέτηση του elastika-online. Να παρακαλάς μόνο μην κύριε MakisMας, μην βγούνε πατάτα...το κρίμα στο λαιμό σου :rolleyes: εχω στο ξαρα το προηγουμενο μοντελο... το μονο πολυ ................σοβαρο προβλημα ειναι οτι επειδη κανουν απιστευτα πραγματα στο χιονι, παιρνεις ευκολα αερα .....και νομιζεις οτι οδηγας στο στεγνο Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted December 21, 2008 Το Σάββατο το πρωί τα Gislaved έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση σε χιόνι στον δρόμο Αμφίκλεια-Κελλάρια. Στην αρχή ομολογώ ότι δεν μου άφησαν και πολύ καλή αίσθηση, σαν να φορούσα αλυσίδες (περίεργα ψαρέματα) και όλα αυτά πάνω σε ένα δρόμο που είχε ελάχιστο χιόνι. Την πραγματική αξία τους την κατάλαβα όταν έφτασα στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού και κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο κόντεψα να εισπράξω την πρώτη τούμπα της χρονιάς. Η άσφαλτος ήταν σκέτο γυαλί. Ο οδηγός ενός jeep που προσπαθούσε να με ακολουθήσει πάρκαρε ακριβώς πίσω μου και με ρώτησε όλο περιέργεια αν φοράω χιονολάστιχα. "Δεν το πίστευα το πως πήγαινες έτσι στον πάγο" μου είπε. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted December 22, 2008 Πρώτη εντύπωση θετική από τα Νοκιαn... Πολύ καλό grip σε παγωμένο χιόνι.... Περισσότερα εν καιρώ. Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Argentinos 0 Report post Posted December 24, 2008 παιδια για τα Hankook εχετε ακουσει τιποτα? Quote K2 ApAChE FoR ThE WiN ! εν τουτο ΠΟΥΔΡΑ! powered by: Share this post Link to post Share on other sites