MakisM 3,965 Report post Posted November 25, 2008 Παιδια εχω το ignis 4x4 και θελω να βαλω λαστιχα gislaved η nokian.ωστοσο ψαχνω στην θεσσαλονικη εδω και δυο εβδομαδες και δεν υπαρχουν.Εχετε να προτεινετε κατι αλλο? Τα ultra grip 7 της goodyear η vredestein(αν τα λενε) ειναι καλα. Καλο χειμωνα με πολυ χιονι σε ολους σας Ολα μια χαρα ειναι... το φτηνοτερο στη διασταση που προτεινει ο κατασκευαστης θα σε παει μια χαρα το Σουζουκακι! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
NEKLEK 16 Report post Posted November 25, 2008 Μήπως ξέρει κάποιος απο Alfa Romeo 146 Junior, με ελαστικό 195. 50. R15 σε χιονολάστιχο ή γενικά ελαστικό Mud & Snow κάτι να προτείνει; ή να έχει κάποια εμπιρεία επ αυτού... Γιατί το ψάχνω και δυστυχώς δεν βρίσκω επιλογές.. εκτός απο Michelin και κοντά στα 450 Ευρώ περίπου.... Ευχαριστώ ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 25, 2008 http://www.elastika-online.gr/start.html διαλεξε χειμερινα ελαστικα. 32 επιλογες, μια πανω απο 100€ το κομματι Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
NEKLEK 16 Report post Posted November 25, 2008 http://www.elastika-online.gr/start.html διαλεξε χειμερινα ελαστικα. 32 επιλογες, μια πανω απο 100€ το κομματι Φιλικα ΜακηςΜ ΜάκηΜ τις έχω δεί και γώ τις επιλογές απο το site που μου λές , αλλά όταν πήγα σε μαγαζί έξω να ρωτήσω δεν μου δωσαν καμία επιλογή απ αυτές... Μάλιστα Σήμερα τ απόγευμα συγκεκριμένα σε κατάστημα της περιοχής σου απ όσο βλέπω ότι μένεις, στην Αγία Παρασκευή κατάστημα ελαστικών μου πε ότι υπάρχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες, και περιμένω να τον καλέσω αυριο μήπως και μου βρεί τελικά κάποια λύση... Γι αυτό και γώ ρώτησα, μήπως καποιος φίλος έχει κάποια εμπειρία στο συγκεκριμένο τύπο αυτοκ. και ελαστικού... σ ευχαριστώ πάντως... Φιλικά NekLek Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted November 25, 2008 To 195/50/15 ειναι εργοστασιακη διασταση για την 146?Πολυ χαμηλο μου φαινεται. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NEKLEK 16 Report post Posted November 25, 2008 To 195/50/15 ειναι εργοστασιακη διασταση για την 146?Πολυ χαμηλο μου φαινεται. Ναι είναι η εργοστασιακή του διάσταση... όντως είναι χαμηλό, (είχε βγάλει τότε η αλφα μια σπόρ έκδοση), και γι αυτό το λόγο τρέμω και λιγο όταν είναι να του βάλω αλυσίδες. Φοβάμαι μη και τυχόν καμιά φορά δε τις σφίξω καλά και βρούνε πουθενά και μου κάνει καμιά ζημια στο θόλο ή όπου αλλού... Γενικά αποφεύγω να βάζω αλυσίδες, και γι αυτό φέτος που θα ξαναβγώ μη το αυτοκ. έξω αποφάσισα να βάλω χιονολάστιχα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted November 25, 2008 Γιατι φοβασαι να βαλεις αλυσιδες? Υπαρχει πλεον στο εμποριο ποικιλια σε αλυσιδες που ειναι ψιλες, καταλληλες για "χαμηλομενα" αυτοκινητα που η αποσταση ροδας - θολου δεν ειναι και τοσο μεγαλη. Βεβαια θα εχεις το προβλημα να μανουβραρεις τα χερια σου μεσα στους θολους, αλλα ολα μια συνηθεια ειναι. Απο την αλλη μην ξεχνας και τις "καλτσες". Σιγουρα τα χιονολαστιχα ειναι απο τις καλυτερες λυσεις, αλλα για καποιον που κανει αρκετα χιλιομετρα στα βουνα. Απο την αλλη αυτη η διασταση που αναφερεις, που ειναι για την σπορ εκδοση του αυτοκινητου σου, δεν σε υποχρεωνει να ψαξεις και χιονολαστχο με τετοια γεωμετρια. Δες το βιβλιο του κατασκευαστη τι εναλλακτικες διαστασεις μπορεις να χρησιμοποιησεις και παιρνεις 4 σιδερενιες ζαντες μαλλον σε 14αρα διασταση και φορας χιονολαστιχο με μεγαλυτερο προφιλ. Ετσι σωζεις και την φθορα που θα εχουν τα καλοκαιρινα ελαστικα σου απο την μη χειμωνιατικη χρηση, γλιτωνεις και τα χτυπηματα στις ζαντες σου (που σιγουρα εχεις) απο τους κ@λ@δρομους, και ισως στην τελικη να βγεις κερδισμενος σε €uro, αν δεις ποσο κοστιζει η φθορα σε χλμ στα ελαστικα σου στην διασταση που φορας σε συγκριση με τα αντιστοιχα 14αρια χειμεριανα ελαστικα. Οπως και να εχει ομως, ακομα και χιονολαστιχα να εχεις, αλυσιδες θα πρεπει να συνηθισεις να τις φορας, γιατι ποτε δεν ξερεις ποτε θα κατσει η στραβη μερα που αυτες ισως να σε βγαλουν απο την δυσκολη θεση. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted November 25, 2008 Από χθες το Bora φοράει τα Gislaved Nord frost 5, αλλά στις ζάντες αλουμινίου καθώς δεν βρήκαμε σιδερένιες. Καλό χειμώνα να 'χουμε. <_> Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted November 25, 2008 Από χθες το Bora φοράει τα Gislaved Nord frost 5, αλλά στις ζάντες αλουμινίου καθώς δεν βρήκαμε σιδερένιες. Καλό χειμώνα να 'χουμε. Του porfirio είναι ή πήρες δικά σου;;;;;; Καλά, του πήρες που του πήρες τα λάστιχα, δεν έπαιρνες και τις σιδερένιες ζάντες;;;; Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted November 25, 2008 Του Σπύρου τα πήρε άλλος, κάποιος που κατοικοεδρεύει στον Βόλο αυτό το φεγγάρι. <_> Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 26, 2008 Γιατι φοβασαι να βαλεις αλυσιδες?Υπαρχει πλεον στο εμποριο ποικιλια σε αλυσιδες που ειναι ψιλες, καταλληλες για "χαμηλομενα" αυτοκινητα που η αποσταση ροδας - θολου δεν ειναι και τοσο μεγαλη. Βεβαια θα εχεις το προβλημα να μανουβραρεις τα χερια σου μεσα στους θολους, αλλα ολα μια συνηθεια ειναι. Απο την αλλη μην ξεχνας και τις "καλτσες". Σιγουρα τα χιονολαστιχα ειναι απο τις καλυτερες λυσεις, αλλα για καποιον που κανει αρκετα χιλιομετρα στα βουνα. Απο την αλλη αυτη η διασταση που αναφερεις, που ειναι για την σπορ εκδοση του αυτοκινητου σου, δεν σε υποχρεωνει να ψαξεις και χιονολαστχο με τετοια γεωμετρια. Δες το βιβλιο του κατασκευαστη τι εναλλακτικες διαστασεις μπορεις να χρησιμοποιησεις και παιρνεις 4 σιδερενιες ζαντες μαλλον σε 14αρα διασταση και φορας χιονολαστιχο με μεγαλυτερο προφιλ. Ετσι σωζεις και την φθορα που θα εχουν τα καλοκαιρινα ελαστικα σου απο την μη χειμωνιατικη χρηση, γλιτωνεις και τα χτυπηματα στις ζαντες σου (που σιγουρα εχεις) απο τους κ@λ@δρομους, και ισως στην τελικη να βγεις κερδισμενος σε €uro, αν δεις ποσο κοστιζει η φθορα σε χλμ στα ελαστικα σου στην διασταση που φορας σε συγκριση με τα αντιστοιχα 14αρια χειμεριανα ελαστικα. Οπως και να εχει ομως, ακομα και χιονολαστιχα να εχεις, αλυσιδες θα πρεπει να συνηθισεις να τις φορας, γιατι ποτε δεν ξερεις ποτε θα κατσει η στραβη μερα που αυτες ισως να σε βγαλουν απο την δυσκολη θεση. +1 για να μην τα ξαναγραφω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
The John 12 Report post Posted November 27, 2008 (edited) Χαιρετώ την παρεα.. κατ αρχην μπραβο στον ΣΤΧ Safety για την πολυ ωραια παρουσιαση Το θεμα αυτο ηταν που με εκανε να ανακαλυψω το site τον περασμενο χειμωνα οταν εψαχνα για χιονολαστιχα. Ευχαριστω και ολους τους αλλους που μοιράζοντας τις εμπειριες τους κανουν ευκολοτερη την αναζητηση στους επομενους Να και η δικια μου .... Ακουγα πολλα αλλα δεν πιστευα , αλυσίδα ελεγα και ολα τα αλα ειναι μουφες.. Μεγα λαθος.. Ειχα σκοπο να αλλαξω λαστιχα στο παλιο sunny γιατι ηταν ορατα φθαρμενα και ενω ημουν ετοιμος να παραγειλω , παταει ενα χιονι... ωχ λεω.. που να κουνηθει τωρα αυτο .. βαζω μπρος και προς μεγαλη μου εκπληξη το βλεπω να ξεκιναει ανετα... τι εγινε ρε παιδια ? κοιταω τα λαστιχα και βλεπω να γραφει Goodyear ultragrip 6.., εχει πλακα λεω... και ξεχυθηκα στα χιονισμενα δρομακια στους γυρω λοφους αν και 6 ετων τα λαστιχα ειχαν ακομα να δοσουν , επεστρεψα μολις σκοτεινιασε γεματος χαρα.. μολις ειχα ανακαλυψει τον κοσμο του χειμερινου ελαστικου. (αυτα τα λαστιχα τα ειχε οταν το πηρα.. δεν τα περασα εγω) Οριστε και ενα video με τις επιδοσεις του (φθαρμενου + 6 ετων ultragrip6) σε ανηφορικο σημειο , με πήγαινε μεχρι που κρεμασε το αμαξι .... http://www.youtube.com/watch?v=B4-LUtUU73A Φετος επρεπε να αποχωριστω παλια τα Goodyera ultragrip 6 , και να παρω καινουρια (δεν πήγαιναν αλλο) με μεγαλη λυπη διαπιστωσα οτι δεν υπαρχουν πια... στο site της goodyear μοστραρει το καινουριο ultragrip 7, μαζι με το alpine της michelin και την προταση της nokian ηταν οι τρεις επιλογες στις οποιες κατεληξα Δεν πολυ εψαξα αλλες μαρκες (κακος) αφου οι περισσοτερες αναφορες κατεληγαν επισης σε αυτα οριστε και μεζεμενα τα συγκριτικα που βρηκα http://i37.tinypic.com/2dkac5j.png http://i33.tinypic.com/wbz2p2.png Τελικα , αφου 2-3 λαστιχαδες που επισκευτικα δεν ειχαν παρε δώσε με goodyear (αγνωστο γιατι) και αφου πετυχα live το nokian W πηρα ενα ζευγαρι απ αυτα για δοκιμη , και περιμενω πως και πως να χιονισει (οπως ολοι αλλωστε ) http://i37.tinypic.com/2jcdo46.jpg Σε περιπτωση που αποδειχτουν μη ικανα θα τοποθετηθουν σε αλλο οχημα ή πισω και την θεση τους θα παρουν τα ultragrip7 Δοκιμαζε και μη ερεύνα ... Edited November 27, 2008 by The John Quote *********************** * ** I Snow *** *********************** Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted November 28, 2008 πηρα ενα ζευγαρι απ αυτα για δοκιμη , και περιμενω πως και πως να χιονισει (οπως ολοι αλλωστε )http://i37.tinypic.com/2jcdo46.jpg Σε περιπτωση που αποδειχτουν μη ικανα θα τοποθετηθουν σε αλλο οχημα ή πισω και την θεση τους θα παρουν τα ultragrip7 Δοκιμαζε και μη ερεύνα ... αν κατάλαβα καλά πήρες ένα ζευγάρι και όχι τετράδα; και μετά θα τα βάλεις πίσω και μπροστά ένα ζευγάρι ουλτραγκριπ 7; θα έχει ενδιαφέρον... Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 28, 2008 Γιαννη, αν θυμαμαι καλα απο Γιαννιτσα μερια... εκει εχετε και παγους αμα λαχει... Με δυο χιονολαστιχα μπροστα και δυο νορμαλ πισω, μολις φρεναρεις στον παγο εχεις ετοιμο τετ-α-κε μεγαλοπρεπων διαστασεων. Συνισταται η χρηση των χιονολαστιχων σε τετραδες του ιδιου τυπου/μοντελου. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
The John 12 Report post Posted November 28, 2008 Φιλε MakisM σωστη η παρατηρηση σου περι τετ-α-κε . απλα θελω να δω τι ρολο βαρανε και αν ειναι να παρω αλλα 2 αν δεν βγουν και τοσο καλα (σε συγκριση με τα παλια ουλτραγκριπ 6 που με ενθουσιασαν) θα ηθελα να δωκιμασω και καποια αλλα @ Nifadas καλα καταλαβες.. ενα ζευγαρι πηρα (= 2 λαστιχα) , για τον ανωθεν λογο. Το βιντεακι πως σας φανηκε ? Quote *********************** * ** I Snow *** *********************** Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 28, 2008 Φιλε MakisM σωστη η παρατηρηση σου περι τετ-α-κε . απλα θελω να δω τι ρολο βαρανε και αν ειναι να παρω αλλα 2αν δεν βγουν και τοσο καλα (σε συγκριση με τα παλια ουλτραγκριπ 6 που με ενθουσιασαν) θα ηθελα να δωκιμασω και καποια αλλα @ Nifadas καλα καταλαβες.. ενα ζευγαρι πηρα (= 2 λαστιχα) , για τον ανωθεν λογο. Το βιντεακι πως σας φανηκε ? Φίλε the John, όποιο λάστιχο και να βάλεις από αυτά που έγραψες σίγουρα θα μείνεις ενθουσιασμένος..... Το Ultragrip 7 το έχω 2 σαιζόν σε πισωκίνητο και ανέβηκα σε μέρη που ούτε ο ίδιος το πίστευα, και απλά γελούσα όταν μου λέγανε ότι τα πισωκίνητα δεν πάνε στα χιόνια.... Το θέμα είναι ότι άμα είναι να κάνεις μια δουλειά ας την κάνεις σωστά, αλλιώς να μην την κάνεις καθόλου.... ΜΗΝ βάλεις μόνο 2 χιονολάστιχα, είναι παντελώς λάθος......η διαφορά πρόσφυσης είναι η τεράστια μεταξύ μπροστινού και πίσω άξονα....το SUNNY είναι προσθιοκίνητο, δηλαδή προσθιόβαρο, στις ανηφόρες θα ανεβαίνεις μια χαρά, γρήγορα θα έλεγα, στις κατηφόρες όμως τα πράγματα είναι λίγο πιο ντελικάτα....με το παραμικρό φρενάρισμα έχεις μετατόπιση βάρους προς τα μπροστά, συν το γεγονός ότι είναι προσθιόβαρο, βλέπω την ουρά να φεύγει για πλάκα.... Το ίδιο συμβαίνει με τις αλυσίδες, αλλά όταν τις φοράς πηγαίνεις πολύ σιγά γιατι γνωρίζεις ότι οι αλυσίδες δεν είναι για πολλά πολλά όσον αφορά την ταχύτητα.... Το ατιμο όμως το χιονολάστιχο σε κάνει να ξεθαρεύεις, και σίγουρα θα κινηθείς με πιο υψηλές ταχύτητες απ' ότι με τις αλυσίδες οπότε καταλαβαίνεις...... και άντε το τετ α κε έχει την πλάκα του, αρκεί να το κάνεις στα σωστά μέρη και όχι με κανά αμάξι να σου έρχεται από την απέναντι ...... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted November 29, 2008 καλά τα χιονολάστιχα αλλά συμβαίνουν και απροοπτα εκεί που δεν το περιμένεις... Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 29, 2008 Ειναι διαφημηση... για να φοραμε χιονολαστιχα.. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
FOrever 1 Report post Posted December 1, 2008 Για την τυχη του χριστιανου .......ξερουμε κατι.......? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 1, 2008 Βρε Φωτεινη, διαφημιση ειναι..καπου στην πορεια, αλλαξανε τον χριστιανο με κουκλα... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΝΙΚΟΣ 45 Report post Posted December 4, 2008 Εγώ παράγγειλα τα michelin A3 και πήγα να τα δω όταν τα έφερε κ βλέπω ότι είναι μπαγιάτικα ενός έτους!! (40/07).Φυσικά του είπα να πάρει τηλ την michelin να του στείλουν πιο φρέσκα,ακόμη περιμένω άλλα μάλλον δύσκολο.Τι κάνουμε τώρα? Τα ultra grip 7,και τα Dunlop SP winter sport 3D σε 195/15/65 εδώ μου τα δινει 450 ευρω!τετραδα,τα pirelli που θελα (winter 190 snowcontrol)δεν τα φερνει η εταιρία.Αν ήταν για αλλαγή τα κανονικά(αν και της μαμάς που φοράει το subaru είναι άσε να μην πω!) θα τα άλλαζα μάλλον στη Ιταλία που θα πάω,πιστεύω εκεί τα pirelli θα ειναι πιο φθηνά και θα έχεις κ επιλογές.Έχει βέβαια ρίσκο κ ταλαιπωρία αυτό. Τα michelin κόστος όλα φυσικά κομπλέ γύρω στα 320 τετράδα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted December 5, 2008 Εγώ παράγγειλα τα michelin A3 και πήγα να τα δω όταν τα έφερε κ βλέπω ότι είναι μπαγιάτικα ενός έτους!! (40/07).Φυσικά του είπα να πάρει τηλ την michelin να του στείλουν πιο φρέσκα,ακόμη περιμένω άλλα μάλλον δύσκολοΘα πρέπει να ψάξεις πολύ και να σταθείς τυχερός. Δυστυχώς στη χώρα μας εισάγεται (από χιονολάστιχα) ότι περισσεύει από τις άλλες χώρες της Ευρώπης και αφού έχουν τακτοποιηθεί όλοι.Μεγαλύτερη πιθανότητα έχεις αν δώσεις παραγγελία κατά τον Μάρτιο. Για τα υπόλοιπα...Με τα Michelin δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε σε στεγνό ούτε σε βρεγμένο ούτε σε χιονισμένο έδαφος, και με το προηγούμενο αυτοκίνητό μου και με αυτό που έχω τώρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted December 5, 2008 Παιδιά και DOT χρόνου να έχει το λάστιχο ( ή και παραπάνω) δεν είναι τραγικό. Το θέμα είναι πως έχουνε αποθηκευτεί τα ελαστικά όλο αυτο το διάστημα...... Μιλούσα τις προάλλες με τον γενικό αντιπρόσωπο της Gislaved, ο οποίος μου είπε ότι γενικότερα η αγορά των χειμερινών ελαστικών δεν είναι στα καλύτερά της τα τελευταία χρόνια..... Βγάζει λοιπόν η Χ εταιρεία ένα stock και άμα τις μείνουν μερικές χιλιάδες κομμάτια στο τελος της σαιζόν, τι θα τα κανει????? Θα τα ξαναβγάλει στην αγορά του χρόνου. Δεν κατεβαίνουμε σε αγώνες να θέλουμε το απόλυτο....... Και 1,5 χρόνου ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ λάστιχο υπερκαλύπτει με ασφάλεια τις αναγκες μας, είτε χειμερινές είτε καλοκαιρινές είναι αυτές.... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted December 5, 2008 Φιλος λαστιχας,μου ειπε οτι δυσκολα θα βρεις "φρεσκο" χειμερινο ελαστικο φετος. Η μεγαλη πλειοψηφια ειναι 07 λογω του ηπιου περσινου χειμωνα στην Ευρωπη.Υπαρχει μεγαλο stock.Ειδικα στην Ελλαδα οι περισσοτεροι δεν πηραν ελαστικα 08.Αλλα δεν ειναι και τοσο τραγικο οπως ειπε ο porfirio. Τα Nokian WR G2 που εβαλα ηταν και αυτα 45/07. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted December 5, 2008 Εχει ακουσει κανεις γνωμες για τα Sava escimo S3 ή ακομη καλυτερα μηπως τα εχει φορεσει κανεις και εχει γνωμη? Με επεισε ο εμπορος οτι ειναι καλο λαστιχο, καιεδω στην περιοχη μου φοριουνται πολυ, αλλα επειδη τωρα τα ακουσα πρωτη φορα δεν ξερω αν ειναι οντος καλα ή ειναι απλα καλος πωλητης ο λαστιχας Quote Share this post Link to post Share on other sites