porfirio 1,476 Report post Posted October 31, 2008 Πάνο, 235/60R18 107 T XL αυτό βλεπω και εγώ, αλλα με προβληματιζει οτι ειναι Τ δηλαδή max 190 kh αντι για V = 240 Khm αλλα και το φορτίο εχει μικρή διαφορά ειναι 107 αντι για 103 οπότε κατι θα χανει. Υπάρχουν Πέτρο και πιο High Perfomance χειμερινά, με πιο υψηλούς δείκτες ταχύτητας, τα Cayenne, X5, ML και λοιπά high perfomance SUV όλο και κάτι καλό θα φοράνε τον χειμώνα. Αλλά σε αυτές τις διαστάσεις η τιμή θα τσούξει αρκετά.Το βιβλιαράκι του κατασκευαστή αλήθεια τι λέει???..... Με 260 αλόγατα, θα σου πρότεινα να πας πρός τα εκεί..... Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 31, 2008 Πετρο, πας συχνα με 200? Αν οχι, τα Τ μια χαρα ειναι... δεν προκειται να διαλυθουνε αν κανεις μια προσπεραση με 205... απ' την αλλη μερια, αν χτυπας 200+ συχνα και για αρκετη ωρα... να το κοψεις γιατι θα αφησεις το παιδι σου ορφανο Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted October 31, 2008 Οχι μονο στα χιονια, αλλα πουθενα. Με το ζορι την περασμενη βδομαδα βρηκα σε αυτην την διασταση runflat (οχι χιονου βεβαια). btw, τον περασμενο χειμωνα, ξεμεινε 5 μερες στο ΧΚ Καλαβρυτων... Μεσιέ Λάππας αντί για βουνό μας βλέπω να είμαστε μόνιμα στίς παραλίες Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted October 31, 2008 Εντάξει, έχουμε και άλλα αυτοκίνητα για να κάνουμε την δουλειά μας, αλλά όπως και να το κάνεις, είναι σπαστικό να μην βρίσκεις τίποτα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
leonp 0 Report post Posted October 31, 2008 Εντάξει, έχουμε και άλλα αυτοκίνητα για να κάνουμε την δουλειά μας, αλλά όπως και να το κάνεις, είναι σπαστικό να μην βρίσκεις τίποτα. Όχι και τίποτα, πάρε αυτό: (ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε πισωκίνητο) Quote Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted October 31, 2008 btw, τον περασμενο χειμωνα, ξεμεινε 5 μερες στο ΧΚ Καλαβρυτων... Μην μου πείς ότι είναι αυτό....? Εκτός αν δεν είναι BMW και είναι Audi.... (που δεν έχω φώτο....) Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 31, 2008 o τυπος το αφησε στην συντηρηση Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
eleni 343 Report post Posted October 31, 2008 Aλλά σε αυτές τις διαστάσεις η τιμή θα τσούξει αρκετά. Γενικά όλα τσούζουν σε αυτό το αυτοκίνητο. Ευτυχώς φθήνηνε η βενζίνη... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted October 31, 2008 Όχι και τίποτα, πάρε αυτό: (ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε πισωκίνητο) Με προσβάλλεις! Φυσικά και έχω φτυάρι στο αυτοκίνητο και μάλιστα της mammut. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 31, 2008 Χρηστο πτυσσομενο ειναι;αμα δεν ειναι δεν ειναι καλο Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted November 1, 2008 Απλά δεν θα με χάλαγε αν που και που ανέβαζα και το μεγάλο για καμιά πιο σβέλτη διαδρομή. Για την δουλειά που το πήρα, μια χαρά είναι το BMW! Τσ τσ τσ... τι αλητεία κυκλοφορεί στους ορεινούς δρόμους ρε γμτ! Τι θα γίνει με εσάς τους γλήγορους; Θα μας αφήσετε επιτέλους να πάμε στο χιονοδρομικό μας αργά και με ασφάλεια; Τι από τα δύο να πιστέψουμε? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted November 1, 2008 Δεν χρειάζεται να "πιστέψεις" κάτι. Βοηθάει βέβαια αν αναγνωρίζεις πότε κάποιος κάνει χιούμορ. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 2, 2008 Χρησταρα αλλαξε το nick name σου και καντο Χρηστος BMW .ο αλλος ειναι Κωστας δεν θα σε μπερδευουμε Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted November 2, 2008 Ας θέσουμε το ερώτημα με διαφορετικό τρόπο λοιπόν, αφού με τα τωρινά λάστιχα άκρη δεν βρίσκουμε. Αν αγοράσω ένα σετάκι ζάντες με την μικρότερη διάσταση που επιτρέπει η εταιρία (225/45/17), θα βρούμε χιονολάστιχα run flat; Για τι συνολικό κόστος μιλάμε; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 2, 2008 Ας θέσουμε το ερώτημα με διαφορετικό τρόπο λοιπόν, αφού με τα τωρινά λάστιχα άκρη δεν βρίσκουμε. Αν αγοράσω ένα σετάκι ζάντες με την μικρότερη διάσταση που επιτρέπει η εταιρία (225/45/17), θα βρούμε χιονολάστιχα run flat; Για τι συνολικό κόστος μιλάμε; Δεν πρόκειται να πέσεις κάτω απο 1500...σε σύγκριση με τα 350-380 που θα σου κοστίσει μία τετράδα χειμερινών σε 195/65/15 για το BORA πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης..... Ξέχνα το για φέτος τουλάχιστον το 325 στα χιόνια....άμα θέλεις να κάνεις τρελίτσες με πισωκούνα στο χιονισμένο θα σου δίνω το δικό μου για να παίζεις....Την πληρωμή θα την κανονίζουμε σε κιλά προβατίνας...τι λές??? deal??? Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted November 2, 2008 Αν αγοράσω ένα σετάκι ζάντες με την μικρότερη διάσταση που επιτρέπει η εταιρία (225/45/17), θα βρούμε χιονολάστιχα run flat; Mr Lappas ως γυναίκα ομιλώ και νομίζω ότι η γνώμη μου έχει βαρύτητα σε αυτού του τύπου και προορισμού τα οχήματα, διαφωνώ κάθετα να αλλάξεις ζάντες σε αυτό το αυτοκίνητο... Be focused!!! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted November 3, 2008 Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα το αφήσω ως έχει. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Ntinos 0 Report post Posted November 3, 2008 (edited) Μην μου πείς ότι είναι αυτό....? Εκτός αν δεν είναι BMW και είναι Audi.... (που δεν έχω φώτο....) Απιστευτο !!! Αυτο ειναι !!!! :LOL: (εκτος και αν ειναι διαβολικη συμπτωση) Αν ειναι καμια 500αρια μετρα μετα το χκ (προς καλαβρυτα), ειναι 100% το δικο μου ομως. Edited November 3, 2008 by Ntinos Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted November 3, 2008 Υπάρχουν Πέτρο και πιο High Perfomance χειμερινά, με πιο υψηλούς δείκτες ταχύτητας, τα Cayenne, X5, ML και λοιπά high perfomance SUV όλο και κάτι καλό θα φοράνε τον χειμώνα. Αλλά σε αυτές τις διαστάσεις η τιμή θα τσούξει αρκετά.Το βιβλιαράκι του κατασκευαστή αλήθεια τι λέει???.....Με 260 αλόγατα, θα σου πρότεινα να πας πρός τα εκεί..... Διάβασα το βιβλιαράκι του και δίνει μόνο αυτή την διάσταση 235/60R18 103 με επιλογή V η Η, έχει μάλιστα και επισήμανση με "ΠΡΟΣΟΧΗ" να φοράει μόνο αυτές τις διαστάσεις. Πετρο, πας συχνα με 200? Αν οχι, τα Τ μια χαρα ειναι... δεν προκειται να διαλυθουνε αν κανεις μια προσπεραση με 205... απ' την αλλη μερια, αν χτυπας 200+ συχνα και για αρκετη ωρα... να το κοψεις γιατι θα αφησεις το παιδι σου ορφανο Φιλικα ΜακηςΜ Μάκη, δεν έχεις άδικο αλλά κάθε χρόνο φοράω τα χιονολάστιχα τον ΝΟΕ και τα βγάζω τον ΜΑΗ και τα λάστιχα αυτά θα τα έχω τουλάχιστον για τρεις σεζόν και επειδή θέλω να έχω την μέγιστη ασφάλεια προτιμώ να βάλω ότι λέει ο κατασκευαστής, το θέμα είναι να τα βρω, προς το παρόν το πλησιέστερο που έχω δει είναι τα Νokian αλλά έχουν αυτή την διαφορά στον δείκτη ταχύτητας και φορτίου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 3, 2008 http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1036078...iitta%20SUV%205 αυτά έχει ο αδελφός στο Rav Και είναι πολύ καλά και σε βαθύ χιόνι/λάσπες κλπ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 3, 2008 O κατασκευαστης εχει απολυτο δικιο για τη διασταση (αν αλλαξεις διασταση, ολα αυτα τα anti-slip, anti-spin, electronic 4X4 θα τρελλαθουν νομιζοντας οτι γλυστρας σε καθε στροφη ). Μια γρηγορη ματια στο elastika online δειχνει αρκετα αξιοπρεπη λαστιχα στη διασταση που θελεις και δεικτη ταχυτητος Η η V. Οι τιμες κυμαινονται απο 170€ για Falken, 194 € για Nokian WR (V), 212€ για Pirelli, 236€ για Bridgestone LM25, 252€ για Goodyear Ultragrip, μεχρι 331€ για Michelin Latitude Alpin (H) Ορεξη να'χεις... Τα ΝΟΚΙΑΝ ειναι ισως η καλυτερη και οικονομικη επιλογη... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted November 3, 2008 Απιστευτο !!!Αυτο ειναι !!!! :) (εκτος και αν ειναι διαβολικη συμπτωση) Αν ειναι καμια 500αρια μετρα μετα το χκ (προς καλαβρυτα), ειναι 100% το δικο μου ομως. Αν μιλάμε για το τριήμερο που χιόνισε και στην Αθηνα τότε τo δικό σου είναι... Δεν είχε ξεμείνει άλλο αμάξι εκτός από ένα άσπρο Audi S3 Brand New.... Είναι κοντά στο ΧΚ κατεβαίνοντας αριστερά.... Το βρήκα το πρωι κατα τις 09:00 που ανέβηκα και το φωτογράφισα το μεσημέρι κατεβαίνοντας... διότι αν σταμάταγα εκείνη την ώρα... θα είχαμε 2 μαυρα τουτου... κολλημένα διπλά διπλά... Το είχες δει έτσι ...ή όταν το μάζεψες είχε λιώσει το χιόνι από πάνω...? Περιττό να σου πω το κράξιμο που έφαγες στο ΧΚ... (χωρίς παραξήγηση ρε... ) Φιλικά Τεο Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 3, 2008 (edited) Διάβασα το βιβλιαράκι του και δίνει μόνο αυτή την διάσταση 235/60R18 103 με επιλογή V η Η, έχει μάλιστα και επισήμανση με "ΠΡΟΣΟΧΗ" να φοράει μόνο αυτές τις διαστάσεις. Χαζεύοντας το elastika on line, το μοντέλο που μου τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή είναι το NOKIAN W2 sport utility, http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1119521...n+WR+G2+SUV..... Καινούργιο μοντέλο και σε σχετικά καλή τιμή, δείκτης ταχύτητας V, γενικότερα τα χαρακτηριστικά του είναι κομένα και ραμένα για τον τύπο του αυτοκινήτου που έχεις....Aν σκεφτείς και την τεχνογνωσία που έχουν τα τυπάκια στο θέμα χειμερινό ελαστικό, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι κακό..... Δεν βλέπω τον λόγο να δώσεις παραπάνω χρήματα για να βάλεις κάτι σε Continental, σε Michelin ( που είναι ακόμα ποιο ακριβά), ή τέλως πάντων κάποια άλλη μάρκα..... Τέλως πάντων με 260 άλογα στο δεξί πεντάλ εγώ αυτά θα έβαζα.... Φιλικά Σπύρος Edited November 3, 2008 by porfirio Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted November 3, 2008 O κατασκευαστης εχει απολυτο δικιο για τη διασταση (αν αλλαξεις διασταση, ολα αυτα τα anti-slip, anti-spin, electronic 4X4 θα τρελλαθουν νομιζοντας οτι γλυστρας σε καθε στροφη laugh.gif ). ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ και καθόλου για γέλια (χωρίς παρεξήγηση έτσι :) ) Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 4, 2008 Aν θέλεις χειμερινό με δυνατότητες εκτός δρόμου βάλε αυτό. http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1036078...iitta%20SUV%205 αν η προτεραιότητα είναι οι ταχύτητες στην άσφαλτο βάλε αυτό. http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1119521...n+WR+G2+SUV... Κοζουφ vs Egnatia Quote Share this post Link to post Share on other sites