Ntinos 0 Report post Posted November 4, 2008 Αν μιλάμε για το τριήμερο που χιόνισε και στην Αθηνα τότε τo δικό σου είναι... Δεν είχε ξεμείνει άλλο αμάξι εκτός από ένα άσπρο Audi S3 Brand New.... Είναι κοντά στο ΧΚ κατεβαίνοντας αριστερά.... Το βρήκα το πρωι κατα τις 09:00 που ανέβηκα και το φωτογράφισα το μεσημέρι κατεβαίνοντας... διότι αν σταμάταγα εκείνη την ώρα... θα είχαμε 2 μαυρα τουτου... κολλημένα διπλά διπλά... Το είχες δει έτσι ...ή όταν το μάζεψες είχε λιώσει το χιόνι από πάνω...? Περιττό να σου πω το κράξιμο που έφαγες στο ΧΚ... (χωρίς παραξήγηση ρε... ) Φιλικά Τεο Πηγε φιλος μεσοβδομαδα (ηταν στα Καλαβρυτα) και ανελαβε τον ... απεγλωβισμο. Σχετικα με το κραξιμο. Προτιμησα να με κραξουν, παρα να προκαλουσα κανενα ατυχημα.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted November 4, 2008 Χαζεύοντας το elastika on line, το μοντέλο που μου τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή είναι το NOKIAN W2 sport utility, http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1119521...n+WR+G2+SUV.....Καινούργιο μοντέλο και σε σχετικά καλή τιμή, δείκτης ταχύτητας V, γενικότερα τα χαρακτηριστικά του είναι κομένα και ραμένα για τον τύπο του αυτοκινήτου που έχεις....Aν σκεφτείς και την τεχνογνωσία που έχουν τα τυπάκια στο θέμα χειμερινό ελαστικό, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι κακό..... Δεν βλέπω τον λόγο να δώσεις παραπάνω χρήματα για να βάλεις κάτι σε Continental, σε Michelin ( που είναι ακόμα ποιο ακριβά), ή τέλως πάντων κάποια άλλη μάρκα..... Τέλως πάντων με 260 άλογα στο δεξί πεντάλ εγώ αυτά θα έβαζα.... Φιλικά Σπύρος Σπύρο, αυτό που λες WR sport utility 235/60 R18 103V , το οποιο ειναι ακριβώς σε ολα τα νουμερα, δεν μπορώ να το βρω στο σιτε τις νοκιαν, (εκει εχει μόνο 107V) το ειδα στο σιτε του ελαστικα ον λινε, αυτο νομίζω πως θα ψαξω να βρώ, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 4, 2008 Το 103 και 107 ειναι δεικτες φορτιου, οσο μεγαλυτεροι τοσο καλυτερα (εκτος απο την επιπτωση στο πορτοφολι σου... ). Αν τα βρηκες, παρτα! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted November 4, 2008 Το 103 και 107 ειναι δεικτες φορτιου, οσο μεγαλυτεροι τοσο καλυτερα (εκτος απο την επιπτωση στο πορτοφολι σου... ). Αν τα βρηκες, παρτα! Φιλικα ΜακηςΜ Δεν ειναι οσο μεγαλύτερα τοσο καλύτερα, δεν βαζεις λάστιχο φορτηγού σε suv, θα χοροπηδάει σαν κατσίκι, ειδικά εδώ θελουμε μαλακό λάστιχο χιονιού και οχι τούβλο. Αλλο τωρα, Ξέρει κανείς τι σημαινει το ΧL ? σε αυτη την περίπτωση ?, εχω καταλήξει στις εξής δυο επιλογές: α) Nokian WR sport utility 235/60 R18 103V (χωρις xl) β) Nokian WR G2 SUV 235/60R18 107 V XL Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 4, 2008 Δεν ειναι οσο μεγαλύτερα τοσο καλύτερα, δεν βαζεις λάστιχο φορτηγού σε suv, θα χοροπηδάει σαν κατσίκι, ειδικά εδώ θελουμε μαλακό λάστιχο χιονιού και οχι τούβλο. Αλλο τωρα, Ξέρει κανείς τι σημαινει το ΧL ? σε αυτη την περίπτωση ?, εχω καταλήξει στις εξής δυο επιλογές: α) Nokian WR sport utility 235/60 R18 103V (χωρις xl) β) Nokian WR G2 SUV 235/60R18 107 V XL Σημαίνει ότι είναι ενισχυμένο. Συνήθως τα λάστιχα για SUV το φέρουνε. Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω πινακάκι: http://www.conti-online.com/generator/www/...fr;tabNr=4.html Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
apostolosM 0 Report post Posted November 4, 2008 Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 9, 2008 Ένα πολύ ενδιαφέρον link που αφορά τις διαστάσεις των ελαστικών: http://www.pneus-online.fr/equivalence-des...s-conseils.html Είναι βέβαια στα γαλλικά αλλά δεν είναι πολύ δύσκολο καταλάβει κανείς πώς δουλεύει.... "monte d ' origine", είναι τα λάστιχα που φοράει το αυτοκίνητό μας.... "monte souhaitee" είναι οι διαστάσεις που επιθυμούμε να βάλουμε.... Παίζοντας με τα νούμερα στο δεύτερο, μπορούμε να βρούμε ποιές διαστάσεις είναι οι πιο κοντινές στις δικές μας.... Για παράδειγμα το δικό μου πλυντήριο φοράει 225/45/17, που σημαίνει "tours/km" ( στροφές των ελαστικών ανά χλμ) 502. Βάζοντας 195/65/15 (σαν χειμερινό) στο δεύτερο πεδίο, μου βγάζει "tours/km" 501...δηλαδή 0,1% διαφορά. Βέβαια το πινακάκι δεν είναι σε θέση να σου πεί εάν στις ζάντες που επιθυμείς να βάλεις χωράνε τα δισκόφρενά σου, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 9, 2008 παρτε ενα πιο ευκολο για υπολογισμο ελαστικων ΕΔΩ Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 18, 2008 Oρίστε τα τελευταια τεστ χειμερινών ελαστικών από την ADAC: --σε διαστάσεις 175/65 R 15 http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winte...cePageID=229318 --σε διαστάσεις 195/65/15 http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winte...cePageID=229332 Για άλλη μια χρονιά παρα πολύ δυνατό το Goodyear Ultragrip 7 ( καλά αυτό το έχω καταλάβει και εγώ μετά από 2 χρόνια που τα φοράω)..... Πολύ καλη εντύπωση μου έχει κάνει το vredestein snowtrac 3 που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις και με μία τιμή πολύ ανταγωνιστική σε σχέση με τα μεγαθήρια του χώρου .... Πάρα πολύ καλή βαθμολογία για το ολοκαίνουργιο Continental TS 830, που φιγουράρει από φέτος στον κατάλογο της εν λόγο εταιρείας δίπλα στο πάντα αξιόλογο TS 810.....Δυστυχώς μου φαίνεται ότι δεν θα το φέρει η Continental φέτος στην Ελλάδα, πρίν από λίγες ημερες τουλάχιστον δεν έδινε τιμη για το συγκεκριμένο ελαστικο..... Αντε να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά τώρα που πέσαν και τα πρώτα χιόνια..... φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 18, 2008 ta snowtrac 3 στο yaris πλεον ,σε 14' ζάντα για το Vectra τα πηραμε την πρωτη χρονιά, και την επόμενη τα εβαλα στο yaris, αλλαξα βήμα βέβαια ολιγον αλλά δεν έχει ηλεκτρονικά καλούδια να το επηρεάζει... ίσως έχασα σε τελική αλλά έτσι και αλλιώς είναι αδιάφορο αυτο το αμάξι αντί για 180 να πηγαίνει με 170 και στα 2 είναι επικίνδυνο κόστισαν 300€ και δεν ασχοληθηκα καθόλου μαζί τους όλη την χρονιά, παρόλο που τα έσκιζα στο στεγνό δρόμο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΝΙΚΟΣ 45 Report post Posted November 18, 2008 Oρίστε τα τελευταια τεστ χειμερινών ελαστικών από την ADAC: --σε διαστάσεις 195/65/15 http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winte...cePageID=229332 Φέτος και εγώ για πρώτη φορά,(παρά την τετρακίνηση κ subaru ) κ συμβουλευόμενος τo παραπάνω τεστ της ADAC, έχω ήδη παραγγείλει τα michelin Alpine A3.Όταν θα δοκιμαστούν κάτω από χειμερινές συνθήκες, ελπίζω, θα σας μεταφέρω όσο μπορώ τις εντυπώσεις από το συγκεκριμένο λάστιχο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted November 19, 2008 Στο Outlander (2004) το οποιο "φοραει" 215/60/16 δεν υπαρχει winter ελαστικο στην κατηγορια SUV,ενω το αυτοκινητο ειναι SUV. Οποτε οι επιλογες ειναι 2.Η παω σε 215/65/16 οπως και την προηγουμενη φορα που εβαλα το Alpin 4x4 της Michelin ή ελαστικο για επιβατικα. Ο λαστιχας που χαιρει της εμπιστοσυνης μου,μου προτεινει με κλειστα ματια το Nokian WR G2 XL ,το οποιο ναι μεν ειναι για επιβατικα αλλα ειναι XL οποτε εχει μια ενισχυση. Το WR G2 SUV βγαινει και αυτο σε 215/65. Ειμαι σε διλλημα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 19, 2008 Έκλεισα και εγώ τα δικά μου.....Για BMW 328 Ε36 Τouring πήρα τα GISLAVED NORD FROST 5, σε διάσταση 195/65 R 15, φυσικά χωρίς καρφιά...... 360 ευρώ η τετράδα, μονο τα λάστιχα μιάς και τις σιδερένιες ζάντες τις έχω ηδη....... Αναμένονται οι πρώτες εντυπώσεις λίαν συντόμως Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 19, 2008 Στο Outlander (2004) το οποιο "φοραει" 215/60/16 δεν υπαρχει winter ελαστικο στην κατηγορια SUV,ενω το αυτοκινητο ειναι SUV. Οποτε οι επιλογες ειναι 2.Η παω σε 215/65/16 οπως και την προηγουμενη φορα που εβαλα το Alpin 4x4 της Michelin ή ελαστικο για επιβατικα. Ο λαστιχας που χαιρει της εμπιστοσυνης μου,μου προτεινει με κλειστα ματια το Nokian WR G2 XL ,το οποιο ναι μεν ειναι για επιβατικα αλλα ειναι XL οποτε εχει μια ενισχυση. Το WR G2 SUV βγαινει και αυτο σε 215/65. Ειμαι σε διλλημα. Τα Goodyear Ultragrip GW3 215/60/16 που φοραω εγω τι ειναι; Βγες απο το διλλημα (εκτος αν το Forester δεν ειναι αρκετα SUV για το κλιματιστικο... ) Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted November 19, 2008 Έκλεισα και εγώ τα δικά μου.....Για BMW 328 Ε36 Τouring πήρα τα GISLAVED NORD FROST 5, σε διάσταση 195/65 R 15, φυσικά χωρίς καρφιά......360 ευρώ η τετράδα, μονο τα λάστιχα μιάς και τις σιδερένιες ζάντες τις έχω ηδη....... Αναμένονται οι πρώτες εντυπώσεις λίαν συντόμως Φιλικά Σπύρος Σπύρο, αυτή τη διάσταση 195/65 R 15 ελαστικού προτείνει η BMW; κανονικά τι φοράς; θα επηρεαστούν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα; κωστής Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted November 19, 2008 Έκλεισα και εγώ τα δικά μου.....Για BMW 328 Ε36 Τouring πήρα τα GISLAVED NORD FROST 5, σε διάσταση 195/65 R 15, φυσικά χωρίς καρφιά......360 ευρώ η τετράδα, μονο τα λάστιχα μιάς και τις σιδερένιες ζάντες τις έχω ηδη....... Αναμένονται οι πρώτες εντυπώσεις λίαν συντόμως Φιλικά Σπύρος Το αυτό. Με την διαφορά ότι εγώ θα τα περάσω το Σάββατο και θα βγουν γούστα την Κυριακή. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted November 19, 2008 Ασχετο.... πηγα σε λαστιχα της γειτονιάς μου και ενω του ζητησα χιονολαστιχα μου προτεινε λαστιχα για στεγνο ως το "καλιτερο που θα βρεις", τον ρωτησα αν κανει για χιονια και μου απαντησε οτι κανει για όλα , αλλα με μέτρο!!!! αλλωστε μου λέει πόσες φορες θα συναντήσεις χιόνια;; μετά από αυτό , παίρνεις ή δε παίρνεις το λάστιχο να του το φορέσεις κολάρο; μετά από αυτό προσανατολίζομαι σε λαστιχά στο χαλάντρι που μου πρότεινε Goodyear ultragrip7+ ή michelin alpin 3 Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 19, 2008 Ένα πολύ ενδιαφέρον link που αφορά τις διαστάσεις των ελαστικών:http://www.pneus-online.fr/equivalence-des...s-conseils.html Είναι βέβαια στα γαλλικά αλλά δεν είναι πολύ δύσκολο καταλάβει κανείς πώς δουλεύει.... "monte d ' origine", είναι τα λάστιχα που φοράει το αυτοκίνητό μας.... "monte souhaitee" είναι οι διαστάσεις που επιθυμούμε να βάλουμε.... Παίζοντας με τα νούμερα στο δεύτερο, μπορούμε να βρούμε ποιές διαστάσεις είναι οι πιο κοντινές στις δικές μας.... Για παράδειγμα το δικό μου πλυντήριο φοράει 225/45/17, που σημαίνει "tours/km" ( στροφές των ελαστικών ανά χλμ) 502. Βάζοντας 195/65/15 (σαν χειμερινό) στο δεύτερο πεδίο, μου βγάζει "tours/km" 501...δηλαδή 0,1% διαφορά. Βέβαια το πινακάκι δεν είναι σε θέση να σου πεί εάν στις ζάντες που επιθυμείς να βάλεις χωράνε τα δισκόφρενά σου, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα Φιλικά Σπύρος Kωστή το παραπάνω ποστ μου πιστεύω ότι βοηθάει Σπύρο, αυτή τη διάσταση 195/65 R 15 ελαστικού προτείνει η BMW; κανονικά τι φοράς; θα επηρεαστούν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα; κωστής Επίσης ηλεκτρονικά βοηθήματα ΔΕΝ έχει το αυτοκίνητο παρά μόνο ένα ABS..... Η BMW μου προτείνει διάφορες διαστάσεις χειμερινών όπως 185/65 R15, ή εάν θυμάμαι καλά 205/60/15 μέχρι και 225/45/17...... 185/65 R 15 φορούσα στο 316ι.....Τώρα με 200 άλογα στον πίσω άξονα προτίμησα να βάλω κάτι ελαφρώς φαρδύτερο ...... Πάντως από όλες τις διαστάσεις χειμερινών που προτείνει η BMW αυτό που ταιριάζουν περισσότερο στα ασφάλτινα είναι τα 195/65/15..... μιάς και έχω την μικρότερη δυνατή απόκλιση από τα καλοκαιρινά μου, μόλις 0,1%..... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted November 19, 2008 Στο Outlander (2004) το οποιο "φοραει" 215/60/16 δεν υπαρχει winter ελαστικο στην κατηγορια SUV,ενω το αυτοκινητο ειναι SUV. Οποτε οι επιλογες ειναι 2.Η παω σε 215/65/16 οπως και την προηγουμενη φορα που εβαλα το Alpin 4x4 της Michelin ή ελαστικο για επιβατικα. Ο λαστιχας που χαιρει της εμπιστοσυνης μου,μου προτεινει με κλειστα ματια το Nokian WR G2 XL ,το οποιο ναι μεν ειναι για επιβατικα αλλα ειναι XL οποτε εχει μια ενισχυση. Το WR G2 SUV βγαινει και αυτο σε 215/65. Ειμαι σε διλλημα. Εβαλα τελικα το Nokian WR G2 XL 215/60/16 ,520 ευρω η 4αδα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 19, 2008 Εβαλα τελικα το Nokian WR G2 XL 215/60/16 ,520 ευρω η 4αδα. Περιμενω εντυπωσεις... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted November 19, 2008 Φέτος μετά την αλλαγή τουτου, θα επιχειρήσω να τη βγάλω χωρίς χιονολάστιχα. Η τιμή μου έπεσε λίγο ''βαριά'' (1000€ η τετράδα για 235/50/18) και τα έξοδα πολλά και μαζεμένα φέτος. Δοκίμασα χθες και σήμερα με τα SCORPION STR (τα οποία έχουν ένδειξη M+S αλλά λείπει το βουναλάκι ) στο Πισοδέρι και ο συνδυασμός τετρακίνησης - ελαστικών φαίνεται να δουλεύει ικανοποιητικά (όχι όπως με χιονολάστιχα βέβαια, αλλά απροβλημάτιστα θα έλεγα) Πήρα και ένα autoshock να βρίσκεται και βλέπουμε... με προσοχή και καλό χειμώνα ΥΓ. Μου έκανε εντύπωση ότι οι τιμές που μου έδωσε ο λαστιχάς μου για τα ALPINE (1100), ULTRAGRIP (950)και BLIZZAK (1000) (με περαστικά) ήταν ίδιες ή καλύτερες από αυτές που βρήκα στο elastika-online. :blink Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted November 21, 2008 Τελικά αγόρασα τα Michelin Alpin A3 175/65 R14 82T για το Χοντα τζαζ 1.4 με κόστος 260Ε τα παραλαμβανω τη δευτερα και τα φορω αρχες δεκεμβρη Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
camperman 0 Report post Posted November 24, 2008 (edited) Φίλοι Θέλω να βάλω χιονολάστιχα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο 3,5 τόνων - 7 μέτρων με μπροστινή κίνηση (Fiat Ducato 2007). Καμιά ιδέα; Edited November 24, 2008 by camperman Quote Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted November 24, 2008 Έκλεισα και εγώ τα δικά μου.....Για BMW 328 Ε36 Τouring πήρα τα GISLAVED NORD FROST 5, σε διάσταση 195/65 R 15, φυσικά χωρίς καρφιά......360 ευρώ η τετράδα, μονο τα λάστιχα μιάς και τις σιδερένιες ζάντες τις έχω ηδη....... Αναμένονται οι πρώτες εντυπώσεις λίαν συντόμως Φιλικά Σπύρος Εχω ακουσει οτι δεν ειναι καλα αυτα τα λαστιχα Σπυρο...μαλλον την πατησες........ Quote ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
xautom 0 Report post Posted November 25, 2008 Παιδια εχω το ignis 4x4 και θελω να βαλω λαστιχα gislaved η nokian.ωστοσο ψαχνω στην θεσσαλονικη εδω και δυο εβδομαδες και δεν υπαρχουν. Εχετε να προτεινετε κατι αλλο? Τα ultra grip 7 της goodyear η vredestein(αν τα λενε) ειναι καλα. Καλο χειμωνα με πολυ χιονι σε ολους σας Quote Share this post Link to post Share on other sites