Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kostasbmw

ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Recommended Posts

Στο drive.gr εχει ενα αρθρο για ολα τα μεσα καταπολεμισης της οδηγησης σε χιονι και παγο.

Αλυσιδες,αλυσιδες ψιλες,ερπυστριες.ριξε μια ματια ισως βοηθηθεις.

Alex το κακο με τα χαμηλομενα αυτκινητα ειναι πως δυσκολα αλλαζεις το προφιλ του ελαστικου διοτι δεν το χωρα ο θολος.απο την αλλη ομως και 18-19-20αρα ζαντα με χιονολαστιχο δεν συμβαδιζει.

εγω κατεβαινω 2 νουμερα απο ασφαλτινο σε χιονολαστιχο.

Εννοείται πως αλλάζει και η ζάντα με μικρότερης διαμέτρου, προκειμένου να τοποθετηθεί ένα ελαστικό με στενότερο πέλμα και μεγαλύτερο προφίλ. Απαγορεύεται η αλλαγή στην συνολική διάμετρο του τροχού (+- 2-3%).

Όπως έγραψα και παραπάνω, συμβουλευτείτε το manual. Συνήθως η διάσταση των χειμερινών συμπίπτει με την διάσταση των ελαστικών/ζαντών της βασικής έκδοσης.

Edited by Alex_StreetKa

5dcd14a9-a154-4860-a4c3-11dfc614523d_zpsf410110f.jpg

Εγώ έχω πάντα μαζί σε τετρακίνητο οκτάβια, 4 πανιά και αλυσίδες. Χρησιμοποιώ τα πανιά και τις αλυσίδες τις έχω ρεζέρβα. Μία φορά σε ανηφόρα με πάγο τα πανιά με πρόδωσαν οπότε ...
Κυριάκο αν κάνεις μερικές δοκιμές με αλυσίδες στο σπίτι σου, θα δεις ότι μετά είναι παιχνιδάκι.

• Like 2

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Εγώ έχω πάντα μαζί σε τετρακίνητο οκτάβια, 4 πανιά και αλυσίδες. Χρησιμοποιώ τα πανιά και τις αλυσίδες τις έχω ρεζέρβα. Μία φορά σε ανηφόρα με πάγο τα πανιά με πρόδωσαν οπότε ...
Κυριάκο αν κάνεις μερικές δοκιμές με αλυσίδες στο σπίτι σου, θα δεις ότι μετά είναι παιχνιδάκι.

σίγουρα αυτο θα γίνει για να είμαστε έτοιμοι!!

• Like 1

καλησπέρα παίδια!

Παλιο το πόστ αλλα να μήν κάνω καινούριο θέμα για 1 ερώτηση..

η επισκεψη στο χιονοδρομικο ειναι απαρέτητο να εχω αλυσίδες??περισι σε όσα πήγα δέν χρειάστηκαν και επιδή είναι σάβατο σήμερα δέν ξέρω που να βρώ εδώ λάρισα..πράκτικερ δέν έχει τέλειωσαν..και θέλω δευτέρα να πάω βασιλίτσα οπου δέν έχω ξαναπάει ποτέ..θα είναι απαράιτητες?πός ειναι το βουνο εκει πάνω?

Πάντα είναι απαραίτητες στο χειμερινό βουνό, αλλά ειδικά τώρα, στην αρχή της σεζόν που οι δρόμοι θα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολοι με χιόνι/πάγο κάτω, υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να μην επιχειρήσεις να ανέβεις αν δεν έχεις βρει κάπου να αγοράσεις. :)

• Like 4

Make Parnassos Great Again!

Δεν έχει αλυσίδες στη Λάρισα ;!

Ψάξε σε καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτων.

Practice makes perfect

κοίταξε και για πανιά

• Like 2

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Ένα τεχνικό ερώτημα: τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα έχουν ελαστικά χαμηλού προφίλ. Ποια είναι είναι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου όταν μπάινουν αλυσίδες; Πόσο μεταφέρονται κραδασμοί στην καμπίνα;

βάλε πανια καλύτερα, συνηθως το χαμηλο προφιλ ειναι πανω σε μια ζαντα ΝΑΑΑΑΑ με το συμπάθειο...

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Ειναι τουλαχιστον εγκληματικο να σκεφτεται κανεις να ανεβει σε βουνο χωρις αλυσιδες..... Κανονικα πρεπει ολοι να εχουμε το χειμωνα αλυσιδες μαζι μας οπου κ να κινουμαστε....

• Like 3

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

ειναι οντως εγκληματικο οπως λεει ο καπς ΑΛΛΑ, θα τον εχουν καθαρισει σιγουρα καλα τον δρομο και αν σκεφτεις οτι δεν θα χιονησει αυριο τοτε ο δρομος θα ειναι καθαρος σιγουρα....προσοχη στις γνωστες στροφες μονο για παγο...

• Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Ένα τεχνικό ερώτημα: τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα έχουν ελαστικά χαμηλού προφίλ. Ποια είναι είναι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου όταν μπάινουν αλυσίδες; Πόσο μεταφέρονται κραδασμοί στην καμπίνα;

Όπως λέει και ο vro, καλό είναι να αποφύγεις κλασικού τύπου αλυσίδες σε μεγάλη ζαντα/χαμηλό προφίλ.

Υπάρχει μειωμένος χώρος στον θολο για να μπορέσεις να τις περάσεις και πέραν φυσικά των πολύ έντονων κραδασμών μαζί με όλα τα επακόλουθα (φθορά σε ελαστικά, ζάντες).

Εγώ χρησιμοποιώ πανιά σε ζάντες 17" και ελαστικά 225/45.

Είναι εύκολα στην τοποθέτηση και χωρίς κραδασμούς.

Στα αρνητικά τους είναι ότι :

1) αφενός υπόκεινται σε φθορά (μη φανταστείς ότι κάθε χρόνο θέλεις και αλλά, απλά σε 3-4 χρόνια πιθανώς), εξαρτάται βέβαια και από τη χρήση και πόσο τα προσεχείς (να μην πατάνε για μεγάλη απόσταση σε πεντακάθαρο δρόμο με μεγάλη ταχύτητα πχ καθώς και τον καθαρισμό τους μετά)

2) δεν είναι πολύ αποτελεσματικά όσο τα αλλά συστηματα (πχ αλυσίδες-τις ξεχνάς η πλαστικά με καρφιά επάνω που αγκαλιάζουν τον τροχό- πανάκριβα και τα ξεχνάω) στον απόλυτο πάγο.

Στην πραγματικότητα δεν έχω έρθει ποτέ σε συνθήκες που να νιώσω ότι δεν με καλύπτουν.

Η μόνη περίπτωση που μπορώ να φανταστώ τα πανιά να μην αρκούν, είναι να θαφτείς τόσο βαθιά στο χιόνι που να χρειάζεσαι η αλυσίδα να "σκάψει" για να σε ξεθάψει.

Δεν μου έχει συμβεί ποτέ πάντως, ακόμα και σε περιπτώσεις που είχα κολλήσει big time, τα πανιά έκαναν την δουλειά τους.

• Like 1

Οκ βρηκα αλυσίδες.παρέα δεν βρήσκω να ανέβω βασιλίτσα αυριο..αλος δουλευει αλος δεν μπορεί άλος κουκουρούκου..

Αν δεν είναι οικονομικό το θέμα,τραβήξου μόνος σου,μια χαρά θα περάσεις!

Yolo...

• Like 1

Οικονομικό δέν είναι αλα μόνος? δεν ξέρω..οχι οτι με την παρέα θα τσουλάμε και συνέχεια μαζι εγω είμαι λιγο αρχάριος ακόμα πάω σιγά σιγά αλλα μόνος δέν θέλω να πάω..

Οποτε κανονισα να δουλευω αυριο αν ειναι κανενας διαθέσημος και ειναι και ανοιχτά μεθαυριο θα κατεβω αλιώς πάλι θα με φάει η μαρμάγκα εδώ στη Λάρισα

Σκέφτομαι να αγοράσω αλυσίδες αφού αγόρασα καινουργιο τουτου και δεν παίζουν χιονολάστιχα μα΄λλον για φέτος,άσε που ούτως ή άλλως θέλω να έχω αλυσίδες.

Με δεδομένο ότι του χρόνου θα βάλω χιονολάστιχα δε νομίζω ότι αξίζει να βάλω πανιά αφού πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνουν και τα 2.Εκτός αν δώσω 80€ μόνο για φέτος....

Από την άλλη σε καινούργιο αυτοκίνητο δεν θέλω αν βάλω τις απλές αλυσίδες και το σπάσω,ασε που είναι ταλαιπωρία σκέτη.

Οπότε μας μένουν οι spikes spider που είναι πλαστικές με καρφιά και οι spike spider sport kai thule Που ναι μεν είναι αλυσίδες αλλά μπαίνουν πολύ γρήγορα και είναι πολύ στενές πάνω στο λάστιχο.Καταλάβατε τι λεω φαντάζομαι.Αυτέ ςόμως έχουν 5-6 κατοστάρικα όσο δηλαδή τα χιονολάστιχα!!!Πανάκριβες....

Εκτός αν πάρω μόνο αυτές και δεν βάλω χιονολάστιχα του χρόνου.....

Ουφ μπέρδεμα.....καμιά γνώμη;;;;;

Βαγγέλη αλυσίδες φέτος, χιονολάστιχα του χρόνου.

Αν ξέρεις να τις τοποθετείς σωστά και οδηγείς συνετά, δύσκολα θα έχεις αστοχία υλικού, ειδικά αν πάρεις κάποιο μεσαίο μοντέλο (~50€).

Τα πανιά δεν κάνουν την ίδια δουλειά με τα χιονολάστιχα... :)

• Like 1

sinox-0.jpeg

Strictly speaking, κάνουν, και καλύτερη.

Αλλά, επειδή δεν πρόκειται ποτέ να βάζεις 4 πανιά κάθε φορά, ούτε να τα βάζεις/βγάζεις 5 φορές σε μια διαδρομή ανάλογα με το αν είναι στεγνή ή αν έχει χιόνι, τα χιονολάστιχα είναι σαφώς ανώτερη επιλογή.

• Like 1

Αλυσίδες σε καινούριο;;; Δεν το λυπάσαι;;;; Πανιά για μία χρονιά και του χρόνου χιονολάστιχα...

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk