Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/25/2026 in all areas

  1. 1 point
    Αυτό είναι από εποχής Δρίβα όπου λεφτά υπήρχαν για πέταμα στην Φτερόλακκα. Είναι η κορφή του flying fox. Ναι όπως το ακούς . Για πολλά χρόνια υπήρχε και το συρματόσχοινο μέχρι την βάση έτοιμο να αποκεφαλίσει κάθε δυστυχή χιονοδρομο. Φωνάζαμε , διαμαρτυρόμασταν αλλά η διοίκηση διαχρονικά είχε και έχει άλλες προτεραιότητες . Πιθανά κάποιος κτηνοτρόφος το μάζεψε γιατί χτύπαγαν τα πρόβατα το καλοκαίρι. Όταν ήταν έτοιμο να λειτουργήσει κάποιος εκεί πάνω , Άγιος άνθρωπος , έσωσε ζωές .... Είπε : Δεν κάνουμε μια δοκιμή . Κρέμασαν ένα κορμο δένδρου και τον άφησαν να φύγει κάτου. Ε στο τέρμα τσακίστηκε ο κορμός σε 1000 ροκανιδια . Κατάλαβαν τότε ότι μόνο στην μίζα είχαν γίνει οι κατάλληλες μελέτες και κανείς δεν είχε κάνει απλούς υπολογισμούς φυσικής για ένα flying fοx που θα ξεκινάει από ψηλά και θα σταματάει πολύ πολύ χαμηλά . Έγιναν και άλλα τότε όχι λιγότερο φαιδρά αλλά ως συνήθως κανείς δεν πήγε φυλακή. Στο βάθος φαίνεται και ο στοιβος μάχης , συγγνώμη περιπέτειας . Άλλο φαιδρό έργο που ....μακροημέρευσε. Εκεί είχαν βάλει και το κουφάρι ενός αμαξιού για να κάνουν άλματα οι σανιδαδες λες και δεν κόβουν οι λαμαρίνες του αυτοκινήτου. Τι έχει δει αυτή η φτερό στο προτσές να γίνει το ερείπιο που είναι τώρα , δεν υπάρχει..... Μόνο με τα χρήματα για αυτά τα καραγκιοζιλικια γινοταν μια καλή ανακαίνηση του σαλέ .
  2. 1 point
    Θαυμάσια μέρα χθες στη Φτερόλλακα. Αριστες συνθήκες, μηδενικές ουρές στο Δία μέχρι τις 10:30, καλοστρωμένες πίστες. Ακόμα και στο οργωμένο εκτός έβρισκες σημεία που δεν έκαιγες τα πόδια σου. Ολη μέρα Δία, (μέχρι τις 10 μόνος !) 6 και δίπλα. Οταν σκέφτηκα για Σαχάρα ο Δίας είχε κόσμο οπότε δεν. Κάτέβηκα στις 11:00 μια βόλτα Κελάρια, όντως εκτός δεν λέει, είδα τις ουρές από ψηλά και σταμάτησα κατευθείαν στην καρέκλα του Ερμή για πίσω, μέχρι τις 14:30. Πάντα τέτοια.
  3. 1 point
    Για τον Παρνασσό που ανεβάζει στάνταρ ουρές καθημερινές θα ήταν παράξενο να μην έχει ουρές την καθαρή Δευτέρα. Αν δεν ανοίξει ο Ηρακλής το πρόβλημα θα υπάρχει αυξανόμενο. Όσο δεν υπάρχει χιόνι να χαζολογας στις πλαγιές θα καταλήγεις σε χρόνο ρεκόρ στην βάση των δύο βασικών λιφτ , Βάκχου και Ηνίοχου. Δεν είναι άλλωστε και κανένα μακρινάρι οι πίστες σε αυτό το βουνό. Ούτε και συνδέονται δύο τρεις σοβαρές πίστες , η μία μετά την άλλη. Από την άλλη,καθημερινή, ένας χιονοδρόμος ελληνας ή ξένος που θα πάει νότια για σκι; Στο Βελούχι; Με πάνω από το μισό βουνό κλειστό και αξιοπιστία στα τάρταρα; ( Ότι θα είχα πρότυπα αξιοπιστίας Παρνασσό και Καλάβρυτα , ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου). Πάντως Βασιλίτσα καθαρά Δευτέρα ουρές δεν είχε . Να συνεννοηθούμε όμως . Με τον κατάλληλο προγραμματισμό . Πας 9 το πρωί . Τριπλό βάση μετά τις 11 δεν κατεβαίνεις εκτός και αν πρέπει να φύγεις . Το διπλό θα πήξει μετά τις 11 γιατί είναι της μόδας . Η Ελίμεια θα σε προπονήσει για Ηρώδη, αλλά εγώ την Δευτέρα την είδα άδεια . Και βέβαια ο Μιγδανης επειδή η άνοδος ήταν για ζογκλέρ είχε μηδέν αναμονή όλη την ημέρα. Όσο πιο πολλά λιφτ , τόσο λιγότερες ουρές . Είναι πολύ απλά τα μαθηματικά . Όσο πιο πολλλες πίστες , τόσο λιγότερες ουρές . Όσο πιο πολύ χιόνι τόσο λιγότερες ουρές . Πολλά λιφτ , πολλές διαδρομές . Δεν έχει νόημα να βάζουμε εξαπλα με μια πίστα . Το πλήθος πάει από την ουρά στην μια πίστα . Στο Ανήλιο δεν υπάρχουν ουρές στο εξαπλό . Δεν το έχει μάθει ακόμα ο κόσμος . Παίζει και το 25αρι ρόλο για την νεολαία . Αλλά στην μία και μοναδική πίστα είναι πιο επικίνδυνα από τα κελάρια στις 12. Στα Καλάβρυτα όταν ανοίγει η Στύγα όλο το χιονοδρομικό ξεμπλοκάρει. Άμα δεν ανοίξει καλύτερα να φύγεις . Αλλά στην μία και μοναδική πίστα δεν μπορείς πια να κάνεις σκι από το πλήθος .
  4. 1 point
    Μοιάζει να έχει συμβεί μια δομική αλλαγή αναφορικά με τις προσελεύσεις στο ΧΚΠ. Στμφωνώ με το συντονιστή - παραδοσιακά ποτέ δεν είχε ουρές την Καθ. Δευτέρα που ήταν και η τελευταία μέρα υψηλών προσελεύσεων. Κι όμως, χθες Τρίτη είχε ουρές και στα Κελάρια αλλά και 2-3 σειρές αναομονή ακόμα και στην 6. Εκεί μάλιστα συνάντησα μια οικογένεια Τσέχων (που ζουν στα Χανιά!) ενώ συνεχώς πετυχαίνεις Κινέζους. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο σε άλλα ΧΚ; Είναι συγκλονιστικό πόσο λίγο χιόνι έχει το βουνό για την εποχή. Κατεβαίνονας την πίστα του Ερμή, βλέπεις και χορταράκια - δεν το συζητώ για πέτρες.
  5. 1 point
×
×
  • Create New...