NINA 8 Report post Posted April 15, 2010 Αρχικα σκεφτηκα οτι δε μου πεφτει λογος αφου δεν ειμαι μελος, αλλα μετα βλεπω οτι οσοι εκφραζουν διαφωνιες δεν ειναι κι αυτοι μελη του συλλγγου, οποτε ας πεταχτω κι εγω. Τότε πίστευα ότι κάποιοι (μια παρέα) που έκαναν σκι αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν σύλλογο με σκοπό να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να έρχονται σε επαφή με όλους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.Κάποια στιγμή ο σύλλογος αποφάσισε να παίξει σημαντικό ρόλο στην χιονοδρομία της Ελλάδας. Αποκορύφωμα ήταν η εκδήλωση (αποτυχημένη) στο Χρυσό Ελάφι το 2007. Στην συνέχεια ο σύλλογος , πιστεύοντας (λανθασμένα) ότι έχει την δύναμη και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα χιονοδρομικά δρώμενα , προσπάθησε να αναβαθμίσει τον ρόλο του (γενική συνέλευση στην Θεσσαλονίκη). Σε αυτή την συνέλευση φάνηκε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει πολλά (τουλάχιστον όσα πίστευε). Από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισαν και τα εσωτερικά προβλήματα του συλλόγου. Αποκορύφωμα είναι αυτό το topic που προσωπικά πιστεύω ότι πριν τρία χρόνια δεν θα υπήρχε σε "δημόσια θέα". Η συνέχεια είναι δύσκολη για τον σύλλογο. Η ύπαρξη του εξαρτάτε από τον σαφή προσδιορισμό των θέσεων του. Αυτο το αποτυχημενη της ημεριδας στο Χρυσο Ελαφι κι εγω δεν το καταλαβαινω. Αραγε τι περιμενατε περισσοτερο απο αυτη την εκδηλωση ; Βεβαια το ερωτημα ειναι τι περιμετε απο το συλλογο. Να νομοθετησει ; να εξοπλισει τα χιονοδρομικα ; να βαλει σε σειρα τους χιονοδρομους ; να λυσει τα προβληματα ; εαν περιμενετε τετοια πραγματα, απλως θα περιμενετε. Εδω δε λυνουν τα προβληματα οι αρμοδιοι, θα τα λυσουμε εμεις ; Νομιζω οτι ο συλλογος ειναι περισσοτερο για να αναδειξει τα προβληματα και να προτεινει καποιες λυσεις. Θα συμφωνησω με την τελευταια προταση στο δευτερο μισο της. Οτι θα πρεπει να προσδιοριστουν οι θεσεις του συλλογου για το μελλον. Μακαρι τα μελη του συλλογου (θα γινω κι εγω συντομα) να αναλαβουν τις ευθυνες τους και να ξεκαθαρισουν τι θελουν απο το συλλογο. Εαν θυμαμαι καλα πάντως εχει ξαναγινει στο παρελθον και οτι ειχε συμφωνηθει τηρηθηκε. Ας κρατησουμε την ορεξη και τις προτασεις μας για τη γενικη συνελευση. Νομιζω πως οποιος εχει κατι να πει θα ακουστει. Quote Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι... Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted April 15, 2010 Η εκδήλωση στο Χρυσό Ελάφι ήταν αποτυχημένη λόγω σημαντικών και ουσιωδών απουσιών. Όπως αυτών που μπορούσαν να δώσουν λύση στα προβλήματα της Ελληνικής χιονοδρομίας. Με λίγα λόγια μαζευτήκαμε και είπαμε τον πόνο μας. Απουσίαζαν εκπρόσωποι άλλων δραστηριοτήτων βουνού. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της χιονοδρομίας χωρίς ταυτόχρονη ανάπτυξη και των υπολοίπων δραστηριοτήτων στο βουνό. Διατύπωσα λάθος τις τελευταίες προτάσεις (στο προηγούμενο ποστ) και βγήκε λάθος συμπέρασμα. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν δεν είχαν σχέση με προβλήματα μεταξύ μελών άλλα με την λειτουργία/μορφή (βασικές αρχές/σκοπός/εικόνα) του συλλόγου. Τα οποία όμως μπορούν να θεωρηθούν και εσωτερικά προβλήματα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
arcas 1 Report post Posted April 15, 2010 Τον σύλλογο τον γνώρισα από την στιγμή που δημιουργήθηκε το site. Τότε πίστευα ότι κάποιοι (μια παρέα) που έκαναν σκι αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν σύλλογο με σκοπό να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να έρχονται σε επαφή με όλους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή με τον σύλλογο γιατί η πρώτη εντύπωση ήταν ότι πρόκειται για ένα κλειστό κλαμπ (σνομπαρίες του Παρνασσού).Κάποια στιγμή ο σύλλογος αποφάσισε να παίξει σημαντικό ρόλο στην χιονοδρομία της Ελλάδας. Αποκορύφωμα ήταν η εκδήλωση (αποτυχημένη) στο Χρυσό Ελάφι το 2007. Στην συνέχεια ο σύλλογος , πιστεύοντας (λανθασμένα) ότι έχει την δύναμη και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα χιονοδρομικά δρώμενα , προσπάθησε να αναβαθμίσει τον ρόλο του (γενική συνέλευση στην Θεσσαλονίκη). Σε αυτή την συνέλευση φάνηκε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει πολλά (τουλάχιστον όσα πίστευε). Από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισαν και τα εσωτερικά προβλήματα του συλλόγου. Αποκορύφωμα είναι αυτό το topic που προσωπικά πιστεύω ότι πριν τρία χρόνια δεν θα υπήρχε σε "δημόσια θέα".Η συνέχεια είναι δύσκολη για τον σύλλογο. Η ύπαρξη του εξαρτάτε από τον σαφή προσδιορισμό των θέσεων του. Είδες τελικά που κι εσύ διαψεύτηκες όσον αφορά το φόρουμ; Όλοι σας, όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να πούμε ανοιχτά την άποψη μας, ανεξαρτήτου εμπειρίας, περιοχής, κλίκας (όπως λες εσύ) και ανεξαρτήτως αν ήμαστε τακτοποιημένα μέλη. Το να καθόμαστε σε ένα καναπέ και να κατηγορούμε είναι το πιο εύκολο πράγμα. Περνάει και χαλαρά-ευχάριστα η ώρα. Τους ρώτησες όμως όλους αυτούς στο Δ.Σ και στις Ομάδες Εργασίας (που είναι όλοι τους εθελοντές), πόσες ώρες σπαταλάνε από τον ελεύθερο χρόνο τους; Όλοι τους εργαζόμενοι. Σίγουρα, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά εάν εμείς τα απλά μέλη ήμαστε αμέτοχα τότε ο στόχος πάντα θα είναι μακριά. Λάθη έχουν γίνει πολλά και θα γίνονται πάντα, το θέμα είναι αν εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάτι. Αν συζητήσαμε αυτά που μας ενοχλούν με τα κατάλληλα πρόσωπα. Εάν ζητήσαμε εξηγήσεις. Θέλετε να αλλάξει κάτι? Γίνετε ενεργά μέλη... Δεν εννοώ να πληρώσετε συνδρομή, αλλά να έρθετε σε μία συνέλευση και να τα "χώσετε" σε αυτούς που πιστεύετε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Υπάρχει και κάτι πιο απλό. Γράψτε προτάσεις έστω εδώ στο φόρουμ... Στο Σύλλογο ήρθα πριν από 2 χρόνια. Είδα κάποια πράγματα που δε μου αρέσανε, αλλά είδα και πολλά περισσότερα που με κερδίσανε. Νιώθω ότι χάρη στην ύπαρξη του Συλλόγου έμαθα αρκετά πράγματα όσον αφορά τη Χιονοδρομία(ένα απλό πρόσφατο παράδειγμα είναι τα σεμινάρια συντήρησης εξοπλισμού που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα).Στη διάρκεια αυτών των 2 ετών, χάρη στη βοήθεια πολλών παιδιών μέσα από το Σύλλογο, απέκτησα γνώσεις - Παιδεία. Νιώθω κερδισμένος. Κακά τα ψέμματα, πόσα πράγματα μπορούμε να περιμένουμε από ένα Σύλλογο, όταν δεν υπάρχει κράτος, όταν στα ταμεία του κράτους δεν υπάρχει ούτε σάλιο, όταν το ίδιο το κράτος κόβει επιχορηγήσεις, όταν οι αρμόδιοι υπουργοί αλλάζουν κάθε χρόνο και άλλα πολλά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NINA 8 Report post Posted April 15, 2010 Η εκδήλωση στο Χρυσό Ελάφι ήταν αποτυχημένη λόγω σημαντικών και ουσιωδών απουσιών. Όπως αυτών που μπορούσαν να δώσουν λύση στα προβλήματα της Ελληνικής χιονοδρομίας. Με λίγα λόγια μαζευτήκαμε και είπαμε τον πόνο μας. Απουσίαζαν εκπρόσωποι άλλων δραστηριοτήτων βουνού. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της χιονοδρομίας χωρίς ταυτόχρονη ανάπτυξη και των υπολοίπων δραστηριοτήτων στο βουνό.Διαφωνω ως προς το αποτυχημενη, συμφωνω ως προς τις απουσιες. Ο τοτε υπουργος ομως ειχε στειλει εκπροσωπο του αφου απουσιαζε στο εξωτερικο. Ο περιφερειαρχης επισης ηταν εκει οπως και αλλοι παραγοντες. Για μενα σημασια εχει οτι εγινε η ημεριδα και οτι ο συλλογος μαζεψε τα χ/κ και τους αρμοδιους γυρω απο ενα τραπεζι, κατι που εκανε και στη Φιλοξενια τον περασμενο Νοεμβριο. Διατύπωσα λάθος τις τελευταίες προτάσεις (στο προηγούμενο ποστ) και βγήκε λάθος συμπέρασμα. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν δεν είχαν σχέση με προβλήματα μεταξύ μελών άλλα με την λειτουργία/μορφή (βασικές αρχές/σκοπός/εικόνα) του συλλόγου. Τα οποία όμως μπορούν να θεωρηθούν και εσωτερικά προβλήματα. Τουλαχιστον ας συμφωνησουμε οτι τα μελη του συλλογου μπορουν με την ενεργη παρουσια τους στη ΓΣ να ορισουν την τυχη του. Quote Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι... Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted April 15, 2010 Φίλε @arcas πραγματικά δεν κατάλαβα το post σου. Τι σχέση έχουν αυτά που έγραψες με αυτά που έγραψα εγώ; Γιατί το ύφος της απάντησής σου μου φαίνεται επιθετικό απέναντί μου; Το snowclub το γνωρίζω πριν το 2007 και αναφέρθηκα στην πρώτη εντύπωσή μου όταν το πρωτογνώρισα!!!! Έγραψα απλά την γνώμη μου. Δεν καταλαβαίνω!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted April 15, 2010 Ας γίνω ποιο σαφείς στις απουσίες : Αθλητισμού, Τουρισμού, Παιδείας, Μεταφορών, ΥΠΕΧΟΔΕ, Εργασίας και Απασχόλησης ... Σύλλογοι Ορειβατικοί,Ποδηλασίας,Ιππασίας,Αεροαθλητισμού ... Ήταν παρόντες υπεύθυνοι από πολλά τα χιονοδρομικά άλλα μήπως προσέξατε τις εκφράσεις των προσώπων αυτών από τα μικρά περιφερειακά ΧΚ όταν ο πρόεδρος του συλλόγου έλεγε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα στην χώρα μας είναι πάρα πολλά; Αναφέρομε ξανά σε εκείνη την εκδήλωση γιατί (όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου στην Θεσσαλονίκη) τοποθετήθηκε ο πήχης πολύ ψηλά. Μετά μπερδεύτηκε (αποπροσανατολιστικέ) ο σύλλογος και τα αποτέλεσμά φαίνονται τώρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
arcas 1 Report post Posted April 15, 2010 Φίλε @arcas πραγματικά δεν κατάλαβα το post σου.Τι σχέση έχουν αυτά που έγραψες με αυτά που έγραψα εγώ; Γιατί το ύφος της απάντησής σου μου φαίνεται επιθετικό απέναντί μου; Το snowclub το γνωρίζω πριν το 2007 και αναφέρθηκα στην πρώτη εντύπωσή μου όταν το πρωτογνώρισα!!!! Έγραψα απλά την γνώμη μου. Δεν καταλαβαίνω!!!!! Φίλε herman, λάθος κατάλαβες. Κουβέντα κάνουμε, προς θεού. Σε εσένα αναφέρθηκα γιατί σου φάνηκε περίεργο που υπάρχει τέτοιο θέμα στο ανοιχτό φόρουμ. Στο κάτω κάτω της γραφής εσύ ανέφερες για κλειστό club και για αποτυχημένες εκδηλώσεις. Επίσης μου κάνει εντύπωση που ξαφνικά εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες πολλές αντιδράσεις...Ρε παιδιά ελάτε στη συνέλευση και τα συζητάμε...όχι εμφανιζόμαστε από το πουθενά(μετά από μακρόχρονη αποχή από τα κοινά και τις δραστηριότητες του Συλλόγου), πετάμε μερικές μολότωφ και φεύγουμε.(Αναφέρομαι σε όλους αυτόυς που δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα έχουν παράπονα). Αφήστε στην άκρη το παρελθόν και να δούμε τι γίνεται τώρα. Φιλικά πάντα Υ.Γ Η ζωή είναι όμορφη, Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο!!! Αφήστε τις γκρίνιες και τα πληκτρολόγια , ελάτε στις συνελεύσεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted April 15, 2010 Θα μου επιτρέψετε δυο κουβέντες. Τα τελευταία 15-20 χρόνια ασχολούμαι όσο ποιο ενεργά μπορώ (από άποψη χρόνου) με συλλόγους. Έχουν υπάρξει διαστήματα (όπως τώρα) που ήμουν στο ΔΣ δύο και τριών συλλόγων και επαγγελματικών οργανώσεων ταυτόχρονα. Η εμπειρία όλων αυτών των ετών λοιπόν μου έχει διδάξει έναν πράγμα. Την πορεία του εκάστοτε συλλόγου την καθορίζουν τα ενεργά μέλη του με την ενεργή συμμετοχή τους σε κάθε είδους δραστηριότητα του συλλόγου. Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να μας προβληματίζει δεν είναι (κυρίως) τι έκανε το παρόν ή τα προηγούμενα ΔΣ, αν ενημέρωσε ή όχι τα μέλη κλπ. Το ερώτημα είναι, γιατί στις ΓΣ μετά βίας μαζευόμαστε 40 και οι υποψηφιότητες για το ΔΣ είναι οι απολύτως απαραίτητες 10? Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί κάποιος από την Καλαμάτα να συμμετέχει ανελλιπώς και κάποιος από την Αθήνα ποτέ? Ποιος είναι ο λόγος που πάντοτε στη σύνθεση του ΔΣ υπάρχουν μέλη από την περιφέρεια σε σημαντική αναλογία, αλλά δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε νέα μέλη για να δυναμώσει ο Σύλλογος και να μην είναι τόσο ''Αθηνοκεντρικός'' ? Το ότι πηγαίνουμε εκδρομή σε κάποιο ΧΚ, δεν το κάνουμε μόνο για να περάσουν ευχάριστα οι συμμετέχοντες. Διατύπωσε ο Άκης μια άποψη την οποία είχα διατυπώσει παλαιότερα. Πόσοι είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε λίγο από τον χιονοδρομικό μας χρόνο για να προβάλουμε τις δράσεις και του στόχους του συλλόγου? Ας απαντήσει λοιπόν ο καθείς από εμάς, γιατί είμαστε μέλη του συλλόγου, τι θέλουμε να αντιπροσωπεύει ο σύλλογος και πως θα συμβάλλουμε σε αυτό. Όταν ο καθένας αποφασίσει να συμβάλλει ενεργά, τότε μπορούμε να δούμε καλύτερες ημέρες. Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted April 15, 2010 μια χαρα τα είπε ο Μακης από την Καστοριά. και επειδή όλοι μας είμαστε μανούλες στην κριτική , για κοπιάστε λοιπόν στις υποψηφιότητες να αλλάξετε όσα μπορείτε. Γιατί ωράια τα λέμε απ' έξω αλλά από μέσα είναι η γλύκα........ και μιλάω εκ πείρας ώντας 1 χρόνο στο πιο περιβόητο ΔΣ όλων των εποχών. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 15, 2010 Το'χουν αυτο οι Μακηδες απο την Καστορια... Μια που τ'αναφεραμε να πω και γω δυο λογακια προς την ιδια κατευθυνση... Γραψανε καποιοι 'ελατε στην ΓΣ με τις σκεψεις σας/προτασεις σας...' και παει λεοντας... ΑΝ θελετε να γινει δουλεια, ΑΝ ΕΧΕΤΕ σκεψεις/προτασεις, ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Στη ΓΣ μπορεις (αν τα καταφερεις) να βγαλεις το αχτι σου οτι "τους τα'πες", "τους εδειξες...", αλλα οσο καλη και να'ναι μια σκεψη/προταση, αν δεν μπει στον σχεδιασμο της αντιστοιχης Ομαδας Εργασιας... χλωμη την βλεπω την εκτελεση της... Ακομα και αν μπει... χλωμο... Να σας δωσω καποια παραδειγματα απο το (σχετικα) μακρυνο παρελθον, για να μην αναμοχλευουμε τα παθη... Στις εκλογες του 05 εξελεγη αντιπροεδρος ο Αλεξης για πρωτη φορα. Μεχρι τοτε, οι διεργασιες του Συλλογου γινοτουσαν οπως και σε καθε αλλο Συλλογο (αντε στους περισσοτερους). Κουπι τραβαγε το ΔΣ και ο Διαχειριστης και ολοι οι υποδελοιποι εκαναν κριτικη αφ'υψηλου... Το ΔΣ εισηγαγε τοτε μια ...καινοτομια! Τις Ομαδες Εργασιας (ΟΕ). Με ανοιχτη προσκληση, οσοι εχετε εμπειρια/αποψη/ορεξη να δουλεψετε στο αντικειμενο της εκαστοτε ΟΕ κοπιαστε...Θα σας δωκουμε και ενα μελος του ΔΣ σαν συνδεσμο με το ΔΣ, αρπαχτε την μπαλα και καντε παιχνιδι... Εγω τοτε ειχα ανακατευτει με το θεμα της Ασφαλειας (περισσοτερα παρακατω... ) οποτε πηγα και γραφτηκα για την ΟΕ Ασφαλειας. Αλλα δραστηρια και συνηδειτοποιημενα μελη του φορουμ (αλλα και του Συλλογου) γραφτηκαν για την Ομαδα Χιονοδρομιας. Ο καλος μου φιλος ccgr ειχε την καλωσυνη να μας κλεισει ενα δωματιο στο ΣΑΚΑ (Συλλογος Αποφοιτων Κολλεγιου Αθηνων αν δεν κανω λαθος...). Εκατσα λοιπον και εφτιαξα μια παρουσιαση γυρω στις 8 σελιδες αν θυμαμαι καλα για το πως θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να οργανωθει και να δρασει η ΟΕΑσφαλεια και πηγα στη συναντηση. Ημαστε ατομα 4/ΟΕ... ο συνδεσμος (Jey) κοινος και για τις 2 ΟΕ. Ε... δεν χρειαζοταν να ησουν μαγος για να πεις ρε παιδια, δεν τις συγχωνευουμε μπας και με 7 ατομα καταφερουμε να κανουμε καμμια δουλεια; Οπερ και εγενετο... δια βοης... Επειδη δεν ειχε προετοιμασει καποιος αλλος παρουσιαση, ...παρουσιασα εγω τη δικη μου. Συμφωνησαμε οτι με καποιες μικροαλλαγες, θα μπορουσε να καλυψει την βελτιωμενη και επαυξημενη ΟΕ Χιονοδρομια και Ασφαλεια και συμφωνησαμε να ξαναβρεθουμε μετα απο 2-3 βδομαδες, να συζητησουμε τα σχεδια που θα εκαλυπτε η παρουσιαση και αφου την φερουμε στην τελικη της μορφη, να την παρουσιασουμε στο ΔΣ προς εγκριση και να στρωθουμε στη δουλεια... Ο ccgr (κατα κοσμον Χριστος Κολιος) εχοντας προσφερθει ως εθελοντης στην αρχικη ΟΕΧιονοδρομιας, με βοηθησε να προσαρμοσω τα σχεδια της ΟΕΑσφαλειας, με 3-4-5 e-mail ειχαμε την τελικη προσφορα... Πισω στο ΣΑΚΑ... Απο τους 7, ηρθαν ο Jey, Κολιος και γω... Ας τους στειλουμε ενα e-mail, μπας και δεν το θυμηθηκαν οι αλλοι...σε 2 βδομαδες Ο Jey, o Κολιος και γω... αντε σε δυο βδομαδες... Ο ΜΙΚ ο Jey o Κολιος και γω... αντε σε δυο βδομαδες (ασδβ) Ο ΜΙΚ και γω...ασδβ Ο Jey κι ο Κολιος...ασδβ Ο Κολιος και γω... Μετα απο αλλα 4-5 αποτυχημενα ραντεβου που ημουν τετ-α-τετ με τον Κολιο, τελειωσε η θητεια μας... Μας εφαγε η πολλη δημοκρατια... θελαμε να εχουμε τουλαχιστον απαρτια για να ενημερωσουμε το ΔΣ για τα σχεδια δρασης.... Και αυτοι ηταν οι πιο εμπειροι, πιο δραστηριοι σε θεματα χιονοδρομιας και προβληματα χιονοδρομιας και, και, και... You can take the horse to the water, but you cannot make it drink.... Ομαδα Εργασιας για την Ασφαλεια (ΣΤΧ Safety) Αλλη πονεμενη ιστορια... Με την Ασφαλεια, ειχα ερασιτεχνικη/επαγγελματικη επαφη... Οξυμωρο ε; Στην Αμερικη, καποιο διαστημα (85-91) η δουλεια μου ηταν ερευνα σε πρωτοποριακες πλατφορμες πετρελαιου σε μεγαλα βαθη... Καποια στιγμη, η εταιρεια ζητησε εθελοντες για να επανδρωσει καποιες Ομαδες Εργασιας με στοχο την ενημερωση/εκπαιδευση του προσωπικου αυτων των εγκαταστασεων σε θεματα Ασφαλειας (πως να μην τιναξουν την εγκατασταση και εαυτους και αλληλους στον αερα λιγο-πολυ). Θεωρησα οτι αυτος ο τομεας (πλατφορμες πετρελαιου) πληρωνε το ψωμι μου, οποτε βγηκα εθελοντης για την ΟΕ και ξαφνικα προστεθηκε στα καθηκοντα μου. Μας εκπαιδευσαν, θεωρητικα, πειραματικα και πρακτικα και βγηκαμε και καναμε δουλεια. Μου εδωσε αλλη οπτικη γωνια για την ασφαλεια και τεραστια ικανοποιηση για τη δουλεια μου αυτη. Ετσι οταν εγινε ο σχεδιασμος, εθεσα υπ'οψιν του ΔΣ την δημιουργια ΟΕΑσφαλεια και... τα ξερετε. Στις 12 Μαρτιου του 06 εκοψε τον χιαστο της η Γιωτα. Λιγο πριν η λιγο μετα εκοψε τον χιαστο του ο Zeto. Στελνω ενα υπομνημα στο ΔΣ και ζηταω την αμεση δημιουργια φορουμ για την Ασφαλεια με σκοπο να επιμορφωσουμε οσο μπορουμε τον κοσμο για Ασφαλεια στη Χιονοδρομια και, αν ηταν δυνατον να αποφυγουμε περισσοτερα ατυχηματα. Οπερ και εγενετο... Εχοντας πικρη πειρα απο την ...δημοκρατικη διαδικασια στις ΟΕ, αποφασισα να την τρεξω οχι με εθελοντες, αλλα με μελη του Συλλογου κατοπιν προσκλησεως και ανα θεμα. Δεδομενου οτι τα θεματα ηταν τεραστια και ο καιρος των εθελοντων λιγος, το κυριο βαρος θα επεφτε σε μεταφρασεις απο ξενες, εγκυρες ιστοσελιδες. Τα αποτελεσματα ειναι μια σειρα αρθρων που ειναι pinned and locked στο φορουμ Χιονοδρομια και Ασφαλεια. Οπως βλεπετε, ολα, η σχεδον ολα εχουν σαν συγγραφεα το ΣΤΧ Safety για να μην υπαρχουν κακοβουλα σχολια ποιος ειπε τι και πως (και δεδομενου οτι το μεγαλυτερο μερος του υλικου ηταν απο μεταφρασεις). Αναφορα στο ποιος(α) δουλεψε ηταν στο τελος του αρθρου, και υπηρχε συγγενες thread προς συζητηση, ωστε να μην χαθει το αρχικο αρθρο στις πισω σελιδες. Η πρωτη που αγγαρεψα ηταν η Μανουελα (Firefly) η οποια ΕΓΡΑΨΕ (δεν μεταφρασε...) μια ολοκληρη σειρα απο αρθρα για τους τραυματισμους στο γονατο! Εξαιρετικη δουλεια! Εγω βοηθησα (λιγο) στο editing και τα σκιτσα, ο Anemar σε ορισμενα ιατρικα θεματα. Αυτα βγηκαν σταδιακα, αρχιζοντας απο την 30η Μαρτιου, σε συνεχειες.... Την ιδια εποχη, για να μην περιμενουμε, μετεφρασα καποια γενικα αρθρα για την ασφαλεια στο σκι... Ολα γιναν αποδεκτα με ενθουσιασμο απ'ολους! Διαβαστε τα σχολια στις συζητησεις, αν δεν με πιστευετε... Μαλλον σχεδον απ'ολους... Υπηξαν παραπονα απο τους snowboarders του φορουμ, γιατι δεν γραφουμε κατι παρομοιο για snowboard...παλι στην απ'εξω... παλι στο παρακατω... Δικιο ειχαν τα παιδια... Η Μανουελα ομως ηταν πνιγμενη με τα γονατα (κανει snowboard) και ερχοταν και εξεταστικη... Εγω... δεν ξερω snowboard για να αξιολογησω τα... μεταφραζομενα μου... Νταξ' θα ζητησω βοηθεια απο καποιον απο τους (καλους) snowboarders... Ζητησα... Βδομαδες αργοτερα, μου εφερε τα αποτελεσματα της δουλειας του... 5-6 links τα οποια θα εβρισκα στο Google σε 10 δευτερα... Πιανω αλλο (καλο) snowboarder. Στην αρχη ειχε ενδοιασμους, γιατι δεν ηθελε προθεσμιες... (δεν πειραζει θα περιμενουμε...) Μετα ειχε δουλειες... (δεν πειραζει θα περιμενουμε...) Μετα τον πηραν φανταρο... Γινεται το μπαχαλο με τα λουρακια ασφαλειας... ποστ επι ποστ... Γραφω ενα κειμενακι-μεταφρση... Μου τα χωνουν γιατι δεν ξερω τι λεω για το snowboard... Λες και εγω τα ελεγα...εγω μετεφραζα... Πιανω καποιον απο τους λεβεντες με σανιδι και αποψη...θες να γραψεις ενα γενικο αρθρο για snowboard και ασφαλεια; Ειδατε εσεις αρθρο; Και οι σανιδαδες ακομα αισθανονται παρακατιανοι... Την επομενη η την μεθεπομενη χρονια τα παρατησα και γω... Moderatorιλικι γαρ... Το φορουμ Χιονοδρομια και Ασφαλεια ειναι απο τα πιο πετυχημενα φορουμ του Snowclub. Μολις τωρα εκανα Google Search 'Ρηξη προσθιου χιαστου' και το πρωτο αποτελεσμα ειναι απο το φορουμ μας! Παρατημενο στην τυχη του... Ο Συλλογος, το φορουμ, η Ελλαδα... ειναι αυτο που εμεις το κανουμε να ειναι... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Κώστας Πολίτης 1,293 Report post Posted April 15, 2010 (edited) Μάκη Μ.. σε φαντάζομαι ολοκληρώνοντας γράφοντας "φιλικά..Μάκης Μ"... ..να έχανες το κείμενο! φιλικά ε.. Edited April 15, 2010 by tirol Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted April 15, 2010 Ο Συλλογος, το φορουμ, η Ελλαδα... ειναι αυτο που εμεις το κανουμε να ειναι... Όλοι μια σελίδα πίσω να διαβάσουμε το post του Μάκη και εάν θέλουμε να κάνουμε τον σύλλογο είτε συνολικά είτε την δική μας "ασφάλεια" ότι εμείς τον κάνουμε να είναι. Γενικά στη ζωή ότι έγινε έγινε...τώρα τι κάνεις είναι το θέμα(δεν χρωστάει και 300δις ευρώ ο Σύλλογος από όσο ξέρω όπως η Ελλάδα....) Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 15, 2010 Μάκη Μ.. σε φαντάζομαι ολοκληρώνοντας γράφοντας "φιλικά..Μάκης Μ"... ..να έχανες το κείμενο! φιλικά ε.. Μου εχει συμβει 3-4 φορες... Αυτο... ειναι η δευτερη εκδοση... http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=...st&p=135452 ΑΣΤΑ να πανε... Φιλικα ΜακηςΜ ΥΓ: Sorry για το off-topic αλλα ελαφραινει το κλιμα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted April 16, 2010 Λοιπόν επειδή πολλά γράφτηκαν σε αυτήν εδώ την ενότητα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Όποιος θέλει να βοηθήσει στο να αλλάξει την «στραβή» του πορεία ο σύλλογος και να διαλύσει τις «διάφορες ίντριγκες».. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ! Η ΓΣ πλησιάζει, ας έρθει να τα πει και εκεί ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ! ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ! Και να είναι σίγουρος ότι θα είναι ο πρώτος που θα ψηφίσω (κάτι που πιστεύω ότι θα κάνει και η πλειοψηφία των μελλών)! Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted April 16, 2010 Προσωπική μου άποψη πως ο Σύλλογος δεν μπορεί και δεν πρόκειται να πάει παρακάτω από αυτό που ήδη κάνει. Είναι και θα παραμείνει μια παρεά με λιγότερα ή περισσότερα άτομα, πότε αρκετά, πότε καθόλου ικανά (εδώ δεν υπάρχει συμμετοχή σε Συλλόγους-Σωματεία που έχουν σοβαρότερους και σημαντικότερους πρωτεύοντες σκοπούς). Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, άλλοι συγκυριακοί (εποχής, οικονομικής κατάστασης κλπ), άλλοι παιδείας (αθλητικής, οικολογικής, ηθικής κλπ), άλλοι χρόνου, άλλοι διάθεσης. Μην ψάχνετε να βρείτε θησαυρό στην στάχτη απλά δεν υπάρχει. Μπορείτε απλά την στάχτη να τη χρησιμοποιείτε για ότι περνάει από το χέρι σας (πλύσιμο, ζωγραφική, μουτζούρωμα κ.α.) και γι αυτό όσοι συμμετέχετε, να συμμετέχετε με χαρά. Να αποδέχεστε την κριτική (άδολη ή με δόλο) και απλά να απολαμβάνετε αυτό που κάνετε (έστω και το τίποτα) χωρίς να απαιτείτε από τους άλλους να κάνουν το ίδιο ή ακόμα χειρότερο να τους υποτιμάτε. Ας ελπίσουμε οι επόμενοι μήνες - χρόνια να μας κάνουν την ζωή πιο εύκολη (αμφιβάλω πάρα πολύ) ώστε να συμμετέχουμε περισσότερο σε δευτερεύοντα-τριτεύοντα πράγματα. Ευλόγησον Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted April 16, 2010 ωραίο ποστ Φώτη ...πολύ ρεαλιστικό! Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 227 Report post Posted April 17, 2010 (edited) ωραίο ποστ Φώτη ...πολύ ρεαλιστικό! Μάλλον πολύ μοιρολατρικό, ίσως και λίγο απαξιωτικό. Edited April 17, 2010 by Mitsaras Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted April 17, 2010 Μάλλον πολύ μοιρολατρικό, ίσως και λίγο απαξιωτικό. Και έψαχνα να βρω τις λέξεις... Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted April 17, 2010 να απολαμβάνετε αυτό που κάνετε (έστω και το τίποτα) χωρίς να απαιτείτε από τους άλλους να κάνουν το ίδιο ή ακόμα χειρότερο να τους υποτιμάτε. +1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 17, 2010 Προσωπική μου άποψη πως ο Σύλλογος δεν μπορεί και δεν πρόκειται να πάει παρακάτω από αυτό που ήδη κάνει. Είναι και θα παραμείνει μια παρεά με λιγότερα ή περισσότερα άτομα, πότε αρκετά, πότε καθόλου ικανά (εδώ δεν υπάρχει συμμετοχή σε Συλλόγους-Σωματεία που έχουν σοβαρότερους και σημαντικότερους πρωτεύοντες σκοπούς).Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, άλλοι συγκυριακοί (εποχής, οικονομικής κατάστασης κλπ), άλλοι παιδείας (αθλητικής, οικολογικής, ηθικής κλπ), άλλοι χρόνου, άλλοι διάθεσης. Μην ψάχνετε να βρείτε θησαυρό στην στάχτη απλά δεν υπάρχει. Μπορείτε απλά την στάχτη να τη χρησιμοποιείτε για ότι περνάει από το χέρι σας (πλύσιμο, ζωγραφική, μουτζούρωμα κ.α.) και γι αυτό όσοι συμμετέχετε, να συμμετέχετε με χαρά. Να αποδέχεστε την κριτική (άδολη ή με δόλο) και απλά να απολαμβάνετε αυτό που κάνετε (έστω και το τίποτα) χωρίς να απαιτείτε από τους άλλους να κάνουν το ίδιο ή ακόμα χειρότερο να τους υποτιμάτε. Ας ελπίσουμε οι επόμενοι μήνες - χρόνια να μας κάνουν την ζωή πιο εύκολη (αμφιβάλω πάρα πολύ) ώστε να συμμετέχουμε περισσότερο σε δευτερεύοντα-τριτεύοντα πράγματα. Ευλόγησον Ρεαλιστικο; Απαξιωτικο; Εναυσμα για σκεψη; Μας εμεινε ο μουτζουρης; (Οφειλω να ομολογησω οτι 10 τη νυχτα Παρασκευιατικα... αντε...χαρα στο κουραγιο σου!). Παιρνω το ποστ του Φωτη θετικα και το θεωρω ...διαΦωτιστικο... και οχι διαFotskiστικο...Αρκετοι σκεφτομαστε, ισως καποια, αν οχι ολα, τα θεματα που μας απασχολουν, με παρομοιες οπτικες γωνιες. Επιβατες του οικονομικου Τιτανικου που λεγεται Ελλαδα, οραματιζομαστε Τουρισμο Εβδομαδας, Τουρισμο 4 εποχων, επεκταση ΧΚ στα 40-50 χλμ; 80 Ναι! Υπο προϋποθεσεις και σε σταδια... μπορει να υπαρχουν ακομη και ευκαιριες (στις σταχτες...)! Περιμενουμε οτι θα βαλει το κρατος τα μυρια για δεκαδες αναβατηρες, στολους ρατρακ και αλλα; Αυτο δεν ηταν καν ποτε στις θεσεις του Συλλογου... (αληθεια τις εχει διαβασει κανεις; Εκτος απο τις αρμοδιες ΟΕ...). Εαν υπαρχει κανεις που περιμενει τα μυρια, μπορει να διαβασει τα 'Απαντα ανεκδοτων με τον Τοτο' για να ειναι επαρκως προετοιμασμενος... Αλλα... Η θεση μας ειναι οτι για να προετοιμαστει ο,τιδηποτε προς αυτη την κατευθυνση, πρεπει να λυθει το ιδιοκτησιακο των ΧΚ!... Αυτο, δεν στοιχιζει και τιποτα σε Ευρω, υπαρχει καποιο ιδεατο πολιτικο κοστος...σιγα τωρα! Με τον μπεζαχτα του καθενου στεναχωρο, ισως ειναι ευκαιρια να εφαρμοσουν οι τσομπ... οι ξενοδοχοι/ταβερνιαραιοι μια μαζικη προσφορα για τουρισμο εβδομαδος... Αν φτιαξουν ενα πακετο προσιτο, στα 400€ να πουμε, ενα ζευγαρι που στενευεται, μπορει να προτιμησει να μεινει Ελλαδα για μια βδομαδα σκι απο το να παει Αυστρια με 1500-2000€. Αν αναρωτιεστε τι φυτικα προϊοντα καπνιζω, ο Τοττης ειχε 230€ αν θυμαμαι καλα το ατομο... 460 οι δυο, αφαιρεσε την εκπτωση του Τιτανικου... voila! Μπορει να παω εγω με την κυρα...Να πλυνω τα χερια μου απο τις σταχτες; Και τουρισμο 4 εβδομαδων μπορει να εχουν πχ τα Καλαβρυτα, αν προσελκυσουν τα ΚΑΠΗ που κανουν ΜΤΒ... λεμε τωρα... Εκδρομη Μεγα Σπηλαιο, Οδοντωτος, καταβαση απο ΧΚΚ με ΜΤΒ, ραφτινγκ... Ισως να παω εγω με την κυρα... Πενια τεχνας κατεργαζεται! Μπορει ψαχνοντας στις σταχτες να βρουμε καμμια ετησια για τα Καλαβρυτα... οχι οπως φανταζεστε... Ισως πρεπει να φτιαξουμε ΟΕ Πενίας (και οχι πεννιάς, οπου η αγαπημενη μας NanaD το κατεχει με το ενα χερι δεμενο πισω απο την πλατη...). Να υποδεχομαστε την κριτικη δολια η αδολη... ...μετα απο καμποσα χρονια εμπλοκης στα κοινα του Snowclub, αποκτας την εμπειρια να κατατασσεις την ποιοτητα της κριτικης ως ανωτερω, απο τον τοπο (οχι γεωγραφικο...) προελευσης...(και ενιοτε ...προορισμου) Μεταφραζω απο τα Αγγλικα προσευχη... Θεε μου δωσε μου... την ηρεμια να αποδεχτω αυτα που δεν μπορω να αλλαξω... την δυναμη και το θαρρος να αλλαξω αυτα που μπορω... και την σοφια να αναγνωρισω τη διαφορα των μεν απο τα δε... Ευλογησον... Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted April 17, 2010 ...Θεε μου δωσε μου... την ηρεμια να αποδεχτω αυτα που δεν μπορω να αλλαξω... την δυναμη και το θαρρος να αλλαξω αυτα που μπορω... και την σοφια να αναγνωρισω τη διαφορα των μεν απο τα δε... ... !!!!! Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted April 17, 2010 Μάλλον πολύ μοιρολατρικό, ίσως και λίγο απαξιωτικό. αν το χρειάζεσε-στε : Καθόλου το πρώτο, αρκετά το δεύτερο. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted April 18, 2010 Και ο λόγος για το δεύτερο; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted April 18, 2010 Το θεωρώ πολύ απαξιωτικό για τον ίδιο μας τον εαυτό να μιλάμε για τον σύλλογο τόσο απαξιωτικά, τόσο μοιρολατρικά κλπ κλπ (Φώτη δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα αλλά σε όλους όσους αντιδρούμε όπως περιγράφω) και παρ' όλα αυτά να συνεχίζουμε να γράφουμε στο φόρουμ και ενίοτε να είμαστε και μέλη αυτού του συλλόγου που θεωρούμε ότι δεν έχει μέλλον, έχει τόνους ίντριγκας και σκοτεινά μυστικά κλπ κλπ. Άλλο κριτική και άλλο υποβιβασμός / απαξίωση ενός συλλόγου όπου πολλοί έχουν τρέξει για να φτάσει εδώ που έφτασε, όπου και εάν είναι αυτό, έστω και ένα σκαλί πιο πάνω από όταν ξεκίνησε. Πόσο μάλλον όταν η κριτική είναι εντελώς στην απ' έξω και αγγίζει τα όρια της απλής γκρίνιας. Όταν ο καθένας μας δεν έχει ασχοληθεί έστω για το παραμικρό για τον σύλλογο. Κανείς ποτέ δεν ευαγγελίστηκε ότι ο σύλλογος θα κάνει την Ελλάδα, Άσπεν, Κουρσεβέλ και Γκστάαντ. Ακόμα και οι "αποτυχημένες" εκδηλώσεις δεν είναι και τόσο αποτυχημένες. Όποιος πίστευε πως πχ ο υφυπουργός αθλητισμού θα ανέβαινε πχ στο Χρυσό Ελάφι για να ακούσει για το σκι και όχι για το ποδόσφαιρο, στιβο και μπάσκετ τότε δεν ζει στην Ελληνική πραγματικότητα αλλά στην Σουηδία. Το ότι μαζεύτηκαν οι υπεύθυνοι των ΧΚ ναι είναι επιτυχία. Το ότι κάποιο καιρό μετά έγινε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υφυπουργό (ή κυβερνητικό στέλεχος δεν θυμαμαι ακριβώς) είναι επίσης επιτυχία. Όσο για τις κλίκες, ΑΠΛΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟ!!! Κλίκες υπήρχαν και υπάρχουν παντού, στο σχολείο, στο γραφείο, στις οικογένειες, παντού. Όταν ακούω για κλίκες στο σύλλογο μου φαινεται σαν γκρίνια επειδή δεν μπορεί κάποιος να μπει σε αυτή. Ε, ας φτιάξουμε την δική μας! Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό, είναι σαν να γκρινιάζουμε γιατί δεν μας κάνουν παρέα ενώ υπάρχουν γύρω μας τόσοι άλλοι για να κάνουμε παρέα. Η κριτική είτε μας αρέσει είτε όχι είναι πάντα αποδεκτή, το θέμα είναι ότι εδώ μέσα ξεφεύγει από την κριτική και γίνεται ανούσια γκρίνια, προσωπική διαμάχη κλπ. Φιλικά Βούλα (που απλά βαρέθηκε την γκρίνια) Υ.Γ. νομίζω ότι το ποστ του Μάκηςμ στην προηγούμενη σελίδα φωτογραφίζει πολύ καλά αυτό που γίνεται. Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted April 18, 2010 μήπως να αφήσουμε το τί είπε ο ένας και τί εννούσε ο άλλος και να καθήσει ο καθένας να κάνει τις παραγωγικές του σκέψεις για τη ΓΣ, ωστέ να έχουμε μια ποιοτική/επικοδομητική & "σύντομη"=ουσιαστική συζήτηση στη ΓΣ? σκοπός είναι να πάμε με καθαρό μυαλό και χωρίς προκαταλήψεις για τα άτομα και τις περιστάσεις-όπως το έγραψε και ο Μάκης στην προσευχή εγώ πάλι ούτε μοιρολατρικό το βρίσκω το πόστ του Φώτη, ούτε απαξιωτικό-τώρα αν κάποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται?? Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites