Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
sotogiannop

χ/κ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 2010-2011

Recommended Posts

παιδια για την αγκυρα,πιατακια και ότι άλλο θέλετε μπορω να σας βοηθήσω αλλα για snowboard μόνο που ξέρω,για σκι δεν μπορω να κάνω κάτι :lol:

DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

Η άγκυρα (T-bar) είναι πολύ διαδεδομένη στους Αμερικανούς, στην Ευρώπη λιγότερο και είναι αλήθεια ότι τη χρησιμοποιούν σε ήπιες κλίσεις επειδή γενικά προτιμούν τα εναέρια, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι μια χαρά πάει και στις απότομες.

Το πρόβλημα με την άγκυρα ξεκινάει από το ότι (αντίθετα με το πιατάκι) σε ωθεί λιιιίγο έκκεντρα (για τον σκιέρ μιλάω). Αν αφεθείς να σε σπρώχνει το οριζόντιο στα οπίσθια είσαι ΟΚ (το μαρκούτσι ή δεν το κρατάς καθόλου ή απλά ακουμπάς για ισορροπία το χέρι σου σαν σε κουπαστή). Αν όμως μαγκώνεις το μαρκούτσι δυνατά τότε η εκκεντρότητα πολλαπλασιάζεται και καταλήγεις να ανεβαίνεις κοντράροντας ή ακόμα χειρότερα δύο τύποι να κοντράρουν ο ένας τον άλλο και ο ελαφρύτερος να του βγαίνει το λάδι αν βέβαια καταφέρει να κρατηθεί και δεν τον πετάξει ο άλλος.

Σνόουμπορντ δεν ξέρω καθόλου, αλλά μου φαίνεται ευκολώτερα από τον σκιέρ (με μόνη δυσκολία που το πίσω πόδι να είναι λυτό) επειδή στέκεται πλάγια και όχι φάτσα-κάρτα και η εκκεντρότητα είναι πολύ λίγη. Το οριζόντιο θα σπρώχνει στο πλάι του πίσω ποδιού (όχι ανάμεσα στα πόδια που το βάζουν πολλοί) και το χέρι όμοια απλά θα ακουμπάει το μαρκούτσι, δε θα κρατιέται από αυτό.

Και εγώ ωραία πέρασα φέτος, τις έκανα τις βόλτες μου και με το παραπάνω

Ωραίος καιρός κατά παραγγελία, άντε και του χρόνου έτσι. Σταμάτησε και μια φορά η Στύγα και τι έγινε, χειμώνας είναι ( α ξέχασα είχε κακοκαιρία παρατεταμένη 2 ημερών ) κρύωσε εκεί έξω που στέκει δίχως πάπλωμα η καημένη, τόσες ιώσεις περάσαμε φέτος να μην περάσει μια και η Στύγα.

Copy - paste, σούπερ ενημέρωση από τον Kapten και ωραίες φωτό.

Σωτήρη με τα link θα ασχολούμαστε τώρα , άστα αυτά στους μαρκετίστες.

Άντε και του χρόνου?

Υ.Γ. kapten χιονοδρομικέ εκπρόσωπε μια πληροφορία εάν γνωρίζεις. Πολλά λέγονται για τη λήξη της σεζόν. Γνωρίζεις κάτι, κάποια ημερομηνία ή όχι. Εάν ναι και μπορείς ενημέρωσε γιατί το Πάσχα είναι κοντά και λέω, εάν δεν έχει σκι να πάω στην ΚΕΡΚΥΡΑ – στάμνες είναι αυτές, μοναδικές. Έτσι δεν είναι ΝΙΝΑ???

Το ΣΚ θα κάνω μια βόλτα.

toylaxiston η καμερες του πισοδεριου ειναι αγορασμένες αρζαν που λεμε και εδω επανω ,,

και το ιδιο συμβαίνει και στα αλλα χκ ...οπως και απο τους ιδιώτες

καμερα που ψάχτηκα να βαλω και εγω ,και θα βαλω επανω στο πισοδερι μου ζήτησε 800 ευρο αγορα ο βατικιωτης ,,,

εικονα απο τα χκ μπορουνε να παρουνε ολοι και μαλιστα δωρεαν ,δεν ειναι ιδιοκτησία του σνοου ρεπορτ ..

ολα τα φορουμ μπορουν να ανεβασουν εικονα ,εμεις γιατι δεν το κανουμε ,,??

Συγνώμη για το off-topic αλλά πραγματικά μένω έκπληκτος! Είχα την εντύπωση ότι οι κάμερες είναι ιδιοκτησία του Snowreport. Οι εικόνες μάλιστα από τις κάμερες του Πισοδερίου που λες οτι είναι αγορασμένες αρζαν δεν υπάρχουν καν στο site του χιονοδρομικού αλλά μόνο στο snowreport!!! (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος)

Δηλαδή αν σου πουλήσω εγώ μια κάμερα για 600 € και στη στήσεις εκεί που θέλεις αλλά η εικόνα θα ανεβαίνει μόνο στο site μου και από εκεί θα τη βλέπει όποιος θέλει το θεωρείς καλή αγορά; Για μένα πάντως είναι πολύ καλή γιατί θα πάω αύριο στον τάδε διαφημιζόμενο και θα του δείξω οτι η εικόνα της κάμεράς σου είχε τόσες χιλιάδες hits, αρα θέλω τόσα να του βάλω ένα μπανερακι κάτω από την κάμερα. Κι αν θέλεις κι εσύ να παίρνεις την εικόνα από μένα και τη βάζεις στο δικό σου site, τόσο το καλύτερο, γιατί τα hits τα παίρνω πάλι εγώ, άρα μπορώ να ζητήσω περισσότερα για το μπανερακι του διαφημιζόμενου. Κι αν την πάρουν και 2-3 forums ή άλλα sites, ακόμα καλύτερα για μένα. Μπορω να διαπραγματευτώ ακομα καλύτερη τιμή για το μπανερακι που λέγαμε :lol:

Τι λες; Εγώ πάντως κάτω από αυτές τις συνθήκες θα ζητούσα να με πληρώσουν για την κάμερα και οχι να τους πληρώσω.

Συγνώμη και πάλι για το off topic. Μπορούν να το μετακινήσουν οι mods αν θέλουν.

Μάλλον εγώ έχω το πρόβλημα τότε (και οι μισοί τουλάχιστον σκιερ, όλοι οι σnowboarder, και οι ηλίθιοι Γάλλοι, Ελβετοί, Αυστριακοί και Ιταλοί που τοποθετούν διθέσιες άγκυρες σε μικρότερες κλίσεις).

Άγκυρες βάζουν και σε μεγαλύτερες κλίσεις, αλλά τις βάζουν σωστά. Όσο για τα περί λασπών, όταν μιλάμε για σκιέρ παραπάνω του αρχαρίου..... τι να πω. Μάλλον λιώνουν γρήρορα τα χιόνια και βλέπουν πολλές λάσπες.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

ποτε δεν προσβαλα κανέναν για να αρχίσω τώρα!σαφώς και όλες οι γνώμες ειναι δεκτές,οχι όμως και ο τρόπος που γράφεται!τεσπα,σανίδι στην αγκυρα;βρηκες τον άνθρωπο σου αλλα σκι δεν κάνεις;

Ναι καλέ το ξέρω δεν σου είπα ότι πρόσβαλες και απλά σου λέω να γράφεις μιας και στην απάντηση σου λες "έχω πολλά να γράψω". Για το σανίδι θαλάσσης εννοώ που έγραψες παραπάνω.

Οκ πάμε να δοκιμάσουμε την άγκυρα πάλι. Σε κάθε περίπτωση χιονοδρομικό που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα στους πελάτες για το πως πρέπει να παίρνουν ένα λιφτ χωρίς να πονάνε μάλλον πρέπει να ξηλώσει το λιφτ και όχι να εκπαιδεύσει του πελάτες.

Athos επειδή το είχα ψάξει παλιά στην Ευρώπη δεν είχα βρει άγκυρες σε μεγάλη κλίση και η ecosign μου είπε ότι ακριβώς αυτός είναι ο λόγος. Αν βρεις σε Αμερικάνικα χιονοδρομικά άγκυρα σε απότομες κλίσεις πάσο.

Όλοι συμφωνούμε πάντως ότι στα Καλάβρυτα η ιδανική περιοχή για να μάθει σκι ο Έλληνας πάει χαμένη γιατί και τα δύο της λιφτ καταλήγουν στο Βιετνάμ οπότε ο δύσμοιρος αρχάριος Έλληνας γυρνάει με άσχημες εντυπώσεις από το σκι ενώ θα μπορούσε να γυρίσει με τις καλύτερες. Την ίδια πατάτα έχουν κάνει και στον Παρνασσό και το χειρότερο είναι ότι στα σχέδια αναβάθμισης θα την επιδεινώσουν.

Troboni διόρθωσε μα αν κάνω λάθος αλλά...η Στύγα σταμάταγε συνέχεια φέτος για μέρες για ώρες για λεπτά (του Παρνασσού τα συρόμενα και η 6 είναι πολύ χειρότερα αν σας παρηγορεί).

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Guest afrodite
Σνόουμπορντ δεν ξέρω καθόλου, αλλά μου φαίνεται ευκολώτερα από τον σκιέρ (με μόνη δυσκολία που το πίσω πόδι να είναι λυτό) επειδή στέκεται πλάγια και όχι φάτσα-κάρτα και η εκκεντρότητα είναι πολύ λίγη. Το οριζόντιο θα σπρώχνει στο πλάι του πίσω ποδιού (όχι ανάμεσα στα πόδια που το βάζουν πολλοί) και το χέρι όμοια απλά θα ακουμπάει το μαρκούτσι, δε θα κρατιέται από αυτό.

Mια παρατήρηση μιας και ειμαι σανιδου... Θα διαφωνισω μαζι σου. Την αγκυρα τη πρωτοδοκιμασα στο Μπάνσκο. Εκει ο λιφτιέρης μου την τοποθέτησε έτσι πως λες εσυ... Μια χαρα για τα πρώτα 3 μέτρα μεχρι που κάποια στιγμή το Τ μπαρ εφτασε στη μασχάλη μου και φυσικά έπεσα. Τρεις τέοιες απεγνωσμένες προσπαεθειες έκανα και εδωσα διαζύγιο στην αγκυρα. Not for me. Τον επόμενο χρόνο αναθεώρησα τις σχέσεις μου με την άγκυρα... λεω ας της δωσω αλλη μια ευκαιρία. Πάλι Μπάνσκο αλλα αυτη τη φορα αναμεσα στα πόδια σαν το πιατάκι. Η απόλυτη επιτυχία... Βεβαια δεν ειναι και το αγαπημενο μου λιφτ... μεταξυ αγκυρας και πιατακι προτιμω το πιατάκι....

Troboni διόρθωσε μα αν κάνω λάθος αλλά...η Στύγα σταμάταγε συνέχεια φέτος για μέρες για ώρες για λεπτά (του Παρνασσού τα συρόμενα και η 6 είναι πολύ χειρότερα αν σας παρηγορεί).

Περνούσε ιώσεις και δεν την έπιανε η αντιβίωση

Τα έκανε τα τρελά της παλιό μηχάνημα πολλά προβλήματα.

μικροδιακοπές έκανε συχνά 5λέπτες

Έμεινε εκτός 2 ημέρες μετά την τελευταία κακοκαιρία.

Αφού βρήκαν το πρόβλημα ( βλέπε γραμμή ασφαλείας ) και δούλεψε την επομενη ημέρα έκανε 15λέπτες διακοπές.

Edited by Troboni

εγώ φέτος έχω να παρατηρήσω ότι το χιονοδρομικό λειτούργησε καλύτερα από κάθε άλλη φορα.

Τη Στύγα δεν την βρήκα ούτε μια φορά κλειστή, και νομίζω ότι σε ελάχιστες μέρες δεν λειτούργησε.

Σε σχέση με άλλες χρονιές μέρα με τη νύχτα δηλαδή

Επίσης δόθηκε δωρεάν το funbag όπως έπρεπε, και μειώθηκαν αν δεν κάνω λάθος οι τιμές στο πάνω σαλέ.

Αν συνεχίσει έτσι το ΧΚΚ θα με κερδίσει όσο με έχει κερδίσει και το ΧΚΠ αυτή τη στιγμή.

Τώρα για τις κάμερες και τα υπόλοιπα, αυτά ειναι αστειότητες και προσωπικές διαμάχες που δεν ενδιαφέρουν κανέναν εδώ μέσα.

Για την άγκυρα θα συμφωνήσω ότι είναι κουραστική, μιας και στη μεγάλη κλίση πρέπει να κωλοκάτσεις πάνω της για να πιάσει καλύτερα. Το πιατάκι νομίζω με βολεύει περισσότερο. Τέλοσπαντων πάντα ένα λιφτ είναι καλύτερο :P

Κρίμα αν κλείσεi τόσο νωρίς πάντως το χιονοδρομικό, αν χιονίσει δε και τις μέρες που προβλέπεται, θα κρατήσει σίγουρα μέχρι το Πάσχα.

Edited by bomberman

Περνούσε ιώσεις και δεν την έπιανε η αντιβίωση

Τα έκανε τα τρελά της παλιό μηχάνημα πολλά προβλήματα.

Άστα να πάει φίλε. Έχεις νιώσει ποτέ ότι επιτέλους σου κάθεται top model και λίγο πριν μπιπ....αρρωσταίνει. 11 Μαρτίου 2011. Ε πήρα τα ορειβατικά και ...μπιπ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ναι καλέ το ξέρω δεν σου είπα ότι πρόσβαλες και απλά σου λέω να γράφεις μιας και στην απάντηση σου λες "έχω πολλά να γράψω". Για το σανίδι θαλάσσης εννοώ που έγραψες παραπάνω.

Οκ πάμε να δοκιμάσουμε την άγκυρα πάλι. Σε κάθε περίπτωση χιονοδρομικό που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα στους πελάτες για το πως πρέπει να παίρνουν ένα λιφτ χωρίς να πονάνε μάλλον πρέπει να ξηλώσει το λιφτ και όχι να εκπαιδεύσει του πελάτες.

Athos επειδή το είχα ψάξει παλιά στην Ευρώπη δεν είχα βρει άγκυρες σε μεγάλη κλίση και η ecosign μου είπε ότι ακριβώς αυτός είναι ο λόγος. Αν βρεις σε Αμερικάνικα χιονοδρομικά άγκυρα σε απότομες κλίσεις πάσο.

Όλοι συμφωνούμε πάντως ότι στα Καλάβρυτα η ιδανική περιοχή για να μάθει σκι ο Έλληνας πάει χαμένη γιατί και τα δύο της λιφτ καταλήγουν στο Βιετνάμ οπότε ο δύσμοιρος αρχάριος Έλληνας γυρνάει με άσχημες εντυπώσεις από το σκι ενώ θα μπορούσε να γυρίσει με τις καλύτερες. Την ίδια πατάτα έχουν κάνει και στον Παρνασσό και το χειρότερο είναι ότι στα σχέδια αναβάθμισης θα την επιδεινώσουν.

off topic.....Μιχάλη, πιστεύω ότι οι πίστες στη Φτερόλακα είναι οι καλύτερες για αρχάριο. Έχουν πολύ ήπια κλίση και ελάχιστες ουρές. Συμφωνώ γι'αυτό που λες για Βιετνάμ.

Kapten μην ανησυχεις, εχουν παει περιπατο όλα αυτα που διαβαζαμε πριν ακομα ανοιξει το ΧΚΚ και ψαχνουν ψηλους στα αχυρα ακομα και τωρα που εχει τελειωσει η σαιζον.

Τα σεναρια οτι το ΧΚΚ δεν εχει εμπειρο προσωπικο οτι οι αναβατηρες θα καταρευσουν οτι θα καταπλακωθουμε απο χιονοστιβαδες η καταστροφολογια και η λασπη, ολα έχουν παει περιπατο.

Περασαμε μοναδικες στιγμες και φετος στο ΧΚΚ, τις αλλαγες που εγιναν και την βελτιωση των συνθηκων τις καταλαβε η πλειονότητα ολων οσον βρεθηκαν φετος εκει.

Τελος παντων θα ειμαστε παλι εκει το ΣΚ. Ειναι αληθεια οτι το επομενο ΣΚ θα ειναι και το τελευταίο ? :P

Δεν εχω παρά να συμφωνήσω με τον Τρύφωνα.

Παιδιά Καλάβρυτο δεν είναι μόνο η Στύγα εγώ προσωπικά οσες φορές εκανα φέτος μόνο στήν αγκυρα έκανα και αυτό γιατί θεωρώ βλακεία να παιρνω εναν αναβατήρα ο οποίος κάνει 15-20 λεπτά να σε παει στην κορυφή.

Βέβαια απο την άλλη εχω πολλα να μάθω ακόμα επάνω στο σκι απο του χρόνου θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο για να κάνω και περισσότερο σκι στη Στύγα.

9-2-05020.jpg

Συγνώμη για το off-topic αλλά πραγματικά μένω έκπληκτος! Είχα την εντύπωση ότι οι κάμερες είναι ιδιοκτησία του Snowreport. Οι εικόνες μάλιστα από τις κάμερες του Πισοδερίου που λες οτι είναι αγορασμένες αρζαν δεν υπάρχουν καν στο site του χιονοδρομικού αλλά μόνο στο snowreport!!! (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος)

Δηλαδή αν σου πουλήσω εγώ μια κάμερα για 600 ? και στη στήσεις εκεί που θέλεις αλλά η εικόνα θα ανεβαίνει μόνο στο site μου και από εκεί θα τη βλέπει όποιος θέλει το θεωρείς καλή αγορά; Για μένα πάντως είναι πολύ καλή γιατί θα πάω αύριο στον τάδε διαφημιζόμενο και θα του δείξω οτι η εικόνα της κάμεράς σου είχε τόσες χιλιάδες hits, αρα θέλω τόσα να του βάλω ένα μπανερακι κάτω από την κάμερα. Κι αν θέλεις κι εσύ να παίρνεις την εικόνα από μένα και τη βάζεις στο δικό σου site, τόσο το καλύτερο, γιατί τα hits τα παίρνω πάλι εγώ, άρα μπορώ να ζητήσω περισσότερα για το μπανερακι του διαφημιζόμενου. Κι αν την πάρουν και 2-3 forums ή άλλα sites, ακόμα καλύτερα για μένα. Μπορω να διαπραγματευτώ ακομα καλύτερη τιμή για το μπανερακι που λέγαμε :lol:

Τι λες; Εγώ πάντως κάτω από αυτές τις συνθήκες θα ζητούσα να με πληρώσουν για την κάμερα και οχι να τους πληρώσω.

Συγνώμη και πάλι για το off topic. Μπορούν να το μετακινήσουν οι mods αν θέλουν.

Κώστα συμφωνώ με όλα αυτά που λες απλά είμαστε πράγματι off topic και σίγουρα το θέμα αυτό αφορά τα περισσότερα Χ/Κ της χώρας και όχι μόνο τα Καλάβρυτα. Tα Χ/Κ έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης στον τομέα αυτό (μηδέ του Πισοδερίου εξαιρουμένου φίλτατε President :lol: ) και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει πλην του Παρνασσού και του Σελίου.

Εγω το έθεσα στον Kapten γιατί όσο είχα το πόστο του στο ΧΚΚ είχαμε συζητήσει το θέμα με τον κ. Βαζαίο και είχαμε καταλήξει ως προς το συμφέρον του χιονοδρομικού και της νέας ιστοσελίδας του ότι η καμερες θα ανήκουν στο ΧΚΚ και θα μπορεί όποιος θέλει να τις χρησιμοποιεί κάνοντας link στη σελίδα μας για να κερδίζουμε νούμερα (και μακροπρόθεσμα μπάνερ εννοείται).

Οταν έφυγα εγω όμως αυτό ανετράπει και καταλήξανε πάλι τα νούμερα από τις κάμερες να τα κερδίζει το snowreport εις βάρος του kalavrita-ski. Τυχαίο? Δε νομίζω! :P

Edited by sotogiannop

off topic.....Μιχάλη, πιστεύω ότι οι πίστες στη Φτερόλακα είναι οι καλύτερες για αρχάριο. Έχουν πολύ ήπια κλίση και ελάχιστες ουρές. Συμφωνώ γι'αυτό που λες για Βιετνάμ.

Full off topic. Οι φετινοί αρχάριοι που έκανα παρέα την 10 δεν τη γούσταραν καθόλου. Η 14 είναι απότομη και το 7 είναι...όχι πίστα και απότομο και και και. Ο Αίολος γενικά τους άρεσε. Δεν μιλάω για πρώτη μέρα σκι μιλάω από δέυτερη και μετά

Ψιλό on topic. Ξέρω κόσμο που δεν πηγαίνει αρχάριους στα Καλάβρυτα για το Βιετνάμ. Και είναι κρίμα γιατί έχει μια κάτω και μια στη Βαθιά Λάκκα δύο φανταστικές αλάνες για να μάθει σκι ο κόσμος.

On topic. Συμφωνώ ότι η άγκυρα μπορεί να σου προσφέρει ατελείωτες ώρες ποσοτικών και ποιοτικών καταβάσεων ειδικά σε συνδυασμό με το κάτω συρόμενο (αν γίνεται να μην πονάνε και οι πελάτες). Hellbent τη θυμάσαι τη μέρα που σε γνώρισα στα δέντρα? Είχε πανσέληνο :P

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δηλαδή αν σου πουλήσω εγώ μια κάμερα για 600 € και στη στήσεις εκεί που θέλεις αλλά η εικόνα θα ανεβαίνει μόνο στο site μου και από εκεί θα τη βλέπει όποιος θέλει το θεωρείς καλή αγορά; Για μένα πάντως είναι πολύ καλή γιατί θα πάω αύριο στον τάδε διαφημιζόμενο και θα του δείξω οτι η εικόνα της κάμεράς σου είχε τόσες χιλιάδες hits, αρα θέλω τόσα να του βάλω ένα μπανερακι κάτω από την κάμερα. Κι αν θέλεις κι εσύ να παίρνεις την εικόνα από μένα και τη βάζεις στο δικό σου site, τόσο το καλύτερο, γιατί τα hits τα παίρνω πάλι εγώ, άρα μπορώ να ζητήσω περισσότερα για το μπανερακι του διαφημιζόμενου. Κι αν την πάρουν και 2-3 forums ή άλλα sites, ακόμα καλύτερα για μένα. Μπορω να διαπραγματευτώ ακομα καλύτερη τιμή για το μπανερακι που λέγαμε :P

ενα προβλημα που εχει το πισοδερι ειναι αυτο ...κανενα απο τα παιδια επανω δεν ενδιαφέρεται ιδιαιτερα για το ιντερνετ και για αυτο δεν τους ΝΟΙΑΖΕΙ και πολλη για που ανεβαίνουν η εικονες απο τις καμερες ,δινουν εικονα σε ΟΠΟΙΟΝ το ζήτησή οπως και για το εδω φορουμ που εκανα κουβεντα ..για το λογο αυτο δεν υπαρχει πουθενα σε κανενα φορουμ θεση χκ πισοδεριου ,, ειναι τις απόψεις ειμαστε παντα εδω, οποιος θελει να πει κατι για οτιδήποτε ειμαστε μπροστα του φεις του φεις και οχι πισω απο ενα πσ απρόσωπα ..

σέβομαι την αποψη τους οσο αναχρονιστικό και αν φαίνεται

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Παιδιά Καλάβρυτο δεν είναι μόνο η Στύγα εγώ προσωπικά οσες φορές εκανα φέτος μόνο στήν αγκυρα έκανα και αυτό γιατί θεωρώ βλακεία να παιρνω εναν αναβατήρα ο οποίος κάνει 15-20 λεπτά να σε παει στην κορυφή.

Βέβαια απο την άλλη εχω πολλα να μάθω ακόμα επάνω στο σκι απο του χρόνου θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο για να κάνω και περισσότερο σκι στη Στύγα.

γιατι συμφωνω τις περισσοτερες φορες με αυτο το παλικαρι απ'το μαιναλο???? :lol:

νεαρε του χρονου να παρουμε μαζι ενα δασκαλο για να ανεβαινουμε μαζι στην στυγα :P:lol:

γενικα οσον αφορα την αγκυρα τον εχω γραψει και στο παρελθον..ειναι μονο για μεσο επιπεδο σκιερ και πανω καθαρα λογο της κλισης

προσωπικα εκει θα επρεπε να εχει πιατο και οχι αγκυρα και το αντιθετο να υπηρχε στην δαφνη πχ..

για τους σανιδαδες η αγκυρα ειναι οντως δυσκολη αλλα και σε αυτη την περιπτωση παλι ισχυει αυτο που ειπα πιο πανω για το επιπεδο

11 χρονια στο καλαβρυτο που ανεβαινω πρωτη φορα φετος ειδα δυο τυπακια να την περνουν μαζι και τους ευχαριστηθηκα

δεν ειχα ξαναδει ποτε δυο sb μαζι εκει και μου εκανε εντυπωση..μπραβο τους(το κατειχαν το σπορ ομως)

για σκι ειναι πως βολευει τον καθενα..εγω ας πουμε στηριζω ολο το βαρος πανω στην γλωσσα της μποτας μου στο μεσα ποδι και ανεβαινω ξεκουραστα πανω ειτε ειμαι μονος ειτε με καποιον αλλο μαζι

να σημειωσω οτι ποτε δεν εχω πεσει ουτε οταν ημουν αρχαριος(περσι δλδ) :D

για την στυγα οσο και να δουλεψε φετος περισσοτερο απο αλλες φορες δεν σημαινει οτι δεν θελει πεταμα

μας χαλασε ισως την καλυτερη πουδρομερα της χρονιας

συμφωνω με Μιχαλη για συρομενα

με δυο πιατα πιανει κορφη διπλα απο την πιστα της (εχω δει παρομοιο στο serre chevalier)και σε μεγαλυτερο υψομετρο

και τελος για τον αχιλλεα παλι συμφωνω με Μικ αν και οταν μαθαινα σκι το αφηνα παντα πριν το αποτομο κομματι στο ανεβασμα της..απλα πραγματα

DALTONS POW ROBBERY.....

και τελος για τον αχιλλεα παλι συμφωνω με Μικ αν και οταν μαθαινα σκι το αφηνα παντα πριν το αποτομο κομματι στο ανεβασμα της..απλα πραγματα

Eγώ πάλι τη πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα (μέρα με πολλήηηη ομίχλη), μή γνωρίζοντας που ακριβώς σταματάει και συνηθισμένος να περιμένω να δώ τη μεγάλη τροχαλία πρώτα για να το αφήσω, κατάφερα και ανέβηκα και το επόμενο λοφάκι (ναι, μετά το σπιτάκι...) που ήταν τίγκα στη πούδρα :P:lol: :LOL: .

Το πρόβλημά μου μετά ήταν πώς να το κατέβω :D:lol: :LOL:

Κι έτσι ακολούθησα τη κλασσική μέθοδο :P

γνώρισα τον Χρήστο Λάππα, την Όλγα και τη Γιώτα, κι όταν τους ζήτησα να μου "δείξουν" λίγο το βουνό ο Χρήστος μας πήγε στην Aντιγόνη, νομίζοντας ότι όταν του είπα "7η φορά που ανεβαίνω" εννοούσα το συγκεκριμένο βουνό κι όχι γενικώς σε πέδιλα :P :P :P .

Επιβιώσας κι από αυτό, για μένα ήταν η ημέρα "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" για φέτος.

Υ.Γ. Σόρρυ για το εκτός θέματος, αλλά τέτοιον ενθουσιασμό έχω να βιώσω από τότε που ο πατέρας μου μου έβγαλε τις βοηθητικές απ το ποδήλατο....

Edited by panchristo

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Πάντως ειδικά για φέτος πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός ότι ο χειμώνας δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για τα χιονοδρομικά. Δεν είχαν πολλές παγοποιήσεις κτλ. Πέρα από το αν χαλάει ένα λιφτ ή όχι, από τη στιγμή που δεν το έχεις όταν πραγματικά το θέλεις μετά από κακοκαιρία, καθίσταται σχεδόν άχρηστο.

Οντως με δύο πιατα μάλλον θα λυνόταν το πρόβλημα του ανεβάσματος στη Στύγα δια παντός.

Σας έπιασε οίστρος βλέπω! :P

Φέτος πήγα στα Καλάβρυτα γύρω στις 5-6 φορές και η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δούλεψαν καλύτερα από άλλες χρονιές. Εκτίμησα ιδιαίτερα την άγκυρα γιατί δίνει πρόσβαση σε 2 υπέροχες πίστες και φυσικά στα δέντρα. Ούτε εγώ προτιμώ αυτού του είδους τον αναβατήρα, αλλά πορευόμαστε με αυτά που έχουμε.

Όμορφα ήταν. Πολύ όμορφα. :lol:

Make Parnassos Great Again!

Eγώ πάλι τη πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα (μέρα με πολλήηηη ομίχλη),

μή γνωρίζοντας που ακριβώς σταματάει και συνηθισμένος να περιμένω να δώ τη μεγάλη τροχαλία πρώτα για να το αφήσω,

κατάφερα και ανέβηκα και το επόμενο λοφάκι (ναι, μετά το σπιτάκι...) που ήταν τίγκα στη πούδρα :D.

Το πρόβλημά μου μετά ήταν πώς να το κατέβω

Κι έτσι ακολούθησα τη κλασσική μέθοδο :P

Πες το μου ότι εσύ ήσουν στη "Δάφνη" εκείνη την ημέρα... :P

Πρέπει να ήμουν μπροστά σου, και σε θαύμαζα μέσα στις πούδρες.

Τόσα χρόνια στο Χ.Κ.Κ. δεν το είχα ξαναδεί αυτό που έκανες :P

Σε παρακαλώ, όταν ανεβείς με την άγκυρα, μην διανοηθείς να κάνεις το ίδιο...

θα βρεθείς να κάνεις speedflying μέχρι τα Σουδενά :lol:

...

Όλοι συμφωνούμε πάντως ότι στα Καλάβρυτα η ιδανική περιοχή για να μάθει σκι ο Έλληνας πάει χαμένη γιατί

και τα δύο της λιφτ καταλήγουν στο Βιετνάμ οπότε ο δύσμοιρος αρχάριος Έλληνας γυρνάει με άσχημες εντυπώσεις από το σκι ενώ θα μπορούσε να γυρίσει με τις καλύτερες

...

Κύρ Μικάλη διαφωνώ.

Το ένα lift, το συρόμενο κάτω πιατάκι, κατά κόσμο "Δάφνη",

σε βγάζει και σε μια υπέροχη μπλε πίστα (με λίγο κουπί βέβαια :P ),

ιδανική για αρχάριους που έχουν πάνω από 4-5 χιονοδρομικές μέρες στα πόδια τους.

Είμαι 100% σίγουρος ότι η πλειοψηφία αυτών που αφήνουν την "Δάφνη" στη μέση της διαδρομής

(προκαλώντας πολλές φορές βλάβες στον αναβατήρα),

φτάνουν με άνεση μέχρι πάνω. Απλά κωλώνουν για αυτά τα τελευταία 100 αναφορικά μέτρα.

Το Βιετνάμ δεν είναι μονόδρομος ;) .

...

Alcatraz ωραιες οι φωτο σουαλλα εγω σημερα τις βλεπω ετσι :lol:

...

bwe.gif

Μου τέλειωσαν τα $$ και δεν τους έχω πληρώσει... :P

Το κακό είναι ότι με την οικονομική μου κατάσταση...

μάλλον δεν βλέπω να τους ξαναπληρώνω ποτέ.

Όπως και να 'χει το ψάχνω.

Όχι τίποτα άλλο...

έχω ακόμα καμιά 50άρα φωτογραφιές να ανεβάσω,

από μια ολόκληρη βδομάδα, λάθος... SUPER βδομάδα που πέρασα πάνω (19-26/3) :P .

Προς το παρών μπορείς να μπεις κατευθειαν στα album μου εδώ

Περί άγκυρας:

Έχω δει snbάδες πολλές φορές να την παίρνουν μαζί.

Έχω δει snbντα με skier αρκετές φορές.

Έχω δει μπαμπά (1.80+) να την παίρνει με τον γιο του (βία 1.40).

Εντάξει... δεν είναι και το πιο βολικό, αλλά περισσότερο την φοβόμαστε (και εγώ πολλές φορές...)

παρά φταίει το lift, η κλίση, ο διάδρομος, το μήκος κ.α.

Ας είναι καλά η αγκυρούλα και το μοτεράκι της,

για να κάνουμε ski - snb στα πίο όμορφα spot του Χελμού,

όταν οι υπόλοιποι την φτύνουν, προτιμώντας τις 10λεπτες ουρές της Στύγας.

'Οτι η Στύγα είναι προβληματική σαν αναβατήρας, γνωστό απ΄τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της.

Μέχρι να ανέβεις κορφή... χίλια δυο μπορούν να συμβούν...

Μην ξεχνάμε όμως και το μήκος της διαδρομής της, καθώς και την υψομετρική διάφορα που διανύει.

Συν το ότι είναι απ΄τους πιο εκτεθειμένους αναβατήρες στην Ελλάδα.

Αν δουλεύει, όπως δουλεύει, μέχρι σήμερα, το χρωστάμε στα παιδιά του χ.κ.

που πολλές φορές τα ακούνε χωρίς να φταίνε (...και φυσίκα δεν φταίνε ούτε και οι πελάτες...).

Αν κάτι μου αρέσει στον Χελμό είναι ότι το βουνό δεν είναι γεμάτο από lifts.

Δεν μου αρέσει γενικότερα να βλέπω πυλώνες να πλυμμηρίζουν τις ίδιες πλαγιές.

Κουφό ίσως να σας ακούγετε, άλλα προτιμώ λίγα lift και καλά, παρά λifts που έχουν τον ίδιο προορισμό.

Όσο αντιχιονοδρομικό και αν είναι αυτό, δεν μου αρέσει η ιδέα άλλων 2 συρόμενων,

μόνο και μόνο για να φτάνουμε & πάλι Νεραϊδόραχη :P .

Βέβαια όλα αυτά είναι αμπελοφιλοσοφίες....

αν κάποιος πραγματικά γνωρίζει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν

η πλειοψηφία των χιονοδρομικών μας.

Για το αν θα κλείσει το χιονοδρομικό μετά του Σ-Κ που μας έρχεται (2-3/4/2011), μην το δένεται κόμπο.

Για αυτό αφήστε τις ευχές για καλό καλοκαίρι για αργότερα.

Τουλάχιστον μέχρι τις 26/3 που ήμασταν επάνω δεν είχε βγει καμιά τελική απόφαση.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα λειτουργήσει, έστω και μόνο Σ-Κ, έως και μέσα Απρίλη ;) .

Το βουνό χιόνι έχει, και θα έχει ακόμα αρκετό.

Από έλλειψη πελατών (=μπαίνουν μέσα οικονομικά)

πάσχουν συνήθως αυτή την περίοδο τα χιονοδρομικά μας και κλείνουν, και όχι χιονιού :lol: .

Οξύμωρο, τις καλύτερες μέρες της σαιζόν στην Ελλάδα, του ανοιξιάτικου ski,

εμείς οι χιονοδρόμοι δεν τις τιμούμε στην πλειοψηφία μας :lol:

Μετά ζητάμε αποσυμπλεκόμενα και κορδελίτσες ...

Y.Γ1: Που ΄σαι ρε Στάθη να με θαυμάσεις....

Έκανα post μεγαλύτερο και απ' τα δικά σου :P

Y.Γ2: Δεύτερη βδομάδα διακοπών πέρασα στο Χελμό.

Θα μπορούσα να μίλαγα για τις καλύτερες χιονοδρομικές αναμνήσεις της φετινής περιόδου για ώρες...

αλλά δυστυχώς το ατύχημα ενός φίλου απ΄τη παρέα μας (κάταγμα στο μηριαίο) το Σάββατο που μας πέρασε,

τα επισκίασε όλα. Πραγματικά κρίμα.

Κώστα περαστικά.

Τα βουνά θα είναι εκεί και του χρόνου και θα σε περιμένουν.

Κάτω δεν το βάζουμε ΠΟΤΕ.

Από έλλειψη πελατών (=μπαίνουν μέσα οικονομικά) πάσχουν συνήθως αυτή την περίοδο τα χιονοδρομικά μας και κλείνουν, και όχι χιονιού :angry: .

Οξύμωρο, τις καλύτερες μέρες της σαιζόν στην Ελλάδα, του ανοιξιάτικου ski,

εμείς οι χιονοδρόμοι δεν τις τιμούμε στην πλειοψηφία μας <_<

Μετά ζητάμε αποσυμπλεκόμενα και κορδελίτσες ...

Γιώργο σε αυτές τις λίγες αράδες που γράφεις είναι όλο το ζουμί. Δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα!

ναι μεν αλλά... το κάθε χιονοδρομικό οφείλει να κλείνει ειτε σε ημερομηνία που θα εχει ανακοινώσει απο τον Νοεμβριο πχ, εαν εχουμε χιονι θα κλεισουμε 4/4/2011.

Τώρα οφείλει να κλεισει οταν δεν εχει χιονι για χιονοδρομία. σεβασμός στους πελάτες που σε τίμησαν με ετήσια και απ'οτι λένε εχουν και ρεκορ πωλησεων φέτος.

Δεν εχει σημασία για ποσους πελάτες θα δουλέψεις, πρέπει να χτίσεις "αξιοπιστία"...

Αξιοπιστία οτι με οσο χιονι και εαν εχεις θα παλέψεις να το ανοιξεις απο 3/1/2011 που μπορουσες ,αξιοπιστία οτι θα το δουλέψεις μέχρι να μην εχεις πέρασμα για κάτω οπως πέρσι που ειχε χιονι μονο το πανω μερος και κατεβαινες με τον Αχιλλεα στη Βαση.

Δεν μπορώ να θεωρήσω πετυχημένη χρονια και οτι δουλεψε καλυτερα απο ποτε οταν ανοιγει τελος Ιανουαριου και υπαρχουν φήμες οτι θα κλεισει 2 μηνες μετά ενω εχει χιόνι.

ξερω άτομα οπως ο φίλος μου ο Μαιναλος που αν το έτρεχε η παλιά διοικηση θα κατεβαζαν παλι ευαγγέλια φετος ή οπως παλι ο snowholic θα στήριζε οποια διοικηση και θα το ετρεχε, ή ο wipika θα εξεφραζε παλι παραπονα για το χκΚ και ο Αλκατράζ παλι θα παίρναγε καλά , ο Φιδελιος θα εχωνε τις μπηχτές του ενω ο τεοχαλάνδρι θα το υπερασπιζόταν και φυσικά δεν θα ειχαμε να γραφει ο Καπτεν υπερ και το Τρομπονι κατά... και καπου εκει δεν θα ειχαμε και το Βιολί...

ειμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα παλι στο θέμα "χ/κ Καλαβρύτων 2010-2011"

Εχουμε χειροπιαστά δεδομένα πλέον. Ο Τσεκούρας έφυγε, οι μισοι εδω μέσα χάρηκαν και το θεωρουν θετικό μονο και μόνο οτι υπηρξε αυτη η αλλαγή. Ακομα πιο χαρουμενοι ηταν και πολλοί ντόπιοι που σταματησαν να γκρινιάζουν μονο και μόνο για την υπαρξη του.

Οι εργαζόμενοι σίγουρα επηρρεαστηκαν θετικά απο αυτό γιατι αλλο να δουλευεις με κάποιον 15-20 χρόνια και άλλο με ενα καινουριο διευθυντη που πρέπει να του "δειξεις" απο την αρχή για να είσαι και του χρόνου εκει...

δεδομένο επίσης οτι ο καιρός ευννοησε το χκΚ γιατι ηταν ευκολος, εριχνε χιονι σε αραια διαστήματα , δεν εριξε χιονια να το βρεις θαμμένο το Σάββατο ξημερωματα που περιμενεις τους βαρβαρους και οι παγοποιησεις ήταν αστείες μπροστα σε αυτά που εχουν μάθει οι εργαζομενοι να διαχειριζονται.

Υπήρχε διάθεση να αποξείξουν οι καινουριοι και αυτοι που εμειναν οτι μπορουν να το τρέξουν το βουνο καλά και παρολο που αιφνιδιαστικαν λιγο στην αρχή τα έδωσαν όλα.

Δεδομένο επίσης οτι η Στύγα ειναι για κλωτσιές και αν δουλευε απο Δεκεμβριο τώρα θα υπηρχαν πολλαπλάσια παράπονα και προβληματα.

Ελπιζω να μην κλείσει το χκΚ και να φτάσει μέχρι το Πάσχα.

ηρθα στην κοπή της Πίτας αλλά λόγο κόσμου ξενέρωσα, ηταν τρομαχτική η ουρά Δαφνη-Αρτεμης για να ξανακανεις μια κατάβαση στα δεντρα οπως και η ουρα που σχηματιστηκε στη Στύγα απο το πρωι.

Δυστυχως για εμας, το βουνο ειδικα τον Φεβρουαριο μαζευει περισσότερο κόσμο απο οσους μπορει να εξυπηρετήσει.

Τελικά τελος την Κυριακή

Ολοκλήρωση του προγράμματος All Inclusive Ski 2010 - 2011

Αγαπητοί φίλοι,

θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόγραμμα "All Inclusive Ski - Καλάβρυτα" για τη χιονοδρομική περίοδο 2010-2011 ολοκληρώνεται με επιτυχία την 3η Απριλίου 2011.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την μέχρι τώρα ανταπόκρισή σας και σας περιμένουμε κοντά μας πάλι το φθινόπωρο.

Εκ της Διευθύνσεως του ΧΚΚ

Κύρ Μικάλη διαφωνώ.

Το ένα lift, το συρόμενο κάτω πιατάκι, κατά κόσμο "Δάφνη",

σε βγάζει και σε μια υπέροχη μπλε πίστα (με λίγο κουπί βέβαια <_< ),

ιδανική για αρχάριους που έχουν πάνω από 4-5 χιονοδρομικές μέρες στα πόδια τους.

Είμαι 100% σίγουρος ότι η πλειοψηφία αυτών που αφήνουν την "Δάφνη" στη μέση της διαδρομής

(προκαλώντας πολλές φορές βλάβες στον αναβατήρα),

φτάνουν με άνεση μέχρι πάνω. Απλά κωλώνουν για αυτά τα τελευταία 100 αναφορικά μέτρα.

Το Βιετνάμ δεν είναι μονόδρομος :angry: .

μιας και το επίπεδο του αρχαρίου το έχω πιο πρόσφατο από όλους θα σας πω ακριβώς που μπορεί να πας και που όχι..

1η μέρα χιονοδρομίας

με δάσκαλο μια ώρα και μόνο στην πίστα Λητώ με το μπριζολάκι..ανεβοκατεβαίναμε όλη μέρα την Λητώ

2η μέρα χιονοδρομίας(ανώριμη παρέα) 1 ώρα στο άδειο μπριζολάκι και μετά πιατάκι της Δάφνης για να πιάσουμε την Φαίδρα...γερές τούμπες στα πρώτα 50 μέτρα..

για τον αρχάριο η Φαίδρα είναι αυτοκτονία στα πρώτα της μέτρα.Μετά την 2η 3η κατάβαση δεν έπεφτα αλλά πήγαινα χεσμένος τελείως.Η μέρα τελείωσε με 2-3 κατεβασιές της πίστας Δανάη με τον εναέριο τριθέσιο όπου τα πρώτα μέτρα είναι φονικά...

αποκλειστικά με Λ

3η μέρα χιονοδρομίας

μια ώρα με δάσκαλο ο οποίος μας είπε να αφήνουμε το πιατάκι της Δάφνης που βγάζει στην τεράστια ευθεια της Δανάη.

η βελτίωση ήταν τρομακτική..εγώ πέρασα από το Λ στο παράλληλο έκανα όλες τις ασκήσεις με σηκώματα του εσωτερικού ποδιού,σημάδευα με τα μπατον και γενικά το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ.

4η μέρα χιονοδρομίας

2 ώρες αρχικά για ζέσταμα με τον ίδιο τρόπο με πριν όπου η κοπέλα μου πέρασε και αυτή στο παράλληλο και μετά μάθημα με δάσκαλο όπου πήραμε το πιατάκι της δάφνης και πιάσαμε την Φαίδρα..προλάβαμε 3 κατεβασιές με τον δάσκαλο..τα πρώτα μέτρα δυσκόλεψαν αρκετά την κοπέλα μου στην πρώτη κατάβαση μόνο και μόνο επειδή φοβήθηκε(αυτό που έπαθα και εγώ την 2η μέρα)

και τις υπόλοιπες ώρες μέχρι το κλείσιμο αφήναμε πάλι το πιατάκι για την δανάη.

Συμπέρασμα..από την 2η μέρα και μέχρι την 4η 5η απλά η μόνη επιλογή του αρχάριου είναι να αφήνει το πιατάκι και να μπαίνει στην Δανάη..

το δυσκολο δεν είναι η ανηφόρα στο πιατάκι της Δάφνης ούτε το να παίρνεις το εναέριο..απλά δεν έχει νόημα να κουτρουβαλάς είτε στα πρώτα μέτρα της Φαίδρας είτε στα πρώτα μέτρα της Δανάης χαλώντας την πίστα για τους άλλους.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. best-ever
      best-ever
      (41 years old)
    2. Georgelogo
      Georgelogo
      (48 years old)
    3. joannaki
      joannaki
      (37 years old)
    4. sabsab
      sabsab