Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
eolos

χ/κ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2010-2011

Recommended Posts

Δεν υπάρχει βιώσιμο χιονοδρομικό που να μην παιρνει ποσοστό από τις γύρω περιοχές. Η λύση είναι μία: φόρος στους όμορους δήμους υπερ του χιονοδρομικού. Οπως γίνεται σε όλο τον πλανήτη: 0,5% ή 1%. Το χιονοδρομικό και η γύρω περιοχή είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Δε γίνεται μόνο να ζητάμε και ποτέ να μη δίνουμε! Ελεος με τη στενοκεφαλιά και τον εγωισμό μας σε αυτό τον τόπο.

Αγαθό πολυτελείας μπορεί να είναι το ουίσκι σε ένα νυχτερινό κέντρο,αλλά η άθληση και η αναψυχή γιατί είναι πολυτελείας;

Γνώμη μου είναι ότι με το παρόν οικονομικό κλήμα, ο αθλητισμός είναι είδος πολυτελείας, ειδικά ο χειμερινός αθλητισμός.

Το ειρωνικό είναι ότι αυτό ακριβώς λέμε τόσα χρόνια στο snowclub. Ότι το τωρινό σύστημα είναι εντελώς λάθος και πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων ώστε να πάψει να εξαρτάται από το κράτος. Ότι δεν πρέπει να ζητάμε τα χρήματα του φορολογούμενου για να αναπτύξουμε τους χειμερινούς προορισμούς μας, ότι υπάρχει τρόπος να κερδίζουν ΟΛΟΙ.

Μέχρι να γίνει αυτό όμως, οι κάρτες θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβές, το προϊόν θα συνεχίσει να είναι υποδεέστερο του ανταγωνισμού από το εξωτερικό, η συντριπτική πλειοψηφία των χιονοδρόμων θα πηγαίνει στο βουνό μόνο Σαββατοκύριακα και όλοι θα παραπονιούνται.

Make Parnassos Great Again!

Αλέξη όπως έγραψε και κάποιος άλλος παραπάνω, η προσφορά για τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι συγκεκριμένη. Επομένως, όσο αυξάνει η ζήτηση, όπως συμβαίνει τις μέρες των εορτών, είναι λογικό το ίδιο να αυξάνει και η τιμή. Αν η τιμή αυξηθεί υπέρογκα και δεν γεμίσουν τα δωμάτια, οι ξενοδόχοι την τελευταία στιγμή θα προσφέρουν πακέτα προσφορών με μειωμένες τιμές. Δηλαδή η ίδια η αγορά από μόνη της διορθώνει τις τιμές. Επίσης, το προϊόν δεν είναι υποβαθμισμένο στις γιορτές, αντίθετα αναβαθμίζεται με διάφορα extras.

Αυτός ο μηχανισμός δεν ισχύει στο ΧΚΠ. Αφενός δεν υπάρχει συγκεκριμένη προσφορά κι αφετέρου, το προϊόν του (υπηρεσία του) υποβαθμίζεται κάθετα από τη πολυκοσμία.

Για αυτό το λόγο οι αυξήσεις των ξενοδοχείων δεν πρέπει να περνάνε στην κάρτα του ΧΚΠ.

+1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Τώρα, για τις τιμές στις καθημερινές των εορτών μπορεί να υπάρχει και άλλη ανάγνωση που λέει ότι η κανονική τιμή του αγαθού χιονοδρομία στο νότο της Ελλάδας είναι 30 ευρώ όλες τις μέρες για να υπάρχει μια σχετική βιωσιμότητα. Αλλά επειδή στην Ελλάδα το σκι είναι ελκυστικό μόνο ΣΚ και αργίες για να προσελκύσει κόσμο και να έχει κάποιο νόημα να ανοίγει το ΧΚ τις καθημερινές βάζει δελεαστική τιμή στο μισό! Αφού μες στις γιορτές έχει στάνταρ κόσμο όλες τις μέρες και τις καθημερινές γιατί να κάνει καλύτερη τιμή;;;

Αυτή είναι μία σωστή συλλογιστική και την απάντηση νομίζω ότι θα τη δώσει η ίδια η αγορά. Θα έχει στάνταρ κόσμο;;;

Θα δούμε λοιπόν τί κόσμο θα μαζέψει το ΧΚΠ τις γιορτές.

Και πάλι δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα μάζευε σημαντικά παραπάνω κόσμο με το μισό εισιτήριο...Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως πέφτουν φέτος οι γιορτές, μέσα στα ΣΚς με καμμία αργία έξτρα εκτός της 6/1, είναι δύσκολο ανάμεσα στις διάφορες υποχρεώσεις και τα καλέσματα να εξοικονομίσει κανείς μέρες για το βουνό. Απλά, αν πχ έβγαζε το ΧΚΠ ένα πακέτο με συμφέρουσα τιμή για 3-4 γιορτινές μέρες, ή είχε 15 ευρώ την τιμή τις καθημερινές των αργιών, θα είχε κανείς ένα δέλεαρ να πάρει άδεια μέσα σε αυτές τις μέρες ειδικά για να ανέβει στο βουνό. Εγώ έτσι πιστεύω ότι θα μάζευε περισσότερα χρήματα, αλλά και θα μας "κέρδιζε" περισσότερο ως πελάτες χιονοδρόμους. Με 30 ευρώ/ημέρα, σιγά μην πάρει και άδεια κανείς για να ανέβει στο ΧΚΠ 3-4 μέρες. Θα πάει στην Αυστρία!

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Το αν θα μαζέψει ή όχι κόσμο το ΧΚΠ τις γιορτές είναι συνάρτηση άλλων παραγόντων και ελάχιστα της τιμολογιακής του πολιτικής. Αν αυτή τη στιγμή η πληρότητα στις χιονό-τουριστικές περιοχές είναι κάτω του B)% είναι αστείο να θεωρούμε ότι αυτό οφείλεται στην τιμολογιακή πολιτική του ΧΚΠ.

Κάποιες ακόμα σκέψεις, μάλλον σκόρπιες:

Τουρισμός 4 εποχών: στους ΕΟΣ που ξέρω, το χιονοδρομικό τμήμα είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με το ορειβατικό (η φτώχεια πάντα φέρνει γκρίνια) - αδυνατούν να δούν γιατί πρέπει να βοηθήσουν οι μεν τους δε.

Αναβάθμιση ΧΚΠ: παρακολουθώντας το 2 forum (snowclub, snowreport) βλέπω ότι θέλουμε υπηρεσίες Courchevel, τιμές Bansko, απόσταση (από Αθήνα) ΧΚΠ ΚΑΙ το βουνό να μείνει ανέγγιχτο. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Αυτό βέβαια χωρίς να παραγράφεται η αποτυχία της διεύθυνσης του χιονοδρομικού και η ανικανότητα της ΕΤΑ ΑΕ.

Σκι στις Άλπεις: Σίγουρα καλύτερες εγκαταστάσεις, μεγαλύτερα πεδία, κλπ. Για όποιον δεν το κατάλαβε ακόμα όμως, η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική σκοπό έχει να μας διευκολύνει να καταλάβουμε (και να αποδεχθούμε) ότι αυτά είναι όνειρα θερινής (χειμερινής καλύτερα) νυκτός -τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς.

Bansko: Αλήθεια, τι θα γράφανε οι ελληνικές εφημερίδες αν την περσινή (μόνο) σαιζόν 3 άνθρωποι χανόταν στην ευρύτερη περιοχή του ΧΚΠ - έχοντας σαν αφετηρία τους αναβατήρες του; Τι θα γράφανε για τα συμβόλαια εργασίας του προσωπικού του ΧΚΠ αν εφαρμοζόταν αυτά που ισχύουν στο Bansko; Το πως γ******κε το Πιρίν το εξέτασε κανείς;

Ολα τα παραπάνω για να βάζουμε μια προοπτική στη ζωή μας.

Με αυστηρά οικονομικούς όρους το ΧΚΠ δε θα έπρεπε να λειτουργεί, ειδικά σήμερα που συζητάμε το κλείσιμο μέχρι και νοσοκομείων. Θεωρείτε ότι αν γινόταν ένα δημοψήφισμα και φαινόταν πόσο στοιχίζουν διάφοροι δημόσιοι φορείς στον φορολογούμενο και αν δινόταν η επιλογή να αποφασίσει ποιοι 3 θα κλείσουν ότι θα είχε καμία τύχη το ΧΚΠ;;;

Κι όμως φίλε μου δεν συμφέρει στο κράτος να κλείσει τον Παρνασσό άσχετα εαν μπαίνει μέσα 1-2 εκ. το χρόνο και θα σου εξηγήσω τους λόγους.

Από το ΧΚΠ λοιπόν ζημιώνεται με ένα ποσό της τάξης 1-2 εκ. το χρόνο, όμως κερδίζει 100 εκ το χρόνο από τη γύρω περιοχή (φόροι, ΦΠΑ, πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων κ.λπ.).

Σκέψου λοιπόν ότι στην ουσία κερδίζει από τη λειτουργία του χιονοδρομικού πάρα πολλά!

Αρα με καθαρά οικονομικούς όρους να το σκεφτούμε η λειτουργία του ΧΚΠ είναι απαραίτητη για να εισπράξει το κράτος! Στην ουσία λοιπόν δεν συντηρείται με λεφτά του έλληνα φορολογούμενου αλλά από τα κέρδη της γύρω περιοχής.

Το μόνο περίεργο είναι ότι το κράτος δεν φροντίζει να επενδύσει στον εκσυγχρονισμό και επέκταση του ΧΚΠ ώστε να κονομάει για ακόμη 30-40 χρόνια!

Τώρα όσον αφορά τις τιμές του ΧΚΠ, πράγματι θα μπορούσε να κάνει κάποιες προσφορές για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.

Μπορεί με αυτόν τον τρόπο η μαύρη τρύπα του να μεγαλώσει λιγάκι αλλά τα κέρδη από τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην περιοχή θα ήταν υπερδιπλάσια για το κράτος!

Δεν ξέρω αν αυτή η συζήτηση είναι στην κατάλληλη τοποθεσία του forum.

Σε πολλά από αυτά που λες έχεις δίκιο. Όμως σε πολλά από αυτά υπάρχουν αστερίσκοι.

Αν δεις συνολικά το ζήτημα, τι θέλουμε και που αποσκοπούμε, αν θέλουμε μία πραγματική αναβάθμιση του Χκ και της γύρω περιοχής, τώρα έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Όσο συντηρούμε μία κατάσταση και κουκουλώνουμε το πρόβλημα, ποτέ δεν θα δοθεί λύση.

Άραγε, από τα ακίνητα, τι έσοδα υπήρξαν φέτος;

Το κράτος, ή η γύρω περιοχή ωφελείται από το ΧΚ;

Έμμεσα και το κράτος ωφελείται, όσο θα ωφελείτω αν το ίδιο γινόταν στα Καλάβρυτα, στην Γκιώνα, τον Όλυμπο...... όπου τέλος πάντων διαλέξεις ένα μεγάλο χιονοδρομικό πεδίο και αναπτύξεις την περιοχή. Αν αποφασίσεις να αναπτύξεις τον Παρνασσό, κάντο. Η υφιστάμενη κατάσταση, που με τερτίπια προσπαθείς να αυξήσεις τις προσβάσεις και να δείξεις καλές στατιστικές επισκεψιμότητας, μόνο λύση δεν θα δώσει, αλλά θα ξανακουκουλώσει την πραγματικότητα. Η στρεβλή υφιστάμενη ανάπτυξη, μπορεί να δίνει παράπλευρα και έμμεσα ωφέλη, που δεν προσδιορίζονται εύκολα, το συνολικό αποτέλεσμα όμως παραμένει κακό.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

http://www.parnassos-ski.gr/diary/default.asp

Mε προσοχή παρακολουθώ τους προβληματισμούς και τα επιχειρήματα που κατατίθενται στο forum μας.

Στα γρήγορα μοιράζομαι κάποιες σκέψεις μου ,

1. Στις 120 ημέρες λειτουργίας του ΧΚΠ υπάρχουν 40 μέρες Υ (υψηλής περιόδου) και B) ημέρες Χ (χαμηλής περιόδου). Το :o% των προσελεύσεων ? εσόδων των ελληνικών ΧΚ πραγματοποιείται στις ημέρες Υ.

2. Το ΧΚΠ λειτουργεί τις ημέρες Χ με το 70% της δυναμικότητας του ,ικανοποιεί το 20% των προσελεύσεων , και προσφέρει έκπτωση 50% σε σχέση με μια ημέρα Υ.

3. Τα πολυήμερα εισιτήρια με τον τρόπο χρέωσης τους ανα ημέρα Υ ή Χ καθώς και η έκπτωση 50% δίνουν ένα ισχυρό κίνητρο για εξισσορόπηση αυτής της τεράστιας ανισσοροποίας μεταξύ ημερών Χ και Υ. Απαιτούνται όμως γενικότερα μέτρα όπως «λευκές εβδομάδες» στα σχολεία , προσέλκυση 7ήμερων πακέτων ημεδαπού αλλά κυρίως αλλοδαπού τουρισμού κ.λπ

4. Aπο τη μια «πονάει» το εισιτήριο της ημέρας Υ ,όχι της ημέρας Χ , απο την άλλη πριμοδοτείται η κάθε επίσκεψη στο ΧΚΠ με περίπου 15 ευρώ.

5. Μείωση εξόδων συντήρησης-λειτουργίας και αύξηση εσόδων-προσέλκυση πελατών νομίζω ότι μπορεί μόνο μέσα απο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΧΚΠ .

6. Το ΧΚΠ «γηράσκει» ..... .¨Οτι δεν ανανεώνεται?εξελίσσεται πεθαίνει. Αυτός είναι κανόνας της φύσης.

7. Αν είμαστε άξιοι θα το ανανεώσουμε . Αν όχι θα δούμε το μοιραίο .

8. Θέλω να πιστεύω ότι το ΧΚΠ θα επιβιώσει ...γιατί διαθέτει αντικειμενικά αλλά αναξιοποίητα πλεονεκτήματα α. Αξιόλογο αλπικό όγκο β.κρίσιμη μάζα εν δυνάμει πελατών του

9. Ο χειμερινός τουρισμός δέν είναι είδος πολυτελείας . Δύναται να προσφέρεται μέσα σε λογικά πλαίσια ως ενναλακτική λύση στον έλληνα πολίτη που πλέον είναι και ευρωπαίος πολίτης.

Καλό βράδυ

1.Δώδεκα και ούτε ένα τηλεφώνημα ....(απότ ο γνωστό άσμα)

οκτώ και ούτε μια νιφάδα ...στα χαμηλά βρέχει ...

2.παρακαλώ τον admin να βγάλει τα προηγούμενα περιττά post , που έβαλα κατα λάθος .

Edited by PanosDrivas

http://www.parnassos-ski.gr/diary/default.asp

Mε προσοχή παρακολουθώ τους προβληματισμούς και τα επιχειρήματα που κατατίθενται στο forum μας.

Στα γρήγορα μοιράζομαι κάποιες σκέψεις μου ,

1. Στις 120 ημέρες λειτουργίας του ΧΚΠ υπάρχουν 40 μέρες Υ (υψηλής περιόδου) και :o ημέρες Χ (χαμηλής περιόδου). Το :o% των προσελεύσεων ? εσόδων των ελληνικών ΧΚ πραγματοποιείται στις ημέρες Υ.

2. Το ΧΚΠ λειτουργεί τις ημέρες Χ με το 70% της δυναμικότητας του ,ικανοποιεί το 20% των προσελεύσεων , και προσφέρει έκπτωση 50% σε σχέση με μια ημέρα Υ.

3. Τα πολυήμερα εισιτήρια με τον τρόπο χρέωσης τους ανα ημέρα Υ ή Χ καθώς και η έκπτωση 50% δίνουν ένα ισχυρό κίνητρο για εξισσορόπηση αυτής της τεράστιας ανισσοροποίας μεταξύ ημερών Χ και Υ. Απαιτούνται όμως γενικότερα μέτρα όπως «λευκές εβδομάδες» στα σχολεία , προσέλκυση 7ήμερων πακέτων ημεδαπού αλλά κυρίως αλλοδαπού τουρισμού κ.λπ

4. Aπο τη μια «πονάει» το εισιτήριο της ημέρας Υ ,όχι της ημέρας Χ , απο την άλλη πριμοδοτείται η κάθε επίσκεψη στο ΧΚΠ με περίπου 15 ευρώ.

5. Μείωση εξόδων συντήρησης-λειτουργίας και αύξηση εσόδων-προσέλκυση πελατών νομίζω ότι μπορεί μόνο μέσα απο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΧΚΠ .

6. Το ΧΚΠ «γηράσκει» ..... .¨Οτι δεν ανανεώνεται?εξελίσσεται πεθαίνει. Αυτός είναι κανόνας της φύσης.

7. Αν είμαστε άξιοι θα το ανανεώσουμε . Αν όχι θα δούμε το μοιραίο .

8. Θέλω να πιστεύω ότι το ΧΚΠ θα επιβιώσει ...γιατί διαθέτει αντικειμενικά αλλά αναξιοποίητα πλεονεκτήματα α. Αξιόλογο αλπικό όγκο β.κρίσιμη μάζα εν δυνάμει πελατών του

9. Ο χειμερινός τουρισμός δέν είναι είδος πολυτελείας . Δύναται να προσφέρεται μέσα σε λογικά πλαίσια ως ενναλακτική λύση στον έλληνα πολίτη που πλέον είναι και ευρωπαίος πολίτης.

Καλό βράδυ

1.Δώδεκα και ούτε ένα τηλεφώνημα ....(απότ ο γνωστό άσμα)

οκτώ και ούτε μια νιφάδα ...στα χαμηλά βρέχει ...

2.παρακαλώ τον admin να βγάλει τα προηγούμενα περιττά post , που έβαλα κατα λάθος .

Καλησπερα κυριε Δριβα!

Σκονακι τις θεσεις του Συλλογου κανατε??...hehe.gifhehe.gif

Δυστυχως, συμφωνουμε... ΑΠΟΛΥΤΑ ομως...

Ελπιζω να υποδεχτειτε τις επομενες νιφαδες, και να τις... πατησετε καταλληλως... B)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Καλησπερα απο ενα νεο μελος αλλα παλιο χιονοδρομο.

Εμαθα να κανω σκι στην Φτερολακα οταν δεν υπηρχαν τα Κελλαρια. Το εκπληκτικο ειναι οτι ο,τι υπηρχε τοτε, υπαρχει και σημερα! Δε λεω, τα τελευταια χρονια εχουν γινει καποιες φιλοτιμες προσπαθειες για βελτιωσεις, αλλα καμια δεν βελτιωσε το σκι σαν ποσοτητα στον Παρνασσο. Ειχα μια ελπιδα οτι φετος θα εμπαινε στο προγραμμα μια βελτιωση στα λιφτ, αλλα ξεχασα μαλλον σε ποια χωρα ζω. Τα ζητηματα πολλα και οι συζητησεις δεν τελειωνουν. Την Κυριακη λεω ν ανεβω για σκι, μετα απο 2 χρονια αποχης απο το βουνο. Καθε φορα που ερχομαι με πιανει η νοσταλγια απ οταν ημουν παιδακι και νομιζα οτι το να πας απο την φτερολακα στα κελλαρια ειναι ταξιδι! Μολις ανεβω, θα (ξανα)συνειδητοποιησω οτι με την ταχυτητα που κινουνται τα λιφτ, ειναι πραγματι ταξιδι.

Τα τελευταια 5 χρονια πηγαινω καθε χρονο στους Δολομιτες για σκι. Στο ιδιο μερος, στο ιδιο ξενοδοχειο. Μια εβδομαδα που την περιμενω πως και πως για να αντεξω αλλο ενα χρονο μεχρι την επομενη φορα. Μη βιαστειτε να με χαρακτηρισετε πλουσιο ή ματσομενο. Ενα χρονο μαζευω χρηματα για να παω εκει. Και σας παραθετω αριθμους: 99 ευρω το αεροπορικο (το οποιο το κλεινω απο το καλοκαιρι). 150 ευρω το αυτοκινητο μαζι με τις βενζινες (παμε παρεα 8-10 ατομων και νοικιαζουμε βανακι). 80 ευρω η νυχτα/ατομο στο ξενοδοχειο το οποιο εχει πλουσιοτατο πρωινο,απιστευτο welness area, και το σημαντικοτερο, ειναι μπροστα σε λιφτ (βγαινεις και φορας τα πεδιλα, γυρνας με τα πεδιλα)! 201 ευρω η εξαημερη καρτα του σκι με την οποια καλυπτεις 1200(!!) χιλιομετρα πιστων(τα 600 ειναι ενωμενα, δηλαδη τα κανεις χωρις να βγαλεις τα πεδιλα)....250-300 ευρω για φαγητα και συναφη. Συνολο 1250-1300 ευρω για μια εβδομαδα μαγειας. Σημειωση: δεν λυπαμαι ουτε για μισο ευρω που χαλαω εκει γιατι ολοι ειναι επαγγελματιες και νιωθεις καθε στιγμη οτι αξιζει αυτο που πληρωνεις.

Πειτε μου λοιπον με αυτα τα λεφτα πως θα περνουσα στον Παρνασσο. Θα χαλουσα για αναλογο ξενοδοχειο τα ιδια χρηματα ισως και περισσοτερα. Στο φαγητο θα εφευγαν αρκετα περισσοτερα (φυσικα χωρις να παρω καμια αποδειξη για τα λεφτα που ξοδευω). Στο βουνο η καρτα θα στοιχιζε σχεδον τα ιδια χρηματα (για 25 χλμ πιστες, αν δουλευουν ολα τα λιφτ, κι εχοντας τους γνωστους πονηρους να με πατανε, να με σπρωχνουν για να κερδισουν μια θεση κτλ.) Ασε τις βενζινες για τα πηγαιν'ελα.

Το χειροτερο ομως ειναι η ψυχολογια. Καθε φορα ελπιζω κατι να εχει αλλαξει. Να βγω στην εθνικη και να μην τρεχουν ολοι λες ειναι αγωνας ως το παρκινγκ των Κελλαριων. Να φτασω και να ειναι ολοι (υπαλληλοι και πελατες) ευγενικοι και ηρεμοι. Να ανεβω με τα περιβοητα αυγα και να δουλευουν ολα τα λιφτ. Να παω για καφε και να μην νιωθω οτι καποιος μου βαζει χερι (στη τσεπη!). Να φυγω και να μη νιωθω κοροιδο. Δυστυχως, ολα τριγυρω αλλαζουνε κι ολα τα ιδια μενουν...

Ισως να φταιω εγω. Ισως να εχω καλομαθει. Η ουσια ειναι μια: ενω ζουμε σε ενα τοπο ευλογημενο απ τον Θεο, οπου θα μπορουσαμε να εχουμε τουρισμο 365 μερες τον χρονο, ολοι κοιταζουμε να βολευτουμε με κατι χωρις να μας νοιαζει τι θα αφησουμε πισω μας. Ετσι κι εγω εχω βολευτει λοιπον με τους Δολομιτες..

Κε.Δριβα, αναγνωριζω οτι παλευετε σε αντιξοες συνθηκες, με σοβαροτητα, για κατι καλυτερο. Καιρος ομως να μας πει καποιος αν θα γινει ποτε κατι σ αυτο το χιονοδρομικο που ειναι ιδιο απ οταν το εφτιαξε ο γερος Καραμανλης, ή τσαμπα ελπιζουμε και ανεβαινουμε καθε χρονο να δουμε αν κατι αλλαζει. Τα μεγεθη μπορει να μην ειναι ιδια, αλλα δεν μπορει να μην υπαρχουν προοπτικες ωστε το βουνο να βγαζει τα χρηματα του, χωρις να το καταστρεψουμε.

Υ.Γ. Εστω τα μεταχειρισμενα λιφτ των ξενων να παιρναμε, παλι σε καλυτερη μοιρα θα ημασταν. Αυτοι τα αλλαζουν καθε χρονο!

Έναρξη 17/12/2010 , έκπτωση 50%, 15 Δεκέμβριος 2010 7:36:00 μμ

Αγαπητοί φίλοι,

Κελλάρια 1750 , ώρα 19.40 ,

Θερμοκρασία -2,5 oC, αεράκι ΝΑ,

«μυρίζει» χιόνι αλλά ακόμα δεν είδαμε νιφάδα.

Προβλέπεται αργότερα το «πάντρεμα» νοτιά –βοριά και «καλή» χιονόπτωση που θα κορυφωθεί Πέμπτη πρωί-μεσημέρι με άνεμο ΒΑ και θα ολοκληρωθεί Παρασκευή πρωί.

Η Παρασκευή 17/12/2010 φαίνεται θα είναι και η εναρκτήρια μέρα της ερχόμενης χιονοδρομικής περιόδου με λιακάδα, Δ άνεμο , Αφροδίτη, Αίολο, Περικλή, Ηρακλή, έκπτωση 50% και για τα λοιπά .... εξαρτάται απο το πόσο πολύ χιόνι θα γεμίσει ο «παππούς» το βουνό .

Θα ξέρουμε περισσότερα Πέμπτη βράδυ.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

.....Ισως να φταιω εγω. Ισως να εχω καλομαθει......

Mωρέ δεν φταίς καθόλου...ούτε και έχεις καλομάθει...την ωμή πραγματικότητα εκφράζεις,με πανέμορφο τρόπο. 80

Edited by Mitsaras

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Respect για το post του Άρη (είναι και το πρώτο του). :)

και εγώ έπαθα πλάκα με το post του Άρη

κι αφού είναι το πρώτο του λέω πάλι καλά

που μας έκανε την τιμή να γράψει ...

ένας σκιέρ που έμαθε σκι στη Φτερόλακκα

πριν καν υπάρξουν τα Κελλάρια...

τι να πω;

και πάλι + 1000 ...

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Τα καρεκλάκια του Αιόλου δουλεύουν ήδη, μάλλον για ζέσταμα... :)

Ανοίγει τελικά αύριο;

Λογικά θα βγει κάποια ανακοίνωση μέχρι το βράδυ...

Το Σαββατοκύριακο θα ανέβει κανείς? Φαίνονται ωραίες οι συνθήκες για εντός πίστας.

http://www.parnassos-ski.gr/diary/diary_View.asp?id=219

Ο παππούς δεν μας έκανε την χάρη να ρίξει περισσότερο χιόνι ....Πάλι καλά που έγινε χιονοδρομίσιμος ο Αίολος.

Οι αρχάριοι ας χαρούν τον Αίολο,

οι γυμνασμένοι ας απολαύσουν ορειβατικό σκί,

και οι επισκέπτες ας απολαύσουν το λευκό τοπίο

Δυστυχώς δεν είχαμε τύχη σε αυτή την κακοκαιρία. Τελικά ήταν πολύ πιο σύντομη απ΄ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Κρίμα... κι είμασταν έτοιμοι να ανέβουμε αύριο.

Οπως φαινεται δεν θα καταφερω να τσουλισω λιγο, να κανω μια προβα ρε αδερφε πριν φυγω για Αλπεις...... Λετε να θυμαμαι απο περισυ??? :P:(:(

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

http://www.parnassos-ski.gr/diary/diary_View.asp?id=219

Ο παππούς δεν μας έκανε την χάρη να ρίξει περισσότερο χιόνι ....Πάλι καλά που έγινε χιονοδρομίσιμος ο Αίολος.

Οι αρχάριοι ας χαρούν τον Αίολο,

και οι επισκέπτες ας απολαύσουν το λευκό τοπίο

Αυτό και αν είναι "κουλό". Να λειτουργεί ο Αίολος, αλλά όχι ο Περικλής. :unsure:

Φαντάζομαι ότι αν ο Αίολος ήταν συρόμενο, ούτε αυτός θα λειτουργούσε, αλλά και πάλι...

Make Parnassos Great Again!

Αν κατάλαβα καλά την σπόντα, εκεί που έχει χιόνι δεν έχει λιφτ!!!???

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Καλημέρα !!!

Μπορούμε τελικά να ξέρουμε τι άνοιξε απο λιφτ σήμερα στον Παρνασσό γιατί σύμφωνα με το SR δίνει ανοιχτό Ηρακλή και βάκχο αλλά από ότι βλέπω στην snowcam ο Περικλής είναι "απάτητος" από χιονοδρόμους, για να ξέρω αν αξίζει να ανέβω αύριο ?

meleski.gifΌτι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!!

m9xe5oa0.jpg vs atomicsl9nk1.jpg

καποιο νεο απο πανω? απο καποιον που να πηγε? πετρες, ποιοτητα χιονιου κλπ? να παμε αυριο ή/και Κυριακη?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...