Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
aab

Πολιτική αεροπορικών εταιρειών

Recommended Posts

Τελευταία νέα μέσα από την Aegean. Ακόμα κι αν κάποιος τηλεφωνικά δήλωσε τον εξοπλισμό του και πιστεύει ότι είναι δωρεάν μεταφορά, θα πληρώσει μόλις πάει στο αεροδρόμιο και δουν τον εξοπλισμό. Δεν το γλιτώνει με τπτ. Επίσης η Aegean ειναι η ουρά της Lufthansa, οπότε κάνει ότι κάνει και η Lufthansa ή κάνει ότι της ζητήσει ώστε να δει ανταπόκριση του κοινού.

• Like 4

Νομίζω μια επιστολή "διαμαρτυρίας" από τον Σύλλογο προς την εταιρεία είναι περισσότερο από σκόπιμη.

Θα είναι ίσως μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία να δούμε τι μπορούμε να επιτύχουμε ως σύλλογος.

Κι ίσως και μια καμπάνια μέσω Social Media για ανάδειξη (θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι impact θα είχε) και παράπονα.

Υ.Γ. Κάποτε σκεφτόμασταν την άγρα banners από αεροπορικές. Θα μπορούσαμε άραγε να στοχεύουμε σε ένα σενάριο όπου banner της Χ αεροπορικής να επιφέρει καλύτερη αντιμετώπιση για τις αποσκευές σε μέλη του Συλλόγου? (μάλλον όχι φαντάζομαι, αλλά και λίγη φαντασία δε βλάπτει).

• Like 5

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Αυτό που λες έχει προταθεί προφορικά σε συζήτηση. Να δούμε τι θα μας απαντήσουν και θα επανέλθουμε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Δεν είναι άσχημη η ιδέα του Πάνου για να προσεγγίσουν κάποιες αεροπορικές εταιρείες. Βασικά 3 είναι...

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Αυτό που λες έχει προταθεί προφορικά σε συζήτηση. Να δούμε τι θα μας απαντήσουν και θα επανέλθουμε.

Χωρίς να θέλω να υπεισέλθω στα του ΔΣ, ποιός ο λόγος για προφορικές (άτυπες δλδ) συζητήσεις?

Μια επίσημη επιστολή-ερώτηση (του τύπου: "Αληθεύει το τάδε;") και μια υπό μορφή παραπόνου που να μπορεί να δημοσιοποιηθεί και στη χιονοδρομική κοινότητα ως κοινοποίηση του προβλήματος/ενημέρωση αλλά και έμπρακτη απόδειξη της δράσης του συλλόγου.

Πριν τον χειμώνα. Τώρα κλείνει ακόμα ο κόσμος τα ταξίδια του (κι όχι για πολύ), μετά θα ναι αργά για όποιο impact.

Με φίλο που μίλησα στη συνάντηση που έχει κλείσει με Aegean, δεν είχε ιδέα της αλλαγής πολιτικής.

• Like 3

τι να τους κανεις τους δικηγόρους οταν εχεις τετοιους μηχανικούς.

Η διαφορα απλά είναι οτι οι δικηγόροι είναι παντα με το μερος του πελάτη !!!!!!

Σιγουρα ο MIL στο σχολείο στην εκθεση επερνε παντα κατω απο την βαση , οχι γιατι ηταν κακός αλλα γιατί πάντα ηταν πολύ πάνω απο το επιτρεπόμενο όριο λέξεων ........!!!!!!!!!!

• Like 5

Το "από χέρι χαμένο" το είπα κι εγώ εξ αρχής. Αλλά σκέψη στη σκέψη, στο τέλος έχουμε ένα νοητικό πείραμα και τίποτα άλλο. Επιστολή γραμμένη όσο καλύτερα μπορούμε (από μηχανικό ή δικηγόρο ή κ.α.) μαζί με ανακοίνωση στο φόρουμ και στο FB. Κι ο, τι ηθελε προκύψει...

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ πάλι λέω πως είναι πολλά τα λεφτά από την χρέωση, οπότε δεν περιμένω κάτι θετικό. Και η Lufthansa και η Aegean, είναι μέλη της star alliance, οπότε υπόκεινται και οι δύο κάτω από το ίδιο καθεστώς. Ποιος κάνει το αφεντικό; σίγουρα όχι η Aegean, οπότε η πρόταση ήταν κάντε το δοκιμαστικά να δούμε απήχηση και μετά βλέπουμε πάλι.

Λοιπον.....βρισκετε ενα σαιτ που πουλαει μεταχειρισμενα(με 120 νομιζω αγοραζονται ικανοποιητικα σκι)...τοπος αποστολης σε μενα (Αυστρια} σας τα εχω παρκαρισμενα στην αποθηκη του ξενοδοχειου σας το σαββατο...χωρις να πληρωσετε μια...αφου τα ξεσκισετε μια εβδομαδα τα μαζευω και τα αποθηκευω σε χωρο μου εκει για να τα βρητε την αλλη χρονια με τον ιδιο τροπο(για οσο ζω και πηγαινω)...αλλιως σας τα επιστρεφω αρχες απριλη που γυριζω....βαλτε σε ενα κουτι τα α$Υ&%*α σας και στειλτετα στην aegian και lufthansa :animier:

• Like 6

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Η Aegean δεν είναι θυγατρική της οποίας Lufthansa

Είναι καθαρά θέμα marketing της Aegean κατά ποσό ενδιαφέρεται για ομαδικές μετακινήσεις συλλόγου ,

Είναι θέμα του ΔΣ με πιο τρόπο θα χειριστή λύση του προβλήματος

Sent from my iPad using Tapatalk

• Like 2

Η Aegean δεν είναι θυγατρική της οποίας Lufthansa

Είναι καθαρά θέμα marketing της Aegean κατά ποσό ενδιαφέρεται για ομαδικές μετακινήσεις συλλόγου ,

Είναι θέμα του ΔΣ με πιο τρόπο θα χειριστή λύση του προβλήματος

Δεν αναφέρθηκε πουθενά η λέξη θυγατρική. Είναι μέλος της star alliance εδώ και χρόνια. Οπότε αν η επικεφαλής της θέσει κάποιους κανονισμούς, θα πρέπει να τους εφαρμόσει αν θέλει να παραμείνει μέλος.

Δεν θέλω να στενοχωρήσω κανένα αλλά λύση δεν βλέπω να φαίνεται. Είναι χιλιάδες οι πελάτες που πετάνε κάθε χρόνο για χιονοδρομικους προορισμούς, άρα εκατομμύρια τα ευρώ που θα μπουν στις τσέπες.

Άφού το θέλουν έτσι οι αεροπορικές εταιρείες, ας οργανώσουμε κι εμείς την άμυνα μας. Δε νομίζω οτι για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην εκδρομή θα είναι πρόβλημα να διαθέσουν ένα επι πλέον ποσό της τάξης των 100 ευρώ, για να νοικιάσουν πέδιλα. Αντιλαμβάνομαι τα μειονεκτήματα αυτής της κίνησης, αλλά υπάρχουν και πλεονεκτήματα. Βάζουμε λοιπόν τις μπότες μας στη βαλίτσα και φύγαμε!!

• Like 1

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Το δικό μας πρόβλημα από ότι έχω καταλάβει δεν υφίσταται στην luft, σημαίνει ότι θα είναι προτιμητέα ....

παράλογο !

Το δικό μας πρόβλημα από ότι έχω καταλάβει δεν υφίσταται στην luft, σημαίνει ότι θα είναι προτιμητέα ....

παράλογο !

Οι πληροφορίες μου επιμένουν να υποστηρίζουν ότι και η Lufthansa χρεώνει πλέον τον εξοπλισμό,κατά την παράδοση του στο αεροδρόμιο.

Οι πληροφορίες μου επιμένουν να υποστηρίζουν ότι και η Lufthansa χρεώνει πλέον τον εξοπλισμό,κατά την παράδοση του στο αεροδρόμιο.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα αλλάξει κάτι στο μέλλον, αυτή τη στιγμή όμως όπως μπορείς να διαπιστώσεις εδώ http://www.lufthansa.com/us/en/Ski-baggage-on-Lufthansa-flights# η lufthansa δεν χρεώνει τη μεταφορά ski. Τώρα αν θα αλλάξει κάτι στο μέλλον δεν μπρώ να το γνωρίζω αλλά αν κάνει την αλλαγή μετά την αγορά του εισιτηρίου, τότε μπορείς να διεκδικήσεις τη δεωρεάν μεταφορά τους. Προσωπική άποψη μου είναι ότι δε θα το αλλάξει για φέτος , καθώς πολλοί έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια και θα έχει άσχημη δημοσιότητα , εκτός αν ταυτόχρονα βγάλει ανακοίνωση για δωρεάν μεταφορά στα ήδη υπάρχοντα εισητήρια. Πιο πιθανό βλέπω αν το κάνει να το κάνει από την επόμενη σεζόν ανακοινώνοντας το τον Απρίλιο.

• Like 1

Μόλις έριξα μια ματιά ξανά και στις δύο εταιρείες σχετικά με τη μεταφορά των σκι (Aegean / Lufthansa) και έχουν την εξής υποσημείωση και οι δύο (παραθέτω αγγλικά και ελληνικά - σχεδόν πιστή μετάφραση μεταξυ των δύο)

Lufthansa

***The first piece of checked ski or snowboarding equipment is included in the free baggage allowance regulations on all flights except those to/from the USA, Mexico and Central America (Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama) and is therefore free of charge.

Aegean

Το πρώτο σύνολο εξοπλισμού σκι ή snowboard ή θαλάσσιου σκι συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, στα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών για όλες τις πτήσεις και, ως εκ τούτου, η μεταφορά τους γίνεται δωρεάν (σύμφωνα όμως πάντα με το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών για τη συγκεκριμένη ομάδα ναύλων).

Με δεδομένο λοιπόν ότι συνολικά οι αποσκευές όπως λένε και οι δύο δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 32 κιλά, συμπεραίνω ότι αν μεν έχετε κλείσει εισιτήριο χωρίς βαλίτσα τα σκι σας ταξιδεύουν δωρεάν μέχρι τα 32 κιλά (κι ό,τι καταλάβει ο καθείς) αλλιώς το σύνολο αποσκευής + εξοπλισμός σκι δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 32.

Μου διαφεύγει κάτι?

Υ.Γ. Δεν προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αναφερόμενα στις σελίδες και των δύο εταιρειών καμία διαφοροποίηση μεταξύ τους...

Edited by panchristo
  • Like 3

Τα πράγματα είναι απλά:

Αν έχεις εισιτήριο που σου δίνει δικαίωμα για αποσκευή (flex το λέει η aegean) τότε μπορείς στα 23 (και όχι στα 32) κιλά που δικαιούσαι να μεταφέρεις και τα σκι/μπότες σου (+ την όποια βαλίτσα σου).

Αν έχεις GoLight εισιτήριο (δηλ. χωρίς δικαίωμα αποσκευής) τότε είτε πληρώνεις για τα σκί/μπότες το 50άρι ανά διαδρομή είτε πληρώνεις extra για μία αποσκευή που είναι, νομίζω, λιγότερο (εξαρτάται από τον προορισμό).

Πρακτικά θωρώ ότι το καλύτερο είναι να βγει εξ αρχής flex εισιτήριο και τα 23 κιλά αποσκευής να χρησιμοποιηθούν για σκι/μπότες συν μία μικρή βαλίτσα. Και αν δεν φτάνει η μικρή βαλίτσα, συμπλήρωμα με ένα μικρό τρόλευ καμπίνας.

Φιλικά

7ψυχος

ΥΓ. Το καλύτερο όλων όμως είναι να είσαι gold πελάτης στο frequent flyer της aegean (οκ, αυτό αφορά λίγους) και να κανεις την δουλειά σου με ένα golight εισιτήριο.

Edited by 7ψυχος_gtsap
  • Like 3

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Σας παραθέτω την επιστολή που έχουμε σταλεί στην Aegean σαν σύλλογος.

Έχουμε κάνει κινήσεις και σαν μεμονωμένοι πελάτες.

EPISTOLH_AEGEAN.pdf

• Like 3

Μια κοινοποίηση / Δελτίο τύπου ορατή σε πρώτο πλάνο στο φόρουμ δεν θα έβλαπτε πιστεύω.

• Like 5

Θα φύγει με newsletter. Θα το δω και αυτό!!

• Like 1

εγω λεω οτι ο βασικος μοχλος πιεσης μπορουν να γινουν τα πρακτορεια και οχι ιδιωτες

αν τα πρακτορεια θεσουν το θεμα το βλεπουν πολυ διαφορετικοτερα αλλωστε αυτα ειναι που τους δινουν δουλειες

εγω λεω οτι ο βασικος μοχλος πιεσης μπορουν να γινουν τα πρακτορεια και οχι ιδιωτες

αν τα πρακτορεια θεσουν το θεμα το βλεπουν πολυ διαφορετικοτερα αλλωστε αυτα ειναι που τους δινουν δουλειες

Μολονότι δεν διαφωνώ ούτε με εσένα ούτε με τον Αλέξη στην εκτιμήσή σας για το μέγεθος των ιδιωτών, εν τούτοις οι ιδιώτες που απαρτίζουν αυτόν τον σύλλογο και ο σύλλογος με τη σειρά του δεν χάνει τίποτα να αναδείξει το θέμα και να κάνει και λίγο ντόρο (αν όχι με πραγματικά πυρά ας είναι και με παντόφλα, δε με νοιάζει).

Η δημοσιοποίηση του θέματος και οι ενδεχόμενες "καραμπόλες" (σιγά μην υπάρξουν - αλλά λέμε τώρα) κανείς δε ξέρει τι αποτελέσμα μπορεί να έχουν.

Το πρακτορείο θα το ενσωματώσει στη τιμή και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Άσε που κάτι μου λέει ότι εκτός από εμάς εδώ τους αρρώστους, οι υπόλοιποι είναι γιαλαντζί χιονοδρόμοι που νοικιάζουν μπότες-σκι, πάνε για το σπα (ωραίο δε λέω), το θεαθήναι και καμιά από σπόντα σέλφι με τον Καμένο στη Κουρσεβέλ.

Κι αν σε τελική ανάλυση ούτε μια επιστολή διαμαρτυρίας δεν μπορούμε να στείλουμε (που στείλαμε καθώς μαθαίνω), εγώ προσωπικά δεν βρίσκω λόγο γιατί να συντηρώ οικονομικά ένα κατά τα άλλα απλό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

• Like 2