madskier 2,767 Report post Posted February 22, 2013 From Olympus to Everest - (VIDEO) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Την Πέμπτη 21 τρέχοντος και ώρα 9:00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Γρεβενών, θα γίνει παρουσίαση της ταινίας "Από τον Όλυμπο στο everest" από το μέλος της αποστολής στο Έβερεστ, Μιχάλη Στύλα. Είσοδος ελεύθερη. ΕΟΔ π. Γρεβενών, ΕΧΚ Βασιλίτσας, Δήμος Γρεβενών From Olympus to Everest - Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ πηγη greveniotis.gr Στα Γρεβενά ο ορειβάτης που κατέκτησε το Έβερεστ (video) Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γρεβενών η παρουσίαση της ταινίας με τίτλο "Από τον Όλυμπο στο Εverest" από το μέλος της αποστολής στο Έβερεστ, Μιχάλη Στύλα. Ο ορειβάτης, με διεθνείς περγαμηνές, παρουσίασε τον τρόπο ζωής του στο καταφύγιο, στην κορυφή... του Ολύμπου, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Μιχάλης Στύλας είναι ένας από τους διασημότερους Έλληνες ορειβάτες, αφού κατάφερε το 2004 να είναι ένας από τους εννέα συμμετέχοντες στην αποστολή που κατέκτησε την ψηλότερη κορυφή του Kόσμoυ, το Έβερεστ. Ακόμη, όμως, μεγαλύτερη σημασία έχει το ότι θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες ορειβάτες από τον ίδιο τον κύκλο του, τους συvoρειβάτες του, τους ορεινούς δρομείς και υπερμαραθωνοδρόμους. Σε ηλικία μόλις έvτεκα ετών ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ψηλότερη ελληνική κορυφή, τον Μύτικα, και από τότε σκαρφαλώνει όλο και ψηλότερα. Τα ελληνικά βουνά διαδέχονται κορυφές στις Ευρωπαϊκές Άλπεις, στη Ρωσία, τη Σκωτία, τη Νορβηγία, στα Όρεγκον των ΗΠΑ και στη συνέχεια αποστολές στην Αλάσκα, στις Περουβιανές Άλπεις και στα Ιμαλάια. Παράλληλα, συμμετέχει σε υπερμαραθώνιους και ορεινούς αγώνες δρόμου σε όλο τον κόσμο: μεταξύ άλλων, στο Σηάτλ και στο Πόρτλαντ (42 χλμ.), στο Σπόρταθλαν (250 χλμ), στα Badwater της Καλιφόρνια(220 χλμ). στο Iditasport της Αλάσκα (240 χλμ.) και στα Annapurna Mandaia Trail στο Νεπάλ (350 χλμ). αλλά και στη δυσκολότερη ελληνική διαδρομή "ROUT" στη Ροδόπη (123 χλμ.). Το καλύτερο; Έχει επίσης εργαστεί αρκετό χρόνια ως πιστοποιημένος δάσκαλος καταδύσεων. πηγη greveniotis.gr 3 "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
TJohn 438 Report post Posted February 22, 2013 Υπερμέγιστος ο Mike αλλά και ολόκληρη η ομάδα που κατέκτησε το Έβερεστ το 04!! Υπέροχη η παρουσίαση!! Τρομερή η ταινία των παιδιών!!! Το βιντεάκι της Τετάρτης!! 9 Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted February 22, 2013 Ορειβατικό σκι στη Βασιλίτσα Στις αρχές Φεβρουαρίου (4-6/2/2013) μια παρέα από τον ορειβατικό Καλαμάτας επισκέφτηκε το μακρινό για μας χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Και πέρα από τις πίστες του κέντρου ανεβήκαμε με ορειβατικά σκί στη κορυφή του όμορφου βουνού. Δείτε το σχετικό βίντεο. http://www.youtube.com/watch?v=GnrLWGvDXaE&list=UUxgLsu3tKp_s2R2UIHO39Ew&index=6 Από το eoskal.gr αναδημοσίευση: sportsmag.gr 5 moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted February 28, 2013 Διοργάνωση Αγώνα Χιονοσανίδας (snowboard) στη Βασιλίτσα Γρεβενών Κυρίες και κύριοι, Σας ενημερώνουμε ότι στις 2 και 3 Μαρτίου 2013 διοργανώνουμε τον Προκριματικό και Τελικό Αγώνα Χιονοσανίδας (Snowboard) στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Η οργάνωση του αγώνα γίνεται από το Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Γρεβενών (ΧΟΣΓ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (ΕΟΧ). Με τιμή για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος: Τότσικας Απόστολος Ο Γ. Γραμματέας: Δαμιανός Παντελής Πηγή: greveniotis.gr moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
TJohn 438 Report post Posted February 28, 2013 (edited) Στις αρχές Φλεβάρη η Βασιλίτσα ήταν, όπως αναμενόταν, η βασίλισσα των χιονοστιβάδων! Μια αρκετά μεγάλη (τεράστια για ελληνικά δεδομένα εντός ΧΚ) χιονοστιβάδα κατάπιε 2 παιδιά από την παρέα μου και ΕΥΤΥΧΩΣ τα άφησε στην επιφάνεια στο τελείωμά της... Τα λάθη μας τα ξέρουμε! Το παρακάτω βιντεάκι ανέβηκε για να καταλάβει ο κόσμος πόσο μα πόσο εύκολα δημιουργείται μια μεγάλη χιονοστιβάδα και απειλούνται ανθρώπινες ζωές! Για να αποτυπωθεί καλά στο κεφάλι ακόμη και των νέων παιδιών με τα δικά μας μυαλά - τρέλα! Βασιλίτσα - Φεβρουάριος 2013 http://www.youtube.com/watch?v=8DptpAj0rVI Και 2 μοναδικές εικόνες!! Edited February 28, 2013 by TJohn 3 Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted February 28, 2013 Μπράβο TJohn.Ωριμότητα και αποδοχή λαθών.Οντως το capture από την κάμερα συγκλονιστικό.Τι πιστευεις ότι πήγε λάθος ή εναλλακτικά ,θα μπορούσε να είχε προληφθει? "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,587 Report post Posted February 28, 2013 O δεύτερος την έκοψε? Να στε πάντα καλά παιδιά, το νου σας. Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
TJohn 438 Report post Posted February 28, 2013 (edited) Μπράβο TJohn.Ωριμότητα και αποδοχή λαθών.Οντως το capture από την κάμερα συγκλονιστικό.Τι πιστευεις ότι πήγε λάθος ή εναλλακτικά ,θα μπορούσε να είχε προληφθει? Λάθος 1ο: Ξέραμε την επικινδυνότητα της πλαγιάς αλλά παρ' 'ολα αυτά αποφασίσαμε να μπούμε. Λάθος 2ο: Το δεύτερο παιδί βιάστηκε να μπει πριν κατέβει αρκετά πιο κάτω ο πρώτος. Λάθος 3ο: Το δεύτερο παιδί ακολούθησε δικιά του γραμμή κι όχι κοντά στη γραμμή του πρώτου που φάνηκε αρχικά ότι ήταν ασφαλής. Λάθος 4ο: Το παιδί που μπήκε πρώτο σταμάτησε σε εκτεθημένο σημείο. Λάθος 5ο: Έλλειψη εξοπλισμού ενεύρεσης σε χιονοστιβάδας. Όμως το πάθημα μας έγινε μάθημα! O δεύτερος την έκοψε? Να στε πάντα καλά παιδιά, το νου σας. Πάνω από τον δεύτερο κόπηκε φίλε MIK. Edited February 28, 2013 by TJohn 4 Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted March 2, 2013 θα ναι κανενας σαπαν αυριο να φαμε τις φρεσκαδουρες παρεα???? οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted March 3, 2013 βλέπω την ταμπέλα προς Βριλήσσια ... και διαβάζω Β α σ ι λ ί τ σ α !!! και το συνεχίζω από μέσα μου: βάλαν από εδώ ταμπέλα για Βασιλίτσα όπως έχει στην Αττική "προς Θεσσαλονίκη" μετά το αεροδρόμιο!! και μετά συνειδητοποιώ ότι είμαι προς Αγία Παρασκευή... μάλλον δεν είμαι καλά ε; 2 Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted March 3, 2013 βλέπω την ταμπέλα προς Βριλήσσια ... και διαβάζω Β α σ ι λ ί τ σ α !!! και το συνεχίζω από μέσα μου: βάλαν από εδώ ταμπέλα για Βασιλίτσα όπως έχει στην Αττική "προς Θεσσαλονίκη" μετά το αεροδρόμιο!! και μετά συνειδητοποιώ ότι είμαι προς Αγία Παρασκευή... μάλλον δεν είμαι καλά ε; Eιπαμε!!!! Μια χαρααααααααααααα εισαι!!!!!!! :thumbup: (Αληθεια......ψηνεται κανεις για Βασιλω καποιο απο τα 2 3ημερα?......) Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted March 3, 2013 Εγώ πάντα ψήνομαι για Βασίλω! 1 Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted March 3, 2013 φουλ ομιχλη σημερα...δεν εβλεπες στα 10 μετρα....κι ομως ηταν απο τις καλητερες μερες στο βουνο φετος!!!με πουδρα βορινη, καλη παρεα παιξαμε πολυ μεσα στις οξιες και ηταν ολα τα λεφτα!!freeride φουλ!!!ολα τα λουκια αφαγωτα!!!καλα ολοι στη πιστα μειναν σκεφτομουν τετοια μερα????μιλαμε για χιονι που δεν κουραζε καθολου!!!αερινο!!!κατα της 3 ανεβηκαμε και ελιμια και καναμε 3 κατεβασιες απο white rabbit (οσοι ξερουν) με ηλιο και δεν ειχε περασει κανενας!!!!θα χω να το λεω!!!τρομερη μερα!!! 3 οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
miltos 484 Report post Posted March 5, 2013 http://thespot.gr/snow/videos/manic-side-webisode-2-season-3 Μέρος δεύτερον!!!!!!!!!!! 4 http://beliaswines.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted March 9, 2013 Έχει κανείς κάποια έγκαιρη πληροφορία σχετικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στο χ/κ; Από τι προκλήθηκε και το μέγεθος της ζημιάς; Το διάβασα στο grevena media αλλά μου φάνηκε ότι υπερέβαλαν λίγο. BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted March 11, 2013 4th PARK'O'LUNA @ Βασίλω Event Date: 30/03/2013 - 10:00 - 31/03/2013 - 19:00 Location: ΧΚ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ, challet vasilitsa 1850 Σημείωσε την ημερομηνία για το 4ο park'o'luna, 30+31.03 στην Βασιλίτσα φυσικά! Περισσότερα σύντομα... Πηγή: thespot.gr 1 moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
VaG 10 Report post Posted March 12, 2013 Καλησπέρα, Είχα κλείσει εημέρακι καθαράς δευτέρας σε ένα ξενοδοχείο στη Σαμαρίνα Γρεβενών, αλλά λόγω λάθους ξαφνικά βρέθηκα χωρίς δωμάτιο! Έχετε κάτι να προτείνετε κοντά στο χιονοδρομικό? Γενικά, πιο χωριό ενδείκνυται για διαμονή? Να έχει και λίγο κόσμο, ταβέρνες, καφετέριες, κανά μπαράκι, κλπ? ευχαριστώ! Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted March 12, 2013 Η Σμίξη είναι μια καλή περίπτωση αλλά ... τέτοιες ώρες τέτοια λόγια φυσικά μπορεί να υπάρχει κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής δε χάνεις κάτι να πάρεις ένα τηλ Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,364 Report post Posted March 12, 2013 Έχω να πάω πολλά χρόνια στην Σμίξη και φαντάζομαι θα έχουν αλλάξει πολλά, αλλά τελευταία φορά που την επισκέφτηκα δεν ήταν ιδιαίτερα ζωντανό μέρος. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
miltos 484 Report post Posted March 12, 2013 κοντινά χωριά είναι η σμίξη η σαμαρίνα το δίστρατο οι φιλιπαίοι προσωπικά αγαπημένο το δίστρατο. Ποιο πολύ ζωή έχουν η σμίξη και η σαμαρίνα αλλά μην φανταστείς και τίποτα πολύ τρελό ζωή μπόλικη έχει το χιονοδρομικό. Για ξενοδοχεία και τηλέφωνα δες εδώ http://www.grevena.gr/perivallon/index.php?option=com_content&task=view&id=210&Itemid=0 http://beliaswines.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
thalis 73 Report post Posted March 12, 2013 Εγώ ευλογώντας και τα γένια μου (που δεν έχω), θα σου πρότεινα Σαμαρίνα. Έχει όλα αυτά που ζήτησες (μαγαζιά, ψησταριές,μπαράκι(α), κόσμο κτλ). Εχει και μια εκδήλωση στην πλατεία του χωριού που διοργανώνει ο εξωραιστικός σύλλογος το Σάββατο το βράδυ και γενικά προβλέπεται να έχει ζωντάνια το τριήμερο. Το δύσκολο αυτή την στιγμή όμως, είναι να βρεις δωμάτια, γιατί απ' όσο γνωρίζω τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι γεμάτα. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ 486 Report post Posted March 12, 2013 VaG έχεις pm Snow to the people! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 12, 2013 Εγώ ευλογώντας και τα γένια μου (που δεν έχω), θα σου πρότεινα Σαμαρίνα. Έχει όλα αυτά που ζήτησες (μαγαζιά, ψησταριές,μπαράκι(α), κόσμο κτλ). Εχει και μια εκδήλωση στην πλατεία του χωριού που διοργανώνει ο εξωραιστικός σύλλογος το Σάββατο το βράδυ και γενικά προβλέπεται να έχει ζωντάνια το τριήμερο. Το δύσκολο αυτή την στιγμή όμως, είναι να βρεις δωμάτια, γιατί απ' όσο γνωρίζω τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι γεμάτα. κοντοχωριανοί ειμαστε "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
thalis 73 Report post Posted March 12, 2013 κοντοχωριανοί ειμαστε Για δώσε στίγμα Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted March 13, 2013 Έχει κανείς κάποια έγκαιρη πληροφορία σχετικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στο χ/κ; Από τι προκλήθηκε και το μέγεθος της ζημιάς; Το διάβασα στο grevena media αλλά μου φάνηκε ότι υπερέβαλαν λίγο. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Της Επιτροπής Διοίκησης του Ε.Χ.Κ.ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ Σχετικά με τη φωτιά και την καταστροφή του οικίσκου –χειριστήριο του lift ΤΥΜΦΑΙΑΣ στη περιοχή της Γομάρας σας κάνουμε γνωστό τα εξής πραγματικά περιστατικά: Την Δευτέρα 04-03-2013 περί η ώρα 17: 00 το απόγευμα στο Ε.Χ.Κ.Βασιλίτσας καθώς και στις Δημοτικές Ενότητες Σαμαρίνας-Σμίξης σημειώθηκε διακοπή ρεύματος. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Δ.Ε.Η. και ανέβηκε στην περιοχή για την αποκατάσταση του ρεύματος, χωρίς όμως αποτέλεσμα ,λόγω μη εντοπισμού της βλάβης. Την επόμενη μέρα ,Τρίτη 05-03-2013, το κλιμάκιο της Δ.Ε.Η. μας ενημέρωσε για τον καμένο οικίσκο και αποκατέστησε το ρεύμα , διορθώνοντας τη βλάβη που εντόπισε εκεί κοντά. Άμεσα εκλήθη από τη Διοίκηση του ΕΧΚΒ η πυροσβεστική και ο Διοικητής της μετέβη στην περιοχή όπου επιλήφθηκε την διερεύνηση του συμβάντος .Από την πυροσβεστική υπηρεσία θα διαβιβαστεί ο φάκελος στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Το συγκεκριμένο lift λειτουργεί Σαββατοκύριακα και αργίες. Το Σάββατο 02-03-2013 λειτούργησε κανονικά και την Κυριακή 03-03-2013 ήταν σε αναστολή λόγω πυκνής ομίχλης .Τη Δευτέρα 04-03-2013 , ημέρα του συμβάντος, ήταν κλειστό. Η μη λειτουργία του κατά το υπόλοιπο της φετινής σαιζόν μας προβληματίζει, πλην όμως δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και την παροχή υπηρεσιών του ΕΧΚΒ. Η κατασκευάστρια εταιρεία ενημερώθηκε άμεσα για να κοστολογηθεί το ύψος της ζημίας, της οποίας το κόστος θα ανακοινωθεί. Σε έκτακτα συμβάντα , τα οποία βρίσκονται στη φάση της προανάκρισης, όπως το ανωτέρω θεωρούμε ότι η σιωπή είναι χρυσός προκειμένου και τα αίτια να βρεθούν και οι ευθύνες να αποδοθούν . Για την Επιτροπή Διοίκησης Πηγή: greveniotis.gr 1 moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites