Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Pant

Πέδιλο Για Πίστα

Recommended Posts

Παιδια ας ληξει εδω ας το αφησουμε. Εχουμε γεμισει και το thread με διαφορα. Δεν πειραζει θα δω τι θα κανω και αν επιλεξω λαθος σε 1-2 χρονια τα πουλαω και παιρνω κατι αλλο. Δεν νομιζω μαλλον να μπορει καποιος απο οτι καταλαβα ετσι απο αποσταση να με βοηθησει στην επιλογη. Ειναι πολυ δυσκολο το Επιλογη εξοπλισμου που δεν εξαρταται απο 2-3 παραγοντες οποτε ισως βρω καποιον στο πεδιο που να με δει και να μου προτεινει κατι.

Υπαρχει περιπτωση καποιος να θελει να χτυπησει κανενα παιδι???

Δεν νομιζω να υπαρχει κανενας τετοιος. Μονο πολυ αρχαριους εχω δει να τους παραμαζευει το βουνο και οποιον παρει ο χαρος.

Δεν ειμαι τετοιο στυλ σκιερ ομως. Εχω τον ελεγχο δεν χανομαι σε οποιαδηποτε κατηφορα.

Δεν το παιζω εξυπνος υποψην. Πολλες φορες ο γραπτος λογος μπερδευει και αλλα σκεπτομαστε και αλλα αφηνουμε να καταλαβει καποιος που διαβαζει.

Edited by Tasos19s
  • Like 2

...

Βίντεο έχω να σου δείξω αλλά τι να δεις όπου βρω κατηφόρα τρέχω πολύ δεν θα δεις κάτι ...

Είναι σα να λες, να σου δείξω βιντεο πως οδηγώ... όπου βρω ευθεία τρέχω.

Επειδή το αμάξι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, θέλω κάτι άλλο.

Οταν πας γρήγορα, υποθέτω πως αντιδράς σωστά σε περίπτωση προβλήματος

πχ αποφυγή εμποδίου, φρενάρισμα πανικού, πρόβλημα ισορροπίας λόγω ανωμαλίας του πεδίου

και άλλα ανάλογα τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Edited by Pant

Practice makes perfect

Είναι σα να λες, να σου δείξω βιντεο πως οδηγώ... όπου βρω ευθεία τρέχω.

Επειδή το αμάξι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, θέλω κάτι άλλο.

Οταν πας γρήγορα, υποθέτω πως αντιδράς σωστά σε περίπτωση προβλήματος

πχ αποφυγή εμποδίου, φρενάρισμα πανικού, πρόβλημα ισορροπίας λόγω ανωμαλίας του πεδίου

και άλλα ανάλογα τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Θα ανεβασω ενα βιντεο να δεις αλλα οχι και τοσο κατατοπιστικο

Με το δικο μου σκεπτικο σε καποια σημεια πηγαινω πιο γρηγορα. Τωρα εσεις σαν πιο εμπειροι δεν ξερω πως πηγαινετε.

Οταν λεω τρεχω εννοω μεχρι εκει που το ελεγχω οχι παω τερμα χωρις αυριο...

Δε θέλω να σε δω να τρέχεις αλλά να στρίβεις και να σταματάς :) .

Πάρε ένα πέδιλο τριετίας ακτίνας >14μ με 200-250 ευρώ και κάνε τα γούστα σου με ασφάλεια.

Από μπότες τι γίνεται;

Edited by Pant
  • Like 2

Practice makes perfect

Δε θέλω να σε δω να τρέχεις αλλά να στρίβεις και να σταματάς :) .

Πάρε ένα πέδιλο τριετίας ακτίνας >14μ με 200-250 ευρώ και κάνε τα γούστα σου με ασφάλεια.

Από μπότες τι γίνεται;

Ναι καταλαβα τι χρειαζεται να δεις αλλα δεν βρισκω κανα βιντεο τετοιο. Η καμερα ηταν στο κρανος του φιλου μου και δεν βρισκω κατι κατατοπιστικο

Ουτε μποτες εχω

Πάνο, δεν παραβλέπουμε τίποτα, αλλά αφού ο άνθρωπος δεν θέλει να κάνει μάθημα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να επισημάνουμε ότι αν κάποια στιγμή αλλάξει γνώμη, θα απολαμβάνει περισσότερο το σκι του και μάλιστα με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τάσο, νομίζω πως είναι καλύτερα να ξεκινήσεις αγοράζοντας μια δική σου μπότα, αν δεν φτάνουν τα οικονομικά και για τα δύο. Θα δεις μεγαλύτερη διαφορά από ότι με ένα καλύτερο πέδιλο και τις παντόφλες που νοικιάζουν.

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Πάνο, δεν παραβλέπουμε τίποτα, αλλά αφού ο άνθρωπος δεν θέλει να κάνει μάθημα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να επισημάνουμε ότι αν κάποια στιγμή αλλάξει γνώμη, θα απολαμβάνει περισσότερο το σκι του και μάλιστα με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τάσο, νομίζω πως είναι καλύτερα να ξεκινήσεις αγοράζοντας μια δική σου μπότα, αν δεν φτάνουν τα οικονομικά και για τα δύο. Θα δεις μεγαλύτερη διαφορά από ότι με ένα καλύτερο πέδιλο και τις παντόφλες που νοικιάζουν.

Δηλαδη με δικη μου μποτα αλλα με τα νοικιαρικα salomon crossmax 07 τι διαφορα θα δω? Περα απο το οτι θα ειναι ακριβως στο νουμερο μου και λογικα πιο ζεστη απο αυτες τις φθηνες που νοικιαζει το χιονοδρομικο?

Πολύ καλύτερη εφαρμογή και άμεση μετάδοση των κινήσεων του ποδιού σου στο πέδιλο και όχι σε δεύτερο χρόνο.

Μαλιστα ευχαριστω θα εχω υποψην αυτην την διαφορα.

Edited by Tasos19s
  • Like 1

Δηλαδη με δικη μου μποτα αλλα με τα νοικιαρικα salomon crossmax 07 τι διαφορα θα δω? Περα απο το οτι θα ειναι ακριβως στο νουμερο μου και λογικα πιο ζεστη απο αυτες τις φθηνες που νοικιαζει το χιονοδρομικο?

Μεγάλη. Ακομα και τα μαλακά πέδιλα θα ελέγχονται καλύτερα.

Πάρε πρώτα δικές σου μπότες για να μπορείς να ελέγχεις τα πέδιλά σου.

Μετά ψάχνεις για πέδιλα. Ταχύτητα με κακή μετάδοση των κινήσεων του ποδιού σου στο πέδιλο είναι πρόβλημα.

Σκέψου να οδηγείς ένα αυτοκίνητο με τζόγο στο τιμόνι!

Practice makes perfect

Μεγάλη. Ακομα και τα μαλακά πέδιλα θα ελέγχονται καλύτερα.

Πάρε πρώτα δικές σου μπότες για να μπορείς να ελέγχεις τα πέδιλά σου.

Μετά ψάχνεις για πέδιλα. Ταχύτητα με κακή μετάδοση των κινήσεων του ποδιού σου στο πέδιλο είναι πρόβλημα.

Σκέψου να οδηγείς ένα αυτοκίνητο με τζόγο στο τιμόνι!

Κι στην επιλογη μποτας ομως ειμαι ασχετος. Καμια βοηθεια???

Edited by Tasos19s

Φιλε Tasos19s Ριξε μια ματια εδω http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=13218 και εδω http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=7528 .Θα βρεις πληροφοριες για να καταλαβεις πως αγοραζεις μποτα.

Παντος για αρχη και για να μην ξοδεψεις πολλα χρηματα καλυτερα να αγορασεις μονον μποτες οπως σου ειπαν , και να κανεις κανα μαθημα αν θελεις να βελτιωσεις την τεχνικη σου..Οπως σου ειπα και πιο πανω οσοι ενδιαφερονται να κανουν σωστο σκι θα κανουν και μαθημα.Εγω προσωπικα ενα δυο μαθηματα σχεδον καθε σαιζον θα τα κανω και μετα θα δουλεψω μονος μου για να βελτιωσω την τεχνικη μου.

Νασαι σιγουρος πως οσο καλυτερο σκι κανεις τοσο πιο πολυ κολλας !

Edited by leonidastria
  • Like 6

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

τι κατηγοριας πεδιλο να ψαχνω? υπαρχει καποια κατηγορια η μπορει να κανω δουλεια πχ με on pist αλλα και με all mountain?

πχ αυτα που λενε on pist?

http://extreme-ski.gr/fischer-ski-cruzar-fire-powertrackrs10-2

sto 1.65 μου πεφτουν μικρα? ειμαι υψος 187 και 82 κιλα.

Κοιτα τα on pist πεδιλα εχουν πιο στενη μεση απο τα all mountain,δηλ ειναι κατω απο 75 ενω τα all mountain ειναι μεχρι αρκετα πιο φαρδια πχ μπορει να φθασουν μεχρι και 90.Το θεμα ειναι οτι οσο πιο φαρδια πεδιλα ειναι τοσο πιο δυσκολα γωνιαζουν,ταλαιπωρουν τα γονατα, αλλα κι εχουν ας το πουμε διαφορετικη συμπεριφορα .Τελος παντων ειναι πεδιλα που δεν κανουν για σενα. Εσυ θελεις ενα πεδιλο μεχρι 74-75 μεση για να μπορεις να πας πιο ευκολα και σε μπαχαλοχιονο και τελος παντων με καλη τεχνικη να βγεις δεδομενων των συνθηκων και λιγο εκτος.Με ενα πεδιλο με μεση 75 και radius13-14 μπορεις να ευχαριστηθεις σκι και να σε παει πολυ "βαθεια" στην τεχνικη που θα εξελισεις.Περαν απο τις γνωμες ανθρωπων που εχουν καποιο πεδιλο μπορεις να διαβασεις πολλες κριτικες στο ιντερνετ απο παλαιοτερα πεδιλα και να κανεις πολυ καλη αγορα καποια στιγμη που θα εισαι ετοιμος. On piste λοιπον που κατα κανονα ειναι και πεδιλα πιο performance.Επισης τα 165 ειναι κοντα για σενα ,το 170 ειναι οτι πρεπει.

Αμα εσυ εισαι 187 με 82 εγω με 175 και 89 κιλα μαλλον ειμαι κοντος κι οχι χοντρος οπως ολοι μου λενε χαχαχα

Edited by leonidastria
  • Like 3

Σοφοκλής

Είναι καλύτερα να ποσταρεις ένα βίντεο σου ώστε να δούμε πως σκιαρεις. Έτσι θα μπορέσουμε να σε κατατοπισουμε καλύτερα προς τα που θα κινηθείς. Το ύψος περίπου που χρειάζεσαι είναι περίπου στο 170

• Like 1

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Φίλε,πάρε ένα πεδιλο σαν αυτά που δοκίμασες ,έχει παρομια μοντέλα και σε άλλες μάρκες (atomic-volkl-elan-head ) ,μαλακό,όχι καθαρό πιστιαρικο( αυτά που λες για 1,65 είναι σλάλομ πεδιλο και όχι δεν θα σου είναι κοντό απλά δεν είναι για σένα ακόμη ) και άσε τοις ταχύτητες ,το σκι ,το καλό σκι δεν είναι σε μια ευθεία(shus)

• Like 2

Αν θυμάμαι καλά, καταστατικός σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση της ασφάλειας στη χιονοδρομία.

Ως μέλος του ΕΣΤΟΥΧ αυτό θεωρώ ότι εξυπηρετεί πρωτίστως το ποστ μου, κι αυτός είναι ο λόγος που το έγραψα.

Για κάτι πέδιλα και σανίδες που κυκλοφορούν αδέσποτα θερίζοντας κορούλες έμπειρων σκιερ όπως εσύ και η κούκλα σου.

Θέλουμε και δράσεις για την ασφάλεια κατά τα άλλα?

Να σε δω άμα θα σε φάει κανένας πισώπλατα τι θα λες.

Αν διάβασες καλά (ξαναδές εδώ), στην αρχή του απάντησα να μην κάνει την αγορά, σεβόμενος ότι αυτό ρώτησε.

Εσύ, από την άλλη, ως πρότερο μέλος ΟΕ χιονοδρομίας γιατί κάνεις δημόσια τον Δικηγόρο του?

Φτου μακριά από μας φτου φτου φτου.Δεν αντιλεγω αλλα αλλού ειναι το θρεντ για ασφάλεια και βελτίωση τεχνικής.Ελπίζω αύριο να σε δω παν. Edited by ilias-zak

101277.jpg

Δηλαδή όχι on pist
Αν κατάλαβα καλά τα on pist είναι για καλά στρωμένες πίστες κάτι που εδώ δεν υπάρχει
Κάτι σε all mountain να ψάχνω με τα χαρακτηριστικά που αναφέρατε παραπάνω;;;

Καποιο απο τα παρακατω τι λετε μου κανει?

Και σε τι υψος???

https://www.snowshop.gr/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=3286

https://www.snowshop.gr/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=1956

https://www.snowshop.gr/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=1955

Edited by Tasos19s

Δηλαδή όχι on pist

Αν κατάλαβα καλά τα on pist είναι για καλά στρωμένες πίστες κάτι που εδώ δεν υπάρχει

Και σε τι υψος???

https://www.snowshop.gr/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=3286

https://www.snowshop.gr/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=1956

https://www.snowshop.gr/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=1955

Τα 1,70 τα θεωρω κοντα για πεδιλπ τετοιου χαρακτηρα.

Το 1,77 μια χαρα ειναι. Το πρωτο θεωρω θα ταιριαξει καλυτερα. Πρωτα απ ολα οι μποτες βεβαια

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

Τα 1,70 τα θεωρω κοντα για πεδιλπ τετοιου χαρακτηρα.

Το 1,77 μια χαρα ειναι. Το πρωτο θεωρω θα ταιριαξει καλυτερα. Πρωτα απ ολα οι μποτες βεβαια

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σ ευχαριστώ πολύ. Θα έχω υπόψην αυτά που μου είπατε και πιστεύω θα κάνω μια κάπως πιο σωστή αγορά

• Like 2

Δηλαδή όχι on pist

Και σε τι υψος???

Απο που εβγαλες το συμπερασμα οχι on piste? Ολα αυτα τα πεδιλα που ρωτησες και γενικα οπως σου ειπα πεδιλα με μεση μεχρι 75 και μερικες φορες ακομα και 80 οπως της Head το supershape titan ειναι πεδιλα για πιστα που λογω φαρδιας μεσης μπορουν να πανε και λιγο παραπερα ,αλλα δεν χαρακτηριζονται πεδιλα All Mountain. Οσο για τις πιστες μια χαρα θεωρουνται πατημενες (ασχετα αν καμια φορα θα ακουσεις να ειναι καποια πιστα κακοπατημενη).Τα πεδιλα με λιγο πιο φαρδια μεση θα πανε πιο ανετα και σε μια πιστα οργωμενη με χιονι κακης ποιοτητας ,μπαχαλοχιονο κλπ.Εσυ χρειαζεσαι πεδιλο για πιστα

και μια που δεν θες να τα βαλεις και να μαλωνεις με συνεχεις στροφες ,ενα πεδιλο σαν κι αυτα που βρηκες θα σου κανουν μια χαρα την δουλεια σου.Τωρα 75ή 76 εμενα δε μου λεει τιποτα εκτος αν ειναι τελειως διαφορετικου σκεπτικου τα πεδιλα ,πχ το ενα μαλακο το αλλο σκληρο.

Σοφοκλής

Ετσι! Ξεχασα να το σχολιασω πριν ..170 κι οχι 177 οπως λεει ο Πεπε ! Ετσι λοιπον ενα πεδιλακι 170 με 72 ,73,74 αντε 75 μεση ειναι οτι πρεπει για σενα !

Edited by leonidastria
  • Like 1

Σοφοκλής

Αυτός φοράει κάτι ωραία...

https://youtu.be/QR9jZjsvGN4

Αλλά είπες τα Atomic δε σου άρεσαν ε;

Edited by panchristo
  • Like 2

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Απο που εβγαλες το συμπερασμα οχι on piste? Ολα αυτα τα πεδιλα που ρωτησες και γενικα οπως σου ειπα πεδιλα με μεση μεχρι 75 και μερικες φορες ακομα και 80 οπως της Head το supershape titan ειναι πεδιλα για πιστα που λογω φαρδιας μεσης μπορουν να πανε και λιγο παραπερα ,αλλα δεν χαρακτηριζονται πεδιλα All Mountain. Οσο για τις πιστες μια χαρα θεωρουνται πατημενες (ασχετα αν καμια φορα θα ακουσεις να ειναι καποια πιστα κακοπατημενη).Τα πεδιλα με λιγο πιο φαρδια μεση θα πανε πιο ανετα και σε μια πιστα οργωμενη με χιονι κακης ποιοτητας ,μπαχαλοχιονο κλπ.Εσυ χρειαζεσαι πεδιλο για πιστα

και μια που δεν θες να τα βαλεις και να μαλωνεις με συνεχεις στροφες ,ενα πεδιλο σαν κι αυτα που βρηκες θα σου κανουν μια χαρα την δουλεια σου.Τωρα 75ή 76 εμενα δε μου λεει τιποτα εκτος αν ειναι τελειως διαφορετικου σκεπτικου τα πεδιλα ,πχ το ενα μαλακο το αλλο σκληρο.

με κατι σαν ενα απο αυτα τα δυο θα ημουν κομπλε δηλαδη?

κι εγω νομιζω οτι το 177 θα ειναι πολυ.

αυτα τα 1.80 τα salomon που φορουσα σημερα στο πισοδερι δεν βγαινουν απο την πιστα. εκτος πιστας δεν στριβουν με τιποτα

Edited by Tasos19s