demand 932 Report post Posted January 25, 2015 Μπράβο Γιώργο! Τέλειες φωτό... Επιτέλους φαίνεται να γέμισε το βουνό! 2 Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted January 25, 2015 Θα ανεβει κανενας αυριο απο Αθηνα επανω;;; <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 25, 2015 Για να ξέρετε πως είχε η κατάσταση σήμερα: Πράγματι ήταν η τέλεια μέρα για σκι! Φρέσκο χιόνι και ο καιρός πεντακάθαρος με μια ηλιόυστη μέρα, καθόλου αέρα και με πολύ λίγο κόσμο. Το ΧΚΚ φρόντισε για ακόμη μια φορά να μας απογοητεύσει! Το γνωστό θέμα με στύγα & άγκυρα! Για μια ακόμη φορά λόγω κακοκαιρίας της προηγούμενης μέρας δεν ήταν έτοιμο το βουνό! Η Στύγα δόθηκε στις 12:20 όπου η αναμονή τότε ήταν >15 λεπτά. Για την άγκυρα δεν έγινε καν προσπάθεια να στρωθεί! Ο κόσμος που αγαπάει το ΣΚΙ απαιτεί το βουνό να είναι έτοιμο στο άνοιγμα. Αναγνωρίζω τις προσπάθειες που χρειάζεται για να γίνει αυτό, ωστόσο έτσι λειτουργούν σε όλο τον κόσμο τα χιονοδρομικά. Είμαι μόνιμος επισκέπτης τα τελευταία χρόνια του ΧΚΚ και φέτος είναι μια χρονιά που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα! Σπυρο,ειλικρινα συμφωνω σε ολα οσα λες.3 χρονια βγαζω ετησια στο ΧΚΚ και εχω καταλαβει πως σκεπτονται και πως ενεργουν.Εγω κοιμηθηκα,ξυπνησα στις 0830 , 1100 ημουν στο χιονοδρομικο και απολαυσα σκι.Το ηξερα οτι στις 1200 θα εδιναν τη Στυγα,παντα ετσι γινοταν ετσι θα γινεται.Παλιοτερα ανοιγαν παρκο,αγκυρα και μετα στυγα.Φετος θα ανοιγουν Στυγα πρωτα και μετα αγκυρα. 1 "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted January 25, 2015 (edited) 12.30 Δοθηκε η Στυγα παλι καλα Εγω προσωπικα θα προτιμουσα την αγκυρα στις 10 και την στυγα στις 2 Ειδικα μερες που το χιονι χαλαει πολυ γρηγορα Και εγώ θα προτιμούσα 1000 φορές περισσότερο να ετοιμάζουν πρώτα την άγκυρα! Αλλά από ό,τι είδα σήμερα δεν είχαν σκοπό να την δώσουν, μιας και οι πίστες και ο διάδρομος της ήταν απάτητα και το συρματόσχοινο παγάκι! Δεν βαριέσαι, η μέρα σήμερα στο ΧΚΚ ήταν υπέροχη, οπότε χαλάλι τους, ας την ανοίξουν όταν το αποφασίσουν!! Φωτογραφίες και λεπτομέρειες σε λίγο! ΥΓ: Αύριο πάλι εκεί θα είμαι.. λες να ανοίξουν την άγκυρα...; Edited January 25, 2015 by Theodoros Kafasis Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 25, 2015 Για να ξέρετε πως είχε η κατάσταση σήμερα: Πράγματι ήταν η τέλεια μέρα για σκι! Φρέσκο χιόνι και ο καιρός πεντακάθαρος με μια ηλιόυστη μέρα, καθόλου αέρα και με πολύ λίγο κόσμο. Το ΧΚΚ φρόντισε για ακόμη μια φορά να μας απογοητεύσει! Το γνωστό θέμα με στύγα & άγκυρα! Για μια ακόμη φορά λόγω κακοκαιρίας της προηγούμενης μέρας δεν ήταν έτοιμο το βουνό! Η Στύγα δόθηκε στις 12:20 όπου η αναμονή τότε ήταν >15 λεπτά. Για την άγκυρα δεν έγινε καν προσπάθεια να στρωθεί! Ο κόσμος που αγαπάει το ΣΚΙ απαιτεί το βουνό να είναι έτοιμο στο άνοιγμα. Αναγνωρίζω τις προσπάθειες που χρειάζεται για να γίνει αυτό, ωστόσο έτσι λειτουργούν σε όλο τον κόσμο τα χιονοδρομικά. Είμαι μόνιμος επισκέπτης τα τελευταία χρόνια του ΧΚΚ και φέτος είναι μια χρονιά που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα! Στο Μαίναλο μέχρι τις 5 το πρωί είχε ισχυρή χιονόπτωση και πολύ αέρα με πολλά ανεμοσούρια, το ίδιο υποθέτω γινόταν και στα Καλάβρυτα. Οσο καλή θέληση και να έχεις μέσα σε 3-4 ώρες είναι σχεδόν απίθανο να πατήσεις όλες τις πίστες να ξεπαγώσεις αναβατήρες να σπάσεις ανεμοσούρια κτλ και πόσο δε στα Καλάβρυτα που ξέρουμε ότι ο καιρός τα πιάνει πολύ περισσότερο. 5 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 25, 2015 ναι ειναι δυσκολο. αλλά ας μας γινει μαθημα μην ξανακανουμε τα ιδια λαθη. ειναι σε δυσκολο σημειο η ροδα της αρτεμης, το πιανει ο καιρος. Πηγαμε για να κερδισουμε 10 μετρα υψομετρικη και την κρεμασαμε στο γκρεμο... ποιος <τρελος> θα κρεμαστει να σπασει τους πάγους???? τα λεγαμε αρκετοι τοτε... 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 25, 2015 Είμαι μόνιμος επισκέπτης τα τελευταία χρόνια του ΧΚΚ και φέτος είναι μια χρονιά που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα! Εαν φετος βλεπεις το προβλημα και εισαι μονιμος επισκεπτης τα τελευταια χρονια,τοτε πρεπει περισι να ησουν σε αλλο βουνο η να ξεχναγες τα γυαλια ορασεως σπιτι. ποσες φορες περισι εκλεινε στυγα και αγκυρα μετα απο κακοκαιρια για πανω απο 3 μερες; φετος βλεπουμε οτι ανοιγει εστω και αργα αλλα την ιδια μερα.μην ξαναλεμε τα ιδια και τα ιδια με συγκρισεις κεντρων εξωτερικου. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΕΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑ. Share this post Link to post Share on other sites
giomiki 2,822 Report post Posted January 25, 2015 Προεδρικη φωτο φιλαρακι!!Την αλλη φορα μαζι!! 6 Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 25, 2015 Προεδρικη φωτο φιλαρακι!!Την αλλη φορα μαζι!! Γεια σου Χρησταρα!!Τσολιας στα ανακτορα 3 "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted January 25, 2015 Kανενα κουβουκλιο στο τερματικο της αγκυρας δεν παιζει να γινει ποτε ? 1 Share this post Link to post Share on other sites
kampar 30 Report post Posted January 25, 2015 ναι ειναι δυσκολο. αλλά ας μας γινει μαθημα μην ξανακανουμε τα ιδια λαθη. ειναι σε δυσκολο σημειο η ροδα της αρτεμης, το πιανει ο καιρος. Πηγαμε για να κερδισουμε 10 μετρα υψομετρικη και την κρεμασαμε στο γκρεμο... ποιος <τρελος> θα κρεμαστει να σπασει τους πάγους???? τα λεγαμε αρκετοι τοτε... Ξεχνάς όμως ότι είναι απείρως πιο εύκολο και σαν κατασκευή και σαν συντήρηση να έχεις το μονοπάτι στην κορυφογραμμή παρά σκαμμένο στην πλαγιά (10m χαμηλότερα, όπως λες). Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 25, 2015 Ιδια ερωτηση ειχα κανει και για στυγα καποτε. 1 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 25, 2015 (edited) Ξεχνάς όμως ότι είναι απείρως πιο εύκολο και σαν κατασκευή και σαν συντήρηση να έχεις το μονοπάτι στην κορυφογραμμή παρά σκαμμένο στην πλαγιά (10m χαμηλότερα, όπως λες). εκει που ητανε το παλιο <μονοπατι> ακομα ειναι ορατο παλι εκτεθειμενη ηταν η ροδα, απλα τωρα εναι δυσκολο (αν εχεις σωας τας φρενας) να κρεμαστεις. ολο και ολο για να δωσουμε 20 μετρα παραπάνω στην πιστα να παρουμε ομολογασιον της fis για GS. ναι εχει δικιο ο χρήστος επεφτε κοσμος αλλά δεν μπορεις ναταχεις όλα. Edited January 25, 2015 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 25, 2015 Δεν ήταν ο μόνος λόγος. Η αποβίβαση από την άγκυρα στο πολύ μικρότερο πλατό που υπήρχε παλιά ήταν σημαντικά δυσκολότερη. 2 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
SpyrosA 89 Report post Posted January 25, 2015 Εαν φετος βλεπεις το προβλημα και εισαι μονιμος επισκεπτης τα τελευταια χρονια,τοτε πρεπει περισι να ησουν σε αλλο βουνο η να ξεχναγες τα γυαλια ορασεως σπιτι. ποσες φορες περισι εκλεινε στυγα και αγκυρα μετα απο κακοκαιρια για πανω απο 3 μερες; φετος βλεπουμε οτι ανοιγει εστω και αργα αλλα την ιδια μερα.μην ξαναλεμε τα ιδια και τα ιδια με συγκρισεις κεντρων εξωτερικου. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΕΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑ. Στις 26 φορές που πήγα πέρυσι στα Καλάβρυτα νομίζω πως μπορώ να κρίνω καλά. Σε σχέση με πέρυσι το βουνό ανοίγει και πιο αργά και με λιγότερες πίστες. Αν εγώ είμαι παράξενος δεν νομίζω να ναι και τα 50+ άτομα που γιουχαρανε περιμένοντας να ανοίξει η Στυγα σμρ. Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 25, 2015 Στις 26 φορές που πήγα πέρυσι στα Καλάβρυτα νομίζω πως μπορώ να κρίνω καλά. Σε σχέση με πέρυσι το βουνό ανοίγει και πιο αργά και με λιγότερες πίστες. Αν εγώ είμαι παράξενος δεν νομίζω να ναι και τα 50+ άτομα που γιουχαρανε περιμένοντας να ανοίξει η Στυγα σμρ. Mάλλον δεν κατάλαβες τίποτα από όλα όσα σου εγραψα πριν. Οταν έχεις μέχρι τις 5 το πρωί κακοκαιρία τι περιμένεις να πρωτο ετοιμάσουν; 2 Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted January 25, 2015 (edited) Η αλήθεια είναι ότι έχετε όλοι δίκιο. Και εκείνοι που υποστηρίζουν το ΧΚΚ και αναγνωρίζουν ότι είναι δύσκολο μέσα σε λίγες ώρες να τα ετοιμάσεις όλα στην εντέλεια (ναι, αυτο γίνεται μέσα σε λίγες ώρες στην Αυστρία αλλά δεν έχει τόσο σχέση με το κλίμα όσο με τον στόλο των 10+ ρατρακ σε συνδιασμό με περισσότερο & πιο άρτια εξοπλισμένο προσωπικό). Με αυτά που έχει το κέντρο και πάλι καλά τα καταφέρνει. Και ναι, και εγώ ήθελα πρώτα την άγκυρα και μετά όλα τα υπόλοιπα αλλά η νέα δ/νση έχει άλλη άποψη. Βέβαια, δίκιο έχουν και οι πελάτες, οι οποίοι πλήρωσαν 25 ευρώ σήμερα και ουσιαστικά είχαν μόνο την Νεφέλη (από τις 12:20), την Θέτις, την Δανάη, την Αριάδνη και την μισή Ειρήνη. Τις τελευταίες 2 έπρεπε να σπρώξεις για να τις πάρεις, οπότε πολλοί λίγοι πήγαν από εκεί. Όσο για την Στύγα, μέχρι τις 14:30 είχε απίστευτη ουρά, μετά ήταν σαφώς ΟΚ (στις 15:10 ήταν άδεια). Οπότε, αν ήθελες να κάνεις σκι καθόσουν στην Θέτις (80'' για να ανέβεις, 30'' για να κατέβεις = 16' σκι ανά ώρα) αλλιώς έχανες την ώρα σου στην Στύγα (13' για να ανέβεις, 4' για να κατέβεις = 14' σκι ανά ώρα. Με αναμονή 20', αυτό μετατρέπεται σε 6,5' σκι ανά ώρα). Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με νέα lift.. Βέβαια, τα ποσοστά είναι πολύ καλύτερα για Ειρήνη και Αντιγόνη, οι οποίες είναι και πολύ καλύτερες πίστες σαν διαδρομή και κλίση. Προσωπικά σήμερα διασκέδασα απίστευτα και έλιωσα στο σκι, οι πίστες ήταν άψογα στρωμένες (όπως πάντα), πέτρες δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, ο καιρός άψογος (ήλιος με ελάχιστο αέρα) και το βουνό γεμάτο χιόνι, οπότε δεν έχω να παραπονεθώ για τίποτα. Μακάρι να είχαμε όλο το κέντρο αλλά και έτσι ήταν καλά! Edited January 25, 2015 by Theodoros Kafasis 4 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 25, 2015 Mάλλον δεν κατάλαβες τίποτα από όλα όσα σου εγραψα πριν. Οταν έχεις μέχρι τις 5 το πρωί κακοκαιρία τι περιμένεις να πρωτο ετοιμάσουν;δεν ξερεις εσυ μαιναλε...κανονικα θα επρεπε να ειναι ανοιχτα ολα απο τις 5κ30. ρε εδω συγκρινουμε πραγματα που δεν θα τα συκρινε 5χρονο παιδι.αλπεις-ελλαδα. δυο μερες με το κυαλι το το ενα βουνο απο τη θαλασσα και το αλλο μια ωρα αποσταση.και ρωταμε για αποπαγοποιησεις. 1 Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted January 25, 2015 Και να συμπληρωσω στα παραπάνω Αυτό που είδα εγώ σήμερα απο τις 9.30 και μέχρι τις 1.00 που ήμουν επάνω ήταν ότι οι προσπαθειες ηταν για πάτημα της στυγας και οχι για αποπαγωποιηση. Προφανώς υπαρχουν συγκεκριμένες εργατοωρες και μηχανήματα και την πρωτεραιοτητα την βάζει η εκάστοτε διοίκηση για το τι θα ανοίξει πρώτα. Στην αγκυρα ειχε πατηθει μονο ο δρόμος προς το τερματικο της και καμία πιστα. Ο δρόμος για το ΧΚΚ παρολο που ελεγε με αλυσίδες είχε καθαριστει και δεν χρειάζονταν. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted January 25, 2015 Ο δρόμος για το ΧΚΚ παρολο που ελεγε με αλυσίδες είχε καθαριστει και δεν χρειάζονταν. +1000. Αυτό ξέχασα να το πω: ΝΑΙ, ο δρόμος είχε καθαριστεί στην εντέλεια, μπράβο στα συνεργεία!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 26, 2015 (edited) Aμπελοφιλοσοφίες ακολουθούν Η Στύγα δεν βγάζει πούδρα ή εστω καλό εκτός πίστας με οποιονδήποτε καιρό δεν έχει χιονίσει μέχρι πολύ πολύ χαμηλά. Παράλληλα αν δεν το ρίξει με Βοριά στην καλύτερη περίπτωση ελπίζεις να έχει στουμπηγμένο σχεδόν πουδρί στο οποίο μπορείς να χιονοδρομίσεις. Μια στις 5 κακοκαιρίες βγάζει καλή πούδρα στη Στύγα. Την ίδια στιγμή στην Άρτεμις έχει διαστημική γιαπωνέζικη υπερπούδρα ή έστω ωραιότατο πουδρί. Αν δεν δεις freezing level 500 μέτρα ή χιονόπτωση με Βοριά και -5 στο χιονοδρομικό μην περιμένεις σοβαρή πούδρα στη Στύγα. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Την στιγμή που σχεδόν όλος ο χιονοδρομικός πλανήτης ψάχνει να μάθει και να κάνει και να αγοράσει πέδιλα για σκι εκτός πίστας, ενώ ταυτόχρονα η Ειρήνη αντικειμενικά είναι ή η καλύτερη πίστα στην Ελλάδα ή έστω μέσα στο top 3 για όσους θέλουν πίστα, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων επιμένει να μην ανοίγει την άγκυρα στις 9 ή 10 άντε 11 αλλά να ρίχνει όλο το δυναμικό του στη Στύγα, μάταια και με ρίσκο μπας την ανοίξει 13.30 το μεσημέρι, όπου θα έχει μισή ώρα ουρά και θα κάνεις την πρώτη σου κατάβαση στις 2 και την δεύτερη στις 2.30. Η αίσθησή μου σαν πελάτης είναι ότι αυτό είναι ένα τεράστιο τεράστιο λάθος. Αν λέω αν η Στύγα μπορεί να δωθεί στις 10.00 ναι και εγώ θα έριχνα όλη μου τη δύναμη να δωθεί στις 10. Για ακόμα μια φορά όμως η Στύγα έδειξε ότι μετά από χιόνι αν δεν πάει 12 δεν ανοίγει ποτέ. Χτες ψήφισα Παρνασσό για αυτό ακριβώς τον λόγο και δεν ήμουν μόνος. Η ταπεινή μου άποψη σαν επαγγλεματίας είναι ότι θα προσλάμβανα 10 Αλβανούς (δεν είναι ρατσιστικό, στα τεχνικά έργα για βαριες δουλειές εργάτες θα πάρεις, και συνήθως οι καλόί που μπορείς να συνεννοηθείς είναι Αλβανοί) με μεροκάματο για τις επόμενες 10 μέρες, ενώ σαφώς προχτές θα τους είχα να βοηθούν. Τέλος η σαφέστατη θέση μου σαν "νομίζω είμαι, αλλά τελικά απλά ίσως το παίζω οικολόγος" είναι σταματήστε να ρίχνετε αλάτι, έλεος το καημένο το δάσος τα παιδιά μας θα το δουν καμμένο. Edited January 26, 2015 by ΜΙΚ 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 26, 2015 ναι ειναι δυσκολο. αλλά ας μας γινει μαθημα μην ξανακανουμε τα ιδια λαθη. ειναι σε δυσκολο σημειο η ροδα της αρτεμης, το πιανει ο καιρος. Πηγαμε για να κερδισουμε 10 μετρα υψομετρικη και την κρεμασαμε στο γκρεμο... ποιος <τρελος> θα κρεμαστει να σπασει τους πάγους???? τα λεγαμε αρκετοι τοτε... να ρωτησω κατι ?? υπαρχει η δυνατοτητα να κλεισει με καποιο σκεπαστρο ωστε να προστατευεται απο τον καιρο? οπως εγινε πχ η κορυφη του ηρακλη στον παρνασσο? (σε μικροτερη κλιμακα βεβαια) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted January 26, 2015 Παρόλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και συμφωνώ φυσικά, χθες ήταν υπερμέρα στα Καλαβρυτα. Από τις λίγες.... Όποιος δεν πήγε έχασε απλά... 2 Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 26, 2015 (edited) Xθες ειχε πολυ ηλιο,σαν πατεντα σκεπτομαι τη ροδα στην αγκυρα να την εβαζαν μεσα σε ενα πολυεστερικο κουτι αδιαφανες με μαυρη δερματινη στο κατω μερος ή καμπυλωτα κατωπτρα, ωστε να ανεβαζε θερμοκρασια εκει μεσα . Η κατι παρομοιο,ο ελληνας τεχνιτης εχει φοβερο αυτοσχεδιασμο και πρακτικη ικανοτητα σε πατεντες,κατι θα μπορουσε να γινει,σαν θερμοκηπιο να λειτουργουσε...Εξω χθες ειχε λιγο παραπανω απο 0 βαθμους,αλλα σε μια τετοια κατασκευη πιστευω θα ανεβαζε πολυ πανω απο 15-20 βαθμους.. Ειδικα με κατι τετοιο,θα γινοταν σαουνα εκει μεσα,αυτοσχεδιος ηλιακος φουρνος με κατοπτρα ή και με αλουμινοχαρτο!! http://graywolfsurvival.com/2448/diy-solar-cooker/ Edited January 26, 2015 by pierre7 1 "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
kampar 30 Report post Posted January 26, 2015 Λίγο στριμωγμένα τα πράγματα αλλά κάτι θα μπορούσε να γίνει Share this post Link to post Share on other sites