vro 10,259 Report post Posted February 7, 2016 οκοκο και στα 2 γινεται? το ενα ποτο λεγεται <σιδερα στο βρόντο> να μην πουμε το αλλο <αυταρεσκεια> 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 7, 2016 Ναι, έβγαλε πάλι πέτρες στα χαμηλά. Χαρχαλόπετρες ανακατεμένες με το χιόνι, όχι τόσο λόγω λεπτής φλούδας. ΌΜΩΣ, ίσως είναι η πρώτη φορά που θα πω μπράβο στο ΧΚΠ για στρώσιμο. Περικλήδες αεροδρόμια, φυσικά χάρη στην μαγική αστερόσκονη που ήρθε από το διάστημα γι' αυτό το φανταστικό χιόνι. Όποιος άκουσε και ήρθε πρωί πρωί δεν έχασε. Κράτησε πολύ καλά για τα δεδομένα μέχρι το τέλος της ημέρας. Αν όντως ρίξει πάλι σοβαρό χιόνι μέσα βδομάδας, αυτό το προχθεσινό έσωσε τη σεζόν στη μέση της. 2 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted February 8, 2016 υπάρχουν 2 <καινουργια> νοικιαρικα μπούληδες με βιντσι, απλά υπολειτουργουν λογω χιονιού. τεσπα θα κανω μια κουβεντα που θα περιλαμβανει και τα 2 χιονοδρομικα (στο χκπ ημουν χθες στο χκκ στις 27-1) και τα 2 εχουν τεραστια προβληματα απλα το χκκ εχει χιονι (ο μονόφθαλμος με τον τυφλό). η κατασταση στο χκπ ως γνωστο πεσαν 35 μυρια σε σιδερα και οπως εχει φανει πεσαν τυχαρπαστα, αντιεπιστημονικά, αντιχιονοδρομικα κλπ. . Το χειρωτερο πεσαν με κεντρο βαρους χαμηλο με αποτελεσμα να μην μπορουν να μαζεψουν χιονι, ενω υπηρχε χωρος να πεσουν ψηλωτερα. Εχει αρχισει μια συζητηση για τεχνητη plus στα 35 μυρια, του αγιου τετοιου ανημερα.... Η εταδ θελει να το πουλήσει, απλα τα μυρια την εχουν παγιδευσει τουλαχιστον για μια πενταετια γιατι δεν μπορει με τιποτα να δικαιολογησει οτι θα παραδωσει 35 μυρια του εσπα με τοσο χαμηλο τιμημα (εννοειται οτι το χιονοδρομικό ειναι μια επενδυση υψηλου ρισκου για ιδιώτη πχ μαίναλο). Το δουλευει λοιπον μεσω εργολαβου για να κραταει το εργατικο χαμηλα αλλα και για να το εχει χωρις εργαζομενους και υποχρεωσεις οταν το πουλησει. Ο εργολάβος ειναι σχετικα σοβαρος αλλά προσπαθωντας να τσεπωσει οσο μεγαλύτερο κομματι της αμοιβης μπορει εχει κατεβασει τοσο πολυ το εργατικο κοστος που σε συνδιασμο με την ελλειψη προοπτικης κανεις σοβαρος ρατρακας, πιστερ κλπ δεν σκεφτεται να μεινει κει πάνου. Το δουλευει λοιπον με 2-3 συγκεκριμενους καλους εργοδηγους που περα απο φαρυγγιτιδα καταληγουν να δουλευουν και χειρωνακτικα καρφωνοντας πασσαλια η πιανωντας το κατσαβιδι. το σαββατο ο λογος της αργοπορίας ηταν απλος , αυτος που σχεδιασε την συζευξη στο combi και το κοινο γκαραζ καταφερε να κανει την παγοποιηση της τελευταιας κολονας του εξαπλου προβλημα όλου του χιονοδρομικου.Ολοι ξερουμε ποιος ειναι αυτος. Επρεπε λοιπον πρωτα να κρεμαστουν τα καρεκλακια στο εξαπλο και ΜΕΤΑ να ανοιξει το χιονοδρομικο. Οταν πια ανεβηκαμε στις 9,30 δουλευαν ολα, ακομα και ο ερμης.... τωρα για το εκτος που γινωνται συγκρισεις ναι μπορουσες να κανεις πολυ και φοβερο εκτος, αν ειχες πόδια και μυαλο (πχ η σχολη του κλαουδατου), λίγο αν εισαι σαπιοκοιλιας και ηλιθιος σαν και του λογου μου που κατεβηκα να βρω πουδρες στην 7-τις βρηκα αλλα ηταν αφρος με πετρες απο κατω. ολα τα λουκια του ηρακλη- δια-οδυσσεα- η κοκκινη του ηρακλη- σαχαρα-6 κλπ πετρες? ναι αλλου πολλες, αλλου λιγες, αλλου καθολου. το λιφτ της σαχαρας δεν ανοιξε γιατι α. η πιστα θα εβγαινε στενη. β. θα ειχε προσβαση μονο απο περιφερειακη αφου οδυσσεας δεν υπαρχει και ο διας(που καταργωντας τον χιονοδρομικο ρολο του ερμη τον καναμε το πιο σημαντικο λιφτ) δεν ειχε χιονι. δεδομενου οτι ειναι αγκυρα τι θα καναμε αν καποιο παιδακι την εχανε πριν βγει πανω, ποιος θα το κατεβαζε? γ. ουσιαστικα θα δουλευε για 50 ατομα που θα καναν εκτος. αυτη ειναι η αποψη του χιονοδρομικου με την οποια διαφωνω , αλλα.... η 14 που πατηθηκε την κυριακη, μπορουσε να δωθει για σκι, το χιονοδρομικο προτιμησε να την φυλαξει για νεα χιονοπτωση. θα κριθει απο το αποτελεσμα. Πέρα απο αυτα τα 2, καμμια μα καμμια αλλη διαδρομη δεν μπορουσε να πατηθει ολοκληρωμενα στην φτερο. Το βασικο προβλημα πια στα κελαρια δεν ειναι οι ουρες, αυτες με την προυποθεση οτι λειτουργει ολο το χιονοδρομικο και οτι γεμιζουν οι θεσεις ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ. Το πρόβλημα ειναι οτι επειδη εχουμε μεγαλο πλατος,μικρο μηκος, ασαφη διαχωρισμο πιστων και μη οργανωμένη αστυνομευση σε συνδιασμο με την μεγαλη μεταφορικη ικανότητα των λιφτ γινεται πια το ελα να δεις. αυτα για το χκπ για το χκκ τωρα κατ αρχην μιλάμε για το μεγαλύτερο εργοστασιο της περιοχης και κινητηρα ζωης των καλαβρύτων. γι αυτο και κανεις δεν τολμα να καταγγειλει την διμιουργικη λογιστικη στις οικονομικες καταστασεις του. (ολοι κανουμε τα στραβα ματια, ακομα και οταν αμετροεπεις δηλωσεις μας προκαλουνε.) πασει θυσια πρεπει να μεινει ανοιχτο και ευτυχως που χιονιζει τα 2 τελευταια χρονια και δεν εχει γινει φαλακρό. Ο δήμος με νυχια και με δόντια κρατησε τις μετοχες και δεν μπηκε η περιφερεια. Αυτο εχει υπερ και κατα υπερ οτι <τακτοποιει> ντοπια παιδιά που σε συνδιασμο με οικογενειακες τοπικες επιχειρησεις κρατανε την τεχνογνωσια και την εμπειρια της διαχειρησης και λειτουργιας του χιονοδρομικου, κανουν οικογενεια, παιδια κλπ -ολα τα σοβαρα χιονοδρομικα ετσι δουλευουν. κατα οτι δεν μπαινει στα μεγαλα σαλονια των χρηματοδοτησεων και για να κανεις σκι το σ/κ πρεπει να εχουν μπλοκα οι αγρότες, αλλιως ουρα ημιωρη.... βεβαια η μαυρη τρυπα, μαυρη τρυπα , αλλα αφου ο δημος δεχεται να χρηματοδοτει το χιονοδρομικο (εστω και οριζοντια μεσω των δημοτικων τελων και οχι μεσω ειδικου φορου δεν μας πεφτει λογος). Αυτο βεβαια οδηγει και σε μια στενωτητα που σε συνδιασμο με την παλαιοτητα των λιφτ και τις κακα σχεδιασμενες κατα καιρους παρεμβασεις κανει τα λιφτ να κλεινουν με ομιχλη κλπ κλπ. Απο την αλλη οδηγησε το χκκ να επενδυσει στα ρατρακ (που εχει και τους οδηγους) με αποτελεμα γρηγοροι χρονοι προετημασιας, παρκο, στρωσιμο (οι συγκεκριμενοι οδηγοι το ξερουν πια τοσο καλα που δεν χρειαζεται να βλεπουν) αναμένω να πεσουν πραγματικα χιόνια και στα 2 χιονοδρομικα για να κανω συγκρισεις και παρακαλαω να μην κλεισει το χκπ διοτι θα περιμενω 2 ωρες στην ουρα της στυγας. 7 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 8, 2016 Vro, για τον Παρνασσό νομίζω πάνω κάτι είμαστε όλοι στο ίδιο κλίμα... Τα σχόλια που κάνεις για το ΧΚ Καλαβρύτων επί των οικονομικών, από τη στιγμή που επισήμως δεν επιβεβαιώνονται, πώς στηρίζονται? Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted February 8, 2016 μπες στον ισολογισμο και δες τα πάγια νόμιμο ειναι, αλλά οι τρύπες οσο και να τις ντύνεις , τρυπες μαινουν.. δες το κεφαλαιο και δες τι εχει μείνει, αλλα ποιος να ασχοληθει τώρα....το γραφειο της περιφερειας? και το ξαναλέω απο την στιγμη που χρηματοδοτει ο δημος καλαβρυτων δεν μας πεφτει λογος. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted February 8, 2016 όσον αφορά τον Παρνασσό αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι μας χαρίσανε έναν γάιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια, επίσης όσον αφορά τα Καλάβρυτα , οι άνθρωποι είναι στενόμυαλοι δεν θέλουν να αλλάξει το ΧΚΚ, δεν θέλουν να πάει περισσότερος κόσμος στο χωριό τους δεν θέλουν να αναπτυχθεί και για μένα καλά κάνουν και εγώ εάν έμενα σε χωριό δεν θα ήθελα να γίνει κωμόπολη, από την άλλη για όλα υπάρχει λύσει , να βάλουν περιορισμό οικιστικής ανάπτυξης, το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε το ΧΚΚ να το πάρει , να φτιάξει τις εγκαταστάσεις και αρνήθηκαν, από ένα σημείο και μετά δεν είναι θέμα των Καλαβρύτων η ανάπτυξη του ΧΚ , εάν δεν μπορούν να το εκσυγχρονίσουν το κράτος υπ.ανάπτυξης πρέπει να το πάρει και να το δώσει σε όποιον μπορεί , όσο υπάρχει ο νοοτροπία της τοπικής αυτοδιοίκησης δικό μου είναι το κάνω ότι θέλω μην περιμένετε για το ΧΚΚ τίποτα καλύτερο. Πρέπει να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν ότι θέλουν δεν θέλουν το ΧΚΚ πρέπει να εκσυγχρονιστεί, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους , πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με απλά λόγια αυτό που κάνουν είναι εγκληματικό. Δεν είναι δικό τους το βουνό. 1 Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted February 8, 2016 και τώρα να σοβαρευτούμε και λίγο καλό καλοκαίρι 2 Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted February 8, 2016 Να προσθέσω ότι τα Καλάβρυτα δεν έχουν μόνο αεροδρόμιο όπως η Courchevel αλλά και αντίστοιχες τιμές (σημαντικά υψηλότερες της Αράχωβας και πολλαπλάσιες της Αγόριανης και της Σουβάλας); 4 Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted February 8, 2016 κοιτα Σπυρο, την καλη παρεα το καταλαβαινω και ειναι πραγματικα ωραιο γιατι χωρις την καλη παρεα το βουνο ειναι...αλλά ποσες στροφες κοψατε μεσα σε ενα λουκι Ηρακλη δηλαδη που σου εμεινε? Σε ρωταω γιατι εμεις απεναντι συνεχως μεχρι και τις 15.30 κοβαμε συνεχως νεες γραμμες με αποτελεσμα αυτη τη στιγμη να ποναω ολοκληρος λες και ημουν 1 ολοκληρη βδομαδα Chamonix, καλα για πιστα δεν το συζητω φιλε!!! Απο περυσι τα Καλαβρυτα ειναι μιλια μπροστα πλεον απο τους απεναντι, ειτε αρεσει σε μερικους ειτε οχι και θα πρεπει πλεον ολα μα ολα να ακουγονται ακριβως οπως ειναι, και δεν ειναι μονο η χιονοκαλυψη οσο ο σεβασμος που δειχνουν πλεον προς τον αμηρο χιονοδρομο που προσπαθει με οτι τροπο μπορει να βρεθει πανω σε χιονοδρομικο κεντρο!! Ελπιζω καποια στιγμη να σκιαρουμε και παρεακι μιας και εχω αρκετο καιρο να σε δω!!! Φιλε Στάθη, δέν θα τις βγαλουμε στο τραπέζι να δούμε ποιος την έχει μεγαλυτερη:-):-):-) οι στροφές ήταν αρκετές γιά να σε κάνουμε να ουρλιαξεις από χαρά:-):-) και αυτό μπορει να το επιβεβαιωσoυν πολύ πιό σοβαροι σκιέρ από μενα όπως ο Captain Powder, o Σάκης και ο skister:-):-) Κυριακή απόγευμα εγω ξέρω ότι ημουν διαλυμενος από το πολύ σκι:-):-) Προσωπικα έχω την τύχη να έχω προσαρμωσει την χειμερινη ζωή μου στην περιοχή του Παρνασσού, με το σκι να είναι μια από τις διάφορες δραστηριότητες που μπορω να απολαύσω!! Τά Καλάβρυτα τά αγαπάω και τά εκτιμω αλλά έχω τουλάχιστον 10 διαφορετικούς λόγους που θα προτιμησω τον Παρνασσό. Και ειλικρινά εάν δεν πέσουν φράγκα στο συγκεκριμένο ΧΚ, ο Παρνασσός θα καταντήσει σαν τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα:-):-) Αντε με το καλό να τσουλισουμε και μαζι:-):-) 5 Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
skister 420 Report post Posted February 8, 2016 το Σαββατο φυγαμε με τον Σακη 7:15 πήραμε καμπινα 9:45 περίπου και μεχρι το μεσημερι κάναμε όλη η παρέα σαφώς σε μικρότερο πεδίο αλλά σε πραγματικά σπάνια πούδρα και κατ ομολογία όλων περάσαμε υπέροχα.Ναι έχει λιγότερο χιόνι όμως ότι είχε σε οφ πιστ ήταν διαστημικο.Πίστα πολυ καλά στρωμένη και κόσμος μηδέν.Όπως ερχόμασταν μπαίναμε.Φυγαμε 4:30 και 6:30 ήμασταν σπιτι άνετοι.Οπως έχω ομολογησει σε πολλους εμένα με χαλάει ο δρόμος για τα καλάβρυτα.Δεν την παλευω...και είναι μια μεγάλη κουβεντα που κάναμε με τον Λαππα όπου συμφωνήσαμε ότι έχουμε ενα χκ με διαστημικα λιφτ και χωρις χιόνι και ένα χκ που έχει σαφως περισσότερο πεδίο να σου προσφέρει σήμερα αλλα ΣΚ που έχει κόσμο μειωνεται δραστικά το σκι.Σαφώς και οι προσπάθειες των παιδιών στα καλάβρυτα που το λειτουργούν είναι εξαιρετικές και οι κριτικές των χιονοδρομων τους επιβραυέυουν.Ο Λεωνίδας το διαχειρίζεται άψογα δεδομένων των συνθηκών.Νομίζω όμως περι ορέξεως....το ότι έχουμε την δυνατότητα να επιλέγουμε το πεδίο οπου ο καθένας περνάει καλύτερα είναι σημαντικό και ευτυχές.Σημερα πχ έτυχε και ήμουν επάνω Παρνασσο και ειλικρινά είχαν απίστευτο στρωσιμο και ποιοτητα χιονιου που κράτησε μεχρι τέλος.Περικλοαίολος με βακχο απότομο.Αυτο έχει αυτό σου δίνει.Ηταν όμως εξαιρετικά.!!!Μια μερα σε πριβέ βουνό κάναμε σκι 15 άνθρωποι και φύγαμε με χαμόγελα!!! αυριο μετά απο τις καιρικές προβλέψεις μπορεί να μην το έχουμε ούτε αυτό....ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....μακαρι να έχουμε χιόνι και θα τσουλήσουμε παρέα και καλάβρυτα και παρνασσό. 9 Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted February 8, 2016 Φιλε Στάθη, δέν θα τις βγαλουμε στο τραπέζι να δούμε ποιος την έχει μεγαλυτερη:-):-):-) οι στροφές ήταν αρκετές γιά να σε κάνουμε να ουρλιαξεις από χαρά:-):-) και αυτό μπορει να το επιβεβαιωσoυν πολύ πιό σοβαροι σκιέρ από μενα όπως ο Captain Powder, o Σάκης και ο skister:-):-) Κυριακή απόγευμα εγω ξέρω ότι ημουν διαλυμενος από το πολύ σκι:-):-) Προσωπικα έχω την τύχη να έχω προσαρμωσει την χειμερινη ζωή μου στην περιοχή του Παρνασσού, με το σκι να είναι μια από τις διάφορες δραστηριότητες που μπορω να απολαύσω!! Τά Καλάβρυτα τά αγαπάω και τά εκτιμω αλλά έχω τουλάχιστον 10 διαφορετικούς λόγους που θα προτιμησω τον Παρνασσό. Και ειλικρινά εάν δεν πέσουν φράγκα στο συγκεκριμένο ΧΚ, ο Παρνασσός θα καταντήσει σαν τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα:-):-) Αντε με το καλό να τσουλισουμε και μαζι:-):-) Ρε Σπυρο με υποβιβαζεις την συζητηση τοσο χαμηλα, ο καθενας κανει οτι μπορει και οπως μπορει οπου μπορει και του αρεσει, εγω ομως με το προηγουμενο μου ποστ δεν αμφισβητησα ουτε το τραπεζι αλλά ουτε αν την εχεις "μεγαλυτερη" την στροφη ηθελα να πω αλλά ουτε και αμφισβητησα την τεχνικη του σκι κανενος, αλλά αυτο που ηθελα να τονισω ειναι οτι δεν μπορει να βαφτιζουμε μεγαλιωδες κατι συμφωνα με τα δικα μας δεδομενα επειδη εχουμε βολευτει ειτε λογω διαμονης ειτε λογω καρτας!! Ναι ειναι το μεγαλυτερο και το καλυτερο με τα διαστημικοτερα λιφτ ever για τα Ελληνικα δεδομενα οταν ομως φιλε μου καλε καλε μου φιλε σου λειπει ο λευκος χρυσος ο οποιος εχει παει αλλου που δεν εχουν ουτε μια απο αυτα που πεσανε πανω απο τ αυλακι και κανουν τα αδυνατα δυνατα και σου δινουν ενα πεδιο τρεις φορες μεγαλυτερο λογω χιονκαλυψης και απαιτητικοτερο απο εναν περικλη και εναν αιολο τοτε δεν κοιταω κατα που θα κανω διοτι αυτα που μου εχουν μεινει ειναι ψιχουλα πλεον, αρα κοιταω να παω εκει που με σεβονται και μου προσφερουν περισσοτερα για να περασω οσο το δυνατον τελεια με οποιο τροπο μπορω. Τεσπα οπως λεει και ο συνονοματος περι ορεξεως.... ΥΓ Καλα ρε που ξερεις αν την εχω μικροτερη η μεγαλυτερη αφου εχουμε καιρο να κανουμε μαζι....σκι.... 5 Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 9, 2016 τις καθημερινες ποια ski bus ανεβαινουν? "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 9, 2016 Ο Κλαουδάτος το πιθανότερο αλλά μια κλήση για επιβεβαίωση ειναι πάντα ενδεδειγμενη. Ισως βεβαια κι ο Κάντζος, αλλά με το καιρό που μας κάνει άστα να πάνε "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 9, 2016 θα δοκιμασω τον Κλαουδατο, ευχαριστω Πανο! θα ειναι κανεις αυριο πανω? λεω να ανεβω να κανω λιγο προπονηση, οποιος εχει φωκιες ελατε να κανουμε καμια αναβαση "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
old skier 526 Report post Posted February 9, 2016 παρνασσός σήμερα 9/2/16. επική μέρα!!! φανταστικές καιρικές συνθήκες, καταπληκτική ποιότητα χιονιού ( μέχρι τις 14.30 είχε κοτλέ ακόμη και το 2πλό), απίστευτο στρώσιμο στις πίστες. οφείλω να ομολογήσω ότι μετά από 4 συνεχόμενες καλάβρυτα δεν πίστευα στα μάτια μου από το πάτημα των πιστών. χρόνια είχα να δώ και να κάνω ski στον παρνασσό με τέτοιο στρώσιμο. με είχανε φοβήσει και λίγο οι τρομολάγνοι....γι'αυτό εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν!!! ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά του παρνασσού, γιατί αρκετά δώσαμε στα καλάβρυτα, και εύχομαι να συνεχίσουν έτσι για να πιάσουν τόπο και τα ...μύρια. πετρούλες υπάρχουν αλλά με λίγη προσοχή και αφού κάνουμε πάντα την αναγνωρηστική μας, πας αεροπορία και δεν βρίσκεις σε καμία μέχρι κάτω στη βάση. λίγο προσοχή στην αρχή του βάκχου ( η κόκκινη ) και λίγο προσοχή στο τελείωμα του απότομου γιατί έχει σε 2 σημεία βουναλάκια που σε βγάζουν εκτός πορείας και μπορεί να την πατήσεις άμα πηγαίνεις γρήγορα, τελικά ότι χαρακιές έχουν τα πέδιλά μου είναι από την 1η μέρα στα καλάβρυτα 20/12/15. όλες τις άλλες φορές δεν έχω βρεί. η μόνη παραφωνία η βάση του 4πλού.μόνιμο φέτος εκεί το πρόβλημα με τα ανακατεμένα χαλικάκια, το οποίο έχουν επισημάνει και άλλα παιδιά στο forum. στις 09.30 που έκανα την πρώτη κατάβαση μάλλον μόνο ένας πιστέρ πρέπει να είχε κατέβει. γύρω στις 14.00 έβαλε λίγο ...ουρές !!! μια 6άδα στο 6πλό και 5 άτομα στον περικλή αναμονή....χωρίς να το λες άδειο το κέντρο.είχε τον κόσμο του για καθημερινή. μπλόκα 0, αλλά απίστευτη ομίχλη από το σχηματάρι μέχρι τη λειβαδιά. πολύ προσοχή παιδιά στο οδήγημα στην πολύ ομίχλη. Άγιο είχαμε από έναν μ@#$%.... που έκανε προσπέραση στο αντίθετο ρεύμα με ορατότητα 50μ. και -1 βαθμό θερμοκρασία. δεν περιγράφω άλλο γιατί θα με βαράτε. κρίμα σε όσους δεν μπορούν να χαρούν τέτοιες μέρες. τώρα που τα έγραψα όλα αυτά θυμήθηκα ότι από αύριο αλλάζει πάλι περίεργα ο καιρός και δεν πιστεύω ότι θα ισχύουν τα περισσότερα από αυτά που έγραψα. τέλος πάντων και με αυτόν τον καιρό έχουμε ευχαριστηθεί πολύ ski μέχρι στιγμής. Υ.Γ. έχω τραβήξει με i-phone4 μερικά video με το movie-pro εφαρμογή που έχω αγοράσει από το apple store και αν καταφέρω να τα ανεβάσω θα δείτε ότι το αεροδρόμιο της coursevel...είναι μικρό. τα έχω κατεβάσει στον υπολογιστή αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως να τα αναρτήσω, ευπρόσδεκτη η βοήθεια. 4 Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted February 9, 2016 Ανέβασε τα στο YouTube ή στο Vimeo και μετά απλά αντιγραφείς τον σύνδεσμο και τα πετάς εδώ! Υ.Γ. Βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν ανέβηκα! Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 9, 2016 join the club. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted February 9, 2016 Υ.Γ. Βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν ανέβηκα! Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Ε τον δυσ-τοιχο τι έπαθε βραδιάτικα Share this post Link to post Share on other sites
old skier 526 Report post Posted February 9, 2016 Ανέβασε τα στο YouTube ή στο Vimeo και μετά απλά αντιγραφείς τον σύνδεσμο και τα πετάς εδώ! Υ.Γ. Βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν ανέβηκα! Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk σ'ευχαριστώ θα το προσπθήσω. το έχω βαρέσει και εγώ πάρα πολλές φορές, οπως τελευταία το σάββατο γιατί κυριακή δεν μπορούσα λόγω υποχρεώσεων, αλλά του το φύλαγα....και δόξα το Θεό ! θέλει κυνήγι το άτιμο! στο parking φεύγοντας άλλαζαν δύο παιδιά και λέει ο ένας 3 πράγματα θέλουν κυνήγι στη ζωή. η γυναίκα, το ελάφι και η δουλειά. και του λέω στη θέση της δουλειάς βάλε το ski. και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια.... 2 Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted February 9, 2016 Ε τον δυσ-τοιχο τι έπαθε βραδιάτικα Που να έπεφτα και ολόκληρος επάνω! [emoji14] Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
old skier 526 Report post Posted February 10, 2016 τα video από χθες στο 1ο είναι ο αδελφός μου (φαίνεται καλύτερα το πάτημα στην πίστα) και στο 2ο εγώ.μετά από την εξέλιξη του καιρού θα παρακαλάμε για μέρες σαν τις 4 προηγούμενες έστω και αν ήταν οριακό το χιόνι.σημασία έχει ότι κάναμε ski μέχρι τελκής πτώσεως....τώρα πότε ξανά ...είδομεν 7 Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted February 10, 2016 (edited) off topic... αλλά μια εποχή είχαμε και εμείς χιόνι στα χιονοδρομικά μας... και κοτλέ πίστες.. άιντε, του χρόνου πάλι! Edited February 10, 2016 by Theodoros Kafasis 3 Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted February 10, 2016 Βροχή τώρα ως τα 2200 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1544405295852048&id=1386337051658874 Δείτε και κλάψτε ελεύθερα. Υ.Γ. Ανταλλάσσεται πέδιλο Stockli με εξοπλισμό kite... Sent from my Elephone P6000 02 using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 11, 2016 Τα πράγματα είναι τραγικά... Πηγή: https://www.facebook.com/parnassos.gr/?fref=photo "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 11, 2016 (edited) Με αφορμή το post του Βασίλη στον καιρό, καλό είναι συζητηθεί εδώ νομίζω Ασχετο αλλά σχετικο. πιστευεις πως αν γνωρίζαν αναγνωση αυτοι που βάλαν τα λιφτ στην φτερο και ρωτουσαν κανα σοβαρο ερευνητη, θα τα ειχαν βάλει? (λες να τους κανω χαρη που τους λέω ηλιθιους? Μπορει να ειχαν και δόλο...) Βασίλη αυτό που θέτεις είναι πολύ σοβαρό θέμα και δυστυχώς όποιοι υπεύθυνοι και να συζητήσεις στο χιονοδρομικό και στα κεντρικά δεν το κατανοούν ή και να το κατανοούν επιμένουν να το αγνοούν. Η δικιά μου εκτίμηση, διορθώστε αν θέλετε, ότι για ένα υποθετικό ύψος χιονιού 30 πόντους στην Φτερόλλακα (οριακά και με πέτρες δηλαδή να κάνεις σκι, λίγο παραπάνω ας πούμε από αυτό που έχουμε φέτος) τα παρακάτω σημεία έχουν τα εξής ύψη χιονιου: -Κελλάρια 1950 30 -Κελλάρια 2100 60 -Σαχάρα 1 50 -Σαχάρα 2 60 -Σαχάρα 3 70 -Ηρακλής πίσω 60 -Όμορφη Λάκκα 1 80 -Κορφή Βάκχου Τουμπόραχη 80 -Λιάκουρα 1 100 -Βελίτσα 2(χκ Δαύλειας) 80 -Λωκαίτικο 1 30 Λωκαίτικο 2 50 Σημειώστε ότι όλα τα παραπάνω σε προφορικές συζητήσεις μου με τους μελετητές ήταν υποψήφια και κατάλληλα για πίστες και λιφτ, μερικά από αυτά αξιοπρεπέστα άλλα λίγο λιγότερο. Αν αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό δεν ξέρω τι είναι, δεδομένου ότι κάποιοι είναι έτοιμη να βάλουν ανεμογεννήτριες (που σε αυτό το υψόμετρο και με τόσο μικρό πάρκο αν δουλεύουν πάνω από το 70% του χρόνου και δεν χαλάσουν στην 5 ετία να μη με λένε Μιχαήλ) και να αντικαταστήσουν Περικλή, Ηρακλή και Αίολο αντί να φτιάξουν ένα χιονοδρομικό στο οποίο να μπορείς να κάνεις σκι. Edited February 11, 2016 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites